Europa Travel - Catalog Circuit 2014

36
EUROPA CU EUROPA TRAVEL CIRCUITE LOW COST 2o14

description

by Catalin Constandache

Transcript of Europa Travel - Catalog Circuit 2014

EUROPACU EUROPA TRAVEL

CiRCUiTE

LOw COsT

2o14

2

REDUCERE 10 % pentru achitarea

integrala a excursiei pana la

31.12.2013

REDUCERE 10 % pentru primii 5 turisti

inscrisi in fiecare excursie pana la

31.12.2013

REDUCERE 3-10% pentru GRUPURi de

minimum 6 persoane, pe acelasi circuit

si aceeasi plecare

REDUCERE 3%

pentru ultimele 5 locuri

din autocar

Puncte in sistemul Club EUROPA TRAVEL - 50 pct = 1 EUR

europatravel.ro

europatravel.ro/circuiteCIPRIAN ENEA, consultant in turism, tvtravel.ro

„În ultimii ani, turiştii români au dovedit un apetit crescut pentru destinaţii de vacanţă mai puţin cunoscute, iar agenţiile de turism nu au întârziat să vină în întâmpinarea aşteptărilor lor. Aşa s-a născut proiectul „Toată Europa prin Europa Travel”, prin care, împreună cu cea mai mare agenţie low cost din România, am reusit sa vizitez toate ţările Bătrânului Continent. Europa Travel este singura agenţie de la noi din ţară care a susţinut un asemenea proiect.”

RAZVAN PASCU, consultant in turism si blogger, razvanpascu.ro

„Astazi as vrea sa va scriu putin despre unele dintre ofertele Europa Travel si aici ma refer in special la partea de circuite. Eu obisnuiesc sa calatoresc destul de mult mai ales in city-break-uri si circuite si de aceea pot spune ca am oarece expertiza pe acst domeniu. Asadar, Europa Travel ofera la vanzare vacante in circuite create in special in Europa. Vorbim aici in special despre Italia, Polonia, Portugalia, Scotia, Croatia, Cehia, Tarile Nordice, Marea Britanie, Muntenegru, Franta, Benelux, dar si destinatii din America, Asia sau Africa. Recomand circuitele Europa Travel…”

FLORENTINA TOMA, turist Circuit Grecia

„M-am bucurat enorm pentru oportunitatea de a trai o minunata excursie, pot spune ca sunt inca euforica, intrucat a fost asa cum mi-am dorit-o. Am avut oportunitatea de a vedea locuri si lucruri minunate, am cunoscut persoane simpatice, vremea a fost prielnica si risipirea resurselor financiare fara nici un fel de regret, am perceput amploarea ce o capata viziunea asupra lumii, asupra vietii. Deseori am simtit lacrimi in ochi din pricina emotiei, probabil pare imatura naivitatea mea, insa acest sentiment l-am trait in momentul in care simteam ca oamenii pot lasa in urma lor lucruri grandiose, pe langa povestile nemuritoare cu zei, din care reiese cat de abjecti erau. Entuziasmul si dorinta de a colinda prin lume, m-au determinat sa aleg chiar si excursia pentru anul viitor, un circuit de 13 zile in Italia si ma rog sa fiu sanatoasa si cu putere de munca pentru partea financiara.Va multumesc pentru seriozitate, va doresc cat mai multa sanatate si cat mai multe realizari. Toate cele bune pana la urmatoarea colaborare!

AVANTAJE

DE CE EUROPA CU EUROPA TRAVEL?Pentru ca programele sunt concepute de specialisti cu peste 20 de ani de experienta, ce testeaza si verifica personal fiecare circuit, fiecare hotel, fiecare restaurant, fiecare popas, alegand pentru dvs. locurile cele mai interesante, astfel incat sa le vedeti si simti ca si cum ati fi localnici.

Ghizi profesionisti, cei mai multi dintre ei profesori cu multi ani la catedra, dar mai ales cu experienta sutelor de grupuri conduse si indrumate in toate orasele importante ale Europei, avand capacitatea de a transforma calatoriile in experiente unice, altfel greu de atins pe cont propriu, ce se vor transforma in amintiri memorabile.

Hoteluri alese cu grija, stiuta fiind importanta unei nopti de odihna dupa o zi epuizanta. Curatenie si confort, iata ce caracterizeaza, in esenta, hotelurile utilizate pentru popasurile de pe traseu.

Autocare impecabile, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru calatorii confortabile si soferi profesionisti in adevaratul sens al cuvantului, avand la activ sute de mii de kilometri pe drumurile europene.

Un raport calitate/pret imbatabil, asigurat de forta de negociere a grupului si de volumul serviciilor contractate, pretul excursiilor transformand sintagma “low-cost” in realitate.

1. PARIS 475 EURO 6 ZILE

2. LONDRA 495 EURO 6 ZILE

3. ITALIA CLASICA 485 EURO 11 ZILE

4. ROMA 269 EURO 6 ZILE

5. ROMA 365 EURO 6 ZILE

6. TOSCANA - SLOVENIA - CROATIA 369 EURO 9 ZILE

7. NORDUL ITALIEI 269 EURO 7 ZILE

8. BUDAPESTA - COTUL DUNARII 219 EURO 5 ZILE

9. CROATIA - SERBIA - MUNTENEGRU 469 EURO 8 ZILE

10. PRAGA - VIENA 239 EURO 7 ZILE

11. AUSTRIA - CEHIA - ASTELELE BAVARIEI 369 EURO 9 ZILE

12. ELVETIA SI CASTELELE BAVARIEI 495 EURO 10 ZILE

13. GERMANIA 655 EURO 13 ZILE

14. BENELUX - GERMANIA 529 EURO 12 ZILE

15. POLONIA 265 EURO 6 ZILE

16. INCURSIUNE IN BALCANI 269 EURO 7 ZILE

17. SPANIA CLASICA 620 EURO 10 ZILE

18. BASARABIA - UCRAINA 265 EURO 9 ZILE

19. PORTUGALIA CLASICA 650 EURO 7 ZILE

20. TURCIA CLASICA 345 EURO 12 ZILE

21. ISTANBUL 160 EURO 5 ZILE

22. ISTANBUL 225 EURO 5 ZILE

23. GRECIA - PELOPONEZ 289 EURO 7 ZILE

Köln

Moscova

Oslo

Paris

Roma

Atena

Berlin

BruxellesLondra

Praga

Budapesta

Barcelona

CiRCUiTE LOw COsT

2014

4

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - PARisOra 06:25 – Intalnire la Aeroportul Henri Coanda - Otopeni, biroul de informatii, cu reprezentantul al agentiei.Ora 08:25 – Decolare din Bucuresti. Sosire inainte de pranz. Incepem explorarea Orasului Luminilor, intr-un tur panoramic: Place de la Concorde, L’Arc de Triomphe, Champs Elysees, Grand Palais si Petit Palais. Continuam cu Trocadero si Palais de Chaillot, Tour Eiffel, incheindu-ne turul in cel mai modern cartier parizian, La Defense. Timp liber. Cazare Paris.

Ziua 2. PARis Mic dejun. Continuam sa descoperim Parisul, poposind pe L’Ile de la Cite, cu principala sa atractie, Catedrala Notre Dame. Vom vizita apoi Palatul Conciergerie si Sainte Chapelle, Pantheonul, Sorbona, Cartierul Latin. Continuam cu Les Invalides, cartierul Montparnasse, Jardin du Luxembourg, cartierul Montmartre, Biserica Sacre Coeur, Place de la Bastille, Centrul Pompidou, Opera. Seara sugeram o plimbare cu ‘Bateaux Mouches’ pe Sena, prilej de a admira ‘by night’ o parte din monumentele grandioase ale Parisului.

Ziua 3. PARis Mic dejun. Dimineata vizita individuala la Muzeul Luvru. In a doua parte a zilei, sugeram vizitarea Muzeului d’Orsay. Timp liber, in care vom putea explora marile bulevarde pariziene, cu celebrele Galerii La Fayette sau Place Vendome. Cazare.

Ziua 4. PARis, VERsAiLLEs si FONTAiNEBLEAU Mic dejun. Astazi putem opta pentru o excursie la Versailles, unde vom vizita grandiosul Palat al lui Ludovic al XIV-lea si gradinile acestuia, continuand apoi cu Fontainebleau, alt reper turistic inconfundabil, palat monumental de care se leaga patru secole de istorie a Frantei. Cazare Paris.

Ziua 5. VALEA LOiREi Mic dejun. Timp liber in Paris sau excursie optionala pe Valea Loirei, unde vom putea admira doua dintre cele mai frumoase castele ale Frantei, Chambord si Cheverny. Seara intoarcere in Paris si cazare.

Ziua 6. PARis - BUCUREsTiMic dejun. Timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara.

sERViCii iNCLUsE• transport avion Bucuresti –

Paris – Bucuresti• turul de oras din prima zi• cazare 5 nopti cu mic dejun la

Paris, hotel Ibis Berthier Porte de Clichy 3* sau similar

• vizitele cuprinse in program• ghid insotitor

NU sUNT iNCLUsE• intrarile la obiectivele turistice• taxele de aeroport - 165 Euro• excursiile la Versailles si

Fontainbleau, 45 Euro si Valea Loirei, 65 Euro

• plimbarea cu vaporasul pe Sena

PARis

Avion, 6 zile / 5 noptiPlecare: 19.08.2014

475EURO

Paris • Versailles • Fontainebleau • Valea Loirei

5

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - LONDRAOra 06:25 – Intalnire la Aeroportul Henri Coanda - Otopeni, biroul de informatii, cu reprezentantul al agentiei. Ora 08:25 – decolare din Bucuresti. Sosire la Londra, ora 09:50 si deplasare in centru, pentru un tur panoramic in care vom admira Big Ben, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Hyde Park. Cazare.

Ziua 2. LONDRA Mic dejun. Continuam vizitarea capitalei britanice: Palatul Buckingham, St. James Park, Abatia gotica Westminster, Tower Bridge, Tower of London, Catedrala St. Paul. Dupa-amiaza libera in Londra, in care vom putea vizita British Museum sau Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussaud. Seara plimbare optionala cu vaporasul pe Tamisa. Cazare.

Ziua 3. wiNDsOR, sTONEHENGE, sALisBURY (350 km)Mic dejun. Excursie optionala la Windsor, resedinta familiei regale britanice, continuand apoi spre Stonehenge, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic. Urmatorul popas va fi in Salisbury, a carui catedrala gotica, construita incepand cu anul 1220, este o capodopera desavarsita a arhitecturii englezesti medievale. Intoarcere la Londra via Southampton, din al carui port a plecat celebrul vapor Titanic in prima si ultima sa calatorie. Cazare.

Ziua 4. LONDRA Mic dejun. Timp liber in Londra. In prima parte a zilei excursie optionala la Cambridge. Intr-un tur panoramic se pot admira King’s College Chapel, Cambridge University Library, St. John’s College. Intoarcere in Londra dupa-amiaza. Nu ratati o vizita la celebrul magazin Harrods sau o plimbare pe renumita Oxford Street, principala artera comerciala a metropolei. Seara, optional, cina intr-un pub traditional londonez. Cazare Londra.

Ziua 5. OXFORD, CAsTELUL wARwiCK si sTRATFORDMic dejun. Astazi va sugeram o excursie optionala de exceptie, plecand mai intai spre Oxford, dupa care vom continua cu vizitarea faimosului Castel Warwick, datand din vremea lui William Cuceritorul, unde, potrivit legendelor, poti intalni fantomele celor care au locuit aici de-a lungul vremii. Ultimul popas va fi in pitorescul orasel Stratford-upon-Avon, locul de nastere al Marelui Shakespeare, prilej de a vizita Casa Memoriala si Holy Trinity Church, unde a fost botezat si unde se afla inmormantat celebrul dramaturg. Intoarcere seara la Londra si cazare.

Ziua 6. LONDRA Mic dejun. Timp liber in Londra pana la transferul la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara.

sERViCii iNCLUsE• transport avion Bucuresti –

Londra – Bucuresti• cazare 5 nopti cu mic dejun

la Londra in hotel Holiday Inn Express Docklands 3* sau similar

• vizitele cuprinse in program• ghid insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • intrarile la obiectivele turistice• taxele de aeroport - 165 Euro• excursiile optionale• plimbarea cu vaporasul pe

Tamisa

LONDRA

Avion, 6 zile / 5 noptiDATE DE PLECARE: 20.05, 24.06, 22.07, 19.08, 16.09.14

495EURO

Windsor • Stonehenge • Salisbury • Oxford • Castelul Warwick • Stratford

6

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BUDAPEsTA (895 km)Ora 05.30 - Imbarcarea in Bucuresti - Parcul Izvor. Ora 06.00 - Plecare pe traseul Ploiesti - Brasov - Sebes - Deva - Timisoara - Budapesta. Cazare

Ziua 2. BUDAPEsTA - ViENA - VENETiA (800 km)Mic dejun. Plecare spre Viena. Tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primaria, dupa care continuam pietonal din Piata Maria Tereza, trecand prin curtea Palatului Hofburg, pana la Domul Sf. Stefan. Tranzitam Austria pe ruta Graz - Udine. Seara cazare in zona Venetia.

Ziua 3. VENETiA - PADOVA - VERONA (340 km)Mic dejun. Ne deplasam la Venetia unde vizitam Piata San Marco, Palatul Ducal, Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Optional, daca timpul permite, vizitarea insulei Murano. Plecare spre Milano. Scurt popas in Padova pentru vizitarea Bazilica Sfantului Anton, unul din cele mai importante monumente religioase ale Italiei. Urmatoarea oprire va fi la Verona, unde vom putea admira Arenele Romane, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori. Seara cazare la Milano.

Ziua 4. MiLANO - PisA - FLORENTA (410 km)Mic dejun. Tur pietonal in Milano, vizitand Piata Domului, Castelul Sforzzesco, Opera Scala.

Continuam traseul spre Florenta. Popas la Serravalle Outlet, cel mai mare outlet din Europa. Urmatoarea oprire va fi la Pisa, prilej de a admira faimosul Turn Inclinat (exterior). Cazare Florenta/Montecatini Terme.

Ziua 5. FLORENTA - ROMA (275 km)Mic dejun. Vom petrece cea mai mare parte din zi in Florenta, capitala renascentista a lumii, oras de care se leaga nume precum Leonardo da Vinci, Dante Aligheri, Michelangelo, Machiavelli. Vizitam principalele atractii turistice ale orasului: Domul Santa Maria del Fiore, Basilica Santa Croce, Ponte Vecchio, Piata Signoriei. Dupa-amiaza plecare spre Roma. Sosire in Roma si cazare.

Ziua 6. ROMAMic dejun. Vom incepe vizitarea Orasului Etern cu Vaticanul (Muzeul si Capela Sixtina), Piata si Basilica San Pietro. Ne deplasam apoi in Piata Venezia si Piata Spaniei, ajungand spre seara la faimoasa Fontana di Trevi. Cazare in Roma.

Ziua 7. ROMAMic dejun. Continuam explorarea Orasului Etern, vizitand Forul Roman, Columna lui Traian, Collosseum-ul, Capitoliul. Dupa pranz vizitam unul din marile edificii religioase ale Romei - Basilica Santa Maria Maggiore. Timp liber. Cazare Roma.

Ziua 8. NAPOLi, POMPEi, iNsULA CAPRi Mic dejun. Excursie optionala in peninsula Sorrentina. Sosim la

Napoli, oras fermecator, asezat in umbra Muntelui vulcanic Vezuviu, de unde se poate lua vaporasul pentru vizitarea Insulei Capri sau se poate opta pentru o vizita a anticului Pompei. Intoarcere seara si cazare la Roma.

Ziua 9. Asissi - sAN MARiNO - PADOVA (595 km)Mic dejun. Plecare spre San Marino, trecand prin Asissi, unde vom vizita Basilica Sfantului Francisc, catedrala supraetajata care gazduieste monumentalele fresce ale artistului renascentist Giotto. Timp liber in San Marino. Seara cazare in zona Padova.

Ziua 10. LJUBLJANA si ZAGREB (750 km)Mic dejun. Plecare dimineata

iTALiA CLAsiCA

485EURO

Autocar, 11 zile/10 noptiPerioada: 19.08 - 29.08.2014

7

europatravel.ro LOW COST circuite

devreme spre Slovenia. Popas pentru un tur panoramic al capitalei, Ljubljana.Traversam frontiera in Croatia si sosim la Zagreb, cea de-a cincea capitala a acestui voiaj, unde vom vizita, pietonal, centrul turistic al orasului, un minunat complex urban medieval. Sosirea seara tarziu la Budapesta si cazare.

Ziua 11. BUDAPEsTA - BUCUREsTi (895 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele

turistice (tarife/persoana): VIENA - Palatul Hofburg, 10 Euro, Catedrala Sf Stefan (urcare in Turnuri, 8 Euro); MILANO - Castelul Sforzzesco, 15 Euro; FLORENTA - Domul Santa Maria del Fiore, 6 Euro; Basilica Santa Croce, 4 Euro; Ponte Vecchio, 14 Euro; ROMA - Collosseum, 16 Euro; Forumul Roman, 7 Euro; Basilica Santa Maria Maggiore

• Excursiile optionale (tarife/persoana): Napoli, Pompei/Insula Capri 43 Euro

• Biletele de vaporetto la Venetia (vaporas privat) si taxa Tronchetto: 25 Euro/persoana

• Biletele de vaporas pentru Insula Capri

• Taxele de oras la hotelurile din Roma si Milano (3 Euro/noapte), Montecatini Terme (1 Euro/noapte) si Padova (2 Euro/noapte)

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 10 nopti cazare cu mic

dejun in hoteluri de 3* - 2 nopti Budapesta, 1 noapte zona Venetia, 1 noapte Milano-Bergamo, 1 noapte Montecatini Terme, 4 nopti

Roma, 1 noapte zona Padova • Taxele de intrare in orasele

vizitate• Vizitele cuprinse in program• Ghid insotitor

8

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - VENETiA (1363 km)Ora 22:00 - Imbarcarea in Bucuresti-Parcul Izvor Ora 22.30 - Plecare pe traseul Pitesti - Craiova - Turnu Severin - Portile de Fier - Belgrad - Zagreb. Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2.VENETiA - PADOVA (50 km)Sosire in Venetia vom vizita Piata San Marco, Palatul Ducal, Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Optional, daca timpul permite, croaziera in insula Murano. Plecare spre Padova. Sosire si cazare in zona Padova.

Ziua 3. PADOVA - Assisi - ROMA (498 km)Mic dejun. Incepem ziua cu un scurt tur al orasului Padova unde vom vizita Prato della Valle, cea mai mare piata publica din Italia si Bazilica Sfantului Anton, unul din cele

mai importante monumente religioase ale Italiei. Urmatoarea oprire va fi in Assisi unde vom vizita Basilica Sfantului Francisc, catedrala supraetajata care gazduieste monumentalele fresce ale artistului renascentist Giotto si Piazza del Comune. Continuam traseul spre Roma. Sosire si cazare.

Ziua 4. ROMAMic dejun. Vom incepe vizitarea Orasului Etern vizitand Columna lui Traian, Collosseum-ul, Capitoliul, Forul Roman. Dupa pranz vizitam unul din marile edificii religioase ale Romei - Basilica Santa Maria Maggiore. Timp liber. Cazare Roma.

Ziua 5. ROMA - VATiCAN -BELGRAD (1290 km)Mic dejun. Continuam explorarea Orasului Etern cu Vaticanul (Muzeul, Capela

Sixtina), Piata si Basilica San Pietro. Ne deplasam apoi in Piazza Venezia si Piata Spaniei, ajungand spre seara la faimoasa Fontana di Trevi. Seara plecam din Roma spre Serbia, tranzitand Slovenia si Croatia. Se calatoreste noaptea.

Ziua 6. BELGRADSosire in Belgrad in jurul pranzului. Vom avea timp pentru masa apoi vom incepe vizita capitalei Serbiei, situata la confluenta raurilor Sava si Dunarea, in campia Panoniei. Orasul este considerat ca unul din cele mai frumoase orase balcanice, cu numeroase obiective istorice, strazi pitoresti si o vibranta viata de noapte. Vom descoperi Skadarlija - cartier boem din centrul vechi, numit si ‘Montmarte al Belgrad-ului’, Terajije - principalul bulevard al capitalei, strada pietonala Knez

Mihailova, Parlamentul, Palatul Vechi (exterior) . Cazare.

Ziua 7. BELGRAD - BUCUREsTi (625 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

ROMA

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 4 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri de 3*: 1 noapte in zona Padova, 2 nopti Roma, 1 noapte Belgrad

• Taxele de intrare in orasele vizitate

• Vizitele cuprinse in program• Ghid insotitor

269EURO

Autocar, 6 zile / 4 noptiPlecari: 23.05, 05.07, 06.09.2014

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice

(tarife/persoana): VENETIA - Palatul Ducal, 12 Euro; ROMA - Collosseum, 16 Euro; Forumul Roman, 7 Euro; Muzeul Vatican, 14 Euro; Basilica San Pietro, 15 Euro; Croaziera in insula Murano, 15 Euro; biletele de vaporetto la Venetia si taxa Tronchetto, 25 Euro/persoana

• Taxele de sejur la hotelurile din Roma (3 Euro/noapte) si Padova (2 Euro/noapte)

9

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi -ROMAOra 06:25 – Intalnire la Aeroportul Henri Coanda - Otopeni, biroul de informatii, cu reprezentantul al agentiei. Ora 08:25 – decolare din Bucuresti. Soire la Roma.Incepem explorarea Orasului Etern, vizitand Basilica Santa Maria Maggiore, Columna lui Traian, Collosseum-ul, Capitoliul, Forum Roman. Transfer la hotel si timp liber pentru odihna. Dupa-amiaza ne deplasam pietonal in Piata Venetia, Piata Navona, Piata Spaniei, ajungand spre seara la faimoasa Fontana di Trevi. Cazare in Roma.

Ziua 2. ROMAMic dejun. In prima parte a zilei, vom vizita Vaticanul (Muzeul, Capela Sixtina), Piata si Basilica San Pietro. Turul continua dupa-amiaza cu San Giovanni in Laterano si Castello Sant’Angelo. Cazare Roma.

Ziua 3. ROMA Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale si relaxare. Sugestii: San Pietro in Vincoli, Santa Maria de la Concezione, Basilica San’t Ignazio, Vila si Galeria Borghese. Cazare Roma.

Ziua 4. NAPOLi, POMPEi, iNsULA CAPRi Mic dejun. Excursie optionala in peninsula Sorrentina. Sosim la Napoli, oras fermecator, asezat in umbra Vezuviului, de unde se poate lua vaporasul pentru vizitarea Insulei Capri sau putem vizita anticul Pompei. Intoarcere seara si cazare la Roma.

Ziua 5. ROMA si TiVOLiMic dejun. Timp liber in Roma. Pentru cei interesati sugeram o excursie optionala la Tivoli, orasel deosebit, situat in estul Romei la aprox. 25 km, unde se pot vizita faimoasele

vile renascentiste si admira gradinile luxuriante care le inconjoara (Vila d’Este, Vila Adriana etc). Cazare Roma.

Ziua 6. ROMAMic dejun. Timp liber in Roma pana la transferul la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara.

NU sUNT iNCLUsE: • intrarile la obiectivele turistice• taxele de aeroport 165 Euro• excursiile optionale: Napoli,

Pompei / Insula Capri 45 Euro; Tivoli 20 Euro

• biletele de vaporas la Insula Capri

• taxa de sejur pentru hotelul din Roma (3 €/ noapte)

sERViCii iNCLUsE• transport avion Bucuresti –

Roma – Bucuresti• turul de oras din prima zi• cazare 5 nopti cu mic dejun

in Roma la hotel Idea 4* sau similar

• vizitele cuprinse in programghid roman insotitor

DE LA

365EURO

Avion, 6 zile / 5 noptiPlecari: 22.07, 16.09.14

10

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BELGRAD (600 km) Ora 05:30 - Imbarcarea in Bucuresti - Parcul Izvor.Ora 06:00 - Plecare pe traseul Pitesti - Craiova - Turnu Severin - Portile de Fier. Pe parcurs, un scurt tur panoramic al municipiului Drobeta-Tr.Severin, pentru a admira ramasitele podului construit de arhitectul Apolodor din Damasc si alte vestigii ale perioadei romane. Continuarea drumului de-a lungul defileului Dunarii in zona «Cazane». Sosire dupa-amiaza tarziu la Belgrad. Cazare Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD - sLAVONsKi BROD - ZAGREB (396 km)Mic dejun. Drumul continua spre Zagreb cu un scurt popas in localitatea Slavonski

Brod unde piesele de interes turistic sunt fortareata din sec al XVII-lea si Brodska Posavjie - muzeul vaii Sevei. Zagreb, capitala Croatiei ofera vizitatorilor o dubla perspectiva - Orasul de Sus cu

cladirile sale vechi de aspect medieval (turnul Lotrscak, biserica Sf Marcu, Poarta de piatra, atelierul lui Ivan Merstrovic) si orasul de Jos (Donji Grad) cu frumoasele sale edificii neoclasice (pavilionul

de Arta, Gara principala, Galeria Strossmayer, Teatrul National, Muzeul Mimara) si impresionanta catedrala dedicata Maicii Domnului si Sf.Stefan. Seara cazare in Zagreb.

Ziua 3. ZAGREB - LUBLJANA - MONTECATiNi (578 km)Mic dejun. Tranzitam Slovenia si poposim pentru un tur panoramic al capitalei, Ljubljana, admirand centrul vechi al orasului: Orasul Vechi, Podul Triplu, Podul Dragonului, Piata Republicii. Continuam drumul spre Italia. Cazare in Montecatini Terme, statiune termala pitoreasca, situata in inima Toscanei.

Ziua 4. FLORENTA - PisA si LiVORNO (518 km)Mic dejun. Dedicam o zi pentru a descoperi comorile Toscanei si vom incepe cu Florenta, capitala renascentista a lumii, oras de care se leaga nume precum Leonardo da Vinci, Dante Aligheri, Michelangelo, Machiavelli.

369EURO

TOsCANA - sLOVENiA - CROATiA

11

europatravel.ro LOW COST circuite

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 7 nopti cazare cu mic dejun in

hoteluri 2-3*: 2 nopti Belgrad, 3 nopti Montecatini Terme, 2 nopti Opatija, 1 noapte Zagreb

• Vizitele cuprinse in program• Ghid insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele

turistice (tarife/persoana): ZAGREB: Turnul Lotrscak: 1.5 Euro, Muzeul Mimara: 2,5 Euro, Galeria Strossmayer: 4 Euro; FLORENTA: Domul Santa Maria del Fiore: 6 Euro, Basilica Santa Croce: 4 Euro, Ponte Vecchio: 14 Euro; PISA: Domul: 2 Euro; Turunul Inclinat din Pisa : 17 Euro; Baptisteriul din Pisa: 5 Euro

• Excursiile optionale (tarife/persoana): Turul Peninsulei Istria (Pola, Rovinji si Rijeka): 35 Euro; Cinqueterre si Portofino (ghid insotitor, bilete ferry si bilete tren): 45 Euro.

• Serviciile de ghizi locali, transportul local individual.

Autocar, 9 zile / 8 noptiDate de plecare: 10.06, 27.09.2014

Vizitam principalele atractii turistice ale orasului: Domul Santa Maria del Fiore, Basilica Santa Croce, Ponte Vecchio, Piata Signoriei. Optional, vizita poate continua cu orasul PISA unde vom admira celebrul turn inclinat, Domul, Baptisteriul. Continuam cu LIVORNO - una dintre cele mai frumoase statiuni litorale din Italia.

Ziua 5. CiNQUE TERRE si PORTOFiNO (516 km)Mic dejun. Astazi va propunem una din cele mai frumoase excursii, in cele doua bijuterii ale Rivierei Ligurice, ambele facand parte din patrimoniul mondial UNESCO datorita peisajelor senzationale. Vom ajunge la Santa Margherita Ligure, unde ne vom imbarca pentru un voiaj pe mare de

pana la Portofino. Continuam calatoria pana la Spezia, de unde vom lua trenuletul pana in Cinque Terre. Cele 5 orasele de pe coasta ofera privelisti spectaculoase, fiind construite in terase abrupte care coboara pana la mare. Vom putea sa ne plimbam in voie pe stradutele pitoresti si sa admiram peisajele miraculoase. Intoarcere seara la hotel si cazare.

Ziua 6. MONTECATiNi - PADOVA - OPATiJA (426 km)Mic dejun. Plecare spre Opatija cu un scurt popas la Padova pentru a vizita Basilica San Antonio. Continuam drumul spre Croatia. Sosire in cursul serii Opatija si cazare.

Ziua 7. OPATiJA si isTRiA (266 km)Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea orasului Opatjia.Dupa amiaza libera sau optional, tur al peninsulei Istria cu vizitarea oraselor Pola, Rovinji si Rijeka.Seara cazare la acelasi hotel.

Ziua 8. OPATiJA - BELGRAD (589 km)Mic dejun. Plecare spre Belgrad cu un scurt popas la Karlovac, interesant prin mostenirea arhitecturala din perioada habsburgica si impresionanta biserica medievala Sf.Treime. Sosire Belgrad si cazare.

Ziua 9. BELGRAD - BUCUREsTi (600 km)Mic dejun. Incepem ziua cu un tur panoramic al capitalei

Serbiei care cuprinde Parlamentul, Palatul regal al dinastiei Obrenovici, strada pietonala Knez Mihailova, Teatrul National, Cetatea medievala si catedrala Sf.Sava. Plecare spre tara pe acelasi traseu.Sosire seara in Bucuresti, in funcite de formalitatile vamale, si de trafic.

12

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - ZAGREB (987 km)Ora 05.30 - Imbarcarea in Bucuresti-Parcul IzvorOra 06.00 - Plecare pe traseul Pitesti -Craiova - Turnu Severin - Portile de Fier. Pe parcurs, un scurt tur panoramic al municipiul Drobeta-Tr.Severin, pentru a admira ramasitele podului construit de arhitectul Apolodor din Damasc si alte vestigii ale perioadei romane. Continuarea drumului de-a lungul defileului Dunarii in zona «Cazane». Continuam traseul spre Zagreb, capitala Croatiei, tranzitand Serbia. Sosire seara tarziu in Zagreb si cazare.

Ziua 2. ZAGREB - PADOVA - VERONA (492 km)Mic dejun. Dimineata vom vizita pietonal centrul turistic al orasului.

Plecare spre Verona cu un scurt popas in Padova pentru vizitarea Bazilica Sfantului Anton, unul din cele mai importante monumente religioase ale Italiei. Sosire in Verona si cazare.

Ziua 3. VERONA - MiLANO - PADOVA - VERONA - GENOVA (319 km)Mic dejun. Azi vom putea admira Verona in toata splendoarea ei cu Arenele Romane, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori. Plecare apoi spre Milano unde vom face un tur pietonal vizitand Piata Domului, Castelul Sforzzesco, Scala. Continuam traseul spre Genova. Sosire si cazare.

Ziua 4. GENOVA - CiNQUE TERRE - MONTECATiNi (205 km)Mic dejun. Tur de oras Genova, capitala Liguriei, locul de nastere al lui Cristofor Columb. Vom vizita Acvariul, Vechiul Port, centrul istoric, Catedrala San Lorenzo, Palazzo Ducale, Santa Maria di Castello, casa natala a lui Cristofor Columb. Continuam drumul spre Montecatini Terme. Pe drum ne vom opri la Spezia, de unde vom lua trenuletul pana in Cinque Terre. Cele 5 orasele de pe coasta ofera privelisti spectaculoase, fiind construite in terase abrupte care coboara pana la mare. Sosire in Montecatini Terme seara si cazare.

Ziua 5. PisA - FLORENTA - CONEGLiANO (158 km)Mic dejun. Dedicam o zi comorilor Toscanei si vom incepe cu o excursie in Pisa unde vom admira celebrul turn inclinat, Domul si Baptisteriul. Continuam cu Florenta, capitala renascentista a lumii, oras de care se leaga nume precum Leonardo da Vinci, Dante Aligheri, Michelangelo, Machiavelli. Vizitam Domul Santa Maria del Fiore, Basilica Santa Croce, Ponte Vecchio, Piata Signoriei. Deplasare spre zona Venetia (Conegliano) si cazare.

Ziua 6. CONEGLiANO - VENETiA (63 km)Mic dejun. Deplasare spre Venetia. unde vom vizita Piata San Marco, Palatul Ducal,

Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Va sugeram sa optati pentru o croaziera in insula Murano. Plecare seara spre tara. Se calatoreste noaptea tranzitand Slovenia ,Croatia si Serbia.

Ziua 7. VENETiA - BUCUREsTi (1358 km)Sosire in Bucuresti in jurul dupa amiezii in functie de trafic si formalitatile vamale.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat, pe

durata traseului• 5 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri de 2-3*: 1 noapte Zagreb, 1 noapte Verona, 1 noapte Genova, 1 noapte Montecatini Terme , 1 noapte zona Venetia (Conegliano)

• Taxele de intrare in orasele vizitate

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor.

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice

(tarife/persoana): MILANO: Castelul Sforzesco:15 Euro; GENOVA: Acvariul: 15 Euro; PISA: Domul: 2 Euro; ; FLORENTA: Santa Maria del Fiore: 6 Euro, Basilica Santa Croce: 4 Euro, Ponte Vecchio: 14 Euro;VENETIA: Palatul Ducal: 12 Euro.

• Excursiile optionale: Cinque Terre si Pisa: 29 Euro

• Biletele de vaporetto la Venetia si taxa Tronchetto: 25 Euro/persoana

• Taxele de sejur la hotelurile din Verona si Conegliano (2 Euro/noapte), Genova si Montecatini Terme (1 Euro/noapte)

Autocar, 7 zile/5 noptiDate de plecare: 31.05, 20.09.2014

269EURO

NORDUL iTALiEi

13

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 1.BUCUREsTi - BUDAPEsTA (895 km)Ora 05.30 - Imbarcarea in Bucuresti-Parcul Izvor. Ora 06.00 - Plecare pe traseul Ploiesti - Brasov - Sebes - Deva - Timisoara - Arad. Sosire seara si cazare Budapesta.

Ziua 2. BUDAPEsTA - COTUL DUNARii cu PRANZ iNCLUs (122 km)Mic dejun. Dupa amiaza vom efectua o excursie la cotul Dunarii. Prima escala este Esztergom orasul de bastina al Sf Stefan, resedinta religioasa a Bisericii Catolice din Ungaria. Continuam drumul spre Visegrád unde vizitam cetatea, apoi vom servi pranzul. Continuam deplasarea spre Szentendre - oras bogat in monumente

istorice. Dupa vizitarea orasului urmeaza vizitarea renumitului Caprice. La sfarsitul vizitei se pot cumpara bijuterii facute in cadrul fabricii de diamante din imediata apropiere a muzeului.

Ziua 3. BUDAPEsTAMic dejun. Vom incepe ziua cu explorarea capitalei Ungariei, si vom vizita Bastionul Pescarilor, Biserica Mattyas si Palatul Regal. Vom continua apoi cu Opera, Piata Eroilor, Parlamentul, Biserica Sf. Stefan, Podul cu lanturi. Vom avea prilejul de a admira si Insula Margareta, Podul Libertatii, Podul Petofi. Va recomandam o plimbare pe principala artera comerciala, Utca Vaci unde veti gasi

numeroase magazine de suveniruri, restaurante si baruri.

Ziua 4. BUDAPEsTA - ViENA (265 km)Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de 1 zi in Viena. Vizitam orasul imperial incepand cu un tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primaria, dupa care continuam pietonal din Piata Maria Tereza, trecand prin curtea Palatului Hofburg, pana la Domul Sf. Stefan. Intoarcere in Budapesta si cazare. Seara va propunem o seara de neuitat in restaurantul Borkatakomba, unde veti intalni o imbinare perfecta a specialitatilor culinare traditionale maghiare cu programe folclorice.

Ziua 5. BUDAPEsTA - BUCUREsTi (895 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara tarziu, in functie de conditiile de trafic.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 4 nopti cazare cu mic dejun la

hotel de 3*• Excursia la Cotul Dunarii cu

pranz inclus intr-un restaurant local

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Budapesta: Basilica Sf. Stefan: 6

Euro; Sinagoga: 4 Euro; Bastionul Pescarilor: 1 Euro; Esztergom-Dom: 2 Euro, Visegrad: 6 Euro, Szentendre: 2 Euro; VIENA: Palatul Hofburg: 10 Euro, Catedrala Sf Stefan: Urcare in Turnuri: 8 Euro

• Cina traditionala cu dansuri si muzica folclorica in Borkatakomba: 30 Euro/persoana

Autocar, 5 zile / 4 noptiPerioada: 21.08 - 25.082014

BONUS! EXCURSIE LA COTUL DUNARII CU PRANZ INCLUS!

219EURO

BUDAPEsTA-COTUL DUNARii

14

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1: BUCUREsTi - BELGRAD (625 km) Ora 05:30 - Imbarcarea din Bucuresti - Parcul Izvor.Ora 06:00 - Plecare pe traseul Pitesti -Craiova - Turnu Severin - Portile de Fier. Pe parcurs, un scurt tur panoramic al municipiului Drobeta-Tr.Severin, pentru a admira ramasitele podului construit de arhitectul Apolodor din Damasc. Continuarea drumului de-a lungul defileului Dunarii in zona «Cazane».Sosire dupa-amiaza tarziu la Belgrad. Tur panoramic al capitalei Serbiei care cuprinde Parlamentul, Palatul regal al dinastiei Obrenovici, strada pietonala Knez Mihailova, Teatrul National, Cetatea medievala, catedrala Sf.Sava. Cazare in Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD - CANiONUL TARA - CETiNJE-BUDVA (495 km)Mic dejun. Plecam spre Muntenegru via Uzice - Prijepolie. Dupa traversarea granitei patrundem in Parcul National Durmitor, traversand unul din cele mai spectaculoase poduri, Djurdjevica Tara, peste inaltimile canionului, continuand traseul spre sud cu un alert tur panoramic al capitalei administrative a Muntenegrului-Podgorica si un scurt popas la Cetinje - capitala istorica a tarii. Pornim apoi spre litoralul adriatic, la Budva cea mai renumita statiune litorala a Muntenegrului. Cazare Budva.

Ziua 3. BUDVA - BOKA KOTORsKA - DUBROVNiK-RiViERA MAKARsKA (190 km)Mic dejun. Pornim in aventura Dalmatiana cu un prim popas

in zona Boka Kotorska. Continuam drumul spre Dubrovnik, «perla Adriaticii», unde vom vizita Stari Grad (orasul vechi) de-a lungul celebrului Stradun (Placa) cu minunatele sale monumente: fantana lui Onufria, Manastirea Franciscana, biserica Sf.Salvator, piata Luza cu palatul Sponza, coloana lui Orlando, biserica inchinata patronului orasului Sf Vlaha, turnul cu ceas, primaria, teatrul national, palatul Rectorului, catedrala dedicata Inaltarii Maicii Domnului, vechiul port. Cei dornici pot face un tur al zidurilor fortificate ale orasului. Parcurgem drumul spre cazare de-a lungul coastei dalmate Cazare pe riviera, in localiatea Neum, asezata in micuta fasie cu iesire la mare a Bosniei-Hertegovina.

Ziua 4. sPLiT - ZADAR - iNsULA KRK (578 km)Mic dejun. Patrundem in Dalmatia Centrala cu vizitarea Splitului: frumosul bulevard Riva pe tarmul impodobit cu palmieri, palatul lui Diocletian cu Peristilul, catedrala octogonala Sf.Dominus amenajata in mausoleul lui Diocletian, templul lui Jupiter, cele 4 porti. In fata Zlatnei Vrata (Poarta de aur) se poate vedea statuia gigantica a lui Grgur Ninski.Se continua traseul pe litoralul dalmat spre Zadar, oras peninsular, datand din epoca romana, inconjurat de ziduri solide care pastreaza doua capodopere de arhitectura religioasa: Biserica Sf.Donat din perioada bizantina si catedrala Sf.Anastasia din sec XII-lea. Sosire seara in insula Krk, una din cele mai pitoresti insule din golful Kvarner.

CROATiA sERBiA

MUNTENEGRU

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice (tarife/persoana): Parcul National

Durmitor: 2 Euro; SPLIT: Palatul lui Diocletian: Gratuit; Biserica Sf. Donat: 3 Euro; KRK: Parcul National Plitvice: 15 Euro;

• Excursiile optionale (tarife/persoana): Turul Peninsulei Istria (Opatjia, Pola, Rovinji si Rijeka): 35 Euro

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 7 nopti cazare cu mic dejun in

hoteluri 2-3*: 2 nopti Belgrad, 1 noapte Budva, 1 noapte Neum, 2 nopti Insula Krk, 1 noapte Zagreb

• Vizitele cuprinse in program• Ghid insotitor

Autocar, 8 zile / 7 noptiDate de plecare: 17.05; 21.06; 19.07; 16.08; 13.09.2014

15

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 5. PLAJA LA ADRiATiCA - PENiNsULA isTRiA si GOLFUL KVARNER (420 km)Mic dejun. Timp liber pentru plaja si activitati facultative in insula Krk.Optional tur al peninsulei Istria cu vizitarea oraselor Opatjia, Pola, Rovinji si Rijeka, Seara cazare la acelasi hotel.

Ziua 6. KRK - PARCUL NATiONAL PLiTViCE - KARLOVAC - ZAGREB (340 km)Mic dejun. Tur matinal al orasului si insulei Krk in drum spre Parcul National Plitvice. Turul parcului, per pedes, cu trenuletul si barca cuprinde lacurile Kozjak, Gadinska si Proscansko. Drumul continua spre Zagreb cu un scurt popas la Karlovac.Zagreb, capitala Croatiei ofera vizitatorilor o dubla perspectiva - Orasul de Sus cu cladirile

sale vechi de aspect medieval (turnul Lotrscak, biserica Sf Marcu, Poarta de piatra, atelierul lui Ivan Merstrovic) si orasul de Jos (Donji Grad) cu frumoasele sale edificii neo-clasice (pavilionul de Arta, Gara principala, Galeria Strosmayer, Teatrul National, Muzeul Mimara) si impresionanta catedrala dedicata Maicii Domnului si Sf.Stefan. Seara cazare in Zagreb.

Ziua 7. ZAGREB - BELGRAD (395 km)Mic dejun. Timp liber in Zagreb (2h) si plecare spre Belgrad cu un scurt popas in localitatea Slavonski Brod unde obiectivele de interes turistic sunt fortareata din sec al XVII-lea si Brodska Posavjie-muzeul vaii Sevei. Sosire la Belgrad si timp liber.

Ziua 8. BELGRAD - BUCUREsTi (625 km)Mic dejun. Plecare spre tara pe acelasi traseu cu un scurt popas la Craiova pentru a vizita (exterior) Palatul Dinu Mihail - muzeul de Arta construit dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau care a realizat si Palatul Cotroceni, Universitatea, Casa Baniei - cea mai veche contructie civila din oras, biserica Obedeanu, biserica Sf.Dumitru, Muzeul Olteniei, Teatrul National. Sosire la Bucuresti in functie de trafic.

DE LA

469EURO

16

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BUDAPEsTA (895 km)Ora 06.15 - Imbarcarea din Bucuresti-Parcul Izvor.Ora 06.30 - Plecare pe traseul Ploiesti - Brasov - Sebes - Deva - Arad. Sosire seara si cazare Budapesta.

Ziua 2. BUDAPEsTA - BRNO - PRAGA (535 km)Mic dejun. Plecare spre Praga. Popas la Brno pentru un scurt tur de oras. Sosire la Praga in cursul dupa-amiezii si timp liber. Cazare Praga.

Ziua 3. PRAGAMic dejun. Descoperim fascinatia acestui oras romantic intr-un tur cu autocarul si pietonal. Vom vizita Orasul Vechi (Staré město) cu numeroase cladiri istorice, printre care Ceasul Astronomic, biserica gothica Tyn, Catedrala Sf. Vitus, cartierul evreiesc,

Podul Carol - cel mai vechi pod din Praga, Castelul (Hradčany) etc. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau alte activitati . Optional se poate face o croaziera pe raul Vltava cu cina inclusa.

Ziua 4. PRAGA / DREsDA si KARLOVY VARY Mic dejun. Astazi vom avea prilejul sa vizitam unul dintre cele mai frumoase orase germane, Dresda, capitala Saxoniei, situata pe raul Elba. Vom vizita Dresdner Schloss (Castelul Dresda). Vom continua cu vizitarea Palatului Zwingler - magnific ansamblu architectural baroc, Opera, impunatoare Catedrala catolica Sanctissimae Trinitatis (Hofkirche), Catedrala luterana Fraeunkirche, Primaria. Continuam excursia la Karlovy Vary, superba statiune balneoclimaterica situata in

partea de vest a Boemiei, renumita prin izvoarele sale termale precum si prin portelanul si sticla fabricate de micii mestesugari. Intoarcere in Praga la hotel.

Ziua 5. CEsKi KRUMLOV - ViENA (390 km)Mic dejun. Plecare spre Viena. Popas la Cesky Krumlov, unul din cele mai frumoase orasele medievale din Europa, situat in sudul Boemiei. Orasul gazduieste si impunatorul castel Krumlov, al doilea ca marime din Boemia. Sosire in Viena sicazare. Incepem explorarea orasului imperial cu un tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primaria, dupa care continuam cu vizitarea casei Hundterwasser, o adevarata opera arhitecturala moderna, a Palatului Hofburg si a Domului

Sf. Stefan. Seara optionala in Grinzing - cartier celebru aflat la marginea padurii vieneze, loc traditional de intalnire al artistilor orasului. Cazare Viena.

Ziua 6. ViENA - BUDAPEsTA (275 km)Mic dejun. Dimineata vizita la Palatul Schonbrunn.Ca program alternativ se poate vizita Palatul Belvedere. Plecare spre Budapesta. Tur panoramic cu autocarul. Seara, optional, croaziera cu cina inclusa pe Dunare - prilej de a admira panorama superba a orasului. Cazare Budapesta.

Ziua 7. BUDAPEsTA - BUCUREsTi (895 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in jurul orei 24.00, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat, pe

durata traseului• 6 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri de 2-3*: 2 nopti Budapesta, 3 nopti Praga si 1 noapte Viena

• Vizitele cuprinse in program• Ghid insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice• Excursiile optionale

PRAGA, ViENA Autocar, 7 zile / 6 noptiPerioada: 20.07 - 26.07.2014

239EURO

17

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BUDAPEsTA (895 km)Ora 05.30 - Imbarcarea din Bucuresti, Parcul Izvor.Ora 06.00 - Plecare pe traseul Ploiesti - Brasov - Sebes - Deva - Timisoara - Arad. Sosire seara si cazare Budapesta.

Ziua 2. BUDAPEsTA - ViENA - PRAGA (570 km)Mic dejun. Plecare spre Viena. Vizitam orasul imperial incepand cu un tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primaria, dupa care continuam pietonal din Piata Maria Tereza, trecand prin curtea Palatului Hofburg, pana la Domul Sf. Stefan. Continuam traseul spre Praga. Sosire in cursul serii si cazare.

Ziua 3. PRAGAMic dejun. Dimineata se viziteaza Catedrala Sf. Vitus, Orasul vechi (Catedrala, Ceasul

astronomic etc), Cartierul evreiesc, Podul Carol. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare Praga.

Ziua 4. PRAGA si KARLOVY VARY (270 km)Mic dejun. Excursie optionala la Karlovy Vary, superba statiune balneoclimaterica situata in partea de vest a Boemiei, renumita prin izvoarele sale termale precum si prin portelanul si sticla fabricate de micii mestesugari. Intoarcere in Praga si timp liber. Cazare.

Ziua 5. DREsDA (290 km)Mic dejun. Deplasare la Dresda, capitala Saxoniei, situata pe raul Elba. Vom vizita Dresdner Schloss,. Vom continua cu vizitarea Palatului Zwingler, Opera, impunatoarea Catedrala catolica Sanctissimae Trinitatis, Catedrala luterana Frauenkirche, Primaria. Timp liber pentru plimbari, vizite

individuale, cumparaturi. Intoarcere seara la Praga si cazare.

Ziua 6. CEsKi KRUMLOV - sALZBURG (380 km)Mic dejun. Plecare spre Salzburg. Popas la Cesky Krumlov, situat in sudul Boemiei. Orasul gazduieste si impunatorul castel Krumlov, al doilea ca marime din Boemia. Sosire dupa pranz la Salzburg si vizitarea orasului: Domul, Casa lui Mozart, Gradinile Mirabell, Fortareata, Orasul vechi. Timp liber. Cazare in zona Salzburg.

Ziua 7. LACURiLE GLACiARE - sALZKAMMERGUTMic dejun. Excursie optionala in Salzkammergut unde vom putea admira peisajele incantatoare ale Alpilor precum si statiunileSt. Wolfgang, St. Gilgen si Mondsee. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8. iNNsBRUCK - KAPRUN - ZELL AM sEE Mic dejun. Plecare spre Innsbruck. Popas in statiunile Kaprun si Zell am See. Sosim la Innsbruck si tur pietonal. Cazare in Tirol.

Ziua 9. CAsTELELE BAVARiEi (400 km)Mic dejun. Excursie optionala in Bavaria. Vom parcurge ruta Alpilor Bavarezi, pana la Palatul Linderhof, continuand spre Castelul Neuschwanstein. Intoarcere si cazare la acelasi hotel.

Ziua 10. iNNsBRUCK - MELK - ViENA (480 km)Mic dejun. Plecare spre Viena. Oprire pentru vizitarea Abatiei de la Melk, unul din cele mai renumite centre monastice din lume. Cazare Viena.

Ziua 11. ViENA - BUDAPEsTA (275 km)Mic dejun. Timp liber in Viena. Dupa-amiaza tarziu plecare spre Budapesta. Optional, croaziera pe Dunare. Cazare Budapesta.

Ziua 12. BUDAPEsTA - BUCUREsTi (895 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara tarziu, functie de conditii de trafic, formalitati vamale, etc.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 11 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri de 3*: 2 nopti Budapesta, 4 nopti Praga, 2 nopti zona Salzburg, 2 nopti Tirol, 1 noapte Viena; (*Cazarea din zona Salzburg se poate face si in pensiune 2*-3*)

• Vizitele cuprinse in program• Ghid insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice:

VIENA: Palatul Hofburg: 10 Euro; Catedrala Sf Stefan, urcare in Turnuri: 8 Euro; Palatul Schonbrunn: 15 Euro; PRAGA: Castelul Hrad: 10 Euro; DRESDA: Castelul Zwinger: 15 Euro, Catedrala luterana Frauenkirche: 8 Euro; CESKY KRUMLOV: Castel Krumlov: 7-15 Euro; SALZBURG: Fortareata Hohensalzburg: 10 Euro, Casa lui Mozart: 7 Euro, CASTELELE BAVARIEI: Palatul Linderhof: 9 Euro; Castelul Neuschwanstein: 12 Euro; MELK: Manastirea Melk: 8 Euro.

AUsTRiA, CEHiA si CAsTELELE BAVARiEi

9 zile, autocarDate de plecare: 30.06, 19.07, 16.08.2013

DE LA

369EURO

18

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BUDAPEsTA (895 km)Ora 05.30 - Imbarcarea din Bucuresti-Parcul Izvor Ora 06.00 - Plecare pe traseul Ploiesti - Brasov - Deva - Timisoara - Arad. Sosire seara si cazare Budapesta.

Ziua 2. BUDAPEsTA - ViENA - sALZBURG (535 km)Dupa micul dejun, plecam spre Viena. Vizitam orasul imperial incepand cu un tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primaria, dupa care continuam pietonal din Piata Maria Tereza, trecand prin curtea Palatului Hofburg, pana la Domul Sf. Stefan. Tranzitam Austria spre Salzburg, orasul lui Mozart, asezat in umbra impunatoare a fortaretei Hohensalzburg. Cazare Salzburgerland.

Ziua 3. CAsTELELE BAVARiEi (495 km)Mic dejun. Continuam traseul spre Germania, pe ruta Alpilor Bavarezi, vizitand Castelul Linderhof. Cazare in zona Feldkirch, inaproape de frontiera cu Liechtenstein.

Ziua 4. sT. GALLEN - CAsCADELE RiNULUi - LACUL BONDsEE (315 km)Mic dejun. Traversam ducatul Liechtenstein cu o scurta oprire in Vaduz. Vizitam in continuare impozanta Abatie din St. Gallen, indreptandu-ne apoi spre Schaffhausen pentru a admira cascadele spectaculoase ale Rhinului. Plecam mai departe de-a lungul tarmului lacului Bondsee si ajungem la Konstanz, oras german monumental situat la granita cu Elvetia, impartit in doua de Rin, pe locul unde acesta se varsa in lacul Bondsee. Vom putea admira

impresionanta catedrala baroca din sec. XI si micul port,. Vom lua vaporasul (optional) si vom traversa in cealalta parte a lacului pentru a ajunge la Lindau, una din marile atractii ale Bavariei. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 5. ZURiCH - BERNA - MONTREUX (375 km)Mic dejun. Vizitam orasul Zurich, capitala culturala a Elvetiei, Vom vizita Bahnhofstrasse, principala artera comerciala a orasului, Catedrala protestanta Grossmunster si Biserica Fraumunster, a carei mare atractie o constituie si vitraliile lui Marc Chagall. Popas in Lucerna, unul din cele mai populare orase elvetiene, unde ne vom putea plimba pe vestitul Pod cu Capela construit in sec. XIV (Kapellbrücke). Continuam traseul spre Berna, capitala Elvetiei. Vom admira Turnul

cu ceas, stradutele pietonale Marktgasse si Kramgasse, strajuite de numeroase cafenele, arcade comerciale si magazine, Primaria, Cladirea Parlamentului. Ultimul popas din aceasta zi va fi in Montreux. In centrul statiunii troneaza Castelul Chillon, cel mai popular monument din Elvetia. Seara cazare in cazare in alpii elvetieni, in apropiere de Lausanne.

Ziua 6. iNTERLAKEN si VARFUL JUNGFRAU (325 km)Mic dejun. Excursie optionala la Interlaken, statiune emblematica a Elvetiei, asezata la poalele Alpilor intre cele doua lacuri Thun si Brienz. Odata ajunsi, putem opta pentri urcarea cu trenuletul cu cremaliera pe masivul Jungfrau, supranumit si ‘acoperisul Europei’ (altitudine 3454 m), de unde se poate admira o

extraordinara panorama asupra Alpilor. Voiajul cu trenuletul dureaza cca. 3 ore/sens, oferind privelisti unice. Turistii pot opta si pentru program liber in Interlaken sau pentru o plimbare cu vaporasul pe unul dintre cele doua lacuri. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 7. GENEVA si MONT BLANC (285 km)Mic dejun. Dimineata vom vizita Catedrala Notre Dame din Lausanne, oras pitoresc, asezat pe malul nordic al Lacului Leman. Plecam spre Geneva, unde vom putea admira cladirea ONU din parcul Ariana (exterior) si centrul orasului cu Catedrala St.Pierre, Place Neuve, Primaria. Continuam traseul parcurgand faimosul tunel, lung de 11,6 km, cea mai importanta ruta de transport transalpin, care leaga orasele Chamonix si Courmayeur (Valea Aosta). Sosim la

ELVETiA si CAsTELELE BAVARiEi

495EURO

19

europatravel.ro LOW COST circuite

Chamonix, celebra statiune montana din Franta. Masivul Mont Blanc, care domina orizontul intregului platou, este cel mai inalt munte din Alpi si al 11-lea din lume. Urcare optionala cu telecabina pina la cota 3777 m pe Aiguille du Midi. Sosire seara si cazare in Valle d’Aosta.

Ziua 8. MAsiVUL ZERMATT - PAsUL FURKA - iNNsBRUCK (595 km)Mic dejun. Drumul continua printr-o regiune fermecatoare, strabatand minunatele peisaje montane. Sosim la Tasch, in Valea Mattertal. De aici ne imbarcam in trenulet pentru a ajunge in Zermatt, statiune de lux, situata in umbra masivului Matterhorn (4478 m). Putem alege cea de-a treia ascensiune din itinerariul nostru, pe Klein Matterhorn, pana la cota de 3883 m, cea mai inalta platforma de

belvedere din Europa. Plecam spre Innsbruck, capitala Tirolului, strabatand Pasul Furka, cea mai spectaculoasa si inalta trecatoare alpina, cu vedere magnifica asupra ghetarilor Rhone si Gratschlucht. Sosire seara tarziu si cazare in zona Innsbruck.

Ziua 9. LACURiLE GLACiARE - BUDAPEsTA (720 km)Mic dejun. Dupa un tur matinal al orasului Innsbruck, plecam spre spre Salzkammergut, zona lacurilor glaciare, prilej de a vizita fermecatoarea statiune St. Gilgen. Continuam drumul Budapesta. Cazare Budapesta.

Ziua 10. BUDAPEsTA - BUCUREsTi (895 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 7 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri de 2-3*: 2 nopti la Budapesta, 3 nopti zona Salzburg, 1 noapte Tirol, 1 noapte Viena; (cazarea din zona Salzburg se poate face si in pensiune 2*-3*)

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor.

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice:

VIENA: Palatul Hofburg: 10 Euro, Catedrala Sf Stefan Urcare in Turnuri: 8 Euro; SALZBURG: Fortareata Hohensalzburg: 10 Euro; CASTELELE BAVARIEI: Palatul Linderhof: 9 Euro; Castelul Neuschwanstein: 12 Euro; ZURICH: Catedrala Grossmunster: 1.5 Euro;

• Excursiile optionale: Interlaken 30 Euro; Croaziera pe lacul Bondsee: 12 Euro

• Biletele pentru urcarile optionale cu trenuletul pe Jungfraujoch, cu telecabina/telefericul pe Mont Blanc si pe Klein Matterhorn.

Autocar, 10 zile / 9 noptiDate de plecare: 26.07, 01.08.2014

20

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BUDAPEsTAOra 05.30 - Imbarcarea: Bucuresti-Parcul Izvor .Ora 06.00 - Plecare din Bucuresti pe traseul: Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sebes - Deva - Timisoara - Arad. Sosire seara si cazare Budapesta.

Ziua 2. BUDAPEsTA - PAssAU - NÜRENBERG (766 km)Mic dejun. Plecare spre Germania cu tranzitarea nordului Austriei. Popas in Passau. Vizitarea orasului: Domplatz, Catedrala Sf. Stefan, Residenzplaz. Seara cazare in Nürenberg.

Ziua 3. NÜRENBERG - wEiMAR - DREsDA (443 km)Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Nürenbergul: Castelul (exterior), Frauenkirche, Casa memoriala

Albrecht Dürer, Biserica Sf. Sebald. Dupa amiaza in drum spre Dresda, facem o oprire in Weimar, important centru cultural inca din sec. al XVII-lea. Numele acestui oras emblematic asezat la poalele Padurii Turingiene este legat de cele ale lui Goethe, Schiller sau Cranach. Se vor vizita casele memoriale. Seara sosire si cazare in Dresda.

Ziua 4. DREsDA - BERLiN (245 km)Mic dejun. Astazi vom avea prilejul sa vizitam unul dintre cele mai frumoase orase germane, Dresda, capitala Saxoniei, situata pe raul Elba : Dresdner Schloss (Castelul Dresda), a carui particularitate este amestecul de stiluri arhitecturale - renascentist, baroc si clasic, Palatul Zwingler - magnific ansamblu architectural baroc, Opera, impunatoarea Catedrala

catolica Sanctissimae Trinitatis (Hofkirche), Catedrala luterana Fraeunkirche, Primaria. Deplasare la Berlin. Turul capitalei Germaniei, vizitand centrul istoric (Poarta Brandenburg, Cartierul St. Nicolas, Gendarmen market, Reichstagul. Cazare Berlin.

Ziua 5. BERLiN si POTsDAMMic dejun. Dimineata vizitam Muzeul Pergame, Muzeul Bode. Dupa pranz, optional, excursie la Potsdam, oras fermecator, inconjurat de lacuri idilice si paduri. Vom putea admira renumitul Palat Sanssouci, fosta resedinta de vara a regelui Frederic cel Mare si parcul acestuia, cu splendidele sale gradini terasate, fantani arteziene si statui. Cazare.

Ziua 6. BERLiN - LACUL MECKLEMBURG - LÜBECK (259 km)Mic dejun. Ne deplasam spre Lübeck, odinioara important oras hanseatic, strabatand zona Lacului Mecklemburg. Scurta oprire la Müritz, cel de-al II-lea lac ca marime din Germania cu o suprafata de 115 km². Seara sosire si cazare Lübeck sau zona.

Ziua 7. LÜBECK - HAMBURG - BREMEN (412 km)Mic dejun. Prima parte a zilei este dedicata vizitarii orasului Lubeck, care timp de 250 de ani a fost o importanta metropola comerciala, iar din 1987, face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Se viziteaza Poarta Holsten, Primaria, Casa Buddenbrook. Dupa amiaza se pleaca spre Hamburg, al doilea oras nemtesc ca marime dupa Berlin, fiind si unul din cele

mai importante porturi din Europa. Se viziteaza Rathaus, Biserica Sf. Mihail al carei turn baroc de 132 m este simbolul orasului. Seara cazare in zona Bremen.

Ziua 8. BREMEN - KÖLN - KOBLENZ (600 km)Mic dejun. Popularitatea orasului Bremen, care se viziteaza dupa micul dejun, este legata de povestile fratilor Grimm. Se viziteaza Markplaz, Rathaus, Catedrala Sf. Petru. Se pleaca apoi spre Köblenz cu o scurta oprire in Köln, pentru a vizita Catedrala dedicata Sf. Ursula. Seara cazare la Köblenz.

Ziua 9. KOBLENZ - HEiDELBERG (330 km)Dupa micul dejun, plecare spre Heidelberg urmand traseul prin minunata Vale a Rhinului cu legendara Stanca Lorelei. Drumul continua spre

GERMANiA

655EURO

21

europatravel.ro LOW COST circuite

Heidelberg, oras medieval ce se remarca prin cea mai veche universitate. Cazare in zona Stuttgart.

Ziua 10. LACUL KONsTANZ (370km)Mic dejun. In drum spre Lacul Konstanz vo face o scurta oprire la Donaueschingen, unde, pe domeniul Castelului medieval, se gasesc izvoarele Dunarii. Scurte opriri de-a lungul lacului Konstanz (Bondsee). Vom admira Meeresburg si Lindau.Cazare zona Innsbruck.

Ziua 11. CAsTELELE BAVARiEi (380 km)Mic dejun. Excursie optionala in Bavaria. Vom parcurge ruta Alpilor Bavarezi, pana la Palatul Linderhof, continuand apoi traseul spre Castelul Neuschwanstein, astazi unul din cele mai fotografiate castele din Europa. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 12. iNNsBRUCK - BERCHTEsGARDEN - BUDAPEsTA (700 km)Mic dejun. Se pleaca spre Budapesta cu scurte opriri la Berchtesgarden Land.si lacul Königsu.

Ziua 13. BUDAPEsTA - BUCUREsTi (800 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in jurul orei 24.00, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat, pe

durata traseului• 12 nopti cazare cu mic dejun in

hoteluri de 3*• Vizitele cuprinse in program• Ghid insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice (tarife/persoana): DRESDA:

Castelul Zwinger: 15 Euro, Catedrala luterana Frauenkirche: 8 Euro;BERLIN: Muzeul Pergame: 8 Euro; CASTELELE BAVARIEI: Palatul Linderhof: 9 Euro; Castelul Neuschwanstein: 12 Euro

• Excursiile optionale (tarife/persoana): Potsdam (din Berlin): 25 Euro; Castelele Bavariei 38 Euro

Autocar, 13 zile / 12 noptiPerioada: 04.08 - 16.08.2014

22

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BUDAPEsTAOra 05.30 - Imbarcarea: Bucuresti-Parcul Izvor .Ora 06.00 - Plecare din pe traseul Ploiesti - Brasov - Sebes - Timisoara - Arad. Sosire seara si cazare Budapesta.

Ziua 2. ViENA si sALZBURG (570 km)Mic dejun. Plecare din Budapesta spre Viena. Vizitam orasul imperial incepand cu un tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primaria, dupa care continuam pietonal din Piata Maria Tereza, trecand prin curtea Palatului Hofburg, pana la Domul Sf. Stefan. Tranzitam Austria spre Orasul lui Mozart, Salzburg, asezat in umbra impunatoare a fortaretei Hohensalzburg. Dupa

un tur pietonal, ne indreptam spre cazare, situata in zona Salzburg.

Ziua 3. MUNCHEN - sTUTTGART - HEiDELBERG (505 km)Mic dejun. Plecam spre Munchen, capitala Bavariei, trecand de-a lungul lacului Chiemsee, in centrul caruia, pe o insulita, se inalta falnic Castelul Herrenchiemsee, replica a Palatului Versailles. Vizitarea orasului Munchen: Marienplatz, Karlsplatz, Frauenkirche, Primaria. Urmatorul popas va fi la Stuttgart, unde vom face un tur panoramic. Sosim la Heidelberg, unul din cele mai frumoase orase germane. Vom avea timp sa ne plimbam pe Hauptstrasse si sa admiram cladirile monumentale din Alstadt (centrul vechi) si

maretul castel medieval. Cazare in zona Mannheim.

Ziua 4. MANNHEiM - LUXEMBOURG - HAGA (595 km)Mic dejun. Tur matinal panoramic al orasului Mannheim. Plecare spre Haga via Luxembourg, oras cosmopolit si modern, sediul parlamentului Uniunii Europene, unde vom vizita Piata Constitutiei, Catedrala, Palatul Ducal (exterior). Sosire la Haga, frapant prin contrastul inedit dintre strazile inguste cu iz medieval si bulevardele largi, marginite de case somptoase din sec XVIII. Vizitam Palatul Pacii si Parlamentul(exterior). Cazare Haga-Leiden.

Ziua 5. AMsTERDAM (80 km)Mic dejun. Ne deplasam la Amsterdam, unde vom vizita Piata Leidseplein, Rijkmuseum, Muzeul Van Gogh, Fabrica de diamante ‘Costa Diamonds’. Ne imbarcam apoi pentru o croaziera cu vaporasul pe canale orasului. Dupa-amiaza timp liber in Amsterdam. Cazare.

Ziua 6. DELFT, HAARLEM si POLDERELE OLANDEZE (375 km)Mic dejun. Excursie optionala in pitorescul orasel Delftsi in zona polderelor, fascinanta regiune din nordul tarii. Drumul continua cu oprire la Haarlem, unde vom vizita Grote Markt si Muzeul Frans Hals. Seara intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 7. ROTTERDAM - ANTwERP - BRUXELLEs (200 km)Mic dejun. Plecare spre Rotterdam, cel mai mare oras portuar din Europa, unde vom putea admira Primaria, Coolsingel, centrul vechi Delfshaven, construit intr-un autentic stil danez. Continuam traseul spre Bruxelles, cu un popas in Antwerp, al doilea oras ca marime al Belgiei. Sosim la Bruxelles. Tur de oras pietonal, vizitand Palatul Regal, Grand Place, Primaria, Manneken Pis. Cazare Bruxelles.

Ziua 8. GENT si BRUGGE (200 km)Mic dejun. Excursie optionala in pitorescul oras Gent, prilej de a admira bogatiile flamande medievale din centrul vechi (Catedrala St. Bavo,

BENELUX GERMANiA

529EURO

23

europatravel.ro LOW COST circuite

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele

turistice (tarife/persoana): VIENA: Palatul Hofburg: 10 Euro, Catedrala Sf Stefan: Gratuit (Urcare in Turnuri: 8 Euro); SALZBURG: Fortareata Hohensalzburg: 10 Euro; MUNCHEN: Castelul Herrenchiemsee: 8 Euro; HAGA: Palatu Justitiei: Gratuit; AMSTERDAM: Rijksmuseum: 15 Euro, Muzeul Van Gogh: 14 Euro, HAARLEM: Muzeul Frans Hals: 10 Euro; BRUXELLES:

Palatul Regal: Gratuit; Atomium: 11 Euro; Mini- Europa: 13 Euro

• Vaporasul pe lacul Chiemsee (aprox. 7 Euro dus-intors)

• Excursiile optionale (tarife/persoana): Delft, Haarlem si Polderele Olandeze: 35 Euro; Gent si Brugge: 35 Euro; Croaziera pe Dunare la Budapesta 15 Euro

Autocar, 12 zile / 11 noptiPerioada: 16.07.2014 - 27.07.2014

Primaria, Turnul Belfry, Aleea cu Grafitti), continuand cu vizitarea orasului Brugge, al carui centru istoric, unul din cele mai bine conservate din Europa. In interiorul impresionantei Catedrale este pastrat, potrivit legendei, un flacon cu Sfantul Sange, care este scos in public cu ocazia Invierii, intr-o procesiune fastuasa cu caracter medieval, desfasurata anual din 1291. Cazare la Bruxelles.

Ziua 9. BRUXELLEs - MAAsTRiCHT - KOBLENZ (295 km)Dupa micul dejun vom continua turul in Bruxelles, cu Atomium si Mini- Europa. Plecare spre Germania, facand o oprire en route in Maastricht, cel mai vechi oras din Tarile de Jos, unde vom admira cele doua mari catedrale din

centrul vechi (Vrijsthof). Sosim la Koblenz, localitate situata la confluenta raurilor Rin cu Mosela. Cazare Koblenz sau zona.

Ziua 10.VALEA RiNULUi si FRANKFURT (695 km)Mic dejun. Drumul continua spre Praga, urmand traseul prin minunata Vale a Rinului cu legendara Stanca Lorelei si impunatoarele castele medievale. Popas la Frankfurt pentru un tur pietonal prin centrul vechi al orasului. Cazare Praga.

Ziua 11. PRAGA - BUDAPEsTA (530 km)Dupa micul dejun, tur de oras Praga: Podul Carol, Catedrala Sf. Vit, Ceasul Astrologic, Cartierul Evreiesc. Continuam itinerariul spre Budapesta.

Sosire in cursul serii. Optional, croazirea pe Dunare cu cina inclusa, prilej de a admira panorama superba a orasului. Cazare Budapesta.

Ziua 12. BUDAPEsTA - BUCUREsTi (790 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat• 11 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri de 3* (cazarea din zona Salzburg se poate face si in pensiune 2*-3*)

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor;

24

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BUDAPEsTA (895 km) Ora 05:30 - Imbarcarea: Bucuresti - Parcul Izvor .Ora 06.00 - Plecare din Bucuresti pe traseul: Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sebes - Deva - Timisoara - Arad. Sosire seara si cazare Budapesta.

Ziua 2. BUDAPEsTA - CRACOViA - VARsOViA (683 km)Mic dejun. Plecare spre Polonia cu tranzitarea Slovaciei. Popas in Cracovia pentru un tur panoramic: Catedrala gotica, Palatul Regal (Zamek Krolewski), orasul vechi. Continuarea drumului spre capitala Poloniei, Varsovia. Cazare.

Ziua 3. VARsOViA - GDANsK (340 km)Mic dejun. Tur de oras Varsovia. Se viziteaza: Piata Palatului, Palatul Regal (exterior), Catedrala Sf. Ioan, orasul nou. Continuam traseul spre Gdansk.

Ziua 4. GDANsK - wRACLOw (463 km)Mic dejun. Plecam devreme spre Wroclaw, capitala Sileziei, important centru universitar si cultural. Orasul abunda in biserici gotice si peste 100 de poduri ce traverseaza bratul raului Odra. Vom vizita Rynek, vechea piata a orasului , Vechea Primarie, Insula Catedralei. Veti fi surprinsi sa va intalniti pe tot parcursul vizitei, cu numerosi pitici din bronz, in

diferite ipostaze - simboluri ale «vindecarii de comunism». Cazare Wroclaw.

Ziua 5. wROCLAw - AUsCHwiTZ (226 km)Mic dejun. Plecam spre Auschwitz, unde vizitam muzeul amenajat pe locul fostului lagar nazist. Intram pe celebra poarta si incepem vizita lagarului cu cladirile rosii sau «blocurile». Ele adapostesc azi numeroase panouri informative cu evenimentele cronologice ale razboiului, ideologia nazista, holocaust. La numai 4 km de lagarul principal Auschwitz se afla locul care a atins apogeul intre toate lagarele ca numar de persoane ucise, experimente morbide, tortura si bataie - Birkenau. Plecare

spre Ungaria. Se calatoreste noaptea tranzitand Slovacia si Ungaria pe traseul: Cracovia - Presov - Kosice - Debrecen - Oradea - Deva -Sibiu - Pitesti.

Ziua 6. BUCUREsTiSosim in Bucuresti in cursul dupa amiezii in functie de trafic si formalitatile vamale.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat, pe

durata traseului• 4 nopti cazare cu mic dejun,

in hoteluri 3*: 1 noapte Budapesta, 1 noapte Varsovia, 1 noapte Gdansk si 1 noapte Wraclow

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor.

NU sUNT iNCLUsE: Intrarile la obiectivele turistice (tarife/persoana): Intrarile la obiectivele turistice: intrarea in Turnul Catedralei (Wraclow): 0.80 EuroAlte servicii decat cele mentionate;

Autocar, 6 zile / 4 noptiPerioada: 22.06, 07.09.2014

265EURO

POLONiA

25

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BELGRAD (600 km) Ora 05:30 - Imbarcarea: Bucuresti - Parcul Izvor .Ora 06:00 - Plecare din Bucuresti pe traseul Pitesti - Craiova - Turnu Severin - Portile de Fier, de-a lungul defileului Dunarii in zona «Cazane». Sosire seara la Belgrad si azare.

Ziua 2. BELGRAD - sARAJEVO - NEUM (506 km)Mic dejun. Tur panoramic al capitalei Serbiei :Parlamentul, Palatul regal, strada pietonala Knez Mihailova, Teatrul National, Cetatea medievala, catedrala Sf.Sava. Plecam spre Bosnia-Hertegovina. Popas in capitala Sarajevo, oras emblematic al istoriei europene, locul asasinarii Arhiducelui Austriei, incident care a dus la declansarea Primului Razboi Mondial. Vom admira Primaria, Moscheea Gazi Husrev-beg, Podul Latin, fantana Sebilj, Piata Porumbeilor si Catedrala «Inima Sfanta a lui Isus». Deplasare spre Neum, asezata in micuta fasie de pamant cu iesire la mare a Bosniei-Hertegovina. Cazare.

Ziua 3. NEUM - DUBROVNiK - BOKA KOTORsKA - CETiNJE - BUDVA (242 km)Mic dejun. Pornim in aventura Dalmatiana cu un prim popas in Dubrovnik (vechea republica medievala Ragusa), «perla Adriaticii», unde vom vizita Stari Grad (orasul vechi) de-a lungul celebrului Stradun (Placa) cu minunatele sale monumente (fantana lui Onufria, Manastirea Franciscana cu cea mai veche farmacie, in functiune din 1317, biserica Sf.Salvator, piata Luza cu palatul Sponza, coloana lui Orlando, biserica inchinata patronului orasului Sf Vlaha, turnul cu ceas, primaria, teatrul national) palatul Rectorului, catedrala dedicata Inaltarii Maicii Domnului, vechiul port. Cei dornici pot face un tur al zidurilor fortificate ale orasului prilej de a admira cateva dintre cele 12 turnuri de paza si minunata priveliste asupra marii. Continuam spre zona Boka Kotorska, regiune de o frumusete unica, parte a Patrimoniului mondial UNESCO, cu tarmul dantelat care adaposteste asezari pline de farmesc, cu iz

medieval si influente din arhitectura venetiana. Ne deplasam la Cetinje-capitala istorica a tarii unde se afla resedinta presedintelui republicii. Pornim apoi spre litoralul adriatic, la Budva cea mai renumita statiune litorala a Muntenegrului. Cazare Budva.

Ziua 4. BUDVA - PODGORiCA - TiRANA - DURREs (258 km)Mic dejun. Deplasare spre Podgorica, capitala administrativa a Muntenegrului unde vom face un tur panoramic. Continuam drumul spre Tirana (Albania) unde vom vizita Piata Iskender Bey (Skanderbeg) situata in inima orasului. Vizitam in continuare Turnul cu ceas si Moscheea Etheme Bey devenita simbol al renasterii libertatii religioase, dupa caderea comunismului. Parasim Tirana pentru a ne indrepta spre litoralul albanez. Sosire in Durres, oras ce lega Europa Occidentala de Europa de Est, al doilea ca marime si importanta dupa Tirana. Vom face un scurt tur de oras vizitand Amfiteatrul Roman, Zidul lui Iustinian si Turnul Venetian. Cazare.

Ziua 5. DURREsMic dejun. Timp liber pentru relaxare si activitati individuale.

Ziua 6. DURREs - OHRiD - sKOPJE - KUMANOVO (370 km)Mic dejun. Plecare spre Macedonia unde vom face un scurt popas la Lacul Ohrid, inclus în patrimoniul UNESCO. Vom vizita orasul cu acelasi nume, Ohrid (sau «colina» in macedoneana). Vom vizita Fortareata Samuel ce se inalta semet pe una dintre cele doua coline ale orasului si Biserica Sf. Clement. Continuam drumul spre Kumanovo. Cazare.

Ziua 7. KUMANOVO - sOFiA - BUCUREsTi (555 km)Mic dejun. Plecare spre Sofia, capitala Bulgariei unde vom face un scurt popas pentru vizita Catedralei Alexander Nevski, mandria capitalei bulgare, construita in onoarea sodatilor rusi, ucisi in lupta pentru eliberarea Bulgariei de sub dominatia otomana. Deplasare spre Bucuresti. Sosire seara tarziu in functie de formalitatile vamale si de trafic.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat, pe durata

traseului• 6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri

de 2-3*: 1 noapte Belgrad, 1 noapte Neum, 1 noapte Budva, 2 nopti Durres, 1 noapte Kumanovo

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice (tarife/

persoana): SARAJEVO: Moscheea Gazi Husrev-beg: Gratuit; DUBROVNIK: Manastirea Franciscana: Gratuit; TIRANA: Turnul cu ceas: 1 Euro; Moscheea Etheme Bey: Gratuit

• Alte servicii decat cele mentionate

Autocar, 7 zile/ 6 noptiDate de plecare: 10.05; 30.08.2014

iNCURsiUNE iN BALCANi MACEDONIA • BOSNIA SI HERTEGOVINA • ALBANiA

269EURO

26

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - BARCELONAOra 15:30–Aeroportul Henri Coanda - Otopeni(la biroul de informatii va veti intalni cu un reprezentant al agentiei). Ora 17:30 – Decolare din Bucuresti. Sosire la Barcelona la ora 11.30. Incepem explorarea orasului: Catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, La Rambla (principala artera pietonala a Barcelonei), Acvariul, Cartierul Barri Gotic, Stadionul Olimpic. Transfer la hotel in zona turistica Costa Brava - Maresme. Cazare si cina.

Ziua 2. ZARAGOZA – MADRiD (650 km) Mic dejun. Plecare spre Madrid, capitala Spaniei. Pe drum scurt popas in Zaragoza, unde vom vizita Biserica El Pilar si Catedrala. Sosire la Madrid

seara si tur panoramic, in care vom admira zona medievala cu Plaza Mayor, Puerta del Sol, Piata Cibele si Gran Via (principala artera comerciala a orasului). Cazare in Madrid.

Ziua 3. MADRiD si EL EsCORiAL Mic dejun. Dimineata vizitam Muzeul Prado si Palatul Regal. Dupa amiaza program liber la dispozitie sau, optional, vizita la El Escorial, unde vom putea admira impozantul complex monastic si palat al lui de Filip al II-lea. Construit in sec. al 16-lea, astazi functioneaza ca si manastire, palat regal, muzeu si scoala. Cazare.

Ziua 4. TOLEDO – CORDOBA (570 km)Mic dejun. Plecare spre Toledo, una din fostele capitale ale

Imperiului Spaniol, ale carui monumente sunt parte din patrimoniul cultural UNESCO . Vizitam Catedrala si Basilica Sfantului Toma. Timp liber pentru plimbari, cumparaturi etc. Continuarea drumului spre Cordoba, orasul artei si al bijuteriilor de Guadalquivir. Se viziteaza Moscheea ‘Mezquita de Cordoba’, Plaza del Porto (locul unde Cervantes a scris o parte din “Don Quijote”), Judeira, vechiul cartier evreiesc. Seara cazare Sevilla.

Ziua 5. sEViLLA - GiBRALTAR (240 km) Dupa mic dejun se viziteaza orasul Sevilla. Marea atractie o constituie Catedrala Santa Maria, cea mai mare catedrala gotica din lume, Minareta Giralda, turnul cu ceas al catedralei, este

un exemplu desavarsit al arhitecturii medievale din perioada dinastiei Almohad. In continuare vom admira Palatul Regal Alcazar (exterior), Parcul Maria Luiza, Plaza de Espana. Plecare spre La Linea de la Conception, oras situat la granita cu Gibraltar. Excursie optionala in Gibraltar, micuta colonie britanica, situata la confluenta Marii Mediterane cu Oceanul Atlantic, in care vom putea admira legendarele maimute de pe Upper Rock. Cazare in Algeciras.

Ziua 6. COsTA DEL sOL - GRANADA (280 km) Dupa mic dejun, turul rivierei sudice a Spaniei, Costa del Sol, cu popas in Marbella, cea mai renumita statiune de pe coasta. Continuam itinerariul spre Granada, situata in umbra

peisajelor dramatice ale muntilor Sierra Nevada, oras de care se leaga indiscutabil monumentalul complex arhitectonic, Alhambra. Sosire in Granada si tur pietonal, incluzand vizitarea Catedralei si a Cancelariei Regale. Seara, optional, participare la un veritabil spectacol de flamenco. Cazare in Granada.

Ziua 7. ALHAMBRA, ALiCANTE (560 km)Mic dejun. Dimineata devreme vizitam, optional, vechea fortareata maura Alhambra, unul din cele mai importante monumente de arhitectuta islamica. Plecam spre Alicante, oras deosebit de pitoresc situat pe Costa Blanca .Tur panoramic cu vizitarea Catedralei San Nicolas,

sPANiA CLAsiCA

620EURO

27

europatravel.ro LOW COST circuite

NU sUNT iNCLUsE:

• intrarile la obiectivele turistice• taxele de aeroport si securitate si taxa de bagaj 165 €• taxa de sejur in Costa Brava-Maresme 1,5 € / noapte (se plateste

la fata locului la receptia hotelului); • excursiile optionale: El Escurial 19 Euro; Turul Gibraltarului 38

Euro (tur in microbuze speciale, audio ghidat, opreste in toate punctele de interes); Seara spaniola la Granada cu spectacol de flamenco 33 Euro (include bilet intrare, transferuri si o bautura); Alhambra 37 Euro (include transport, ghid, bilet de intrare in Gradinile Alhambrei, biletul de intrare in Palatul Nazaries nu este inclus); Montserrat si Andora 47 Euro

• alte servicii decat cele mentionate.

sERViCii iNCLUsE• transport avion Bucuresti–

Barcelona–Bucuresti• cazare 9 nopti cu mic dejun

in hoteluri de 3*-4*: 3 nopti Costa Brava-Maresme, 2 nopti Madrid, 1 noapte Sevilla, 1 noapte Algeciras, 1 noapte Granada, 1 noapte Valencia

• 3 cine la restaurantul hotelului in Costa Brava-Maresme;

• vizitele cuprinse in program.• ghid insotitor

Avion, 10 zile / 9 noptiPerioada: 23.05.2014, 22.08, 10.09.2014

Cartierul vechi El Barro, plimbare pe promenada. Urmatorul popas va fi la Beni dorm, supranumit si ‘Manhattan-ul Spaniei’ sau ‘Beni York’ datorita cladirilor zgarie nori care se intind de-a lungul coastei. Drumul continua spre Valencia. Cazare Valencia.

Ziua 8. VALENCiA Mic dejun. Tur matinal al Valencei, al treilea oras ca marime din Spania si totodata locul de origine al traditionalei „paella”. Vizitam Palacio del Marques de Dos Aguas, centrul orasului. Continuam traseul spre Barcelona. Cazare si cina Costa Brava.

Ziua 9. MONTsERRAT si ANDORA Mic dejun. Timp liber in Costa Brava pentru plaja sau alte activitati. Optional, excursie la Manastirea Montserrat, construita pe stancile abrupte ale muntelui cu acelasi nume, (comparbila cu complexul monahal Meteora), cel mai important centru spiritual din regiunea Catalonia, continuand apoi cu Andora, ocazie de a ne bucura de peisaje spectaculoase si de a face cumparaturi tax-free. Cazare si cina Costa Brava.

Ziua 10. BARCELONA - BUCUREsTi Mic dejun Timp liber pana la transferul la aeroportul din Barcelona pentru zborul de intoarcere in tara.

28

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - CHisiNAU (420 km) Ora 05:30 - Imbarcarea: Bucuresti - Parcul Izvor.Ora 06:00 - Plecare din Bucuresti pe traseul Bucuresti - Buzau - Focsani - Barlad - Husi - Albita. Pe drum popas pentru pranz. Continuam traseul spre Chisinau, capitala Republicii Moldova. Cazare.

Ziua 2. CHisiNAU - CRiCOVA (20 km)Mic dejun. Vizita la Cricova, adevarat oras viticol subteran, cu galerii de aproximativ 80 de km lungime. Intoarcere in Chisinau, unde vom vizita Catedrala Nasterea Domnului cu Portile Sfinte sau Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Parcul Poporului cu Aleea Clasicilor, Tribunalul, Parlamentul si Magazinul GUM. Timp liber.

Ziua 3. CHisiNAU - CAPRiANA - CERNAUTi (350 km)Mic dejun. Plecare spre Cernauti cu popas la Manastirea Capriana, unul din cele mai vechi asezaminte monastice din Moldova, situata la 40 km de Chisinau, in Codrii Lapusnei, monument de valoare culturala si istorica exceptionala pentru neamul romanesc. Continuam drumul spre Cernauti. Tur de oras: Universitatea, Catedrala, Teatrul, statuia lui M. Eminescu, Casa lui Aron Pumnul. Cazare Cernauti.

Ziua 4. CERNAUTi - HERTA - MANAsTiREA BANCENi - CETATEA HOTiN (315 km)Mic dejun. Deplasare la Herta, unde vom vizita Troita ridicata in memoria ostasilor romani ucisi la evacuarea din 1940. Continuam cu vizitarea

manastirii de la Banceni si a Cetatii Hotin (daca ramane timp si a celei de la Kamenita). Sosire si cazare Poceaev.

Ziua 5. MANAsTiREA POCEAEV - JiTOMiR - KiEV (400 km)Mic dejun. Vizita la manastirea Poceaev (inceputurile ei sunt in sec. XIII, cu urma in piatra a piciorului Maicii Domnului, care s-a aratat calugarilor si pastorilor in 1241). Manastirea are catedrala in stil baroc, cu grota - lavra sub cladire, biserica in stil clasic rus, Institut teologic ortodox si icoana facatoare de minuni. Plecare spre Kiev prin Jitomir. Cazare.

Ziua 6. KiEV Mic dejun. Tur de oras in care vom putea admira Maydan Nezalezhnosti (Piata Independentei), Palatul Mariyinskiy cu parcul si podul

indragostitilor, Manastirea din pestera Pechersk Lavra, Catedrala Sf. Sofia. Dupa-amiaza, optional, vizitarea Muzeului Cernobil. Timp liber. Cazare Kiev.

Ziua 7. KiEV - UMAN - ODEssA (482 km)Mic dejun. Plecarea spre Odessa, cu popas in orasul Uman pentru vizitarea Parcului Peisagistic, unul din cele mai mari si mai frumoase din Europa (196 km, realizat intre 1800-1804). Sosire la Odessa - plimbare de seara si cazare la hotel.

Ziua 8. ODEssAMic dejun. Vizitarea Odessei cu popasuri la Catedrala, faleza, scarile Potemkim, monumentele primului guvernator, al lui Richelieu si al imparatesei Ecaterina Cea Mare, manastirea Sturzovea -

ctitorie romaneasca, cladirea unde a fost comandamentul roman aruncat in aer, in 1941, etc. Optional croaziera pe Marea Neagra. Cazare in acelasi hotel.

Ziua 9. ODEssA - CETATEA ALBA - iZMAiL - GALATi - BUCUREsTi (560 km)Mic dejun. Deplasare spre tara cu popasuri la Cetatea Alba (azi Belgorod Nistrovsk), Tatarbunar (monumentul rasculatilor bolsevici), Izmail (zona centrala si port la Dunare) - Galati - Bucuresti.

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat, pe

durata traseului• 8 nopti cazare cu mic dejun in

hoteluri de 3*: • Vizitele cuprinse in program• Ghid din partea agentiei pe

durata excursiei

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice:

CHISINAU: Crama Cricova: 15 Euro (pachetul clasic 1h de vizita in orasul subteran); KIEV: Pestera Pechersk Lavra (ghid local si galerii): 4.5 Euro; Catedrala Sf. Sofia: 2 Euro; Muzeul Cernobil: 0.80 Euro;

• Excursiile optionale: Croaziera pe Marea Neagra: 25 Euro

Autocar, 9 zile / 8 noptiPerioada: 03.05.2014 - 10.05.2014

BAsARABiA - UCRAiNA

265EURO

29

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - LisABONAOra 03:35 - Aeroportul Henri Coanda - Otopeni(la biroul de informatii va veti intalni cu un reprezentant al agentiei) Ora 05:35 – Decolare din Bucuresti. Sosire in capitala Portugaliei ora 08:00. Incepem vizitarea partii vechi a orasului, cu impresionantele cladiri construite in stilul Art Nouveau, piete pavate cu mozaicuri, stradute medievale impanzite de cafenele si magazine. Printre obiective se numara Manastirea renascentista Jeronymus, cartierul Alfama, zona comerciala Bairro Alto, Turnul si Manastirea Belem, Oceanarium. Cazare Lisabona.

Ziua 2. LisABONA Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Lisabona pentru relaxare si continuarea explorarii orasului pe cont propriu. Cazare Lisabona.

Ziua 3. LisABONA si siNTRA, CAsCAis, EsTORiLMic dejun. Timp liber in Lisabona sau, optional, vom face o excursie la Sintra, orasel de poveste, inconjurat de numeroase castele si palate si la fermecatoarele statiuni de la Oceanul Atlantic, Cascais si Estoril. Popas la Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei. Intoarcere in Lisabona si cazare.

Ziua 4. LisABONA – FATiMA– PORTO (360 km)Mic dejun. Plecam spre Fatima, cu popasuri la manastirile Maria de Alcobaca si Batalha. Sosim la Fatima, unul din cele mai importante centre de pelerinaj din lume. Vizitarea Basislicii si a Catedralei Igreja da Santíssima Trindade. Continuam traseul spre Porto, al doilea mare oras al tarii, situat in delta raului Duoro. Cazare.

Ziua 5. PORTO si sANTiAGO DE COMPOsTELLA Mic dejun. Excursie optionala de exceptie, prin nordul Portugaliei, trecand frontiera in Spania pana la Santiago de Compostela, ‘orasul pelerinilor’, al treilea mare oras sfant si centru spiritual al crestinismului, dupa Ierusalim si Vatican, a carui catedrala baroca impresionanta, edificiu aflat in patrimoniul UNESCO, adaposteste ramasile pamantesti ale Sf. Apostol Iacob. Vom face un tur pietonal, strabatand centrul istoric si vizitand faimoasa Catedrala. La intoarcere, popasuri la Braga si Viana do Castelo, doua orasele minunate din nordul Portugaliei. Cazare in Porto.

Ziua 6. PORTO – COiMBRA (130 km)Mic dejun. Vizitam Porto, incluzand Ribeira, Catedrala,

Biserica Sao Francisco si Podul D. Luis, emblema orasului. Cazare in Coimbra.

Ziua 7. COiMBRA – LisABONA (210 km)Mic dejun. Turul orasului Coimbra, prima capitala a Portugaliei, unde vom vizita una din cele mai vechi Universitati din Europa si Catedrala, apoi ne vom bucura de atmosfera tipic portugheza din carierul Baixa. Deplasare la Lisabona si transfer direct la aeroport, imbarcare si zbor spre tara.

Ziua 8. BUCUREsTi Sosire in Bucuresti in cursul diminetii.

650EURO

PORTUGALiA CLAsiCAsERViCii iNCLUsE• transport avion Bucuresti

–Lisabona –Bucuresti si autocar modern 3* - 4* pe durata traseului

• cazare 6 nopti cu mic dejun in hoteluri de 4*-3*: 3 nopti Lisabona, 2 nopti Porto, 1 noapte Coimbra

NU sUNT iNCLUsE: • intrarile la obiectivele turistice• taxele de aeroport si

securitate 165 ۥ excursiile optionale: Sintra,

Cascais, Estoril si Cabo da Roca 40 Euro; Nordul Portugaliei si Santiago de Compostela 57 Euro;

• alte servicii decat cele mentionate.

Avion, 7 zile / 6 noptiPerioada: 18.05, 22.08.2014

30

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - isTANBUL Ora 06:00 - Imbarcarea: Bucuresti - Parcul Izvor.Ora 06:30 - Plecare din Bucuresti pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Stara Zagora - Edirne - Istanbul. Sosire seara la si cazare. Va propunem o seara turceasca, prilej de a ne familiariza cu traditiile locale.

Ziua 2. isTANBULMic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane: Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Sfanta Sofia (Hagia Sophia), Basilica Cisterna si Palatul Topkapi. Seara program liber pentru vizitarea Bazarului. Optional croaziera pe Bosfor. Cazare in Istanbul.

Ziua 3. ANKARA (445 km)Mic dejun. In prima parte a zilei se viziteaza somptuosul Palat Dolmabahce, fosta resedinta a sultanilor pe timpul Imperiului Otoman. Plecare spre capitala Turciei, Aankara. Aici se vor admira Coloana lui Iulian, Baile Romane, Moscheea Haci Bayram Camii (dateaza din sec. al XV-lea), Templul lui Augustus, Zidurile Orasului cu Turnul Otoman, Aleea de Cupru. Cazare in Ankara.

Ziua 4. MisTERELE CAPADOCHiEi (225 km)Mic dejun. Traseul continua prin stepele valurite din centrul Anatoliei spre Nevsehir. Ne aflam in tinutul magic al Capadochiei, un adevarat peisaj selenar, cu misterioasele ‚orase’ labirintice subterane, sutele de bisericute

din piatra gazduite de pustnici, unde putem admira fresce bizantine de o rara frumusete. Printre obiectivele noastre se numara Göreme, numita si ‚capitala’ Capadochiei, un veritabil ‘muzeu in aer liber’. Seara cazare in zona Nevsehir.

Ziua 5. AKsARAY - MAREA MEDiTERANA (490 km)Mic dejun. Continiam explorarea Cappadociei, vizitand un alt ‚orasel’ subteran din satuletele raspandite pe coline. Ne indreptam spre Urgup, vechiul centru turistic al regiunii, singura asezare rivala ‘oraselului’ Goreme. Plecare spre Antalya, traversand platoul Anatoliei, pe vechiul ‘Drum al Matasii’ prin Aksaray si Konya. Seara sosire, cina si cazare pe tarmul Mediteranei, in zona Antalya.

Ziua 6. ANTALYA - PAMUKKALE - MARMARis (385 km)Mic dejun. Ne bucuram de soarele matinal al Mediteranei si plecam mai departe spre Pamukkale, un alt imporant reper turistic din itinerariul nostru. Admiram peisajul terasat cu fascinantele formatiuni calcaroase de unde izvoresc ape termale - fenomen unic in lume. Continuam drumul spre sud-estul Turciei, spre Marmaris, statiune deosebit de pitoreasca, situat la confluenta Marii Egee cu Mediterana. Cazare in zona Marmaris.

Ziua 7. iNsULA RODOsMic dejun. Timp liber in statiune sau, optional, excursie cu catamaranul in Insula Rodos - una din cele mai

TURCiA CLAsiCA

Istanbul •

Pamukkale •

Hyerapolis • Antalya

• Side • Aspendos •

Manavgat • Konya •

Kaymakly • Uchisar

• Goreme • Ankara

DE LA

345EURO

31

europatravel.ro LOW COST circuite

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat, pe

durata traseului• 11 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri de 2-3*: 3 nopti Istanbul, 1 noapte Ankara, 1 noapte Capadochia, 1 noapte zona Antalya, 2 nopti Marmaris, 3 nopti Kusadasi

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice:

ISTANBUL - Basilica Cisterna, 8 Euro; Biserica Sf. Sofia, 9 Euro; Palatul Topkapi si Haremul Sultanului, 15 Euro; Palatul Dolmabahce, 9 Euro; CAPADOCHIA - Goreme: 5 Euro; ANKARA: Moscheea Haci Bayram Camii: Gratuit; MILET: Situl Arheologic Milet: 2 Euro; EFES: Casa Fecioarei Maria: 5 Euro

• Excursiile optionale: Croaziera pe Bosfor 29 Euro; Seara turceasca: 59 Euro; Insula Rodos: 59 Euro

• Ghizi locali 10 Euro/persoana.

Autocar, 12 zile / 11 noptiDate de plecare: 30.04, 30.06, 08.09, 24.09.2014

atractive insule grecesti, cea mai mare din arhipeleagul Dodecanese, unde putem participa la un tur incluzand partea antica, medievala si moderna a Rodos-ului cu Aleea Cavalerilor, Palatul (fosta resedinta de vacanta a lui Mussolini), zona Mandraki, orasul vechi. Cazare in zona Marmaris.

Ziua 8. BODRUM - MiLET - KUsADAsi (295 km)Mic dejun. Plecare spre Bodrum, statiune cosmopolita la Marea Egee, plina de farmec si vitalitate. Popas la Milet pentru vizitarea sit-ului arheologic. Sosire la Bodrum si timp liber pentru a savura frumusetea locului intr-o plimbare reconfortanta pe promenada. Seara cazare la Kusadasi.

Ziua 9. EFEs , CAsA FECiOAREi MARiA si sELKUKMic dejun. Astazi putem opta pentru vizitarea Efesului - cel mai bine conservat sit antic grecesc din Turcia, continuand apoi cu Casa Feciarei Maria. Ultima oprire va fi la Selkuk, unde vom vizita Basilica si Mormantul Sfantului Ioan Apostolul. Dupa-amiaza libera la dispozitie pentru plaja si activitati optionale. Cazare Kusadasi.

Ziua 10. KUsADAsi Mic dejun. Timp liber pentru relaxare, plaja, cumparaturi si explorarea statiunii pe cont propriu. Cazare.

Ziua 11. KUsADAsi - iZMiR - BERGAMA - isTANBUL (675 km)Mic dejun. Continuarea itinerariului spre Marea Marmara, cu scurte opriri la Izmir si Bergama. Cazare Istanbul.

Ziua 12. isTANBUL - BUCUREsTi (615 km)Mic dejun. Timp liber dimineata. Plecare spre tara cu un scurt popas in Edirne pentru a vizita Moscheea Selimiye considerata a fi emblema orasului. Sosire seara tarziu, functie de durata formalitatilor vamale.

32

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - isTANBULOra 06:00 - Imbarcarea: Bucuresti - Parcul Izvor.Ora 06:30 - Plecare pe traseul: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Stara Zagora - Edirne - Istanbul. Sosire seara in Istanbul dupa 18:30 si cazare.

Ziua 2. isTANBULMic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane aflate in centrul vechi: Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi. Continuam cu vizita in Piata Sultanahmet: Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque) si Basilica Cisterna. Va propunem (optional) o seara traditionala turceasca cu dansuri orientale.

Ziua 3. isTANBUL / DOLMABAHCE - CROAZiERA PE BOsFORMic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, vizita Palatului Dolmabahce , unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul 19, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk , apoi vom continua cu o croaziera (optional) pe Bosfor, prilej de a admira maretia Istanbulului.

Ziua 4. MiNiATURK - PiERRE LOTi - EYUPMic dejun. Va propunem o excursie optionala la Miniaturk, cel mai mare parc de miniaturi din lume, unde pot fi admirate principalele cladiri reprezentative pentru fiecare civilizatie care a condus Anatolia. Miniaturk

isTANBUL

sERViCii iNCLUsE• Transport autocar licentiat,

pe durata traseului (exceptie ziua 2 - tur pietonal)

• 4 nopti cazare cu mic dejun in hotel de 3*

• Vizitele cuprinse in program• Ghid roman insotitor

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele

turistice: Basilica Cisterna: 8 Euro;Biserica Sf. Sofia: 9 Euro; Palatul Topkapi si Haremul Sultanului: 15 Euro; Palatul Dolmabahce: 9 Euro.

• Serviciile de ghizi locali (Obligatoriu 5 Euro/persoana), transportul local individual.

• Excursiile optionale: Palatul Dolmabahce si Croaziera pe Bosfor 29 Euro; Miniaturk - Eyup - Pierre Loti - 30 Euro; Seara turceasca: 59 Euro.

Autocar, 5 zile / 4 noptiDate de plecare: 14.05, 11.06, 10.09, 15.10, 19.11.2014

Istanbul •

Pamukkale •

Hyerapolis • Antalya

• Side • Aspendos •

Manavgat • Konya •

Kaymakly • Uchisar

• Goreme • Ankara

160EURO

33

europatravel.ro LOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - isTANBUL Ora 06:30 - Intalnire cu reprezentantul agentiei pe Aeroportul Henri Coanda - Otopeni, in fata biroului de check-in Tarom cu destinatia Istanbul. Ora 08:35 - Decolare din Bucuresti. Sosire la Istanbul - Aeroportul Ataturk, ora 09:50.Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane: Biserica Bizantina Sfanta Sofia si Palatului Topkapi. Timp liber in Istanbul sau (optional) croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului. Aici vom avea prilejul de a admira intr-o plimbare cu trasura, Moscheea Hamidiye, Biserica Aya Yorgi, Biserica lui Hristos si Ayios Dimitrios. Intoarcere in Istanbul si program liber pentru vizitarea Bazarului.

Ziua 2. isTANBUL Mic dejun. Continuam explorarea maretiei Istanbulului (pietonal) cu vizita in Piata Sultanahmet: Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque) si Basilica Cisterna. Dupa-amiaza timp liber pentru cumparaturi sau vizite individuale. Seara putem participa la o seara traditionala turceasca intr-un restaurant local.

Ziua 3. isTANBULMic dejun. Timp liber pentru activitati individuale.

Ziua 4. MiNiATURK - PiERRE LOTi - EYUPMic dejun. Va propunem o excursie optionala la Miniaturk, cel mai mare parc de miniaturi din lume unde pot fi admirate principalele cladiri reprezentative pentru fiecare civilizatie care a condus Anatolia si si-a lasat urmele. Miniaturk contine 3000 de ani de istorie din antichitate pana in era bizantina, din Imperiul Otoman si pana astazi. Vizita continua cu Moscheea Sultanului din Eyup, loc de pelerinaj pentru musulmani si culmineaza cu urcarea (cu telefericul) pe dealul Pierre Loti, unde vom avea prilejul de a servi un ceai turcesc si a admira frumusetea Golden Hornului asa cum obisnuia si faimosul scriitor francez Louis Marie Julien Viaud, cel care a inspirat denumirea acestui loc.

Ziua 5. isTANBUL - BUCUREsTiMic dejun. Timp liber dimineata. In jurul orei 15:30 se va face transferul la Aeroportul Attaturk pentru zborul de intoarcere in tara, decolare din Istanbul la ora 18:35. Sosire in Bucuresti - Otopeni, ora 19:50.

225EURO

NU sUNT iNCLUsE: • Taxele de aeroport 125 Euro/persoana• Intrarile la obiectivele turistice: Basilica Cisterna: 8 Euro; Biserica

Sf. Sofia: 9 Euro; Palatul Topkapi si Haremul Sultanului: 15 Euro; Palatul Dolmabahce: 9 Euro.

• Serviciile de ghizi locali (Obligatoriu 5 euro/persoana), transportul local individual

• Excursiile optionale: Insula Printului - 40 Euro (turul insulei cu trasura si masa de pranz cu bauturi); Miniaturk - Eyup - Pierre Loti - 30 Euro (tranportul si ghid local), Seara turceasca: (transferul, cina bufet, 2 bauturi si spectacol) 59 Euro.

sERViCii iNCLUsE• Transport avion Bucuresti - Istanbul - Bucuresti (Tarom)• Transfer aeroport - hotel - aeroport• 5 nopti cazare cu mic dejun la Istanbul, hotel 3*• Ghid roman insotitor (exceptie ziua 4 - ghid local).

Avion, 5 zile / 4 noptiPerioada: 18.06, 03.09.2014

contine 3000 de ani de istorie, din antichitate pana in era bizantina, din Imperiul Otoman si pana astazi. Vizita continua cu Moscheea Sultanului din Eyup, loc de pelerinaj pentru musulmani si culmineaza cu urcarea (cu telefericul) pe dealul Pierre Loti, unde vom avea prilejul de a servi un ceai turcesc si a admira frumusetea Golden Hornului asa cum obisnuia si faimosul scriitor francez Louis Marie Julien Viaud, cel care a inspirat denumirea acestui loc.

Ziua 5. isTANBUL - EDiRNE - BUCUREsTi (690 km)Mic dejun. Plecare din Istanbul in jurul orei 09:30 pe ruta Edirne - Ruse. Popas in Edirne pentru a vizita Moscheea Selimiye considerata a fi emblema orasului. Timp

liber pentru cumparaturi. Continuam drumul spre tara. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

34

europatravel.roLOW COST circuite

Ziua 1. BUCUREsTi - sALONiC - KALAMBAKA (889 km) Ora 05:30 - Imbarcarea: Bucuresti - Parcul Izvor.Ora 06:00 - Plecare din Bucuresti pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Salonic . Continuam traseul spre Kalambaka, oras asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora. Miracol geologic, unic in lume, Meteora este cel mai important centru monastic al Greciei dupa Muntele Athos. Sosire seara si cazare in Kalambaka.

Ziua 2. METEORA - ATENA (352 km)Mic dejun. Dimineata vom vizita Complexul Monahal cu intrare in una dintre cele 6 manastiri. Plecare spre Atena. Odata ajunsi, vom incepe

vizita capitalei elene, intr-un tur panoramic cu autocarul: Stadionul Olimpic, Parlamentul, Academia, Universitatea, Biblioteca Nationala, Gradina Botanica, Piata Omonia. Cazare in Atena.

ZiUA 3. ATENAMic dejun. Vom incepe ziua cu vizita la Acropole, unul din monumentele cele mai marete ale antichitatii, cu impresionantul Parthenon, cel mai important edificiu al Greciei clasice. Dupa amiaza timp liber. Va propunem, optional, seara greceasca in cartierul Plaka.

ZiUA 4. PELOPONEZ (320 km)Mic dejun. Excursie optionala in peninsula Peloponez, tinut magic incarcat de mitologie, in care vom vizita orasul

fortificat al civilizatie egeene, Micene, Nafplio, Epidaurus, cu impresionantul Teatru antic si vom face un scurt popas la Corint. Intoarcere in Atena si cazare.

ZiUA 5. iNsULELE HYDRA - POROs - AEGiNA Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Atena sau, optional, croaziera cu pranz inclus in insulele Hydra, Poros si Aegina, prilej de relaxare si de cunoastere a spiritului si proverbialei ospitalitati grecesti (filoxenia). Intoarcere la Atena si cazare.

ZiUA 6. CAP sUNiON - DELFi - KATERiNi (496 km)Mic dejun. Excursie la Cap Sunion, situat in cel mai sudic promontoriu al Peninsulei Attica, pe tarmul Golfului Saronic, la baza coloanelor

dorice ale Templului lui Posseidon. Plecare spre riviera Olimpului. Popas la Delphi, sanctuar al vechii Elade dedicat zeului Apollo, situat pe culmile joase ale Muntelui Parnassus. Vom vizita site-ul arheologic, cu amfiteatrul si Templul lui Apollo, care adapostea in antichitate pretiosul Oracol de la Delphi. Popas in Valea Tembi la Biserica Sf. Paraschiva. Cazare in Paralia Katerini.

ZiUA 7. sALONiC - BUCUREsTi (732 km)Mic dejun. Plecare spre Salonic, unde vom face un scurt popas pentru un tur de oras: Turnul Alb, Arcul lui Galerius, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru (interior). Plecare in jurul pranzului spre tara. Sosire in Bucuresti in cursul noptii, in functie de durata formalitatilor vamale, de vreme si de trafic.

289EURO

GRECiA - PELOPONEZ

sERViCii iNCLUsE• Transport cu autocar licentiat• 6 nopti cazare cu mic dejun

in hoteluri 2-3*: 1 noapte in Kalambaka, 4 nopti in Atena si 1 noapte in Paralia Katerini

• Vizitele cuprinse in program• Ghid

NU sUNT iNCLUsE: • Intrarile la obiectivele turistice:

ATENA: Acropole: 12 Euro; Templul lui Poseidon: 4 Euro; PELOPONEZ: Teatrul Antic: 6 Euro; DELPHI: Templul lui Apollo: 19 Euro (Pentru muzeu si situl arheologic. Gimnasium este gratuit); VALEA TEMBI: Biserica Sf. Paraschiva: Gratuit; METEORA: Marele Meteor: 3 Euro

• Excursiile optionale (tarife/persoana): Peninsula Peloponez - 32 Euro; Croaziera cu in Insulele: Hydra, Aegina, Poros - 79 Euro (Include transferuri si masa de pranz), Seara greceasca in Plaka: 30 Euro; Excursia la Cap Sunion, 15 euro

Autocar, 7 zile/6 noptiPerioada: 28.07, 22.09.2014

europatravel.ro

Informatii si rezervari: [email protected]

www.europatravel.ro

BUCURESTISediul central

Sos. Mihai Bravu nr. 62A,Cladirea Spectrum

Informatii si rezervari: 021.9407Mobil: 0723.153.702

[email protected]

Agentia BalcescuBdul. Nicolae Balcescu nr. 35

Telefon 0314.251.029Mobil: 0720.700.912

[email protected]

Real BerceniDrumul Dealul Bisericii, Nr 67

Telefon: 0213.801.064Mobil: 0733.083.984

[email protected]

Real PalladyBd. Theodor Pallady nr. 51N

Telefon: 0314.251.040Mobil: 0720.700.913

[email protected]

CLUJ-NAPOCABd. 21 Decembrie 1989 nr.36

Telefon: 0364.735.737Mobil: 0722.357.056

[email protected]

UNDE NE GĂsiȚi

BRASOVBd. Iuliu Maniu nr.41

Telefon: 0268.472.588Mobil: 0722.357.054

[email protected]

PLOIESTIStr. Carpati nr.5, bl.33H

Telefon: 0244.591.193Mobil: 0730.020.024

[email protected]

EUROPACU EUROPA TRAVEL