15080187 Act Aditional Cu Clauza de Confidential It Ate

5
implicate în executarea obligaţiilor de serviciu care au legătură cu ele sau acelor ACT ADIŢIONAL la Contractul individual de muncă înregistrat sub nr. .................. din ....................... înregistrat la ITM ...... Încheiat astăzi .........................la ................................. Între: S. C. .................................................................... ................................ S.N.C./S.C.S./S.A./S.R.L., cu sediul social în (localitatea) ................................................, str. ............................... nr. ................, bloc ........, scara ..........., etaj ........, apartament ......., judeţ/sector ............................., înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului ................................., sub nr. .......................... din ......................., cod fiscal nr. .......................................... din ........................................, având contul nr. ...................................................., deschis la ........................\.............................................. .........., reprezentată de ........................................., cu funcţia de ........................................................denumita in continuare ANGAJATOR, pe de o parte si D-nul/D-na ....................................................., cetatean roman, domiciliat în ....................., str. .......................................... nr. ..........., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ........, sector/judeţ ............................., posesorul(oarea) buletinului/cărţii de identitate seria ............. nr. ......................., eliberat de .........................., cod numeric personal ........................................., in calitate de SALARIAT/ANGAJAT avand functia de............................................................, pe de

description

Act Aditional Cu Clauza de Confidential It Ate

Transcript of 15080187 Act Aditional Cu Clauza de Confidential It Ate

Page 1: 15080187 Act Aditional Cu Clauza de Confidential It Ate

implicate în executarea obligaţiilor de serviciu care au legătură cu ele sau acelor

ACT ADIŢIONAL

la Contractul individual de muncă înregistrat sub nr. .................. din .......................înregistrat la ITM ......

Încheiat astăzi .........................la .................................

Între:S. C. .................................................................................................... S.N.C./S.C.S./S.A./S.R.L., cu

sediul social în (localitatea) ................................................, str. ............................... nr. ................, bloc ........, scara ..........., etaj ........, apartament ......., judeţ/sector............................., înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului................................., sub nr. .......................... din ......................., cod fiscal nr........................................... din ........................................, având contul nr....................................................., deschis la........................\........................................................, reprezentată de........................................., cu funcţia de ........................................................denumita incontinuare ANGAJATOR, pe de o parte si

D-nul/D-na ....................................................., cetatean roman, domiciliat în ....................., str........................................... nr. ..........., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament........, sector/judeţ ............................., posesorul(oarea) buletinului/cărţii de identitateseria ............. nr. ......................., eliberat de .........................., cod numeric personal........................................., in calitate de SALARIAT/ANGAJAT avand functia de............................................................, pe de alta parte, a intervenit prezentul act adiţionalintocmit in baza prevederilor legale prevazute de art. 17 alin. 5 din Codul Muncii, cu scopul pastrarii confidentialitatii datelor, informatiilor si documentelor, fiind conex contractului individual de munca incheiat intre parti, convenind asupra următoarelor clauze:

I. CLAUZA DE CONFIDENŢIALITATE1.1. Informaţiile pe care le obţine, potrivit prezentului act adiţional,

salariatul/angajatul, ca efect al executării contractului individual de muncă intervenit între părţi, sunt strict confidenţiale, conform art. 26 pct. 1 din Codul Muncii.

1.2. Se considera confidenţiale următoarele informaţii, date şi documente de caresalariatul a luat cunoştinţă sau incidental:- proiectele şi programele de afaceri;- licenţele sau brevetele de invenţie;- rezultatele activităţii de cercetare/proiectare;- structura băncii de date;- informaţii tehnice referitoare la: metode, procese, formule, compoziţii, sisteme, tehnici, invenţii, maşini, aplicaţii informatice şi proiecte de cercetare;- informaţii de afaceri referitoare la: liste de clienţi, liste de preţuri, liste de furnizori, date financiare, sisteme ori planuri de vanzare, marketing sau producţie;- situaţia financiară;- procedeele de executie;- modul de promovare a produselor;- produsele nelivrate;- alte documente care reprezinta pozitia pe piata a ANGAJATORULUI.

1.3. De asemenea sunt confidentiale toate actele si documentele pe care ANGAJATUL le are la dispozitie in vederea prestarii serviciilor.

1.4. Salariatul/angajatul poate dezvălui informaţii sau date, ori poate pune la dispoziţie documente din domeniile menţionate mai sus, numai persoanelor

Page 2: 15080187 Act Aditional Cu Clauza de Confidential It Ate

4.1. Angajatorul poate notifica orice viitor sau potenţial angajator ori terţ cu

persoane pentru care se dă aprobare în scris de către unul dintre reprezentanti legali ai societatii.

1.5. Pe durata prezentului contract şi după încetarea acestuia, beneficiarulinformaţiilor confidenţiale nu are dreptul să copieze, multiplice, distribuie, dezvăluie în nici un fel, total sau parţial, nici unei alte persoane, companii, corporaţii sau entităţi, nici una din informaţiile confidenţiale sau aspecte legate de acestea, indeosebi nepermiterea terţilor in accesul catre informaţiile confidenţiale.

1.6. Salariatul/angajatul se obligă, ca timp de 2 (doi) ani de la data încetăriicontractului individual de muncă, să păstreze confidenţialitatea informaţiilor, datelor şi documentelor cu care a luat contact pe cale directă sau incidentală în cursul executării acestora.

1.7. În cazul în care salariatul/angajatul, cu intenţie sau din culpă, divulgă informaţii, date sau documente confidenţiale se obligă să despăgubească societatea corespunzător prejudiciilor pe care i le-a produs, conform art. 26 alin. 2 din Codul Muncii.

1.8. Prejudiciile sub forma daunelor si intereselor reprezintă pentru creditor (partea păgubită) un echivalent în bani destinat să acopere pierderea suferita ca urmare a neexecutării, executării cu întârziere sau executării necorespunzatoare a contractului de către debitorul aflat în culpă.

1.9.Cuantumul daunelor-interese va fi evaluat convenţional, propus şi dovedit.Dovada prejudiciului suferit ca urmare a nerespectării clauzei aparţine părţii

vătămate.1.10Încălcarea obligaţiei de confidenţialitate de către salariat poate determina

şi răspunderea disciplinară a acestuia, în măsura în care aceasta este considerată abatere disciplinară. În ultimă instanţă se poate ajunge chiar la desfacerea contractului de muncă. Cele două răspunderi -disciplinară şi patrimonială - pot fi cumulate.

II. CLAUZA DE FIDELITATE2.1. În cazul în care salariatul/angajatul este trimis pe cheltuiala angajatorului

la cursuri de pregătire sau de perfecţionare profesională potrivit art. 189 din Codul Muncii (inclusiv la cele efectuate cu burse sau la stagii de pregătire practică sau specializare în străinătate), se obligă să lucreze la societatea angajatorului cel puţin2 (ani) ani.

2.2. În cazul în care salariatul/angajatul reziliază contractul individual de muncă înăuntrul termenului de 2 (doi) ani prevăzut la cap. II/pct. 1, se angajează să ramburseze toate cheltuielile suportate de angajator, proporţional cu timpul neservit în folosul acestuia, plus suma de 2.000 Euro, stabilita de comun acord.

III. CLAUZA DE NECONCURENTA3.1. Salariatul/angajatul se obligă conform art. 21 alin. 1 din Codul Muncii, ca pe toată

durata validităţii contractului individual de muncă si timp de 2 (doi) ani de la data încetării contractului individual de muncă, să nu-şi constituie o societate comercială cu obiect de activitate identic sau asemănător cu cel al societăţii angajatorului, să nu devină asociat sau acţionar într-o asemenea societate ori să-şi asume funcţia de administrator, membru în consiliul de administraţie sau cenzor într-o altă societate comercială cu obiect de activitate identic sau asemănător cu cel al societăţii angajatorului.

3.2. În cazul nerespectarii, cu vinovatie, a clauzei de neconcurenta salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizatei si, dupa caz, la daune-interese corespunzatoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului, conform art. 24 din Codul Muncii.

IV.CLAUZE FINALE

Page 3: 15080187 Act Aditional Cu Clauza de Confidential It Ate

privire la existenţa acestui acord şi este îndreptăţit la despăgubiri pentru nerespectarea acestuia.

4.2. Acest acord este obligatoriu pentru salariat/angajat, reprezentanţii legali şi succesoriiîn drepturi ai salariatului/angajat şi este în beneficiul angajatorului, succesorilor şi cesionarilor săi.

4.3. Obligatiile asumate prin acest act aditional inceteaza in urmatoarele cazuri:- prin acordul expres, dat in scris de catre angajator;- dupa expirarea termenului de 2 (doi) ani;- la data la care aceste informatii mai sus precizate, devin publice.

Prezentul act adiţional care face parte integrantă din contractul individual de muncă, s-a încheiat într-un număr de ............ exemplare, ..................... .............. astăzi..............................., data semnării lui.

ANGAJATOR, SALARIAT/ANGAJAT,