SM-G920F UM Open Lollipop Rum Rev.1.1 150422

141
www.samsung.com Romanian. 04/2015. Rev.1.1 Manualul utilizatorului SM-G920F

description

Galaxy S6 manual

Transcript of SM-G920F UM Open Lollipop Rum Rev.1.1 150422

  • www.samsung.comRomanian. 04/2015. Rev.1.1

    Manualul utilizatorului

    SM-G920F

  • 2Cuprins

    Noiuni de baz4 Citii mai nti aceste informaii5 Coninut pachet6 Aspectul dispozitivului8 Cartel SIM sau USIM10 Baterie15 Pornirea i oprirea dispozitivului16 Ecran senzitiv19 Ecranul Acas26 Blocare ecran27 Panoul de notificare30 Introducerea textului33 Captur ecran33 Deschiderea aplicaiilor34 Ferestre multiple39 Managementul dispozitivului i datelor43 Conectarea la TV45 Partajarea fiierelor cu contactele46 Modul Urgen

    Aplicaii47 Instalarea sau dezinstalarea aplicaiilor48 Telefon51 Contacte53 Mesaje55 Internet56 E-mail

    57 Camer foto73 Galerie75 Smart Manager77 Planificator S78 S Health81 S Voice83 Muzic84 Video85 nregistr. voce87 Fiierele mele88 Not88 Ceas90 Calculator91 Aplicaii Google

    Setri93 Introducere93 Wi-Fi95 Bluetooth97 Mod Avion97 Hotspot mobil i tethering98 Utilizare date99 Reele mobile99 NFC i plat102 Mai multe setri de conexiune104 Sunete i notificri105 Afiare105 Micri i gesturi

  • Cuprins

    3

    106 Aplicaii106 Fundal106 Teme107 Ecran blocare i securit.111 Confid. i siguran114 Mod Simplu115 Accesibilitate115 Conturi116 Creare copii de rezerv i resetare117 Setri regionale i text117 Baterie118 Spaiu de stocare118 Dat i or119 Manualul utilizatorului119 Despre dispozitiv

    Anex120 Accesibilitate135 Depanare140 Scoaterea bateriei

  • 4Noiuni de baz

    Citii mai nti aceste informaiiV rugm s citii acest manual nainte de a utiliza dispozitivul, pentru a asigura folosirea corect i n siguran a acestuia.

    Descrierile sunt bazate pe setrile implicite ale dispozitivului.

    Anumit coninut poate diferi fa de dispozitiv n funcie de regiune, furnizorul de servicii, specificaiile modelului sau versiunea de software a dispozitivului.

    Coninutul (coninutul de nalt calitate) care necesit utilizarea intens a procesorului i a RAM-ului va afecta performana per ansamblu a dispozitivului. Aplicaiile asociate coninutului pot s nu funcioneze corespunztor, n funcie de specificaiile dispozitivului i de mediul n care acesta este utilizat.

    Samsung nu este responsabil de problemele de performan cauzate de aplicaii de la ali furnizori dect Samsung.

    Samsung nu este responsabil de problemele de performan cauzate de editarea setrilor registry sau de modificarea versiunii de software a sistemului de operare. ncercarea de a particulariza sistemul de operare poate cauza funcionarea necorespunztoare a dispozitivului sau a aplicaiilor.

    Software-ul, sursele de sunet, fundalurile, imaginile i alte coninuturi media furnizate cu acest dispozitiv sunt liceniate pentru utilizare limitat. Extragerea i utilizarea acestor materiale n scopuri comerciale sau de alt natur constituie o nclcare a legislaiei privind drepturile de autor. Utilizatorii sunt deplin responsabili pentru folosirea ilegal a coninutului media.

    Este posibil s vi se perceap costuri suplimentare pentru servicii de date, cum ar fi mesageria, ncrcarea i descrcarea, sincronizarea automat sau utilizarea serviciilor de localizare, n funcie de abonamentul dvs. de date. Pentru transferuri mari de date, este recomandat s utilizai caracteristica Wi-Fi.

    Aplicaiile implicite care sunt furnizate mpreun cu dispozitivul sunt supuse actualizrilor i pot s nu mai fie acceptate fr notificare prealabil. n cazul n care avei ntrebri despre o aplicaie furnizat mpreun cu dispozitivul, contactai un Centru de service Samsung. Pentru aplicaiile instalate de utilizator, contactai furnizorii de servicii.

    Modificarea sistemului de operare al dispozitivului sau instalarea software-urilor din surse neoficiale poate conduce la funcionri necorespunztoare i la coruperea sau pierderea datelor. Aceste aciuni reprezint nclcri ale acordului de licen Samsung i vor anula garania.

  • Noiuni de baz

    5

    n funcie de regiune sau model, unele dispozitive trebuie s fie aprobate de Federal Communications Commission (FCC - Comisia Federal pentru Comunicaii). Dac dispozitivul este aprobat de FCC, putei vedea ID-ul FCC al dispozitivului. Pentru a vedea ID-ul FCC, atingei Aplic. Setri Despre dispozitiv.

    Pictograme pentru instruciuni

    Avertisment: Situaii care pot cauza vtmri dvs. sau altor persoane

    Atenie: Situaii care v-ar putea deteriora dispozitivul sau alte echipamente

    Aviz: Note, sfaturi de utilizare i informaii suplimentare

    Coninut pachetVerificai dac n cutia produsului exist urmtoarele articole:

    Dispozitiv

    Ghid de pornire rapid

    Articolele furnizate mpreun cu dispozitivul i accesoriile disponibile pot varia n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Articolele furnizate sunt proiectate numai pentru acest dispozitiv i pot s nu fie compatibile cu alte dispozitive.

    Aspectul i specificaiile pot fi modificate fr notificare prealabil.

    Putei achiziiona accesorii suplimentare de la distribuitorul Samsung local. Asigurai-v c acestea sunt compatibile cu dispozitivul nainte de achiziionare.

    Utilizai numai accesorii aprobate de Samsung. Utilizarea accesoriilor neaprobate poate cauza probleme de performan i defeciuni care nu sunt acoperite de garanie.

    Disponibilitatea tuturor accesoriilor se poate modifica la libera alegere a companiilor productoare. Pentru mai multe informaii despre accesoriile disponibile, consultai site-ul web Samsung.

  • Noiuni de baz

    6

    Aspectul dispozitivului

    Microfon

    Difuzor

    Tast napoi

    Muf multifuncional

    Camer foto frontal

    Difuzor

    Tvi cartel SIM

    Tast PornireEcran senzitiv

    Tast Aplicaii recente

    Muf pentru cti

    Tast Acas (Senzor recunoatere amprente)

    Indicator LED

    Senzor de apropiere/de lumin

    Anten principal

    Port infrarouBli

    Tast Volum

    Anten NFC/Bobin ncrcare wireless

    Camer foto spate

    Microfon Anten GPS

  • Noiuni de baz

    7

    Nu acoperii zona antenei cu minile sau cu alte obiecte. Nerespectarea acestei indicaii poate duce la probleme de conectivitate sau la descrcarea bateriei.

    Este recomandat s utilizai o folie de protecie a ecranului aprobat de Samsung. Foliile de protecie ale ecranului neaprobate pot cauza funcionarea necorespunztoare a senzorilor.

    Nu permitei ecranului senzitiv s intre n contact cu apa. Ecranul senzitiv poate funciona necorespunztor n condiii de umiditate sau cnd este expus la ap.

    Taste

    Tast Funcie

    Pornire inei apsat pentru a porni sau pentru a opri dispozitivul.

    Apsai pentru a porni sau pentru a bloca ecranul.

    Recente Atingei pentru a deschide lista aplicaiilor recente.

    inei apsat pentru a lansa vizualizarea pe ecran divizat.

    Acas

    Apsai pentru a porni ecranul n timp ce acesta este blocat.

    Apsai pentru a reveni la ecranul Acas.

    inei apsat pentru a lansa Google.

    napoi Atingei pentru a reveni la ecranul anterior.

    Volum Apsai pentru a regla volumul dispozitivului.

  • Noiuni de baz

    8

    Cartel SIM sau USIM

    Instalarea cartelelor SIM sau USIMIntroducei cartelele SIM sau USIM oferite de furnizorul serviciului de telefonie mobil.

    Dispozitivul funcioneaz numai cu cartele nano SIM.

    Este posibil ca unele servicii LTE s nu fie disponibile, n funcie de furnizorul de servicii. Pentru mai multe informaii despre disponibilitatea serviciilor, contactai furnizorul dvs. de servicii.

    1 Introducei pinul de ejectare n orificiul din tava pentru cartela SIM pentru a scoate tava.Asigurai-v c pinul de ejectare este perpendicular pe orificiu. n caz contrar, este posibil s deteriorai dispozitivul.

  • Noiuni de baz

    9

    2 Scoatei uor cartela SIM din slotul tvii corespunztor.3 Aezai cartela SIM sau USIM pe tava cartelei SIM cu contactele aurii n jos.

    Avei grij s nu pierdei i s nu permitei altor persoane s utilizeze cartela SIM sau USIM. Samsung nu este responsabil pentru deteriorarea sau incoveniena cauzat de pierderea sau furtul cartelelor.

    4 Introducei tava pentru cartela SIM napoi n slotul corespunztor.

    Scoaterea cartelelor SIM sau USIM

    1 Introducei pinul de ejectare n orificiul din tava pentru cartela SIM pentru a scoate tava.2 Scoatei uor cartela SIM din slotul tvii corespunztor.3 Scoatei cartela SIM sau USIM.

    4 Introducei tava pentru cartela SIM napoi n slotul corespunztor.

  • Noiuni de baz

    10

    Baterie

    ncrcarea baterieincrcai bateria nainte de a o utiliza pentru prima dat sau atunci cnd nu a fost utilizat perioade ndelungate.

    Utilizai numai ncrctoare, baterii i cabluri aprobate de Samsung. ncrctoarele sau cablurile neomologate pot cauza explozia bateriei sau deteriorarea dispozitivului.

    1 Conectai cablul USB la adaptorul USB apoi, introducei captul cablului USB n mufa multifuncional.

    Conectarea necorespunztoare a ncrctorului poate cauza deteriorarea grav a dispozitivului. Deteriorrile cauzate de utilizarea incorect nu sunt acoperite de garanie.

    2 Introducei adaptorul USB ntr-o priz electric.

  • Noiuni de baz

    11

    3 Dup ncrcarea complet, deconectai dispozitivul din ncrctor. Mai nti deconectai ncrctorul de la dispozitiv i apoi deconectai-l de la priza electric.

    Pentru a economisi energie scoatei din priz ncrctorul atunci cnd nu este folosit. ncrctorul nu are un comutator general, astfel nct trebuie s-l deconectai de la priza electric atunci cnd nu este utilizat, pentru a evita consumul de energie electric. ncrctorul trebuie s rmn aproape de priza electric i s fie accesibil cu uurin n timpul ncrcrii.

    Vizualizarea timpului de ncrcare rmasn timpul ncrcrii, deschidei Ecranul Acas i atingei Aplic. Setri Baterie.

    Timpul de ncrcare real poate varia n funcie de starea dispozitivului dvs. i de condiiile de ncrcare. Atunci cnd ncrcai dispozitivul la temperaturi foarte sczute sau foarte ridicate este posibil ca timpul de ncrcare rmas s nu fie afiat.

    Reducerea consumului baterieiDispozitivul furnizeaz opiuni diverse care v ajut s economisii energia bateriei.

    Optimizai dispozitivul cu ajutorul aplicaiei Smart Manager.

    Cnd nu utilizai dispozitivul, comutai la modul Repaus apsnd tasta Pornire.

    Activai Modul de Economisire a energiei.

    nchidei aplicaiile care nu sunt necesare.

    Dezactivai caracteristica Bluetooth atunci cnd nu este utilizat.

    Dezactivai caracteristica Wi-Fi atunci cnd nu este utilizat.

    Dezactivai sincronizarea automat a aplicaiilor.

    Micorai timpul de iluminare a fundalului.

    Micorai luminozitatea ecranului.

  • Noiuni de baz

    12

    Sfaturi i precauii privind ncrcarea bateriei Atunci cnd nivelul de ncrcare a bateriei este sczut, pictograma bateriei apare goal.

    Dac bateria este descrcat complet, dispozitivul nu poate fi pornit imediat atunci cnd ncrctorul este conectat. Acordai bateriei descrcate cteva minute s se ncarce nainte de a porni dispozitivul.

    Dac utilizai mai multe aplicaii simultan, aplicaii de reea sau aplicaii care necesit o conexiune la alt dispozitiv, bateria se va descrca rapid. Pentru a evita deconectarea de la reea sau pierderea de energie n timpul unui transfer de date, utilizai ntotdeauna aceste aplicaii dup ncrcarea complet a bateriei.

    Utilizarea unei surse de alimentare alta dect adaptorul USB, cum ar fi un computer, poate conduce la o vitez de ncrcare mai redus din cauza curentului electric mai mic.

    Dispozitivul poate fi folosit n timpul ncrcrii, dar aceasta poate mri intervalul de timp necesar pentru ncrcarea complet a bateriei.

    n timp ce dispozitivul se ncarc, este posibil ca ecranul senzitiv s nu funcioneze din cauza unei alimentri instabile. n acest caz, scoatei ncrctorul din dispozitiv.

    n timpul ncrcrii, dispozitivul i ncrctorul se pot nclzi. Acest lucru este normal i nu trebuie s afecteze durata de via sau performanele dispozitivului. Dac bateria devine mai fierbinte dect de obicei, este posibil ca ncrctorul s se opreasc din ncrcat.

    Dac dispozitivul nu se ncarc n mod corespunztor, ducei dispozitivul i ncrctorul la un Centru de service Samsung.

  • Noiuni de baz

    13

    ncrcarea rapidDispozitivul are ncorporat o caracteristic de ncrcare rapid. Putei utiliza aceast caracteristic pentru a ncrca bateria mai rapid n timp ce dispozitivul sau ecranul acestuia este oprit.

    Despre ncrcarea rapid

    ncrcarea rapid utilizeaz o tehnologie care ncarc bateria mai rapid prin mrirea puterii de ncrcare. Dispozitivul accept caracteristica de ncrcare rapid adaptabil Samsung i Qualcomm Quick Charge 2.0.

    Pentru a activa ncrcarea rapid pe dispozitiv, conectai-l la un ncrctor de baterie care accept caracteristicile ncrcare rapid adaptabil sau Quick Charge 2.0.

    Mrirea vitezei de ncrcarePentru a mri viteza de ncrcare, oprii dispozitivul sau ecranul acestuia atunci cnd ncrcai bateria.

    n timpul ncrcrii bateriei atunci cnd dispozitivul este oprit, pictograma apare pe ecran.

    Cnd ecranul este pornit, nu putei folosi caracteristica de ncrcare rapid. Oprii ecranul pentru a mri viteza de ncrcare.

    Nu putei utiliza caracteristica de ncrcare rapid ncorporat atunci cnd bateria utilizeaz un ncrctor de baterie standard.

    Dac dispozitivul se nclzete sau temperatura aerului ambiental crete, viteza de ncrcare poate scdea automat. Acest lucru este o condiie de funcionare normal pentru a preveni deterioarea dispozitivului.

  • Noiuni de baz

    14

    ncrcarea wirelessDispozitivul are ncorporat o bobin de ncrcare wireless. Putei ncrca bateria folosind un ncrctor wireless (se vinde separat).

    1 Aezai centrul prii din spate a dispozitivului pe centrul ncrctorului wireless.Putei verifica timpul rmas de ncrcare pe ecran. Timpul real rmas poate varia n funcie de condiiile de ncrcare.

    2 Dup ncrcarea complet, deconectai dispozitivul de la ncrctorul wireless. Atunci cnd ntre dispozitiv i ncrctorul wireless se afl corpuri strine, este posibil ca

    dispozitivul s nu se ncarce normal.

    Dac folosii ncrctorul wireless n zone cu semnale slabe de reea, putei pierde recepia reelei.

    Utilizai ncrctoare wireless aprobate de Samsung. Dac utilizai alte ncrctoare wireless, este posibil ca bateria s nu se ncarce normal.

    Modul de economisire a energieiEconomisii energia bateriei prin limitarea funciilor dispozitivului.

    Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Baterie Modul de economisire a energiei, apoi atingei comutatorul pentru activare.

    Pentru a activa automat modul de economisire a energiei atunci cnd energia rmas a bateriei atinge nivelul presetat, atingei ncep. econom. energiei i selectai o opiune.

  • Noiuni de baz

    15

    Modul Economisire maxim a energieiUtilizai acest mod pentru a extinde energia bateriei dispozitivului. n modul Economisire maxim a energiei dispozitivul efectueaz urmtoarele operaiuni:

    Afieaz culorile de pe ecran n tonuri de gri.

    Restricioneaz aplicaiile disponibile astfel nct s folosii doar aplicaiile eseniale selectate.

    Dezactiveaz conexiunea de date mobile atunci cnd ecranul se oprete.

    Dezactiveaz caracteristicile Wi-Fi i Bluetooth.

    Pe ecranul Acas, atingei Aplic. Setri Baterie Modul Economisire maxim a energiei, apoi atingei comutatorul pentru activare.

    Pentru a dezactiva modul de economisire maxim a energiei, atingei MAI MULTE Dezact. mod Econ. max. energie.

    Timpul de utilizare rmas indic timpul rmas pn ce energia din baterie se consum complet. Timpul de utilizare rmas poate varia n funcie de setrile dispozitivului i condiiile de funcionare.

    Pornirea i oprirea dispozitivuluiinei apsat pe tasta Pornire timp de cteva secunde pentru a porni dispozitivul.

    Dac pornii dispozitivul pentru prima dat sau dup ce ai efectuat o resetare a datelor, urmai instruciunile de pe ecran pentru a configura dispozitivul.

    Pentru a opri dispozitivul, inei apsat pe tasta Pornire, apoi atingei Oprire.

    Dac dispozitivul se blocheaz i nu rspunde la comenzi, inei apsat simultan pe tasta Pornire i tasta Volum n jos cel puin 7 secunde pentru a-l reporni.

    Respectai toate avertismentele afiate i indicaiile personalului oficial n zone n care utilizarea dispozitivelor fr fir este restricionat, cum este cazul avioanelor i al spitalelor.

  • Noiuni de baz

    16

    Ecran senzitiv Nu permitei intrarea n contact a ecranului senzitiv cu alte dispozitive electrice.

    Descrcrile electrostatice pot cauza funcionarea necorespunztoare a ecranului senzitiv.

    Pentru a evita deteriorarea ecranului senzitiv, nu l atingei cu obiecte ascuite i nu aplicai o for excesiv cu vrful degetelor pe acesta.

    Dispozitivul poate s nu recunoasc introducerile tactile aproape de marginile ecranului, care sunt n afara zonei de introducere tactil.

    Lsarea ecranului senzitiv n repaus pentru perioade ndelungate poate duce la imagini remanente (ecran persistent) sau la imagini fantom. Oprii ecranul senzitiv atunci cnd nu utilizai dispozitivul.

    Este recomandat s folosii degetele atunci cnd utilizai ecranul tactil.

    AtingerePentru a deschide o aplicaie, pentru a selecta un element din meniu, pentru a apsa un buton pe ecran sau pentru a introduce un caracter cu ajutorul tastaturii de pe ecran, atingei-l cu degetul.

  • Noiuni de baz

    17

    inerea apsatinei apsat pe un element sau pe ecran cel puin 2 secunde pentru accesarea opiunilor disponibile.

    GlisarePentru a muta un element, inei-l apsat i glisai-l la poziia int.

    Atingere de dou oriAtingei de dou ori pe o pagin web sau pe o imagine pentru mrire. Atingei de dou ori din nou pentru a reveni.

  • Noiuni de baz

    18

    GlisareGlisai la stnga sau la dreapta pe ecranul Acas sau pe ecranul de aplicaii pentru a vizualiza celelalte panouri. Glisai n sus sau n jos pentru a derula o pagin web sau o list de elemente, cum ar fi contactele.

    Deprtarea i apropierea degetelorAtingei ecranul cu dou degete pe o pagin web, pe o hart sau pe o imagine i deprtai-le pentru a mri o parte din aceasta. Apropiai pentru a micora.

  • Noiuni de baz

    19

    Ecranul Acas

    Ecranul AcasEcranul Acas este punctul de pornire pentru accesarea tuturor caracteristicilor dispozitivului. Acesta afieaz widgeturi, comenzi rapide ale aplicaiilor etc.

    Pentru a vizualiza celelalte panouri, glisai la stnga sau la dreapta, sau atingei unul din indicatorii de pe ecran n partea de jos a acestuia.

    Widget

    Aplicaie Folder

    Indicatori ecran

    Aplicaii favorite Pictogram ecran de aplicaii

  • Noiuni de baz

    20

    Opiunile ecranului AcasPe ecranul Acas, inei apsat pe o zon goal sau apropiai degetele pentru a accesa opiunile disponibile. Particularizai ecranul Acas adugnd, tergnd sau rearanjnd panouri. De asemenea, putei s setai fundalul ecranului Acas, s adugai widgeturi pe acesta i multe alte opiuni.

    Fundaluri: Modificai setrile fundalului pentru ecranul Acas i pentru ecranul blocat.

    Widget-uri: Adugai widgeturi pe ecranul Acas. Widgeturile sunt mici aplicaii care lanseaz funcii ale aplicaiilor specifice pentru a oferi informaii i acces facil pe ecranul Acas.

    Teme: Schimbai tema dispozitivului. Elementele vizuale ale interfeei, ca de exemplu culori, pictograme i fundaluri, se vor modifica n funcie de tema selectat.

    Gril ecran: Modificai mrimea grilei pentru a afia mai multe sau mai puine elemente pe ecranul Acas.

  • Noiuni de baz

    21

    Informare FlipboardVizualizai cele mai recente articole din diverse categorii. Putei fi la curent cu tirile care v intereseaz utiliznd aceast caracteristic.

    Pe ecranul Acas, atingei sau glisai la dreapta pentru a deschide Informare Flipboard. Glisai n sus sau n jos pentru a rsfoi articole din fiecare categorie de tiri.

    Pentru a dezactiva Informare Flipboard, inei apsat pe o zon goal de pe ecranul Acas. Apoi, glisai la dreapta i deselectai bifa din partea de sus a panoului Informare Flipboard.

    Adugarea elementelorinei apsat o aplicaie sau un folder din ecranul de aplicaii, apoi glisai ctre ecranul Acas.

    Pentru a aduga widgeturi, inei apsat o zon goal pe ecranul Acas, atingei Widget-uri, inei apsat un widget, apoi glisai-l ctre ecranul Acas.

    Mutarea i eliminarea unui elementinei apsat un element pe ecranul Acas, apoi glisai-l la o nou locaie.

    Pentru a muta elementul la un alt panou, glisai-l ctre marginea ecranului.

    De asemenea, putei muta aplicaiile frecvent utilizate n zona comenzilor rapide din partea de jos a ecranului Acas.

    Pentru a elimina un element, inei-l apsat. Apoi, glisai-l ctre Eliminare n partea de sus a ecranului.

  • Noiuni de baz

    22

    Crearea folderelor

    1 Pe ecranul Acas, atingei i inei apsat pe o aplicaie, apoi glisai-o peste o alt aplicaie.2 Cnd un contur de folder apare n jurul aplicaiilor, eliberai-le.

    Se va crea un folder nou care conine aplicaiile selectate.

    3 Atingei Introducei numele folderului i introducei un nume pentru folder.Pentru a schimba culoarea folderului, atingei .

    Pentru a aduga mai multe aplicaii n folder, inei apsat pe o alt aplicaie, apoi glisai-o ctre acesta.

    Gestionarea panourilorPe ecranul Acas, inei apsat pe o zon goal pentru a aduga, a deplasa sau elimina un panou.

    Pentru a aduga un panou, glisai la stnga, apoi atingei .

    Pentru a muta un panou, inei-l apsat, apoi glisai-l la o locaie nou.

    Pentru a elimina un panou, inei-l apsat, apoi glisai-l la Eliminare din partea de sus a ecranului.

    Pentru a seta un panou ca ecran principal Acas, atingei .

  • Noiuni de baz

    23

    Ecranul de aplicaiiEcranul de aplicaii afieaz pictograme pentru toate aplicaiile, inclusiv pentru aplicaiile nou instalate.

    Pe ecranul Acas, atingei Aplic. pentru a deschide ecranul de aplicaii. Pentru a vizualiza celelalte panouri, glisai la stnga sau la dreapta sau selectai un indicator de ecran n partea de jos a acestuia.

    Mutarea elementelor

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    Pe ecranul de aplicaii, atingei EDITARE. inei apsat un element i glisai-l la o nou locaie.

    Pentru a muta elementul la un alt panou, glisai-l ctre marginea ecranului.

    Crearea folderelor

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    1 Pe ecranul de aplicaii, atingei EDITARE.2 Atingei i inei apsat pe o aplicaie, apoi glisai-o peste o alt aplicaie.

  • Noiuni de baz

    24

    3 Cnd un contur de folder apare n jurul aplicaiilor, eliberai-le.Se va crea un folder nou care conine aplicaiile selectate.

    4 Atingei Introducei numele folderului i introducei un nume pentru folder.Pentru a schimba culoarea folderului, atingei .

    Pentru a aduga mai multe aplicaii n folder, inei apsat pe o alt aplicaie, apoi glisai-o ctre folder.

  • Noiuni de baz

    25

    Pictograme indicatoarePictogramele indicatoare apar pe bara de stare n partea de sus a ecranului. Pictogramele enumerate n tabelul de mai jos sunt cele mai comune.

    Bara de stare poate s nu apar n partea de sus a ecranului n cazul anumitor aplicaii. Pentru a afia bara de stare, glisai n jos din partea de sus a ecranului.

    Pictogram Semnificaie

    Lips semnal

    Putere semnal

    Roaming (n afara ariei normale de acoperire)

    Reea GPRS conectat

    Reea EDGE conectat

    Reea UMTS conectat

    Reea HSDPA conectat

    Reea HSPA+ conectat

    / Reea LTE conectat (Modele cu LTE activat)

    Wi-Fi conectat

    Caracteristica Bluetooth activat

    GPS activat

    Apel n curs

    Apel pierdut

    Mesaj text sau multimedia nou

    Alarm activat

    Mod Silenios activat

    Mod Vibrare activat

    Mod Avion activat

    S-a produs o eroare sau este necesar atenia utilizatorului

    Nivel de energie a bateriei

  • Noiuni de baz

    26

    Blocare ecranApsnd pe tasta Pornire oprii ecranul i blocai-l. De asemenea, ecranul se oprete i se blocheaz automat dac dispozitivul nu este utilizat o anumit perioad.

    Pentru a debloca ecranul, inei apsat pe tasta Pornire sau pe tasta Acas i glisai n orice direcie.

    Putei modifica modul de blocare a ecranului pentru a nu permite altor persoane s v acceseze informaiile personale.

    Pe ecranul de aplicaii, atingei Setri Ecran blocare i securit. Tip blocare ecran, apoi selectai o metod de blocare a ecranului. Dispozitivul solicit un cod de deblocare de fiecare dat cnd este blocat.

    Dac uitai codul de deblocare, ducei dispozitivul la un Centru de service Samsung pentru a-l reseta.

    ModelDesenai un model conectnd cel puin patru puncte, apoi redesenai modelul pentru a-l verifica. Setai un cod PIN de rezerv pentru a debloca ecranul atunci cnd nu v mai amintii modelul.

    PINUn cod PIN este compus doar din cifre. Introducei cel puin patru cifre, apoi reintroducei parola pentru a o verifica.

  • Noiuni de baz

    27

    ParolO parol este compus din caractere i cifre. Introducei cel puin patru caractere inclusiv cifre i simboluri, apoi reintroducei parola pentru a o verifica.

    Amprentnregistrai-v amprentele pentru a debloca ecranul. Consultai Recunoatere amprente pentru mai multe informaii.

    Panoul de notificare

    Utilizarea panoului de notificriCnd primii notificri noi, cum ar fi mesaje sau apeluri pierdute, pictogramele indicatoare apar pe bara de stare. Pentru a vedea mai multe informaii despre pictograme, deschidei panoul de notificri i vizualizai detaliile.

    Pentru a deschide panoul de notificri, glisai bara de stare n jos. Pentru a nchide panoul de notificri, glisai n sus pe ecran.

  • Noiuni de baz

    28

    Putei utiliza urmtoarele funcii pe panoul de notificri.

    Lansai Setri.

    Lansai S Finder.

    Atingei o notificare i efectuai diverse aciuni.

    tergei toate notificrile.

    Reglai luminozitatea.

    Rearanjai butoanele de setri rapide.

    Butoane setri rapide

    Lansai Conect. rapid.

    Utilizarea butoanelor de setri rapideAtingei butoanele de setri rapide pentru a activa unele caracteristici. Glisai la stnga sau la dreapta pe zona butoanelor pentru a vizualiza mai multe butoane. Pentru a vizualiza mai multe setri detaliate, inei apsat pe un buton.

    Pentru a rearanja butoanele, atingei EDITARE, inei apsat pe un buton, apoi glisai-l ntr-o alt locaie.

    S FinderCutai o varietate ampl de coninut folosind un cuvnt cheie.

    Cutarea de coninut pe dispozitivDeschidei panoul de notificri i atingei S Finder.

    Introducei un cuvnt cheie n cmpul de cutare sau atingei i rostii un cuvnt cheie.

    Pentru a obine rezultate mai precise, atingei butoanele pentru filtre din cmpul de cutare, apoi selectai detaliile filtrelor.

  • Noiuni de baz

    29

    Setarea categoriilor de cutarePutei seta categorii de cutare pentru a cuta coninut n cmpuri de text definite.

    Atingei MAI MULTE Selectare locaii cutare i selectai categoriile.

    Conect. rapidCutai automat dispozitive n apropiere i conectai-v rapid la acestea.

    Dac dispozitivul pe care dorii s-l conectai, nu suport caracteristica Conectare rapid, activai Wi-Fi Direct sau caracteristica Bluetooth nainte de a lansa Conect. rapid pe dispozitivul dvs.

    Metodele de conectare pot varia n funcie de tipul dispozitivelor conectate sau a coninutului partajat.

    Conectarea la alte dispozitive

    1 Deschidei panoul de notificri i atingei Conect. rapid.Dac folosii aceast caracteristic pentru prima dat, selectai o opiune de vizibilitate i atingei ACTIVARE CONECTARE RAPID.

    Cnd se deschide panoul, caracteristicile Wi-Fi i Bluetooth sunt activate automat i dispozitivul caut dispozitivele n apropiere.

    Dac ai instalat Samsung Link pe dispozitivul dvs., lista cu dispozitivele nregistrate pe Samsung Link va aprea n partea de sus a ecranului. Pentru mai multe informaii despre Samsung Link, vizitai link.samsung.com.

    2 Selectai un dispozitiv din list i conectai-v la acesta urmnd instruciunile de pe ecran.Paii urmtori pot varia n funcie de dispozitivul conectat.

    Pentru a schimba setarea de vizibilitate a dispozitivului dvs., atingei SETRI Vizibilitate dispozitiv, apoi selectai o opiune.

    Recutarea dispozitivelorDac dispozitivul dorit nu apare n list, cutai-l.

    Atingei REMP. i selectai dispozitivul din lista de dispozitive detectate.

  • Noiuni de baz

    30

    Partajarea coninutuluiPartajai coninut cu dispozitivele conectate.

    1 Deschidei panoul de notificri i atingei Conect. rapid.2 Selectai un dispozitiv din lista de dispozitive detectate.3 Atingei Partajare coninut i selectai o categorie media.4 Urmai instruciunile de pe ecran pentru a trimite coninut la dispozitivul conectat.

    Paii urmtori pot varia n funcie de categoria media selectat.

    Introducerea textului

    Aspectul tastaturiiSe afieaz automat o tastatur atunci cnd introducei text pentru a trimite mesaje, a crea notie etc.

    Introducerea textului n anumite limbi nu este acceptat. Pentru introducerea textului, trebuie s modificai limba de introducere ntr-una dintre limbile acceptate.

    Trecei la urmtoarea linie.

    tergei caracterul precedent.

    Introducei semne de punctuaie.

    Scriei cu majuscul. Pentru scrierea cu majuscule, atingei de dou ori.

    Modificai setrile tastaturii. Introducei un spaiu.

    Modificarea limbii de introducere a texuluiAtingei Selectai limba, apoi selectai limbile care vor fi utilizate. Atunci cnd selectai dou sau mai multe limbi, putei comuta ntre acestea glisnd pe tasta spaiu la stnga sau la dreapta.

  • Noiuni de baz

    31

    Modificarea aspectului tastaturiiAtingei , selectai o limb de sub Limb tastatur, apoi selectai aspectul tastaturii pe care dorii s-l utilizai.

    Pe Tastatur 3x4, o tast are trei sau patru caractere. Pentru a introduce un caracter, atingei tastatura corespunztoare n mod repetat pn cnd apare caracterul dorit.

    Funcii suplimentare ale tastaturiiinei apsat pentru a utiliza funcii diverse. Alte pictograme pot aprea n locul pictogramei n funcie de ultima funcie care a fost utilizat.

    : Introducei textul vocal.

    Schimbai limba.

    Deschidei tastatura.

    Pornii sau ntrerupei introducerea vocal a textului.

    : Adugai un element din clipboard.

    : Introducei emoticonuri.

    : Comutai la tastatura flotant. Putei muta tastatura ntr-o alt locaie glisnd fila.

    Comutai la tastatura standard.

    : Modificai setrile tastaturii.

  • Noiuni de baz

    32

    Copierea i lipirea

    1 inei apsat deasupra textului.2 Glisai sau pentru a selecta textul dorit, sau atingei Selectare total pentru a selecta tot

    textul.

    3 Atingei Copiere sau Decupare.Textul selectat este copiat n clipboard.

    4 inei apsat pe punctul unde va fi inserat textul, apoi atingei Lipire.Pentru a lipi textul pe care l-ai copiat anterior, atingei Clipboard i selectai-l.

    DicionarCutai definiiile cuvintelor n timp ce utilizai anumite caracteristici, cum ar fi atunci cnd rsfoii pagini web.

    1 inei apsat deasupra unui cuvnt pe care dorii s l cutai.n cazul n care cuvntul pe care l cutai nu este selectat, glisai sau pentru a selecta textul dorit.

    2 Atingei Dicionar n lista de opiuni.Dac dicionarul nu este preinstalat pe dispozitiv, atingei de lng un dicionar pentru a-l descrca.

    3 Vizualizai definiia n fereastra pop-up a dicionarului.Pentru a comuta pe ecran mare, atingei . Atingei definiia de pe ecran pentru a vedea mai multe definiii. n vizualizarea detaliat, atingei pentru a aduga cuvntul la lista de cuvinte favorite sau atingei CUTARE WEB pentru a utiliza cuvntul ca termen de cutare.

  • Noiuni de baz

    33

    Captur ecranRealizai o captur de ecran n timp ce utilizai dispozitivul.

    inei apsat simultan pe tasta Acas i pe tasta Pornire. Imaginile capturate pot fi vizualizate n Galerie.

    De asemenea, putei efectua capturi de ecran prin glisarea minii la stnga sau la dreapta peste ecran. Consultai Micri i gesturi pentru mai multe informaii.

    Nu este posibil realizarea unei capturi de ecran n timpul utilizrii anumitor aplicaii i caracteristici.

    Deschiderea aplicaiilorPe ecranul Acas sau pe ecranul de aplicaii, selectai pictograma unei aplicaii pentru a o deschide.

    Pentru a deschide o aplicaie din lista aplicaiilor recent utilizate, atingei i selectai fereastra unei aplicaii recente.

    nchiderea unei aplicaiiAtingei i glisai fereastra unei aplicaii recente la stnga sau la dreapta pentru a o nchide. Pentru a nchide toate aplicaiile care ruleaz, atingei NCHIDERE TOTAL.

  • Noiuni de baz

    34

    Ferestre multiple

    IntroducereCaracteristica Ferestre multiple v permite s rulai dou aplicaii simultan pe un ecran divizat. De asemenea, putei rula mai multe aplicaii simultan ntr-o fereastr pop-up.

    Unele aplicaii pot s nu accepte aceast caracteristic.

    Vizualizare ecran divizat Vizualizare tip pop-up

  • Noiuni de baz

    35

    Vizualizare ecran divizat

    1 Atingei pentru a deschide lista aplicaiilor recente.2 Glisai n sus sau n jos i atingei pe o fereastr a unei aplicaii recente.

    Aplicaia selectat se va lansa n fereastra de sus.

    3 Selectai o alt aplicaie pentru lansare.De asemenea, putei lansa vizualizarea pe ecran divizat innd apsat pe .

  • Noiuni de baz

    36

    Utilizarea opiunilor suplimentareAtunci cnd utilizai aplicaii pe ecran divizat, selectai fereastra unei aplicaii i atingei cercul dintre ferestrele aplicaiilor pentru a accesa urmtoarele opiuni:

    : Comutai locaiile ntre ferestrele aplicaiei.

    : Glisai i fixai text sau imagini copiate dintr-o fereastr n alta. inei apsat un element n fereastra selectat i glisai-l la o locaie dintr-o alt fereastr.

    Unele aplicaii pot s nu accepte aceast caracteristic.

  • Noiuni de baz

    37

    : Minimalizai fereastra.

    : Mrii fereastra.

    : nchidei aplicaia.

    Reglarea dimensiunii ferestrelorGlisai cercul dintre ferestrele aplicaiilor n sus sau n jos pentru a regla dimensiunea ferestrelor.

    Vizualizare tip pop-up

    1 Pe ecranul de aplicaii, lansai o aplicaie care va fi utilizat ntr-o fereastr pop-up.2 Glisai n jos n diagonal de la oricare dintre capetele marginii de sus.

    Ecranul aplicaiei va aprea ntr-o fereastr pop-up.

    Micorai fereastra.

    nchidei aplicaia.

    Mrii fereastra.

    Tragei i fixai coninut.

  • Noiuni de baz

    38

    Mutarea ferestrelor pop-upPentru a muta o fereastr pop-up, atingei i inei apsat pe cercul de pe fereastr i glisai-o ctre o nou locaie.

    Lansarea ferestrei pop-up de pe ecranul divizat

    1 Pe ecranul divizat, atingei fereastra unei aplicaii pentru a o lansa ntr-o fereastr pop-up.2 inei apsat pe cercul dintre ferestrele aplicaiilor.

    Aplicaia selectat se va lansa ntr-o fereastr pop-up.

  • Noiuni de baz

    39

    Managementul dispozitivului i datelor

    Transferarea datelor din dispozitivul anteriorPutei transfera date de pe un dispozitiv anterior pe noul dispozitiv prin intermediul aplicaiei Samsung Smart Switch.

    Sunt disponibile urmtoarele versiuni de Samsung Smart Switch.

    Versiunea pentru mobile: Transferai date ntre dispozitive mobile. Putei descrca aplicaia din Galaxy Apps sau Magazin Play.

    Versiune pentru computere: Transferai date ntre dispozitivul dvs. i un computer. Putei descrca aplicaia de la pagina www.samsung.com/smartswitch.

    Samsung Smart Switch nu este acceptat pe unele dispozitive sau computere.

    Se aplic limitri. Vizitai www.samsung.com/smartswitch pentru detalii. Samsung trateaz drepturile de autor cu seriozitate. Transferai doar coninut asupra cruia avei drept de proprietate sau drept de transfer.

    Transferarea datelor de pe un dispozitiv mobilTransferai date de pe dispozitivul dvs. anterior pe noul dispozitiv.

    Atunci cnd v pornii noul dispozitiv pentru prima dat, atingei Descrcare i desch. n fereastra pop-up de instalare a Smart Switch pentru a instala aplicaia. Sau, descrcai i instalai Smart Switch de pe Galaxy Apps sau Magazin Play.

    Lansai Smart Switch i urmai instruciunile de pe ecran pentru a transfera date de pe dispozitivul anterior.

    Transferarea datelor de pe un computerCreai o copie de rezerv a datelor de pe dispozitivul anterior pe un computer i importai datele pe noul dvs. dispozitiv.

    1 Pe computer, vizitai www.samsung.com/smartswitch pentru a descrca Smart Switch.2 Pe computer, lansai Smart Switch.

    Dac dispozitivul dvs. anterior nu este un dispozitiv Samsung, creai o copie de rezerv a datelor pe un computer cu ajutorul programului furnizat de productorul dispozitivului. Apoi, srii la pasul cinci.

  • Noiuni de baz

    40

    3 Conectai-v dispozitivul anterior la computer utiliznd cablul USB.4 Pe computer, urmai instruciunile de pe ecran pentru a crea o copie de rezerv a datelor de pe

    dispozitiv. Apoi, deconectai dispozitivul dvs. anterior de la computer.

    5 Conectai-v noul dispozitiv la computer utiliznd cablul USB.6 Pe computer, urmai instruciunile de pe ecran pentru a transfera date pe noul dvs. dispozitiv.

    Utilizarea dispozitivului ca disc mobil pentru transferul datelorMutai fiiere audio, video, fiiere imagine sau alte tipuri de fiiere din dispozitiv pe computer sau invers.

    Nu deconectai cablul USB de la dispozitiv atunci cnd transferai fiiere. Nerespectarea acestei indicaii poate cauza pierderea datelor sau deteriorarea dispozitivului.

    Dispozitivele pot s nu funcioneze corespunztor dac sunt conectate printr-un hub USB. Conectai dispozitivul direct la portul USB al computerului.

    1 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.2 Deschidei panoul de notificri, apoi atingei Conectat ca dispozitiv media Dispozitiv

    media (MTP).

    Atingei Camer foto (PTP) n cazul n care computerul nu accept protocolul de transfer media (MTP) sau dac nu are instalat driverul adecvat.

    3 Transferai fiiere ntre dispozitiv i computer.

  • Noiuni de baz

    41

    Actualizarea dispozitivuluiDispozitivul poate fi actualizat la cea mai recent versiune de software.

    Actualizarea over the airDispozitivul poate fi actualizat direct la cea mai recent versiune de software prin utilizarea serviciului de firmware over-the-air (FOTA).

    Pe ecranul de aplicaii, atingei Setri Despre dispozitiv Actualizare software Actualizare imediat.

    Pentru a verifica automat actualizrile disponibile, atingei comutatorul Actualizare automat pentru activare. Pentru a descrca actualizri numai atunci cnd este activat o conexiune Wi-Fi, atingei comutatorul Numai Wi-Fi pentru activare.

    Actualizarea prin intermediul Smart SwitchConectai dispozitivul la un computer i actualizai dispozitivul la cea mai recent versiune de software.

    1 Pe computer, vizitai www.samsung.com/smartswitch pentru a descrca i instala Smart Switch.2 Pe computer, lansai Smart Switch.3 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.4 n cazul n care exist o actualizare de software, urmai instruciunile de pe ecran pentru a

    actualiza dispozitivul.

    Nu oprii computerul i nu deconectai cablul USB n timp ce dispozitivul se actualizeaz.

    n timpul actualizrii dispozitivului, nu conectai alte dispozitive media la computer. Aceast aciune poate influena procesul de actualizare. nainte de a actualiza, deconectai toate celelalte dispozitive media de la computer.

  • Noiuni de baz

    42

    Copierea de rezerv i restabilirea datelorPstrai informaiile personale, datele aplicaiilor i setrile, n siguran, pe dispozitivul dvs. Putei s realizai copierea de rezerv a informaiilor confideniale pe un cont de rezerv i s le accesai mai trziu. Trebuie s v conectai la contul dvs. Google sau Samsung pentru a realiza copierea de rezerv sau a restabili datele. Consultai Conturi pentru mai multe informaii.

    Utilizarea unui cont SamsungPe ecranul de aplicaii, atingei Setri Creare copii de rezerv i resetare Copiere de rezerv date proprii, selectai elementele pentru copia de rezerv, apoi atingei COPIERE DE REZERV ACUM.

    Pentru a seta dispozitivul s realizeze automat copierea de rezerv, atingei comutatorul Backup automat pentru activare.

    Pentru a restaura date folosind un cont Samsung, atingei Restaurare. Datele curente vor fi terse din dispozitiv pentru a restabili elementele selectate.

    Utilizarea unui cont GooglePe ecranul de aplicaii, atingei Setri Creare copii de rezerv i resetare, apoi atingei comutatorul Cop. rez. a datelor mele pentru activare. Atingei Copie de rezerv cont i selectai un cont n calitate de cont de rezerv.

    Pentru a restaura datele folosind un cont Google, deschidei ecranul de aplicaii, atingei comutatorul Restabilire automat pentru activare. Atunci cnd reinstalai aplicaii, se vor restabili setrile i datele crora li s-a realizat copierea de rezerv.

    Efectuarea unei resetri a datelortergei toate setrile i datele de pe dispozitiv. nainte de a efectua o revenire la setrile din fabric, asigurai-v c realizai copii de rezerv ale tuturor datelor importante stocate pe dispozitiv. Consultai Copierea de rezerv i restabilirea datelor pentru mai multe informaii.

    Pe ecranul de aplicaii, atingei Setri Creare copii de rezerv i resetare Revenire la setrile din fabric RESETARE DISPOZITIV TERGERE TOTAL. Dispozitivul repornete automat.

  • Noiuni de baz

    43

    Conectarea la TV

    Introducerenregistrai un televizor pe dispozitivul dvs. pentru a partaja cu uurin coninut ntre acestea.

    Aceast caracteristic este compatibil cu televizoarele inteligente Samsung lansate n 2015 sau ulterior, care suport caracteristica Bluetooth Low Energy (BLE).

    Unele fiiere pot intra n zona de buffering n timpul redrii, n funcie de conexiunea de reea.

    nregistrarea unui televizornregistrai un televizor pe dispozitivul dvs. Dup ce l-ai nregistrat, putei partaja cu uurin ecranul ntre dispozitiv i televizor i putei utiliza caracteristica Informare pe TV.

    1 Pornii televizorul i aezai dispozitivul aproape de televizor.2 Deschidei panoul de notificri i atingei Conect. rapid.3 Selectai televizorul i atingei nregistrare televizor.

    Partajarea ecranuluiPutei oglindi ecranul dispozitivului dvs. pe un televizor sau vice versa.

    Oglindirea ecranului dispozitivului dvs. pe un televizorAtunci cnd dispozitivul dvs. recunoate televizorul nregistrat n timp ce vizionai un videoclip, pe dispozitiv va aprea pictograma . Atingei pictograma pentru a transmite videoclipul de pe dispozitivul dvs. pe televizor.

    Dac televizorul este oprit i nregistrat folosind Conect. rapid, acesta va porni automat i ecranul dispozitivului dvs. va aprea pe ecranul televizorului.

    Aceast caracteristic este suportat doar de aplicaia videoplayer implicit.

  • Noiuni de baz

    44

    Oglindirea ecranului unui televizor pe dispozitivul dvs.

    1 Deschidei panoul de notificri i atingei Conect. rapid.Televizorul nregistrat apare n list.

    2 Selectai televizorul nregistrat.3 Atingei TV pe dispozitivul mobil.

    Ecranul televizorului va aprea pe dispozitivul dvs.

    Utilizarea caracteristicii Informare pe TVTelevizorul dvs. nregistrat pornete automat conform orei presetate stabilite pe dispozitivul dvs i afieaz pe ecran ora, vremea i informaii privind programul dvs. Pentru a utiliza aceast caracteristic, dispozitivul i televizorul trebuie s fie conectate la acelai punct de acces.

    1 Deschidei panoul de notificri i atingei Conect. rapid.Televizorul nregistrat va aprea n list.

    2 Selectai televizorul nregistrat.3 Atingei Informri pe TV i setai o or i o zi pentru a afia informarea.

    Ora, vremea i informaiile despre program vor fi afiate n partea dreapt a ecranului televizorului la ora prestabilit.

  • Noiuni de baz

    45

    Partajarea fiierelor cu contactelePartajai fiiere cu contactele dvs. folosind caracteristica de partajare simpl. Urmtoarele aciuni sunt un exemplu de partajare a imaginilor.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    1 Atingei Galerie pe ecranul de aplicaii.2 Selectai o imagine.3 Atingei Partaj. Contacte.

    Dac utilizai aceast caracteristic pentru prima dat, citii i bifai c suntei de acord cu termenii i condiiile. Numrul dvs. de telefon va fi verificat i apoi se va activa caracteristica de partajare simpl.

    4 Selectai destinatarii i atingei EFECTUAT. Dac dispozitivele destinatarilor nu suport caracteristica de partajare simpl, acetia vor

    primi un link ctre fiiere printr-un mesaj text. Link-ul va expira dup o anumit perioad.

    Este posibil s vi se perceap costuri suplimentare atunci cnd partajai fiiere prin reeaua mobil.

  • Noiuni de baz

    46

    Modul UrgenModul Urgen modific ecranul n tonuri de gri pentru a reduce consumul bateriei. Anumite aplicaii i funcii vor fi restricionate. n Modul Urgen, putei efectua un apel de urgen, trimite altor persoane informaii cu privire la locaia dvs. curent, putei da o alarm de urgen i multe alte elemente.

    inei apsat pe tasta Pornire, apoi atingei Modul Urgen.

    Adugai mai multe aplicaii pentru utilizare.

    Efectuai un apel de urgen.

    Energie baterie i durat de utilizare rmase

    Pornii bliul.

    Efectuai un apel.Trimitei informaiile despre locaia dvs. curent ntr-un mesaj.

    Cutai pe Internet.

    Accesai opiuni suplimentare.

    Declanai alarme.

    Timpul de utilizare rmas indic timpul rmas pn ce energia din baterie se consum complet. Timpul de utilizare rmas poate varia n funcie de setrile dispozitivului i condiiile de funcionare.

    Dezactivarea Modului UrgenPentru a dezactiva Modul Urgen, atingei MAI MULTE Dezactivare mod Urgen. Alternativ, inei apsat tasta Pornire, apoi atingei Modul Urgen.

  • 47

    Aplicaii

    Instalarea sau dezinstalarea aplicaiilor

    Samsung Galaxy AppsAchiziionai i descrcai aplicaii. Putei descrca aplicaii care sunt specializate pentru dispozitivele Samsung Galaxy.

    Atingei Galaxy Apps pe ecranul de aplicaii.

    Aceast aplicaie poate s nu fie disponibil n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Instalarea aplicaiilorRsfoii aplicaiile dup categorie sau atingei CUTARE pentru a cuta un cuvnt cheie.

    Selectai o aplicaie pentru a vizualiza informaiile despre aceasta. Pentru a descrca aplicaii gratuite, atingei INSTALARE. Pentru a achiziiona i descrca aplicaii cu plat, atingei preul i urmai instruciunile de pe ecran.

    Pentru a schimba setrile de actualizare automat, atingei Setri Actualizare automat aplicaii, apoi selectai o opiune.

    Magazin PlayAchiziionai i descrcai aplicaii.

    Atingei Magazin Play pe ecranul de aplicaii.

    Instalarea aplicaiilorRsfoii aplicaiile n funcie de categorie sau atingei pentru a cuta un cuvnt cheie.

    Selectai o aplicaie pentru a vizualiza informaiile despre aceasta. Pentru a descrca aplicaii gratuite, atingei INSTALAI. Pentru a achiziiona i descrca aplicaii cu plat, atingei preul i urmai instruciunile de pe ecran.

    Pentru a schimba setrile de actualizare automat, atingei Setri Actualizeaz automat aplicaiile, apoi selectai o opiune.

  • Aplicaii

    48

    Gestionarea aplicaiilor

    Dezinstalarea sau dezactivarea aplicaiilorPe ecranul de aplicaii, atingei EDITARE. Pictograma apare pe aplicaiile pe care le putei dezactiva sau dezinstala. Selectai o aplicaie i atingei DEZACTIVARE sau DEZINSTALARE. De asemenea, pe ecranul de aplicaii, atingei Setri Aplicaii Manager de aplicaii, selectai o aplicaie, apoi atingei DEZACTIV. sau DEZINSTALARE.

    DEZACTIVARE: Dezactivai aplicaiile implicite selectate care nu pot fi dezinstalate din dispozitiv.

    DEZINSTALARE: Dezinstaleaz aplicaiile descrcate.

    Activarea aplicaiilorPe ecranul de aplicaii, atingei Setri Aplicaii Manager de aplicaii, derulai la DEZACTIVAT, selectai o aplicaie, apoi atingei ACTIVARE.

    Telefon

    IntroducereEfectuai sau preluai apeluri vocale i video.

    Efectuarea apelurilor

    1 Atingei Telefon pe ecranul de aplicaii.2 Introducei un numr de telefon.

    Dac tastatura nu apare pe ecran, atingei pentru a o deschide.

  • Aplicaii

    49

    3 Atingei pentru a efectua un apel vocal sau atingei pentru a efectua un apel video.

    Adugai numrul la lista de contacte. Previzualizai numrul de telefon.

    Ascundei tastatura.

    tergei caracterul precedent.

    Accesai opiuni suplimentare.

    Efectuarea apelurilor de pe ecranul blocatPe ecranul blocat, glisai n afara cercului mare.

    Efectuarea apelurilor din jurnalele de apeluri sau lista de contacteAtingei JURNAL sau CONTACTE, apoi glisai la dreapta pe un contact sau pe un numr de telefon pentru a efectua un apel.

    Efectuarea unui apel internaional

    1 Atingei pentru a deschide tastatura dac aceasta nu apare pe ecran.2 inei apsat 0 pn cnd apare semnul +.3 Introducei codul rii, prefixul regional i numrul de telefon, apoi atingei .

  • Aplicaii

    50

    Primirea apelurilor

    Preluarea unui apelCnd primii un apel, glisai n afara cercului mare.

    Respingerea unui apelCnd primii un apel, glisai n afara cercului mare.

    Pentru a trimite un mesaj cnd respingei un apel primit, glisai bara mesajului de respingere n sus.

    Pentru a crea diverse mesaje de respingere, deschidei ecranul de aplicaii i atingei Telefon MAI MULTE Setri Respingere apel Mesaje de respingere, introducei un mesaj, apoi atingei

    .

    Apelurile pierduteDac un apel este pierdut, apare pictograma pe bara de stare. Deschidei panoul de notificri pentru a vizualiza lista apelurilor pierdute. Alternativ, pe ecranul de aplicaii, atingei Telefon JURNAL pentru a vizualiza apelurile pierdute.

    Opiuni n timpul apelurilor

    Pe durata unui apel vocalUrmtoarele opiuni sunt disponibile:

    Adugai apelul: Formai un al doilea apel.

    Volum supl.: Mrii volumul.

    Bluetooth: Comutai la o casc Bluetooth dac aceasta este conectat la dispozitiv.

    Difuzor: Activai sau dezactivai setul difuzor-microfon. Cnd utilizai setul difuzor-microfon, vorbii n microfonul din partea de sus a dispozitivului i inei dispozitivul la distan de urechi.

    Tastatur / Ascund.: Deschidei sau nchidei tastatura.

    Mc. oprit: Oprii microfonul, astfel nct interlocutorul s nu v poat auzi.

    E-mail: Trimitei un e-mail.

    Mesaj: Trimitei un mesaj.

  • Aplicaii

    51

    Internet: Rsfoii pagini web.

    Contacte: Deschidei lista de contacte.

    S Planner: Deschidei calendarul.

    Not: Creai o noti.

    : Terminai apelul curent.

    Pe durata unui apel videoAtingei ecranul pentru a utiliza urmtoarele opiuni:

    : Comutai ntre camera foto frontal i camera foto din spate.

    : Terminai apelul curent.

    : Oprii microfonul, astfel nct interlocutorul s nu v poat auzi.

    Contacte

    IntroducereCreai contacte noi sau gestionai contactele de pe dispozitiv.

    Adugarea contactelor

    Crearea manual a contactelor

    1 Atingei Contacte pe ecranul de aplicaii.2 Atingei i selectai o locaie de stocare.3 Introducei informaiile despre contact.

    : Adugai o imagine.

    / : Adugai sau tergei un cmp al contactului.

    4 Atingei SALVARE.

  • Aplicaii

    52

    Pentru a aduga un numr de telefon la lista de contacte, de pe tastatur, deschidei ecranul de aplicaii i atingei Telefon. Dac tastatura nu apare pe ecran, atingei pentru a o deschide. Introducei numrul i atingei Adugare la Contacte.

    Pentru a aduga un numr de telefon la lista de contacte pe baza apelurilor sau mesajelor primite, deschidei ecranul de aplicaii i atingei Telefon JURNAL un contact.

    Importul contactelorImportai contacte de pe serviciile de stocare n dispozitivul dvs.

    Pe ecranul de aplicaii, atingei Contacte MAI MULTE Setri Import/Export contacte IMPORT i selectai o opiune de import.

    Cutarea contactelorPe ecranul de aplicaii, atingei Contacte.

    Utilizai una din urmtoarele metode de cutare:

    Derulai lista de contacte n sus sau n jos.

    Glisai un deget de-a lungul indexului n partea dreapt a listei de contacte pentru a-l derula rapid.

    Atingei cmpul de cutare din partea de sus a listei de contacte i introducei criteriile de cutare.

    Odat selectat contactul, efectuai una din urmtoarele aciuni:

    : Adugai la contactele favorite.

    / : Efectuai un apel vocal sau un apel video.

    : Compunei un mesaj.

    : Compunei un e-mail.

  • Aplicaii

    53

    Partajarea profiluluiPartajai-v informaiile profilului, ca de exemplu fotografia dvs. i mesajul de stare, cu alte persoane utiliznd caracteristica de partajare a profilului.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    Aceast caracteristic este disponibil doar pentru contactele care au activat pe dispozitivul lor caracteristica de partajare a profilului.

    Pe ecranul de aplicaii, atingei Contacte profilul dvs. Partajare profil, apoi atingei comutatorul pentru activare. Dac utilizai aceast caracteristic pentru prima dat, citii i bifai c suntei de acord cu termenii i condiiile. Numrul dvs. de telefon va fi verificat i apoi se va activa caracteristica de partajare a profilului.

    Pentru a seta elemente suplimentare pentru partajare, atingei Info. profil partajat i selectai elementele.

    Pentru a seta un grup de contacte cu care s v partajai profilul, selectai grupul de sub Partajare cu.

    Mesaje

    IntroducereTrimitei i vizualizai mesaje prin conversaie.

    Trimiterea mesajelorEste posibil s vi se perceap costuri suplimentare pentru trimiterea mesajelor atunci cnd v aflai n roaming.

    1 Atingei Mesaje pe ecranul de aplicaii.2 Atingei .

  • Aplicaii

    54

    3 Adugai destinatari i introducei un mesaj.Accesai opiuni suplimentare.

    Introducei un mesaj.

    Selectai contacte din lista de contacte.

    Introducei emoticonuri.

    Introducei destinatari.

    Ataai fiiere. Trimitei mesajul.

    4 Atingei TRIM. pentru a trimite mesajul.

    Vizualizarea mesajelorMesajele sunt grupate n liste de mesaje n funcie de contact.

    Este posibil s vi se perceap costuri suplimentare pentru primirea mesajelor atunci cnd v aflai n roaming.

    1 Atingei Mesaje pe ecranul de aplicaii.2 Pe lista de mesaje, selectai un contact.3 Vizualizai conversaia dvs.

  • Aplicaii

    55

    InternetNavigai pe Internet pentru a cuta informaii i marcai paginile web favorite pentru a le accesa cu uurin.

    1 Atingei Internet pe ecranul de aplicaii.2 Atingei cmpul pentru text.3 Introducei adresa web sau un cuvnt cheie, apoi atingei Acces.Pentru a vizualiza barele de instrumente, glisai uor degetul n jos pe ecran.

    Deschidei pagina de pornire.

    Deplasai-v la pagina vizitat anterior.

    Deschidei managerul filei browser-ului.

    Accesai opiuni suplimentare.

    Remprosptai pagina web curent.

    Vizualizai marcajele dvs., paginile web salvate i istoricul recent.

  • Aplicaii

    56

    E-mail

    Setarea conturilor de e-mailSetai un cont de e-mail atunci cnd deschidei aplicaia Email pentru prima dat.

    1 Atingei Email pe ecranul de aplicaii.2 Introducei adresa de e-mail i parola, apoi atingei URMTOR.

    Pentru a nregistra manual un cont de e-mail de companie, atingei CONFIGURARE MANUAL.

    3 Urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea.Pentru a seta nc un cont de e-mail, atingei MAI MULTE Setri Adugare cont.

    Dac avei cel puin un cont de e-mail, putei seta unul drept cont implicit. Atingei MAI MULTE Setri MAI MULTE Setare cont implicit.

    Trimiterea e-mailurilor

    1 Atingei pentru a compune un email.2 Adugai destinatari i introducei un text de e-mail.3 Atingei TRIMITE pentru a trimite e-mailul.Citirea e-mailurilorPe lista de e-mailuri, atingei un e-mail pentru a-l citi.

  • Aplicaii

    57

    Camer foto

    IntroducereRealizai fotografii i nregistrai videoclipuri folosind diverse moduri i setri.

    Fotografierea de bazPutei realiza fotografii sau nregistra videoclipuri. Vizualizai fotografii i videoclipuri n Galerie.

    Atingei Camer foto pe ecranul de aplicaii.

    Norme de etichet a camerei

    Nu realizai fotografii sau nregistrai videoclipuri ale celorlalte persoane fr permisiunea acestora.

    Nu realizai fotografii sau nregistrai videoclipuri n locuri unde este legal interzis.

    Nu realizai fotografii sau nregistrai videoclipuri n locuri n care este posibil s violai intimitatea celorlalte persoane.

    Realizarea fotografiilor sau nregistrarea videoclipurilor

    1 Atingei imaginea pe ecranul de previzualizare acolo unde camera trebuie s focalizeze.2 Atingei pentru a realiza o fotografie sau atingei pentru a nregistra un videoclip.

    Atingei ecranul cu degetele, apoi deprtai-le pentru a mri i apropiai-le pentru a micora.

    Pentru a captura o imagine din videoclip n timpul nregistrrii, atingei Captur.

  • Aplicaii

    58

    Pentru a schimba focalizarea n timpul nregistrrii unui videoclip, atingei acolo unde dorii s focalizai. Pentru a focaliza pe centrul ecranului, atingei .

    Setri Camer

    Ascundei sau afiai pictogramele setrilor.

    Setri rapide

    nregistrai un videoclip.

    Realizai o fotografie.

    Comutai ntre camera foto din fa i camera foto din spate.

    Moduri de fotografiere

    Miniatur previzualizare

    Mod curent

    Pe ecranul de previzualizare, glisai la dreapta pentru a accesa lista cu modurile de fotografiere. Alternativ, glisai la stnga pentru a vedea videoclipurile i fotografiile pe care le-ai fcut.

    Ecranul de previzualizare poate varia n funcie de modul de fotografiere i de camera utilizat.

    Camera se nchide automat atunci cnd nu este utilizat.

    Asigurai-v c obiectivul este curat. n caz contrar, dispozitivul poate s nu funcioneze corespunztor n anumite moduri care necesit rezoluii nalte.

    Obiectivul camerei foto frontale este adecvat pentru realizarea fotografiilor cu unghi larg. Poate aprea o distorsiune minor n cazul fotografiilor cu unghi larg, iar acest lucru nu indic probleme de performan n utilizarea dispozitivului.

    Durata maxim de nregistrare se poate reduce atunci cnd nregistrai la rezoluie mare.

  • Aplicaii

    59

    Lansarea Camerei pe ecranul blocatPentru a realiza rapid fotografii, lansai Camer foto pe ecranul blocat.

    Pe ecranul blocat, glisai n afara cercului mare.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    Unele caracteristici ale camerei nu sunt disponibile atunci cnd lansai Camer foto de pe ecranul blocat n timp ce caracteristicile de securitate sunt activate.

    Lansarea rapid a CamereiApsai pe tasta Acas de dou ori rapid pentru a lansa Camer foto. Aceasta se lanseaz ntotdeauna n modul automat.

    Anumite caracteristici ale camerei nu sunt disponibile atunci cnd lansai Camer foto de pe ecranul blocat sau atunci cnd ecranul este oprit n timp ce caracteristicile de securitate sunt activate.

    HDR (Interval dinamic ridicat)Efectuai fotografii n tonuri bogate i reproducei detalii chiar i n zone luminoase i ntunecate.

    Pentru a activa sau dezactiva modul HDR, deschidei ecranul de previzualizare i atingei pn cnd ajungei la opiunea dorit.

    : Dispozitivul activeaz automat modul HDR n funcie de condiiile de fotografiere.

    : Modul HDR este activat.

    : Modul HDR este dezactivat.

    Fr efect Cu efect

  • Aplicaii

    60

    Urmrire AFSetai dispozitivul s urmreasc i s focalizeze automat pe un subiect selectat, chiar i atunci cnd subiectul se mic sau cnd modificai compoziia de fotografiere.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei i atingei comutatorul Urmrire AF pentru activare.2 Atingei pentru a reveni la ecranul de previzualizare.3 Atingei subiectul pe care dorii s-l urmrii.4 Atingei pentru a realiza o fotografie sau atingei pentru a nregistra un videoclip.

    Urmrirea unui subiect poate s nu reueasc n urmtoarele situaii:

    Subiectul este prea mare sau prea mic.

    Subiectul se mic excesiv.

    Subiectul este iluminat din spate sau fotografiai ntr-un loc ntunecat.

    Culorile sau modelele de pe subiect sunt identice cu cele de pe fundal.

    Subiectul prezint modele orizontale, cum ar fi jaluzelele.

    Camera se mic excesiv.

    Rezoluia videoclipului este mare.

    Mod AutomatModul automat permite camerei s evalueze mediul ambiant i s determine modul ideal pentru fotografiere.

    Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Automat.

    Blocarea focalizrii i expuneriiContrastul lumin puternic/ntuneric i subiectul aflat n afara zonei de focalizare automat pot crea dificulti n obinerea expunerii corecte. Blocai focalizarea sau expunerea i apoi realizai o fotografie. inei apsat pe zona pe care vrei s focalizai, chenarul FA/AE va aprea pe aceasta iar setrile de focalizare i expunere vor fi blocate. Setrile rmn blocate chiar i dup ce realizai o fotografie.

  • Aplicaii

    61

    Modul ProEfectuai fotografii n timp ce reglai manual diversele opiuni de fotografiere, ca de exemplu valoarea expunerii i valoarea ISO.

    Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Pro. Selectai opiuni i personalizai setrile, apoi atingei pentru a realiza o fotografie.

    : Selectai un efect de culoare. Pentru a crea propriul efect de culoare, atingei Presetare 1 sau Presetare 2.

    : Schimbai modul de focalizare. Tragei bara de reglare ctre sau pentru a regla focalizarea manual. Pentru a comuta pe modul focalizare automat, tragei bara de reglare ctre AUTO.

    : Selectai un balans de alb adecvat, astfel nct imaginile s aib culori ct mai realiste.

    : Selectai o valoare ISO. Opiunea controleaz sensibilitatea camerei la lumin. Valorile sczute se folosesc n cazul obiectelor care stau pe loc sau care sunt luminate puternic. Valorile mai mari se folosesc n cazul obiectelor care se mic rapid sau care sunt luminate slab. Cu toate acestea, setrile ISO mai mari pot conduce la zgomot n fotografii.

    : Modificai valoarea expunerii. Aceast opiune determin ct de mult lumin utilizeaz senzorul camerei. n condiii de iluminare slab, utilizai o expunere mai mare.

    Salvarea setrii curente ca setare personalizatPe ecranul de previzualizare, atingei Personalizare Salv. setri actuale, selectai un nume, apoi atingei SALVARE.

    Pentru a aplica setrile salvate n camera foto, deschidei ecranul de previzualizare, atingei Person., apoi selectai un nume.

  • Aplicaii

    62

    Separarea zonei de expunere i a zonei de focalizareDac lumina puternic afecteaz contrastul sau subiectul este n afara zonei de focalizare automat, utilizai aceast caracteristic pentru a obine o expunere adecvat. Putei s separai zonele de expunere i de focalizare, i s selectai nivelul de expunere dorit pentru subiect.

    1 Pe ecranul de previzualizare, inei apsat pe zon pentru focalizare.Pe zona de focalizare va aprea chenarul AF/AE.

    2 Tragei chenarul AF/AE pe zona de expunere.Zona de expunere va fi separat de zona de focalizare.

  • Aplicaii

    63

    Focal. selectivUtilizai efectul de nefocalizare pentru a face ca anumite obiecte s ias n eviden n fotografie.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Focal. selectiv.2 Atingei imaginea pe ecranul de previzualizare acolo unde camera trebuie s focalizeze.3 Atingei pentru a realiza o fotografie.4 Atingei miniatura de previzualizare.5 Atingei i selectai una din urmtoarele opiuni:

    Focal. apropiere: Scoatei n eviden subiectul i estompai fundalul din jurul subiectului.

    Focal. distan: Estompai subiectul i scoatei n eviden fundalul din jurul subiectului.

    Focaliz. panor.: Scoatei n eviden att subiectul, ct i fundalul.

    6 Atingei SALVARE. Este recomandat s poziionai subiecii ntr-o raz de aciune de 50 cm fa de dispozitiv.

    Poziionai subiectul pe care dorii s l focalizai aproape de dispozitiv.

    Cnd realizai fotografii, asigurai-v c este o distan suficient ntre subiect i fundal. Aceast distan trebuie s fie de trei ori mai mare dect distana dintre dispozitiv i subiect.

    Calitatea fotografiilor realizate de dispozitiv poate fi afectat n urmtoarele situaii:

    Dispozitivul sau subiectul se mic.

    Fundalul este luminat puternic, exist niveluri sczute de lumin sau realizai fotografii n interior.

    Subiectul sau fundalul nu au niciun model sau constau ntr-o culoare simpl.

  • Aplicaii

    64

    PanoramRealizai o serie de fotografii pe orizontal sau pe vertical, apoi mbinai-le pentru a crea o scen ampl.

    Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Panoram.

    Pentru a obine fotografiile optime utiliznd modul Panoram, urmai urmtoarele sfaturi:

    Micai camera ncet ntr-o singur direcie.

    Meninei imaginea n interiorul cadrului de pe vizorul camerei.

    Evitai fotografierea fundalurilor neclare, cum ar fi cerul gol sau pereii simpli.

    Cu ncetinit.nregistrai un videoclip pentru a-l vizualiza cu ncetinitorul. Putei specifica seciunile din videoclipuri care vor fi redate cu ncetinitorul.

    Lungimea focal se poate scurta atunci cnd utilizai acest mod.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Cu ncetinit.2 Atingei pentru a porni nregistrarea.3 Cnd ai terminat nregistrarea, atingei pentru a opri.4 Pe ecranul de previzualizare, atingei miniatura de previzualizare.5 Atingei .

    Videoclipul va ncepe s ruleze, cu o seciune redat cu ncetinitorul, setat aleatoriu.

  • Aplicaii

    65

    Editarea seciunilor redate cu ncetinitorul

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei miniatura de previzualizare.2 Atingei .

    Videoclipul va ncepe s ruleze, cu o seciune redat cu ncetinitorul, setat aleatoriu.

    3 Atingei pentru a ntrerupe redarea.4 Tragei paranteza ptrat de start i cea de sfrit n punctul dorit pentru a tia segmentele unui

    videoclip.

    5 Tragei pentru a selecta poriunea din videoclip care va fi redat cu ncetinitorul.Pentru a seta mai precis o seciune n micare cu ncetinitorul, inei apsat pe , apoi tragei cu degetul la stnga sau la dreapta pentru a trece prin seciune cadru cu cadru.

    Modul Micare cu ncetinitorul

    6 Atingei seciunea redat cu ncetinitorul i folosii urmtoarele opiuni. Vitez: Modificai viteza de redare a seciunii selectate.

    Divizare: mprii seciunea n dou pri.

    tergere: tergei seciunea.

    7 Atingei pentru a previzualiza videoclipul.8 Atingei EXPORTAI pentru a salva videoclipul.

  • Aplicaii

    66

    Mic. rapidnregistrai un videoclip pentru a-l vizualiza n micare rapid. Putei specifica seciunile din videoclipuri care vor fi redate n micare rapid.

    Lungimea focal se poate scurta atunci cnd utilizai acest mod.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Mic. rapid.2 Atingei pentru a porni nregistrarea.3 Cnd ai terminat nregistrarea, atingei pentru a opri.4 Pe ecranul de previzualizare, atingei miniatura de previzualizare.5 Atingei .

    Videoclipul va ncepe s ruleze, cu o seciune redat n micare rapid, setat aleatoriu.

    Editarea seciunilor cu micare rapid

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei miniatura de previzualizare.2 Atingei .

    Videoclipul va ncepe s ruleze, cu o seciune redat n micare rapid, setat aleatoriu.

    3 Atingei pentru a ntrerupe redarea.4 Tragei paranteza ptrat de start i cea de sfrit n punctul dorit pentru a tia segmentele unui

    videoclip.

  • Aplicaii

    67

    5 Tragei pentru a selecta poriunea din videoclip care va fi redat n micare rapid.Pentru a seta mai precis o seciune n micare rapid, inei apsat pe , apoi tragei cu degetul la stnga sau la dreapta pentru a trece prin seciune cadru cu cadru.

    Modul Micare rapid

    6 Atingei seciunea cu micare rapid i folosii urmtoarele opiuni. Vitez: Modificai viteza de redare a seciunii selectate.

    Divizare: mprii seciunea n dou pri.

    tergere: tergei seciunea.

    7 Atingei pentru a previzualiza videoclipul.8 Atingei EXPORTAI pentru a salva videoclipul.

  • Aplicaii

    68

    Fotografie virtualEfectuai o serie de fotografii n timp ce v deplasai n cerc n jurul unui subiect pentru a crea o imagine a subiectului din unghiuri multiple. Putei vizualiza subiectul din diverse unghiuri trgnd cu degetul la stnga sau la dreapta pe fotografie.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Fotografie virtual.2 Aezai un subiect n centrul ecranului de previzualizare i atingei .3 Deplasai dispozitivul ncet n jurul subiectului ntr-o singur direcie pentru a realiza mai multe

    fotografii.

    Atunci cnd sgeata devine complet galben sau atunci cnd nu v mai rotii n jurul subiectului, dispozitivul nceteaz automat s mai realizeze fotografii.

    Vizualizarea fotografiilor virtuale

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei miniatura de previzualizare.2 Atingei .3 Tragei cu degetul la stnga sau la dreapta pe ecran sau rotii uor dispozitivul la stnga sau la

    dreapta pentru a vizualiza subiectul din unghiuri diferite.

  • Aplicaii

    69

    AutoportretEfectuai autoportrete folosind camera foto frontal.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei pentru a comuta la camera foto frontal pentru autoportrete.

    2 Atingei MOD Autoportret.3 Aezai-v cu faa spre obiectivul camerei foto frontale.4 Cnd dispozitivul v detecteaz faa, atingei senzorul de pe partea din spate a dispozitivului

    pentru a realiza un autoportret. De asemenea, putei atinge ecranul pentru a realiza o fotografie.

    Pentru a realiza o fotografie prin folosirea palmei, atingei i atingei comutatorul Comand prin gest pentru activare. Artai palma camerei foto frontale. Dup ce v-a recunoscut palma, dispozitivul va realiza o fotografie dup dou secunde.

  • Aplicaii

    70

    Autoportr. panoramicRealizai un autoportret amplu pentru a include mai multe persoane n fotografie i pentru a evita excluderea unora dintre acestea.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei pentru a comuta la camera foto frontal pentru autoportrete.

    2 Atingei MOD Autoportr. panoramic.3 Aezai-v cu faa spre obiectivul camerei foto frontale.4 Cnd dispozitivul v detecteaz faa, atingei senzorul de pe partea din spate a dispozitivului

    pentru a realiza un autoportret. De asemenea, putei atinge ecranul pentru a realiza o fotografie.

    Pentru a realiza o fotografie prin folosirea palmei, atingei i atingei comutatorul Comand prin gest pentru activare. Artai palma camerei foto frontale. Dup ce v-a recunoscut palma, dispozitivul va realiza o fotografie dup dou secunde.

    5 Rotii ncet dispozitivul la stnga i apoi la dreapta sau vice versa pentru a realiza un autoportret amplu.

    Dispozitivul va realiza fotografii suplimentare atunci cnd chenarul alb se deplaseaz la fiecare capt al ferestrei vizorului.

    Asigurai-v c meninei chenarul alb n interiorul ferestrei vizorului.

    Subiecii trebuie s rmn nemicai n timpul realizrii autoportretelor ample.

    Rezoluia fotografiei poate fi afectat de condiiile de iluminare.

    Prile de sus i de jos ale imaginii afiate pe ecranul de previzualizare pot fi tiate din fotografie, n funcie de condiiile de fotografiere.

  • Aplicaii

    71

    Fotogr. n intervalRealizai o serie de autoportrete la un anumit interval i salvai fotografiile dorite.

    1 Pe ecranul de previzualizare, atingei pentru a comuta la camera foto frontal pentru autoportrete.

    2 Atingei MOD Fotogr. n interval.3 Cnd dispozitivul v detecteaz faa, atingei senzorul de pe partea din spate a dispozitivului

    pentru a realiza un autoportret. De asemenea, putei atinge ecranul pentru a realiza o fotografie.

    Dispozitivul va realiza patru fotografii la intervale de dou secunde.

    Pentru a realiza o fotografie prin folosirea palmei, atingei i atingei comutatorul Comand prin gest pentru activare. Artai palma camerei foto frontale. Dup ce v-a recunoscut palma, dispozitivul va realiza o fotografie dup dou secunde.

    4 Bifai fotografiile pe care dorii s le salvai i atingei SALVARE.

    Descrcarea modurilorDescrcai mai multe moduri de fotografiere din Galaxy Apps.

    Pe ecranul de previzualizare, atingei MOD Descrcai.

    Unele moduri de fotografiere pe care le-ai descrcat nu au acces la fiecare caracteristic. Este posibil ca glisarea la dreapta pentru a vizualiza lista de moduri i glisarea la stnga pentru a vizualiza imaginile capturate i videoclipurile s nu fie disponibile.

  • Aplicaii

    72

    Setri Camer

    Setri rapidePe ecranul de previzualizare, folosii urmtoarele setri rapide.

    Opiunile disponibile pot varia n funcie de modul de fotografiere i de camera utilizat.

    : Selectai un efect de filtru care va fi utilizat atunci cnd realizai fotografii sau nregistrai videoclipuri. Pentru a descrca mai multe efecte, atingei Descrcai.

    : Utilizai acest mod pentru a realiza fotografii n tonuri bogate i reproducei detalii chiar i n zone luminoase sau ntunecate.

    : Selectai o metod de msurare. Opiunea determin modul de calcul al valorilor de iluminare. Centrat folosete lumina din poriunea central a fotografiei pentru a calcula expunerea fotografiei. Spot folosete lumina dintr-o zon central concentrat a fotografiei pentru a calcula expunerea fotografiei. Matrice realizeaz media ntregii scene.

    : Selectai intervalul de ntrziere nainte de realizarea unei fotografii de ctre camer.

    : Reglai bara glisant pentru a realiza o fotografie n tonuri luminoase n vederea obinerii unor imagini mai plcute.

    : Activai sau dezactivai bliul.

    Setri CamerPe ecranul de previzualizare, atingei .

    Opiunile disponibile pot varia n funcie de modul de fotografiere i de camera utilizat.

    Dimens. fotogr. (spate) / Dimensiune fotogr. (fa): Selectai o rezoluie pentru fotografii. Utilizarea unei rezoluii mai mari va conduce la fotografii de calitate mai nalt, ns acestea vor ocupa mai mult memorie.

    Dimens. video (spate) / Dimens. video (fa): Selectai o rezoluie pentru videoclipuri. Utilizarea unei rezoluii mai mari va conduce la videoclipuri de calitate mai nalt, ns acestea vor ocupa mai mult memorie.

    Comand prin gest: Setai dispozitivul s v detecteze palma, pentru a o putea folosi la realizarea autoportretelor.

    Salvare ca oglindit orizont.: Inversai imaginea pentru a crea o imagine n oglind a scenei originale, atunci cnd realizai fotografii folosind camera foto frontal.

  • Aplicaii

    73

    Urmrire AF: Setai dispozitivul s urmreasc automat focalizarea pe un subiect selectat, chiar i atunci cnd subiectul sau camera se mic.

    Stabilizare video: Utilizai stabilizarea imaginii pentru a reduce sau elimina neclaritatea care rezult din micarea camerei n timpul nregistrrii unui videoclip.

    Linii ghidare: Afiai ghidajele vizorului pentru a v ajuta la compoziie atunci cnd selectai subiectul.

    Etichete locaie: Adugai fotografiei o etichet a locaiei GPS.

    Puterea semnalului GPS poate scdea n locaii n care semnalul este obstrucionat, cum ar fi ntre cldiri, n zone foarte joase sau n condiii de vreme neprielnic.

    Este posibil ca locaia dvs. s apar pe fotografiile dvs. atunci cnd le ncrcai pe Internet. Pentru a evita acest lucru, dezactivai setarea etichet locaie.

    Revedei imaginile: Setai dispozitivul s afieze fotografiile dup realizarea acestora.

    Lansare rapid: Setai dispozitivul s lanseze camera prin apsarea rapid de dou ori a tastei Acas.

    Control vocal: Setai dispozitivul s realizeze fotografii sau s nregistreze videoclipuri folosind comenzile vocale. Putei rosti Smile, Cheese, Capture sau Shoot pentru a realiza o fotografie. Pentru a nregistra un videoclip, rostii Record video.

    Funcie taste volum: Setai dispozitivul s utilizeze tasta Volum pentru a controla funcia declanator sau zoom.

    Reiniializare setri: Reiniializai setrile camerei.

    Galerie

    IntroducereVizualizai i gestionai fotografii sau videoclipuri stocate n dispozitiv.

    Vizualizarea imaginilor sau a videoclipurilor

    1 Atingei Galerie pe ecranul de aplicaii.

  • Aplicaii

    74

    2 Selectai o imagine sau un videoclip.Fiierele video afieaz pictograma n miniatura de previzualizare. Pentru a reda un videoclip, atingei .

    Mai multe opiuniMergei la ecranul anterior.

    Adugai imaginea la favorite.

    Partajai imaginea cu alte persoane.

    tergei imaginea.

    Modificai imaginea.

    Pentru a ascunde sau afia meniurile, atingei ecranul.

    tergerea imaginilor sau a videoclipurilor

    tergerea unei imagini sau a unui videoclipSelectai o imagine sau un videoclip i atingei tergei n partea de sus a ecranului.

    tergerea mai multor imagini i videoclipuri

    1 Pe ecranul principal Galerie, inei apsat pe o imagine sau pe un videoclip.2 Bifai imaginile sau videoclipurile pentru tergere.3 Atingei TERGERE.

  • Aplicaii

    75

    Smart Manager

    IntroducereSmart Manager prezint starea bateriei dispozitivului, a stocrii, a RAM-ului i a securitii sistemului. De asemenea, putei optimiza automat dispozitivul printr-o atingere de deget.

    Utilizarea caracteristicii de optimizare rapidPe ecranul de aplicaii, atingei Smart Manager TERGERE TOTAL.

    Caracteristica de optimizare rapid mbuntete performana dispozitivului prin urmtoarele aciuni.

    Identificarea aplicaiilor care consum excesiv energia bateriei i tergerea unei pri din memorie.

    tergerea fiierelor inutile i nchiderea aplicaiilor care ruleaz n fundal.

    Scanarea n vederea depistrii malware-ului i atacurilor phishing.

  • Aplicaii

    76

    Utilizarea aplicaiei Smart ManagerPe ecranul de aplicaii, atingei Smart Manager i selectai o caracteristic.

    BaterieVerificai energia rmas a bateriei i durata ct mai poate fi utilizat dispozitivul. Pentru dispozitivele cu niveluri sczute ale bateriei, conservai energia din baterie prin activarea caracteristicilor de economisire a energiei i prin nchiderea aplicaiilor care consum excesiv.

    Timpul de utilizare rmas indic timpul rmas pn ce energia din baterie se consum complet. Timpul de utilizare rmas poate varia n funcie de setrile dispozitivului i condiiile de funcionare.

    StocareVerificai starea capacitii memoriei utilizate i cea disponibil. Putei terge fiierele nefolosite i pe cele reziduale sau putei dezinstala aplicaii pe care nu le mai folosii.

    RAMVerificai volumul de RAM disponibil. Putei nchide aplicaiile din fundal i reduce cantitatea de RAM pe care o folosii pentru a accelera viteza dispozitivului.

    Securit. dispozitivVerificai starea de securitate a dispozitivului. Aceast caracteristic scaneaz dispozitivul pentru a depista programe ru intenionate i blocheaz atacurile phishing i site-urile web maliioase.

  • Aplicaii

    77

    Planificator S

    IntroducereGestionai-v programul prin introducerea evenimentelor sau activitilor viitoare n planificator.

    Crearea evenimentelor

    1 Atingei Planificator S pe ecranul de aplicaii.2 Atingei sau atingei de dou ori o dat.

    Dac sunt deja nregistrate evenimente sau activiti n data respectiv, atingei data i apoi .

    3 Introducei detaliile evenimentului.

    Selectai un calendar pe care s l utilizai sau cu care s sincronizai.

    Ataai o hart care s afieze locaia evenimentului.

    Introducei locaia evenimentului.

    Introducei un titlu.

    Setai data de nceput i sfrit pentru eveniment.

    Adugai mai multe detalii.

    Setai o alarm.

    4 Atingei SALVARE pentru a salva evenimentul.

  • Aplicaii

    78

    Crearea de sarcini

    1 Atingei Planificator S pe ecranul de aplicaii.2 Atingei Activiti.3 Introducei detaliile sarcinii i atingei AZI sau MINE pentru a seta data scadent.

    Pentru a aduga mai multe detalii, atingei .

    4 Atingei SALVARE pentru a salva sarcina.

    Sincronizarea evenimentelor i activitilor cu conturile dvs.Pe ecranul de aplicaii, atingei Setri Conturi, selectai un serviciu de cont, apoi atingei comutatorul Sincronizare Calendar pentru a sincroniza evenimente i sarcini cu contul.

    Pentru a aduga conturi cu care s v sincronizai, deschidei ecranul de aplicaii i atingei Planificator S MAI MULTE Gestionare calendare Adugare cont. Apoi, selectai un cont cu care se va face sincronizarea i conectai-v. Cnd contul este adugat, lng denumirea acestuia apare un cerc verde.

    S Health

    IntroducereAplicaia S Health v ajut s v gestionai starea i condiia fizic. Setai obiective privind condiia fizic, verificai-v progresul i inei evidena strii i condiiei fizice n general.

    Pornirea S HealthAtunci cnd rulai aceast aplicaie pentru prima dat sau cnd o repornii dup ce ai efectuat o resetare a datelor, urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea.

    1 Atingei S Health pe ecranul de aplicaii.2 Urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea.

  • Aplicaii

    79

    Utilizarea caracteristicii S HealthPutei vizualiza informaiile eseniale din meniurile S Health i sistemele de monitorizare pentru a v urmri sntatea i condiia fizic.

    Atingei S Health pe ecranul de aplicaii.

    Sistem de monitorizare

    Obiective i programe

    OBIECTIVE: Setai-v obiective zilnice de fitness i vizualizai progresul.

    PROGRAME: Utilizai programe personalizabile de exerciii.

    SIST. MONIT.: Monitorizai-v activitile, aportul alimentar i msurtorile corporale.

    Pentru a aduga sisteme de monitorizare, obiective sau programe la ecranul S Health, atingei MAI MULTE Gestionare elemente, apoi selectai elemente din filele SIST. MONIT., OBIECTIVE, sau PROGRAME.

    Pentru a accesa mai multe informaii despre funciile S Health, atingei MAI MULTE Setri Ajutor.

  • Aplicaii

    80

    Informaii suplimentare S Health este destinat meninerii condiiei fizice i strii de sntate, i nu este destinat pentru

    utilizarea n diagnosticarea bolilor sau a altor afeciuni sau pentru vindecarea, atenuarea, tratamentul sau prevenirea bolii.

    Funciile disponibile, caracteristicile i aplicaiile care se pot aduga la S Health pot varia de la ar la ar din cauza diverselor legi i regulamente locale. nainte de utilizare ar trebui s verificai caracteristicile i aplicaiile disponibile n regiunea dvs. specific.

    Aplicaiile S Health i serviciul su se pot modifica sau ntrerupe fr aviz prealabil.

    Scopul colectrii datelor se limiteaz la furnizarea serviciului pe care l-ai solicitat, inclusiv furnizarea informaiilor suplimentare pentru starea dvs. fizic, sincronizarea datelor, pentru analiza datelor i pentru statistici sau pentru a dezvolta i furniza servicii mai bune. (ns, dac v conectai la contul dvs. Samsung de la S Health, datele dvs. pot fi salvate pe server n scopul copierii de rezerv a acestora.) Informaiile personale pot fi stocate pn la finalizare n asemenea scopuri. Putei terge datele personale stocate de S Health folosind opiunea Resetare date din meniul Setri. Pentru a terge datele pe care le-ai partajat pe reelele de socializare sau le-ai transferat pe dispozitivele de stocare, trebuie s le tergei separat.

    V putei partaja i/sau sincroniza datele dvs. cu servicii suplimentare Samsung sau cu servicii tere compatibile pe care le selectai, precum i cu oricare din celelalte dispozitive conectate. Accesul la informaii S Health prin astfel de servicii suplimentare sau dispozitive tere este permis doar cu aprobarea dvs. expres.

    Dumneavoastr v asumai ntreaga responsabilitate pentru folosirea inadecvat a datelor partajate pe reele de socializare sau a datelor transmise ctre alte persoane. Avei grij atunci cnd partajai datele personale cu alte persoane.

    Dac dispozitivul este conectat la dispozitive de msurare, verificai protocolul de comunicaie pentru a confirma funcionarea corect. Dac utilizai o conexiune fr fir, cum ar fi Bluetooth, dispozitivul poate fi afectat de interferene electronice de la alte dispozitive. Evitai utilizarea dispozitivului n preajma altor dispozitive care transmit unde radio.

    V rugm s citii cu atenie Termenii i condiiile i Politica de confidenialitate a S Health nainte de utilizare.

  • Aplicaii

    81

    S Voice

    IntroducereRealizai diverse activiti folosind comenzi vocale.

    Setarea comenzii de trezirePutei lansa S Voice folosind propria dvs. comand de trezire.

    Atunci cnd lansai S Voice pentru prima dat, atingei START i setai-v propria dvs. comand de trezire.

    Pentru a modifica comanda de trezire, deschidei ecranul de aplicaii i atingei S Voice. Apoi, atingei Voice wake-up Delete wake-up command pentru a reseta setarea curent. Atingei

    comutatorul, atingei Set wake-up command START, i apoi urmai instruciunile de pe ecran.

    Pentru a seta dispozitivul s lanseze S Voice folosind comanda de trezire n timp ce dispozitivul este blocat, atingei i glisai comutatorul Wake up in secured lock pentru activare.

    Utilizarea S Voice

    1 Rostii comanda de trezire presetat.Alternativ, pe ecranul de aplicaii, atingei S Voice.

    Atunci cnd este lansat caracteristica S Voice, dispozitivul ncepe recunoaterea vocal.

    Aceast aplicaie poate s nu fie disponibil n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Vizualizai exemple de comenzi vocale.

    Setri Voce S

  • Aplicaii

    82

    2 Rostii o comand vocal.Dac dispozitivul recunoate comanda, acesta va efectua aciunea corespunztoare. Pentru a repeta o comand vocal sau pentru a rosti o comand diferit, atingei .

    Aceast aplicaie se va nchide automat dac dispozitivul nu este utilizat o anumit perioad.

    Sfaturi pentru o mai bun recunoatere a vocii

    Vorbii clar.

    Vorbii n locuri n care este linite.

    Nu utilizai cuvinte jignitoare sau de argou.

    Evitai s vorbii cu accente dialectale.

    Este posibil ca dispozitivul s nu recunoasc comenzile dvs. sau s execute comenzi nedorite, n funcie de mprejurimi sau de modul n care vorbii.

    Setarea limbiiPe ecranul de aplicaii, atingei S Voice Language, apoi selectai o limb.

    Limba selectat este aplicat numai la S Voice, nu i la limba de afiare setat pentru dispozitiv.

  • Aplicaii

    83

    MuzicAscultai muzic sortat n funcie de categorie i particularizai setrile pentru redare.

    Atingei Muzic pe ecranul de aplicaii.

    Atingei , selectai o categorie, apoi selectai o melodie care va fi redat.

    Atingei imaginea albumului n partea de jos a ecranului pentru a deschide ecranul playerului muzical.

    Schimbai modul de repetare.

    Srii la urmtoarea melodie. inei apsat pentru a derula rapid nainte.

    ntrerupei i reluai redarea.

    Accesai opiuni suplimentare.

    Reglai volumul.

    Srii la melodia anterioar. inei apsat pentru a derula napoi.

    Pornii amestecarea.

    Setai cntecul redat ca melodia dvs. favorit.

    Deschidei lista de redare.

  • Aplicaii

    84

    VideoUrmrii videoclipuri stocate n dispozitiv i particularizai setrile pentru redare.

    Atingei Video pe ecranul de aplicaii.

    Selectai un videoclip pentru redare.

    Schimbai raportul ecranului.

    Derulai napoi sau rapid nainte prin

    glisarea barei.

    Trecei la videoclipul anterior. inei apsat

    pentru a derula napoi.Trecei la urmtorul videoclip. inei apsat pentru a derula rapid nainte.

    Accesai opiuni suplimentare.

    Comutai la fereastra pop-up a playerului video.

    ntrerupei i reluai redarea.

    Reglai volumul.

    Glisai cu degetul n sus sau n jos pe marginea stng a ecranului de redare pentru a regla luminozitatea sau glisai cu degetul n sus sau n jos pe marginea dreapt a ecranului de redare pentru a regla volumul.

    Pentru a derula napoi sau rapid nainte, glisai la stnga sau la dreapta pe ecranul de redare.

  • Aplicaii

    85

    nregistr. voce

    IntroducereUtilizai moduri de nregistrare diferite pentru diverse situaii, cum ar fi ntr-un interviu. Dispozitivul nu poate s v transforme vocea n text i s disting ntre sursele de sunet.

    nregistrarea notelor vocale

    1 Pe ecranul de aplicaii, atingei Instrumente nregistr. voce.2 Atingei pentru a porni nregistrarea. Vorbii n microfon.

    Atingei Pauz pentru a ntrerupe nregistrarea.

    n timpul nregistrrii unei notie vocale, atingei Marcaj pentru a introduce un marcaj.

    Schimbai modul de nregistrare.

    Pornii nregistrarea.

    3 Atingei pentru a termina nregistrarea.

  • Aplicaii

    86