Investment School 2012

16
INVESTMENT School COMUNITATE A ASOCIAȚIEI VOLUNTARI PENTRU IDEI ȘI PROIECTE București, 26 – 30 Martie 2012 INVESTMENT SCHOOL “We build investors”

description

Mapa de prezentare pentru Editia 11 a proiectului Investment School

Transcript of Investment School 2012

Page 1: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

COMUNITATE A ASOCIAȚIEI VOLUNTARI PENTRU IDEI ȘI PROIECTE

București, 26 – 30 Martie 2012

INVESTMENT SCHOOL “We build investors”

Page 2: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

Concept

Investment School este prima școală de investiții gratuită din România, oferind studenților opor-tunitatea de a învăţa direct de la specialişti în domeniul investiţiilor, dar şi de a tranzacţiona virtual pe piaţa bursieră românească.

Proiectul se află la a unsprezecea ediţie anuală, iar reuşitele din planul organizării cât şi succesul de care s-au bucurat ediţiile anterioare reprezintă o premiză solidă pentru dezvoltarea acestui eveniment.

Experienţele anterioare au arătat un interes deosebit pentru acest gen de manifestări atât din partea studenților din anii terminali, cât şi a partenerilor, investitori profesioniști pe piața de capital din România.

Page 3: Investment School 2012

Structură

Proiectul este structurat în două părți:

•O săptămână în care vor fi organizate conferințe zilnice, cu până la 4 speakeri pe zi, în cadrul cărora se vor urmări temele prestabilite, cât și discuții libere;•O perioadă de tranzacționare virtuală, de până la 2 luni, în care participanții vor putea pune în aplicare cunoștințele dobândite în cadrul conferințelor.

La sfârșitul proiectului,se analizează cele mai bune randamente din cadrul concursului de tranzacționare și se acordă premii în bani din partea sponso-rilor și alte premii din partea organizato-rilor. (Ex: cărți despre investiții)

De asemenea, partenerii proiectului oferă cursuri și examene de autorizare gratuite, oportunități de internship și an-gajare, cât și conturi de tranzacționare la comision redus.

INVESTMENTSchool

Page 4: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

Obiective

Pe termen scurt:

•Crearea unei legături directe între studenții selectați si jucători importanți pe piața de capi-tal prin conferințe;•Analiza pieței financiare romanești și internaționale prin workshop-uri;•Aprofundarea cunoștințelor teoretice ale participanților prin training-uri ;•Aplicarea în timp real a informațiilor acumu-late în etapa practică a proiectului;•Networking cu oameni profesioniști ai pieței de capital.

Pe termen lung:

•Participarea activă a firmelor din domeniul investițiilor în mediul academic românesc;•Crearea și dezvoltarea unei comunități de tineri cu potenţial ridicat şi capabili să influenţeze pozitiv mediul social-economic ;•Formarea de relaţii profesionale între participanţi şi parteneri, precum şi între parte-neri.

Page 5: Investment School 2012

Studenţii din anii terminali la facultăţi de profil eco-nomic, care deţin cunoştiinţele, experienţa şi intuiţia unor adevăraţi brokeri.

Profilul candidatului:

•Studenți pasionați de investiții și lumea financiară;•Studenți cu potențial ridicat de învățare și dez-voltare;•Urmează cursuri de licență sau masterat;•Tranzacționează activ pe conturi reale sau demon-strative;•Doresc să lucreze în cadrul unei societăți de investiții financiare.

Universități și academii abordate:

•Academia de Studii Economice din București;•Universitatea Politehnică București;•Universitatea București;•Universitatea Româno-Americană.

Studenți vizați

INVESTMENTSchool

Page 6: Investment School 2012

Invitații abordați

INVESTMENTSchool

Adrian SimionescuDirector General

Vienna Investment Trust

Adi LupșanDirector Adjunct

Intercapital Invest

Razvan PașolDirector General

Intercapital Invest

Dan PaulPreședinte

Asociația Brokerilor

Page 7: Investment School 2012

Eugen Voicu PreședinteCertinvest

Cristian SimaPreședinte

WBS

Florin Ilie Director Piețe de Capital

ING Bank

Dumitru BezePreședinte

AIPC

Page 8: Investment School 2012

Investment School este un proiect ce se bucură de o promovare intensă la nivelul municipiului București, în vederea ajungerii la adevărații studenți cu potențial.

Partenerii noștri vor dispune de o gamă largă de beneficii:

•Promovare la nivel local prin: conferinţe, mate-riale promoţionale, parteneriate media;•Posibilitatea susţinerii unor discursuri/prezentări în cadrul conferinţelor;•Crearea de contacte cu profesionistii invitaţi în cadrul proiectului;•Posibilitatea de a recruta din rândul aplicanţilor şi participanţilor la proiect;•Contact direct cu studenţii pe parcursul conferinţelor ;•Networking la Gala festivă;•Promovare post eveniment (media, film viral).

Ce oferim

INVESTMENTSchool

Page 9: Investment School 2012

Un parteneriat de succes nu se încheie odată cu finaliza-rea proiectului, deoarece noi avem în vedere dezvoltarea de relații pe termen lung. Din acest motiv, impactul proi-ectului este evaluat prin intermediul următorilor indica-tori cheie.

•Numărul de transmisiuni radio-tv și de articole publicate;•Numărul aplicanților la proiect;•Numărul participanților ce dezvoltă relații profesionale cu partenerii proiectului;•Numărul de studenți ce devin interesați de partenerii proiectului;•Numărul universităților incluse în programul de pro-movare;•Numărul sponsorilor proiectului;•Nivelul de cunoștințe obținut de participanți în urma participării la proiect.

Indicatori ai performanței

INVESTMENTSchool

Page 10: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

Echipa de organizare

Eduard AnghelProject Manager

Student Anul 3ASE București

Facultatea de Administrare a Afacerilor (Engleză)

Andra BucurOrganizator

Student Anul 3ASE București

Facultatea de Relații Economice Internaționale

Alin RăuțăOrganizator

Student Anul 1ASE București

Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori

Maria RobuOrganizator

Student Anul 1ASE București

Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică

Luca MateescuOrganizator

Student Anul 1Universitatea București

Facultatea de Drept

Page 11: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

Victor ConstantinescuAsistent ManagerStudent Anul 3ASE BucureștiFacultatea de Marketing

Emilia CojocaruOrganizatorStudent Anul 1ASE BucureștiFacultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune

Dan DaneșOrganizatorStudent Anul 2ASE BucureștiFacultatea de Administrare a Afacerilor (Engleză)

Andreea NeguțOrganizatorStudent Anul 2ASE BucureștiFacultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică

Matei Enache-PommerOrganizatorStudent Anul 3ASE BucureștiFacultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori

Page 12: Investment School 2012

Investment School va beneficia de o promovare intensă la nivelul municipiului București, concentrată numai pe atragerea studenților vizați din grupul - ținta.

Printre metodele folosite se află:

•Conferințe de promovare în cadrul fiecarei universități vizate: ASE, Universitatea Politehnica, Universitatea București și Universitatea Româno-Americană;•Apariție TV în cadrul unei emisiuni la The Money Channel;•Apariție în presă: articole în ziar, interviuri;•Organizarea unei campanii interactive pe Facebook, cu premii de la partenerii proiectului;•Afișe, Flyere și Teasere, în zonele cele mai circulate de studenți.

Promovare

INVESTMENTSchool

Page 13: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

Parteneri

Parteneri Oficiali

Parteneri Media

Sub Patronajul

Page 14: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

Voluntari pentru Idei și Proiecte

VIP România este o organizaţie formată exclusiv din studenţi, fondată în Bucureşti, cu o tradiţie de 13 ani şi o comunitate de peste 500 de membri activi şi alumni.

În cadrul organizaţiei, studenţii cu potenţial sunt încurajaţi să îşi urmeze pasiunile diverse (business, antreprenoriat, macro-economie, cultură, geopolitică, design, etc.) şi să îndrăznească să îşi dezvolte ideile pe care le au în domeniile lor de interes.

VIP este structurat în 5 departamente funcţionale (vânzări, marketing, financiar, resurse umane şi relaţii publice) şi 4 comunităţi (Business Club, Econosofia, Leadership Develop-ment şi International Affairs).

Identitatea VIP este definită de: Spirit de echipă, Profesional-ism, Iniţiativă, Leadership, Etică.

Page 15: Investment School 2012

INVESTMENTSchool

Business Club

Este o comunitate axată pe dezvoltarea calităţilor antreprenoriale ale membrilor săi prin intermediul training-urilor, seminariilor, întâlnirilor şi proiectelor. Astfel construim liderii de mâine prin crearea unei relaţii strânse între studenţii cu potenţial şi mediul de afaceri din România.

Business Club susţine iniţiativa, un pas important spre dezvoltarea unei afaceri de succes. Demonstrăm creativitate prin conceperea unor noi structuri de modele de afaceri într-o lume în care inovaţia aduce cu sine avantajul competitiv.

Promovam ideea de etică în afaceri, considerând-o un element cheie în caştigarea încrederii partenerilor şi colaboratorilor. Memb-rii îşi dezvoltă spiritul de lider, devenind stâlpii mediului de afaceri românesc.

Fiecare membru este specializat pe un anumit domeniu, dar lu-crând împreună ca echipă se completează unii pe alţii pentru a putea realiza obiectivele stabilite. Valorile sus-menţionate ghidează clubul în fiecare moment şi asigură îmbunatăţirea sa constantă de-a-lungul timpului.

Interesele noastre acoperă domenii convergențe referitoare la afaceri: planuri de afaceri, strategii de marketing, resurse umane, vânzări, piaţa bursieră etc.

COMUNITATE A ASOCIAȚIEI VOLUNTARI PENTRU IDEI ȘI PROIECTE

Page 16: Investment School 2012

ness

LUN

TT

NEP I RAR

P I S I EDI

UClu

COMUNITATE A ASOCIAȚIEI VOLUNTARI PENTRU IDEI ȘI PROIECTE

www.vipromania.ro“Credem în oameni excepționali!”

Eduard AnghelProject ManagerTel: 0733853696

[email protected]

www.investmentschool.rowww.facebook.com/investmentschool

www.thebusinessclub.ro

INVESTMENTSchool

Lider pe piaţa consultanţei strategice și a controlling-ului Partenerul dumneavoastră pentru un succes durabil

susţine:

Comunitatea tinerilor investitori profesionişti