Comunicat de presa activitati unitate culturala cisper luna aprilie 2012

2
"INVESTEŞTE ÎN OAMENI!” Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 Axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale Domeniul major de intervenţie 6.2 – Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii Titlul proiectului: Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă Nr. Contract: POSDRU/96/6.2/S/62509 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ________ COMUNICAT DE PRESĂ Cluj Napoca, 30 aprilie 2012 Activităţile Unităţii culturale - Aprilie 2012 - În lun a aprilie 2012, Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) Nord-Vest Cluj-Napoca , prin Asociaţia Amare Prhala , a organizat în cadrul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, activităţile culturale „Ziua actorului Rom ” şi „Ziua Strategiei. Ziua Legislaţiei Naţionale privind romii din România ”. Astfel, în data de 19 aprilie 2012 s-au reunit reprezentanţi ai presei, reprezentanţi ai romilor dar şi membri ai societăţii civile la sediul Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) Nord-Vest Cluj-Napoca de pe strada Berăriei nr. 6 pentru a sărbători “Ziua actorului Rom”. Invitatul principal al acestei activităţi a fost Sorin Misiriantu - actor, regizor, scenarist care i-a încântat pe cei prezenţi, susţinând în avanpremieră un fragment din spectacolul “Cântec Sukar”. Versurile inspirate din viaţa romilor au deschis interesul publicului pentru întregul spectacol al cărei premieră se preconizează a avea loc în această toamnă la Teatrul Naţional din Cluj, avându-i protagonişti pe Sorin Misiriantu, acompaniat de folkistul Emeric Imre. Acompaniamentul muzical al momentului artistic a fost realizat, de Ionuţ Mangu, un tânăr folkist, mult îndrăgit de publicul clujean. Acesta l-a înlocuit cu brio pe Emeric Imre care, din motive obiective, nu a putut fi prezent. Aplauzele participantilor au fost dovada aprecierii şi entuziasmului pentru momentul artistic susţinut de cei doi invitaţi.

Transcript of Comunicat de presa activitati unitate culturala cisper luna aprilie 2012

Page 1: Comunicat de presa activitati unitate culturala cisper   luna aprilie 2012

"INVESTEŞTE ÎN OAMENI!”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 Axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale

Domeniul major de intervenţie 6.2 – Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa munciiTitlul proiectului: Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romăNr. Contract: POSDRU/96/6.2/S/62509_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

COMUNICAT DE PRESĂ Cluj Napoca, 30 aprilie 2012

Activităţile Unității culturale - Aprilie 2012 -

În luna aprilie 2012, Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CIS-PER) Nord-Vest Cluj-Napoca, prin Asociaţia Amare Prhala, a organizat în cadrul proiectului „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Oper-aţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, activităţile culturale „Ziua actorului Rom” şi „Ziua Strategiei. Ziua Legislaţiei Naţionale privind romii din România”.

Astfel, în data de 19 aprilie 2012 s-au reunit reprezentanţi ai presei, reprezentanţi ai romilor dar şi membri ai societăţii civile la sediul Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CIS-PER) Nord-Vest Cluj-Napoca de pe strada Berăriei nr. 6 pentru a sărbători “Ziua actorului Rom”.

Invitatul principal al acestei activități a fost Sorin Misiriantu - actor, regizor, scenarist care i-a încântat pe cei prezenţi, susținând în avanpremieră un fragment din spectacolul “Cântec Sukar”. Versurile inspirate din viaţa romilor au deschis interesul publicului pentru întregul spectacol al cărei premieră se pre-conizează a avea loc în această toamnă la Teatrul Naţional din Cluj, avându-i protagonişti pe Sorin Misiri -antu, acompaniat de folkistul Emeric Imre. Acompaniamentul muzical al momentului artistic a fost realizat, de Ionuţ Mangu, un tânăr folkist, mult îndrăgit de publicul clujean. Acesta l-a înlocuit cu brio pe Emeric Imre care, din motive obiective, nu a putut fi prezent. Aplauzele participantilor au fost dovada aprecierii și entuziasmului pentru momentul artistic susținut de cei doi invitați.

Partea a doua a spectacolului l-a adus în prim-plan pe tânărul folkist Ionuţ Mangu, care a prezentat câteva piese din repertoriul propriu, ale căror acorduri au adus un plus de sensibilitate aniversării „Zilei ac-torului rom”.

În data de 25 aprilie Centrul de Incluziune Socială a marcat „Ziua Strategiei. Ziua Legislaţiei Naţionale privind romii din România” printr-o masă rotundă, care a avut loc tot la sediul Centrului. La ac-tivitate au participat ONG-uri care derulează proiecte axate pe problemele romilor dar şi angajatori din Cluj, cărora li s-a prezentat beneficiile pe care le au în cazul în care încadrează în muncă (Legea 116) per-soane asistate social, inclusiv persoane de etnie romă.

Totodată, Pavel Doghi, director CISPER N-V, dar şi Coordonator al biroului de Apărare a Drep-turilor Omului, a vorbit celor prezenţi la activitate despre drepturile omului, respectiv despre drepturile romilor.

Informaţii suplimentare:

CISPER NORD-VEST Mihaela Nechifor, Responsabil PR Pavel DoghiTelefon: 0741 184000 preș. Amare Prhala, dir. CISPER N-VWeb: amarephrala.blogspot.com E-mail: [email protected]: [email protected]