anexa3_HG_1061

Post on 08-Nov-2015

4 views 2 download

description

HG 1061

Transcript of anexa3_HG_1061

HG nr

ANEXA nr. 3: Formular de ncrcare - descrcare deeuri nepericuloase

Serie i numr

Date de identificare transportatorDataCaracteristici deeuri:CantitateDate privind punctul de lucru*) unde se efectueazObservaii

Date de identificare delegat i nr. nmatriculare mijloc de transportncrcareCategorii deeuri

codtoneNCRCAREA

Date de identificare expeditor

Licena de transport mrfuri nepericuloase nr.DescriereDestinat:m3Autorizaie de mediu nr.

Data la care expir licena de transport mrfuri nepericuloase

SemnturaDescrcarecolectrii |_|stocrii temporare |_|tratrii |_|valorificrii |_|eliminrii |_|Data la care expir autorizaia de mediu

Semntura i tampila

Date privind punctul de lucru unde se efectueaz*)

DESCRCAREA

Date de identificare destinatar

Autorizaie de mediu nr.Data la care expir autorizaia de mediu

Semntura i tampila

HG nr.1061/2008

CAPITOLUL IV: Transportul deeurilor nepericuloase

Art. 19

Transportul deeurilor nepericuloase se efectueaz pe baza formularului de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase, al crui model este prevzut n anexa nr. 3.

Art. 20

(1)Deeurile nepericuloase destinate eliminrii se transport de la expeditor la destinatar i se controleaz pe baza formularului de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase tipizat, cu regim special.

(2)Formularul de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase se completeaz de ctre expeditor n 3 exemplare i se pstreaz dup cum urmeaz: un exemplar semnat i tampilat la expeditor, unul la transportator, semnat, completat cu codul numeric personal al persoanei care transport deeurile i cu numrul de nmatriculare al mijlocului de transport, iar ultimul se transmite destinatarului prin intermediul transportatorului.

(3)Dup semnarea i tampilarea formularului de ncrcare-descrcare de ctre destinatar, acesta l transmite expeditorului prin fax sau prin pot, cu confirmare de primire.

(4)Fiecare transport de deeuri nepericuloase trebuie s fie nsoit de un formular de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase.

(5)Formularul de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase este nregistrat de ctre destinatar ntr-un registru securizat, nseriat i numerotat pe fiecare pagin.

Art. 21

Transportul i controlul deeurilor nepericuloase destinate operaiilor de colectare/stocare temporar/tratare/ valorificare/eliminare se efectueaz pe baza formularului de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase, completat i semnat de ctre expeditorul, transportatorul i destinatarul deeurilor nepericuloase.

Art. 22

(1)Formularul de ncrcare-descrcare n baza cruia se realizeaz transportul i controlul deeurilor nepericuloase destinate colectrii/stocrii temporare/tratrii/ valorificrii/eliminrii se pstreaz astfel: o copie la expeditorul deeurilor, o copie la destinatarul acestora i o copie la transportatorul deeurilor.

(2)Expeditorul, destinatarul i transportatorul deeurilor nepericuloase sunt obligai s prezinte formularul de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase la solicitarea organelor abilitate conform legii s efectueze controlul asupra gestionrii deeurilor.

Art. 23

(1)Transportul deeurilor municipale, efectuat de ctre operatorii economici autorizai s presteze serviciul de salubrizare n localiti, nu intr sub incidena prevederilor prezentei hotrri.

(2)Operatorii economici prevzui la alin. (1) care efectueaz transportul propriilor deeuri nepericuloase, cum ar fi deeurile de producie i deeurile asimilabile celor municipale, trebuie s completeze formularul de ncrcare-descrcare deeuri nepericuloase.