Povestea Cu May Flower 25[1].11.6

Post on 18-Nov-2015

212 views 0 download

description

povesti

Transcript of Povestea Cu May Flower 25[1].11.6

Povestea cu May Flower

Cine este May Flower? O feti care s-a nscut n februarie.

Atunci, de ce-i spui May Flower?

Pentru c nu erau flori cnd s-a nscut ea - acolo n casa ei, nici ghivecele din geamuri nu au flori i m-am gndit c n mai trebuie s fii aprut vreo floare prin grdin.

i cu ce se ocup May Flower?

Caut cuvinte ntr-o carte mare i apas pe butoane la computer. Mi-a zic c nu gsete sensuri. i moblele sun i se deschid tot felul de ferestre pe Messenger, se aude din computer cum scrie ui, iar ea respir greu la telefon, de zici c fuge.

Are mult treab? Da, tot timpul se grbete, i-i zboar petalele n toate prile i, cnd nu mai poate, se aeaz cu staminele pleotite i zice: Nu mai pooot!! i femeia asta care m sufoc. Non posso pi respirare. i apoi fuga dup materiale, i se aude o voce pe nas: B-dul Libertii 18 cu Ana, mulumete oferului de taxi i-mi spune la telefon: Te rog frumos s m atepi s-mi pun geanta pe umr. i eu o mai atept un pic la telefon i se nchide telefonul, pentru c are mult treab: alearg iar.

i asta face mereu, alearg?

Da, i caut cuvinte i le potrivete, i iar alearg cu sufletul la gur, i mngie cinii i pisicile de pe strad, i le d la igani de poman, i-i e mereu mil de toi i de toate. Iar seara, cnd e obosit, citete de pe o carte - n-o vd care - i cteodat plnge. Lucreaz pn trziu i dimineaa nchide ceasul care sun n disperare i mai doarme pn la 9.00. Ajunge trziu la serviciu i o ceart tanti aceea de la serviciul ei, c nu e contiincioas i c nu-i poi rezolva treburile n orele de program. May Flower alearg iar i fuge de cuvinte, i de reprouri, i vntul spulber nemulumirile i suprrile uscate i uoare ca frunzele de toamn. Ce meserie ziceai c are? Nu tiu, alearg dup cuvinte i, uneori, de cuvinte. Unele cuvinte sunt frumoase, altele sunt urte. Are meserie de colindtoare. A fost chiar i prin ri strine, pe unde erau alte cuvinte i ali oameni dect pe la noi.

i ce fcea acolo?

Nu tiu. Cuta s neleag cuvintele, se juca cu cinii i sttea pe plaj s vad cum se deschid florile albe de cactus. i a neles cuvintele acelea?

Da, i acum caut altele.

i tu, de unde o cunoti?

Am cunoscut-o la nceputul lui martie, era sear i ploua. Mi-a artat un permis de conducere roz pe trepte la AllItalia. Pleca iar ntr-o ar cu multe cuvinte i trebuia s-i ia bilet de avion.

i s-a ntors?

Da, dar ea vine i pleac mereu dintr-un loc sau altul. i-am zis, ea caut sensurile cuvintelor peste tot, chiar i n tramvaiul care ntoarce la Sfntul Gheorghe.

Bine, dar ce sensuri caut?

Pi, ncearc s aeze cuvintele ntr-o propoziie cu sens, i m ntreab la telefon dac sun bine i dac are sens ce-a scris.

? i ce propoziie trebuie s construiasc?

Nu tiu. Nimeni nu tie, fiecare adun cuvinte, dar nu tie cte trebuie s adune sau cum trebuie s arate propoziia. i tu, ai citit cuvintele pe care le-a scris May Flower pn acum?

Da, dar nu pe toate, c eu citesc doar pe srite crile.

i ce prere ai?

Nici una, sunt cuvintele pe care le-a adunat ea, sunt acum ale ei.

Aaa, dar de ce mi-ai povestit despre ea?

Pentru c am ajuns la un cuvnt din dicionar, la feti, i mi s-a prut c i se potrivete cel mai bine.

Eu credeam c e o doamn. Fetiele nu au serviciu.

Da, dar e o feti. A avut i un cel alb, dar a fugit de acas.

Bine, nu prea am neles, dar fie. Ce cuvnt mai caui acum n dicionar?

PAGE 3