Leasing in Valuta 2015

2
 Leasing i n valuta. TV A . Cum facem inregistrarile contabile? de InfoTva.ro  la 04 Iun. 2015 Exclusiv Tags: leasing in valuta, inregistrare leasing , rata, sume, inregistrari contabile , tva In cazul urmator, o societate neplatitoare de TVA achizitioneaza in leasing valuta! un mi"loc de transport. #upa $ luni, societatea devine platitoare de TVA. Care este monografia contabila pentru inregistrarea leasingului societatea fiind neplatitoare de TVA! si care sunt tratamentele aplicate dupa ce devine platitoare de TVA? Potrivit prevederilor din Normele de aplicare a Codului Fiscal in !a"a prevederilor art. 14# alin. $1% lit. a% din Codul fiscal persoana impo"a!ila poate sa a&uste"e taxa nededusa aferenta serviciilor neutili"ate !unurilor de natura stocurilor si activelor corporale fixe constatate pe !a"a de inventariere in situatia in care persoana impo"a!ila casti'a dreptul de deducere a taxei. (&ustarea in acest ca" repre"inta exercitarea dreptului de deducere si se evidentia"a in decontul de taxa aferent perioadei fiscale in care a intervenit evenimentul care a 'en erat a&ustarea sau dupa ca" intr)un decont de taxa ulterior. Ta xa nededusa aferenta serviciilor neutili"ate !unurilor de n atura stocurilor si activelor corporale fixe altele decat cele care sunt considerate !unuri de capital activelor corporale fixe in curs de executie ac*i"itionate de persoane impo"a!ile care aplica sistemul T+ ( la incasare altele decat ac*i"itiile intracomunitare de !unuri importurile si ac*i"itiile de !unuri,servicii  pentru care se aplica taxare inversa precum si cele ac*i"itionate de !eneficiari de la persoane impo"a!ile care aplica sistemul T+ ( la incasare se a&ustea"a la data la care intervine evenimentul care 'enerea"a a&ustarea pentru taxa deducti!ila respectiv pentru taxa care a fost  platita furni"orului,prestatorul ui.  -a inre'istrarea auto ca neplatitor de T+( contravaloarea T+( a fost inclusa in valoarea autoturismului. inre'istrare auto 21 / 1 ) valoare rate plus T+ (  C#%ul &roceduri fiscale obligatorii privind controlul antifrauda si inspectia fiscala Tot ce trebuie sa stii despre inspectia fiscala si

Transcript of Leasing in Valuta 2015

Leasing in valuta. TVA. Cum facem inregistrarile contabile? de InfoTva.ro la 04 Iun. 2015 Exclusiv

Tags: leasing in valuta, inregistrare leasing, rata, sume, inregistrari contabile, tva

In cazul urmator, o societate neplatitoare de TVA achizitioneaza in leasing (valuta) un mijloc de transport. Dupa 5 luni, societatea devine platitoare de TVA. Care este monografia contabila pentru inregistrarea leasingului (societatea fiind neplatitoare de TVA) si care sunt tratamentele aplicate dupa ce devine platitoare de TVA?

Potrivit prevederilor din Normele de aplicare a Codului Fiscal, in baza prevederilor art. 148 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, persoana impozabila poate sa ajusteze taxa nededusa aferenta serviciilor neutilizate, bunurilor de natura stocurilor si activelor corporale fixe, constatate pe baza de inventariere, in situatia in care persoana impozabila castiga dreptul de deducere a taxei.

Ajustarea in acest caz reprezinta exercitarea dreptului de deducere si se evidentiaza in decontul de taxa aferent perioadei fiscale in care a intervenit evenimentul care a generat ajustarea sau, dupa caz, intr-un decont de taxa ulterior.

Taxa nededusa aferenta serviciilor neutilizate, bunurilor de natura stocurilor si activelor corporale fixe, altele decat cele care sunt considerate bunuri de capital, activelor corporale fixe in curs de executie, achizitionate de persoane impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, altele decat achizitiile intracomunitare de bunuri, importurile si achizitiile de bunuri/servicii pentru care se aplica taxare inversa, precum si cele achizitionate de beneficiari de la persoane impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, se ajusteaza la data la care intervine evenimentul care genereaza ajustarea, pentru taxa deductibila, respectiv pentru taxa care a fost platita furnizorului/prestatorului.La inregistrarea auto ca neplatitor de TVA contravaloarea TVA a fost inclusa in valoarea autoturismului.

inregistrare auto2133 = 167 - valoare rate plus TVA

CD-ul Proceduri fiscale obligatorii privindcontrolul antifrauda si inspectia fiscala

Tot ce trebuie sa stii despre inspectia fiscala sicontrolul DGAF pentru a fi protejat impotriva abuzurilor

>> Click AICI