Pagina 06 - Oct 2015

download Pagina 06 - Oct 2015

of 1

Transcript of Pagina 06 - Oct 2015

  • 7/23/2019 Pagina 06 - Oct 2015

    1/1

    6............................... turism & afaceri / tourism & business

    Ambasadorul SUA Hans Klemma celebrat smbt, 10 octombrie, 20 de anide la prima ecranizare a filmului de anima ie Toy Story mpreun cu copiidin comuniti dezavantajate i cu Albert Lozano, reprezentant al studiourilor

    de animaie Pixar, care au realizat acest film. Acest eveniment are loc n cadrul celei de -a zecea ediii aFestivalului Internaional de Film de Animaie Animest, la Cinematograful STUDIO din capitala Romniei.

    La vizionarea filmului au fost invitai copii inclui n programe educaionale sau de care se ocup ONG -urile Ana i Copiii i Fundaia Policy Center for Roma and Minorities. Povestea lui Buzz Lightyear, unuldintre personajele acestui ndragit film de animaie, e o lecie esenial pentru tineri prin care acetia pot

    nelege importana diversitii i incluziunea n comunitate a celor considerai diferii.Ambasada SUA a finanat n acest an participarea lui Albert Lozano i a lui Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing,LAIKA Studios, la festivalul Anim est, care se desfoar ntre 2-11 octombrie n Bucureti.Evenimentul a inclus discursul ambasadorului, vizionarea filmului Toy Story i o discu ie la final despre film i metodele deanimaie folosite, cu Albert Lozano, Character Art Director al companiei PIXAR.

    Sfaturi liderilor romni Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureti, a fcut apel ctre liderii romni s lase la oparte preocuprile politice i s nu se mai amestece n administrarea companiilor de stat pentru a obine beneficii.

    Ambasadorul a spusn discursul susinut la conferina The Case for Investinq in Romania, organizat deCamera de ComerAmerican n Romnia (AmCham Romnia), c anul 2016, cndvor avea loc alegeri, ar putea fi decisiviv pentru ar.

    PREMIER N ROMNI

    n contextul actual a fi antreprenor romn este o adevrat provocare, pentru c la timpuri noi avem nevoie de soluii

    inteligente i adaptabile unui mediu economic local i global.Iat de ce Centrul Romn de Etic i Strategii(organizaie nonprofit ce dorete s sprijine mediul economic i politic

    romnesc n dobndirea know-how necesar pentru dezvoltarea Romniei) l-a invitat la o conferin i workshop la HotelInterContinental Bucureti pe reputatul Dale S. Richards, MBA, ChE, AVA.

    Conferina a adus noi perspective n rentabilizarea companiilor romneti(acum n perspectiva teoretic i-n viitor ipractic!). Dale S. Richardsa oferit (teoretic) soluii de cretere a businessului, soluii inteligente de finanare i soluiide vnzare profitabil. Cei prezeni n-au dect s le pun n practic n zona de azi a economiei romneti!

    Programul Transnaional DUNREAfinaneazproiecte care urmresc mbuntirea politicilorpublice i a cooperrii instituionale, implementatede un parteneriat transnaional extins.

    Pot primi finanare proiectedepuse de

    autoritile locale, regionale saunaionale, organismele de drept public, Gruprile Europene de CooperareTeritorial (GECT), organizaiile internaionale i organismele private,inclusiv IMM-uri.

    Aria eligibil este constituit din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia,Germania (landurile Baden Wrttemberg si Bavaria), Ungaria, Romnia,Slovenia, Slovacia, Bosnia i Heregovina, Muntenegru, Serbia, Moldova iUcraina (oblasturile Chernivetska, Ivano-Frankiviska, Zakarpatska, Odessa).

    Bugetul totalal programuluieste de 262.989.835,60 deeuro, din care 202.095.405 euroreprezint finanareanerambursabil din FondulEuropean de DezvoltareRegional.

    Romnia este Autoritate Naional a programului, prin MinisterulDezvoltrii Regionale i Administraiei Publice (MDRAP).

    Autoritatea de Management este stabilit n cadrul Ministerul EconomieiNaionale din Ungaria, iar Secretariatul Comun la Budapesta.

    Auditul Programului va fi realizat de Direcia General pentru AuditulFondurilor Europene din Ungaria, iar atribuiile de certificare vor findeplinite de ctre Trezoreria de Stat a Ungariei.

    Programele de cooperare transnaionalsunt programe de cooperare teritorialeuropean ntre regiuni dintr-un anumit spaiugeografic, prin care se finaneaz aciuni i

    dezvoltarea de reele care s duc la dezvoltareteritorial integrat n domenii precum: inovaia,mediul, accesibilitatea i dezvoltarea urban,

    politici publice i cooperare interinstituional.Principiile de implementare a acestor

    programe includ: cooperarea ntre stateleparticipante (toate proiectele trebuie s fie

    dezvoltate i implementate n comun),

    competitivitatea deschis (n cadrul unor licitaii

    de propuneri de proiecte comune) i dezvoltareai implementarea de proiecte n parteneriat, ntre

    aplicani/beneficiari provenind din statele

    participante la program.

    n perioada de programare 2014-2020,MDRAP gestioneaz 12 programe de cooperareteritorial european (6 programe pentru careMDRAP este Autoritate de management sauAutoritate comun demanagement i 6 progra-me pentru care esteAutoritate naional).

    La mijlocul lunii august, n acest an, cu puin timp de a mplini 68 ani, Mario Sorin Vasilescu, primul

    profesor de yoga din Bucureti, personalitate de prim rang a pedagogiei i terapeuticii romneti, ne-a prsit pentru o lume mai bun, dup ce o vreme de aproape o jumtate de secol a ajutat s se

    simt mai bine, s-i accepte cu maimult nelepciune destinul i s se debaraseze de o sumedeniede metehne de tot felul, zeci de mii de semeni de-ai lui, n care a investit ncredere i care a avutncredere n el.

    Experiena dureroas a Meditaiei Transcedentale, cu interzicerea nvmntului de psihologie ia practicrii tehnicilor yoga, l-au marcat, dar nu l-a ncovoiat pe Mario, care a reacionat, ca aproape

    ntotdeauna, prin nelepciune.Cu Mario Vasilescu dispare nu numai un mod superior de a nelege yoga, ci o veritabil

    mentalitate de abordare a realitilor vieii. Lumea romneasca a rmas mai srac spiritual. S

    sperm ns c discipoliisi cei mai buni vor reuii s-l nlocuiasc ntr-un mod mbrbtor pentru noile generaii.

    Vlad DRAGOMIR

    TOY STORY

    ProgramulTransnaional

    DUNREA

    Alina

    MIHALACHE

    MARIO VASILESCUdr. Mihai Neagu-Basarab