buletin 05.10.15

download buletin 05.10.15

of 2

description

buletin 05.10.15

Transcript of buletin 05.10.15

Bun dimineaa doamnelor i domnilor, v salut la principalul jurnal de tiri. La microfon Ecaterina Eremei i iat care sunt principalele titluri.1. eful Regiei Exdrupo, Efim Cheptnari a fost ARESTAT pentru 30 de zile2. Premierul Valeriu Strele a fcut un bilan al vizitei sale n Statele Unite3. Canale TV, fr notificarea autoritii de reglementare4. Apple este cel mai valoros brand din lume pentru al treilea an consecutivIar acum, tirile pe larg.1. eful Regiei Exdrupo,Efim Cheptnari, a fost reinut pentru 30 de zile.Mandatul de arestare a fost emis de Judectoria sectorului Ciocana al Capitalei. Potrivit efului Procuraturii sectorului Ciocana, Ruslan Popov,Efim Cheptnari este suspectat de delapidarea a aproximativ 700 de mii de lei din bugetul statului.eful Regiei Exdrupo a fost reinut mpreun cu un om de afaceri la sfritul sptmnii trecute.Anchetatorii afirm c acetia ar fi autorii unei scheme care funciona de mai muli ani.Efim Cheptnaru respinge ns acuzaiile. El este eful ntreprinderii responsabile de reparaia i ntreinerea drumurilor din Chiinu din anul 2006.

2. Fcnd astzi un bilan al vizitei sale n Statele Unite, unde s-a ntlnit i cu oficiali de la FMI, premierul Valeriu Strele a declarat c Republica Moldova ar putea semna, n aceast toamn, un acord cu Fondul Monetar Internaional. Una din principalele condiii fiind numirea unei noi conducere la Banca Naional, a mai spus premierul. O delegaie de monitorizare de la FMI i ncheie mine vizita de dou sptmni n Moldova. Pn acum, delegaia nu a fcut declaraii, anunnd doar c nu are mputerniciri s negocieze un acord de creditare a Moldovei.

3. Consiliul Coordonator al Audiovizualui s-a autosesizat n legtur cu faptul c n grila companiei StarNet, pe primele poziii, au aprut dou posturi de televiziune, fr informarea CCA. Acestea transmit imagini n direct i nregistrri video de la protestele din centrul Capitalei, organizate de Platforma Civic "Demnitate i Adevr".

Potrivit preedintelui CCA, Dinu Ciocan,StarNet a nclcat Codul Audiovizualului atunci cnd a hotrt s includ n gril dou posturi care nu dein licen de emisie. Ciocan mai spune c acest subiect ar putea fi discutat ntr-o edin a CCA.Pe de alt parte, purttorul de cuvnt al companiei StarNet, Alexei Munteanu, a declarat c posturile sunt transmise prin internet, care nu este reglementat de nicio lege, i nu prin intermediul unor operatori de cablu. Nu este pentru prima oar cndStarNet ajunge n vizorul CCA. n mai, civa prestatori de servicii din domeniu au acuzat firma de concuren neloial. Iarla nceputul acestui an, n urma unui atac cibernetic fr precedent, datele personale ale 153.000 de clieni ai companiei au ajuns pe internet.

4. Giganii Apple i Google i-au adjudecat titlul de cele mai valoroase branduri din lume pentru al treilea an consecutiv, n condiiile n care companiile din sectorul tehnologiei au dominat cea de a 16-a ediie a studiului celor mai bune branduri din lume. Acesta a fost realizat de firma de consultan Interband.

Valoarea brandului Apple a crescut cu 43 la sut n ritm anual,ceea ce constituie pn la 170 miliarde de dolari, n timp ce brandul Google este evaluat la puin peste 120 de miliarde de dolari, fiind n cretere cu 12 procente. Studiul publicat de Interbrand stabilete valoarea unui brand printr-o combinaie ntre performanele sale financiare, capacitatea de a-i influena pe consumatori s cumpere i asigurarea profiturilor.

n continuare, aflai datele meteo.Astzi, cerul va fi senin, iar gradele din termometre vor indica +20-21 de grade la Chiinu. n sudul rii vor fi plus +22 de grade, iar la nord + 19. Acestea au fost informaiile. O zi frumoas s avei. la revedere.