Evaluare Diagnoza Organizationala 2014 2015

3
Evaluare Diagnoza organizationala 2014-2015 Fiecare student va opta pentru una din urmatoarele doua forme de evaluare: A. Raport de diagnoza organizational- maxim nota 10 - Presupune realizarea unei diagnoze propriu-zise intr-o organizatie reala - Acesta poate viza, in functie de nevoile organizatiei: o o diagnoza a perceptiei angajatilor asupra proceselor de HR sau a altor procese organizationale o O diagnoza a diferitelor aspecte organizationale: comunicare, surse de satisfactie in munca, tip de atasament organizational, surse de stres, s.a. o O diagnoza combinata din cele 2 variante si aspecte specifice ce sunt interesante pentru cei din conducerea organizatiei - Metodologia –diferentiata doar dupa marimea organziatiei – mare (chestionarul VOICE) sau mica (<20)- se va aplica chestionarul VOICE si se va face un interviu structurat cu cei din organizatie pe baza chestionarului pe care vi l-am pus la dispozitie pe grup - Se adauga un chestionar de cultura organizationala (vezi pe cel trimis pe grup!) - se selecteaza 3 subiecte de interes pentru management si se formuleaza intrebari personalizate - Raportul de diagnoza va fi structurat dupa modelul dat (vezi mai jos!) si va fi redactat ca pentru un manager Puteti sa realizati un proiect de grup (maxim 4 in grup) si sa aplicati chestionarul in 2-3 organizatii (min 90 de subiecti) si sa faceti o analiza comparativa. Se va prezenta un raport de activitate al grupului, in care se va mentiona contributia fiecarui membru al grupului la fiecare etapa a proiectului. B. Proiect de diagnoza organizationala – maxim nota 7 - Presupune realizarea unui proiect de diagnoza, ca o oferta pentru un director de firma - Acesta poate viza, in functie de nevoile organizatiei:

description

,

Transcript of Evaluare Diagnoza Organizationala 2014 2015

Page 1: Evaluare Diagnoza Organizationala 2014 2015

Evaluare Diagnoza organizationala 2014-2015

Fiecare student va opta pentru una din urmatoarele doua forme de evaluare:

A. Raport de diagnoza organizational- maxim nota 10- Presupune realizarea unei diagnoze propriu-zise intr-o organizatie reala - Acesta poate viza, in functie de nevoile organizatiei:

o o diagnoza a perceptiei angajatilor asupra proceselor de HR sau a altor procese organizationale

o O diagnoza a diferitelor aspecte organizationale: comunicare, surse de satisfactie in munca, tip de atasament organizational, surse de stres, s.a.

o O diagnoza combinata din cele 2 variante si aspecte specifice ce sunt interesante pentru cei din conducerea organizatiei

- Metodologia –diferentiata doar dupa marimea organziatiei – mare (chestionarul VOICE) sau mica (<20)- se va aplica chestionarul VOICE si se va face un interviu structurat cu cei din organizatie pe baza chestionarului pe care vi l-am pus la dispozitie pe grup

- Se adauga un chestionar de cultura organizationala (vezi pe cel trimis pe grup!)- se selecteaza 3 subiecte de interes pentru management si se formuleaza intrebari

personalizate- Raportul de diagnoza va fi structurat dupa modelul dat (vezi mai jos!) si va fi redactat ca

pentru un manager

Puteti sa realizati un proiect de grup (maxim 4 in grup) si sa aplicati chestionarul in 2-3 organizatii (min 90 de subiecti) si sa faceti o analiza comparativa. Se va prezenta un raport de activitate al grupului, in care se va mentiona contributia fiecarui membru al grupului la fiecare etapa a proiectului.

B. Proiect de diagnoza organizationala – maxim nota 7- Presupune realizarea unui proiect de diagnoza, ca o oferta pentru un director de firma- Acesta poate viza, in functie de nevoile organizatiei:

o o propunere de diagnoza a perceptiei angajatilor asupra proceselor de HR sau a altor procese organizationale

o O propunere de diagnoza a diferitelor aspect organizationale: comunicare, surse de satisfactie in munca, tip de atasament organizational, surse de stress, strategii de coping la stress, s.a.

o O propunere de diagnoza combinata din cele 2 variante- Se va face si o prezentare a metodologiei de lucru- se selecteaza 3 subiecte de interes pentru management si se formuleaza intrebari

personalizate- Vor fi prezentate si rezultate asteptate, in raport cu obiectivele investigatiei

Page 2: Evaluare Diagnoza Organizationala 2014 2015

Structura raport DO

Introducere

Descriere organizatie, organigrama

Analiza SWOT – pe baza discutiilor cu conducerea firmei (la organizatiile mici se va face o comparative intre analiza SWOT a conducerii vs. a angajatilor)

Scop si obiective ale diagnozei

Metodologie (participanti, instrumente, procedura)

Rezultate

o Prezentari grafice sugestive si comentarii pe fiecare aspect investigat

Concluzii pe baza obiectivelor

Sugestii de imbunatatire pentru aspectele problematice identificate

Dificultati intampinate in realizarea DO

Structura proiect DO

Introducere

Descriere organizatie, organigrama

Vulnerabilitatile organizatiei – care sunt problemele din cadrul organizatiei?

Propunere diagnoza organizationala: etape, obiective, instrumente

Rezultate asteptate

Care ar fi solutiile posibile?

Ce mai putem face dupa ce rezolvam problemele?

Ce dificutati ati putea intampina in realizarea DO?