Investment School 2011

12
1 INVESTMENT SCHOOL 2010 - 2011 Ediţia a X-a

description

mapa prezentare Investment School 2011

Transcript of Investment School 2011

1

INVESTMENT SCHOOL2010 - 2011Ediţia a X-a

2

Despre VIP

VIP România este o organizație formată exclusiv din studenți care, cu pasiune, optimism şi voință, construiesc împreună pentru o societate civilă cu adevărat dezvoltată. În cei 13 ani de implicare în domeniul educației, VIP a organizat o serie de proiecte pentru studenți interesați de diverse domenii, oferindu-le șansa de a testa varianta activității și studiului extrașcolar. O educație puternică se bazează pe armonia dintre teoretic și practic, iar VIP asigură contextul favorabil învățării practice, dar completează, în același timp, și cunoștințele teoretice.

3

Business Club

Istoria Business Club începe in toamna anului 2000 veninâd în întâmpinarea studenților interesați exclusiv de antreprenoriat si mediul de afaceri. Cautând modele de succes și 'best practice'-uri in mediul universitar străin, fondatorii VIP au descoperit modelul 'Cluburilor studențești' si au înțeles nevoia tinerilor din mediul academic românesc de a-și dezvolta anumite abilități și cunoștinte specifice, de a-și construi viitoarea carieră comunicând, împărtășind idei și informații cu alți tinerii interesați si pasionați de același domeniu.

4

Activitatea clubului

• Întâlniri săptămânale la care participă membrii clubului si antreprenori de succes, ocazie de a discuta si analiza probleme actuale din domeniul afacerilor;

• Traininguri susținute de partenerii noștri educaționali si foști membrii ai clubului, lideri actuali ai mediului de afaceri din Romania; 

• Proiecte externe destinate studenților interesați de antreprenoriat, prilej pentru membrii clubului de a-și consolida cunoștințele teoretice invațate si de a contribui la dezvoltarea noastră personală.

5

Vizibilitatea proiectului va fi atât în rândul studenţilor, cât şi în mediul de business

Investment School este prima şcoală de

investiţii din România dedicată celor mai înalte standarde de excelenţă academică şi etică în investiţii, unde studenţii de excepţie devin profesionişti alături de liderii mediului de afaceri românesc, învăţând prin exerciţii practice.

6

De 9 ani, INVESTEMENT SCHOOL este cea mai cunoscută Şcoală de Investiţii din mediul studenţesc şi de business.

35% dintre fosţii participanţi, ce au trecut prin pregătirea Investment School, lucrează acum ca traderi, iar restul continuă să investească la bursa.

7

Scopul proiectului

Investment school urmărește să creeze o comunitate de investitori profesioniști oferind studenţilor accesul și mijloacele necesare pentru a tranzactiona virtual la piaţa bursieră din România.

8

Descrierea evenimentului

Proiectul Invesment School se află la a zecea ediţie iar reuşitele din planul organizării cât şi succesul de care s-au bucurat ediţiile anterioare reprezintă o premiză solidă pentru dezvoltarea acestui eveniment.

Experienţele anterioare au arătat un interes deosebit pentru acest gen de manifestări atât din partea studentilor din anii terminali cât şi a partenerilor, investitori profesionisti pe piata de capital din România.

9

Obiectivele proiectului• Crearea unei legături directe între

studenții selectați si jucători importanți pe piața de capital prin conferințe

• Analiza pieței financiare romanești și internaționale prin workshop-uri

• Crearea unui blog pentru “libera exprimare a participanților”

• Aprofundarea cunoștințeleor teoretice ale participanților prin training-uri

• Aplicarea în timp real a informațiilor acumulate în etapa practică a proiectului.

10

Grupul țintă:

Studenţii din anii terminali de la facultăţi de profil economic, care deţin cunoştiinţele, experienţa şi intuiţia unor adevăraţi brokeri.

11

Cei mai buni studenţi au şansa sa înveţe de la adevăraţii PROFESORI

Printre “profesorii” INVESTMENT SCHOOL se numără :

Septimiu Stoica - Bursa de Valori BucurestiRazvan Pasol - IntercapitalValentin Cismaru - VanguardDan Paul - Asociatia Brokerilor din RomaniaMihaela Neagu - Active InternationalMihaela Biciu - VanguardAdrian Caramiha - Eastern SecuritiesValentin Ionescu – Director BVB

12

Crăciunică Cezar-Victor

Project Manager0766 402 327

cezar.craciunica@thebusinessclub.rowww.investmentschool.rowww.thebusinessclub.ro