Caminul - februarie 2010

9
LECȚIA DE STIL: Living pentru romantici Muzeul Vasile Grigore, dialogul de taină cu muzica picturii ART Ă Ş I DESIGN PENTRU CASA TA ANUL XIV, NR.2, februarie 2010 ARTĂ ŞI DESIGN PENTRU CASA TA www.hiparion.com Anul XIV, nr. 2, februarie 2010 PREȚ 6.95 RON Stop&Shop: • scaune • covoare • electrocasnice Designers Guild: noile colecţii primăvară-vară 2010 PREȚ 6.95 RON Glamour cu influenţe franţuzeşti 16 pagini SUPLIMENT GRATUIT Cadouri de Valentine’s Day

description

Pe strazi au inceput sa apara timid vanzatoarele de cosulete cu ghiocei. E semn ca primavara este aproape si nu peste multa vreme natura se va trezi la viata. Visam deja la verdele proaspat al ierbii, la gingasele mladite abia inmugurite. Explozia de culoare din noile colectii lansate de Guild Designers la Maison & Objet ne duce cu gandul la petale inflorite in zeci de culori ce vibreaza in lumina soarelui. La rubrica Trend te invitam sa vezi in exclusivitate pentru Romania colectia de primavara-vara Guild 2010. O reala sursa de inspiratie pentru casa ta!

Transcript of Caminul - februarie 2010

Page 1: Caminul -  februarie 2010

LECȚIA DE STIL:Living pentru romantici

Muzeul Vasile Grigore,dialogul de taină cu muzica picturii

ARTĂ ŞI DESIGN PENTRU CASA TA

ANUL XIV, NR.2, februarie 2010

AR

ŞI DE

SIGN

PE

NT

RU

CA

SA TA

ww

w.hiparion.com

Anul X

IV, nr. 2, februarie 2010PR

EȚ 6

.95

RO

N

Stop&Shop:• scaune• covoare• electrocasnice

Designers Guild: noile colecţii primăvară-vară 2010

PREȚ

6.9

5 R

ON

Glamour cu influenţefranţuzeşti

16 pagini

SUPLIMENT

GRATUITCadouri deValentine’s

Day

Page 2: Caminul -  februarie 2010

Editorial

Ploaie de flori!

Pe străzi au început să apară timid vânzătoarele de coşuleţe cu ghiocei. E semn căprimăvara este aproape şi nu peste multă vreme natura se va trezi la viaţă. Visăm deja laverdele proaspăt al ierbii, la gingaşele mlădiţe abia înmugurite. Explozia de culoare dinnoile colecţii lansate de Designers Guild la Maison & Objet ne duce cu gândul la petaleînflorite în zeci de culori ce vibrează în lumina soarelui. La rubrica Trend te invităm să veziîn exclusivitate pentru România colecţia de primăvară-vară Guild 2010. O reală sursă deinspiraţie pentru casa ta!Dornic de mai mult verde natural chiar la tine acasă? Citeşte articolul despre grădiniverticale şi află cum poţi avea un „perete” plin de ierburi aromatice în bucătărie, un strat deflori în living sau chiar întreaga casă acoperită de iarbă şi flori. Oricare variantă vei alege,vei fi câştigat: un decor original, un aer mai curat.Februarie este şi o lună plină de dragoste. Sfântul Valentin şi Dragobetele dezlănţuie altevaluri de ghiocei, narcise, zambile, lalele pentru fetele şi femeile din familiile noastre. Şipentru că luna aceasta sărbătorim „iubirea”, la Lecţia de stil îţi dăm toate coordonatelepentru a putea amenaja un living romantic. Cu doar câteva accesorii, bine alese, poţi da oasemenea tuşă camerei de zi.Pentru că detaliile contează, la Arta aranjării mesei îţi arătăm paşii pentru o cină în doi lalumina lumânărilor: reţete afrodisiace, o sticlă de Moet rece şi... multă dragoste.Dacă ai avut Sărbători încărcate de multe mâncăruri tradiţionale, este timpul să revii la unmod de viaţă mult mai sănătos. Încearcă tenisul pe teren acoperit şi silueta ta va reveni ladimensiunile ideale.Dacă nu te-ai hotărât la un cadou pentru Ea sau pentru El, telefoanele multicolore de laSamsung sunt cea mai potrivită alegere! Nu ezita să le dăruieşti persoanei iubite. Cusiguranţă îi vei face o bucurie.Până în martie, când ne vom reîntâlni, întreaga noastră echipă îţi doreşte să te bucuri întihnă de dragoste!

Cristina Butaru

REDACTOR-Ș[email protected]

4 – FEBRUARIE - 2010

Telefon S3650 CORBYPreţ: 650 lei,Samsungmai multe detalii la pg. 34

Buchet mixtPreţ: 160 leiSalon des Fleurs

Telefon BL20Preţ: 1.049 leiLGmai multe detalii la pg. 34

Obiectele lunii. Pentru el & pentru ea.

Page 3: Caminul -  februarie 2010

10 TrendDESIGNERS GUILDNoile colecţii de ţesături de la Guild

16 Design WaveGRĂDINILE VERTICALENatura la ea acasă

20 Design Wave„THE LIBRARY”Un restaurant cu atmosferă calmă şi distinsă de bibliotecă

24 Design WaveDONNA ANA O pensiune elegantă şi primitoare

26 Stop & ShopSCAUNELE Ergonomie şi design plăcut

30 Stop & Shop COVOAREConfort pentru paşii tăi

34 Stop & Shop TELEFOANE Micșorează distanțele prin comunicare

10

6 - FEBRUARIE – 2010

Sumar

20

24

PE COPERTĂ:Imagine: Designers Guild,colecţia 2010Produsele sunt disponibileîn România prin Casa Nouăwww.casanoua.com.ro

ARTĂ ȘI DESIGN PENTRU CASA TA

Page 4: Caminul -  februarie 2010

38

88

44

72

36 Stop & Shop ELECTROCASNICE DESCURCĂREȚEMici, fiabile și ușor de manevrat

38 Lecția de stilLIVING PENTRU ROMANTICI

44 Căminul meu GLAMOUR CU INFLUENŢE FRANŢUZEŞTI

52 Căminul meuLUXUL NU ÎŞI PIERDE VALOAREA

56 Căminul meu AM PREFERAT O CASĂ APROAPE DE ORAŞ

60 Arta aranjării meseiCINĂ ÎN DOI

72 Căminul istoric MUZEUL VASILE GRIGOREDialogul de taină cu muzica picturii

76 Galerie de artă GOLDARTMărturia valorii operei de artă

80 Stop & ShopARTA SPOREŞTE VALOAREA UNEI AMENAJĂRI

82 AtelierIOAN ORATIEIubiţi culoarea, lumea, viaţa!

84 Povestea unui brandBARAUSSE Superlative în domeniu

88 Căminul luiTENIS PE TEREN ACOPERITSportul alb sinonim cu mişcarea în aer liber

8 - FEBRUARIE – 2010

Page 5: Caminul -  februarie 2010

10 – FEBRUARIE – 2010

Trend

Colecţiile de referinţăpentru sezonulprimăvară-vară 2010 alebrandului Guild seremarcă prin tendinţaspre forme geometrice şiprinturi florale, o gamălargă de modele şi tipuride ţesături - de la şnur şirafie la catifea, ţesăturibrodate, bumbac şi iută.TEXT: OANA VOICU / FOTO: DESIGNERS GUILD

Noile colecţii de ţesături de la Guild

Page 6: Caminul -  februarie 2010

2010 – FEBRUARIE – 17

reocupaţi de găsirea unor noi soluţii dearmonizare a naturii şi a mediului înconjurător cuinteriorul clădirilor, specialiştii din domeniu aupus la punct un concept inovator, denumitsugestiv „Grădini verticale”. Practic, avem astfelocazia să ne bucurăm de parcuri private, mobile,uşor de întreţinut, de care putem beneficiafiecare dintre noi.

Conceptul este relativ simplu - un sistemmodular de recipiente vegetale verticale ce

P prezintă în mod deosebit frumuseţea plantelor atâtla interior cât şi la exterior pe garduri, pereţi saualte suprafeţe verticale.

Grădinile verticale permit oamenilor să recreezesuprafeţele verticale verzi pe care le vedem înnatură şi sunt un mod natural de a da viaţăpereţilor goi din jurul nostru.

Beneficiile pentru corpul uman suntnenumărate şi acesta este un motiv întemeiatpentru care ar trebui atent analizat acest concept

şi folosit cu încredere atât în spaţiile publice, cât şiîn cele private. Toţi membrii familiei se pot bucurade imaginea naturii, a unui parc în miniatură carepoposeşte în camere, aduce prospeţime, curăţenie,armonie şi, de ce nu, un zâmbet pe buze.

Cercetările de specialitate au arătat că spaţiileinterioare cu grădini verticale conţin cu până la 50-60% mai puţine boli transmisibile prin aer şibacterii de camere decât în spaţiile fără plante,procente deloc de neglijat.

Având puterea de a se adapta la fel de bine spaţiilor comerciale, clădirilor de birouri sau propriului cămin, grădinile verticale sunt spectaculoase şi proaspete şipline de viaţă.

Grădinile verticale natura la ea acasăStilul de viaţă actual elogiază extraordinarul potenţial de energii pozitive şi sănătate pe care natura îl deţine. Moda,arhitectura, arta, construcţiile, medicina sunt doar câteva domenii care aduc în prim-plan modul ecologic de abordarea realităţii înconjurătoare. Plantele sunt cele care purifică aerul, anihilează efectul negativ al noxelor, alungă stresulşi ne aduc un plus de vitalitate. Grădinile verticale reprezintă o extraordinară oportunitate de a trăi înconjuraţi deplante verzi şi de beneficiile acestora atât în spaţiile publice, cât şi în căminele noastre. TEXT: MARIELA VANU / FOTO: GRĂDINIVERTICALE.RO

Page 7: Caminul -  februarie 2010

Mic dicţionar Stil RomanticRomantism - mişcare artistică şi filozofică apărută în ultimele decenii ale secolului al XVIII-lea înEuropa, care a durat mare parte din secolul al XIX-lea. Exprimarea sa în artă a fost considerată,într-o primă fază, fie o reacţie la clasicismul rigid şi lipsit de fantezie, fie la frivolitatea rococo-uluicare atinsese un apogeu al decorativismului; a avut un caracter eliberator şi a aspirat spreoriginalitate şi libertatea formelor.

Roz - culoare luminoasă ce semnifică feminitate, dragoste, prietenie, tandreţe.

Frumos - necesar pretutindeni în viaţa noastră, cerut de design în mod special.

Living pentru romantici TEXT: SIMONA BONEA

FOTO: ROBERT LUPU

Sfârşit de iarnă, încă rece şi înzăpezit oraşul... Aşa că puţină emoţie ar aduce, poate, primăvara mai aproape. Văpropun o amenajare pentru o dimineaţă romantică de februarie: combinaţie de culori liniştitoare, imprimeurielegante şi texturi atractive, forme curbe şi accente florale. Aşa cum spunea Baudelaire: „Romantismul esteexpresia cea mai recentă a frumosului”.

Simona Bonea

Avantgarde DesignStudiodesign, amenajăriinterioare şi [email protected]

Privit ca reper istoric, romantismul a marcat oschimbare radicală a atitudinilor faţă de viaţă şi artă.Cu alte cuvinte, se poate spune că artiştii au dat frâuliber imaginaţiei în operele lor. Romantismul apromovat sensibilitatea, pasiunea şi imaginaţia carăspuns la raţiunea rece a neoclasicismului, marcândo ruptură completă cu ideile trecutului.Reprezentanţii acestui curent acordau o importanţădeosebită sentimentelor omeneşti, cu predilecţieiubirii, trăirile interioare intense fiind armonizate cupeisajul naturii ocrotitoare sau participative.Personajele romantice nu sunt dominate de raţiune,

ci de imaginaţie şi de sentimente. La început a fost omişcare literară, pentru ca apoi să-şi pună amprentaşi asupra picturii. Câteva nume de artişti : ThéodoreGéricault, pictor romantic francez, cu cea maiinspirata lucrare - „Pluta Meduzei”; Eugène Delacroix,reprezentantul major al romantismului, cu lucrarea sagrandioasă - „Moartea lui Sardanapal”; JohnConstable, englez preocupat de variaţiile luminii şi aleatmosferei; Caspar David Friedrich, pictorreprezentativ pentru romantismul german.Stilul romantic poate fi oricând o sursă de inspiraţiepentru o reamenajare sau doar pentru adăugarea

unor accente în orice încăpere, fie living, dormitor saubaie, fie doar a unui colţ din locuinţă. Atmosfera secreează prin adăugarea unor produse specificestilului, urmată de armonizarea culorilor, formelor,texturilor. Culorile sunt calde dar atractive, formelemobilierului au candoare, iar ţesăturile sunt catifelateşi moi, reflectând lumina în mod plăcut.Ambientul ales spre decorare aparţine livingului. Esteun ambient modern, în care romantismul se face simţitprin catifeaua roz a canapelei, prin linia armonioasă amobilierului, prin decoruri florale şi obiecte dragi, cafotografia preferată înrămată preţios.

Lecţia de stil

38 – FEBRUARIE – 2010

Page 8: Caminul -  februarie 2010

Arta aranjării mesei

66 – FEBRUARIE – 2010

Cină în doiVioletul, culoare regală, simbolizează nobilitatea șiluxul, fiind totodată culoarea tainei și a misterului.Poate din acest motiv designerii au preferat folosireaacestei game de culori când au realizat propunereapentru o cină romantică.TEXT: OANA VOICU / CONCEPT: CRISTINA BUTARU / FOTO: ROBERT LUPU

Page 9: Caminul -  februarie 2010

2010 – FEBRUARIE – 67