Biscuiti Cu Seminte

Post on 17-Nov-2015

12 views 6 download

description

reteta biscuti

Transcript of Biscuiti Cu Seminte

Biscuii cu semineIngrediente

-2 cni fin alba- can fin integral

-1 can fulgi de ovz

-1 linguri sare

-2 linguri zahr brun

-1/4 can nuci mcinate Eu am pus pe langa nuci si curmale marunite, miez de floarea soarelui, susan, stafide, semine de in mcinate, etc.-6 linguri ulei Eu am adugat nc 4 linguri ca s ias mai fragezi.

-2/3 can ap rece.

Preparare:

Se pun ntr-un bol mai mare toate ingredientele uscate (fina alb, cea integral i fulgii) i se amestec bine. Separat, se pune uleiul ntr-un bol mic i se adaug apa puin cte puin, btndu-se continuu cu furculia. Se adaug n bolul mare restul ingredientelor solide, peste care se toarn apoi ingredientele lichide si se amestec bine mpreun. Se mai poate aduga puin ap, dac este nevoie, aa nct s se obin un aluat omogen cu care s se poat lucra. Reeta iniial era de sticsuri, dar le-am facut de cteva ori si am ajuns la concluzia c pierd foarte mult timp dndu-le forma specific. De aceea am recurs la biscuii. La nceput i-am facut ptrai (i nu i-am desprit de tot ntre ei ca s mi fie uor s i intorc n tav, dar i s-i ntorc. Dup ce se rceau era foarte simplu sa i despart (la fel ca la pinea pentru Cin). Dupa aceea am fcut forme rotunde i aspectoase cu ajutorul unui simplu pahar.

Deci, ntindei o foaie potrivit de groas (nu prea subire pentru c se ard foarte repede, dar nici foarte groas deoarece nu se mai coc bine), o ungei cu ulei, i dai forma i dup aceea punei biscuiii ntr-o tav pe care ai tapetat-o cu hrtie de copt n prealabil. Punei tava la cuptorul ncalzit deja. Dup 15-20 minute verificai biscuiii. Dac s-au rumenit frumos, i ntoarcei pe cealalt parte avnd grij s nu i lsai foarte mult (10-15 minute, depinde de aragaz). Biscuiii de pe margine se coc primii.Poft Bun!