0_fise_clasa_1

Post on 25-Apr-2017

216 views 1 download

Transcript of 0_fise_clasa_1

Numele şi prenumele: Data:

Fisa de lucru

1. Încercuieşte imaginile care indica obiectul mai mare si coloreaza imaginile a căror denumire începe cu sunetul “ e” :

2. Încercuieşte imaginile a căror denumire este un cuvânt alcătuit dintr-o silabă :

3. Indică prin încercuire numărul corespunzător florilor:

2 5 1 3 7 4

4. Colorează ceea ce este sus şi subliniaza ceea ce e jos, apoi inconjoara imaginea a carei denumire este un cuvant alcatuit din trei silabe.

5. Încercuieşte mulţimea care are cele mai multe elemente si alege literele care se regasesc in cuvintele care denumesc imaginile de mai jos.

A F S L U G T U R I

6. Indică prin colorare cerculeţul care corespunde animalului aflat cel mai departe de tine.:

7. Alcatuieste o propozitie formata din trei cuvinte despre animalul ales.

________________ _____________________ ___________________.

8. Scrie în pătrăţel numărul de elemente ale fiecărei mulţimi îm parte si coloreaza folosind culoarea galbena pentru numerele pare si cea rosie pentru numerele impare:

F M L O A R I

Exercitii diverseNumaratoarea

De Titel Constantinescu

O aluna, doua, trei, Veveriţă, tu nu vrei? -Ba vreau patru, cinci şi şase, Că alunele-s gustoase! -Îţi dau şapte, opt şi nouă Dac-o sa ne spui şi nouă Când o sa mai vină-ncoace Iarna cu zece cojoace!...

1. Decupeaza, apoi lipeste la locul potrivit “bucata” cu numarul corespunzator, astfrl incat sa formezi sirul numerelor!

scr

Veverita socoti: -Parca noua zile-ar fi, -Parca opt, ba şapte-mi pare... Spune-mi, vant, tu nu ştii oare? Vântul s-a zburlit: -Ba da! Şase, cinci, aşa ceva, Şi-ai s-auzi prin fagi, prin tei, Cât spui patru, cât spui trei, Cât spui doua, cât spui una Viscolind pe-aici întruna!

2. Scrie semnul , sau .

0....0 1....2 2.....4

10....9 9....8 6.....5

Numaratori....in joaca

De la unu pan’ la doiMancam verze si murcoi.De la doi pan’ la trei,Este sora lui Andrei.De la trei si pan’ la patru,Mi-a mancat lupul manzatul.De la patru pan’ la cinci, O pereche de opinci.

Uneste fiecare piesa de domino cu numarul care arata cate puncte sunt!

De la cinci si pan’ la sase,O lelita carciumareasa.De la sase pan’ la sapteUita-te la mine, frate.De la sapte pan’ la optAlma–i necajita foc.De la opt si pan’ la noua,Prepelita-I sus pe oua.De la noua pan’la zecePaharut cu apa rece.

0

6

5

4

3

2

1

7

8

9

10

Intrebari De Daniela Crasnaru

- Cat traiesc gazele? - Gazele traiesc

O searaO varaSi, uneori,Un evantai de culori.Cat curcubeul,Bunaoara,Atat cat sa se bucurePrivirea noastra uimita.Un minutSau nici atat,O clipa.

Eu spun multe, tu spui una!Uneste, printr-o linie, cuvantul cu forma sa la singular.

-Dar testoaseleCat traiesc, oare?-Oho, ele traiescVreo trei, patru sute de ani.Cat cinci randuriDe bunici norocosi,Cu stranepoteiCuminti si frumosi.-Dar cuvinteleDintr-o poezie?-Ele traiesc uneoriPrêt de o carte,Alteori prêtDe o vesnicie.

Seri

Minute

Testoase

Bunici Minut

Testoasa

Seara

Bunic

...ca un fagure de miere

Decupeaza, apoi lipeste fiecare ilustratie in spatiul corespunzator pentru a completa propozitiile:

Cine are are parte.

Nu te juca cu , ca te parlesti!

Buturuga mica rastoarna mare.

BINE ATI VENIT LA

!O A L A