farmec 2003

download farmec 2003

of 6

Transcript of farmec 2003

  • 7/28/2019 farmec 2003

    1/6

    nceput cu peste 120 de ani n urm, activitatea FARMEC are astzi o largrecunoatere, att n Romnia, ct i n lume, produsele companiei fiind exportate

    n ri din Europa, Asia i America de Nord.

    Istoria modern a companiei ncepe n 1967, cnd FARMEC devine primulproductor de creme i emulsii Gerovital H3 prof. Dr. Ana Aslan din Romnia.Produsele se adresau femeilor ajunse n pragul vrstei de 40 de ani, cnd tenularat primele semne de mbtrnire. Astzi, FARMEC produce peste 400 de produsecosmetice, care acoper o gam larg de utilizare.

    Originalitatea i calitatea produselor FARMEC a fost recunoscut oficial n anul 2002,atunci cnd compania a obinut Certificatul Internaional de Calitate ISO 9001:2008.

    Principiile active pe care le folosim provin n mare parte din natur: fructehrnitoare i bogate n vitamine, care sunt bune i la frumusee, nu doar la gust,plante medicinale autohtone pe care nu credeai c le vei gsi dect n ceaiuri, darcare i regenereaz tenul i prul, argila din muni, care n-ar fi fost dect pmnt,dac nu am fi aflat ce minuni poate face. Acestora li se adauga ingrediente deultim or, pe care specialitii notri le testeaz i le combin n aa fel nct sprimeti tot ce e mai bun pentru frumuseea i sntatea ta.

    Grija pentru frumos i respectul fa de tradiie, sntate i mediul nconjurtor,completate de cercetarea continu, originalitatea i atenia fa de cerineleclienilor si, au fcut din FARMEC un productor apreciat de-a lungul timpului.Astzi, portofoliul companiei nsumeaz cteva sute de produse, cele mai cunoscutegame fiind GEROVITAL H3 prof. dr. Ana Aslan, GEROVITAL H3 EVOLUTION,GEROVITAL PLANT, ASLAVITAL, FARMEC, ASLAMED, DOINA, ATHOS i OBSESIE.

    Cnd am creat produsele Farmec, nu ne-am gndit la reguli, la cum s ai buzele maipline, pielea mai nchisa la culoare i simetrii perfecte, ne-am gndit la tine i lafrumuseea ta natural. Am ales s i artm c eti frumoas i s punem nvaloare acele mici trsturi care te fac diferit de toate celelalte femei. De aceea,vei regsi n produsele noastre ingrediente care i vor dezvlui personalitatea, careadaug lumin, culoare i contrast frumuseii tale naturale.

  • 7/28/2019 farmec 2003

    2/6

    Pentru atingerea obiectivelor de performan i meninerea unui standard superiorde calitate, FARMEC a dezvoltat relaii de colaborare cu numeroi parteneri deprestigiu: Societatea Romna de Cosmetologie, Universitatea de Medicin iFarmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, Clinicile de Dermatologie din Cluj-Napocai Bucureti, Clinici de testare a eficienei produselor, Laboratoarele Dermscan

    Frana i Evic Internaional Romnia.

    2012 premiu piata

    Cea mai buna campanie de responsabilizare social din industria FMCG

    Campania Hai s aducem Romnia acas!

    2011 produsul anului

    Votat de ctre consumatorii romni

    Crema hidratant Gerovital Plant

    2010 premiul pen tru cel mai bun nou produs

    Grupa Produse de ngrijire Personal, pentru Gerovital H3 Evolution

    Premiile Piaa

    2010 premiu pentru excenlenta in afaceri

    Top APM Cluj 2010 - Ediia a XII-a

    Distrubutie

    Dezvoltarea companiei este sustinuta de consolidarea permanenta a propriei retelede distributie, dezvoltata la nivel national, coordonata prin intermediulreprezentantelor si punctelor de lucru din principalele orase ale Romaniei.

  • 7/28/2019 farmec 2003

    3/6

    Reprezentante: Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, Brasov, Pitesti, Piatra Neamt,Galati, Constanta, Craiova, Ploiesti, Focsani, Sibiu

    Farmec pentru toate buzunarele

    Vechimea de peste 55 de ani in industria cosmeticelor i-a asigurat producatorului dela Cluj experienta indelungata si nivelul profesional necesar pentru a producecosmetice de calitate si a face inovatii.

    "Produsele noastre reprezinta 60% din productia romaneasca de cosmetice", spuneDaniela Popa, asistent marketing la Farmec.

    Farmec este lider detasat pe segmentul Cleansing, detinand, conform ACNielsen, ocota de piata in valoare de 46,9% la nivelul lunilor mai-iunie 2001.

    Firma are un portofoliu de 9 marci de cosmetice pentru ingrijirea fetei. "Unul dintreavantajele noastre este, in primul rand, aceasta comoara pe care o detinem, marcaGerovital, recunoscuta pe plan mondial.

    Din produsele Gerovital comercializate in Romania, 80% sunt realizate de Farmec",spune Daniela Popa. Din cele noua game de produse, Gerovital, Ro-Plant si Farmeccontin produse pentru scheme complete de tratament - de la demachiere si pana lagommage si masti - iar celelalte game, care contin produse de curatire, hidratare sihranire a tenului, sunt in curs de extindere.

    Firma si-a marit in timp numarul de game de produse, pentru a acoperi toatesegmentele de consumatoare, astfel incat a intrat si pe "terenul" marilor

    producatori internationali.

    "Gamele Gerovital Plant - European Skin Care Products, Ecovital si Aslavital suntdestinate segmentului cu venituri mari si gusturi mai pretentioase. Concurenti peacest segment sunt produsele Nivea, L'Oreal, Galenic, Freeman si Synergie.

  • 7/28/2019 farmec 2003

    4/6

    Aceste produse sunt prezente in special in magazinele de lux si cu profil strictcosmetic, in farmacii si in unele saloane de estetica", spune Daniela Popa. Pe acestsegment are concurenti extrem de puternici, care isi permit sa sustina campanii

    publicitare intense si beneficiaza de increderea consumatorilor in produse straine.

    Fiindca Farmec nu-si permite sa sustina campanii de publicitate agresive, isipromoveaza produsele, in general, pe suporturi media mai putin costisitoare, cumar fi retelele de televiziune locale, radiourile si revistele de specialitate.

    "Un rol important pentru noi il au promovarea la locul vanzarii cu actiuni desampling, participarea la expozitii de profil destinate publicului, unde putem avea

    contact direct cu consumatorii.

    Cabinetele cosmetice sunt un alt instrument folosit de noi pentru promovare;cosmeticienele sunt cele mai in masura sa recunoasca calitatea unor produse deingrijire a fetei si sa le recomande clientelor", mentioneaza Popa.

    Gamele Gerovital H3, Gerovital Plant si Ro-Plant se adreseaza segmentului cuvenituri medii si incredere in produsele autohtone, iar gamele Farmec, Doina si

    cremele Ada segmentului cu venituri mici, segment pe care are asigurateconsumatoare fidele.

    Pe aceste doua segmente, concurenta este foarte acerba, subliniaza Daniela Popa,mentionand printre competitori producatorii autohtoni Elmiprodfarm (marcaElmiplant), Laboratoarele Ariel (Clas), Carina Cosmetics (Carina), Cosmetic Plant(Mester).

    Insa pe segmentul de piata cu venituri mici Farmec trebuie sa faca fata siconcurentei neloiale, venite din partea multor firme de cosmetice "no name",autohtone cat si straine.

    Aceste firme, "practicand preturi mai mult decat modice - 2.000 de lei un samponsau o crema, ceea ce spune mult despre calitatea produselor - au reusit, pe

  • 7/28/2019 farmec 2003

    5/6

    moment, sa deruteze consumatorii si, in acelasi timp, sa pericliteze imagineaanumitor producatori romani, in urma imitarii produselor de varf ale acestora",spune Daniela Popa.

    Gamele pentru segmentele cu venituri medii si mici sunt prezente in aproape toatemagazinele din tara care vand produse cosmetice, in toate marile lanturi demagazine - Billa, Mega Image, Gima, Profi, La Fourmi, Metro, inclusiv inhipermarketul Carrefour - in farmacii, in standurile de cosmetice din en-gros-uri sipiete.

    Din vanzarile aduse de toate gamele de cosmetice, 60% reprezinta vanzarileinregistrate pe marcile Gerovital, urmat de laptele demachiant Doina si gamaFarmec.

    Farmec are o distributie foarte extinsa, de la chioscuri si buticuri pana la magazinelede lux, acoperind peste 10.000 de puncte de vanzare.

    Firma are propria retea de distributie - reprezentantele sale, situate in 13 mariorase acoperind 85% din teritoriul tarii - si lucreaza cu distribuitori numai in zonelein care deschiderea de reprezentante nu a fost considerata justificata. "Pe o raza de

    200 de km in jurul sediului central, distributia se realizeaza direct din fabrica",precizeaza Daniela Popa.

    In prima jumatate a acestui an, Farmec a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de45% in lei si 10% in valuta, fata de perioada similara a anului trecut.

    "Vanzarile cantitative pe care le inregistram demonstreaza ca pe anumite categoriide produse am reusit sa castigam noi segmente de consumatori", spune Daniela

    Popa.

    Ea adauga ca situatia vanzarilor pe produse arata - pe langa confirmarea faptului carulajul cel mai mare il au produsele de ingrijire a fetei - o crestere, fata de alti ani, avanzarilor de demachiante si lotiuni de fata.

  • 7/28/2019 farmec 2003

    6/6

    "Aceasta se explica prin constientizarea de catre consumatoare a acestei etape decuratire - atat de importanta pentru un ten bine ingrijit", subliniaza Daniela Popa.

    Produsele cosmetice sunt definite ca fiind substante folosite pentru a imbunatati aspectul sau

    mirosul corpului uman. Ele sunt in general amestecuri de compusi chimici unele fiind derivate din

    surse naturale, dar marea majoritate sunt sintetice.

    Tinand cont de faptul ca produsele cosmeceutice sunt produse "de mijloc" intre cosmetice si

    farmaceutice (COSMEtice farmaCEUTICE) acestea se adreseaza persoanelor care isi doresc o

    ingrijire profesionala a pielii, persoanelor cu pielea sensibila, dar nu numai.

    Majoritatea persoanelor au pielea sensibila. Ce ii diferentiza este gradul de sensibilitate.

    Produsele Medik8, produse Green Cosmeceuticals, se adreseaza tuturor tipurilor de piele sensibila.

    Provocarea pentru Medik8 este de a crea formule profesionale de ingrijire a pielii, mai putin

    agresive, dar eficiente si fara a le reduce eficacitatea.

    http://www.cotidianul.ro/puterea-farmec-ului-nostru-167908/