Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea ... 133-2.pdf · NP 133/2-2013 Elaborat de:...

1
Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare a localităților Partea a II-a. Sisteme de canalizare a localităților NP 133/2-2013 Elaborat de: Institutul Național de Cercetări pentru Echipamente și Tehnologii în Construcții ICECON SA și Universitatea Tehnică de Construcții București UTCB Aprobat de: MDRAP cu ordinul nr. 2901 din 04.09.2013 A: PREVEDERI GENERALE PRIVIND PROIECTAREA SISTEMELOR DE CANALIZARE 0. Date generale Definiţie: Sistemul de canalizare este ansamblul de construcţii inginereşti care colectează apele de canalizare, le transportă la staţia de epurare unde se asigură gradul de epurare stabilit în funcţie de condiţiile impuse de mediu şi apoi le descarcă în receptori naturali care pot fi: râuri, lacuri., mare, soluri permeabile cu amenajări adecvate sau depresiuni. 01.1. Obiectul normativului (1) Normativul are ca obiect proiectarea ansamblului de construcţii inginereşti definite la § 01., în conformitate cu prevederile legislaţiei privind calitatea în construcţii, aplicabile, în vigoare, în scopul menţinerii, pe întreaga durată de existenţă a construcţiilor, a cerinţelor aplicabile construcţiilor. (2) Normativul nu cuprinde prescripţii privind calculele de stabilitate şi de rezistenţă ale construcţiilor, instalaţiilor şi echipamentelor mecanice, electrice, de automatizare, a instalaţiilor sanitare, termice şi de ventilaţie. (3) La proiectare se va avea în vedere adoptarea de soluţii care să garanteze asigurarea calităţii lucrărilor pentru realizarea sistemului de canalizare, inclusiv prin utilizarea de materiale adecvate scopului din punct de vedere al calităţii.

Transcript of Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea ... 133-2.pdf · NP 133/2-2013 Elaborat de:...

Page 1: Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea ... 133-2.pdf · NP 133/2-2013 Elaborat de: Institutul Național de Cercetări pentru Echipamente și Tehnologii în Construcții

Normativ privind proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor dealimentare cu apă și canalizare a localităților

Partea a II-a.

Sisteme de canalizare a localităților

NP 133/2-2013

Elaborat de:Institutul Național de Cercetări pentruEchipamente și Tehnologii în ConstrucțiiICECON SA

șiUniversitatea Tehnică de Construcții BucureștiUTCB

Aprobat de:MDRAPcu ordinul nr. 2901din 04.09.2013

A: PREVEDERI GENERALE PRIVIND PROIECTAREA SISTEMELORDE CANALIZARE

0. Date generaleDefiniţie: Sistemul de canalizare este ansamblul de construcţii inginereşti

care colectează apele de canalizare, le transportă la staţia de epurare unde seasigură gradul de epurare stabilit în funcţie de condiţiile impuse de mediu şiapoi le descarcă în receptori naturali care pot fi: râuri, lacuri., mare, soluripermeabile cu amenajări adecvate sau depresiuni.

01.1. Obiectul normativului

(1) Normativul are ca obiect proiectarea ansamblului de construcţiiinginereşti definite la § 01., în conformitate cu prevederile legislaţiei privindcalitatea în construcţii, aplicabile, în vigoare, în scopul menţinerii, peîntreaga durată de existenţă a construcţiilor, a cerinţelor aplicabileconstrucţiilor.

(2) Normativul nu cuprinde prescripţii privind calculele destabilitate şi de rezistenţă ale construcţiilor, instalaţiilor şi echipamentelormecanice, electrice, de automatizare, a instalaţiilor sanitare, termice şi deventilaţie.

(3) La proiectare se va avea în vedere adoptarea de soluţii care săgaranteze asigurarea calităţii lucrărilor pentru realizarea sistemului decanalizare, inclusiv prin utilizarea de materiale adecvate scopului din punctde vedere al calităţii.