10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

12
10032435 10032436 Ventilator turn

Transcript of 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

Page 1: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

10032435 10032436

Ventilator turn

Page 2: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein
Page 3: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

3

Stimate cumparator,

Felicitări pentru achiziția dvs. Citiți cu atenție manualul și urmați instrucțiunile de mai jos pentru a evita deteriorarea dispozitivului. Pentru daunele cauzate de nerespectarea instrucțiunilor, nu suntem responsabili.

CUPRINS

Date tehnice 3Declarație de conformitate 3Instrucțiuni de siguranță 4Prezentarea generală a dispozitivului 5Instalarea 6Punere în funcțiune și funcționarea 7Utilizarea telecomenzii 9Curățarea și îngrijirea 10Instrucțiuni de reciclare 10

CARACTERISTICI TEHNICE

Numar produs 10032435, 10032436

Alimentare 220-240 V ~ 50-60 Hz

Putere 40 W

Nivelul de zgomot ≤ 50 dB (A)

DECLARATIA DE CONFORMITATE

Producător: Chal-Tec GmbH, Wallstr. 16, 10179 Berlin, Deutschland.

Acest produs respectă următoarele directive europene:

2014/30/EU (EMV)2014/35/EU (LVD)

2011/65/EU (RoHS)206/2012/EU (ErP)

Page 4: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

4

INSTRUCTIUNI DE SIGURANTA• Acest aparat poate fi utilizat de copiii mai mari de 8 ani și persoanele cu capacitățile mentale reduse sau fara lipsa de experiență și cunoștințe fizice, senzoriale și mentale numai în cazul în care au fost instruiți corect de către o persoană responsabilă pentru siguranța. Copiii nu se pot juca cu dispozitivul. Curățarea și întreținerea echipamentului poate fi facuta de catre copii numai în cazul în care sunt supravegheati de o persoană responsabilă.• În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, acesta trebuie înlocuit de către producător, la service sau de catre o persoană calificată, pentru a evita deteriorarea acestuia și / sau vătămarea corporală.• Înainte de a utiliza aparatul , asigurați-vă că tensiunea de pe plăcuța de identificare a dispozitivului corespunde tensiunii din priză.• Nu porniți ventilatorul până când acesta nu este bine pliat și montat.• Opriți mai întâi dispozitivul înainte de mutarea acestuia.• Nu scoateți ștecherul de alimentare din priză cu mâinile ude pentru a evita riscul de electrocutare.• Nu plasați degetele sau obiectele ascuțite in dispozitiv.• Asigurați-vă că dispozitivul nu este expus la temperaturi ridicate și umiditate ridicată și în apropiere Nu există acizi, baze, uleiuri, insecticide, perdele și alte elemente.• Bebelușii și persoanele în vârstă nu trebuie să stea direct în fața ventilatorului.• Poziționați ventilatorul numai pe suprafețe plane, altfel poate cădea.• Verificați întotdeauna cablul de alimentare și ștecherul înainte de a utiliza dispozitivul. În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, acesta trebuie înlocuit de către producător, la serviciul pentru clienți sau de alte persoane calificate pentru a evita deteriorarea bunurilor și / sau vătămare corporală.• Opriți dacă părăsiți încăperea în care se află ventilatorul, sau dacă nu merge pentru o lungă perioadă de timp. Deconectați ștecherul de alimentare de la priza de perete pentru a evita scurtcircuitarea.• Nu așezați aparatul într-un loc unde ventilatorul poate fi lovit. Nu acoperiți ventilatorul în nici un fel.• Dispozitivul nu este destinat utilizării de către persoane cu abilități fizice limitate (inclusiv copii).• Asigurați-vă că ventilatorul nu este deteriorat sau rupt în timpul transportului, asamblării și depozitării. În special, paletele ventilatorului trebuie să fie depozitate în mod corespunzător, astfel încât acestea sa nu se deformeze, deoarece acest lucru poate reduce puterea ventilatorului.• În timp ce utilizați ventilatorul acesta scoate sunete ciudate, mirosuri, fum sau apar alte fenomene neobișnuite, opriți imediat alimentarea și deconectați cablul de alimentare de la priza electrică. Contactați serviciul pentru clienți și trimiteți dispozitivul la verificat.

Page 5: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

5

• Verificați dacă direcția fluxului de aer din ventilator nu este direcționată către sobă sau gaz.• Utilizați aparatul numai în scopul prevăzut și numai în modul descris în instrucțiunile de utilizare.• Înainte de a scoate ecranul, opriți ventilatorul și deconectați cablul de alimentare.

Notă privind protecția împotriva supraîncălzirii:

Protecția împotriva supraîncălzirii: motorul ventilatorului este instalat cu o siguranța termică. Dacă motorul este supraîncălzit din mai multe motive și atinge o temperatură foarte ridicată, siguranța termică se activează și se va opri automat dispozitivul

DESCRIEREA PRODUSULUI

1 Panou de comandă

2 Deschiderea ventilatorului

3 Corpul ventilatorului

4 Suport

Page 6: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

6

MONTAJUL

1. Scoateți ambele părți ale standului din cutie și imbinați-le pentru a-l face un intreg (a se vedea figura 1).

2. Trageți cablul de alimentare prin orificiul din baza mașinii și apoi glisați deschiderea suportului la aceeași înălțime cu deschiderea corpului ventilatorului. Atașați cablul de alimentare cu o clemă de sub bază pentru a fixa baza spre corpul ventilatorului (vezi Figura 2).

3. Dacă demontați, scoateți mai întâi șuruburile și apoi scoateți suportul (vezi imaginea 3).

1

Când toate cele patru părți sunt aliniate, împingeți-le fermastfel încât partea din față a piedestalului să rămână în poziție(se va auzi un clic). Repetați procedura pentru partea din spate.

Page 7: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

7

2 3

Când atașați suportul la corpul ventilatorului,

urmați diagrama și atașați

cablul de alimentare la clema de sub consola apoi

strângeți șuruburile.

Țineți clema ferm și scoateți piedestalul dispozitivului. După eliberarea primei cleme, utilizați aceeași metodă pentru a scoate a doua clemă.

OPERAREA ȘI FUNCȚIONAREA

Dacă utilizați un dispozitiv de telecomandă retineti ca fiecare buton de pe telecomandă corespunde cu butoanele de pe panoul de comandă:

On / Off• Când apăsați acest buton, ventilatorul pornește și pornește si lucreaza la viteză mică.• Dacă apăsați din nou acest buton, ventilatorul se stinge.

corp

bazășurub fix

cablul de alimentare

Page 8: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

8

Selectarea timpului:Dacă apăsați acest buton atunci când ventilatorul este în funcțiune, temporizatorul este activat pentru a opri automat ventilatorul. Timpul prestabilit de oprire este de o oră. Cu toate acestea, puteți selecta timpul de oprire de la 1 la 12 ore. Dacă apăsați butonul din nou după ce ați setat comutatorul temporizat la 12 ore, funcția temporizatorului se stinge și ventilatorul continuă să funcționeze în mod normal.

De fiecare dată când apăsați butonul, valoarea timpului de auto-oprire se va schimba în următorii pași:

1 oră> 2 ore> 3 ore> 4 ore> 5 ore> 6 ore> ...> 12 ore> timer off

Selectarea vântului (viteza vântului):

Acest buton selectează modul ventilator. De fiecare dată când apăsați acest buton, modul de ventilație se schimbă între nivelele de "vânt normal" și "natural" sau ," vânt pentru somn ". Cele trei moduri diferite de ventilație au următoarele caracteristici:

1.) Vânt normal: în acest mod, viteza ventilatorului poate fi setată ca fiind joasă, medie și înaltă.

2.) Vânt natural: în acest mod, viteza ventilatorului se schimbă aleatoriu între diferite niveluri de viteză, cum ar fi cazul vântului în sălbăticie. Modul natural de vânt are trei nivele de viteză de ventilație, precum și modul normal de vânt.

3.) Vânt de somn: În acest mod, este de asemenea posibil să setați trei niveluri de viteză de ventilație. În funcție de viteza setată, viteza de ventilație se modifică după cum urmează:

• Viteza mare a vântului: Pentru o jumătate de oră, aerul va sufla din ventilator la viteză mare. Timp de jumătate de oră viteza vântului se modifică la viteza medie și, în final, viteza vântului scade la cea mai mică viteză.

• Viteza medie a vântului: Timp de o jumătate de oră, ventilatorul va sufla la viteză medie și după o jumătate de oră viteza vântului va scădea la cea mai mică viteză.

• Viteza scăzută a vântului: aerul va sufla din ventilator la turație redusă până când timpul de programare setat se va fi scurs sau dacă aparatul nu este pornit

Page 9: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

9

Viteza vântului:După ce apăsați acest buton, puteți seta trei viteze diferite de vânt (scăzut, mediu, ridicat).

Oscilația:După apăsarea acestui buton, aerul care iese din ventilator începe să oscileze. Dacă apăsați din nou butonul, ventilatorul va opri oscilația.

Note privind funcționarea:• Puteți seta toate modurile de mai sus utilizând panoul de comandă al ventilatorului. Procedura este aceeași.• Dacă butonul ON / OFF este apăsat, ventilatorul poate sufla numai vânt.

UTILIZAREA TELECOMENZII

• Când utilizați telecomanda, asigurați-vă că partea frontală a telecomenzii indică spre ventilator.

• Telecomanda poate fi utilizată până la o distanță de 5 metri dacă unghiul nu este mai mare de 30 de grade.

• Asigurați-vă că lumina directă a soarelui nu bate pe receptor, deoarece acest lucru poate afecta recepția acestuia.

• Dacă nu utilizați telecomanda pentru o perioadă lungă de timp, scoateți bateriile din compartimentul bateriei. Înainte de a utiliza telecomanda, puneți bateriile în compartimentul bateriei. Telecomanda necesită o baterie de litiu. Introduceți acumulatorul după cum urmează:

1. Deschideți capacul compartimentului bateriei.2. Introduceți o baterie nouă. Acordați atenție polarității bateriilor (+ și -).3. Închideți compartimentul bateriei.

Page 10: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein

10

CURATAREA SI INTRETINEREA• Înainte de curățare, opriți alimentarea și deconectați cablul de alimentare de la priza electrică.• Nu utilizați apă sau alte lichide pentru curățarea componentelor electrice (cum ar fi alimentarea electrică, motorul etc.). Componentele electrice pot fi curățate numai cu o cârpă uscată.• Nu folosiți bureți abrazivi, fire sau alti detergenți agresivi pentru a curăța, deoarece acest lucru poate deteriora suprafața aparatului. Suprafața mașinii poate fi stearsă cu o cârpă umedă cu puțin detergent și apoi curățați-o cu o cârpă uscată.• Nu dezasamblați sau modificați dispozitivul. Este recomandat ca echipamentul să fie dus o dată pe an la întreținere pentru a-și prelungi durata de viață.

RECICLAREA

Conform Regulamentului European pentru Deșeuri 2012/19 / UE, acest simbol de pe produs sau de pe ambalaj înseamnă că produsul nu aparține deșeurilor menajere. În conformitate cu directiva, dispozitivul trebuie transportat la punctul de reciclare corespunzător pentru aparatele electrice și dispozitive electronice. Asigurati-va că produsul este eliminat corespunzător, iar astfel se poate ajuta la prevenirea potențialelor efecte negative asupra mediului și sănătății umane pe care le-ar putea avea ca rezultat eliminarea incorecta a produsului. Pentru informații mai detaliate despre reciclarea acestui produs, vă rugăm să contactați autoritatea locală sau serviciul de deșeuri și de reciclare din zona dumneavoastră.

Produsul dvs. conține baterii incluse în Directiva europeană. 2006/66 / CE care nu permite aruncarea bateriilor împreuna cu deseurile menajere. Aflați despre opțiunile de colectare a bateriilor. Colectarea și eliminarea corespunzătoare a bateriilor ajută la protejarea potențialelor consecințe negative care pot aparea asupra mediului și asupra sănătății umane.

Page 11: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein
Page 12: 10032435 10032436 BDA Turmventilator Klarstein