107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

12
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău PROIECT DE DECIZIE AL ETAPEI DE ÎNCADRARE Afişat în data de: 17.07.2013 Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de PRIMĂRIA COMUNEI VADU PAȘII cu sediul în comuna Vadu Pașii, sat Vadu Pașii, judeţul Buzău, înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău cu nr. 8580 din 18.06.2013, în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului și a O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei salbatice, cu modificările și completările ulterioare, Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău decide, ca urmare a consultărilor desfășurate în cadrul ședinţei CAT din data de 16.07.2013 că proiectul ,,Extindere reţea electrică, str. Câmpului, sat Vadu Paşii, com. Vadu Paşii” propus a fi amplasat în sat Vadu Pașii, str. Câmpului, com. Vadu Pașii, judeţul Buzău nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate . Justificarea prezentei decizii: I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele: a) proiectul se încadrează în prevederile H.G. nr. 445/2009, Anexa nr. 2, pct. 10, lit. a); b) AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂU Strada.Democraţiei, nr. 11 E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

description

bun

Transcript of 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

Page 1: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

Ministerul Mediului şi Schimbărilor ClimaticeAgenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău

PROIECT DE DECIZIE AL ETAPEI DE ÎNCADRARE

Afişat în data de: 17.07.2013

Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de PRIMĂRIA COMUNEI VADU PAȘII cu sediul în comuna Vadu Pașii, sat Vadu Pașii, judeţul Buzău, înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău cu nr. 8580 din 18.06.2013,

în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei salbatice, cu modificările şi completările ulterioare,

Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei CAT din data de 16.07.2013 că proiectul ,,Extindere rețea electrică, str. Câmpului, sat Vadu Pașii, com. Vadu Pașii” propus a fi amplasat în sat Vadu Pașii, str. Câmpului, com. Vadu Pașii, judeţul Buzău nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

Justificarea prezentei decizii:

I. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

a) proiectul se încadrează în prevederile H.G. nr. 445/2009, Anexa nr. 2, pct. 10, lit. a);

b)

1. Caracteristicile proiectului:

Date tehnice ce reies din chestionarul energetic al consumatorului:

Solutii de alimentare cu energie electrică:

Lucrarile proiectate se vor executa astfel: AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂU

Strada.Democrației, nr. 11E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

caracteristicile tehnice ale consumatorului total Tipul consumatorilor /nr . consumatori casnici/ 30

o putere instalată:(putere totala instalată / gospodarie:

6 kW/gospodarie )[kW] 56

o putere totala ceruta ( putere ceruta / gospodarie : 1,6 kW /gospodarie ) [kW] 7

o puterea maxim simultan absorbita pe circuit : [kW] 0,4/0,23

Page 2: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

Lucrari beneficiar care se vor preda in comodat:

Retea electrica de joasa tensiune -Ltraseu= 400 m

Reteaua electrica de joasa tensiune proiectata pentru racordarea noilor consumatori, extindere a circuitului existent, aferent postului trafo 0077, va fi realizata pe tronsonul 1-2 din planul de situatie.

Se vor utiliza stalpi de beton precomprimati , tip SE 4T, SE 10 T si SE 11T. Conductoarele utilizate vor fi izolate , torsadate, T2X 50 OLAL + 3x50 Al .

Dupa preluarea noilor consumatori, la capatul circutului nr. 1 , se obtin urmatorii parametrii de distributie ai energiei electrice: ΔU = 6,1%, Iscc = 180A. Se va monta o cutie de sectionare pentru protectie la scurtcircuit , dimensionata si pozitionata conform calculelor de scurtcircuit , cu asigurarea criteriului de selectivitate a protectiilor . Pe stalpul nr 12 , pe care se va amplasa cutia de sectionare, se va monta priza de pamant Rp max. 4 ohmi. Se vor utiliza stalpi de beton tip SE 4T (8 buc) la sustinere in aliniament si tip SE 11T ( 2 buc) si SC 10005 ( 1 buc) la intindere in colt si terminali.Stalpii proiectati se vor monta in fundatii burate (stalpii de sustinere) si turnate ( stalpii speciali).

Din punct de vedere functional, stalpii se impart in:

- stalpii de sustinere in aliniament, colt;- stalpi de intindere in aliniament, colt;

- stalpi terminali.

Fundatii

Fundatiile stalpilor sunt elemente de constructie, cu ajutorul carora se fixeaza in pamant stalpii. Prin intermediul fundatiilor se transmit solului incarcarile pe care le suporta stalpii.

Executarea fundatiilor se va realiza conform fisei tehnologice 3RE-FT 58-83 si cu respectarea Ip 16/’85 – Indrumar de proiectare pentru fundatii LEA j.t.

Fundatiile sunt clasificate in doua categorii: burate si turnate.

Fundatii burate. Saparea gropilor fundatiilor se vor realiza la dimensiunile evidentiate in anexele « Fundatii stalpi »

Dupa saparea gropilor, inainte ridicarii stalpilor, se va aseza un strat de piatra sparta, dupa care se va bate cu maiul.

Dupa ridicarea, alinierea si verificarea verticalitatii stalpului se va trece la executia burajului asezand un strat de 20 cm de piatra in jurul stalpului, pe toata suprafata gropii, dupa care se bate bine cu maiul. Peste acest strat se aseaza un strat de 20 cm de pamant care de asemeni, se bate bine cu maiul. Operatia de burare continua prin straturi alternative de piatra si pamant de cate 20 cm grosime, bine batute cu maiul. Pamantul folosit trebuie sa nu contina pamant vegetal (sau corpuri straine si in cazul in care este uscat se va uda cu apa in timpul baterii cu maiul).

Deasupra solului, in jurul stalpului se va executa o movila (caciula) conica din pamant, compactata.

Dupa executia fundatiilor burate se vor verifica:

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂUStrada.Democrației, nr. 11

E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

Page 3: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

-asezarea stalpului in aliniament;

-verticalitatea stalpului.

Pamantul ramas nefolosit se va imprastia prin lopatarea imprejurul fundatiei, pe o suprafata cat mai mare.

Fundatiile turnate din beton monolit se realizează ca un bloc prismatic dreptunghiular, din beton marca B 100 (C6/7,5), cu un gol de formă cilindrică, pahar, pentru montarea stâlpului. Incastrarea stâlpului în fundatie, după pozitionarea corectă, se face cu beton de monolitizare marca B 200 (C12/15), turnat între stâlp si peretii paharului. Fundatiile monolit se execută cu 10 cm deasupra terenului, iar fata văzută se scliviseste.

Detaliile de realizare a fundatiilor sunt redate in anexe.

Conductoare si legaturi. Conductorul utilizat pentru realizarea retelei de joasa tensiune este conductor torsadat, cu izolatie de polietilena reticulata , de urmatoarele tipuri :

T2X 50 OlAl+3x50Almmp, L= 520 mConductorul torsadat se va monta de la iesirea din cutia de sectionare pana la capatul circuitului proiectat.

Fascicolele de conductoare vor fi izolate si prinse pe stalpi cu elemente specifice retelelor torsadate: legaturi de sustinere in aliniament pe stalpii de sustinere si legaturi de sustinere in colt, legaturi de intindere si legaturi terminale pe stalpii speciali.

Prize de pamant

- în apropierea postului de transformare, la primul stalp al liniei la o distanta mai mare de 20 m de post;

- la capatul liniei .Pe LEA 0,4 kV proiectata se vor executa urmatoarele prize de pamant :

- la capatul retelei, pe extinderea proiectata, se va realiza o priza de pamant cu valoarea rezistentei de dispersie de maxim 10 Ω ( pe stalpul nr 25 ).

- la stalpul nr 12, pe care se va monta cutia de sectionare proiectata, se va realiza o priza de pamant cu valoarea rezistentei de dispersie de maxim 4 Ω .

Rezistenta echivalenta a instalatiei de legare la pamant masurata in orice punct al circuitului

proiectat este mai mica de 4 Ω ,asigurandu-se astfel pentru un timp de deconectare in caz de defect

(scurtcircuit monofazat) de cel mult 5 secunde, tensiuni de atingere si de pas mai mici de 50V.

Prizele de pamant de 10 Ω se vor realiza ca prize liniare de tip C3 , iar cele de 4 Ω se vor realiza ca prize liniare de tip 2C3 , executate din platbada si electrozi din otel zincat, in conformitate cu detaliile de prize C3 si 2C3.

Iluminat public

Se va realiza pe stalpii retelei de jt proiectata , separat de reteaua de distributie proiectata, de catre Primaria Vadu Pasii , ulterior realizarii lucrarilor proiectate.

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂUStrada.Democrației, nr. 11

E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

Page 4: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

Masuri de protectie a instalatiilor.

Protecţia împotriva supratensiunilor atmosferice şi de comutaţie

LEA 20 kV Scurtesti, implicit racordul proiectat, sunt protejate impotriva descarcarilor atmosferice prin echipamentul specific – descarcatoare existente la iesirea din statia de transformare 110/20/6 kV Buzau Nord.

Pentru postul trafo, protectia la supratensiuni atmosferice este asigurata de descarcatoarele 24 kV, ce echipeaza stalpul postului de transformare.

Protectia retelei electrice de j.t. la supratensiuni atmosferice se realizeaza cu ajutorul descarcatoarelor pentru linii electrice de joasa tensiune, conf. 1.RE-I 226/2002 – Instructiuni de realizare a protectiilor impotriva supratensiunilor in instalatii electrice de joasa tensiune.

Protecţia la suprasarcină şi scurtcircuit

Se respecta prevederile 1 RE –Ip45-90 - Indreptar de proiectare a protectiei prin relee si sigurante fuzibile in posturile de transformare si in reteaua M.T.

Protectia circuitului de jt proiectat se realizeaza prin sigurante fuzibile tip MPR 80 A montate pe socluri tip SIST 101, in cutia de distributie a postului trafo. Sigurantele au fost calibrate pe baza curentului maxim admisibil in regim permanent al conductoarelor protejate, fiind sensibile la defectele mono, bi si trifazate situate la punctul terminus al conductoarelor pe care le protejeaza si asigurandu-se respectarea functionarii selective fata de cele de pe partea de medie tensiune. In cutia de sectionare proiectata se vor monta sigurante fuzibile fuzibile tip MPR 36 A montate pe socluri tip SIST101 pentru a asigura protecţia la suprasarcină şi scurtcircuit, cu asigurarea selectivitatii fata de sigurantele din amonte.

Protecţia împotriva atingerilor indirecte

LEA 0,4 kV : S-au prevazut prize de pamant de valorea rezistentei de dispersie care sa asigure respectarea tensiunilor de atingere si de pas maxim admise, astfel:

- la stalpul nr. 1 , pe iesirea din PTA . Pe acest stalp exista o priza de pamant cu valoarea rezistentei de dispersie de maxim 4 Ω ;

- la capatul retelei , la distanta de 910 m fata de post, se va realiza priza de pamant cu valoarea rezistentei de dispersie de maxim 10 Ω .

- la stalpul nr 12, pe care se va monta cutia de sectionare ,se va realiza priza de pamant cu valoarea rezistentei de dispersie de maxim 4 Ω .

Rezistenta echivalenta a instalatiei de legare la pamant masurata in orice punct al circuitului

proiectat este mai mica de 4 Ω ,asigurandu-se astfel pentru un timp de deconectare in caz de defect

(scurtcircuit monofazat) de cel mult 5 secunde, tensiuni de atingere si de pas mai mici de 50V.

2. Justificarea necesitatii proiectului:

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂUStrada.Democrației, nr. 11

E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

Page 5: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

Alimentarea cu energie electrica a viitoarelor locuinte se va realiza prin extinderea circuitului nr. 1 existent, racordat din cutia de distributie a PTA 0077 Vadu Pasii . Consumatorii noi se vor racorda in retea pe fazele cele mai descarcate , astfel incat sa se realizeze echilibrarea acestora . Gradul de incarcare al PTA 0077 , dupa preluarea noului consum, va fi de 56%. Postul de transformare este racordat in LEA 20 kV Scurtesti Instalatiile proiectate se vor executa de catre titularul investitiei, Primaria Vadu Pasii, care va incheia un contract de comodat pe toata durata de viata a investitiei. Instalatiile electrice proiectate sunt figurate pe planul de situatie anexat, plansa 1. Reteaua electrica de j.t. proiectata in prezenta documentatie este o linie aeriana de distributie radiala , impunand efectuarea unui calcul electric cu privire la determinarea optima a sectiunii conductoarelor active, asigurand astfel distributia energiei la consumatori, respectand parametrii calitativi normati. S-a urmărit ca prin alegerea corespunzătoare a sectiunii conductoarelor de fază, functie de sarcinile electrice de calcul si de lungimea liniei, să se asigure căderea de tensiune admisă de I7/2011, iar instalatia să corespundă solicitarilor in regim de defect termic si scurtcircuit. Calculul electric al retelei s-a facut manual , pentru o incarcare pe abonat de 8 kW, conform chestionarului energetic depus de beneficiar. Caderea maxima de tensiune rezultata in urma calculului electric este de 6,1 %.

Determinarea valorilor curentilor de scurtcircuit in linie s-a facut conform normativului NTE 006/06/00 si a indrumarului 1RE-Ip45-90.

În vederea asigurarii protectiei la scurtcircuit, circuitul proiectat din postul de transformare este protejat cu sigurante fuzibile,tip MPR 80A .Curentul nominal al sigurantelor s-a ales pe baza curentului maxim de sarcina, adoptandu-se valoarea standardizata imediat superioara.

3. Descrierea proceselor de producție ale proiectului, produse și subproduse obținute.Nu este cazul.

4. Descrierea fluxurilor tehnologice existente: nu este cazul

Gestionarea deșeurilor: deșeurile menajere se vor depozita selectiv în spațiul special amenajat pe

timpul lucrărilor sau în recipientele amplasate de către operatorul de salubritate autorizat.

Alimentarea şi distribuţia energiei electrice – nu este cazul.

II. Utilizarea existentă a terenului : Conform Certificatului de Urbanism nr. 23/21.05.2013 categoria

de folosinţă actuală – zonă de drum.

III. Relativa abundenţă a resurselor naturale din zonă, calitatea şi capacitatea regenerativă a

acestora: utilizarea în cadrul proiectului, atât în faza de constructie, cât şi în faza de desfăşurare a

activităţii, a unei cantităţi de apă mică nu va crea probleme privind calitatea şi capacitatea

regenerativă a acesteia;

IV. Capacitatea de absorbţie a mediului, cu atenţie deosebită pentru:

a) zonele umede : nu este cazul

b) zonele costiere : nu este cazul

c) zonele montane şi cele împădurite: nu este cazul

d) parcurile şi rezervaţiile naturale: nu este cazulAGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂU

Strada.Democrației, nr. 11E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

Page 6: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

e) ariile clasificate sau zonele protejate prin legislaţia în vigoare, cum sunt: zone de protecţie a

faunei piscicole, bazine piscicole naturale şi bazine piscicole amenajate, etc.: proiectul este

amplasat în intravilanu comunei.

f) zonele de protecţie specială, mai ales cele desemnate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului

nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi

faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, zonele prevăzute prin Legea nr. 5/2000

privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a III – a – zone protejate,

zonele de protecţie instituite conform prevederilor Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi

completările ulterioare, şi Hotărârea Guvernului nr. 930/2005 pentru aprobarea Normelor speciale

privind caracterul şi mărimea zonelor de protecţie sanitară şi hidrogeologică: proiectul nu este

inclus în zone de protecţie specială desemnate;

g) ariile în care standardele de calitate a mediului stabilite de legislaţie au fost deja depăşite: nu

au fost înregistrate astfel de situaţii;

h) ariile dens populate: nu este cazul;

i) peisajele cu semnificaţie istorică, culturală şi arheologică: nu este cazul;

V. Caracteristicile impactului potenţial:

a) extinderea impactului: aria geografică şi numărul persoanelor afectate : nu este cazul;

b) natura transfrontieră a impactului: nu este cazul;

c) mărimea şi complexitatea impactului: impact relativ redus, pe perioada execuţiei proiectului

şi desfăşurării activităţii;

d) probabilitatea impactului: impact cu probabilitate redusă atât pe parcursul realizării investiţiei,

cât şi după darea în exploatare a acesteia, deoarece măsurile prevăzute de proiect nu vor afecta

semnificativ factorii de mediu (aer, apă, sol, aşezări umane);

e) durata, frecvenţa şi reversibilitatea impactului: impact cu durată, frecvenţă şi reversibilitate

reduse datorită naturii proiectului, mărimii, localizării şi măsurilor prevăzute de acesta;

- pe parcursul procedurii nu s-au înregistrat observaţii din partea publicului.

- decizia a fost luată ca urmare a analizării documentaţiei , a verificării amplasamentului

în teren, întocmirea procesului verbal de verificare a amplasamentului şi a Listei de

control – etapa de încadrare;

VI. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare

adecvată sunt următoarele:

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂUStrada.Democrației, nr. 11

E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

Page 7: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

a) amplasamentul proiectului nu face parte dintro arie naturală protejată declarată până în prezent,

conform legislaţiei în vigoare;

Condiţiile de realizare a proiectului:

a) Lucrările de investiţii se vor realiza în conformitate cu proiectul analizat şi cu respectarea

condiţiilor impuse prin actele emise de instituţiile de avizare, drept pentru care beneficiarul va

monitoriza permanent realizarea proiectului în scopul verificării modului de respectare a

parametrilor constructivi şi funcţionali şi a reglementărilor privind protecţia mediului.

Prezenta decizie nu exclude obligaţia solicitării şi obţinerii şi a altor autorizaţii sau avize,

prevăzute de legislaţia în vigoare.

b) Se vor lua următoarele măsuri de diminuare a impactului în timpul construcţiei:

lucrările se vor realiza conform proiectului, şi se vor efectua lucrări de închidere pe măsura realizării sarcinilor tehnologice;

depozitarea materialelor de construcţie se va face astfel încat să nu blocheze căile de acces ( carosabil, drumuri laterale), spaţiul verde şi să nu poată fi antrenate de vânt sau de apele pluviale;

se va realiza optimizarea traseului mijloacelor de transport cu materiale de construcţii; se vor lua măsurile necesare pentru evitarea pierderilor de materiale în timpul transportului; deşeurile rezultate în urma lucrărilor se vor colecta în spaţii special amenajate şi apoi vor fi

evacuate la depozite de deşeuri specifice categoriei de deşeuri respective în baza unor contracte, cu precizarea că deşeurile reciclabile vor fi predate la unităti specializate în vederea valorificării; deşeurile rezultate din lucrări de construcţie vor fi transportate de deţinătorii de deşeuri, de cei care execută lucrările de demolare ori de o altă persoană, pe baza unui contract, Primăria indicând amplasamentul pentru eliminarea deşeurilor, modalitatea de eliminare şi ruta de transport până la acesta;

c). În timpul execuţiei lucrărilor şi exploatării obiectivului se vor respecta prevederile STAS 10009/1998– Acustica în construcții. Acustica urbană. Limite admisibile ale nivelului de zgomot.

d.) Organizarea de şantier privind realizarea proiectul de investiţii se va efectua, astfel încât, să se respecte prevederile Legii nr. 104/15.06.2011 privind calitatea aerului înconjurător.

e). Programul de lucru în timpul execuţiei proiectului şi desfăşurării activităţii se va adapta astfel încât să nu creeze disconfort vecinătăţilor;

f). Conform prevederilor O.U.G. nr. 68/2007 privind răspunderea de mediu cu referire la prevenirea şi repararea prejudiciului asupra mediului, titularul trebuie să adopte toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina pericolele de apariţie a unei ameninţări iminente şi a unui prejudiciu asupra mediului şi să suporte costurile acţiunilor preventive şi reparatorii.

g). Pe toată durata execuţiei se vor respecta prevederile: - Legii nr. 265/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare; - STAS 10009/1988 – Acustica urbană – limite admisibile ale nivelului de zgomot la limita incintei unităţii;

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂUStrada.Democrației, nr. 11

E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551

Page 8: 107519 Proiect Dec Et Incadrare Prim Vadu Pasii Sat Vadu Pasii

- STAS 6156/1986 – Protecţia împotriva zgomotului în construcţii civile şi social–culturale – limite admisibile şi parametri de izolare acustică; - Hotărârea Guvernului nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, modificată şi completată prin HG 1872/2006; - H.G. nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României;- Hotărârea Guvernului nr. 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor, completată de H.G. nr. 210/2007;- Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.Proiectul propus nu necesită parcurgerea celorlalte etape ale procedurii de evaluare adecvată.

Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile H.G. nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Şef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizații, Întocmit, biolog Mirela MARIN ecolog Simona CASTRAVETE-BĂLĂIȚĂ

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUZĂUStrada.Democrației, nr. 11

E-mail: [email protected], Tel. 0238/413117, 719693.Fax. 0238/414551