Zn Iasi 6 mai 2016

52
IAȘI 6 - 19 MAI 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER

description

 

Transcript of Zn Iasi 6 mai 2016

Page 1: Zn Iasi 6 mai 2016

IAȘI 6 - 19 MAI 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: Zn Iasi 6 mai 2016
Page 3: Zn Iasi 6 mai 2016
Page 4: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

4

Page 5: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

ÎN REVISTĂ CITY BLOG

AUTOPORTRET, MAI MULT DECÂT O CARTE. O VIAȚĂ… PG. 18

CITY CAUSES MAI PLIN DE ZÂMBETE, MAI PLIN DE SPERANȚĂ! PG.8

CITY LIFESTYLE 5 IDEI DE ŢINUTE CU CARE SĂ MERGI LA BIROU PG. 32

KABARET// PAG 22

CONCERT ALEXANDRINA - X // PAG 44

FURBO, BABYSITTER DIGITAL PENTRU CÂINI// PAG 30

CONCERT PAVEL STRATAN // PAG 14

EXPO&BURN EDIȚIA A VIII-A // PAG 46

06-08.05FESTIVALUL DE

BRIDGE „EMIL ALE-XANDRESCU”

@ HOTEL MOLDOVA pg.46

08.05CONCERT PARTIZAN

@ UNDERGROUND PUB

pg. 10

10.05UN DUȘMAN AL

POPORULUI @ TEATRUL

NAȚIONAL IAȘI pg. 21

11.05DURERI FANTOMĂ @ ATENEUL TĂTĂRAȘI pg. 21

20.05ROMANTIC ACOUSTIC EVENING @ UTOPIA CAFE pg. 10

14.05FREE COMIC BOOK DAY @ Grand Hotel Traian pg. 48

CUPRINS CITY ESSENTIALS 5

CITY STORIES 6

CITY CAUSES 8

CITY NIGHTLIFE 10

CITY BLOG 18

CITY CULT 20

CITY FILMS 24

CITY TECH 30

CITY LIFESTYLE 32

CITY ASTRO 36

CITY FOOD 38

CITY EVENTS 42

CITY GRAM 50

Page 6: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY STORIES COVERSTORY

6

Nu știu cum a fost în cazul vostru, dar pot

spune cu certitudine despre mine că drumul meu în viață a avut parte de foarte mult noroc. Da, „noroc” este cuvântul cheie în cazul meu pentru că despre „informație” nu prea putem vorbi.

În perioada în care am urmat eu liceul nu existau așa de multe surse de informare cu privire la activitatea profesională din viitor, așa că cei mai mulți dintre noi se sprijineau pe părinți, prieteni sau propria intuiție. În cazul meu, intuiția nu a dat greș, dar mi-ar fi plăcut să existe cineva sau ceva care să mă ghideze, așa cum există Adservio pentru elevii prezentului.

ADSERVIO - PRIETENUL ELEVILOR, PĂRINȚILOR ȘI PROFESORILOR

PLATFORMA DE MANAGEMENT ȘCOLAR NR. 1 DIN ROMÂNIAPentru cei care încă nu au aflat despre Adservio, este cea mai bună platformă de management școlar din România. Elevii, părinții și profesorii își fac cont aici și fiecare dintre ei are acces la note, teme, lucrări, evoluția elevilor sau a clasei și multe alte instrumente, în funcție de profilul fiecărui utilizator.

HUB DE RESURSE PENTRU ELEVIIar dacă partea cu accesul la note nu prea îi încântă pe elevi, cu siguranță vor găsi interesantă multitudinea de resurse pe care Adservio le pune la dispoziție, precum librăria online cu peste 9000 de cărți în format electronic sau testele de autocunoaștere și IQ.

Și aici ajungem la partea care mă încântă pe mine și care mi-a lipsit mult în perioada liceului: testele care să mă ajute să mă cunosc mai bine și să mă ghideze în alegerea unei facultăți, teste pe care le consider extrem de utile.

EȘTI LA CURENT CU OFERTELE TUTUROR FACULTĂȚILOR DIN ROMÂNIAApropo de alegerea facultății potrivite: după ce ți-ai făcut o idee despre abilitățile tale și despre direcția pe care o vei urma, Adservio îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie despre absolut toate facultățile din România, pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

Fiecare facultate are o prezentare scurtă, precum și alte informații de care ai nevoie pentru a acționa informat: specializările, mediile cu care s-a intrat în anii anteriori, perioada de admitere sau actele necesare.

"LA ADSERVIO, CREDEM CĂ DATELE ȘI INFORMAŢIA TREBUIE SĂ AJUTE EDUCAŢIA, NU SĂ O ÎNGREUNEZE.”

Utile: www.adservio.ro

Cu Adservio, elevii se implică mai mult şi comunică mai uşor.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Page 7: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY CAUSESCAUZE

7

Page 8: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY CAUSES CAUZE

8

Înainte de a se îmbolnăvi, Eugen era jurist, o persoană pasionată de călătorii și de sport. Acum, însă, este dependent de mamă, soție și cei trei copii.

Vitaminele cu care se hrănește îl costa 120 de lei pe zi. O sticlă de 500 de ml de lichid cu vitamine costă 60 de lei, iar Eugen are nevoie de două în fiecare zi, astfel că lunar trebuie să facă rost de 3.600 de lei pentru a rămâne în viață.

CONCERT CARITABIL PENTRU EUGENEvenimentul cultural-artistic „MAI plin de zâmbete, MAI plin de speranță” își propune să dea întâlnire bunului gust și muzicii clasice într-o zi senină în Aula Bibliotecii Central Universitare „Mihai Eminescu” Iași. Acesta va avea loc în data de 13 mai, ora 19:00.

Invitații evenimentului au acceptat cu drag să se alăture acestei cauze. Momentul de deschidere va fi asigurat de

Echipa Hopeful Events este formată dintr-un

grup de studenți ce și-au propus să organizeze un eveniment caritabil cu muzică clasică, cu scopul de a aduce zâmbete pe chipurile oamenilor și în același timp pentru a schimba o viață.

POVESTEA LUI EUGEN MOVILĂNecazul lui Eugen a inceput în 2011. Omul spune că medicii l-au operat când avea deja peritonită, infecție și ocluzie intestinală. Tratamentul medicamentos i-a afectat și colonul, așa că doctorii i-au tăiat o bucată din el. De atunci nu și-a mai revenit, iar din 2013 încoace Eugen nu mai poate să mănânce și să bea absolut nimic. Traiește datorita unei amestec de vitamine. Așa a ajuns la 29 de kilograme.

MAI PLIN DE ZÂMBETE, MAI PLIN DE SPERANȚĂ!

ESSENZA Quartet, un proiect îndrăzneț ce are ca scop să promoveze muzică de calitate printr-o formulă inedită. Grupul este format din 4 fete din Iași care promovează frumosul prin cântecele la vioară, oboi, violă și violoncel.

BRIO SONORES, CÂȘTIGĂTORI LA ROMÂNII AU TALENTCâștigatorii sezonului 4 „Românii au talent”, BRIO SONORES, vor suține momentul principal. Este un band format din 7 membri din Republica Moldova care s-a înființat în anul 2009, fiind intițial un cor bisericesc. În 2013 au început să abordeze genul de muzică pop-operă, cunoscând de atunci un mare succes. Au participat la diferite concursuri și festivaluri naționale și internaționale, diferite emisiuni televizate, dar cel mai mare succes l-au avut când au participat la emisiunea „Românii au talent”.

Toți banii obținuți în urma organizării evenimentului caritabil vor fi folosiți pentru achiziționarea suplimentelor nutritive necesare supravețuirii domnului Eugen Movilă.

UN GRUP DE STUDENŢI ORGANIZEAZĂ UN EVENIMENT CARITABIL PENTRU A SCHIMBA O VIAŢĂ

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Utile: www.concertcaritabil.eu

Page 9: Zn Iasi 6 mai 2016
Page 10: Zn Iasi 6 mai 2016

ROMANTIC ACOUSTIC EVENING @UTOPIA CAFE

Utopia Cafe te invită la o seară specială cu cântece romantice celebre. Romantic Acoustic Evening este jumătatea ideală a conceptului Acoustic Show. Vor cânta live Ciprian Cotruță și Claudiu Cârstean

Când: 20 mai, ora 19:30Unde: Utopia CafeUtile: Rezervări: 0747.354.957

CONCERT PARTIZAN@ UNDERGR-OUND PUB

Cunoscută drept Timpuri noi, trupa

își schimbă numele în Partizan atunci când Dan Iliescu părăsește formația. În locul acestuia va veni Răzvan Moldovan, „fratele” lui Artan. Cu toate acestea, povestea formaței începe încă din 1982, când i-au pus

bazele Artan și Răzvan Moldovan. Stilul muzical nu s-a schimbat, devenind o continuare a fostei trupe rock, care cântă despre oameni, țară... despre popor. Totul îmbrăcat într-o muzică electronic – rock – post punk, de o agresivitate unică în România.

Unde: Underground PubCând: 8 mai, ora 00:00Utile:Preț bilet - 25 lei

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

10

BASSCODE@TIMES

Hextag Events îm-preună cu TIMES vă prezintă o serie de evenimente lunare. Line-up: Kamal, Skiny, Matskey b2b Dj Maddox. Prețul de 10 lei pentru brățară este valabil doar clienților ce respectă DRESSCODE-ul. În caz contrar prețul brățării crește la 15 lei.

Când: 6 maiUnde: TIMESUtile: DRESSCODE: Black or White

BEER PONG@OXFORD PUB

Beer Pong-ul este un joc cu bere

foarte popular în anii studenției. Apărut în 1950, fraternitățiile de student sau gândit la „o probă” care să-i testeze pe noii veniți.Având un spirit libertin, au luat Ping Pong-ul (un

sport cu istorie bogată) și Berea (o băutură cu o istorie și mai bogată) din care a rezultat o competiție maximă cu distracție nelimitată chiar dacă ești învingător sau învins.2 echipe se vor întrece în eliminarea paharelor cu bere, echipa fiind formată din 2 persoane peste 18 ani.

Unde: Oxford PubCând: în fiecare miercuri, ora 20:00

Page 11: Zn Iasi 6 mai 2016
Page 12: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

12

RESONANCE ELECTRIC SHOW @SALA SPORTURILOR

Resonance Distribu-tion are onoarea de a vă invita anul acesta la a V-a ediție „Reso-nance Electric Show”. Vă așteptăm cu mult entuziasm alături de producătorii și fur-nizorii noștri, pentru a vă prezenta cele mai noi echipamente electrice.

Când: 6-7 maiUnde: Sala Sporturilor

REVIVAL CU ȘTEFAN

Astăzi sunt atât de multe opţiuni, încât

uneori se uită de unde s-a pornit. Serile REVIVAL din Underground îşi propun să reînvie scena locală mult prea divizată şi saturată de zgomot şi de graba de a arăta doar ce e nou. Scoatem

la iveală ce e mai bun din muzică şi o întoarcem şi pe partea cealaltă. Refrenul de aducere aminte dar şi mult bass. Primele acorduri pe care le încerci la chitară dar şi cele care te-au făcut să laşi chitara. Din underground vs. mainstream facem underground + mainstream.

Unde: Underground PubCând: 7 maiUtile: Rezervări - 0735 004 001

Page 13: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

13

Page 14: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

1414

Unde: Underground PubCând: 21 mai, ora 20:30

Pavel Stratan este un cântăreț

și textier de muzică folk, pop din Republica Moldova. Muzica pe care o face nu poate fi catalogată. Este un amestec de stiluri. Nu se știe exact cât la sută este inspirație și cât la sută muzică originală. De fapt, aceasta pare a fi noutatea

pe care o aduce pe piață. Se remarcă crâmpeie din folk, dar și din motivele tradiționale.

În 1977, cântă prima dată la chitară pe o scenă școlară, în 1983, compune primele versuri, iar în 1996 cunoaște prima lui adevărată experiență

scenică în calitate de scamator. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În 2002, lansează în Republica Moldova primul album Amintiri din copilărie, album lansat după aceea și pe piața românească și vândut „ca pâinea caldă”.

CONCERT PAVEL STRATAN

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Page 15: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

15

Page 16: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

16

11 & 12 IUNIE 2016 BUCUREȘTI PIAȚA CONSTITUȚIEI WWW.EVENTIM.RO

ARMS AND SLEE-PERS [USA] 10 YEAR ANNIVER-SARY TOUR

ARMS and SLEEPERS [USA] este una din trupele importante ale genului trip-hop/post-rock care, până în prezent, a lansat nu mai puţin de 16 albume și EP-uri, a compus muzi-că pentru filme și TV, și a susţinut numeroase concerte în America de Nord, Europa și Asia.

Când: 19 maiUnde:se anunță ulterior

TECHNOMUSIC: SPECIAL GUEST KONRAD @VEVO LOUNGE & CLUB

SPECIAL GUEST DJ KONRAD:

direct de la cele mai tari festivaluri din sudul Italiei, ilGrido Festival sau cluburi ca Don Giò (Taranto), Clorosintesi (Taranto), Mandarino Club (Ginosa Marina), Public (Corato), Divinae Follie (Bisceglie), Cromie Disco

(Taranto) si Parco Gondar (Gallipoli), impartind scena si consolele cu artisti internationali ca Paul Kalkbrenner, Joseph Capriati, Roman Flügel, Luigi Madonna, Dasha Rush, Felix Krocher, Answer Code Request, Raffaele Attanasio si Skizzo.

Unde: Vevo Lounge & ClubCând: 13 mai

Page 17: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

17

Page 18: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY BLOG 18 CITY BLOG 18

care trebuia publicat. Am devenit mai mult decât un blogger în momentul în care am început să aștern necenzurat pe hârtie emoții, trăiri, sentimente. Ale mele și ale celor din jur.

AUTOPORTRET vorbește despre gândurile unei femei puternice prin prisma încercărilor care nu au făcut-o să își piardă speranța că îl va găsi pe acel El al ei care să o înțeleagă și care să îi ofere exact ceea ce îi lipsește cel mai mult: mângâierile și cuvintele frumoase.

Cu inima frântă, aceasta nu renunță să îl caute. Simte că greșește de fiecare dată, însă nimic nu îi pare mai frumos decât să iubească.

Îl găsește, dar niciodată El nu e suficient de pregătit pentru ea, femeia pe cât de puternică, pe-atât de sensibilă.

Totul a pornit de la rubrica Dressoff, a

mea rubrică de suflet de pe www.pulsuliesean.ro.

Mi-o imaginam o simplă rubrică în care să abordez subiecte de actualitate, povestioare pe care să le adun într-un cuprins

Nu caută bogății materiale, ci doar un om. Rătăcește mult și se aruncă de fiecare dată la fel de pătimaș în brațele celui pe care îl vede ultim. Dezamăgită și înșelată, își mai dă o șansă ei.

Crede că va fi ultima, dar vede cum scenariul i se repetă. Și-a încălcat deja legământul pe care îl făcuse cândva. A plâns. A râs. A iubit. L-a întâlnit și l-a și pierdut între timp.

Poate de aceea, își dă seama că singura ei consolare va rămâne… vă las pe voi să descoperiți, din 19 Mai, ora 19, la Sofia Sky Lounge, când vă invit la lansarea cărții AUTOPORTRET de Alexandra Gugiuman.

Mai multe detalii și pe www.alexandragugiuman.ro.

ARTICOL DE: ALEXANDRA GUGIUMAN

AUTOPOR-TRET, MAI MULT DECÂT O CARTE. O VIAȚĂ…

Page 19: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY BLOG 19 CITY BLOG 19

Page 20: Zn Iasi 6 mai 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL20 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

VINERI6 MAI

18:00JOC DE PISICISALA STUDIO

SÂMBĂTĂ7 MAI

18:00DAMEN TANGO

SALA STUDIO

DUMINICĂ8 MAI

19:00VARIAŢIUNI PE MODELUL LUI

KRAEPELINSALA TEATRU LA CUB

LUNI9 MAI

19.00UNU + UNU...

SALA TEATRU LA CUB

MARŢI10 MAI20.00

UN DUȘMAN AL POPORULUISALA MARE

JOI12 MAI19.30

ARBORELE NOPȚIISALA UZINA CU TEATRU

VINERI13 MAI19.00

CÂNTĂREAȚA CHEALĂSALA TEATRU LA CUB

SÂMBĂTĂ14 MAI18.00

IARNA DRAGOSTEI NOASTRESALA STUDIO

DUMINICĂ15 MAI18.00

IARNA DRAGOSTEI NOASTRESALA STUDIO

DUMINICĂ24 APRILIE

18.30SUNETUL MUZICII

SALA MARE TNI

MARŢI17 MAI18.00

FREELANCER STORYSALA STUDIO

PROGRAM OPERA ROMÂNĂ

VINERI6 MAI18.30

DON GIOVANNISALA MARE TNI

DUMINICĂ12 MAI18.30

DON QUIJOTESALA MARE TNI

VINERI12 MAI18.30

BOEMASALA MARE TNI

SÂMBĂTĂ14 MAI18.30

BALSALA MARE TNI

UN DUȘMAN AL POPORULUI

„Am convingerea că această piesă

poate fi vie pentru noi datorită temei care reprezintă, după părerea mea, tema centrală a vieţii noastre sociale de astăzi. Apare întrebarea dacă garanţiile democratice menite să protejeze minorităţile trebuie uitate

în momente de criză. Şi altă întrebare, mai personală, dacă viziunea cuiva despre adevăr trebuie considerată o sursă de vinovăţie în momentul în care o mulţime de oameni o condamnă ca fiind o minciună periculoasă şi diabolică.” (Arthur Miller)

Unde: Teatrul Național IașiCând: 10 mai, ora 20:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

EXPOZIȚIA „FLUXUL ME-MORIEI” Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași are plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția de pictură cu titlul „Fluxul Memoriei” semnată de artista Daniela Caraman. Coordonator eveniment Prof. Carmen Sîrbu.

Unde: Galeria de Artă „Cupola”Când: până pe 10 mai

Page 21: Zn Iasi 6 mai 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL21 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

Unde: Ateneul TătărașiCând: 11 mai, ora 19:00Utile: www.ateneultatarasi.ro

Această piesă a fost jucată la Teatrul „V.I.

Popa” Bârlad, fiind prima reprezentație în Iași.

„L-am ales pe dramaturgul Vasili Sigarev pentru că este un scriitor puternic, al cărui realism m-a frapat. Și daca el este considerat rebelul dramaturgiei ruse

contemporane, mi-aș dori ca și eu, regizorul acestui spectacol, să fiu, în ochii spectatorilor, la fel de rebel în idei, în atitudine, în abordarea textului.

Am ales titlul original, pentru că ilustrează foarte bine ideile în care cred, iar dacă m-ar întreba cineva

de ce trebuie să vedem în spectacole mizeria umană, i-aș răspunde, parafrazând: pentru a vedea cum se poate ca și în mizeria cea mai mare să rămâi om. În asta cred cu tărie!” (Radu Ghilaș, regizor)

DURERI FANTOMĂ

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

FATA FĂRĂ ZESTRE

„Fata fără zestre” este o poveste

frumoasă de dragoste într-o lume a bărbaților unde femeia este transformată în obiect. Consider că iubirea reprezintă salvarea noastră, dar din nefericire și acum, ca și atunci, iubirea se diluează în funcție de circumstanțe.

Sentimentele sunt de vânzare, iar dragostea devine o marfă și, ca rice marfă, are un preț. La finalul spectacolului publicul hotărăște prețul corect. (Radu Ghilaș, regizor)

Unde: Ateneul TătărașiCând: 14 mai, ora 19:00Utile: www.ateneultatarasi.ro

ARBORELE NOPȚII Regizată de Irina Popescu Boieru, cu scenografia semnată de Rodica Arghir și mișcarea scenică de Oana Sandu, piesa este o adaptare după cartea cunoscutului Truman Capote, „Harfa de iarbă. Arborele nopții și alte povestiri”.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 12 mai, ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 22: Zn Iasi 6 mai 2016

22 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

BOEMA

Regia îi aparține lui Niky Wolcz, profesor la Universitatea Columbia din New York, Helmut Stürmer, personalitate marcantă a scenografiei internaționale de teatru, operă și film, a realizat decorurile, iar creatoarea costumelor este Lia Manțoc.

Unde: Sala Mare TNICând: 12 mai, ora 18:30Utile: www.operaiasi.ro

FREELANCER STORY

Piesa este rezultatul unor

reflecţii de mai mult timp, dar mai ales în urma tragicului sfârşit al unui tânăr actor, întâmplat acum mai bine de-un an.

Îi admir nespus pe aceşti tineri actori în blugi găuriţi, cu căşti în urechi şi rucsacuri în spate.

Apropo de rucsacuri, mă întreb mereu ce ţin ei în aceste minuscule rucsacuri. Un sandviş, un pachet de ţigări, un notebook? Sau o piesă cu un rol pe care visează să-l joace într-un teatru? Fiecare din ei e unic, misterios, trist.Unde:

Teatrul Național IașiCând: 17, 20 mai, ora 18:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

KABARET

Spectacolul Kabaret- Nostalgie

în două părți readuce la viață cabaretul german al anilor ’20-’30.Vor interpreta actorii Teatrului Național „V. Alecsandri” Iași: Pușa Darie, Livia Iorga, Constantin Pușcașu, Ionuț Cornilă. De asemenea,

din distribuție vor face parte Beatrice Rancea, alături de balerinii O.N.R.I. – Monica Mihai, Manuela Giuverdea, Roxana Dorin, Oana Iftime, Bogdan Tuluc, Sergiu Cotorobai, Dumitru Buzincu, Cristian Osoloș (București) – dar și tenorul Operei ieșene, Constantin Țaga.

Unde: Sala Mare TNICând: 15 mai, ora 18:30Utile: www.operaiasi.ro

EXPOZIȚIA LUNII MAI

Artistul Tudor Bura expune sub titlul „Portraits”, aceasta fiind a doua expoziţie personală şi prima bazată pe o serie de portrete. Lucrările expuse reprezintă înclinaţia spre studiul artei figurative, prezentate într-o manieră contemporană, a persoanelor apropiate.Unde:

Galeria de Artă Grand Hotel TraianCând: toată luna mai

Page 23: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

23 CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

CÂND TE-AIÎMPIEDICATDE FERICIRE

Era duminică. Înainte să intrăm în sală, la film, ne

povesteam una alteia cum ne-am decis să nu mai cumpărăm cărți. Cel puțin nu înainte să le termi-năm pe cele pe care le avem deja acasă. „Da, și eu la fel…”. Eram pe aceeași lungime de undă. Când am ieșit (din sală, de la film), am intrat în cealaltă librărie. Eram safe, acum că decisesem că nu mai cumpărăm cărți o vreme. Și atunci am văzut-o. Am zis: „Ok, fără cărți, fără cărți, dar pe asta nu se poate să n-o iau. La urma urmei, vorbim despre Daniel Gilbert!”. Daniel e un tip foarte simpatic și amuzant pe care-l puteți urmări în filmulețe TED povestind cu o oarecare ironie despre fericire și despre cum noi, oamenii, nu ne pricepem prea bine să anticipăm ce ne va face fericiți sau triști.

DESPRE ASTA E CARTEA. Dar e… cum să vă spun? Inteli-

gentă, amuzantă, sclipitoare, nesu-ferită, enervantă – în sensul bun, în sensul în care te face să gândești, în sensul în care îți ridică ceața de pe ochi, chiar dacă nemărturisit ai prefera să nu. Am râs citind-o, m-am enervat citind-o, am rămas fără cuvinte citind-o.

Pe foarte scurt, Gilbert pornește în cartea sa de la afirmația că avem dificultăți în a aprecia ce ne va face fericiți în viitor – apoi, în restul cărții, demonstrează această afirmație punct cu punct. Dăm greș imaginându-ne fericirea vii-toare din mai multe motive: pentru că imaginația noastră adaugă și omite informații – fără să ne prevină; pentru că viitorul imaginat seamănă naiv de mult cu prezentul trăit; și pentru că nu reușim efectiv să ne imaginăm stări emoționale viitoare. Mai aflăm din carte de ce nu reușim să învățăm din experiențele trecute, cum stocăm amintirile, de ce nu reușim să ne amintim o melodie în timp ce ascultăm o alta, de ce nu reușim să apreciem ce mâncare vom prefera peste o lună, cum ne reprezentăm timpul și un milion de alte asemenea informații. Ah, și mai aflăm și care este me-toda prin care putem prezice cu acuratețe cât de mult sau de puțin ne va plăcea o anumită experiență. Dar pe asta vă las s-o descoperiți singuri, citind cartea.

„Toată lumea va citi această carte cu plă-cere, iar mulți își vor dori s-o fi scris ei”. (Daniel Kahneman)

ARTICOL DE:IRINA ȘUBREDU

Page 24: Zn Iasi 6 mai 2016

24 CITY FILMS PREMIERE

24PREMIERE

24 CITY FILMSPREMIEREPREMIEREPREMIEREPREMIERE

24242424242424

Telekom machete presa 85x85mm_bld 5mm_aprilie 2016 v2 tipar.pdf 1 5/3/16 10:24 AM

PREMIERĂ: CAPTAIN AMERICA: RĂZBOI CIVIL

Guvernele lumii vor să dețină controlul asupra supereroilor și

lansează o lege mondială care îi face pe acești să se împartă în două tabere. O parte dintre supereroi, în frunte cu Captain America, cred că Răzbunatorii trebuie să rămână liberi și să apere omenirea, iar cealaltă parte, condu-să de Tony Stark (Iron Man) sprijină supravegherea guvernamentală și e de acord cu reorganizarea grupului.

Astfel începe Războiul Civil. Eroii își vor da seama la un moment dat că

în timp ce se luptă între ei, altceva mult mai important se întâmplă.

De partea Căpitanului sunt Falcon, Ant-Man, Winter Soldier, Hawkeye

și Scarlet Witch, iar împeună cu Tony Stark luptă Black Widow, War Machi-ne, Black Panther și The Vision.

Fanii Marvel vor avea parte de 146 de minute cu Chris Evans și colegii săi,

acesta fiind cel mai lung film Marvel de până acum. Recent, actorul a spus că „Maşina de creat supereroi Marvel nu are egal! Ei dețin monopolul și nimeni nu-i poate copia nici dacă încearcă.”

Filmul intro-duce un nou personaj din

universul Marvel, pe Black Panther,

interpretat de Chadwick

Boseman. Acesta are

propriul plan și ajunge să

nu fie de par-tea nimănui în Războiul Civil. Black Panther va

avea propriul film în 2018.

TRIVIA

ACŢIUNE, SF, THRILLER6 MAI

TRAILER

SC

AN

EA

AIC

IP

EN

TR

U T

RA

ILE

R

SUPEREROII S-AU ÎMPĂRŢIT ÎN DOUĂ TABERE CONDUSE DE CAPTAIN AMERICA ȘI IRON MAN

CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

Regia: Anthony Russo, Joe Russo Cu: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen Gen: Acţiune, SF, ThrillerDurata: 146 minute Premiera: 6 mai Distribuit de: Forum Film România

Page 25: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FILMS PREMIERE

25

Page 26: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FILMS PREMIERE

2626

PREMIERĂ: MAMĂ CE ZI

Nu există modalitate mai bună de a sărbători femeia decât cu

o comedie semnată de regizorul Garry Marshall, cu actorii Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Kate Hudson şi Julia Roberts în rolurile principale.Filmul surprinde poveştile mai multor familii care se pregătesc să petrea-că împreună o zi specială, plină de surprize. Fie că e vorba despre o nouă idilă, despre o iubire pierdută sau lipsa dragostei, sărbătoarea care se apropie rapid se anunţă a fi memorabilă. „Mamă, ce zi!” este un film complex, amuzant şi emoţionant în care orice femeie se poate regăsi. Distribuită de Freeman Entertainment, comedia romantică are premiera în cine-matografele din ţară pe data de 13 mai.

COMEDIE13 MAI

TRAILERMOTHER’S DAY Regia: Garry Marshall Cu: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Kate Hudson, Julia RobertsGen: Comedie Durată: 118 minute Distribuit Freeman Entertainment S

CA

NE

AZ

Ă A

ICI

PE

NT

RU

TR

AIL

ER

CITY FILMSPREMIERE

262626

o comedie semnată de regizorul Garry Marshall, cu actorii Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Kate Hudson şi Julia Roberts în rolurile principale.Filmul surprinde poveştile mai multor familii care se pregătesc să petreacă împreună o zi specială, plină de surprize. Fie că e vorba despre o nouă idilă, despre o iubire pierdută sau lipsa dragostei, sărbătoarea care se apropie rapid se anunţă a fi memorabilă. „Mamă, ce zi!” este un film complex, amuzant TRAILER

MOTHER’S DAY

FĂ BINE ȘI... JOACĂ-TE! CUM ADICĂ CE? SEA HERO QUEST,DESIGUR!

Sea Hero Quest este un joc mobil inovator gratuit,

special conceput pentru a cerceta felul în care oamenii se orientează în spațiu. Datele colectate cu aju-torul jocului vor ajuta cercetătorii să fie cu un pas mai aproape de a dezvolta noi teste pentru diagnos-ticarea demenței.

Pentru mulți dintre cei care suferă de demență, unul dintre primele

efecte pe care le resimt este limi-tarea abilităților de conștientizare a spațiului, aceștia pierzându-și capacitatea de a se orienta chiar și în locurile bine cunoscute.

Cu susținerea Deutsche Telekom, fiecare aspect al

jocului Sea Hero Quest a fost conceput în colaborare cu dez-voltatori de jocuri și cercetători pentru a oferi informații despre modul în care ne orientăm în viața de zi cu zi. Pe măsură ce jucătorii își croiesc drum prin la-birinturi de insule și iceberguri, fiecare secundă de joc poate fi transpusă de experți în date științifice.

Mai exact, 2 minute petrecu-te jucând Sea Hero Quest

echivalează cu 5 ore de cerce-tare în laborator. Dacă 100.000 de oameni joacă Sea Hero Quest pentru doar 2 minute, cantitatea de date rezultate este similară cu 57 de ani de cercetare în laborator.

Pentru mai multe detalii, accesează

www.seaheroquest.com/ro

DESCARCĂ APLICAȚIA

GRATUIT

mai multe peseaheroquest.com/ro

Page 27: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FILMS PREMIERE

27

Page 28: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FILMS PREMIERE

28

Page 29: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FILMS PREMIERE

29

Page 30: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

30

CE ESTE FURBO?Furbo este un dispozitiv dedicat proprietarilor de câini care te ajută să ai grijă de pufoșenia patrupedă atunci când este lăsată singură acasă.

FUNCȚIONALITĂȚIPartea faină la Furbo este că nu trebuie să-ți faci niciun fel de griji. Mai precis, dispozitivul poate fi alimentat cu hrană pentru câini, iar acesta acționează ca o catapultă. Folosind aplicația telefonului mobil, poți să-l hrănești printr-o apăsare de buton direct din ședința de la birou sau din vacanță.

Cățelul este atenționat înainte cu ajutorul unui semnal sonor și luminos (specific câinilor), asigurându-se astfel că Rex este la post, gata să asculte de tine.

Furbo predispune și de cameră video pentru a vedea ce se întâmplă în sufragerie (camera video acționează și noaptea, pe întuneric) și poți comunica direct cu patrupedul tău favorit folosind microfonul bidirecțional (vă auziți reciproc).

Și mai plăcut este că poți primi pe telefon notificări atunci când Cuțu latră excesiv. Cu ajutorul camerei poți atât filma, cât să faci și poze și să le împărășești pe rețele sociale direct din aplicație. Aplicația vine dotată și cu funcționalități pentru smartwatch (doar Apple Watch momentan), astfel încât să fi la curent cu nevoile micuțului tău.

Printre specificații tehnice enumăr: cameră video live streaming HD 720p, two-way audio, lentile 120 grade, 4x digital zoom și infrared LED night vision, WI-FI+Bluetooth, fără baterii (alimentare directă), microfon și speaker. Aplicația dedicată se poate descărca pentru iOS și Android.ARTICOL DE:

ALECSANDRU GRIGORIU

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURIProiectul este disponibil pe Indiegogo și îl poți susține contribuind cu minim 99 USD (primești 1 dispozitiv).

Furbo a depășit deja pragul minim pentru funding. În momentul scrierii acestui articol avea deja aproximativ 80.000 USD din cei 50.000 setați inițial. Așa că, sunt șanse mari să-l vedem prin magazine în viitorul nu prea îndepărtat.

FURBO, BABYSITTER DIGITAL PENTRU CÂINI

CE AI ZICE DACĂ AI AVEA O CALE DE A INTERACŢIONA CU PRIETENUL CEL MAI BUN AL OMULUI, CÂINELE, CHIAR ȘI ATUNCI CÂND EȘTI LA SERVICIU?

Page 31: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

31

Page 32: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

32 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

32

Ştiu, nu este uşor să te organizezi în alegerea

ţinutei cu care vei merge la birou. Chiar dacă de cele mai multe ori, când te uiţi în dressing, eşti acaparată de zeci de bluze, rochii, fuste şi pantaloni… totuşi, când eşti pusă în momentul în care trebuie să îţi alegi efectiv ţinuta, lucrurile nu mai stau aşa de simplu. Ne panicăm şi imediat apare norişorul ăla deasupra noastră care spune „Nu am nimic de îmbrăcat!”.

Timpul nu este deloc prieten cu tine, este deja ora 8 şi trebuie să te porneşti spre serviciu, deci ce ai putea face pentru a găsi cât mai repede ţinuta potrivită? Sfatul meu este să porneşti de la un element central (de exemplu o fustă sau nişte pantaloni) şi apoi să creezi ţinuta. Vin mai jos cu 5 idei de ţinute:

1. Compune ţinuta pornind de la o pereche de pantaloni office sau - de ce nu - o pereche de pantaloni lejeri. Ţinând cont de textura şi culoarea acestora, completează ţinuta cu o bluză, pantofi stiletto şi eventual accesorizează outfitul cu un colier vesel.

2. Rochia în A care are şi guler este un element care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta! Nu trebuie decât să te hotărăşti asupra încălţărilo şi gata, poţi pleca la job!

3. O variantă cu care nu poţi da greş este fusta neagră creion combinată cu o bluză sau cămaşă în dungi şi o pereche de pantofi stiletto care să aducă o pată de culoare. Simplu, nu?

4. O altă reţetă simplă de ţinută dar care arată foarte feminin este formată din fusta midi cu imprimeu floral pe care o poţi combina cu o bluză alba simplă.

5. Asigură-te că ai în garderobă cât mai multe cămăşi albe, cu diferite croiuri şi texturi. Pentru Casual Friday, îţi recomand să combini o cămaşă alba asimetrică cu pantaloni culottes sau jeanşi. Fashion şi comod, în acelaşi timp!

5 IDEI DE ŢINUTE CU CARE SĂ MERGI LA BIROU

ŞI PENTRU TINE FIECARE DIMINEAŢĂ ESTE O PROVOCARE CONTRA TIMP ÎN ALEGEREA ŢINUTEI CU CARE SĂ MERGI LA BIROU?

ARTICOL DE: CATERINA RĂŢOI

Page 33: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

33

,

Page 34: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

34

ŢINUTA MIRELUI

Nunta poate fi o sumedenie de

lucruri: momentul în care îţi legi destinul de cel al femeii pe care o iubeşti; ziua în care voi doi jucaţi rolurile principale într-o piesă bogată în personaje. Oricare ar fi povestea pe care o va “îmbrăca” nunta ta, pregăteşte-te să nu accepţi vreun compromis cu privire la costumul pe care tu îl vei îmbrăca. Ţinuta mirelui trebuie să împace trei aspecte: să se raporteze estetic la rochia miresei, să se încadreze în tematica nunţii şi să se ridice la un anumit nivel de clasă şi rafinament.Smochingul este şi va fi întotdeauna vedeta stilului formal masculin. Fie că te îndrepţi spre altar, fie că participi la un alt tip de festivitate, un smoching va arăta foarte rafinat. Ai de ales dintr-o varietate de modele, diferite din punct de vedere cromatic, al reverului sau al nasturilor. În plus, regulile de purtare a smochingului lasă

www.seroussi.ro/en

loc preferinţelor personale: papionul se poate înlocui cu o cravată neagră şi îngustă.

Smochingul alb degajă exuberanţă şi nu cere a fi purtat cu exces de sobrietate pentru a ieşi în evidenţă. Acesta se poartă mai ales la petrecerile în aer liber sau în croaziere. Conform axiomei stilistice “Less is more” (Puţin e mai mult), smochingul negru rămâne modelul cel mai popular pentru evenimente selecte. El denotă suficient stil cât să te facă remarcat şi destulă naturaleţe care să-ţi permită să te simţi relaxat.Dacă vrei să fii diferit faţă de restul invitaţilor, află că smochingul bleumarin se deosebeşte totuşi destul de puţin de cel clasic, sobru, negru. În schimb îl puteţi nuanţa în valoare prin detalii contrastante, jonglând cu diverse culori în cazul papionului şi batistei. Smochingul bleumarin este o variantă actualizată şi mult mai versatilă a smochingului negru, conferind ţinutei mirelui un şarm aparte.

Cel mai preţios costum pe care îl poate îmbrăca bărbatul este fracul. Partea din faţă a hainei se termină puţin sub talie, iar partea din spate e alungită şi colţuroasă, asemenea unei cozi de rândunică. Pantalonii au talie înaltă, iar pantofii

tradiţionali sunt lăcuiţi, fără şireturi – înlocuiţi astăzi cu pantofii Oxford negri. La frac se poartă cămaşă cu guler rândunică şi manşete frantuzeşti, o vestă puţin mai lungă decât partea din faţă a hainei şi papion alb sau asortat la vestă.

Dacă primele opţiuni îţi par pretenţioase sau dacă te numeri printre cei care rar poartă un costum, atunci nunta ta va fi un prilej să arăţi perfect. Un costum simplu, negru sau bleumarin, te va “servi” cu devotement, cu condiţia să-l alegi pe cel mai bun posibil şi să-l accesorizezi corespunzător. Această ţinută este o alternativă excelentă în cazul în care smochingul nu se potriveşte tematicii nunţii sau gusturilor mirelui. Elementele care subliniază latura festivă a costumului sunt cămaşa albă, cu butoni adecvaţi, papionul, batista şi pantofii Oxford impecabili.

Chiar dacă costumul de mire nu este mai puţin important decât rochia de mireasă, totuşi aceasta din urmă ar putea să influenţeze mult alegerea costumului. Stilul vestimentar al mirelui trebuie să coincidă cu cel al miresei. Asfel, la rochie de mireasă clasică se potriveşte un smoching alb sau negru, o rochie foarte vaporoasă şi romantică impune purtarea unui frac, iar o rochie simplă, cu trenă, arată foarte şic lângă un costum minimalist.

Facebook: Seroussi IasiUtile: 0731 21 26 89

Page 35: Zn Iasi 6 mai 2016
Page 36: Zn Iasi 6 mai 2016

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

În această perioadă, toate reflectoarele sunt îndreptate asupra ta, deci ai mare grijă ce mișcări faci sau ce spui. Este posibil ca acest soare minunat să te îndemne să faci o schimbare de look sau să iei decizii cu privire la felul în care arăți. Noi avem încredere că orice decizii ai lua, sunt cele bune!

Soarele acesta călduț nu te îndeamnă deloc la muncă. Dimpotrivă, parcă ai vrea să iei o pauză, să scrii o cerere de concediu și să pleci în lumea largă pentru câteva zile. Noi îți amintim că va veni și perioada concediilor, dar că trebuie să mai ai puțină răbdare. Hai, încă un pic!

Nivelul tău de energie începe să scadă și încerci să recurgi la tot felul de trucuri pentru a-l aduce la cotele normale. Din păcate, trucurile tale nu vor funcționa întotdeauna, mai ales dacă acestea implică shopping exagerat sau stat peste program la serviciu. Ce-ar fi să încerci să dormi mai mult?

Se pare că soarele de mai vine cu câteva încurcături în viața ta, mai ales cea sentimentală. E posibil să apară o serie de crize de gelozie între tine și partener sau ca o fostă iubire să revină brusc în viața ta. Sfatul nostru este să analizezi bine situația pentru a vedea cum poți ieși mai repede din ea!

Aceasta este pentru tine o perioadă prielnică pentru a face o analiză profundă a relației dintre tine și persoana iubită. Te înarmezi cu mult curaj, dar și cu multă răbdare și sinceritate și începi să faci o listă mentală cu aspecte pro și contra. Noi îți dorim mult succes! Să ne spui ce a ieșit!

Situația în cuplul tău este ușor tensionată și îți creează senzația că n-o să mai ajungi vreodată la final. Dar noi suntem aici pentru a te asigura că un liman există, doar trebuie să-l găsești. Poți încerca să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare cu partenerul și să asculți mai mult ce are de spus.

Apropierea grăbită a verii aduce pentru tine un prilej de introspecție și de decizii. E posibil să constați că viața ta nu evoluează în direcția pe care ți-o dorești și să decizi să schimbi macazul. Prietenii și cei ce te iubesc îți vor fi alături, astfel că deciziile pe care urmează să le iei vor fi mai ușor de implementat.

Te concentrezi mult pe viața de familie, pe lucrurile ce trebuie să le faci zilnic, pe activitatea de la birou și uiți să mai iei și câteva pauze, pentru introspecție. Amintește-ți că îți face bine ca, din când în când, să stai doar tu cu tine. Nu este nevoie să te retragi de tot, ci să te mai oprești puțin.

În această perioadă, relațiile cu familia și rudele apropiate nu sunt atât de minunate. Sfatul nostru este să eviți întâlnirile dese cu ei, chiar dacă ele decurgeau bine în trecut. Este o perioadă mai tulbure din punct de vedere al comunicării și nu are sens să strici niște relații din cauza unor toane.

Ai început primăvara în forță și nivelul de energie ți-a mai scăzut, între timp. Profită de acest soare frumos pentru a-ți reîncărca bateriile și a-ți da un restart! Eventual, poți analiza oamenii și relațiile toxice din viața ta, pentru a face o „curățenie”, înainte de a porni din nou la drum.

Vremea călduță te îndeamnă la ieșiri, însă ieșirile, pe lângă distracție, mai înseamnă și cheltuire de bani, iar situația ta financiară nu este atât de roz, în această perioadă. Nu uita că în toate există un echilibru de care trebuie să ții cont, fie că îți place sau nu. Știm că poți!

Soarele de mai îți aduce noi oportunități în viața profesională. Se întrevede o posibilă avansare în funcție, un nou proiect sau o colaborare care să te împlinească. Însă, pentru ca totul să meargă ca pe roate, este necesar să-ți pui la punct cunoștințele. Știm că ai carismă, dar nu va fi suficientă.

ZODIILE ȘI SOARELE DE MAI

SOARELE DE MAI ÎȘI FACE DIN CE ÎN CE MAI SIMŢITĂ PREZENŢA ÎN VIAŢA NOASTRĂ, INFLUENŢÂNDU-NE ACTIVITATEA, ÎN ORICE ZODIE AM FI.

HOROSCOP36 CITY ASTRO

Ada

ptat

dup

ă w

ww

.ast

rode

x.ro

Page 37: Zn Iasi 6 mai 2016
Page 38: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

38

AM DESCOPERIT UN LOC FAIN DE TOT: BISTROTHÈQUE

La început, nu prea am înțeles ce o să fie.

Vedeam tot felul de poze pe Facebook, cu „indicii”, dar nu puteam decât să-mi imaginez că va fi un loc fain și cam atât. Că e cafenea, că e pub, că e restaurant... habar n-aveam. Cert este că abia așteptam să se deschidă.

Și s-a deschis. Iar ziua în care am fost eu pentru prima oară la acolo a coincis și cu ziua în care se deschisese și bucătăria. Mi-a plăcut la nebunie.

PLOAIE DE BECURI EDISONÎnainte de a vă spune despre cât de mult mi-a plăcut mâncarea, trebuie să vă povestesc despre atmosfera faină din interior.

MENIU DE INSPIRAȚIE INTERNAȚIONALĂPentru că am ajuns în preajma prânzului, am trecut repede peste fila din meniu cu micul dejun, deși îmi făcuseră cu ochiul și câteva omlete. M-am oprit la lista generoasă cu burgeri și am ales un burger Bob. Mai întâi, l-am ales pentru că mi-a plăcut denumirea, iar apoi l-am ales pentru combinația între carnea de vită și blue cheese. Un deliciu!

Cu această ocazie, am aflat că am ajuns exact în ziua în care se deschisese bucătăria. Ceea ce mi s-a părut foarte fain a fost că chef-ul ne-a cerut un feedback cu privire la gustul mâncării.

AMBIENT PERFECT PENTRU IEȘIRILE CU PRIETENIISeara, la Bistrothèque, ai ambientul perfect pentru ieșirile cu prietenii, pentru momentele alături de cei dragi și pentru amintiri despre care merită să povestești de la evenimente private, petrecerile tematice sau serile cu muzica live.

Conceptul dual începe cu designul interior îndrăzneț, în care pronunțate accente de industrial glam se îmbină armonios: elemente din cupru și fier ruginit, tubulatură aparentă, mobilier elegant cu mese din lemn masiv, scaune și banchete comode în nuanțe de bronz, argintiu, auriu și mov. Întregul decor este învăluit cu o ploaie de becuri

Edison de diferite forme care creează, alături de celelalte corpuri de iluminat atent alese și pozitionate, magia luminilor!

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

RECOMANDAREA PERFECTĂ PENTRU ZILE AGLOMERATE ȘI NOPŢI TÂRZII.

Atunci când totul se schimbă în jur cu o viteză amețitoare ai nevoie de o constantă: buna dispoziție!

Utile: Str. Palat nr. 1, parter Moldova Center

Page 39: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

39

Page 40: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

UNDE SĂ IEI MASA CU PRIETENII TĂI DIN ALTE ORAȘE

De multe ori, atunci când prietenii mei din

alte orașe vin în vizită, mă trezesc într-o dilemă: unde să-i duc? Bine, de cele mai multe ori dilema are legătură cu punctele de atracție turistică pe care Iașul le oferă, dar uneori mă mai blochez și la întrebarea „Și noi unde mâncăm?”.

Așa că am făcut un mic research, i-am mai întrebat și pe alții care au trecut prin această experiență iar astăzi vă voi prezenta primii trei „câștigători”.

LA CONAC TRADIȚIE - UN LOC PLIN DE POVEȘTI

Dacă vreți să petreceți o seară autentic românească, înconjurați de muzică specifică dar, mai ales, de un decor ca în poveștile lui Creangă, atunci La Conac Tradiție este locul perfect. Imediat ce-i treci pragul, localul te fascinează,

CUIB - O ALTFEL DE EXPERIENȚĂ

Personal, CUIB-ul este prima mea opțiune. Aici mi-am dus toți prietenii, chiar și pe cei care au venit de mai multe ori în Iași. Îmi place felul în care este amenajat, faptul că întotdeauna te simți ca și cum ai fi între prieteni și, mai ales, îmi plac mâncărurile chiar dacă, în general, nu sunt adepta stilului de viață vegetarian sau raw-vegan.

Nu am dat niciodată greș cu prietenii pe care i-am adus aici și toți au plecat impresionați și cu zâmbetul pe buze.

ALTE LOCURI RECOMANDATE

Lista nu se oprește la cele trei pentru că se pare că Iașul are multe locuri frumoase, în care să-ți duci prietenii. Printre celelalte locuri recomandate mai sunt și Madison, Chef Galerie, Fire Ribs sau The Trumpets.

pur și simplu, prin detaliile sale, prin ospitalitatea gazdei, dar și prin gustul savuros al mâncărurilor.

Cu siguranță îți vei impresiona prietenii și veți petrece câteva ore bune depănând amintiri și simțindu-vă foarte bine.

VIVO - CEI MAI BUNI BURGERI DIN ORAȘ

Toată lumea vorbește despre ei și este păcat ca prietenii tăi să rateze o așa experiență culinară: burgerii de la Vivo sunt cei mai buni din oraș iar de atmosfera de acolo nici nu mai vorbesc. Veți avea la dispoziție o multitudine de variante de burgeri din care să alegeți și, odată ce vă așezați la masă, cu greu vă veți da plecați.

La Vivo, atmosfera este, pur și simplu, perfectă pentru o seară între prieteni buni!

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

CE LOCALURI SĂ ALEGI PENTRU A-ŢI DUCE PRIETENII DIN ALTE ORAȘE? UNDE SĂ IEȘI CU EI, PENTRU A RĂMÂNE CU O AMINTIRE FRUMOASĂ?

40

Page 41: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

41

Page 42: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

4242

IAŞI Streetball Challenge este

un turneu care se va desfăşura în cadrul parcării Centrului Comercial Felicia în zilele de 28 şi 29 mai.

Evenimentul face parte din calendarulnaţional afiliat FIBA 3X3 şi va avea infrastructură profesională de joc: teren sintetic,

panouri omologate, oficiali de joc, tabela electronică de scor.

Valoarea totală a premiilor este de peste 20.000 lei la toate categoriile.

Timp de 2 zile pline de baschet, muzică şi distracţie, pe două

terenuri de joc, aprox 70 de echipe îşi vor disputăclasamentul. Categorii de vârstă: U14, U18, OPEN şi OLDBOYS (35+) la masculin cât şi feminin.

VINO şi JOACĂ BASCHET la IAŞI!

IASI STREEBALL CHALLENGE

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Când: 28 şi 29 maiUnde: Centrului Comercial Felicia

Page 43: Zn Iasi 6 mai 2016
Page 44: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

44

CONCERT TRUPA VORTEX

Repertoriul de bază al trupei este alcă-tuit majoritar din compoziții proprii, deoarece trupa își dorește să aibă un sound propriu. Aces-tora li se alătură și câteva cover-uri, mai ales după blues-uri, într-o manieră de interpretare modernă

Când: 20 mai, ora 19:00Unde: Ateneul TătărașiUtile: www.ateneultatarasi.ro

CONCERT ALEXANDRINA - X

Alexandrina sărbătorește

10 ani de scenă printr-un concert special la Iași. Alexandrina Hristov, originară din Chișinău, Republica Moldova, a cunoscut succesul artistic în București, unde s-a mutat in 2006, dupa

Când: 15 maiUnde: Casa de Cultură a Studenților

ce în 2005 a fost una dintre protagonistele filmului „Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale.Alexandrina sărbătorește anul acesta 10 ani de activitate și lucrează la cel de-al treliea album, programat să apara în a doua jumătate a anului.

Page 45: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

45

Page 46: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

46

FESTIVALUL DE BRIDGE „EMIL ALEXANDRESCU”

Milioane de oameni joacă bridge în lumea întreagă; de aceea, bridge-ul este unul din cele mai populare jocuri de cărți din lume. Bridge Club Iași vă invită la Memorialul „Emil Alexandrescu”, editia a XXV-a, sub patronajul Federației Române de Bridge.Când:

6-8 maiUnde: Hotel Moldova

EXPO&BURN EDIȚIA A VIII-A

Liga Studenților

de la Mecanică Iași vă invită să ducem tradiția mai departe! Expo&Burn ajunge anul acesta la cea de-a opta ediție. Ediție care se anunță cu mult mai surprinzătoare și mai captivantă,

Când: 14-15 maiUnde: Centrul Comercial Felicia

atât pentru spectatori, cât și pentru concurenți. Vom avea din nou un concurs de îndemanare pentru șoferii „amatori”, dar și demonstrații de drift oferite de piloți profesioniști, participanți ai noului sport național Drift-ul.Nici pasionații de Tuning nu sunt lăsați deoparte, având și ei „competiția” lor la probele de interior / exterior.

Page 47: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

47

Page 48: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

48

FREE COMIC BOOK DAY Free Comic Book Day este o zi în care magazinele de benzi desenate din toată lumea oferă benzi desenate absolut gratuit pentru orici-ne intră in magazi-nele lor. Vom oferi reviste exclusiv în limba română (De-adpool, Iron Man, Thor, Spider Man, The Walking Dead etc.).

Când: 7 maiUtile: Lex Hobby Store

TÂRG DE JOBURI WORK AND TRAVEL UK

Programul Work and

Travel UK 2016 este oportunitatea perfectă pentru orice tânăr sau student care își dorește să viziteze locuri noi şi să se aleagă cu un venit consistent la final de sezon.La Târgul de Joburi

Când: 14 mai, ora 10:00Unde: Grand Hotel Traian

vei avea posibilitatea să stai de vorbă direct cu angajatorii și să alegi din peste 150 oferte de joburi în Manchester, Liverpool, Bristol, Luton, New Castle, Leeds, Dublin, Belfast. Nu rata șansa perfectă să-ți găsești locul de muncă ideal pentru vara asta!

Page 49: Zn Iasi 6 mai 2016

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

49

Page 50: Zn Iasi 6 mai 2016

IAȘI 6 - 19 MAI 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

50

EDIŢIA de IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 9 (317), 6 - 19 mai 2016ISSN 2392 – 7186

Editată de: MeetPoint Media

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

AERO DRIFT WEEKEND

Publisher: Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Account Manager: George Marius

0749.777.009 // [email protected]

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.380

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0744.146.441

Organizator: Clubul Sportiv Iași Racing TeamPartener: Aeroportul Iași

Credite foto: PRO Image

Page 51: Zn Iasi 6 mai 2016

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ALEXANDRA GUGIUMAN

IRINA ȘUBREDU

Page 52: Zn Iasi 6 mai 2016