Manual utilizare Samsung S4 GT-I9505 UM Open Jellybean Rum Rev.1.0 130429

147
www.samsung.com Manualul utilizatorului GT-I9505

description

Manual utilizare Samsung S4 - limba romanaManual utilizare Samsung S4 GT-I9505

Transcript of Manual utilizare Samsung S4 GT-I9505 UM Open Jellybean Rum Rev.1.0 130429

  • www.samsung.com

    Manualul utilizatorului

    GT-I9505

  • 2Despre acest manualAcest dispozitiv v ofer comunicaii i divertisment mobil de nalt calitate utiliznd standardele ridicate i experiena tehnologic de la Samsung. Acest manual al utilizatorului este conceput special pentru a detalia funciile i caracteristicile dispozitivului.

    V rugm s citii acest manual cu atenie nainte de a utiliza dispozitivul pentru a asigura folosirea corect i n siguran.

    Descrierile sunt bazate pe setrile implicite ale dispozitivului.

    Imaginile i capturile de ecran pot diferi, ca aspect, fa de produsul efectiv.

    Coninutul poate diferi fa de produsul final sau fa de software-ul pus la dispoziie de furnizorii de servicii sau de firmele de telecomunicaii i poate fi modificat fr notificare prealabil. Pentru cea mai recent versiune a manualului, consultai site-ul web Samsung www.samsung.com.

    Coninutul (coninutul de nalt calitate) care necesit utilizarea intens a procesorului i a RAM-ului va afecta performana per ansamblu a dispozitivului. Aplicaiile asociate coninutului pot s nu funcioneze corespunztor, n funcie de specificaiile dispozitivului i de mediul n care este utilizat acesta.

    Caracteristicile disponibile i serviciile suplimentare pot varia n funcie de dispozitiv, de software sau de furnizorul de servicii.

    Aplicaiile i funciile acestora pot varia n funcie de ar, regiune sau specificaii hardware. Samsung nu este responsabil de problemele de performan cauzate de aplicaii de la alt furnizor dect Samsung.

    Samsung nu este rspunztoare de problemele de performan cauzate de editarea setrilor registry sau de modificarea versiunii de software a sistemului de operare. ncercarea de a particulariza sistemul de operare poate cauza funcionarea necorespunztoare a dispozitivului sau a aplicaiilor.

    Software-ul, sursele de sunet, fundalurile, imaginile i alte coninuturi media furnizate cu acest dispozitiv sunt liceniate pentru utilizare limitat. Extragerea i utilizarea acestor materiale n scopuri comerciale sau de alt natur constituie o nclcare a legislaiei privind drepturile de autor. Utilizatorii sunt deplin responsabili pentru folosirea ilegal a coninutului media.

    Este posibil s vi se perceap costuri suplimentare pentru servicii de date, cum ar fi mesageria, ncrcarea i descrcarea datelor, sincronizarea automat sau utilizarea serviciilor de localizare. Pentru a evita costurile suplimentare, selectai un plan adecvat de tarifare pentru date. Pentru detalii, contactai furnizorul dvs. de servicii.

  • Despre acest manual

    3

    Aplicaiile implicite care sunt furnizate mpreun cu dispozitivul sunt supuse actualizrilor i pot s nu mai fie aprobate fr notificare prealabil. n cazul n care avei ntrebri despre o aplicaie furnizat mpreun cu dispozitivul, contactai un Centru Service Samsung. Pentru aplicaiile instalate de utilizator, contactai furnizorii de servicii.

    Modificarea sistemului de operare al dispozitivului sau instalarea software-urilor din surse necunoscute poate conduce la funcionri necorespunztoare i la coruperea sau pierderea datelor. Aceste aciuni reprezint nclcri ale acordului de licen Samsung i vor anula garania.

    Pictograme pentru instruciuni

    Avertisment: Situaii care pot cauza vtmri dvs. sau altor persoane

    Atenie: Situaii care v-ar putea deteriora dispozitivul sau alte echipamente

    Not: Note, sfaturi de utilizare i informaii suplimentare

    Drepturi de autorDrepturi de autor 2013 Samsung Electronics

    Acest ghid este protejat n virtutea legislaiei internaionale privind drepturile de autor.

    Nicio parte a acestui manual de utilizare nu poate fi reprodus, distribuit, tradus sau transmis, sub nicio form i prin niciun mijloc, electronic sau mecanic, inclusiv prin fotocopiere, nregistrare sau stocare n niciun sistem de stocare i recuperare a informaiilor, fr permisiunea prealabil scris a Samsung Electronics.

  • Despre acest manual

    4

    Mrci comerciale SAMSUNG i logo-ul SAMSUNG sunt mrci comerciale nregistrate ale Samsung Electronics.

    Logo-ul Android, Google, Google Maps, Google Mail, YouTube, Google Play Store i Google Talk sunt mrci comerciale ale Google, Inc.

    Bluetooth este marc comercial nregistrat n ntreaga lume a companiei Bluetooth SIG, Inc. Wi-Fi, Wi-Fi Protected Setup, Wi-Fi Direct, Wi-Fi CERTIFIED i logo-ul Wi-Fi sunt mrci

    comerciale nregistrate ale Wi-Fi Alliance.

    Toate celelalte mrci comerciale i drepturi de autor sunt proprietatea deintorilor respectivi.

    DivX, DivX Certified i alte logo-uri asociate sunt mrci nregistrate ale Rovi Corporation sau ale filialelor acesteia i sunt utilizate sub licen.

    DESPRE FORMATUL VIDEO DIVXDivX este un format digital video creat de DivX, LLC, o filial a Rovi Corporation. Acesta este un dispozitiv DivX Certified care a trecut prin testri riguroase pentru a verifica faptul c acesta red videoclipul DivX. Accesai www.divx.com pentru a obine mai multe informaii i instrumente software pentru transformarea fiierelor n fiiere cu format video DivX.

    DESPRE DIVX VIDEO-ON-DEMANDAcest dispozitiv DivX Certified trebuie s fie nregistrat pentru a reda coninutul filmelor DivX Video-on-Demand (VOD) achiziionate. Pentru a obine codul de nregistrare, cutai seciunea DivX VOD din meniul de configurare a dispozitivului. Vizitai vod.divx.com pentru mai multe informaii despre completarea nregistrrii dvs.

    DivX Certified pentru a reda videoclipuri DivX de pn la HD 720p, incluznd coninut premium.

  • 5Cuprins

    Introducere7 Aspectul dispozitivului8 Butoane9 Coninut pachet10 Instalarea cartelelor SIM sau USIM i a

    bateriei13 ncrcarea bateriei15 Introducerea unei cartele de memorie17 Pornirea i oprirea dispozitivului18 inerea dispozitivului18 Reglarea volumului18 Comutarea la modul silenios

    Noiuni de baz19 Pictograme indicatoare20 Utilizarea ecranului senzitiv23 Micri de control26 Utilizai mna27 Air Gesture30 Vizualizare etichet30 ntrerupere inteligent31 Derulare inteligent31 Activarea controlrii dispozitivului cu

    mnui32 Activare Ferestre33 Notificri33 Panou setri rapide34 Ecranul Acas

    37 Ecran blocat39 Utilizarea aplicaiilor39 Ecranul de Aplicaii40 Ajutor41 Introducerea textului43 Conectarea la o reea Wi-Fi44 Setarea conturilor45 Transferul fiierelor46 Securizarea dispozitivului48 Actualizarea dispozitivului

    Comunicaii50 Telefon55 Contacte59 Mesaje60 E-mail62 Google Mail63 Google Talk64 Google+64 Messenger65 ChatON

    Web i reea66 Internet67 Chrome

  • Cuprins

    6

    102 Dropbox103 Cloud104 Ceas106 Calculator106 S Health108 S Translator109 nregistr. voce110 S Voice112 Google113 Cutare vocal113 Fiierele mele114 Descrcri114 TripAdvisor115 Cititor optic

    Cltorie i regiune local116 Hri117 Local118 Navigare

    Setri119 Despre Setri119 Conexiuni123 Dispozitivul meu138 Conturi138 Mai multe

    Depanare

    68 Bluetooth69 Screen Mirroring69 Samsung Link71 Group Play72 NFC73 S Beam74 WatchON

    Media75 Muzic76 Camer foto84 Galerie87 Album de poveti89 Video91 YouTube92 Flipboard

    Aplicaii i magazine media93 Magazin Play94 Samsung Hub94 Samsung Apps95 Cri Play95 Play Movies96 Muzic Play96 Reviste Play

    Utiliti97 S Memo100 Planificator S

  • 7Introducere

    Aspectul dispozitivului

    Buton napoi

    Muf multifuncional

    Senzor de notificare

    Difuzor

    Senzor de apropiere/gesturi

    Buton Meniu

    Microfon

    Camer foto frontal

    Buton Pornire

    Buton Acas

    Ecran senzitiv

    Senzor de lumin

    Camer foto spate

    Anten GPS

    Anten principal

    Muf pentru cti

    Microfon

    Buton Volum

    Bli

    Capac spate

    Difuzor

    LED infrarou

  • Introducere

    8

    Microfonul din partea de sus a dispozitivului este activ numai atunci cnd utilizai setul difuzor-microfon sau cnd realizai videoclipuri.

    Nu acoperii zona antenei cu minile sau cu alte obiecte. Nerespectarea acestei indicaii poate duce la probleme de conectivitate sau la descrcarea bateriei.

    Nu utilizai o folie de protecie a ecranului. Nerespectarea acestei indicaii cauzeaz funcionarea necorespunztoare a senzorilor.

    Nu permitei ca ecranul senzitiv s intre n contact cu apa. Ecranul senzitiv poate funciona necorespunztor n condiii de umiditate sau cnd este expus la ap.

    ButoaneButon Funcie

    Pornire

    inei apsat pentru a porni sau pentru a opri dispozitivul.

    inei apsat mai mult de 7 secunde pentru a reporni dispozitivul dac acesta are erori grave sau se blocheaz.

    Apsai pentru a bloca sau pentru a debloca dispozitivul. Acesta intr n modul blocare atunci cnd ecranul tactil se nchide.

    Meniu

    Atingei pentru a deschide o list a opiunilor disponibile pentru ecranul curent.

    inei apsat pe ecranul Acas pentru a lansa cutarea Google.

    Acas Apsai pentru a reveni la ecranul Acas.

    inei apsat pentru a deschide lista aplicaiilor recente.

    napoi Atingei pentru a reveni la ecranul anterior.

    Volum Apsai pentru a regla volumul dispozitivului.

  • Introducere

    9

    Coninut pachetVerificai dac n cutia produsului exist urmtoarele articole:

    Dispozitiv

    Baterie

    Ghid de pornire rapid

    Articolele furnizate mpreun cu dispozitivul i accesoriile disponibile pot varia n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Articolele furnizate sunt proiectate numai pentru acest dispozitiv i pot s nu fie compatibile cu alte dispozitive.

    Aspectul i specificaiile pot fi modificate fr notificare prealabil.

    Putei achiziiona accesorii suplimentare de la distribuitorul Samsung local. Asigurai-v c acestea sunt compatibile cu dispozitivul nainte de achiziionare.

    Alte accesorii pot s nu fie compatibile cu dispozitivul dvs.

    Utilizai numai accesorii aprobate de Samsung. Funcionrile necorespunztoare cauzate de utilizarea accesoriilor neaprobate nu sunt acoperite de service-ul de garanie.

    Disponibilitatea tuturor accesoriilor se poate modifica n ntregime n funcie de companiile productoare. Pentru mai multe informaii despre accesoriile disponibile, consultai site-ul web Samsung.

  • Introducere

    10

    Instalarea cartelelor SIM sau USIM i a baterieiIntroducei cartelele SIM sau USIM oferite de furnizorul serviciului de telefonie mobil i bateria inclus.

    Dispozitivul funcioneaz numai cu cartel microSIM.

    Este posibil ca unele servicii LTE s nu fie disponibile, n funcie de furnizorul de servicii. Pentru detalii despre disponibilitatea serviciilor, contactai furnizorul dvs. de servicii.

    1 Scoatei capacul din spate.

    Avei grij s nu v rnii unghiile cnd scoatei capacul din spate.

    Nu ndoii sau rsucii excesiv capacul din spate. Nerespectarea acestei indicaii poate deteriora capacul.

    2 Introducei cartela SIM sau USIM cu contactele aurii orientate n jos.

  • Introducere

    11

    3 mpingei cartela SIM sau USIM n slot pn cnd se fixeaz n poziie. Nu introducei o cartel de memorie n slotul pentru cartele SIM. n cazul n care cartela

    de memorie rmne blocat n slotul pentru cartela SIM, ducei dispozitivul la un Centru de Service Samsung pentru a scoate cartela de memorie.

    Avei grij s nu pierdei i s nu permitei altor persoane s utilizeze cartela SIM sau USIM. Samsung nu este responsabil pentru deteriorarea sau incoveniena cauzat de pierderea sau furtul cartelelor.

    4 Introducei bateria.2

    1

    5 Remontai capacul din spate.

  • Introducere

    12

    Scoaterea cartelei SIM sau USIM i a bateriei

    1 Scoatei capacul din spate.2 Scoatei bateria.

    3 mpingei cartela SIM sau USIM pn la decuplarea din dispozitiv i apoi scoatei-o.

  • Introducere

    13

    ncrcarea baterieiUtilizai ncrctorul pentru a ncrca bateria nainte de utilizarea acesteia pentru prima dat. De asemenea, putei utiliza un computer pentru a ncrca dispozitivul conectndu-le prin intermediul unui cablu USB.

    Utilizai numai ncrctoare, baterii i cabluri aprobate de Samsung. ncrctoarele sau cablurile neomologate pot cauza explozia bateriei sau deteriorarea dispozitivului.

    Cnd bateria este descrcat, dispozitivul emite un ton de avertizare i afieaz un mesaj de baterie descrcat.

    Dac bateria este descrcat complet, dispozitivul nu poate fi pornit imediat atunci cnd ncrctorul este conectat. Acordai bateriei descrcate cteva minute s se ncarce nainte de a porni dispozitivul.

    Dac utilizai mai multe aplicaii n acelai timp, aplicaii de reea sau aplicaii care necesit o conexiune la un alt dispozitiv, bateria se va descrca rapid. Pentru a evita deconectarea de la reea sau pierderea de energie n timpul unui transfer de date, utilizai ntotdeauna aceste aplicaii dup ncrcarea complet a bateriei.

    ncrcarea cu ajutorul ncrctorului de prizConectai cablul USB la adaptorul de alimentare USB apoi introducei captul cablului USB n mufa multifuncional.

    Conectarea necorespunztoare a ncrctorului poate cauza deteriorarea grav a dispozitivului. Deteriorrile cauzate de utilizarea incorect nu sunt acoperite de garanie.

  • Introducere

    14

    Dispozitivul poate fi folosit n timpul ncrcrii, dar aceasta poate mri intervalul de timp necesar pentru ncrcarea complet a bateriei.

    n timp ce dispozitivul se ncarc, este posibil ca ecranul senzitiv s nu funcioneze din cauza unei alimentri instabile. n acest caz, scoatei ncrctorul din dispozitiv.

    n timpul ncrcrii, dispozitivul se poate nclzi. Acest lucru este normal i nu trebuie s afecteze durata de via sau performanele dispozitivului. Dac bateria devine mai fierbinte dect obicei, este posibil ca ncrctorul s se opreasc din ncrcat.

    Dac dispozitivul nu se ncarc n mod corespunztor, ducei dispozitivul i ncrctorul la un Centru de Service Samsung.

    Dup ncrcarea complet, deconectai dispozitivul de la ncrctor. Mai nti deconectai ncrctorul de la dispozitiv i apoi deconectai-l de la priza electric.

    Nu scoatei bateria nainte de a scoate ncrctorul. Nerespectarea acestei indicaii poate deteriora dispozitivul.

    Pentru a economisi energie scoatei din priz ncrctorul atunci cnd nu este folosit. ncrctorul nu are un ntreruptor, astfel nct trebuie s-l deconectai de la priza electric atunci cnd nu este utilizat, pentru a evita consumul de energie electric. Dispozitivul trebuie s rmn aproape de priza electric n timpul ncrcrii.

    Verificarea strii de ncrcare a baterieiCnd ncrcai bateria n timp ce dispozitivul este oprit, urmtoarele pictograme vor arta starea de ncrcare a acesteia:

    Se ncarc ncrcat complet

  • Introducere

    15

    Reducerea consumului baterieiDispozitivul furnizeaz opiuni care v ajut s economisii energia bateriei. Particulariznd aceste opiuni i dezactivnd caracteristicile din fundal, putei utiliza dispozitivul pentru o mai lung durat de timp ntre ncrcri:

    Cnd nu utilizai dispozitivul, comutai la modul blocare apsnd pe butonul Pornire.

    nchidei aplicaiile care nu sunt necesare folosind managerul de activiti.

    Dezactivai caracteristica Bluetooth.

    Dezactivai caracteristica Wi-Fi.

    Dezactivai sincronizarea automat a aplicaiilor.

    Micorai timpul de iluminare a fundalului.

    Micorai luminozitatea ecranului.

    Introducerea unei cartele de memorieDispozitivul accept cartele de memorie cu capaciti maxime de 64 GB. n funcie de productorul i tipul cartelei de memorie, anumite cartele de memorie pot fi incompatibile cu dispozitivul dvs.

    Anumite cartele de memorie pot s nu fie complet compatibile cu dispozitivul. Utilizarea unei cartele de memorie incompatibile poate afecta dispozitivul sau cartela de memorie, sau poate corupe datele stocate pe cartel.

    Procedai cu atenie la introducerea cartelei de memorie aa cum este indicat n pictograma din telefon.

    Dispozitivul accept sistemele de fiiere FAT i exFAT pentru cartelele de memorie. Dac introducei o cartel formatat ntr-un sistem de fiiere diferit, dispozitivul solicit reformatarea cartelei de memorie.

    Scrierea i tergerea frecvent a datelor reduce durata de via a cartelelor de memorie.

    Cnd introducei o cartel de memorie n dispozitiv, directorul de fiiere al cartelei de memorie apare n folderul SD memory card din memoria intern.

  • Introducere

    16

    1 Scoatei capacul din spate.2 Introducei o cartel de memorie cu contactele aurii orientate n jos.3 mpingei cartela de memorie n slot pn cnd se fixeaz n poziie.

    4 Remontai capacul din spate.

    Scoaterea cartelei de memorienainte de a scoate cartela de memorie, mai nti dezinstalai-o, pentru scoaterea n condiii de siguran. Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Mai multe Spaiu de stocare Dezinstalare cartel SD.

    1 Scoatei capacul din spate.2 mpingei cartela de memorie pn la decuplarea din dispozitiv i apoi scoatei-o.3 Remontai capacul din spate.

    Nu scoatei cartela de memorie n timp ce dispozitivul transfer sau acceseaz informaii. Aceast aciune poate conduce la pierderea, coruperea datelor sau la deteriorarea cartelei de memorie sau a dispozitivului. Samsung nu este responsabil de pierderile care rezult din utilizarea eronat a cartelelor de memorie, inclusiv pierderea de date.

  • Introducere

    17

    Formatarea cartelei de memorieO cartel formatat pe un computer poate fi incompatibil cu dispozitivul. Formatai cartela de memorie cu ajutorul dispozitivului.

    Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Mai multe Spaiu de stocare Formatare cartel SD Formatare cartel SD tergere total.

    nainte de a formata cartela de memorie, nu uitai s realizai copii de rezerv ale tuturor datelor importante stocate pe dispozitiv. Garania productorului nu acoper pierderea datelor n urma unor aciuni ale utilizatorului.

    Pornirea i oprirea dispozitivuluiAtunci cnd pornii dispozitivul pentru prima dat, urmai instruciunile de pe ecran pentru a-l configura.

    inei apsat pe butonul Pornire timp de cteva secunde pentru a porni sau pentru a opri dispozitivul.

    Respectai toate avertismentele afiate i indicaiile personalului oficial n zone n care utilizarea dispozitivelor fr fir este restricionat, cum este cazul avioanelor i al spitalelor.

    inei apsat pe butonul Pornire i atingei Mod Avion pentru a dezactiva caracteristicile fr fir.

    Pentru a opri dispozitivul, inei apsat pe butonul Pornire, apoi atingei nchidere.

  • Introducere

    18

    inerea dispozitivuluiNu acoperii zona antenei cu minile sau cu alte obiecte. Nerespectarea acestei indicaii poate duce la probleme de conectivitate sau la descrcarea bateriei.

    Reglarea volumuluiApsai pe butonul Volum n sus sau n jos pentru a regla volumul tonului de sonerie sau pentru a regla volumul sunetului la redarea muzicii sau a videoclipurilor.

    Comutarea la modul sileniosUtilizai una din urmtoarele metode:

    inei apsat pe butonul Volum n jos pn cnd acesta comut la modul silenios.

    inei apsat pe butonul Pornire, apoi atingei Silenios sau Vibrare.

    Deschidei panoul de notificri n partea de sus a ecranului, apoi atingei Sunet, Vibrare sau Silenios.

  • 19

    Noiuni de baz

    Pictograme indicatoarePictogramele afiate n partea de sus a ecranului ofer informaii despre starea dispozitivului. Pictogramele enumerate n tabelul de mai jos sunt cele mai comune.

    Pictogram Semnificaie

    Lips semnal

    Putere semnal

    Roaming (n afara ariei normale de acoperire)

    Reea GPRS conectat

    Reea EDGE conectat

    Reea UMTS conectat

    Reea HSDPA conectat

    Reea HSPA+ conectat

    Reea LTE conectat

    Wi-Fi conectat

    Caracteristica Bluetooth activat

    GPS activat

    Apel n curs

    Apel pierdut

    Caracteristica Air gesture activat

    Caracteristica Derulare inteligent activat

    Sincronizat cu Web-ul

    Conectat la computer

    Fr cartel SIM sau USIM

    Mesaj text sau multimedia nou

    Alarm activat

    Mod Silenios activat

  • Noiuni de baz

    20

    Pictogram Semnificaie

    Mod Vibraie activat

    Mod Avion activat

    S-a produs o eroare sau este necesar atenia utilizatorului

    Nivel de energie a bateriei

    Utilizarea ecranului senzitivFolosii numai degetele pentru utilizarea ecranului senzitiv.

    Nu permitei intrarea n contact a ecranului senzitiv cu alte dispozitive electrice. Descrcrile electrostatice pot determina o funcionare necorespunztoare a ecranului senzitiv.

    Nu permitei ca ecranul senzitiv s intre n contact cu apa. Ecranul senzitiv poate funciona necorespunztor n condiii de umiditate sau cnd este expus la ap.

    Pentru a evita deteriorarea ecranului senzitiv, nu l atingei cu obiecte ascuite i nu aplicai o for excesiv pe acesta cu vrful degetelor.

    Lsarea ecranului senzitiv n repaus pentru perioade ndelungate poate duce la imagini remanente (ecran persistent) sau la imagini fantom. Oprii ecranul senzitiv atunci cnd nu utilizai dispozitivul.

    Gesturi

    AtingereAtingei cu un deget pentru a deschide o aplicaie, pentru a selecta un element din meniu, pentru a apsa un buton pe ecran sau pentru a introduce un caracter utiliznd tastatura de pe ecran.

  • Noiuni de baz

    21

    inerea apsatinei apsat un element pentru mai mult de 2 secunde pentru accesarea opiunilor disponibile.

    GlisarePentru a muta o pictogram, o miniatur sau o previzualizare la o locaie nou inei-o apsat i glisai-o la poziia int.

  • Noiuni de baz

    22

    Atingere de dou oriAtingei de dou ori pe o pagin web, pe o hart sau pe o imagine pentru a mri o parte din aceasta. Atingei de dou ori din nou pentru a reveni.

    Deplasare rapidDeplasai rapid la stnga sau la dreapta pe ecranul Acas sau pe ecranul de Aplicaii pentru a vedea alt panou. Deplasai rapid n sus sau n jos pentru a derula o pagin web sau o list, cum ar fi lista de contacte.

  • Noiuni de baz

    23

    ApropiereDeprtai dou degete pe o pagin web, pe o hart sau pe o imagine pentru a mri o parte. Apropiai pentru a micora.

    Micri de controlMicrile simple permit controlul facil al dispozitivului.

    nainte de utilizarea micrilor, asigurai-v c este activat caracteristica de micare. Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Micri i gesturi Micare, apoi glisai comutatorul Micare la dreapta.

    Scuturarea excesiv sau lovirea dispozitivului poate duce la introduceri neintenionate. Controlai micrile corespunztor.

    Rotirea ecranuluiMulte aplicaii permit afiarea fie n orientarea de tip Portret fie n orientarea de tip Peisaj. Rotirea dispozitivului duce la reglarea automat a afirii pentru a se potrivi cu noua orientare a ecranului.

  • Noiuni de baz

    24

    Pentru a preveni rotirea automat a ecranului deschidei panoul de notificri i deselectai Rotire ecran.

    Anumite aplicaii nu permit rotirea ecranului.

    Anumite aplicaii afieaz un ecran diferit n funcie de orientare. Calculatorul se schimb n calculator tiinific atunci cnd este rotit la orientarea peisaj.

    RidicareAtunci cnd ridicai dispozitivul dup ce s-a aflat n repaus o perioad sau atunci cnd ecranul s-a oprit, acesta vibreaz dac avei apeluri pierdute sau mesaje noi.

    Meninere la urechen timpul vizualizrii detaliilor despre apeluri, mesaje sau contacte, ridicai i inei dispozitivul la ureche pentru efectuarea unui apel.

  • Noiuni de baz

    25

    Panoramare pentru rsfoireCnd o imagine este mrit, inei apsat un punct de pe ecran, apoi micai dispozitivul n orice direcie pentru a rsfoi imaginea.

    ntoarcerentoarcei dispozitivul pentru a anula tonul de sonerie sau pentru a ntrerupe redarea fiierelor media.

  • Noiuni de baz

    26

    nclinareinei apsate dou puncte pe ecran, apoi nclinai dispozitivul nainte i napoi pentru a mri sau micora.

    Utilizai mnaUtilizai micrile palmei pentru controlarea dispozitivului prin atingerea ecranului.

    nainte de utilizarea micrilor, asigurai-v c este activat caracteristica de micare a palmei. Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Micri i gesturi Micarea palmei, apoi glisai comutatorul Micarea palmei la dreapta.

    Trecere rapidTrecei rapid mna peste ecran pentru a realiza o captur de ecran. Imaginea este salvat n Galerie Screenshots. Nu este posibil realizarea unei capturi de ecran n timpul utilizrii anumitor aplicaii.

  • Noiuni de baz

    27

    AcoperireAcoperii ecranul cu o palm pentru a ntrerupe redarea media.

    Air GestureUtilizai aceast caracteristic pentru a controla funciile fr atingerea ecranului.

    nainte de utilizarea acestei caracteristici, asigurai-v c este activat caracteristica air gesture. Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Micri i gesturi Air gesture, apoi glisai comutatorul Air gesture la dreapta.

    Dispozitivul poate s nu recunoasc gesturile dvs. dac le efectuai prea departe de dispozitiv sau n timp ce purtai haine de culoare nchis, cum ar fi mnuile.

    Privire rapidCnd ecranul este oprit, micai mna deasupra senzorului pentru a vizualiza notificri, apeluri pierdute, mesaje noi, data i ora, etc.

  • Noiuni de baz

    28

    Saltul prin gesturin timpul vizualizrii e-mail-urillor sau a paginilor web, micai mna n sus sau n jos peste senzor pentru a derula pagina n sus sau n jos.

    Rsfoire prin gesturiMicai mna la stnga sau la dreapta peste senzor pentru a rsfoi imagini, pagini web, melodii sau note.

  • Noiuni de baz

    29

    Mutarea prin gesturiinei apsat o pictogram cu o mn, apoi micai cealalt mn la stnga sau la dreapta peste senzor pentru a muta pictograma n alt locaie.

    n timpul utilizrii calendarului zilnic sau sptmnal, inei apsat un eveniment, apoi micai cealalt mn la stnga sau la dreapta pentru a muta evenimentul la alt zi sau sptmn.

    Rspunsul la apeluri prin gesturiCnd primii un apel, micai mna la stnga, apoi la dreapta peste senzor pentru a rspunde la apel.

  • Noiuni de baz

    30

    Vizualizare etichetPe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Vizualizare etichet, apoi glisai comutatorul Vizualizare etichet la dreapta.

    Indicai spre un element cu degetul pentru a previzualiza coninutul sau pentru a vizualiza informaii ntr-o fereastr pop-up. Cnd indicai spre o zon pe o pagin web timp de cteva secunde, dispozitivul mrete zona.

    Samsung User Manual

    ntrerupere inteligentPe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Ecran inteligent, apoi bifai ntrerupere inteligent.

    n timpul redrii videoclipului, luai-v privirea de la ecran pentru a ntrerupe videoclipul. Pentru a relua redarea, privii la ecran din nou.

  • Noiuni de baz

    31

    Derulare inteligentPe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Ecran inteligent Derulare inteligent, apoi glisai comutatorul Derulare inteligent la dreapta.

    n timp ce vizualizai emailuri sau pagini web, nclinai capul n jos sau n sus, sau nclinai dispozitivul nainte sau napoi pentru a derula n direcia respectiv.

    Putei activa sau dezactiva pictograma de semnalizare pe ecran. Cnd dispozitivul recunoate micrile capului sau dispozitivul, pictograma devine verde.

    Activarea controlrii dispozitivului cu mnuiActivai acest mod pentru utilizarea ecranului senzitiv atunci cnd purtai mnui.

    Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Afiare, apoi bifai Sensib. mare la apsare.

    Utilizai mnui de piele pentru o mai bun recunoatere n timp ce utilizai ecranul. Alte tipuri de material pot s nu fie recunoscute.

    Pentru cele mai bune rezultate, atingei ecranul ferm n timp ce purtai mnui.

    Pot avea loc introduceri prin atingere neintenionate cnd nu purtai mnui n modul mnui.

  • Noiuni de baz

    32

    Activare FerestreUtilizai aceast caracteristic pentru a rula dou aplicaii pe ecran n acelai timp.

    Numai aplicaiile de pe panoul Ferestre pot rula.

    Atunci cnd lansai aplicaii care conin fiiere multimedia, cum ar fi muzic sau videoclipuri, va fi redat sunetul de la ambele fiiere.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    Pentru a utiliza Ferestre, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Dispozitivul meu Afiare, apoi bifai Ferestre.

    Utilizarea panoului FerestrePentru activarea panoului Ferestre, inei apsat . Ferestre apare n partea stng a ecranului. Selectai o aplicaie, apoi glisai cealalt aplicaie la o locaie nou. Pentru a ascunde panoului Ferestre, inei apsat din nou.

    Glisai bara dintre panourile aplicaiilor n sus sau n jos pentru a regla dimensiunea panourilor.

    Atingei mnerul panoului pentru a ascunde sau a afia panoul. Cnd un panou este deschis, inei apsat mnerul i glisai-l la marginea stng sau dreapt a ecranului pentru a-l muta. Cnd un panou este ascuns, inei apsat mnerul i glisai-l n sus sau n jos pentru a-l muta.

  • Noiuni de baz

    33

    Utilizarea aplicaiilor Ferestren timpul utilizrii aplicaiilor Ferestre, atingei sau i utilizai una din urmtoarele:

    : Comutai locaii ntre aplicaiile Ferestre.

    : Mrii fereastra pentru a se potrivi pe ecran.

    : nchidei aplicaia.

    NotificriPictogramele de notificare apar pe bara de stare n partea de sus a ecranului pentru a raporta apeluri pierdute, mesaje noi, evenimente din calendar, starea dispozitivului etc. Glisai n jos bara de stare pentru a deschide panoul de notificri. Derulai lista pentru a vedea alertele suplimentare. Pentru a nchide panoul de notificri, glisai n sus bara care se afl n partea de jos a panoului.

    Panou setri rapideDin panoul de setri rapide, putei vizualiza setrile curente ale dispozitivului. Glisai n jos de la bara de stare, atingei pentru a deschide panoul de setri rapide, apoi utilizai urmtoarele opiuni:

    Wi-Fi: Activai sau dezactivai caracteristica Wi-Fi.

    GPS: Activai sau dezactivai caracteristica GPS.

    Sunet: Activai sau dezactivai modul silenios. Putei s facei dispozitivul s vibreze n modul vibrare sau s anulai toate sunetele n modul silenios.

    Rotire ecran: Permitei sau nu interfeei s se roteasc atunci cnd rotii dispozitivul.

    Bluetooth: Activai sau dezactivai caracteristica Bluetooth.

    Date mobile: Activai sau dezactivai conexiunea de date.

    Mod Blocare: Activai sau dezactivai modul blocare. n modul blocare, dispozitivul va bloca notificrile. Pentru a selecta care notificri vor fi blocate, atingei Setri Dispozitivul meu Mod Blocare.

    Econom. energie: Activai sau dezactivai modul de economisire a energiei.

  • Noiuni de baz

    34

    Screen Mirroring: Activai sau dezactivai caracteristica Screen Mirroring.

    Ferestre: Setai utilizarea Ferestre.

    Hotspot Wi-Fi: Activai sau dezactivai caracteristica de furnizare acces la Internet prin Wi-Fi.

    S Beam: Activai sau dezactivai caracteristica S Beam.

    NFC: Activai sau dezactivai caracteristica NFC.

    Viz.prin gesturi: Activai sau dezactivai caracteristica vizualizare prin gesturi.

    Air gesture: Activai sau dezactivai caracteristica air gesture.

    Mod La volan: Activai sau dezactivai modul la volan.

    Repaus intelig.: Activai sau dezactivai caracteristica repaus inteligent.

    Derul. intelig.: Activai sau dezactivai caracteristica derulare inteligent.

    Sincron.: Activai sau dezactivai sincronizarea automat a aplicaiilor.

    Mod Avion: Activai sau dezactivai modul avion.

    Opiunile disponibile pot s difere n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Pentru a rearanja opiunile pe panoul de notificri, deschidei panoul de notificri, atingei , inei apsat un element, apoi glisai-l ntr-o alt locaie.

    Ecranul AcasEcranul Acas este punctul de pornire pentru accesarea tuturor caracteristicilor dispozitivului. Acesta afieaz pictogramele indicatoare, widget-urile, comenzile rapide ale aplicaiilor etc.

    Ecranul Acas poate avea mai multe panouri. Pentru a vizualiza celelalte panouri, derulai la stnga sau la dreapta.

    Schimbarea modului ecranului AcasEcranul Acas are moduri standard i moduri simple. n modul simplu, putei accesa cu uurin contactele, aplicaiile preferate, precum i setrile adugnd comenzi rapide la ecranul Acas.

    Pentru a comuta la modul simplu, pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Dispozitivul meu Mod ecran de pornire Mod Simplu Aplicare.

  • Noiuni de baz

    35

    Rearanjarea elementelor

    Adugarea unei pictograme de aplicaiePe ecranul Acas, atingei Aplic., inei apsat pictograma unei aplicaii, apoi glisai-o ntr-un panou de previzualizare.

    Adugarea unui elementParticularizai ecranul Acas adugnd widget-uri, foldere sau pagini.

    inei apsat zona goal de pe ecranul Acas, apoi selectai una din urmtoarele categorii:

    Aplicaii i widget-uri: Adugai widget-uri sau aplicaii la ecranul Acas.

    Folder: Creai un folder nou.

    Pagin: Creai o pagin nou.

    Mutarea unui elementinei apsat un element i glisai-l la o nou locaie. Pentru a-l muta la un alt panou, glisai-l ctre marginea ecranului.

    Eliminarea unui elementinei apsat un element i glisai-l la coul de gunoi care apare n partea de sus a ecranului Acas. Cnd coul de gunoi devine rou, eliberai elementul.

    Rearanjarea panourilor

    Adugarea unui panou nouAtingei Editare pagin .

  • Noiuni de baz

    36

    Mutarea unui panouAtingei Editare pagin, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la o locaie nou.

    Eliminarea unui panouAtingei Editare pagin, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la coul de gunoi din partea de sus a ecranului.

    Setarea fundaluluiSetai o imagine sau o fotografie stocat n dispozitiv ca fundal pentru ecranul Acas.

    Pe ecranul Acas, atingei Setare tapet Ecran de pornire, apoi selectai una din urmtoarele:

    Galerie: Vedei fotografiile realizate de camera dispozitivului sau imaginile descrcate de pe Internet.

    Tapete de fundal live: Vedei imaginile animate.

    Fundaluri: Vedei imaginile cu fundaluri.Apoi, selectai o imagine i atingei Setare fundal. Alternativ selectai o imagine, redimensionai-o glisnd cadrul i atingei Efectuat.

    Utilizarea widget-urilorWidget-urile sunt aplicaii de mici dimensiuni, care asigur funcii i informaii convenabile pe ecranul Acas. Pentru a le utiliza, adugai widget-uri din panoul de widget-uri la ecranul Acas.

    Unele widget-uri se conecteaz la servicii Web. Utilizarea unui widget bazat pe Web poate genera taxe suplimentare.

    Widget-urile disponibile pot s difere n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

  • Noiuni de baz

    37

    Adugarea widget-urilor la ecranul AcasPe ecranul Acas, atingei Aplic. Widget-uri. Derulai la stnga sau la dreapta pe panoul de widget-uri, apoi inei apsat un widget pentru a-l aduga la ecranul Acas.

    Utilizarea widget-urilor de setare a comenzilor rapidePe ecranul Acas, atingei Aplic. Widget-uri, apoi inei apsat Comand rapid setri pentru deschiderea unei liste de opiuni de setare. Selectai o opiune de setare pentru a o aduga la ecranul Acas drept comand rapid.

    Ecran blocatEcranul blocat previne orice operaiune nedorit a dispozitivului atunci cnd nu este utilizat i de asemenea, v permite s adugai widget-uri convenabile.

    Blocarea i deblocarea dispozitivuluiApsnd pe butonul Pornire oprii ecranul i comutai la modul blocare. Dispozitivul se blocheaz automat dac nu este utilizat pentru o anumit perioad.

    Pentru a debloca dispozitivul, apsai pe butonul Pornire sau pe butonul Acas i deplasai rapid degetul n orice direcie n zona ecranului de deblocare din partea de jos a ecranului.

  • Noiuni de baz

    38

    Adugarea widget-urilorPentru a utiliza widget-uri atunci cnd ecranul este blocat, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Dispozitivul meu Blocare ecran, apoi atingei Mai multe widget-uri.

    Nu putei utiliza widget-uri pe ecranul blocat n modul simplu.

    Glisai panoul de widget-uri n jos pentru a-l mri. Derulai la dreapta la ultima pagin, atingei , apoi selectai un widget pentru a-l aduga la ecranul blocat.

    Rearanjarea panourilor

    Mutarea unui panouGlisai panoul de widget-uri n jos, derulai la stnga sau la dreapta, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la o nou locaie.

    Eliminarea unui panouGlisai panoul de widget-uri n jos, derulai la stnga sau la dreapta, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la coul de gunoi din partea de sus a ecranului.

  • Noiuni de baz

    39

    Utilizarea aplicaiilorAcest dispozitiv poate rula multe tipuri diverse de aplicaii, variind de la aplicaii media la aplicaii de Internet.

    Deschiderea unei aplicaiiPe ecranul Acas sau pe ecranul de Aplicaii, selectai pictograma unei Aplicaii pentru a o deschide.

    Deschiderea aplicaiilor utilizate recentinei apsat pe butonul Acas pentru deschiderea listei de aplicaii utilizate recent.

    Selectai pictograma unei aplicaii pentru a o deschide.

    nchiderea unei aplicaiinchidei aplicaiile care nu sunt utilizate pentru a economisi energia bateriei i pentru a menine performana dispozitivului.

    inei apsat pe butonul Acas, atingei , apoi atingei Terminare de lng o aplicaie pentru a o nchide. Pentru a nchide toate aplicaiile care ruleaz, atingei n. tot. Alternativ, inei apsat pe butonul Acas, apoi atingei .

    Ecranul de AplicaiiEcranul Aplicaii afieaz pictograme pentru toate aplicaiile, inclusiv pentru cele nou instalate.

    Pe ecranul Acas, atingei Aplic. pentru a deschide ecranul Aplicaii.

    Pentru a vizualiza celelalte panouri, derulai la stnga sau la dreapta.

    Rearanjarea aplicaiilorAtingei Editare, inei apsat o aplicaie, apoi glisai-o la o locaie nou. Pentru a o muta la un alt panou, glisai-o ctre marginea ecranului.

  • Noiuni de baz

    40

    Organizarea folderelorPunei aplicaiile relaionate ntr-un folder pentru a v fi convenabil.

    Atingei Editare, inei apsat o aplicaie, apoi glisai-o la Creare director. Introducei un nume pentru folder i apoi atingei OK. Punei aplicaiile n folderul nou glisndu-le, apoi atingei Salvare pentru salvarea aranjamentului.

    Rearanjarea panourilorApropiai dou degete pe ecran, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la o locaie nou.

    Instalarea aplicaiilorUtilizai magazinele media, cum ar fi Samsung Apps pentru a descrca i instala aplicaii.

    Dezinstalarea aplicaiilorAtingei Dezinstalare, apoi selectai o aplicaie pentru a o dezinstala.

    Aplicaiile implicite ale dispozitivului nu pot fi dezinstalate.

    Partajarea aplicaiilorPartajai aplicaiile descrcate cu ali utilizatori prin e-mail, Bluetooth sau prin alte metode.

    Atingei Partajare aplicaii, selectai aplicaiile, atingei Efectuat, apoi selectai o metod de partajare. Urmtorii pai variaz n funcie de metoda selectat.

    AjutorAccesai informaiile de ajutor pentru a afla cum s utilizai dispozitivul i aplicaiile sau cum s configurai setrile importante.

    Atingei Ajutor pe ecranul de Aplicaii. Selectai o categorie pentru a vizualiza sfaturi.

    Pentru a sorta categorii dup o ordine alfabetic, atingei .

    Pentru a cuta cuvinte, atingei .

  • Noiuni de baz

    41

    Introducerea textuluiUtilizai tastatura Samsung sau caracteristica introducere vocal pentru introducerea textului.

    Introducerea textului n anumite limbi nu este acceptat. Pentru introducerea textului, trebuie s modificai limba de introducere a textului ntr-una dintre limbile acceptate.

    Modificarea tipului de tastaturAtingei orice cmp text, deschidei panoul de notificri, atingei Selectai metoda de introducere, apoi selectai tipul de tastatur care va fi utilizat.

    Utilizarea tastaturii Samsung

    Modificarea aspectului tastaturiiAtingei Tipuri tastatur Portret, apoi atingei Tastatur Qwerty sau Tastatur 3x4.

    Pe tastatura 3x4, o tast are trei sau patru caractere. Pentru introducerea unui caracter, atingei n mod repetat tasta corespunztoare caracterului.

    Trecei la urmtoarea linie.

    tergei caracterul precedent.

    Introducei semne de punctuaie.

    Scriei cu majuscul.

    Setai opiuni pentru tastatura Samsung.

    Introducei un spaiu.

    Introducerea literelor mariAtingei nainte de a introduce un caracter. Pentru scrierea cu majuscule, atingei de dou ori.

  • Noiuni de baz

    42

    Modificarea tipului de tastaturinei apsat , apoi atingei pentru a modifica tipul de tastatur. inei apsat i mutai tastatura flotant ntr-o alt locaie.

    Pentru a reveni la tastatura fix, atingei .

    Modificarea limbii pentru tastaturAdugai limbi la tastatur, apoi glisai tasta spaiu la stnga sau la dreapta pentru a modifica limba pentru tastatur.

    Scrierea de mninei apsat , atingei , apoi scriei un cuvnt cu degetul. Cuvintele sugerate apar pe msur ce sunt introduse caracterele. Selectai un cuvnt sugerat.

    Utilizai gesturile pentru scrierea de mn n vederea efecturii de aciuni, cum ar fi editarea sau tergerea caracterelor i introducerea spaiilor. Pentru a vizualiza ghidurile despre gesturi, inei apsat , apoi atingei Ajutor Utilizai gesturile pentru scrierea de mn.

  • Noiuni de baz

    43

    Introducerea vocal a textuluiActivai caracteristica de introducere vocal i apoi vorbii la microfon. Dispozitivul afieaz ceea ce vorbii.

    Dac dispozitivul nu recunoate corect cuvintele, atingei textul subliniat i selectai un cuvnt sau o sintagm alternativ din lista derulant.

    Pentru a modifica limba sau pentru a aduga limbile pentru recunoaterea vocal, atingei limba curent.

    Copierea i lipireainei apsat deasupra textului, glisai sau pentru a selecta textul dorit, apoi atingei Copiere pentru a copia sau Tiere pentru a tia. Textul selectat este copiat n clipboard.

    Pentru a-l lipi ntr-un cmp de introducere a textului, inei apsat pe punctul unde trebuie inserat, apoi atingei Lipire.

    Conectarea la o reea Wi-FiConectai dispozitivul la o reea Wi-Fi pentru a utiliza Internetul sau pentru a partaja fiiere media cu alte dispozitive. (pag. 119)

    Pornirea i oprirea Wi-FiDeschidei panoul de notificri, apoi atingei Wi-Fi pentru a activa sau pentru a dezactiva caracteristica.

    Dispozitivul utilizeaz o frecven nearmonizat i este conceput pentru a fi utilizat n toate rile europene. Reeaua WLAN poate fi operat n UE fr restricii n mediile de interior, dar nu poate fi operat n mediile de exterior.

    Dezactivai Wi-Fi pentru a economisi bateria atunci cnd nu este utilizat.

  • Noiuni de baz

    44

    Accesarea reelelor Wi-FiPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni Wi-Fi, apoi glisai comutatorul Wi-Fi la dreapta.

    Selectai o reea din lista de reele Wi-Fi detectate, introducei o parol dac este cazul, apoi atingei Conectare. Reelele care necesit o parol apar cu o pictogram n form de lact. Dup ce dispozitivul se conecteaz la o reea Wi-Fi, dispozitivul se va conecta automat la aceasta oricnd este disponibil.

    Adugarea reelelor Wi-FiDac reeaua dorit nu apare n lista de reele, atingei Adugare reea Wi-Fi din partea de jos a listei de reele. Introducei numele reelei n SSID reea, selectai tipul de securitate i introducei parola dac nu exist o reea deschis, apoi atingei Conectare.

    Ignorarea reelelor Wi-FiOrice reea care a fost utilizat vreodat, inclusiv reeaua curent, poate fi ignorat astfel nct dispozitivul s nu se conecteze automat la aceasta. Selectai reeaua din lista de reele, apoi atingei Revocare.

    Setarea conturilorAplicaiile Google, cum ar fi Magazin Play, necesit un cont Google, iar Samsung Apps necesit un cont Samsung. Creai conturi Google i Samsung pentru a avea cea mai bun experien n utilizarea dispozitivului.

    Adugarea conturilorUrmai instruciunile care apar la deschiderea unei aplicaii Google fr a v conecta pentru setarea unui cont Google.

    Pentru a v conecta sau pentru a v nregistra pentru un cont Google, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conturi Adugare cont Google. Dup aceea, atingei Nou pentru a v nregistra sau atingei Existent, apoi urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea acestuia. Se poate utiliza mai mult de un cont Google pe dispozitiv.

    n acelai mod putei seta un cont Samsung.

  • Noiuni de baz

    45

    Eliminarea conturilorPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conturi, selectai un nume de cont din Conturile mele, selectai contul pe care dorii s l eliminai, apoi atingei Eliminare cont.

    Transferul fiierelorMutai fiiere audio, video, fiiere imagine sau alte tipuri de fiiere din dispozitiv pe computer sau invers.

    Urmtoarele formate de fiiere sunt acceptate de anumite aplicaii. n funcie de versiunea de software a dispozitivului sau de sistemul de operare al computerului, unele formate de fiiere nu sunt acceptate.

    Muzic: mp3, m4a, mp4, 3gp, 3ga, wma, ogg, oga, aac i flac

    Imagine: bmp, gif, jpg i png

    Video: 3gp, mp4, avi, wmv, flv i mkv

    Document: doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pdf i txt

    Conectarea cu Samsung KiesSamsung Kies este o aplicaie pentru computer care gestioneaz coninut media, librrii, contacte i calendare sincronizndu-le cu dispozitivele Samsung. Descrcai cea mai recent versiune Samsung Kies de pe site-ul web Samsung.

    1 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.Samsung Kies se lanseaz automat pe computer. Dac Samsung Kies nu se lanseaz, facei dublu-clic pe pictograma Samsung Kies de pe computer.

    2 Transferai fiiere ntre dispozitiv i computer.Pentru informaii suplimentare consultai seciunea de asisten a programului Samsung Kies.

  • Noiuni de baz

    46

    Conectarea cu Windows Media PlayerAsigurai-v c programul Windows Media Player este instalat pe computer.

    1 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.2 Deschidei Windows Media Player i sincronizai fiiere muzicale.

    Conectarea ca dispozitiv media

    1 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.2 Deschidei panoul de notificri, apoi atingei Conectat ca dispozitiv media Dispozitiv

    media (MTP).

    Atingei Camer foto (PTP) n cazul n care computerul nu accept protocolul de transfer media (MTP) sau dac nu are instalat driverul adecvat.

    3 Transferai fiiere ntre dispozitiv i computer.

    Securizarea dispozitivuluiUtiliznd caracteristicile de securitate, nu permitei altor persoane s utilizeze sau s acceseze datele i informaiile personale stocate n dispozitiv. Dispozitivul solicit un cod de deblocare de fiecare dat cnd este blocat.

    Setarea unei deblocri prin recunoaterea feeiPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Dispozitivul meu Blocare ecran Blocare ecran Deblocare facial.

    Potrivii faa n cadru pentru a fi captat. Apoi, setai un cod PIN de deblocare de rezerv sau un model pentru a debloca ecranul n cazul n care deblocarea facial nu reuete.

  • Noiuni de baz

    47

    Setarea unei deblocri prin recunoaterea feei i a vociiPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Dispozitivul meu Blocare ecran Blocare ecran Fa i voce.

    Potrivii faa n cadru pentru a fi captat i setai o comand vocal. Apoi, setai un cod PIN de deblocare de rezerv sau un model pentru a debloca ecranul n cazul n care deblocarea facial i deblocarea vocal nu reuesc.

    Setarea unui modelPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Dispozitivul meu Blocare ecran Blocare ecran Model.

    Desenai un model conectnd patru puncte sau mai multe, apoi redesenai modelul pentru a-l verifica. Setai un cod PIN de deblocare de rezerv pentru a debloca ecranul atunci cnd nu v mai amintii modelul.

    Setarea unui cod PINPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Dispozitivul meu Blocare ecran Blocare ecran PIN.

    Introducei cel puin patru cifre, apoi reintroducei parola pentru a o verifica.

  • Noiuni de baz

    48

    Setarea unei parolePe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Dispozitivul meu Blocare ecran Blocare ecran Parol.

    Introducei cel puin patru caractere inclusiv cifre i simboluri, apoi reintroducei parola pentru a o verifica.

    Deblocarea dispozitivuluiPornii ecranul apsnd pe butonul Pornire sau pe butonul Acas, apoi introducei codul de deblocare.

    Dac uitai codul de deblocare, ducei dispozitivul la un Centru de Service Samsung pentru a-l reseta.

    Actualizarea dispozitivuluiDispozitivul poate fi actualizat la cel mai recent software.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    Actualizarea cu Samsung KiesLansai Samsung Kies i conectai dispozitivul la computer. Samsung Kies recunoate automat dispozitivul i afieaz actualizrile disponibile ntr-o caset de dialog, dac acestea exist. Facei clic pe butonul Actualizare n caseta de dialog pentru a ncepe actualizarea. Consultai seciunea de asisten Samsung Kies pentru detalii privind modul de actualizare.

    Nu oprii computerul i nu deconectai cablul USB n timp ce dispozitivul se actualizeaz.

    n timpul actualizrii dispozitivului, nu conectai alte dispozitive media la computer. Aceast aciune poate influena procesul de actualizare.

  • Noiuni de baz

    49

    Actualizarea "over the air"Dispozitivul poate fi actualizat direct la cea mai recent versiune de software prin utilizarea serviciului de firmware "over-the-air" (FOTA).

    Pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Mai multe Despre dispozitiv Actualizare software Actualizare.

  • 50

    Comunicaii

    TelefonUtilizai aceast aplicaie pentru efectuarea sau preluarea unui apel.

    Atingei Telefon pe ecranul de Aplicaii.

    Efectuarea apelurilor

    Efectuarea unui apelUtilizai una din urmtoarele metode:

    Tastatur: Introducei numrul utiliznd tastatura, apoi atingei .

    Jurnale: Efectuai un apel din istoricul apelurilor primite i efectuate i din istoricul mesajelor.

    Favorite: Efectuai un apel din lista de contacte favorite.

    Contacte: Efectuai un apel din lista de contacte.

    Numere de apelare rapidPentru numerele de apelare rapid, inei apsat cifra corespunztoare.

    Predicia numerelorAtunci cnd introducei cifre pe tastatur, apar predicii automate. Selectai una din acestea pentru efectuarea unui apel.

  • Comunicaii

    51

    Gsirea contactelorIntroducei un nume, un numr de telefon sau o adres de e-mail pentru a gsi un contact n lista de contacte. Pe msur ce sunt introduse caracterele, apar contactele anticipate. Selectai unul pentru a efectua un apel.

    Efectuarea unui apel internaionalinei apsat 0 pn cnd apare semnul +. Introducei codul rii, prefixul regional i numrul de telefon, apoi atingei .

    Pe durata unui apelUrmtoarele opiuni sunt disponibile:

    : Selectai o opiune de egalizator pentru a fi utilizat pe durata unui apel.

    : Dezactivai caracteristica de reducere a zgomotului care elimin zgomotul de fond astfel nct interlocutorul s v aud mai clar.

    : Mrii volumul.

    n ateptare: Punei un apel n ateptare. Sau inei apsat pe butonul ctii. Atingei Reluare pentru a relua apelul sau inei apsat pe butonul ctii.

    Ad. apel: Formai un al doilea apel.

    Tastatur: Deschidei tastatura.

    Sf. apel: Terminai apelul curent.

    Difuzor: Activai setul difuzor-microfon. inei dispozitivul la distan de urechi atunci cnd utilizai setul difuzor-microfon.

    Silenios: Oprii microfonul, astfel nct interlocutorul s nu v poat auzi.

    Casc: Comutai la o casc Bluetooth dac aceasta este conectat la dispozitiv.

    Permutare: Comutai ntre dou apeluri.

    mbinare: Efectuai un apel cu mai muli participani atunci cnd suntei conectat la dou apeluri. Repetai aceast aciune pentru a aduga mai muli interlocutori. Aceast caracteristic este disponibil numai dac serviciul de apel cu mai muli participani este activ.

    Contacte: Deschidei lista de contacte.

    Not: Creai o not.

    Mesaj: Trimitei un mesaj.

  • Comunicaii

    52

    Transfer: Conectai primul interlocutor la al doilea interlocutor. Aceast aciune v deconecteaz de la conversaie.

    Gestionare apel conferin: Purtai o discuie privat cu un interlocutor n timpul unui apel cu mai muli participani sau deconectai un interlocutor de la apelul cu mai muli participani.

    Adugarea contactelorPentru a aduga un numr de telefon la lista de contacte, de la tastatur, introducei numrul i atingei Adugare la Contacte.

    Vizualizarea jurnalelor de apelAtingei Jurnale pentru a vizualiza istoricul apelurilor primite i efectuate.

    Pentru a filtra un jurnal de apel, atingei Vizualizare dup, apoi selectai o opiune.

    Numrul de apelare fixatDispozitivul poate fi setat s restricioneze apelurile efectuate numai ctre numerele specificate. Aceste numere sunt stocate n cartela SIM sau USIM.

    n ecranul de formare al apelurilor, atingei Setri apeluri Setri suplimentare Numere de apelare fix Activare FDN, apoi introducei codul PIN2 furnizat cu cartela SIM sau USIM. Selectai List FDN i adugai numere.

    Blocarea apelurilorDispozitivul poate fi setat s nu permit efectuarea anumitor apeluri. De exemplu, apelarea internaional poate fi dezactivat.

    n ecranul de formare al apelurilor, atingei Setri apeluri Setri suplimentare Blocare apel, selectai un tip de apel, selectai o opiune pentru blocarea apelurilor, apoi introducei o parol.

    Primirea apelurilor

    Preluarea unui apelCnd primii un apel, glisai n afara cercului mare sau apsai pe butonul ctii.

    Dac serviciul de apel n ateptare este activ, se poate efectua un alt apel. Cnd este preluat un al doilea apel, primul apel este pus n ateptare.

  • Comunicaii

    53

    Respingerea unui apelCnd primii un apel, glisai n afara cercului mare sau inei apsat pe butonul ctii.

    Pentru a trimite un mesaj cnd respingei unui apel primit, glisai bara mesajului de respingere n sus. Pentru a crea mesajul de respingere, atingei Setri apeluri Configurare mesaje respingere apeluri.

    Respingerea automat a apelurilor de la numerele nedoriteAtingei Setri apeluri Respingere apel Mod respingere automat Numere cu resp. automat, apoi atingei List de respingere automat. Atingei Creare, introducei un numr, atribuii o categorie, apoi atingei Salvare.

    Apelurile pierduteDac un apel este pierdut, apare pe bara de stare. Deschidei panoul de notificri pentru a vizualiza lista de apeluri pierdute.

    Apelul n ateptareApelul n ateptare este un serviciu oferit de furnizorul de servicii. Un utilizator poate utiliza acest serviciu pentru a suspenda apelul curent i pentru a comuta la un apel primit. Acest serviciu nu este disponibil pentru apelurile video.

    Pentru a v folosi de acest serviciu, atingei Setri apeluri Setri suplimentare Apel n ateptare.

    Redirecionarea apelurilorAcest dispozitiv poate fi setat s trimit apelurile primite la un numr specificat.

    Atingei Setri apeluri Setri suplimentare Redirecionare apeluri, apoi atingei tipul de apel i situaia. Introducei un numr i selectai Activare.

    Terminarea unui apelAtingei Sf. apel pentru a termina un apel. Sau apsai pe butonul ctii.

    Apelurile video

    Efectuarea unui apel videoIntroducei numrul sau selectai un contact din lista de contacte, apoi atingei pentru efectuarea unui apel video.

  • Comunicaii

    54

    Pe durata unui apel videoUrmtoarele opiuni sunt disponibile:

    Comutare Camer: Comutai ntre camera foto frontal i camera foto spate.

    Silenios: Oprii microfonul, astfel ca interlocutorul s nu v poat auzi.

    Sf. apel: Terminai apelul curent.

    Ascunde-m: Ascundei imaginea dvs. de interlocutor.

    Imagine la ieire: Selectai imaginea care va fi afiat interlocutorului.

    Tastatur: Deschidei tastatura.

    Comutare casc: Comutai la o casc Bluetooth dac aceasta este conectat la dispozitiv.

    Difuzor oprit: Dezactivai caracteristica difuzor-microfon.

    Emoii animate: Aplicai pictograme emoionale la imaginea dvs.

    Vizualizare tem: Aplicai pictograme decorative la imaginea dvs.

    Activ. viz. des. an.: Schimbai modul de vizualizare la cea de tip desene animate.

    Camer dual: Utilizai camerele foto fa i spate astfel nct interlocutorul s v vad pe dvs. i mprejurimile.

    Apelul video cu modul dual camera va fi activ pentru o durat de pn la 3 minute. Dup 3 minute dispozitivul va opri camera foto spate pentru performan optim.

    inei apsat imaginea interlocutorului pentru accesarea urmtoarelor opiuni:

    Capturare imagine: Facei o captur imaginii interlocutorului.

    nregistrare videoclip: Realizai un videoclip al imaginilor interlocutorului.

    n multe ri este ilegal nregistrarea unui apel fr permisiunea prealabil a interlocutorului.

    inei apsat imaginea dvs. pentru accesarea urmtoarelor opiuni:

    Comutare camer: Comutai ntre camera foto frontal i camera foto spate.

    Imagine la ieire: Selectai o imagine care va fi afiat interlocutorului.

  • Comunicaii

    55

    Schimbarea imaginilorGlisai o imagine a oricrui interlocutor ctre imaginea celuilalt interlocutor pentru a schimba imaginile.

    ContacteUtilizai aceast aplicaie pentru a gestiona contacte, inclusiv numere de telefon, adrese de e-mail etc.

    Atingei Contacte pe ecranul de Aplicaii.

    Gestionarea contactelor

    Crearea unui contactAtingei i introducei informaiile contactului.

    : Adugai o imagine.

    / : Adugai sau tergei un cmp al contactului.

  • Comunicaii

    56

    Editarea unui contactSelectai un contact pentru editare, apoi atingei .

    tergerea unui contactAtingei tergere.

    Setarea unui numr de apelare rapidAtingei Setare pentru apelare rapid, selectai o cifr de apelare rapid, apoi selectai un contact pentru acesta. Pentru a terge un numr de apelare rapid, inei-l apsat, apoi atingei Eliminare.

    Cutarea contactelorUtilizai una din urmtoarele metode de cutare:

    Derulai lista de contacte n sus sau n jos.

    Utilizai indexul din partea dreapt a listei de contacte pentru derulare rapid, glisnd un deget de-a lungul acestuia.

    Atingei cmpul de cutare din partea de sus a listei de contacte i introducei criteriile de cutare.

    Odat selectat contactul, efectuai una din urmtoarele aciuni:

    : Adugai la contactele favorite.

    / : Efectuai un apel vocal sau un apel video.

    : Compunei un mesaj.

    : Compunei un e-mail.

    Afiarea contactelorImplicit, dispozitivul afieaz toate contactele salvate pe dispozitiv, pe cartela SIM sau USIM, sau pe alt cont.

    Atingei Contacte de afiat, apoi selectai o locaie unde sunt salvate contactele.

  • Comunicaii

    57

    Mutarea contactelor

    Mutarea contactelor la GoogleAtingei mbinare conturi Fuzionare cu Google.

    Contactele mutate la Contacte Google apar cu n lista de contacte.

    Mutarea contactelor la SamsungAtingei mbinare conturi Fuzionare cu Samsung account.

    Contactele mutate la Contacte Samsung apar cu n lista de contacte.

    Importul i exportul contactelor

    Importul contactelorAtingei Import/Export Import de pe cartela SIM, Import de pe cartela SD sau Import din spa. de stoc. USB.

    Exportul contactelorAtingei Import/Export Export pe cartela SIM, Export pe cartela SD sau Export n spaiul de stoc. USB.

    Partajarea contactelorAtingei Import/Export Partajare carte de vizit prin, selectai contactele, atingei Efectuat, apoi selectai o metod de partajare.

    Contacte favoriteAtingei , apoi efectuai una din urmtoarele aciuni:

    Cutare: Cutai contacte.

    Adugare la favorite: Adugai contacte la favorite.

    Eliminare din favorite: Eliminai contacte din favorite.

    Vizualizare tip gril / Vizualizare tip list: Vizualizai contactele sub form de gril sau de list.

    Ajutor: Accesai informaii de ajutor despre utilizarea contactelor.

  • Comunicaii

    58

    Grupuri de contacte

    Adugarea contactelor la un grupSelectai un grup, apoi atingei . Selectai contactele pe care dorii s le adugai, apoi atingei Efectuat.

    Gestionarea grupurilorAtingei , apoi efectuai una din urmtoarele aciuni:

    Creare: Creai un grup nou.

    Cutare: Cutai contacte.

    Schimbare ordine: inei apsat de lng numele grupului, glisai grupul n sus sau n jos la alt poziie, apoi atingei Efectuat.

    tergere grupuri: Selectai grupuri adugate de utilizator, apoi atingei tergere. Grupurile implicite nu pot fi terse.

    Ajutor: Accesai informaii de ajutor despre utilizarea contactelor.

    Trimiterea unui mesaj sau e-mail ctre membrii unui grupSelectai un grup, atingei Trimitere mesaj sau Trimitere e-mail, selectai membrii, apoi atingei Efectuat.

    Carte de vizitCreai o carte de vizit i trimitei-o altor persoane.

    Atingei Configurare profil, introducei detaliile, cum ar fi numrul de telefon, adresa de e-mail i adresa potal, apoi atingei Salvare. Dac informaiile despre utilizator au fost salvate atunci cnd ai setat dispozitivul, selectai cartea de vizit n EU, apoi atingei pentru a edita.

    Atingei Partajare carte de vizit prin, apoi selectai o metod de partajare.

  • Comunicaii

    59

    MesajeUtilizai aceast aplicaie pentru a trimite mesaje text (SMS) sau mesaje multimedia (MMS).

    Atingei Mesaje pe ecranul de Aplicaii.

    Este posibil s vi se perceap costuri suplimentare pentru trimiterea sau primirea mesajelor n timp ce v aflai n afara zonei de acoperire a reelei de domiciliu. Pentru detalii, contactai furnizorul dvs. de servicii.

    Trimiterea mesajelorAtingei , adugai destinatarii, introducei un mesaj, apoi atingei .

    Utilizai urmtoarele metode pentru a aduga destinatari:

    Introducei un numr de telefon.

    Atingei , selectai contactele, apoi atingei Efectuat.

    Utilizai urmtoarele metode pentru a crea un mesaj multimedia:

    Atingei i ataai imagini, videoclipuri, contacte, note, evenimente etc.

    Atingei Adugare subiect pentru introducerea unui subiect.

    Trimiterea de mesaje programaten timpul compunerii unui mesaj, atingei Mesaj programat. Setai data i ora, apoi atingei OK. Dispozitivul va trimite mesajul la data i ora specificat.

    Dac dispozitivul este oprit la ora programat, nu este conectat la reea sau reeaua este instabil, mesajul nu va fi trimis.

    Aceast caracteristic se bazeaz pe data i ora setat de dispozitiv. Este posibil ca data i ora s fie incorecte dac trecei de la un fus orar la altul i dac reeaua nu actualizeaz informaiile.

    Traducerea i trimiterea mesajelorPentru a utiliza caracteristica traducere, n timpul compunerii unui mesaj, atingei Traducere, glisai comutatorul Traducere la dreapta, setai o pereche de limbi, apoi atingei OK.

    Atingei pentru a traduce mesajul, apoi atingei Gata. Mesajul tradus va nlocui mesajul din limba surs.

  • Comunicaii

    60

    Vizualizarea mesajelor primiteMesajele primite sunt grupate n liste n funcie de contact.

    Selectai un contact pentru a vizualiza mesajul de la acesta.

    Ascultarea unui mesaj vocalinei apsat 1 pe tastatur, apoi urmai instruciunile oferite.

    E-mailUtilizai aceast aplicaie pentru a trimite sau pentru a vizualiza mesaje de e-mail.

    Atingei Email pe ecranul de Aplicaii.

    Setarea conturilor de e-mailSetai un cont de e-mail atunci cnd deschidei aplicaia Email pentru prima dat.

    Introducei adresa de e-mail i parola. Atingei Urmtor pentru un cont de e-mail privat, cum ar fi Google Mail, sau atingei Config. manual pentru un cont de e-mail de companie. Dup aceea, urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea.

    Pentru setarea unui alt cont de e-mail, atingei Setri Adugare cont.

    Trimiterea mesajelorAtingei contul de e-mail care va fi utilizat, apoi atingei n partea de jos a ecranului. Introducei destinatarii, subiectul i mesajul, apoi atingei .

    Atingei pentru a aduga un destinatar din lista de contacte.

    Atingei pentru a ataa imagini, videoclipuri, contacte, note, evenimente etc.

    Atingei pentru a insera imagini, evenimente, contacte, informaii despre locaie, i altele n mesaj.

  • Comunicaii

    61

    Trimiterea de mesaje programaten timpul compunerii unui mesaj, atingei Planificare trimitere. Bifai Planificare trimitere, setai o dat i o or, apoi atingei Gata. Dispozitivul va trimite mesajul la data i ora specificat.

    Dac dispozitivul este oprit la ora programat, nu este conectat la reea sau reeaua este instabil, mesajul nu va fi trimis.

    Aceast caracteristic se bazeaz pe data i ora setat de dispozitiv. Este posibil ca data i ora s fie incorecte dac trecei de la un fus orar la altul i dac reeaua nu actualizeaz informaiile.

    Citirea mesajelorSelectai contul de e-mail pe care dorii s l utilizai. Pentru a prelua mesaje noi, atingei .

    Atingei mesajul pe care dorii s l citii.

    Deschidei ataamente.

    Rspundei la mesaj.

    Adugai aceast adres de e-mail la lista de contacte.

    tergei mesajul.

    Marcai mesajul ca memento.

    Rspundei tuturor destinatarilor.

    Redirecionai mesajul.

    Mergei la mesajul anterior sau urmtor.

    Atingei fila ataamentului pentru deschiderea ataamentelor, apoi atingei Salvare pentru a-l salva.

  • Comunicaii

    62

    Google MailUtilizai aceast aplicaie pentru accesarea rapid i direct a serviciului Google Mail.

    Atingei Google Mail pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Aceast aplicaie poate fi etichetat diferit n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Trimiterea mesajelorn orice csu potal, atingei , introducei destinatarii, un subiect i un mesaj, apoi atingei .

    Atingei Ataai o fotografie pentru a ataa imagini.

    Atingei Ataai un videoclip pentru a ataa videoclipuri.

    Atingei Adugai Cc/Bcc pentru a aduga mai muli destinatari.

    Atingei Salvai mesajul nefinal. pentru a salva mesajul pentru o trimitere ulterioar.

    Atingei Renunai pentru a ncepe din nou.

    Citirea mesajelor

    Marcai mesajul ca necitit.

    Adugai o etichet la acest mesaj.

    Previzualizai ataamentul.

    inei acest mesaj pentru stocare pe termen lung.

    Marcai mesajul ca memento.

    tergei acest mesaj.

    Rspundei la acest mesaj.

    Rspundei tuturor destinatarilor sau redirecionai acest mesaj ctre alte persoane.

    Adugai aceast adres de e-mail la lista de contacte.

  • Comunicaii

    63

    EticheteGoogle Mail nu utilizeaz foldere, ci utilizeaz etichete. Cnd este lansat Google Mail, acesta afieaz mesaje etichetate Mesaje primite.

    Atingei pentru a vizualiza mesajele cu alte etichete.

    Pentru a aduga o etichet la un mesaj, selectai mesajul, atingei , apoi selectai eticheta pe care dorii s o atribuii.

    Google TalkUtilizai aceast aplicaie pentru a conversa cu alte persoane prin intermediul Google Talk.

    Atingei Google Talk pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Profilul publicAtingei ID-ul contului din partea de sus a listei de prieteni pentru a modifica disponibilitatea, imaginea sau mesajul privind starea dvs.

    Adugarea prietenilorAtingei , introducei adresa de e-mail a prietenului pe care dorii s l adugai, apoi atingei TERMINAT.

    Conversarea cu prieteniiSelectai un prieten din lista de prieteni, introducei un mesaj n cmpul din partea de jos a ecranului, apoi atingei .

    Pentru a aduga un prieten la conversaie, atingei Adugai la conversaie.

    Pentru terminarea conversaiei, atingei ncheiai conversaia.

  • Comunicaii

    64

    Comutarea ntre conversaiiDerulai la stnga sau la dreapta.

    tergerea istoricului conversaiilorConversaiile sunt salvate automat. Pentru a terge istoricul conversaiilor, atingei tergei istoricul conversaiilor.

    Google+Utilizai aceast aplicaie pentru a rmne conectat cu prietenii prin intermediul reelei de socializare Google.

    Atingei Google+ pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Atingei Toate cercurile pentru a schimba categoria, apoi derulai n sus sau n jos pentru a vizualiza postrile de la cercurile dvs.

    Atingei pentru a utiliza alte caracteristici ale reelei de socializare.

    MessengerUtilizai aceast aplicaie pentru a dialoga cu alte persoane prin serviciul de mesagerie electronic Google+.

    Atingei Messenger pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Selectai un prieten din lista de prieteni, introducei un mesaj n cmpul din partea de jos a ecranului, apoi atingei .

  • Comunicaii

    65

    ChatONUtilizai aceast aplicaie pentru a conversa cu orice dispozitiv. Pentru a utiliza aceast aplicaie, trebuie s v conectai la contul dvs. Samsung.

    Atingei ChatON pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Creai o list de prieteni introducnd numere de telefon, adrese de e-mail ale conturilor Samsung, sau selectnd prieteni din lista de sugestii. Alternativ, atingei Sincronizare contacte pentru a sincroniza manual contacte din dispozitiv.

    Atingei Conv. ncepere discuie i selectai un prieten pentru a ncepe conversaia.

    Pentru a comuta la conversaie vocal sau video, atingei Apel vocal ChatON sau Apel video ChatON.

    Conversaia video cu modul dual camera va fi activ pentru o durat de pn la 3 minute. Dup 3 minute dispozitivul va opri camera foto spate pentru performan optim.

  • 66

    Web i reea

    InternetUtilizai aceast aplicaie pentru a naviga pe Internet.

    Atingei Internet pe ecranul de Aplicaii.

    Vizualizarea paginilor webAtingei cmpul adres, introducei adresa web, apoi selectai Acces.

    Atingei pentru a partaja, salva sau pentru a imprima pagina web curent n timpul vizualizrii acesteia.

    Pentru a schimba motorul de cutare, atingei cmpul adres, apoi atingei pictograma motorului de cutare de lng adresa web.

    Deschiderea unei pagini noiAtingei Fereastr nou.

    Pentru a merge la o alt pagin web, atingei , derulai n sus sau n jos, apoi atingei pagina pentru a o selecta.

    MarcajePentru a marca pagina web curent, atingei Adugare marcaj.

    Pentru selectarea unei pagini web marcate, atingei , apoi selectai una.

    IstoricAtingei Istoric pentru deschiderea unei pagini web din lista paginilor web vizitate recent. Pentru tergerea istoricului, atingei tergere istoric.

    Link-uriinei apsat un link pe o pagin web pentru a-l deschide ntr-o pagin nou, pentru a-l salva sau pentru a-l copia.

    Pentru a vizualiza link-urile salvate, utilizai Descrcri. (pag. 114)

  • Web i reea

    67

    Partajarea paginilor webPentru a partaja o adres a paginilor web cu alte persoane, atingei Partajare prin.

    Pentru a partaja o parte a paginii web, inei apsat textul dorit, apoi atingei Partajare.

    ChromeUtilizai aceast aplicaie pentru cutarea informaiilor i rsfoirea paginilor web.

    Atingei Chrome pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Vizualizarea paginilor webAtingei cmpul adres, apoi introducei o adres web sau criterii de cutare.

    Deschiderea unei pagini noiAtingei Fil nou.

    Pentru a merge la o alt pagin web, atingei o pagin web.

    Cutarea vocal pe webSelectai cmpul adres, atingei , rostii un cuvnt, apoi selectai unul din cuvintele sugerate care apar.

    Sincronizarea cu alte dispozitiveSincronizai filele deschise i marcajele care vor fi utilizate cu Chrome pe alt dispozitiv, atunci cnd suntei conectat cu acelai cont Google.

    Pentru a vizualiza filele deschise pe alte dispozitive, atingei Alte dispozitive. Selectai o pagin web pentru a o deschide.

    Pentru a vizualiza marcajele, atingei .

  • Web i reea

    68

    BluetoothBluetooth creeaz o conexiune fr fir direct ntre dou dispozitive la distane scurte. Utilizai Bluetooth pentru a face schimb de date sau de fiiere media cu alte dispozitive.

    Samsung nu este responsabil de pierderea, interceptarea sau utilizarea necorespunztoare a datelor trimise sau primite prin caracteristica Bluetooth.

    Asigurai-v ntotdeauna c distribuii i primii date de la dispozitive de ncredere i securizate n mod adecvat. Dac ntre dispozitive exist obstacole, distana de operare se poate reduce.

    Unele dispozitive, n special cele care nu sunt testate sau aprobate de Bluetooth SIG, pot fi incompatibile cu dispozitivul dvs.

    Nu utilizai caracteristica Bluetooth n scopuri ilegale (de exemplu, efectuarea de copii piratate ale fiierelor sau interceptarea ilegal a convorbirilor telefonice n scopuri comerciale).

    Samsung nu este responsabil pentru repercusiunea utilizrii ilegale a caracteristicii Bluetooth.

    Pentru activarea Bluetooth, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni Bluetooth, apoi glisai comutatorul Bluetooth la dreapta.

    Asocierea cu alte dispozitive BluetoothPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni Bluetooth Cutare, iar dispozitivele detectate sunt listate. Selectai dispozitivul cu care dorii s v asociai, apoi acceptai parola generat automat pe ambele dispozitive pentru confirmare.

    Trimiterea i primirea datelorMulte aplicaii accept transferul de date prin Bluetooth. Un exemplu este aplicaia Galerie. Deschidei Galerie, selectai o imagine, atingei Bluetooth, apoi selectai unul din dispozitivele Bluetooth asociate. Pentru a primi o imagine, acceptai solicitarea de autorizare Bluetooth de pe cellalt dispozitiv. Fiierele transferate sunt salvate n folderul Bluetooth. Dac este primit un contact, acesta este adugat automat la lista de contacte.

  • Web i reea

    69

    Screen MirroringUtilizai aceast caracteristic pentru conectarea dispozitivului la un ecran mare cu o cheie hardware AllShare Cast sau HomeSync, apoi partajai coninutul. De asemenea, utilizai aceast caracteristic cu alte dispozitive care accept caracteristica Wi-Fi Miracast.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    Dispozitivele compatibile Miracast care nu accept Protecie coninut digital band larg (HDCP) pot s fie incompatibile cu aceast caracteristic.

    Unele fiiere pot intra n zona de tampon n timpul redrii, n funcie de conexiunea de reea.

    Pentru a economisi energie, dezactivai aceast caracteristic atunci cnd nu este folosit.

    n cazul n care specificai o band de frecven Wi-Fi, cheile hardware AllShare Cast sau HomeSync pot s nu fie descoperite sau conectate.

    Dac redai videoclipuri sau jucai jocuri pe un TV, selectai un mod corespunztor pe TV pentru a obine cea mai bun experien.

    Pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni Screen Mirroring, apoi glisai comutatorul Screen Mirroring la dreapta. Selectai un dispozitiv, deschidei sau redai un fiier, apoi controlai ecranul cu tastele de pe dispozitivul dvs. Pentru v conecta la un dispozitiv utiliznd un cod PIN, inei apsat numele dispozitivului i introducei codul PIN.

    Samsung LinkUtilizai aceast aplicaie pentru redarea coninutului salvat pe diverse dispozitive, prin Internet. Putei reda i trimite orice fiier de pe orice dispozitiv pe alt dispozitiv sau pe un serviciu web de stocare.

    Pentru a utiliza aceast aplicaie, trebuie s v conectai la contul dvs. Samsung i s nregistrai dou sau mai multe dispozitive. Metodele de nregistrare pot varia n funcie de tipul dispozitivului. Pentru a obine mai multe detalii, atingei ntrebri frecvente.

    Atingei Samsung Link pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Cnd deschidei aceast aplicaie, va aprea coninutul recent de la toate dispozitivele dvs. nregistrate. Putei s le rsfoii i redai. Pentru a porni partajarea fiierelor, derulai la DISPOZITIVE I STOCARE i selectai o opiune.

  • Web i reea

    70

    Trimiterea fiierelorTrimitei fiiere ctre alte dispozitive sau ncrcai-le pe servicii web de stocare.

    Selectai un dispozitiv, atingei , selectai fiiere, apoi atingei Terminat.

    Partajarea fiierelorSelectai un dispozitiv sau un spaiu de stocare web, atingei , selectai fiiere, atingei Terminat, apoi selectai o metod de partajare.

    Redarea fiierelor pe un dispozitiv la distanSelectai un dispozitiv sau un spaiu de stocare web, atingei , selectai un fiier, apoi selectai un dispozitiv.

    Formatele de fiiere acceptate pot diferi n funcie de dispozitivele conectate ca player media.

    Unele fiiere pot intra n zona de tampon n timpul redrii, n funcie de conexiunea de reea.

    Utilizarea caracteristicii Group PlayPartajai ecrane cu mai multe dispozitive. Selectai o categorie media i atingei . Selectai fiiere, atingei Terminat, apoi atingei Group Play. Este creat o sesiune group play iar fiierele sunt partajate cu alte dispozitive n sesiune.

    Gestionarea coninutului pe un serviciu web de stocareSelectai un serviciu web de stocare, apoi vizualizai i gestionai fiierele dvs.

    Pentru a descrca fiiere de la un serviciu web de stocare, atingei , selectai fiiere, apoi atingei Terminat.

    Pentru nregistrarea serviciilor web de stocare pe dispozitiv, atingei Setri Servicii de stocare nregistrate , apoi selectai un serviciu web de stocare.

  • Web i reea

    71

    Group PlayUtilizai aceast aplicaie pentru a partaja ecrane cu mai multe dispozitive. Creai sau alturai-v unei sesiuni group play, apoi partajai imagini, documente sau muzic.

    Atingei Group Play pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    n timpul utilizrii acestei aplicaii, nu putei folosi Internetul.

    Crearea unui grup pentru Group PlayAtingei Creai un grup, apoi utilizai urmtoarele caracteristici:

    Partajai muzic: Selectai fiiere muzicale pentru partajare. Putei s conectai dou sau mai multe dispozitive i s le utilizai pentru realizarea unui efect de sunet surround.

    Partajai imagini: Selectai imagini pentru partajare.

    Partajai documente: Selectai documente pentru partajare.

    Jucai jocuri: Jucai jocuri online cu prietenii.Atingei i scriei o not sau desenai pe ecran. Toi participanii pot vedea ceea ce creai.

    Atingei pentru a vizualiza toate imaginile partajate n aspectul mozaic.

    Atingei pentru a selecta mai multe imagini sau documente.

    Atingei pentru a vizualiza participanii la grup.

    Alturarea la Group Play Atingei Altur. la grup, apoi selectai o sesiune group play pentru a v nscrie. Selectai o

    categorie media i coninutul care este partajat curent va aprea pe dispozitiv.

    Activai caracteristica NFC i atingei partea din spate a dispozitivului dvs. de partea din spate a unui alt dispozitiv care deschide o sesiune.

  • Web i reea

    72

    NFCDispozitivul v permite s citii etichete de comunicare ntre terminale aflate la distane mici (NFC) ce conin informaii despre produse. De asemenea, putei utiliza aceast caracteristic pentru a efectua pli, pentru a cumpra bilete de transport sau bilete la evenimente, dup descrcarea aplicaiilor necesare.

    Bateria conine o anten NFC ncorporat. Manevrai cu atenie bateria pentru a evita avarierea antenei NFC.

    Dac ecranul este blocat, dispozitivul nu va citi etichete de tip NFC i nu va primi date.

    Pentru activarea caracteristicii NFC, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni NFC. Glisai comutatorul NFC la dreapta.

    Citirea informaiilor de pe o etichet de tip NFCPlasai zona antenei NFC de pe spatele dispozitivului lng o etichet NFC. Vor aprea informaiile de pe etichet.

    Efectuarea unei achiziii cu ajutorul caracteristicii NFCnainte de a utiliza caracteristica NFC pentru efectuarea plilor, trebuie s v nregistrai la serviciul mobil de plat. Pentru a v nregistra sau pentru a obine detalii despre serviciu, contactai furnizorul de servicii.

    Atingei zona antenei NFC de pe spatele dispozitivului de cititorul de carduri NFC.

    Pentru a utiliza cartela SIM sau USIM ca metod implicit de plat, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni NFC Plat NFC Portofel USIM.

    Trimiterea datelor prin Android BeamUtilizai caracteristica Android Beam pentru a trimite date, cum ar fi pagini web i contacte ctre dispozitivele compatibile NFC.

    Pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni NFC. Glisai comutatorul Android Beam la dreapta.

    Selectai un element, atingei partea din spate a dispozitivului dvs. de partea din spate a celuilalt dispozitiv, apoi atingei ecranul dispozitivului dvs.

  • Web i reea

    73

    S BeamUtilizai aceast caracteristic pentru a trimite date, cum ar fi videoclipuri, imagini i documente.

    Nu trimitei date protejate de drepturile de autor prin S Beam. Nerespectarea acestei indicaii poate duce la violarea legilor privind drepturile de autor. Samsung nu este rspunztor pentru niciun fel de responsabilitate cauzat de folosirea ilegal a datelor protejate de drepturile de autor.

    Pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Conexiuni S Beam. Glisai comutatorul S Beam la dreapta.

    Selectai un fiier, atingei partea din spate a dispozitivului dvs. de partea din spate a celuilalt dispozitiv, apoi atingei ecranul dispozitivului dvs.

    Dac ambele dispozitive ncearc s trimit date n acelai timp, transferul de fiiere va eua.

  • Web i reea

    74

    WatchONUtilizai aceast aplicaie pentru a v conecta la la TV-ul personal pentru a urmri show-urile i filmele dvs. favorite.

    Atingei WatchON pe ecranul de Aplicaii.

    Mai nti trebuie s conectai dispozitivul la o reea i s v asigurai c portul infrarou al dispozitivului este orientat cu faa spre TV.

    Conectarea la un TVConectai-v la un TV pentru a vizualiza conintului dispozitivului pe o suprafa mai mare i controlai TV-ul de la distan cu dispozitivul.

    Selectai o ar i o regiune. Atingei Config. acum, apoi urmai instruciunile de pe ecran pentru a nregistra TV-ul pe dispozitiv. Paii variaz n funcie de opiunile pe care le selectai.

    Pentru a v conecta la alte dispozitive, atingei Setri ncperea mea Adugare dispozitive.

    Vizionarea programului TV personalizatSelectai din sugestiile programului TV bazate pe alegerile efectuate n momentul nregistrrii TV-ului sau selectrii unei categorii din partea de sus a ecranului. Selectai un program TV i apoi atingei Vizionare. Programul selectat va aprea pe TV-ul conectat.

    Atingei i deschidei panoul de control pentru a comanda TV-ul.

    Setarea mementourilor pentru programeAtingei ora n partea de jos a ecranului i selectai o or pentru un program TV pe care dorii s l urmrii. Selectai un program, atingei Memento, apoi setai o or pentru alarm pentru a v reaminti despre programul TV.

  • 75

    Media

    MuzicUtilizai aceast aplicaie pentru a asculta muzic.

    Atingei Muzic pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de versiunea de software a dispozitivului, anumite formate de fiiere nu sunt acceptate.

    Este posibil ca anumite fiiere s nu fie redate corespunztor, n funcie de modul de codare.

    Redarea muziciiSelectai o categorie de muzic, apoi selectai o melodie care va fi redat.

    Atingei imaginea albumului n partea de jos a ecranului pentru a deschide ecranul playerului muzical.

    Srii la urmtoare melodie. inei apsat pentru deplasarea rapid nainte.

    ntrerupei i reluai redarea.

    Reglai volumul.

    Deschidei lista de redare.

    Schimbai modul de repetare.

    Repornii melodia redat curent sau srii la melodia precedent. inei

    apsat pentru deplasarea rapid napoi.

    Pornii amestecarea.

    Ascundei ecranul playerului muzical.

    Redai muzic pe dispozitive compatibile DLNA.

    Setai cntecul ca melodia dvs. favorit.

  • Media

    76

    Pentru a asculta melodii la nivele egale de volum, atingei Setri Volum inteligent.

    Atunci cnd Volum inteligent este activat, volumul se poate da mai tare dect nivelul volumului dispozitivului. Procedai cu atenie pentru a evita expunerea pe termen lung la sunete puternice n vederea prevenirii afectrii auzului dvs.

    Pentru a seta un sunet personalizat n timp ce ascultai melodii cu o casc, atingei Setri Adapt Sound Pornit. Atunci cnd mrii volumul pn la nivelul 14 sau mai sus, opiunea adaptare sunet nu este aplicat la redarea muzicii. Dac micorai volumul la nivelul 13 sau mai jos, opiunea se aplic din nou.

    Setarea unei melodii ca ton de soneriePentru a utiliza melodia redat curent ca ton de sonerie, atingei Setare ca Ton de sonerie telefon.

    Crearea listei de redareRealizai propria selecie de melodii.

    Atingei Liste redare, apoi atingei Creare list de redare. Introducei un nume i atingei OK. Selectai Adugare muzic, selectai melodiile pe care dorii s le includei, apoi atingei Efectuat.

    Pentru a aduga melodia redat curent la o list de redare, atingei Adugare la lista de redare.

    Redarea muzicii n funcie de stareRedai muzic grupat n funcie de stare. Lista de redare este creat automat de dispozitiv. Cnd este adugat o nou melodie, atingei Ptrat muzical Actualizare bibliotec.

    Atingei Ptrat muzical i selectai o celul de stare. Sau selectai mai multe celule glisnd degetul.

    Camer fotoUtilizai aceast aplicaie pentru a realiza fotografii sau videoclipuri.

    Utilizai aplicaia Galerie pentru a vizualiza fotografiile i videoclipurile realizate cu ajutorul camerei dispozitivului. (pag. 84)

    Atingei Camer foto pe ecranul de Aplicaii.

    Camera se nchide automat atunci cnd nu este utilizat.

    Asigurai-v c obiectivul este curat. n caz contrar, dispozitivul poate s nu funcioneze corespunztor n anumite moduri care necesit rezoluii nalte.

  • Media

    77

    Norme de etichet a camerei

    Nu realizai fotografii sau videoclipuri ale celorlalte persoane fr permisiunea acestora.

    Nu realizai fotografii sau videoclipuri acolo unde este interzis n mod legal.

    Nu realizai fotografii sau videoclipuri n locuri n care este posibil s violai intimitatea celorlalte persoane.

    Realizarea fotografiilor

    Realizarea unei fotografiiAtingei imaginea pe ecranul de previzualizare acolo unde camera trebuie s focalizeze. Atunci cnd subiectul este focalizat, cadrul focalizrii devine verde. Atingei pentru a fotografia.

    Indic ce mod de fotografiere este n uz.

    Schimbai modul de fotografiere.

    Comutai ntre camera foto fa i camera

    foto spate.

    Comutai la modul Camer dual.

    Selectai din diversele efecte care sunt disponibile.

    Vizualizai mai multe opiuni.

    ncepei realizarea unui videoclip.

    Deschidei Galerie pentru a vizualiza

    fotografii i videoclipuri.

    Modul de fotografiereUrmtoarele efecte foto sunt disponibile.

    Atingei MOD, apoi derulai n sus sau n jos ecranul din partea dreapt a ecranului.

    Automat: Utilizai aceast opiune pentru a permite camerei s evalueze mprejurimile i s determine modul ideal pentru fotografiere.

    nfrumuseare fa: Realizai o fotografie cu diferite fee pentru imagini mai plcute.

    Fotografie optim: Realizai o serie de fotografii, apoi salvai-o pe cea mai bun.

  • Media

    78

    Cea mai bun fa: Utilizai aceast caracteristic pentru a realiza mai multe fotografii i a le combina n vederea crerii celei mai bune imagini posibile.

    Atingei pentru a realiza fotografii multiple. Pentru a obine cea mai bun fotografie, meninei camera stabil i rmnei nemicat n timpul fotografierii. Cnd se deschide Galerie, atingei cadrul galben de pe fiecare fa i selectai cea mai bun poz pentru subiect. Dup selectarea unei poze pentru fiecare individ, atingei Salvare pentru a combina imaginile ntr-o singur fotografie i salvai-o.

    Sunet i foto: Utilizai aceast opiune pentru a realiza o fotografie cu sunet.

    Atingei pentru a realiza o fotografie. Dispozitivul nregistreaz cteva secunde de sunet naintea realizrii unei fotografii.

    n timp ce realizai fotografii n acest mod, sunetul este nregistrat de microfonul intern.

    Dram: Utilizai aceast opiune pentru a realiza o serie de fotografii i pentru a le combina n vederea crerii unei imagini care afieaz urme ale micrii.

    Pentru a obine cea mai bun fotografie, folosii urmtoarele sfaturi. Dispozitivul poate s nu realizeze fotografii corespunztor n alte condiii de fotografiere.

    Meninei camera stabil i rmnei nemicat n timpul realizrii fotografiilor.

    Realizai fotografii unui subiect care se mic ntr-o singur direcie.

    Realizai fotografii fr nici un subiect n micare.

    Evitai fotografierea subiecilor i fundalurilor ce au tonuri de culoare similar