Gourmandine.ro Prajitura Ileana

Post on 02-Jan-2016

108 views 9 download

description

..

Transcript of Gourmandine.ro Prajitura Ileana

Pentru foi:10 albusuri300g zahar tos100g f aina300g nuci macinate

Pentru crema:10 galbenusuri4 linguri lapte4 pliculete zahar vanilinat300g zahar tos sau pudra

300g zahar tos sau pudra250g unt sau margarina

Ciocolata Milka pentru ras deasupra prajiturii

Mod de preparare:Intr-un castron mai mare, punem albusurile si le batem spuma cu telul sau mixerul.

Cand albusurile s-au intartit si au devenit spuma, adaugam zaharul tos si mixam in continuare, pana seinglobeaza complet.

Urmatorul pas este sa adaugam nuca macinata si amestecam din nou pana se incorporeaza, dar deaceasta data amestecam cu o spatula.

Adaugam si cantitatea de f aina necesara, 100 g si amestecam din nou usor, de jos in sus pana obtinem ocompozitie omogena.

Din compozitia obtinuta, se f ac 4 f oi de prajitura care se coc pe dosul tavii.Luam o tava, ungem dosul tavii cu margarina sau unt, il tapetam cu f aina, impartim in 4 parti egalecompozitia de mai sus si o parte o intindem unif orm pe dosul tavii. O introducem in cuptor si o lasam 10-15 minute, pana se coace. La f el procedam si cu celelalte 3 f oi.

Intr-un castron de sticla termorezistenta, punem galbenusurile, adaugam zaharul tos, zaharul vanilinat siamestecam pana se incorporeaza, atentie nu trebuie sa devina spuma.

Adaugam 4 linguri de lapte peste compozitia de galbenusuri obtinuta.

Punem castronul cu compozitia de galbenusuri pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa f ierbinte.Lasam pe f oc si amestecam incontinu pana se topeste zaharul si incepe sa se ingroase putin, dupa carelasam compozitia la racit.

Intr-un alt castron punem margarina, care trebuie sa f ie la temperatura camerei, f recam marrgarina spumacu o spatula si adaugam peste compozitia de galbenusuri. Amestecam totul pana se omogenizeaza.

Dupa ce am copt cele 4 f oi de prajitura, iar crema este si ea preparata, trecem la umplerea f oilor deprajitura. Punem prima f oaie de prajitura pe un platou, o ungem cu crema.

Urmeaza a doua f oaie, ungem din nou.

A treia f oaie, ungem din nou.