92594463 Hitler Referat

5
REFERAT LA ISTORIE O PERSONALITATE DIN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL ADOLF HITLER Date biografice : Adolf Hitler a fost un om politic, lider al Partidului Muncitoresc German National-Socialist , cancelar al Germaniei din 1933 , iar din 1934 conducător absolut ( Führer ) al Germaniei. El s-a nascut pe data de 20 aprilie 1889 în Braunau am Inn. Tatăl lui Adolf Hitler a fost Alois Hitler ( Schicklgruber), iar mama sa a fost Klara Hitler (Pölzl). Cei doi soţi au avut 6 copii dintre care 4 au murit (de difterie, pojar) şi 2 au supravieţuit (Adolf şi sora sa Paula). Adolf Hitler a facut gimnaziul la Linz. Nu a excelat niciodată la şcoală, iar după cum spuneau dascălii săi, el a fost un elev mediocru. Era pasionat de arte şi se spune că a avut ambiţii să devină pictor. La vârsta de 18 ani se mută la Viena, în anul 1907, după moartea părinţilor. A fost foarte afectat de moartea mamei sale, Klara, afirmând că “aceasta a fost singura femeie pe care a fost în stare să o iubească”. Adolf a avut o relaţie rece şi distantă cu tatăl său. Din acest motiv fiul nu a fost foarte afectat de moartea tatălui său, spre deosebire de reacţia pe care a avut-o la decesul mamei sale. Principalul moment din al doilea război mondial în care s-a implicat personalitatea: Eu cred ca principalul moment in care a fost implicat Adolf Hitler este Operaţiunea Barbarossa, ivazia nazistă a Uniunii Sovietice. Adolf Hitler a fost în general comandatul suprem al germanilor în această operaţiune. Scopul iniţial al operaţiunii a fost cucerirea Rusiei şi Ucrainei. Această operaţiunea era bazată pe concepţia războiului fulger. La început Germania afirma că se teme de un atac al sovieticilor. Pe 1

description

bb

Transcript of 92594463 Hitler Referat

REFERAT LA ISTORIE

O PERSONALITATE DIN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL

ADOLF HITLER

Date biografice:

Adolf Hitler a fost un om politic, lider alPartidului Muncitoresc German National-Socialist,cancelaral Germaniei din1933, iar din1934conductor absolut (Fhrer) al Germaniei. El s-a nascut pe data de 20 aprilie 1889n Braunau am Inn. Tatl lui Adolf Hitler a fost Alois Hitler (Schicklgruber), iar mama sa a fost Klara Hitler (Plzl). Cei doi soi au avut 6 copii dintre care 4 au murit (de difterie, pojar) i 2 au supravieuit (Adolf i sora sa Paula).

Adolf Hitler a facut gimnaziul la Linz. Nu a excelat niciodat la coal, iar dup cum spuneau dasclii si, el a fost un elev mediocru. Era pasionat de arte i se spune c a avut ambiii s devin pictor. La vrsta de 18 ani se mut la Viena, n anul 1907, dup moartea prinilor. A fost foarte afectat de moartea mamei sale, Klara, afirmnd c aceasta a fost singura femeie pe care a fost n stare s o iubeasc. Adolf a avut o relaie rece i distant cu tatl su. Din acest motiv fiul nu a fost foarte afectat de moartea tatlui su, spre deosebire de reacia pe care a avut-o la decesul mamei sale.Principalul moment din al doilea rzboi mondial n care s-a implicat personalitatea:

Eu cred ca principalul moment in care a fost implicat Adolf Hitler este Operaiunea Barbarossa, ivazia nazist a Uniunii Sovietice. Adolf Hitler a fost n general comandatul suprem al germanilor n aceast operaiune. Scopul iniial al operaiunii a fost cucerirea Rusiei i Ucrainei. Aceast operaiunea era bazat pe concepia rzboiului fulger. La nceput Germania afirma c se teme de un atac al sovieticilor. Pe data de 22 iunie 1941, Germania a atacat. Aproximativ 2,6 milioane de soldai germani au intrat n aceast lupt pe 22 iunie. Alturi de ei s-au mai alturat romnii, slovacii, italienii i ungurii. La nceput, viteza atacului german a drmat toate planurile de aprare ale sovieticilor. Dei atacurile germanilor au fost cu succes ndeplinite, ulterior lucrurile se schimb, iar ei intr n criz de timp pn s ajung pe teritoriul Moscovei. Hitler a luat o decizie neinspirat cnd a amnat acest operaiune, care era programat s nceap n luna mai, acesta nu a luat n considerare condiiile meteorologice ce vor urma in iarn i a crezut c lupta va dura cel mult pn n toamn.El dorea s cucereasc mai nti Ucraina, nainte s ajung n Moscova, aa c el s-a ndreptat mpreun cu milioanele de germani spre sud. Pn cnd atacurile nu s-au ndreptat spre capitala Rusiei, atacul germanilor a fost mai mereu oprit din cauza rezistenei sovieticilor sau a condiiilor meteorologice nefavorabile. Germanii au continuat s avanseze n ciuda tuturor acestor piedici, de multe ori distrugnd sau ncercuind armate sovietice ntregi, pe care le-au luat prizoniere. Hitler i-a organizat pe germani n felul urmtor: Grupul de Armate Norda naintat ctreRolul personalitii n eveniment:

Adolf Hitler a avut cel mai important rol n acest eveniment deoarece el a fost conductorul acestei operaiuni. Pe data de 18 decembrie 1940 Hitler a declarat n Directiva cu numarul 21 c va ncepe planificarea pentru invadarea Rusiei, plan avnd ca nume de cod Operaiunea Barbarossa. Hitler a formulat obiectivele acestui plan, bazat pe concepia Rzboiului Fulger (Blitzkrieg): zdrobirea rapid a forelor armatei sovietice, atingerea liniei Astrahan Arhanghelsk i distrugere URSS. n cadrul pregtirilor pentru atac, Hitler a ordonat deplasarea a 3,2 milioane de soldai ctre frontiera sovietic, a hotrt lansarea a numeroase raiduri derecunoatere aerian deasupra teritoriului sovietic i a impus stocarea n depozitele din est a unor cantitti uriae de materiale necesare atacului. Hitler s-a bazat pe o cucerire rapid, creznd c cel trziu n toamn aceast operaiune va fi finalizat cu victoria sa. El nu a luat n calcul sub nicio form desfurarea acestei aciuni pn pe timpul iernii. O alt eroare a sa a fost amnarea operaiunii (care era programat oficial s nceap n luna mai) cu cteva sptmnii, consecinele acestui fapt s-au putut observa la sfritul operaiunii, n plin iarn. La nceputul operaiunii Hitler a adus, mpreun cu armata sa multe victorii Germaniei n frunte cu Btlia de la Kiev. Orbit de succesele nregistrate de rzboiul fulger, Hitler a dat semnalul naintrii Grupului de Armate Centru spre Moscova, chiar dac ei se aflau n plin toamn. Iarna i-a prins n rzboi pe germani, iar armatele nu au mai putut continua, din cauza temperaturilor sczute. Hitler a demis mai muli generali din funcie i a preluat controlul tutoror armatelor i naltului Comandament German. Industria german nu era pregtit pentru un rzboi de lung durat. Din cauza condiiilor meteorologice i rezistenei sovietice operaiunea s-a ncheiat, armamentul nefiind pregtit pentru iernile ruseti, la fel i soldaii. Adolf Hitler i-a oferit acestei operaiuni o ntorstur negativ prin amnarea ei cu 6 sptmni. El a adus si multe victorii, iar operatiunea Barbarossa a ajuns de multe ori la apogeu, dar lucrurile se schimb atunci cnd Hitler continu orbete lupta cu sovieticii, influennd total deznodmntul acesteia.

Legend: steagul nazist al germanilor

Acest simbol a fost reprezentantul germanilor n al doilea rzboi mondial, inclusiv n Operaiunea Barbarossa. Steagul i-a condus pe germani, n frunte cu Adolf Hitler spre multe victorii, dar le-a fost alturi si la faa nfrngerilor.Crismaruc Constantin Eduard

CLASA A X-A BPAGE 2