Horoscop Minerva 2014

download Horoscop Minerva 2014

of 61

description

Astrologie

Transcript of Horoscop Minerva 2014

  • 1

    HOROSCOP MINERVA 2014 http://astrologiecuminerva.blogspot.ro/

    Berbec 2014

    2014 le ofer acestor nativi, ocazia unor schimbri considerabile, chiar radicale, care pot aduce n cele din ur-

    m la o mai mare stabilitate n viaa lor. De fapt, vor face fa mai multor situaii, vor arta o atitudine responsabil i matur n alegerile lor iar acest lucru i va surprinde chiar i pe ei la nceput, astfel c, ar putea fi greu de neles mo-dul n care au reuit n cele din urm s fie luai n seam, ntr-un context dificil care ns face ca ei s nu se dea btui. Stpnul semnului - Marte Culoarea specific - rou, alb i roz. Metalul caracteristic - fierul. Cristalele semnului - rubinul, rodocrozitul, granatul, piatra sngelui, ametist, cuar roz, carneol, jasp rou.

    Oportunitile Pn n iulie 2014, se vor bucura s petreac timpul liber alturi de cei dragi n timp ce Jupiter

    le tranziteaz Casa a 4-a, Casa familiei, i ar putea, n cele din urm, s rezolve unele probleme ve-chi, rudele apropiate care le-au creat probleme sau crora le-au pricinuit neplceri.

    Cei care dispun de ceva resurse vor dori s investeasc n cas, s-i schimbe locuina sau s-i cumpere o alta, aa c paginile de imobiliare ale ziarelor i vor atrage ca un magnet sau revistele pentru casa i grdina i amenjarea lor, care vor deveni o adevrat surs de inspiraie. Ar putea s-i vnd apartamentul sau casa cu un pre foarte bun, ar putea face un schimb de locuin avantajos sau ar putea gsi un apartament de nchiriat pe termen lung. Dac au cas i doresc s mai constru-iasc un corp de cldire sau s mai ridice un etaj, vor primi cu uurin aprobarea s o fac. Ca n-totdeauna vor fi atrai de lucruri vechi, de antichiti, ei bine, acum, le vor descoperi pe cele mai frumoase i mai adecvate casei lor. Se vor simi foarte apropiai de prinii i copiii lor.

    Pe 16 iulie, Jupiter intr n Leu, clasic, n casa a 5-a a iubirii i a creativitii. Va urma o peri-oad benefic n sensul c se vor bucura de tot ceea ce le va oferi viaa. Vor participa la festivaluri, expozitii i spectacole interesante i vor urmri cu asiduitate rubricile de divertisment de la televizor i de pe internet.

    Cei care sunt singuri vor gsi o companie romantic pentru distracie, cei care sunt ntr-o rela-ie vor fi obligai s ia o decizie - ncotro se ndreapt aceasta, cei care sunt prini se vor bucura s petreac timpul cu copiii lor. Dac sunt femei care doresc s rmn nsrcinate, acum este un mo-ment excelent pentru c le va fi mult mai uor s conceap un copil dect n alte perioade ale anului. Din momentul n care Jupiter va intra n retrogradare, pe 8 decembrie este posibil ca s nu mai r-mn nsrcinate att de uor.

    Provocrile Pn pe 24 decembrie, Saturn va sta n Casa a 8-a, Casa resurselor financiare, altele dect cele

    din surse proprii, dar i a intimitii, a sexualitii. Vor continua s fie din ce n ce mai ateni la chel-tuielile pe care le fac, iar cei care doresc s-i cumpere un apartament vor cuta instituia financiar care ofer cel mai bun credit ipotecar. Tot acum vor urmri cu atenie n ce condiii si sporeasc avutul, care banc d cel mai bun comision, ce pachet de servicii este mai rentabil. Atenie, dac nu i achit impozitele i taxele la timp, penalitile ar putea fi mult prea costisitoare.

    Trigonul cu Neptun, din 21 mai, sugereaz c prin cineva apropiat prinii, partenerul de via ori cel de afaceri, economiile sale ar putea crete vertiginos ceea ce pentru nativii Berbec va fi o ncntare. Posibil ca muli dintre ei s primeasc fie dividendele de la care i cam luaser gndul, fie le va fi mrit salariul cu avantajele care decurg din aceasta sau cei care au afaceri ar putea primi o ofert de colaborare ori de asociere de nerefuzat. Este bine ns, naite de a semnat orice act, s verifice bonitatea celui care face oferta, ca msur de prevedere.

  • 2

    Familia, dragostea i viaa social Este o component foarte important din viaa nativilor sau celor cu Ascendentul n Berbec.

    Ei bine, din acest punct de vedere, avem o mulime de veti bune. n primul rnd, o micare n ceea ce privete spaiul locativ de care aminteam i mai sus, vor caut sa-i mreasc spaiul, ba chiar s fie ct mai luxos este posibil.

    Multi dintre ei nu i vor prsi domiciliul actual ci vor cumpra fie o cas, fie un al doilea a-partament. Posibil ca cei care au cas s o renoveze sau s o extind.

    Exist sprijin emoional i, probabil, financiar din partea familiei pentru a-i atinge scopurile pe care i le propun - schimb mobila sau doar cteva piese de mobilier, ridic nc un etaj la cas sau fac modificri n apartament, orice este posibil. Apoi, exist o latur mai mult cultural i de ra-finament n tot ceea ce se ntmpl acuma n cas. Poate c unul dintre parteneri sau copilul vor de-cide s fac o facultate ori se vor nscrie la o instituie de nvmnt superior on-line. Cei care au talent i rbdare, se vor apuca de scris ori vor descoperi valenele lecturii, dincolo de agitaia cotidi-an.

    La nivel psihologic este un an, indiscutabil, de progres. Starea de spirit general este pozitiv, sunt optimiti i ncreztori n ceea ce fac. Vor remarca profunzimea psihologic a evenimentelor i se vor surprinde de nelegerea de care dau dovad. Au o mai bun capacitate de a-i dirija emotiile care pentru ei, sunt o adevrat for, ntr-un mod corect, coerent i pozitiv. Strile de bun dispozi-ie dau natere la evenimente fericite, nu?

    Marte este n Balan, n Casa Cstoriei, chiar dac este n cdere, ntre 28 mai i 13 iulie, ceea ce ar putea sugera mai mult timp petrecut cu familia i c vor pune un accent mai mare pe pl-cerea de a sta acas, de a amenaja i a repara ceea ce este de reparat. n preajma datei de 1 august ar putea s cumpere sau s vnd o cas. Alii ar putea deveni bunici sau sunt deja bunici i i vor a-suma educaia nepoilor.

    La mijlocul lui iulie, mai precis pe 16, Jupiter se va muta n Leu, n Casa a 5-a, a copiilor, a creativitii, a teatrului, a televiziunii i a speculaiilor financiare, cteva domenii pe care va pune un accent mai mare.

    Venus va tranzita i ea semnul Berbec ntre 3 i 29 mai fapt care arat o preocupare mai inten-s pentru nfrumusearea casei alt zugrveal, alt mobilier sau obiecte de art.

    Universul le ofer acestor nativi foarte mult libertate de micare n ce privete dragostea i cstoria, fa de care ns ei manifest o oarecare lips de interes. Se pare c alte lucruri sunt mai importante pentru ei dect dragostea. Sincer s fiu, m atept ca status quo-ul lor s prevaleze, adi-c cei cstorii s rmn cstorii i cei singuri s rmn singuri. i dei cstoria nu este o prio-ritate, transpare dragostea de via i fr cstorie.

    Pentru dragoste se vor deschide uile dup 1 august, ceea ce i va face fericii pe unii dintre ei. Oportunitile din prima parte a anului sunt mai mult de natura amuzamentului dect sentimente care s se concretizeze. Este o perioad n care, mai de grab, se pot ine de studiu, s fie preocupai de propria educaie, tot acum se aprinde n ei dorina de a arta c tot ce fac este bine sau sunt ex-peri n vreun domeniu despre care vor s afle mai multe, ultimele nouti cum am spune. Chiar da-c mariajul nu este o prioritate, nu nseamna c o relaie abia nceput s nu se transforme, pe par-curs, n ceva mai serios i mai profund.

    Conjuncia lui Venus cu Jupiter, n perioada 17 - 19 august este o fereastr deschis oportuni-tilor n dragoste, mai ales c aspectul are loc n Casa iubirii: posibil ca o flacr stins s se rea-prind, o idil din trecut s revin, posibil ca vreun membru al familiei s le prezinte pe cineva iar inima lor s o ia la galop, pot descoperi c cineva interesant locuiete n vecini ori o ntlnire ntm-pltoare poate aduce netiutul i misterul unui suflet care nu are pereche. Alte posibiliti ca aceti nativi s se ndrgosteasc ar fi n perioadele: 14 august 14 septembrie ct Venus le va tranzita Casa Iubirii, de asemenea, tranzitul lui Jupiter prin Casa iubirii care va ncepe pe 29 iulie 2014 i se va ncheia pe 22 august 2015 sau ntre 25 iulie i 3 septembrie ct Soarele se va afla n trabzit prin Casa Iubirii.

    Cuplurile, n special cele tinere, vor trebui s supravieuiasc tranzitului dur ale lui Marte i a lui Venus, primul va retrograda ntre 1 martie i 20 mai, cea de-a doua ntre 21 decembrie 2013 i 1 februarie 2014. Este dragostea suficient de puternic pentru a rezista? Venus va petrece foarte mult timp n semnul Capricornului, sfritul (21 ianuarie) lui 2013 i nceputul lui 2014 (31 ianuarie). Tranzit prin Capricorn va dura aproximativ o lun. Dar Venus va petrece mai mult de trei luni, n acest semn, mai ales din cauza micrii retrograde. Prezena ei n Capricorn va testa multe poveti

  • 3

    de dragoste i va zdruncina la fel de multe csnicii. Exist posibilitatea ca relaia s se transforme n ceva nou, lucru i mai bun pentru a iei din impas. Cum vor depi perioada de criz va depinde de modul n care vor face fa provocrilor i cum vor soluiona criz. Sunt convins c cele mai multe cstorii va supravieui. Cei care, ns, nu au tiut sau nu au putut salva nimic, vor avea ocazia s ntlneasc un alt partener undeva, la nceputul lunii august.

    Ca i anul trecut, viaa personal, dragostea i cstoria tinerilor Berbeci vor fi extrem de in-stabile. Dragostea vine si pleac, reaciile lor impulsive au nevoie de echilibru. Marea provocarea, pentru ei, este s aleag ntre angajament i propria libertate. De asemenea, i-a-i sftui s fie ateni la prienteni, pentru c nu toi cei care i spun aa sunt ntr-adevr prietenii lor. Prieteniile au fost importante n anii care au trecut, dar acum mai important mi se pare persoana lor. Dac ns nu exist nicio relaie, vor da mai mult atenie prietenilor i vor petrece mare parte alturi de ei. Ca i n anul trecut vor fi implicai n activitile de grup i s-i fac noi prieteni sau s-i apropie colegii de coal, de facultate, de serviciu. Prietenia este bun prin faptul c este gratuit i, pe de alt par-te, neangajant, lucru care i fascineaz cel mai mult n 2014.

    Finanele i Cariera Nici banii i nici cariera nu sunt pe prim plan n acest an. Nicio planet grea nu ocup casele a

    2-a i a 10-a, a spune c muli dintre nativii Berbec par mulumii cu status quo-ul lor. Sunt acolo unde i doresc s fie, sunt pe drumul lor i nu simt nevoia s schimbe nimic din ceea ce au. Asta nu nseamn c nu sunt ateni la cariera lor sau c nu au venituri, nu. Doar c alte chestiuni au priori-tate n 2014.

    De exemplu, cu Jupiter n Casa Familiei, n cea mai mare parte a anului, cei mai muli dintre ei sunt mai interesai de armonia emoional dect de partea material. Dac le au cu att mai bine. Dar, dac vor alege, pe care doresc s o cultive, fii siguri c vor alege zona de confort emoional i viaa de familie. n ultimii ani, majoritatea nativilor Berbec s-au confruntat cu teste financiare seve-re, s-au definit prin supravieuire i cei mai muli dintre ei au corectat erorile i i-au mbuntit strategia general n ce privete resursele financiare, indiferent de ce natur au fost ele. Acum sun centrai pe alte lucruri, cum ar fi dezvoltarea intelectual, de exemplu.

    Ctigurile vor fi mai bune dect anul trecut. Ar trebui s realizeze un salt frumos al venituri-lor dup 1 august, cand Jupiter se va mut n Leu. Banii vin spre ei cu uurin, ca i cum s-ar distra pe terenul de joc. Sunt bani care vin din alte surse, prin flerul lor i nu prin strategie, din terenuri sau alte speculaii financiare. Au noroc la speculaii dar s-i asculte intuiia i s nu i foreze no-rocul atunci cnd simt c trebuie s se opreasc. Artitii sau cei care i care i ctig traiul n acest fel, vor avea un an de varf. Creativitatea lor este nu doar la cote ridicate, dar ei nsui sunt populari i profitabili. Cei care ctig bani n alte moduri dect angajai cu un venit stabil, vor fi extrem de creativi. Pentru multi dintre ei creativitatea financiar se va traduce printr-un echilibru administra-tiv pentru care vor depune puin efort.

    Sportivii i antrenorii vor avea un an financiar mai mult declarativ. Abia odat cu intrarea lui Jupiter n Leu le va crete veniturile, n acelai timp cu creterea cheltuielilor, aa c i sftuiesc s fie ateni cum i administreaz veniturile. Prudena este cheia pentru sntatea financiar. Ca ntot-deauna, Jupiter, generos, le va aduce foarte mult i cu toate acestea, s nu uite simul proporiei.

    Majoritatea oamenilor consider venirea pe lume a unui nou copil, o cheltuial n plus i la prima vedere, aa i este. Dar un copil aduce cu el noi oportuniti financiare. El sau ea vin pe lu-mea bine aprovizionai astral.

    Dou eclipse de lun vor afecta finanele i cariera acestor nativi. Una este pe 15 aprilie, cea-lalt n 8 octombrie, pe axa Berbec - Balan. Acestea vor produce schimbri necesare n segmentul financiar asigurnd bonitatea pe termen lung. Pe termen scurt, le-ar putea crea un moment de criz, dar aceste lucruri le vom discuta la moneutl respectiv, n cadrul previziunilor lunare.

    Venus intr n micare retrograd odat la doi ani i va face la fel i anul acesta, ceea ce va afecta nu doar sectorul afectiv, ci i pe cel financiar. Retrogradarea ei n Capricorn nu va opri cti-gurile dar va cauza iritaie, blocaje i ntrzieri. Cel mai important lucru, de reinut, n aceast peri-oad (21 decembrie 2013 31 ianuarie 2014), este s-i concentreze atenia pe analiza datelor cu care opereaz, pe achiziiile n derulare, investiiile i angajamentele financiare pe care le au. Lucru-rile nu sunt ntotdeauna ceea ce par, iar judecata lor nu este limpede. Investitorii ar trebui s analize-ze piaa de capital, s verifice proprietile pe care le au - hoteluri, restaurante, depozitele din bnci - aur, bijuterii, bani, facturile la utiliti, n special la energia electric i s urmreasc fluctuaiile pieii de capital n sectorul divertismentului.

  • 4

    Nu trebuie s cumpere orbete tot ce le iese n cale, ci s gndeasc puin, s analizeze, s stu-dieze i s cerceteze piaa pentru c exist oportuniti i profit i pentru ei, doar s fie siguri de ceea ce vor s achiziioneze, Venus este o planet care se mic foarte repede i, de obicei, trece prin toate semnele zodiacului n fiecare an. Ctigurile i oportunitile au tendina de a veni spre ei dintr-o varietate de surse i ntr-o multitudine de moduri. Aceast tendin continu i n acest an.

    Saturn, planeta cariererei va fi tot n casa a 8-a, pn pe 28 noiembrie 2014, unde a petrecut i anul trecut. O poziie care a avantajat sectorul financiar al nativilor Berbec, nu att prin banii prove-nii din munc proprie ct prin venituri din alte resurse banii asociailor, ai partenerului de via, moteniri, comisioane, dividente .a. Cariera lor poate cunoate cote nesperate prin abilitile de ad-ministrare financiar i de comunicare de care vor da dovad. Dac pot evalua, reorganiza bugetul i pot gsi soluii de ieire din criz, vor reui deoarece Saturn primete aspecte bune pe tot parcur-sul anului, aproape. n plus, se vor forma mai multe trigoane regale n semne i case de ap (afecti-vitate) n acest an, ceea i poate ajuta, le poate sprijini eforturile i s dea pinteni succesului n carie-r. Saturn este n sextil cu Pluto cea mai mare parte a anului. Acest lucru arat schimbare i trans-formare pe termen lung att n carier ct i n munc. Acum vor avea o imagine de ansamblu clar care le va permite s elimine greelile din trecutul lor profesional, relaiile toxice de la locul de munc dar i atitudinile neconforme cu statutul lor.

    Ce ar putea perfeciona S-i antreneze mintea i abilitile de comunicare, s-i lrgeasc vocabularul, s citeasc i

    s scrie mai mult, chiar i mail, dac nu scrisori de-adevratelea. Tinerilor le-a sugera un jurnal n care s-i scrie gndurile, s-i extind competenele urmnd cursuri de specializare care i plac ca s afle mai multe despre complexitatea echipamentelor de comunicare, mai ales c suntem n plin er a calculatorului i cei mai muli oameni nu au trecut dincolo de elementele de baz.

    S afle mai multe despre diferitele medii de publicitate disponibile i cum s le acceseze deoa-rece o lume nou se va deschide pentru ei i orizonturile carierei se vor extinde. Trebuie s fie mai precii n gndire i vorbire, n sensul de a analiza mai nti ce vrea s spun i abia apoi s reacio-neze astfel va evita judecile pripite i nu vor mai regreta ce spun; s comunice doar atunci cnd sunt siguri de faptele i de poziia lor. mbuntirea abilitilor de comunicare i va impresiona su-periorii. S ncerce s neleag ce impact au cuvintele lor pentru c vor fi capabili s i nvee i pe alii s-i exprime gndurile ntr-un mod mai puin conflictual.

    2014 este, de asemenea, un an bun pentru a face progrese de natur psihologic cci vor ajun-ge la perspective profunde cu privire la modul cum procedeaz ceilali, iar aceste descoperiri le va aduce mulumire.

    Dup 1 august vor gsi linitea ntr- un hobby creativ, probabil, un sport la-ndemn. Creati-vitatea lot va alunga starea proast de spirit i va ajunge un soi de pia de desfacere pentru excesul emoional.

    Sntate Aspectele legate de sntatea sunt frumoase i n acest an. Cu excepia lui Jupiter, toate plane-

    tele lente fac aspecte bune care i favorizeaz. Dup 1 august, i Jupiter se va altura acestora. Casa ta a 6-a a Sntii nu este o cas vizat de tranzite majore n acest an, ceea ce este un lucru bun.

    Segmentul sntate este att de bine susinut nct nu trebuie s fie prea preocupai de ei. Si-gur vor exista perioade de epuizare energetic dar vor fi de scurt durat. Ele provin de la tranzitul planetelor personale ns nu sunt suficiente pentru a provoca boli grave. Cei care totui se confrunt cu anumite probleme de sntate, n 2014 acestea vor scdea n intensitate .

    Deoarece Mercur se mic foarte repede, el fiind una dintre planetele rspunztoare pentru s-ntate, i strile de sntate se vor schimba rapid tot anul, lucru normal pentru nativii Berbec. n schimb, starea de sntate a unui membru al familiei, mai ales a unui printe, pare a fi mai delicat n acest an iar intervenia chirurgical va fi, n ultima instan, metoda de tratament adecvat.

    Le-a propune o cur de purificare, mai precis un regim de detoxifiere . Sntatea poate fi m-buntit prin eliminarea din organism a deeurilor i produilor de catabolism. De asemenea, su-gerez o schimbare de diet cu una mai bun care s implice i cultivarea echilibrului emoional i psihologic dar i un hobby creativ. Depresia este cel mai mare duman al lor. De asemenea, Berbe-cii au nevoie de mai mult grij pentru picioarele lor i vor obine rezultate bune prin masaj reflexo-gen.

  • 5

    i soul sau iubitul pot beneficia de o diet mai bun,nsoit de evitarea alcoolului, a consu-mului de cafea, a tranchilizantelor sau energizantelor i stri metafizice alternative tehnici de me-ditaie sau de vindecare .

    Pentru copiii Berbec statusul postural poate crea probleme deoarece ei cresc foarte repede, n special bieii. Aa c o vizit la un chiropractician sau specialist n osteopatie vor face minuni n ceea ce privete ndreptarea coloanei. i nu n ultimul rnd, exerciiul fizic viguros este la fel de bun ca oricare alt terapie. Previziuni 2014

    Taur 2014

    Lund n considerare Anul Nou ca punct de referin, haidei s vedem care este potenialul real al acestor nativi n 2014 i s nelegem prioritile din viaa lor. 2013 a fost un an bunior, planetele lente nu i-au stresat, ba chiar au fost prietenoase cu ei. Anul acesta este posibil s fie reevaluate i reorganizate unele prioriti pe termen lung. Au ocazia s aprecieze ceea ce este sau ceea ce nu este important pentru ei, n via i s ia decizia corect.

    Stpna semnului - Venus. Culoarea zodiei - verde, roz i galben. Metalul caracteristic cuprul Cristalele specifice smaraldul verde, chihlimbar, citrin, agat verde, malachit.

    Oportuniti Nativii Taur sunt unii dintre cele mai bune gazd ale zodiacului, dar vor fi ncntai s afle c,

    pn la intrarea lui Jupiter n Casa a 4-a, a familiei, pe 4 iulie 2014, vor fi ombilical ataai de lap-top, iPad sau iPhone. Poate c au propuneri pentru o carte sau un studiu, vor face documentare sau pur i simplu vor scrie articole i poveti, se vor ocupa de bloguri sau vor crea un site web.

    Ali Tauri s-ar putea bucura de revenirea pe bncile colii peste noapte sau de urmarea unui nou curs de specializare, n timp ce alii sunt ocupai s-i ajute copiii implicndu-se n educaia lor, nvndu-i s citeasc, s socoteasc sau scrie. Se pot atepta la ntlniri frecvente cu fraii i suro-rile i tot acum este momentul ideal pentru a se implica, mai mult, n problemele celorlali, s se fa-c cunoscut vecinilor, s iniieze programe care s ajute comunitatea, au darul de a negocia, dar mai ales au darul convingerii nct pot vinde i Antarctica, bucic cu bucic, pot ntlni partenerul mult visat, pot ctiga un proces important printr-o tirad demn de consemnat sau pot scrie o carte de vacan care s consemneze cele mai extraordinare triri, n calitate de angajai ai unui hotel sau a unei companii aeriene i care s aib i succes.

    Pe 16 iulie, Jupiter intr n Leu, n Casa a 4-a, Casa familiei. Acesta este momentul ideal pen-tru a cuta o casa mai mare sau un apartament, pentru a renova, a extinde sau a investi n proprieti comerciale, pentru a nchiria sau a spune bun venit unui membru al familiei care se mut napoi, cu ei sau pur i simplu, venirii pe lume a unui copil. Surprinztor este c ar putea cere, dintr-un impuls firesc, i obine un mprumut de la rudele mai apropaiate i ar putea cumpra o proprietate cas sau apartament.

    Nu este ceva special de prognozat pn pe 4 august, cnd ar putea simi c cineva din familie sau o situaie casnic, mai deosebit, se interpune ntre ei i cariera lor, dar va fi iubire i dragoste care vor aduce pn pe 5 septembrie, o bucurie incredibil i frumuseea, la domiciliu. Dac vor cumpra o cas sau un apartament i se vor i muta ar putea ncepe una dintre cele mai fericite peri-oade din viaa lor, ca s numai spun c amenajarea se va transforma ntr-o adevrat magie.

    Cnd Jupiter va intra n miscare retrograd, pe 8 decembrie s-ar putea ca toate acestea s nu mai fie posibile pn dup 9 aprilie 2015.

    Provocri Pn pe 22 decembrie, Saturn este n Casa a 7-a, a Cstoriei. Din 6 octombrie 2012 i pn

    la data amintit, nativii Taur s-au confruntat cu tot soiul de lecii de via i blocaje n viaa de fami-lie, n special cuplurile mature. Au suportat de la partenerii de via, de la ceart, jigniri, reacii pesi-miste, nencredere, pruden, cinism pn la a limitarea lucrurilor doar n alb i negru. Dac ns s-

  • 6

    ar privi n oglind ar avea surpriz s vad c i ei s-au comportat cam n acelai fel. Reaciile unuia dintre parteneri sau chiar a amndorura au provocat mult durere i unuia i celuilalt.

    Nativii Taur sunt cei care, n mod natural, tind spre relaii pe termen lung, pentru ei un anga-jament nu este o anatem cum se ntmpl n cazul nativilor Gemenii care se consider spirite libere sau Sgettor care l consider o dovad de iresponsabilitate! Dar unii Tauri pot pluti n deriv, ani de zile, ntr-o relaie care nu duce nicieri. Este confortabil, dar cel puin unul dintre parteneri, dac nu cumva ambii, nu i pot imagina c vor tri alturi o via. Ei bine, vine Saturn care va pune ca-pt acestui carusel fr sfrit: ori ne cstorim ori o terminm, cale de mijloc nu exist. Iar cei care sunt ntr-o asemenea relaie, pot simi acum greutatea asumrii ei. n mod ironic, Saturn i va fora s programeze unele evenimente din viaa lor, astfel nct s nu abandoneze cursa sau pe cel care este bun pentru ei.

    Recompensa lui Saturn se rezum la: fie intr ntr-o relaie nou, fie au nvat cum s gestio-neze relaia existent iar n 2014 ar putea s se mute mpreun i s aleag o dat pentru cstorie, fie ncheie relaia care nu duce nicieri. Saturn nu vrea eforturi aiurea! Regulile Casei a 7-a se refer la parteneriatele de orice fel, la colegi dar i la dumanii declarai. i remarcm pe cei care spun des-chis ce gndesc, din pcate, nu este mai mult dect un grunte de adevr n critica lor! Astfel c doar pentru a verifica dac sunt serioi, Saturn le va da timp i va intra n micare retrograd ntre 2 martie i 20 iulie 2014, tocmai ca s-i reevalueze relaia i pentru a confirma compatibilitatea din-tre parteneri pe termen lung.

    Saturn face un trigon frumos cu Jupiter pe 24 mai, aducnd speran i un angajament comun pentru relaia lor. Cei singuri ar putea ntlni pe cineva prin intermediul unuia dintre prietenii lor, ceilali se vor bucura s fie cu prietenii n acea sear, afinitatea i comuniunea fiind baza.

    Familie, dragoste i relaii Nativii Taur sunt fcui pentru dragoste, le place s iubeasc, sunt geloi i posesivi. Sunt ge-

    nul de nativi care se cstoresc tineri. Le plac angajamentul i termenii unei relaii clar definite. Dar mai important este c acestor nativi le place s fie fideli i se ateapt ca iubitul/a s fie la fel. Atunci cnd descoper c lucrurile nu sunt aa cum le credea, ntreaga lor lume se prbuete, dar cnd au dovada reciprocitii, sunt loiali i, n acelai timp, foarte posesivi. Sunt capabili de mari crize de gelozie dac sunt rnii sufletete.

    Pe de alt parte, nativii Taurul se mulumesc cu lucruri simple. Cine este ntr-o relaie roman-tic cu un Taur nu are nevoie de petreceri luxoase sau s fie curtat constant. Dac le dai suficient dragoste, mncare i un adpost confortabil, ei vor fi mulumii s stea acas i s se bucure de com-pania voastr. V vor fi loiali toat viaa aa c facei un Taur s se simt confortabil i, mai presus de orice, dai-le sigurana relaiei i rare ori vei avea probleme cu ei.

    n dragoste ns, atenie, nativii Taur pot face, uneori, greeala de a ncerca s-i controleze partenerii, iar acest fapt poate provoca dureri de ambele pri. Raionamentul din spatele aciunilor lor este de fapt unul simplu: au un sentiment de proprietate asupra bunurilor i implicit, a parteneri-lor, exacerbate, iar dac vor face schimbri acestea vor trebui s le sporeasc confortul propriu i nevoia de siguran, de securitate. Aceast atitudine este OK atunci cnd vine vorba despre obiecte-le nensufleite, despre lucrurile materiale, dar este periculos atunci cnd vorbim despre oameni. Na-tivii trebuie s fie ateni permanent la acest lucru dac vor s nu fie rnii.

    n octombrie 2012, Saturn a intrat n Scorpion i n opoziie cu Soarele lor, aa c au devenit mai realiti, mai practici i mai maturi, au artat c a fost greu dar au cedat i prin aceasta au cti-gat respectul tuturor celor care au vzut cum au tiut s abordeze acest moment din viaa lor. Ade-vrul este c Saturn folosete metode dure cnd este vorba despre dragoste, deci nu e de mirare dac n timp, Taurii au descoperit c drumul nu a fost unul uor, ci presrat cu spini, cu hrtoape, cu bo-lovani, gropi i noroi dar au nvat s fie responsabili i s valorizeze ideea de coeren i fiabili-tate. Saturn ne nva c, n via, nimic nu este gratis i c ceea ce facem din greu pentru a ne reali-za este inevitabil dar ne sporete valoarea nou ca oameni.

    Majoritatea Taurilor au reevaluat i reorganizat multe dintre prioritile pe termen lung iar acum au o nou perspectiv asupra a ceea ce este sau nu este important pentru ei n via. De aseme-nea, au nvat s preuiasc timpul i au gsit modaliti de a fi mai productivi, ceea ce alt dat f-ceau n cteva zile, n prezent s fac n cteva ore. Toate acestea le-au fost druite de Saturn. Unii oameni au nevoie de tutela saturnian o via, alii doar foarte puin. Mesajul pe care l transmite este c ne d doar ceea ce avem nevoie, nici mai mult, nici mai puin. I-a sftui pe nativi s-i a-

  • 7

    minteasc unde au fost nainte ca Saturn s revin n Casa Castoriei i a relaiilor dup aproape 29 de ani, i vor vedea ct de departe au ajuns.

    O parte din lecia lui Saturn a fost aceea de a evalua realist promisiunile destinului astfel nct s nativii Taur s poat lua decizii nelepte n ce privete viitoarele parteneriate. Pe de alta parte, au avut de nvat c trebuie s ndeplineasc anumite promisiuni fcute celor apropiai, chiar dac nu s-au gndit prea mult la ct de greu va cntri n viitor, cuvntul lor. Reinei! Viaa ne aduce, de-a lungul vremii, n situaii care nu au, de multe ori, legtur cu capacitatea omului de a-i ine promi-siunile. i atunci, Saturn, ne arat c nainte de a face o promisiune este bine s ne gndim la conse-cine, chiar dac ni se pare c este mai uor s promitem numai s scpm de anumite obligaii. Ta-urii au nvat acum, c aa cum mariajul i parteneriatele stabilite, de afaceri sau de colaborare le dau anumite privilegii i ei au, la rndul lor, responsabiliti fa de alte persoane.

    Pentru unii nativi Taur, lecia a fost s fie un pic mai puin impresionabili i de ncredere, iar n cazul n care au fost aa, este posibil s se fi ars. Pentru alii, s aib un partener prea puin acor-dat la nevoile lor i s constate ca au dat mai mult dect era nevoie n relaie. Pentru alii ns, lecia a inut de ideea c relaiile nu pot fi ntotdeauna egale, c uneori, unul dintre parteneri trebuie s re-zolve majoritatea problemelor cnd cellalt partener se confrunt cu o situaie dificil. Manifestarea extrem a acestei tendine este s descopere c partenerul su a trdat sau nu mai este compatibil cu el. n cazul n care, n ciuda tuturor oprelitilor, au ncercat s-i salveze relaia dar totul a fost n za-dar trebuie s ia o hotrre: rmn mpreun sau se despart.

    Dac nu au un partener, este posibil s fi simit acest tranzit ca foarte dificil i s fi trit sen-zaia c s-au luptat cu morile de vnt. n afaceri, este posibil s fi avut un concurent serios, chiar in-corect, de multe ori, pentru c a ncercat s le fure cota de pia, aa c a trebuit s caute soluii pen-tru a scpa din acest blocaj. Este doar unul dintre multele exemple posibile. Sau condiiile econo-mice au impus msuri extraordinare pentru a naviga liber pe mare. n aceste cazuri, necesitatea i-a obligat s fie inventivi i au avut unele dintre cele mai bune idei pe care le-ar fi putu avea vreodat.

    Dac nu relaia a fost n centrul ateniei lor, este posibil s fi avut probleme de sntate. Dac s-au confruntat cu aceast manifestare saturnian, am toate motivele s cred c n 2014 se vor simi mult mai bine. Saturn i oblig la pruden i recuperare, dar i avertizeaz c trebuie s fie preocu-pai de tratament i s fac ceea ce le cere medicul. Cum spuneam mai sus, cu Saturn dm ntotdea-una un test deci ntotdeauna este nevoie de un rspuns pe msur. Aflm mai multe despre noi ni-ne traversnd vremuri grele, dect dac am tri un timp fr probleme, pentru c doar atunci artm lumii adevratul caracter i afim valorile care sunt cu adevrat importante pentru noi. Dac cineva a greit fa de ei, trebuia s se ridice i s recunoasc c a gresit, numai aa, ntr-un final vor nva unii de la alii dar i vor nva pe detractorii lor cum se atept s fie tratai.

    Viaa nu este ntotdeauna corect iar noi nu putem controla ntotdeauna ceea ce se ntmpl cu noi. Singurul lucru pe care l putem controla este modul n care rspundem, cum soluionm proble-ma. Saturn conjunct cu Soarele aflat n Taur (Saturn este n opoziie cu semnul Scorpion) aduce o provocare voluntar de tipul vreau s ncep propria afacere sau vreau s cumpr prima mea cas, dar atunci cnd Saturn este n opoziie cu Soarele aflat n Taur, nativii nu vor mai alege provocarea pentru c Saturn va avea grij s aleag el pentru ei, dup care se va da un pas napoi i va ateapt s vad cum reacioneaz sau reacionm. Perioadele marcate de tranzitul saturnian sunt grele deoa-rece ne confruntm cu probleme noi pe care nu le-am mai experimentat n trecut, care foreaz solu-ii noi i au ca baz intuiia atunci cnd situaiile sunt ambigue.

    Este posibil ca nativii Taur s se simt izolai, mai ales n lunile noiembrie i decembrie, con-vini c nimeni nu nelege situaia prin care trec sau dac o neleg nu sunt n postura de a-i ajuta, ceea ce poate fi extrem de frustrant. Acum este momentul s afle cine le este prieten i cine nu, cine va ncerca s i ajute i cine le va ntoarce spatele.

    Odat trecut n semnul Sgettor, n decembrie 2014, Saturn nu va mai reveni n Scorpion de-ct n octombrie 2040, atunci cnd muli dintre nativii Taur care au trit leciile saturninene cu su-fletul la gur, n perioada 2013 2014, vor fi ntr-o alt dimensiune a existenei, senectutea.

    Un alt moment frustrant pentru Taur, n 2014, va fi cel al retrogradrii lui Venus, stpna lui, pe ntreg parcursul lunii ianuarie. Uor defazat, influena i puterea ei iubirea, frumuseea i banii cash, devin obsesive. I-a sftui s nu se cstoreasc acum, nici s participe la vreo petrecere n scopuri caritabile i cu siguran, femeilor Taur, le-a sugera s evite interveniile de chirurgie plas-tic de orice natur ar fi ele mrirea snilor, a buzelor sau altele, n aceast perioad.

  • 8

    De asemenea, s-ar putea confrunta cu probleme n perioada retrogradrii lui Marte, ntre 1 martie i 20 mai, cnd relaia se poate tensiona brusc, certurile vor fi n vog, gelozia va cunoate dimensiuni nebnuite iar viaa intim va fi jalnic, posibil ca ea s nici nu existe n aceast perioad.

    Banii i cariera Taurul este foarte contient de natura lui material. Cnd vorbesc despre bani sau posesiuni

    sunt n elementul lor. Bogia este mai important pentru ei dect pentru multe alte semne. Bogia pentru un Taur nseamn confort i securitate. Bogie nseamn stabilitate. Dac pentru nativii altor semne zodiacale bogie nseamn spiritualitae, idei, talent sau aptitudini, pentru Taur, bogie n-seamn s simt sigurana material. Pentru aceti nativi, modul de a gndi este la ce bun un talent, dac acesta nu a adus o cas , mobilier sau o main, ce este de srbtorit fr toate acestea?

    Acestea sunt motivele pentru care un nativ Taur exceleaz n domeniul industrial sau agricol. De obicei, un Taur sfrete prin a deine un teren. Le place s simt legtura cu Pmntul. Bogia material pentru ei poate ncepe cu agricultura, mai precis cu aratul. Deinerea unui teren a fost mai veche form de navuire a omenirii: Taur simte nc acest sens primordial. Fiind n cutarea mijloa-celor de a se mbogi, nativii Taur i dezvolt capacitatea intelectual i de comunicare. Concomi-tent este obligat s dezvolte i o anumit flexibilitate. Fiind n cutare permenent de a se mbogi, ei nva i valoarea practic a mentalului i i dezvolt astfel i latura analitic. Dac nu sunt inte-resai de avere i de lucrurile materiale, aceti nativi nu ar fi interesai de dezvoltarea intelectual. Unii Tauri se nasc norocoi, tipul care ctig orice joc de noroc sau din speculaii . Acest noroc se datoreaz ns altor factori din horoscopul lor i care nu fac parte din natura lor esenial pentru c prin natura lor, nativii Taur nu sunt juctori. Ei sunt muncitori i le place s ctige din munc pro-prie. Conservatorismul nnscut i face s evite riscurile financiare inutile i n alte domenii ale vie-i.

    Jupiter n Leu, n a doua jumtate a anului, le va permite acesto nativi sa cumpare sau sa in-chirieze un apartament nou sau o cas. Dac prefer s locuiasc n continuare acolo unde sunt, n 2014 vor trece la renovri pentru c vor fi capabili s fac mbuntiri care vizeaz nu doar utilul ci i elegana. Jupiter aduce beneficii financiare, de asemenea, deci, n funcie de ceea ce aleg s fac i iau msuri pentru a face mai atractiv mediul domestic, cu att casa lor ar putea fi apreciat, cu uurin, ca valoare n sine. Dac se vor muta, noua lor cas este, probabil, foarte spaioas i lumi-noas pentru c Jupiter, extinde i lumineaz tot ce atinge. Poate fi vorba i despre un alt aspect al acestor schimbri, s se mute cineva din familie prinii sau un frate sau o sor pentru a le lsa lor mai mult spaiu. Este doar un exemplu al modului n care Jupiter face ca atingerea sa s aib, de multe ori, ceva magic i astfel s fie perceput i n alte manifestri ale dimensiunii sale. Fiind vorba despre casa lor i despre familie, inclusiv domiciliul, posibil ca alte bunuri legate de familie s fie centrul interesului lor, n special dac este vorba despre un printe. Modificrile i completrile pe care le fac la domiciliu prezent acum, vor face ca valoarea locuinei, repet, s se aprecieze foarte mult.

    Dac doresc s cumpere o cas, s-i renoveze casa n care locuiesc sau chiar s cumpere o casa la ar pentru week-end-uri, o pot face pn pe 16 iulie i pot spune c este momentul cel mai oportun din ultimii 12 ani. Mai mult, dac vor s se mute i s triasc n ar, terenul din jurul casei i poate determina s se apuce de grdinrit i nu ar fi o idee rea. Dac au deja o cas la ar atunci este momentul s angajeze un peisagist pentru a-i ajuta s reorganizeze spaiul din jurul casei, pentru a alege florile i covorul de iarb care l doresc, pot aduce noi plante, puiei de copaci i flori de interior.

    Unii pot fi n pericol s-i pierd casa deoarece nu i mai pot permite s plteasc ratele sau ipoteca (mai mult ca sigur casa s-a depreciat n climatul economic actual), sfatul meu este s nu re-nune pentru c sunt anse s gseasc o soluie viabil. Ar fi bine s ia n calcul, mpreun cu re-prezentantul bncii, toate opiunile pe care le are. De asemenea, n cazul c sunt probleme cu vnza-re casei, pot schimba strategia consultndu-se cu un specialist n domeniu, pentru un pre ct mai corect i mai apropiat de realitate.

    Fiind n esen, oameni cu picioarele pe pmnt, simpli i fr complicaii, nativii acestui semn tind s i ia ca exemplu pe cei care sunt originali, neconvenionali i inventivi. Posibil ca efii lor s fie creativi i originali, dar s nu uite c ei sunt contraponderea menit s asigure echilibru n mersul lucrurilor pragmatici i realiti. i admir pe cei care au o contiin social sau politic la-x i simt ca ntr-o zi (atunci cnd vor avea tot confortul i sigurana de care au nevoie), i ei se vor implica n problemele omenirii.

  • 9

    n afaceri, nativii Taur sunt extrem de subtili ceea ce face s fie valoroi pentru angajatorii lor. Nu sunt lenei, le place s lucreze i obin, de regul, rezultate bune, nu i asum riscuri inutile i se descurc foarte bine n poziii de autoritate, ceea ce i face buni manageri si supervizori. Aptitudi-nile lor manageriale sunt dublate de talentul real n organizarea i manipularea detaliilor, au rbdare i rigoare n to ce fac.

    n general, un Taur va alege banii i posibilitatea de ctig dect s fie persoan public i de prestigiu. O pozitie profesional care pltete mai mult este de preferat unei poziii sociale dar unde salariie sunt mici. Taurul va urmri afirmarea, ieirea la ramp i poziia social numai dac se poa-te demonstra c aceste lucruri au un impact, direct i imediat, asupra portofelul lor .

    Cu Marte retrograd ntre 1 martie i 20 mai, s se atepte la ntrzieri chiar dac vor fi impli-cai in proiecte noi sau de anvergur. Dac vor face o prezentare unui grup de clieni i cred c vor primi un rspuns imediat, se neal; va dura ceva timp, de fapt, vor primi und verde abia pe la mij-locul lunii mai. Dac desfoar activiti independente, sper s gseasc i clieni profitabili pentru afacerea lor; pot face acest lucru destul de uor n prima jumtate a anului. Cnd simt c nu mai au ce face la locul de munc, va aprea o alt oportunitate, o alt propunere, acesta va fi ritmul pn n 16 iulie .

    Uranus, stpnul Casei onorurilor i demnitilor, se va mic cu vitez sporit n prima parte a lui 2014, apoi va retrograda pn la 22 decembrie 2014, astfel nct progresul n carier va deveni mai lent. Pot avea, n continuare, ctiguri, dar va dura mai mult pn la materializarea lor iar ei vor trebui s lucreze mai mult pentru a le vedea. Este tipic pentru Uranus s retrogradeze cinci luni pe an, aa c cel mai bun lucru este s foloseasc acest timp pentru a-i optimiza strategia i a evalua progresele de pn n acel moment.

    Ce ar putea perfeciona Principalul domeniu de autoperfecionare vor fi finanele, ns nu ar trebui s-i concentreze

    toat atenia pe probleme de bani. Cu Jupiter n casa a 3-a pn la 1 august exist o ans extraordi-nar s-i extind interesul intelectual i s cltoreasc, s mearg la cursuri i seminarii care i in-tereseaz, s citeasc mai mult, i vor perfeciona abilitile de comunicare. Cnd Jupiter se va mu-ta n Casa a 4-a a Familiei, vor fi interesai de tot ce nseamn trecutul familie i propriile rdcini.

    Un hobby creativ care implic probabil un proiect de prelucrare a lemnului, sau de mic mobi-lier, lucrat manual, le va aduce bucurie i eliberarea de stres.

    Nativii Taurii sunt renumii pentru muzicalitatea lor i mai ales pentru vocile frumoase, aa c, dup 1 august, i-ar putea dori s nceap explorarea acestui teritoriu, mai ales c trecerea lui Jupiter n Leu aduce energie creativ i dramatic.

    Sntate Sntatea este mult mai bun ca n anii anteriori, dei, vitalitatea lor nc nu este la standar-

    dele obinuite, dar este, repet, mult mai bine n comparaie cu 2011 sau 2012. Casa a 6-a este o cas epuizat energetic, o cas de finalitate, i de aceea este periculos s ig-

    nore primele semele de boal. Spun asta pentru perioada de dup 1 august. Au nevoie de odihn atunci cnd sunt obosii, s-i organizeze viaa astfel nct tot ce au de fcut s facu cu un consum energetic mic i s se concentreze asupra prioritilor. Terapiile care sporesc energia organismului i care le sunt adecvate i lor in de masaj, reflexoterapie, chiropractic, acupunctur, presopunctur, Reiki .a.

    Sectorului nas, gt i urechi s i dea o atenie suplimentar. Meninerea acestora n form nu va mbunti doar starea general de sntate, dar poate fi o form excelent de prevenie.

    Venus, planeta de iubirii i armoniei este planeta rspunztoare de sntatea lor. S se strdu-iasc, ct mai mult posibil, s menin armonia n familie, cu prietenii sau cu partenerul/a lor i cu cei din jur. Multe din problemele de sntate i au originea aici. Dac taie rul de la rdcin nu mai au nevoie de medic, chiar dac uneori sunt necesare serviciile unui profesionist, vindecarea se va produce mai bine i mai repede.

    S poarte culorile semnului lor, pentru c sntatea lor st sub semn venusian, adica s poarte verde. Cnd se simt epuizai i obosii i nu au culoarea verde prin preajm, s o vizualizeze. Sma-raldul este o piatr preioas de vindecare iar cuprul un metal tmduitor i de protecie pentru ei deoarece se consolideaz n ei, n moduri subtile.

    Stresul, de asemenea, vine dinspre profesia i ambiiile lor, de aceea este bine s-i auto-im-prime un ritm de lucru propriu. S ncerce activiti alternative - efortul fizic s fie urmat de active-

  • 10

    tatea mental, apoi s se treac la socializare. Aceast alternan le va permite o rencrcare a fiec-ruia dintre centrii de activitate.

    Dup 1 august, s de atenie sporit sntii emoionale i interne, n special energiei care susin cele dou componete. Energia vieii este nelimitat, iar accesul nostru este finit. Aa c nu trebuie dect s-i afle limitele de energie, apoi s o investeasc, inteligent i productiv, n toate ac-tivitile lor, la fel cum i investete banii un om de afaceri. I-ar putea surprinde s tie c fiecare aspect al vieii lor, inclusiv fiecare organ al corpului, este slujit de puteri spirituale puternice. Ele sunt dispuse i capabile s i ajute dac le invoc, problemele de sntate aflndu-se n stpnire Ar-hanghelul Hanael. Este bine s valorifice n orice moment, orice surs de energie i de efort pentru a se familiariza cu ele. Gemeni 2014

    Aleri, rapizi n gndire i dornici de a savura variatele delicii ale vieii, nativii Gemeni sunt asemenea unei tor-

    nade. Rbdarea nu este ntotdeauna punctul lor forte, dar, nc din ianuarie 2014, li se va cere s se liniteasc i s se concentreze pe problemele materiale ale vieii bani, bunuri i active economice, unde detaliul este cel care distinge. Au avut muli ani de schimbri brute i, de multe ori, dramatice, acum viaa era frumoas i peste un minut situaia era diamentral opus. Nu sunt singurii care au experimentat aceste schimbri de la Ana la Caiafa, dar pentru ei, aces-tea s-au produs non-stop. Lucrurile s-au stabilizat un pic n ultimii doi ani chiar dac Uranus s-a mutat n Berbec, au nvat s triasc n nesiguran, iar acest lucru a fost punctul lor forte. Au nvat c nimic din ceea ce este pmn-tesc nu este i permanent, c efemerul este parte integrant din viaa noastr.

    Stpnul semnului Mercur Culoarea specific - violet i galben strlucitor

    Metalul caracteristic mercur Cristalele zodiei ametistul, ametrinul, agat mov, cuar fumuriu, tanzanit.

    Oportuniti ncepnd cu 26 iunie 2013 este posibil s fi observat c situaia lor financiar s-a mbuntit.

    Acest lucru s-a datorat lui Jupiter care intrase n Casa a 2-a a banilor muncii i a veniturilor, cople-indu-i cu cel puin o mrire de salariu, bonusuri, comisioane, mai muli clieni, mai multe comezi, restituiri, reduceri, mprumuturi date prietenilor le-au fost restituite, cadouri, accesul la bunuri de lux i mai multe venituri din investiii. Jupiter va rmne aici pn pe 22 iulie n 2014, oferindu-le nc ase luni n care pot pune bani deoparte, la ciorap. Ar fi bine s foloseasc acest timp pentru a se informa unde pot nmuli cel mai bine, ceea ce au strns, care forma de economisire este mai viabil. Cea mai bun zi pentru o investiie financiar sigur este 24 iulie 2014, atunci cnd vor putea s beneficieze, la maximum, de conjuncia Soarelui cu Jupiter, ajutndu-i s fac mai muli bani din investiii, la locul de munc i/sau din propria afacere.

    Este o ocazie bine venit s-i planifice de pe acum ce vor face n prima parte a lui 2014 s aplice pentru un credit, s cear o mrire de salariu, s pregteasc un proiect pe fonduri nerambur-sabile sau s-i planifice sesiuni de prezentare a propriei afaceri unor noi firme pentru propria pro-movare ct i pentru a-i asigura ctigurile financiare. Mai au dou zile, excelente din punct de ve-dere financiar: 6 mai i 18 iunie. Au informaia, nu trebuie dect s o foloseasc!

    Pe 16 iulie 2014, Jupiter se mut n Leu, iar pe 22 iulie trece n Casa a 3-a a comunicrii. Vor face o mulime de comisioane, vor alerga cu maina de colo colo, vor sta cu urechea lipt de telefon mai tot timpul i vor tasta pe laptop, iPad sau iPhone, necontenit. Capacitatea lor de a nva, dubla-t de curiozitate, este imens. Dac se plictisesc, acum este momentul s deprind noi competene, n special s nvee o limb strin, s se specializeze n vnzri, marketing, negocieri, nelegeri, web design i publicitate. Acum au timp pentru a se vedea cu vecinii i pentru a participa la eveni-mente comunitare. Se pot bucura s petreac mai mult timp cu fraii pe care i-a cam ignorat n ulti-ma vreme.

    Ziua de 25 septembrie este o zi fantastic deoarece pot convinge pe cei pe care i iubete s fac ce vor ei. Unii pot discuta despre o excursie n afar sau peste ocean. i pot face publicitate a-

  • 11

    proape pe gratisc sau pentru ceva care i intereseaz, este o zi fantastic de a face o prezentare im-portant sau pentru a promova ceva.

    Cnd Jupiter va intra n micare retrograd, pe 8 decembrie, ar putea fi nevoie de mai mult efort pentru a obine unele aprobri sau proiecte importante, pentru a se face nelei sau pentru adu-narea documentelor de care au nevoie pentru a obine o aprobare. Posibile ntrzieri.

    Provocri Vestea bun este c l au pe taciturnul Saturn n Casa a 6-a, Casa muncii i a sntii pe 24

    decembrie 2014. Vestea proast este c vor munci mult i din greu i mulumirile vor fi ca inexis-tente.

    n cazul n care Saturn conduce ostilitile, este foarte dificil de lucrat cu el. Indiferent de re-zultate i de viteza de reacie, vor trebui s se atepte la rutin. Saturn rareori mparte complimente i o face numai atunci cnd sesizeaz o cretere, dac au fcut analiza fluxului de numerar adic au ajuns la nivelul la care pot dovedi o corelaie direct ntre ocuparea forei de munc proprii i restul companiei. Iar pentru o mai bun msur, Saturn nu va scpa din vedere numeroase alte domenii de ameliorare.

    Saturn vrea ca nativii Gemeni s lucreze din greu, vor primi responsabiliti n plus pentru care nu vor fi nici ludai, nici apreciai i nici remunerai. Ironic, nu? i ca s fie, cum spun ei, ta-cmul complet, colegii de munc sunt triti, negativiti i pesimiti. Dac ns au mizat totul pe in-dependen, pe propria afacere, vor simi pe pielea lor c lucrurile se urnesc foarte greu, c trebuie s se roage de clieni, c furnizorii i angajaii sunt recalcitrani. Totul se datoreaz lui Saturn.

    Tot Casa a 6-a este i o cas de sntate i cu Saturn acolo, de obicei, exist o problem veche care s-a cronicizat pentru c a fost ignorat. Aa c acum este momentul s mearg la medic pentru un control de rutin stomatolog, interne, oftalmolog, homeopat .a., s fac o scanare din cap pn n picioare cum mi place mie s spun, pentru linitea lor. S fie linitii, c au o sntate bun, dac mai renun i la igare i la alte obiceiuri alimentare proaste cum ar fi ciocolata, de exemplu, i le-ar n locui cu mersul la sal de 2 ori pe sptmn ori ar adopt o dieta corespunztoare organismu-lui lor ar fi i mai bine. De asemenea, cu Saturn n Casa Sntii, este bine s verifice i metabolis-mul calciului densitatea osoas i dantura, care este posibil, s solicite o nou lucrare.

    ntre 2 martie i 22 iulie 2014, Saturn va fi retrograd, ceea ce sugereaz c Gemenii vor resim-i serviciul ca pe ceva dureros de restrictiv, care necesit multe ore suplimentare i vor constata, cu amrciune, c nu se pot baza pe colaborarea cu ceilali colegi. Atenie, schimbarea locului de mun-c nu va rezolva aceast situaie, aa c cel mai bun lucru pe care l pot face este s foloseasc acest timp pentru a reflecta asupra modului cum ar putea face ca lucrurile s mearg mai bine.

    Dac au fost diagnosticai cu ceva minor, tratamentul li se va prea nesfrit dar nu vor avea ce face dect s-l urmeze dac nu vor s aib probleme mai trziu. Iar o diet nou le-ar putea prea sumbr dac nu va conine i cevadulce.

    Familie, dragoste i relaii Gemenii prin limbuia lor nativ dau strlucire vieii proprii, iubirii i vieii sociale, n gene-

    ral. Un discurs bun sau un schimb de replici la foc continuu este un preludiu interesant cnd vine vorba despre romantism. Singura problem legat de dragoste este c sunt prea cerebrali, prea deta-ai i au nevoie de pasiune pentru a face lucrurile s mearg. Emoiile uneori i tulbur i partenerii lor au tendina s se plng de acest lucru. Cine intr ntr-o relaie cu un nativ Gemeni, trebuie s n-eleag de ce este aa. De regul, ei evit pasiunile puternice sau care implic responsabilitate, deoa-rece acestea ar putea tulbura capacitatea lor de a gndi i de a comunica. Dac par reci, partenerii lor trebuie s neleag c aceasta este firea lor i c n realitate, clocotesc, ca s spun aa.

    Cu toate acestea, nativii Gemeni ar trebuie s neleag c una este s vorbeti despre dragoste i alta s fii ndrgostit. Prima implic teorie, a doua trire i simire. Vorbind despre dragoste su-perficial ni vor ajunge nicieri. Ei trebuie s simt i s acioneze n consecin. Dragostea nu este a intelectului, ci a inimii. Dac vrei s tii ce simte un Gemeni ndragostit ar trebui s asculi ce spune dar s nu faci ceea ce face, el sau ea. Pe de alt parte, pot fi forte generoi cu cei pe care i iubesc.

    Gemenii vor ca partenerii lor s fie rafinai, educai i umblai, ca s spun aa. Dac partenerii lor sunt bogai este i mai bine. Dac iubii un nativ Gemeni nseamn c suntei un bun asculttor. Totui, relaia ideal pentru un Gemeni este o relaie a minii. Chiar dac se bucur de aspectele fi-zice i temperamentale ale iubitului/ei, dac nu exist comuniune intelectual relaia va avea de suferit.

  • 12

    n Casa a 4-a, Casa Familiei, nu sunt planete i casa nici nu este stresat de tranzitul vreunei planete lente, aa c nativii Gemeni au mare libertate de micare, ceea ce le d posibilitatea s fac multe n cas dar nu o vor face pentru c nu au nici un interes, atenia lor este concentrat pe alte sectoare. Pentru cei cstorii, totui, va prevala acest lucru. Mercur este att planeta lor guvernatoa-re ct i a Casei a 4-a, a familiei. De asemenea, tim c Mercur este o planet care se mic foarte repede, parcurgnd toate casele dintr-o tem natal n mai puin de un an. De obicei este rapid, de-venind lent doar n retrogradri, astfel c, relaiile cu familia, interesul personal i starea de spirit a gemenilor va fluctua la fel de rapid.

    Relaiile cu fraii ar trebui s fie mai strnse n 2014, iar cele cu vecinii vor lua un viraj nspre mai bine abia dup 1 august. Exist multe oportuniti sociale i financiare care vin dinspre frai i vecinii, iar relaiile cu prinii i cu copiii in de statutul lor social. Sntatea prinilor i a copiilor pare s fie bun. Relaiile cu nepoii sunt deosebit de bune. Venus va trece prin Casa a 4-a ntre 19 septembrie i 15 octombrie i va fi un moment excelent pentru nelegere, mpciuire, reuniuni de familie sau petreceri care i implic i pe alii .

    De asemenea, va fi i o perioad bun pentru decorarea sau nfrumusearea cminului cnd simul estetic va deborda. Casa i problemele cminului ns vor deveni mai importante dup 24 au-gust cnd Mercur va intra n Casa a 4-a. Pe 9 septembrie pn n 12 octombrie, Soarele va fi i el aici. Pe Marte, trecerea dintre ani, l va gsi deja n tranzit, aici, pn pe 22 ianuarie, moment numai bun pentru a pregti o serie de reparaii care ateapt de ceva timp s fie rezolvate, de schimbat mo-bila sau de renovat. Apoi, va intra n retrogradare i pe 7 aprili va reveni n Casa Familiei pn pe 3 iulie. Din pcat n aceast perioad ar putea pierde o persoan foarte drag sau vor afla despre boala unei persoane la care in i vor face totul ca s i uureze suferina.

    Casa a 7-a, Casa cstoriei i a parteneriatelor de orice fel, a fost o cas puternic n 2013, trend ascendent i pentru 2014. Muli nativi Gemeni s-au cstorit n 2013, la fel de muli sunt im-plicai n relaii semnificative, asemenea unei cstorii. n 2014 sarcina lor este de a menine i a dezvolta relaia. Lucru interesant legat de dragoste este c att nativul Gemeni ct i partenerul su sunt foarte interesai de transformarea prin iubire. Ambii parteneri par s fie oamenii care i doresc s fie sau mcar ncearc acest lucru. Deoarece este vorba despre o schimbare complex care impli-c, exploatarea i epurarea negativitii, curarea psihic poate face relaia deosebit de volatil. Da-c dragostea este adevrat, partenerii pot fi un ajutor unul pentru cellalt, vor nelege c din mo-ment ce au evoluat la nivel personal este firesc ca i relaia s evolueze n acelai ritm. Nu ntmpl-tor se spune c, la un momentdat, partenerii ajung s semene ntre ei, i fizic i psihic, tocmai pentru c de-a lungul timpului, s-au transformat unul n funcie de cellalt. Numai c aceast evoluie este marcat de numeroase capcane i pericole, oricnd relaia s-ar putea rupe, partenerii s se fi schim-bat att de mult nct s constate c nu mai sunt cei care au intrat n relaie i implicit ceea ce i-a legat la nceput pare s nu mai fie. Dac ajung n momentul acesta, trebuie s analizeze lucrurie cu calm i, la fel, s elimine ce cred c le ngreuneaz situaia. Odat situaia finalizat, normal c se cere un nou nceput. Alteori, unul dintre parteneri a lsat mai mult dect credea c poate lsa i con-statai c a evoluat mai repede dect cellalt, iar pe relaie cade un accend greu. Atunci cel care este n aceast situaie trebuie s se opreasc i s l atepte i pe cellalt.

    Cei care sunt singuri, neimplicai n vreo relaie, vor avea o mulime de oportuniti romantice n 2014, n special dup 1 august, cnd Jupiter intrat n Leu face un aspect superb cu Uranus aflat n Casa prietenilor, protectorilor i imaginii sociale. Vor gsi iubirea n cele mai neateptate locuri si moduri. La cabinetul medical, la spital sau la locul de munc, n timp ce-i urmresc obiectivele fi-nanciare, la banc, la biroul de brokerului sau contabilului, n cartier sau, pur i simplu, n vecini. Jupiter n Leu aduce distracie, iubire, energie i, posibil, o lun de miere. Totui, Jupiter n Leu are un dezavantaj pe msura distraciei. Ar putea face ca aceti nativi s simt c relaia n care tocmai au intrat este una superficial. Jupiter n Leu nu este foarte tolerant la asperitile dintr-o relaie. Ex-ceptnd ns aceste lucruri, au un an social bun, nu unul perfect dar oricum mai bun dect ultimii doi.

    Cuplurile care i doresc copii, vor mai avea ocazia i n 2014, s dea un bonus berzei. Este un an super pentru cei care plnuiesc un copil, deoarece Marte le ofer acest mr de aur cu generozitate chiar dac la un moment dat va fi retrograd. Sarcina i naterea nu au mai avut o asemenea ans de civa ani aa c nu trebuie dect s profite. Dac au deja un copil, vor avea supriza s descopere un talent nebnuit al copilului lor i s nceap s caute cu nfrigurare ci prin care s contribuie la dez-voltarea acestui talent .

  • 13

    Banii i cariera Gemenii tind s fie mai preocupai de bogia de idei dect de bogia material real. Dup

    cum tim, ei exceleaz n profesii care implic scrisul, predarea, comunicarea - vnzri sau jurna-lism i nu toate aceste profesii sunt foarte bine pltite. Dar s-i sacrifice nevoile intelectuale numai pentru bani este de neconceput pentru ei aa c vor depune eforturi seroase pentru a le combina pe cele dou.

    Casa a 2-a a banilor provenii din munc propie este n Rac, de aceea banii lor pot cunoate o oarecare nesiguran, dar pot ctiga venituri suplimentare foarte uor din investiiile n proprieti rezideniale cas, apartament, grdin, livad, restaurante i industria hotelier. Avnd n vedere modul lor de a vorbi, nativilor Gemenii le place s negocieze, n orice situaie, i mai ales atunci cnd au de a face cu banii.

    Cum semnul Rac este stpnit de Lun, trebuie s ne oprim cteva clipe la acest aspect. Luna nu este doar planeta cea mai rapid din zodiac, dar trece i prin fiecare semn si casa la fiecare 28 de zile. Nici un alt corp ceresc nu are viteza Lunii dac ne gndim la rapiditatea i capacitatea sa de a-i schimba poziia pe cer. O privire mai atent la aceste micri ale Lunii, i a fenomenelor legate de ea, n general, descrie foarte bine atitudinea financiar a Gemenilor. Sunt versatili i flexibile i pot ctiga bani n cele mai surprinztoare diferite. Atitudinile i nevoile lor financiare par s se schim-be de la o zi la zi. Sentimentele lor legate de bani se schimb, uneori sunt foarte entuziasmai c i au, alteori nici nu le pas.

    Obiectivele financiare i banii sunt vzui, adesea, doar ca un mijloc de susinere a familiei i atunci lucrurile par s aib un oarecare sens. Luna, ca stpna a veniturilor nativilor Gemeni, are un alt mesaj important pentru ei din punct de vedere financiar: pentru a realiza potenialul lor financiar trebuie s-i dezvolte mai mult latura emoional, s neleag ce este cu aspectul emoional al vie-ii. Ei trebuie s combine puterea logicii cu nelegere psihologiei umane. Sentimentele au propria lor logic iar nativii Gemenii trebuie s nvee acest lucru i s l aplice la aspectele financiare.

    Vestea proast este c vor ncepe anul cu Jupiter retrograd n Casa veniturilor din munc pro-prie i va fi retrograd pn pe 6 martie 2014. Jupiter va avea putere maxim cnd i va relua mersul direct. Din acel moment, Gemenii vor fi pltii aa cum se cuvine, pentru munca pe care o fac. Piaa de capital va ncepe s creasc i vor vedea asta mai repede dect cred. Aa c pn la 16 iulie cnd Jupiter va prsi semnul Racului, vor avea timp berechet s-i creasc substanial veniturile, dar pe de alt parte, trebuie s fie i motivai ca s o fac i cred c vor fi. Nu trebuie dect s-i pun n minte s fie pltii bine iar apoi, s-i programeze interviuri pentru a-i transforma obiectivele n re-alitate. Dac este nevoie s ia lecii de via, s ncerce s cunoasc ntreg procesul tehnologic nu doar felia care i-a fost ncredinat, s-i perfecioneze abilitile native i ntreg Universul va lucra pentru ei.

    Aspectele benefice ale lui Jupiter, n Casa banilor muncii, indic un exerciiu financiar extra-ordinar, nainte de 1 august. Veniturile i averea vor crete n mod substanial datorit oportuniti-lor financiare care apar. Se poate ntmpla, de multe ori, s nu vad rodul acestor oportuniti dect peste un an sau doi, dar s fie siguri c ele sunt bune. Active care le au sau dac dein aciuni, obli-gaiuni, antichiti ori lucrri de art, s le valorifice pentru c sunt o surs extraordinar de profit. Vor descoperi c au fie prieteni noi, fie cunotine importante din punct de vedere social i care le sprijin obiectivele financiare i i pot ajuta s i le ating. Un parteneriat de afaceri norocos ilus-treaz foarte bine zicala l-a prins pe Dumnezeu de un picior. Soul/a sau partenerul de via i vor susine i vor fi generoi cu ei.

    Contactele sociale vor crete nesperat soldul lor bancar. Prietenii i conexiunile sunt ca banii n banc. Au norocul de partea lor cnd se pune problema de achiziiile i investiiile lor. Saturn ara-t c muli dintre nativii Gemeni lucreaz din greu, au sarcini i ndatoriri multiple pentru c au da-torii multe. Saturn tranziteaz Casa datoriilor i impozitelor. Creterea ctigurile de acum i va aju-ta s-i plteasc datoriile i ar trebui s-i fac un plan de aciune dup care s lucreze pentru ca un anumit procent din venituri s mearg spre rambursarea datoriei. Creterea veniturilor nseamn i creterea impozitelor deci s se asigure c au banii necesari ca s le plteasc la timp. Ultimul lucru de care au nevoie este s treac printr-o criz financiar din cauza taxelor i impozitelor. Saturn i va face s lucreze mai mult, s aib o atitudine mai serioas asupra vieii i s i-o planifice mai bi-ne. Dup 1 august, Gemenii care doresc s investeasc, ar trebui s ia n calcul industria de teleco-municaii, mass-media i transporturi.

  • 14

    Pe urm, s nu uitm c nativii acestui semn sunt comerciani nativi. Ei au un talent nnscut pentru a vedea tendinele pieii pe termen scurt i lung. Dar aceast capacitate naturala poate fi pus n eviden abia dup 1 august.

    n afar de mai muli bani, muli Gemeni i vor cumpra un autoturism nou, echipamente de comunicaii i calculatoare. Vor face deplasri mai mult dect n anii precedeni, ceea ce i va face fericii. Aceia dintre ei care au idei ar trebui s i gseasc un asociat care s le asigure baza materi-al pentru a le pune n practic. Singura problem este c aceste infuzii de capital vin cu numeroase obligaii i promisiuni, la pachet, fapt care i va enerva la culme dar nu vor avea ce face. Ci de cretere financiar, n afara celor menionate, includ intuiia, petrolul i gazele naturale, industria high-tech, utiliti care vizeaz folosirea apei, construcia de nave, de navlomare i de transport ma-ritim.

    De asemenea, Pluto va juca un rol principal n 2014, n viaa acestor nativi deoarece mut lu-mina reflectoarelor de pe Casa a 2-a, a veniturilor fixe i din munc proprie, pe Casa a 8-a, adic bani proveniii din alte surse sau mai precis banii celorlali. Aceasta include toi banii care vin spre ei din comisioane, bonusuri, acordarea licenelor, taxe sau redevene. Casa a 8-a va fi deosebit de important pentru nativii Gemeni n diferite momente din 2014. Astfel c ei pot ctiga de pe urma unui divor sau soluionarea unor litigii, pli din asigurare, sprijin pentru copii, pensie alimentar, burse i ajutoare pentru cei care studiaz, moteniri, capital de risc, afaceri financiare care in de a-numite investiii, credite bancare, ipotecare i de refinanare sau din alte surse. n timp ce ctigurile sunt incluse n aceast cas, le-a sugera s fie foarte precaui cu privire la pariuri, Saturn le va diminua veniturile. S-i asigure ctigurile de asemenea manier nct ele s fie ct mai stabile.

    Gemenii tiu c au darul de a comunica i c este o putere care poate face bine dar care poate provoca i disconfort. Acum este momentul pentru a pune aceast putere n slujba celor mai nalte i mai transcendentale adevruri. Este scopul lor principal n aceast via, de a comunica adevruri eterne pe care s le i dovedeasc sau le argumenteze logic. S i studieze pe cei care pot transcede lumea intelectul - poei, artiti, muzicieni i mistici cci pot fi uimii de povetile sfinilor i martiri-lor din religie, de exemplu. Cea mai mare realizare a unui nativ Gemeni este s nvee adevrul, in-diferent c este tiinific, inspirational sau istoric. Cei care pot face acest lucru sunt superiorii lor na-turali i Gemenii realizeaz acest lucru .

    Saturn i Pluto sunt ntr-o configuraie rar, de recepie mutual, configuraie pe care nu a va mai cunoapte nimeni n aceast via; Saturn este n semnul stpnit de Pluto, Scorpion i Pluto este n semnul stpnit de Saturn, Capricorn. Fiecare l va ajuta pe cellalt ntr-un mod profund i prietenos i de care vor beneficia de finanele Gemenilor, deoarece Pluton nu este doar ntr- o cas financiar i Saturn n casa muncii, dar Pluto este i stpnul bogiile netiute!

    Ce ar putea perfeciona Principalul domeniu de autoperfecionare, n 2014, este Imaginea. Psihismul va fi mbuntit

    n acest an, pot coopera prin profunzimea gndirii i procesul se va face mai uor. Att Pluto ct i Saturn, dau perspectiv ideii de moarte i renatere, deci aceste aspecte sunt deosebit de importante acum.

    nelegerea ideii de moarte, depirea fricii fa de ea este una dintre cele mai importante lecii de viaa. n unele cazuri, nativii Gemenii vor avea de a face cu moartea real i cu aprofundarea n-elegerii lor asupra fenomenului, dar, n cele mai multe cazuri, nu este vorba despre moartea real ci doar de frica de ea. Aceste temeri ar putea fi stimulate, n mai multe feluri, prin vise sau evenimente lumea exterioar. Dac nu nelegem moartea nu putem nelege nici viaa. Pn cnd nu vom dep-i teama de moarte nu putem accesa dorinele noastre adevrate deoarece frica de moarte este unul dintre principalele obstacole.

    O perspectiva spiritual asupra vieii le va fi de mare ajutor acum. Aceia Gemeni care medi-teaz, vor primi ajutor din interior lor. Pentru a percepe Cosmosul trebuie s elimine obstacolele din calea fericirii i s urmreasc creterea lor spiritual.

    Sexul i sexualitatea este un alt domeniu care va fi mbuntit n acest an. Pentru majoritatea oamenilor acest lucru este doar o alt funcie instinctual, pentru alii este o form de divertisment chiar de competitivitate. Dar sexul prin accesarea nivelurilor sale superioare este mult mai mult de-ct fiecare dintre aceste lucruri - poate fi folosit pentru a vindeca unii pe alii i de a mbunti vi-braiile globale ale lumii. Cei care sunt pregtii vor fi iniiai n aceste stri.

    Finanele se vor mbunti pe cont propriu dar nu ar strica o administrare ct mai selectiv, deoarece i ajut s maximizeze i s pstreze ctigurile care au crescut.

  • 15

    Sntate n cazul n care sntate a fost bun, aceast tendin ar trebui s continue i n 2014. Dac

    ns s-au confruntat cu probleme de sntate, acestea nc nu au fost depite. Deci, trebuie s lucre-ze pentru o stare bun de sntate zi de zi i disciplinat.

    Problema este c au tendina s ignore orice semnal al organismului sau nu dau acestuia aten-ia de care are nevoie. Att Pluto ct i Saturn se ocup de transformare, de renatere i de elimina-re. Pluto este conductorul generic al acestor lucruri iar Saturn este conductorul actual n tema as-tral conform regulilor Casei a 8-a a Gemenilor, deci, cei care dau natere persoanei care doresc s fie.

    Ca i anul trecut, acesta este un an pentru eliminarea deeurilor toxice din organism, iar regi-murile de detoxifiere sunt numai bine venite. Posibil ca unii dintre nativi s suporte o intervenie chirurgical anul acesta, deoarece ambele planete sunt implicate n eveniment. Alii vor suporta ri-gorile chirurgiei estetice deoarece trebuie s-i reinventeze Imaginea. Unii vor practica metode mai puin invazive de schimbare a imaginii - meditaii, vizualizare, rugciune i tehnici de curare psi-hic.

    Muli Gemeni vor renua la diverse tipuri de dependene medicamente, energizante, igare, cafea .a. sau la modele afective sau mentale cunoscute sub numele de obinuin. Este un an propi-ce pentru aceste activiti i succesul este garantat. Toate acestea ar trebui s mbunteasc starea generala de sntate pe termen lung. Cu Saturn n Scorpion vor deveni, foarte repede, contieni de limitele lor fizice din punct de vedere energetic; este un lucru bun pentru c nu vor cheltui acest ca-dou preios pe lucruri inactive sau distructive, dar vor cheltui cu nelepciune pe lucruri care i ajut s dea ce au mai bun n ei.

    De asemenea, prezent lui Saturn n Casa sntii, este bun pentru stabilirea unui regim de via cotidian disciplinat. Nativii care au probleme cu greutatea ar putea schimba acest neajuns. Sa-turn lucreaz pentru a regla totul la proporia corect i la echilibru. Lucru bun despre Saturn n Scorpion este c i pot face o viziune pe termen lung, despre sntate i despre Imaginea lor.

    Gemenii rspund bine la tehnici de vindecare metafizice, cum ar fi rugciunea, meditaia, afir-maiile pozitive i vizualizarea. O sntate bun pentru aceti nativi nseamn o via personal i social adecvat, ar putea fi la fel de mult preocupai de starea de sntate a relaiilor sale ca i de sntatea lor fizic, deoarece majoritatea problemelor de sntate tind s i aib originile n fante-zia lor i periodic este nevoie de o resetare afectiv pentru a terge aceste lucruri pentru ca vindeca-rea s poat avea loc. Rac 2014

    Sarcina major pentru 2014 este de a-i ntelege inima. Ultimii doi ani au fost destul de grei n anumite privine.

    Au avut de pltit datorii vechi dar au fost puternici i tot ceea ce au ctigat a fost cu sudoarea frunii. n 2014 vor n-cepe s vad roadele eforturilor lor. Muli Raci au aspiraii mari, iar acest lucru este bine. Dar, pentru a le realiza, trebuie s-i antreneze serios muchii spiritualului i ai mentalului.

    Stpna semnului: Luna Culoarea specific: alb, argintiu Metalul caracteristic: argintul Cristalele zodiei: piatra lunii, opalul, sideful, agate albe, cuarul alb .a.

    Oportunitile Oportunitile financiare, personale i profesionale sunt la ordinea zilei n 2014. Dei majori-

    tatea planetelor lente nu i ajut, la propriu vorbind, cel puin nu i deranjeaz i asta nseamn foar-te mult. Deci, puine obstacole care s blocheze obiectivele lor, aa c vor putea s viseze i s se lanseze n varii proiecte, tot anul.

    Intrnd n semnul lor, n iunie 2013, Jupiter le-a oferi i le ofer, n continuare, un impuls pe care aceti nativi l-au preluat i cei care au tiut cum s-l pun n valoare i-au atins scopurile. 2013 a fost un an de mutaii afective, curiozitate i nevoia de a nva s citeasc printre rnduri i n care muli Raci au nceput s exploreze dimensiunea spiritualului, serios i, chiar, tiinific, tendin care

  • 16

    va continua i n 2014. Important este s ia abordarea tiinific, nu cea sceptic i s aprofundeze elemente care in de fenomenul spiritual, care nu trebuie dovedit altora, ci siei.

    Dac privim, n ansamblu, anul care vine, vedem c elementele de foc i de aer, vor fi cele mai puternice, iar apa i pmntul cele mai slabe. Lipsa accentului dat de elementul ap, elementul nativilor Rac, nu ar trebui s fie o problem pentru ei pn n august cnd Jupiter se va muta n Leu. Dar pn atunci, exaltat, le va oferi toat energia de care au nevoie.

    Dup 1 august, vor exista mai multe perioade, n care, vor fi doar o planet sau poate nicio planet n Rac. I-a sftui, s se pregteasc mental pentru mult insensibilitate i nerecunotin din partea celor cu care lucreaz sau pe care i-au ajutat, printre altele. Nu este vorba despre o persoan ru intenionat sau lucruri ru intenionate, ci doar o perioad astral care va trece. S nu pun aceste lucruri la inim, s nu clocesc planuri de rzbunare, dar mai ales s nu-i cheltuie timpul i energia cu ele, ci pur i simplu s fie contieni c este doar o perioad care va trece.

    Jupiter se va muta n Casa a 2-a, a banilor muncii, pe 1 august, semn c veniturile vor crete substanial i nu vor duce lips de nimic. Ctigurile sunt bune i nainte de aceast dat, dar o cre-tere financiar semnificativ nu se va nregistra dect dup 1 august.

    Ca i anul trecut, i 2014 va fi un an de via trit din plin cu mncare bun, un vin bun, cl-torii, haine n vog i ndeplinirea unorfantezii senzuale. S nu uite c cele mai importante aspec-te ale vieii lor n 2014 sunt corpul, felul cum arat, stima de sine i aspectul financiar, datoriile pe care le au i achitarea lor, plata taxelor i impozitelor, sexul, lucrurile profunde ale vieii cum ar fi latura spiritual, rencarnarea i transformarea interioar, sntatea i munca.

    Provocrile Pe 6 octombrie 2012 Saturn a intrat n Casa a 5-a, Casa iubirii i a creativitii, unde va sta

    pn pe 24 decembrie 2014. Dragostea va deveni mai profund acum i i va responsabiliza pe nati-vii Rac care vor dori un angajament solid, stabilitate dar mai ales, le va da timp s se maturizeze. Muli nativi Rac au nceput o relaie serioas din 2012 ncoace, unii s-au logodit, alii au devenit prini, alii s-au cstorit iar cei tineri se confrunt prima oar cu un Saturn n Casa iubirii i a crea-tivitii. Ar trebui s i sperie? Nu. E drept ns c Saturn a fost cel care i-a forat s renune la ale-gerile puerile i s i asume relaiile de substan. Tot influena lui a fost cea care a stat la baza de-ciziei unora dintre nativii Rac de a avea copii, i-a fcut s i asume aceste responsabiliti n ciuda tuturor argumentelor pro i contra. Unii vor fi nerbdtori c barza nu se arat dar le trebuie rbda-re, odihn i detaare. Cei care sunt ntr-o relaie de ceva timp, este posibil s aib temeri cu privire la venirea pe lume a unui copil, chiar dac iniial, sarcina, ar fi fost un oc neplcut pentru ei. Racii care sunt prini singuri vor avea nevoie i ei de rbdare i nelepciune pentru a ctiga afeciunea, respectul i ncrederea copiilor care au rmas n grija lor. Sfatul meu este s nu se apuce s le m-puie capul cu tot felul de murdrii la adresa celuilalt printe ne-a prsit, nu ne-a mai vrut, i-a gsit alt familie .a. Muli nativi Rac au avut nevoie de timp ca s neleag realitatea sentimenttu-lui de iubire, aa c programarea datei cstoriei nu va avea nimic din spontaneitatea dragostei la prima vedere, dar le va da sentimentul de siguran, legtura de care au nevoie.

    O alt direcie n care este posibil ca aceti nativi s-l fi resimit pe Saturn, este cea a pasiuni-lor colateral. Este posibil ca hobby s se fi transformat, pentru ei, ntr-o mic afacere. Cum este po-sibil? Simplu, Saturn este foarte serios cnd se pune problema obinerii unui profit ct de mic.

    Cu Pluto n Casa a 7-a, casa parteneriatelor de orice fel, nativii Rac au o perioad lung de timp, n care s analizeze i s renune la relaiile toxice, ncrcate doar sexual care au fot rodul unei atracii motivat de golul emoional, de singurtate, de posesivitate, gelozie, invidie i nencredere. Da, o mulime de atitudini, reacii, triri sau fapte care implic partenerii de via, de afaceri sau dumanii declarai, se vor dezamorsa. Dac sunt singuri, acum este posibil s-i doreasc s clarifi-ce modul n care vor dori s mearg mai departe sau dac doresc s-i gseasc jumtatea vor tii n ce direcie s o apuce. 24 mai i 26 decembrie, sunt dou date care se preteaz la o sear romantic dar, de fapt, se pot ntmpla multe evenimente plcute: s-i planifice concediul i s ia o decizie n acest sens, s realizeze c sunt ndrgostii de partenerul lor pn peste cap i s propun s se cs-toreasc, s demareze mpreun o afacere, s primeasc sau s ofere un inel de logodn, s stabi-leasc data cstoriei mai ales cei care au o relaie de foarte mult timp.

    Saturn va fi retrograd ntre 2 martie si 20 iulie, perioad n care, aparent, relaiile dintre parte-neri se pot rci, ba mai mult aceeai rceal se va regsi i la nivelul responsabilitii nativilor Rac fa de familie, de prini sau de copii, dar, repet, este doar o aparen. Posibil s ntmpine, n a-ceast perioad, dificulti n ceea ce i propun n plan personal, femeile s nu rmn nsrcinate

  • 17

    att de repede pe ct i-ar dori, s nu aib starea de spirit necesar pentru a face dragoste, ar putea ntlni pe cineva dintr-o fost relaie care s le spun c regret cum s-a terminat totul ceea ce ar pu-tea s-i irite pe partenerii lor iar pe ei chiar s i supere i s ncheie definitiv orice discuie pe tema aceasta.

    Familia, dragostea i viaa social Asemenea nativilor Taur i nativilor Rac le plac relaiile stabile, angajamentele care implic

    responsabilitate i se simt n largul lor atunci cnd relaia este clar definit i toat lumea tie care este statutul lor. Cnd se cstoresc, de obicei, o fac pentru o via i sunt de o loialitate proverbial. Exist un mic secret, care i caracterizeaz pn la urm i, anume c, cei mai muli dintre ei, nu vor admite ca mariajul sau relaia s fie doar o corvoad, o datorie civic i att. Ei intr ntr-o relaie doar atunci cnd sunt convini c au gsit brbatul sau femeia cu care s i ntemeieze familia pe care i-o doresc. Cstoria este doar o cale, un mijloc pentru atingerea unui scop,mai degrab dect un scop n sine pentru c familia este scopul final.

    Cine iubete un nativ Rac trebuie s fie atent la sensibilitatea acestuia pentru c poate fi rnit foarte uor. Va trece o bun perioad de timp pn cnd i vor accepta i odat acceptai vor realiza ct de profunzi sunt nativii Rac pentru c orice nimic i supr tonul vocii, irascibilitatea celor din jur, o privire mai acatrii sau o expresie a feei, toate acestea i pot destabiliza emoional, cel mai mic gest poate fi interpretat prpstios de afectuoii Raci. Le va fi greu s se obinuiasc cu ei, dar odat cunoscut sensibilitatea lor, partenerul Rac va fi un partener de curs lung. Trebuie acceptai aa cum sunt i s nu uite c Racii reacioneaz nu att de mult la ceea ce li se spune, ct la starea pe care o au n acel moment.

    Sigurana relaiei a fost un punct sensibil, pentru nativii Rac, nc din octombrie 2012, cnd Saturn, nvtorul dur i intransigent, a intrat n Casa a 5-a, Casa iubirii. Din fericire, Saturn o va prsi la sfritul lui 2014, pe 23 decembrie astfel c vor avea timp s nvee o mulime de lucruri despre problemele sufleteti.

    Casa a 5-a vorbete despre romantism i despre iubire, iar Saturn despre munc i sacrificiu. Dup cum vedem, gzduirea lui Saturn ntr-o cas a afectivitii nu este altceva dect un oximoron astrologic, pentru c Saturn n nici un caz nu este o planet care s sugereze iubire sau romantism. Nativii Rac au fost i nc sunt, printre cei afectai de aceast poziie, acum nu este vorba despre sta-bilitate i cstorie ci despre o relaie care se ncheag, iar Saturn aduce de multe ori amnri care in de circumstane dincolo de controlul contient. De exemplu, este posibil ca unii Raci s fi obser-vat c persoanele interesante pe care le-au ntlnit n ultimii doi ani, locuiesc sute de kilometri dis-tan de ei, du Saturn n Casa a 5-a, sunt predispui s-i ntlneasc viitorii parteneri de via de-parte de locul natal, c mereu au cte ceva de studiat sau c au o profesie care i determin s cl-toreasc foarte mult. Exist i cazul ca viitorul sau viitoarea partener s nu fie liber. Noua iubire s fi fost cstorit iar divorul nc nu a fost pronunat, dup cum, la fel de bine, nici mcar nu intenioneaz s divoreze. Nu conteaz ct de mult timp au fost mpreun, acum este posibil s sim-t c nu au fost destul, ceea ce este un obstacol pentru trecerea relaiei la un alt nivel.

    Dac sunt prini, este posibil s fi avut o manifestare tipic saturnian, printre altele, Casa a 5-a rspunde i de copii i de dragostea fa ei aa c este posibil s fi fost foarte preocupai de natura relaiilor, din ultima vreme, cu copiii si, mai ales dac au trecut printr-un divor, ngrijorarea fiind legat de modul n care copiii au fcut i vor face fa separrii prinilor. Posibil s fi aflat c unul din copiii lor are o boal sau o tulburare afectiv i are nevoie de ajutor medical i psihologic, pre-zena lui Saturn n Casa a 5-a sugereaz c este un moment oportun pentru a aborda aceast proble-m i s i fac programri la cabinetele de specialitate pentru a vedea concis, despre ce este vorba. Poate fi i situaia ca un copil nu se descurce prea bine la coal i atunci vor angaja meditatori care s l ajute chiar dac aceste demersuri implic i costuri ridicate. Dac copilul este mai mare, stu-dent sau absolvent de facultate, este posibil s continue s l ntrein pn la gsirea unui loc de munc. Cu Saturn n tranzit prin Casa a 5-a este posibil s fi intrat, sau vor intra, n datorii pentru a-l ajuta.

    Nu toate situaiile reclam bani, ci mai degrab timp, alt resurs preioas atribuit lui Sa-turn. Dac primul lor copil a venit n timpul ederii lui Saturn n Casa a 5-a, mai mult ca sigur trece-rea de la statutul de necstorit, la aducerea pe lumea a unui copil fr a fi cstorit este o tranziie dificil. Pe de alt parte, este posibil s fi fost surprini s afle c bebeluii au nevoie de mult mai mult timp i de mai mult atenie dect au crezut. Saturn cere sacrificiu personal pentru atingerea unui scop mai mare i mai important i n aceast ipostaz, el oblig la aprofundarea noiunii de

  • 18

    valoare. Ali nativi Rac au cunoscut o alt latur saturnian, ntrzierea materializrii unor dorine. n acest caz , este posibil s fi decis s amne o sarcin atta timp ct nu i-au ntemeiat o familie.

    Poziia cere calm i rbdare - Saturn nu interzice gsirea iubirii, nici venirea pe lume a unui copil sau s mpiedice finalizarea vreunui proiect, Saturn impune obstacole pentru a ne testa flexibi-litatea, adaptabilitatea, devotamentul, loialitatea, maturitatea i rbdarea. Astfel c nativii Rac au devenit experi n a supravieui testelor saturniene iar n 2014 vor deveni mai practici, cu experien n tratarea acestor probleme. Cei care sunt singuri i ateapt de ani buni s ntlneasc adevrata dragoste au senzaia unui mers n gol, iar eu pot s le spun c nu au nevoie de aspecte spectaculoase pentru a gsi iubirea! Pur i simplu, acest domeniu, nu a fost prioritar pentru ei pan acuma, dar acum se va petrece o minune i pn pe 27 iulie 2014 va avea loc i acea ntnire mult ateptat, perspectivele pentru gsirea iubirii mult dorite nu au fost mai bune ca cele din prezent!

    Astrologii din vechime au scris despre ce se petrece atunci cnd Jupiter tranziteaz semnul Rac. Viaa nu poate avea ntotdeauna ceva special pentru a fi trit cu fenezie, dar este singura via pe care o avem i trebuie s ne bucurm de ea la maxim. Jupiter, Marele Benefic, este acum n Rac i le va oferi acestor nativi un avantaj serios pentru a gsi persoana care care s fie iubirea lor ade-vrat. Dei timpul n care aceast oportunitate poate s apar este scurt, el va comporta vibraii in-credibil de puternice. Cnd se vor simi mai singuri, atunci i vor fi remarcate calitile, va fi consi-derat deosebit de atrgtor, cu tot ce decurge din aceste aprecieri, de ctre cineva special. Cum spu-neam mai sus, 2014 este un an reper, care va stabili tonul pentru muli ani de acum ncolo!

    Viaa nativilor Rac va cunoate o multitudine de faete. Inclusiv din punct de vedere senti-mental pentru c, celor singuri, cel puin o persoan le va strni interesul i vor dori s le cunoasc, ansele ca mariajul celor cstorii s mearg mai bine sunt extraordinare, iar cuplurile care i do-resc un copil s fie binecuvntate cu fertilitate.

    Finanele i Cariera Rac are un profund sentiment vis-a vis de ceea ce simt despre lucruri, despre oameni i despre

    cum s acioneze. Intuiia este un avantaj extraordinar la locul de munc i n lumea afacerilor. Bineneles, aceasta este, indispensabil atunci cnd vrea s-i ntemeieze o familie sau pentru nelegerea din familie ori pentru a-i construi casa mult dorit, dar i are locul su, mai ales, n afaceri.

    Nativii Rac pot ajunge la acumularea unei adevrate averi cnd este vorba despre afaceri de familie, dar chiar i atunci cnd aceasta nu este o operaiune de familie, ei i vor trata partenerii ca i cum ar fi familia sa. n cazul n care nativii Rac lucreaz pentru altcineva, eful este figura paren-tal i colegii lor le sunt ca fraii i surorile. n cazul n care un nativ Rac este eful, toi angajaii si sunt copiii lor. Nativii Rac tresc acut sentimentul c trebuie s le asigure hrana de zi cu zi i celor-lali i se comport ca atare. Pe ei i bucur i i satisface s tie c i ajut pe ceilali i i susin n tot ce fac, este, dac vrei, o alt form de a cultiva ideea de familie.

    Cu Casa a 2-a a veniturilor din munc proprie n Leu, veniturile sunt oscilante dar dovedind o bun cunoatere a pieii de capital, speculaiile lor sunt de cele mai multe ori norocoase, mai aes dac vorbim despre proprieti imobiliare, hoteluri sau restaurante. Hoteluri de tip resort de sezon sau spa i cluburile de noapte sunt, de asemenea, profitabile pentru Rac chiar dac ei sunt, de fapt, covenionali, doresc s-i ctige traiul ntr-un mod plin de farmec. Ce este important ns este ca n chestiuni financiare Racii s fie mai puin capricioi, mai stabili i mai consecveni. Nu-i pot per-mite ca starea lor de spirit - astzi sunt aici i mine am plecat s transcead n afaceri. De aceea trebuie s i dezvolte stima de sine i sentimentul de autovaloare pentru a-i pune n valoarea po-tenialul financiar extraordinar.

    Saturn este n Casa a 5-a, o cas considerat de creativitate dar asociat, n acelai timp, cu speculaiile financiare, n mod special. Deci, nu exist un mod de lucru mai bun pentru ei dect Sa-turn n Casa a 5-a. Acest cmp de aciune despre care am vorbit mai sus n contextul iubirii, din per-spectiv financiar i profesional acoper i zona creativitii. Posibil s le fi luat mai mult timp i s fi cheltuit mai mult dect i-au propus pentru a finaliza un proiect. Uneori se ntmpl i aa, nu au de ales, i fac ceea ce trebuie s fac pentru a menine integritatea proiectului i a-l termina. Par-tea financiar analizat prin prisma noiunilor de venit i avere, se regsete complex redat ntr-o tem natal ceea ce dovedete c imaginea financiar a nativilor Rac se mbuntete pe timp ce trece. S fie ateni, de exemplu, n 2014 la orice investiie de natur speculativ pe care doresc s o fac. Piaa de valori ca i orice nou afacere este deosebit de riscant. S stea deoparte de ele dac

  • 19

    vrea s-i tie bunurile n siguran. Dac au un consultant financiar s i cear sfatul dar s nu ac-cepte rspunsuri evazive, ci clare i cu mai multe informaii de cotext dac s-ar putea.

    Ziua de 25 septembrie va fi una fantastic dac ne gndim c Uranus va primi vibraii sclipi-toare de la Jupiter. Jupiter va fi n casa banilor muncii, aa c s-ar putea bucura de o ans excelen-t viznd venitul Racilor. Aceast zi rsare printre cele dificile, ca o bijuterie nconjurat de spini, dar pot beneficia de bonitatea zilei alegnd cu atenie momentul aciunii. Semnul Berbec le stp-nete Casa a 10-a, a carierei ceea ce poate sugera c nativii Rac ateapt de mult timp s porneasc propria afacere, s fie mai activi public sau politic i mai independeni. Responsabilitile fa de fa-miliale i teama de a nu rni sentimentele altor oameni ori s nu fie ei nii rnii, inhib de multe ori la atingerea acestor obiective.

    Nativii Rac, asemenea efilor, au nevoie de un pic de voin ca s acioneze liber i dac o vor face, ea va avea o not de superioritate. Cnd un nativ Rac este n poziia de ef sau superior, el sau ea, se pot comporta ca un dictator asemenea nativilor Vrstor. Desigur, rzboaiele salariale nu sunt unele egocentrice dac sunt n aprarea celor aflate n subordinea lor. n cazul n care lipsete o parte din aceast lupt instinctual - independena sau spiritul de pionierat nativii vor avea dificul-ti extreme n atingerea obiectivelor din carier.

    Misiunea lor n 2014 este de a-i revitaliza cariera ta evitnd n acelai timp capcanele cauzate de impulsivitatea lui Uranus care este n Berbec. Sarcina lor cea mai presant este de a se reinventa i de a-i restructura cariera. Aceste lucruri au fost semnalate ca necesare nc din 2013 i chiar din 2012 i nu sunt uor de realizat. Este uor s vad ce i motiveaz ca s se reinventeze la locul de munc i asta ar trebui s fie o prioritate, mai ales c obinerea unei poziii mai bune care le-ar adu-ce mai muli bani ajut ntotdeauna n perioade de tranziie. Uranus, planeta surprizelor neateptate, a ajuns n Berbec n martie 2011 i va rmne acolo pn n septembrie 2019. Aa-numitele planete lente sau transpersonale, care orbiteaz undeva la marginile exterioare ale sistemului nostru solar, au stabilit temele majore pe care s le genereze i s le influeneze de mult timp. Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun i Pluto, au o perioad de revoluie lung pentru c se mic ncet i, de regul, rmn o perioad destul de lung, ntr-un semn Jupiter, aproximativ 1 an i 4 luni, Saturn 2 ani i jumtate, Uranus 7 ani, Neptun circa 11 ani iar Pluto peste 15 de ani. Acest lucru permite ca aciunea lor s aib un efect de durat, de neuitat.

    Cu Uranus n Casa a 10-a, a succesului i reputaiei profesionale, posibil ca viaa de la birou s nu fi fost deloc plictisitoar i multe dintre surprize le-au experimentat ncepnd din 2013 unele de bun augur, altele mai puin bune i vor continua pn n 2019. Sarcina lui Uranus este s ne n-vee s trim pe picioarele noastre, s depim adversitile atunci cnd este necesar, s fim flexibi-li, s avem pregtite resurse interioare dar, mai ales, s fim adaptabili.

    n 2014, nativii Rac trebuie s gseasc modaliti care s i motiveze n continuare, s le rea-duc entuziasmul pentru munca lor, dac vor o transformare remarcabil. Uranus poate crea astfel de situaii, cnd vor trebui s ia decizii rapid, dar s i cunoasc regulile jocului. Cnd vine vorba despre afaceri, trebuit s nvee aceste reguli nainte de a sri pentru c dac nu le cunosc, n viitor, pot exista consecine. Din fericire, ca semn de ap, intuiia este punctul lor forte.

    Ce ar trebui s perfecioneze Corpul lor, imaginea i stima de sine se vor mbunti. Aa cum am spus undeva mai sus,

    provocarea pentru ei este autoindulgena. Finanele se vor mbunti, tot pe cont propriu. Dar, ca i anul trecut, viaa lor spiritual va necesita munc i disciplin. Cei care nu sunt atrai de calea spiri-tual, ar fi bine s abordeze o disciplin spiritual sau meditaia.

    Exist tot felul de oameni care s le sugereze tot felul de informaii din surse spirituale, mare parte din ele contradictorii. Nativii Rac, n special, se vor confrunta cu un asemenea asalt. Singura modalitate de a ajunge la adevr este s-l descopere singuri, din interior. Odat ce fac acest lucru vor avea busola care s i orienteze n jungl. Este bine s-i gseasc un ghid spiritual, un guru, un model, s discute cu psihologi i astrologii, care i poate ajuta s se cunoasc pe sine. n cele din ur-m trebuie s descopere realitatea interioar prin practici de mod veche, aa c vor trebui s-i g-seasc timp pentru meditaie i spiritualitatea practic care mai apoi s fie parte din stilul tu de via- .

    Nu vor avea probleme cu timpul, dar vor trebui s munceasc, regulat i insistent. Saturn n Casa a 12-a arat c se vor confrunta cu blocaje sufleteti profunde i temeri interioare extreme. Atta timp ct aceste blocaje nu le afecteaz sntatea sau funcionarea normal a organismului,