177107255 Cum Sa Faci Carti de Vizita Cu CorelDraw

1
Cum sa faci carti de vizita cu CorelDraw Intram in CorelDraw, pornim un document nou. Prima problema care se pune, este dimensiunea care o va avea cartea de vizita. Dimensiunea preferata pare a fi 90×50 mm sau 85×55 mm. Deci, facand dublu click pe umbra pagini sau din meniul Layout – Page Setup, sau chiar din bara de sus (cand nu avem nimic selectat) putem modifica dimensiunea paginii. Acum avem suprafata de lucru. Ce trebuie sa apara pe cartea de vizita: sigla firmei , numele proprietarului, functia, adresa si telefoanele firmei, eventual numarul si adresa de acasa. Sigla firmei este de presupus ca o aveti deja, ori ca fisier CorelDraw, ori ca bitmap. In cazul acesta selectam din meniul File – Import si importam fisierul cu sigla. Apoi Il plasam In coltul dreapta sus, pe mijloc sau oriunde va convine. Numele proprietarului se scrie In general In centrul cartii de vizita, cu caractere Ingrosate. Selectam Text Tool si facem click undeva In suprafata de lucru. Dupa ce scriem numele, selectam Pick Tool si modificam fontul din bara de sus sau din Text – Format Text. Acum, trebuie doar sa ne asiguram ca numele este scris exact In centru. Putem muta cu Pick Tool textul dupa ochi sau putem sa folosim o facilitate speciala a CorelDraw, anume alinierea conditionata. Pentru a alinia perfect In centrul pagini un obiect, selectam obiectul si din meniul Arrange selectam Align and distribute. De aici facem click pe "Center of page" si ok, si obiectul este exact In centrul pagini. Functia o vom scrie In acelasi mod, imediat sub nume. De preferat ar fi niste caractere mai subtiri si de dimensiuni mai mici, poate AvantGarde (desi nu sunt adeptul lor si sunt sigur ca veti face o alegere mai inspirata). Daca dorim ca si acest text sa fie aliniat perfect pe mijloc (dar de data aceasta doar pe orizontala) Folosim din nou Align and Distribute dar de data aceasta, dupa ce selectam "Center of page", deselectam "Center" (cel care se refera la verticala). Adresa si telefoanele firmei vor fi scrise In coltul dreapta jos sau pe linia de jos a firmei (sau oriunde alt undeva). Scrieti inclusiv adresa de email si web. Desi aceasta informatie este cea mai importanta, faceti-le o surpriza colaboratorilor dvs. si scrieti-o mic si subtire. Un lucru de care trebuie sa tineti cont, este sa lasati saptiu mare Intre diferitele elemente, alfel totul va capata un aspect neplacut de meniu de birt (daca va mai schimbati si numarul de mobil Intre timp si taiati cu pixul peste cel vechi si Il scrieti deasupra, va puteti imagina). Problema cu cartile de vizita este ca ajung de cele mai multe ori la gramada cu multe altele si n-o gasesti niciodata pe cea cere Iti trebuie. Din aces motiv, trebuie sa facem ceva deosebit la aceasta carte de vizita, ceva ce s-o faca unica, un semn distinctiv. O solutie mai ieftina ar fi sa-i dati o pata de culoare. O data ce ati ajuns la forma finala a cartii de vizita, nu ramane decat sa o multiplicati.

description

abc

Transcript of 177107255 Cum Sa Faci Carti de Vizita Cu CorelDraw

  • Cum sa faci carti de vizita cu CorelDraw

    Intram in CorelDraw, pornim un document nou.

    Prima problema care se pune, este dimensiunea care o va avea cartea de vizita. Dimensiunea preferata pare a fi 9050 mm sau 8555 mm. Deci, facand dublu click pe umbra pagini sau din meniul Layout Page Setup, sau chiar din bara de sus (cand nu avem nimic selectat) putem modifica dimensiunea paginii. Acum avem suprafata de lucru.

    Ce trebuie sa apara pe cartea de vizita: sigla firmei , numele proprietarului, functia, adresa si telefoanele firmei, eventual numarul si adresa de acasa.

    Sigla firmei este de presupus ca o aveti deja, ori ca fisier CorelDraw, ori ca bitmap. In cazul acesta selectam din meniul File Import si importam fisierul cu sigla. Apoi Il plasam In coltul dreapta sus, pe mijloc sau oriunde va convine.

    Numele proprietarului se scrie In general In centrul cartii de vizita, cu caractere Ingrosate. Selectam Text Tool si facem click undeva In suprafata de lucru. Dupa ce scriem numele, selectam Pick Tool si modificam fontul din bara de sus sau din Text Format Text. Acum, trebuie doar sa ne asiguram ca numele este scris exact In centru. Putem muta cu Pick Tool textul dupa ochi sau putem sa folosim o facilitate speciala a CorelDraw, anume alinierea conditionata. Pentru a alinia perfect In centrul pagini un obiect, selectam obiectul si din meniul Arrange selectam Align and distribute. De aici facem click pe "Center of page" si ok, si obiectul este exact In centrul pagini.

    Functia o vom scrie In acelasi mod, imediat sub nume. De preferat ar fi niste caractere mai subtiri si de dimensiuni mai mici, poate AvantGarde (desi nu sunt adeptul lor si sunt sigur ca veti face o alegere mai inspirata). Daca dorim ca si acest text sa fie aliniat perfect pe mijloc (dar de data aceasta doar pe orizontala) Folosim din nou Align and Distribute dar de data aceasta, dupa ce selectam "Center of page", deselectam "Center" (cel care se refera la verticala).

    Adresa si telefoanele firmei vor fi scrise In coltul dreapta jos sau pe linia de jos a firmei (sau oriunde alt undeva). Scrieti inclusiv adresa de email si web. Desi aceasta informatie este cea mai importanta, faceti-le o surpriza colaboratorilor dvs. si scrieti-o mic si subtire. Un lucru de care trebuie sa tineti cont, este sa lasati saptiu mare Intre diferitele elemente, alfel totul va capata un aspect neplacut de meniu de birt (daca va mai schimbati si numarul de mobil Intre timp si taiati cu pixul peste cel vechi si Il scrieti deasupra, va puteti imagina).

    Problema cu cartile de vizita este ca ajung de cele mai multe ori la gramada cu multe altele si n-o gasesti niciodata pe cea cere Iti trebuie. Din aces motiv, trebuie sa facem ceva deosebit la aceasta carte de vizita, ceva ce s-o faca unica, un semn distinctiv. O solutie mai ieftina ar fi sa-i dati o pata de culoare.

    O data ce ati ajuns la forma finala a cartii de vizita, nu ramane decat sa o multiplicati.