ZN IASI 10 dec 2015

52
IAȘI 11 DECEMBRIE 2015 - 14 IANUARIE 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER

description

 

Transcript of ZN IASI 10 dec 2015

Page 1: ZN IASI 10 dec 2015

IAȘI 11 DECEMBRIE 2015 - 14 IANUARIE 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: ZN IASI 10 dec 2015
Page 3: ZN IASI 10 dec 2015

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

ÎN REVISTĂ CITY CAUSES

AJUTĂ-L PE DAVID-GABRIEL, COPILUL DIN GLOB PG. 6

CITY FILMS HUMANITÉ PG. 22

CITY LIFESTYLE CREEAZĂ O ȚINUTĂ FASHION CU AJUTORUL UNEI VESTE PG. 30

MICUL TÂRG DE CADOURI DEȘTEPTE // PAG 46

CUCEREȘTE-TE PE TINE, FEMEIE! // PAG 40

QUASAR DANCE WORKSHOPS // PAG 40

THE BOX, BY MEAT CONCEPT STORE // PAG 36

EXPOZIŢIA „ACCESORII FEMININE,ODINIOARĂ ŞI ASTĂZI” // PAG 18

12.12NOAPTEA DEVORA-

TORILOR DE DISCURSURI

@ GRAND HOTELTRAIAN

pg. 08

13.12CONCERT CAMERAL

@ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI

pg. 16

14.12CHRISTMAS

SPEED DATING @ CAFENEAUA

ROMEO ȘI JULIETTA pg. 48

16 .12STAND UP FOR SAVE

THE CHILDREN @ BIBLIOTECA CEN-

TRALĂ UNIVERSITARĂ pg. 44

18.12O SCRISOARE PIERDUTĂ @ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI pg. 17

19-20.12TANGO CHRISTMAS WEEK-END @ ATELIERUL DE TANGO pg. 8

21.12DĂRUIM ȘI PRIMIM, ÎN SEARA DE AJUN @ CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR pg. 46

22.12IARNA DRAGOSTEI NOASTRE @ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI pg. 17

CUPRINS CITY ESSENTIALS 3

CITY STORIES 4

CITY CAUSES 6

CITY NIGHTLIFE 8

CITY BLOG 14

CITY CULT 16

CITY TECH 20

CITY FILMS 22

CITY LIFESTYLE 30

CITY FOOD 36

CITY EVENTS 40

CITY GRAM 50

Page 4: ZN IASI 10 dec 2015

CITY STORIES COVERSTORY

M-am tot gândit la o poveste pentru această

rubrică ce ar putea fi în ton cu sărbătorile ce vor urma. Căutam ceva luminos, plin de bucurie și de compasiune, cu ceva magie în el, cu zâmbete și cu un puternic sentiment de bine. Apoi mi-am dat seama că mă gândeam la iubire. Și imediat m-am gândit la Simona.

Căci, dacă este un om pe lumea asta pe care aș putea să-l ascult ore în șire vorbind despre iubire, acela este Simona,specialist în relații de cuplu.

DESPRE IUBIRE CU SIMONA HERB

TERAPIA CENTRATĂ PE EMOȚII

Simona Herb, psihoterapeut în cadrul Centrului Psiris, s-a specializat în SUA în psihologia centrată pe emoții. Este singurul psihoterapeut din România certificat ca membru ICEEFT, Ottawa, Canada (Centrul Internaţional pentru Excelenţă în Terapia centrată pe emotii).

Terapia centrată pe emoții explică modul în care ataşamentul şi modelul de iubire învăţat în copilărie îşi pun amprenta asupra vieţii de cuplu din viaţa de adult. Pentru prima dată în psihoterapie se construieşte un model care explică cum funcţionează iubirea adultă şi cum ea se poate întreţine într-un cuplu.

O RELAȚIE ESTE CA UN DANS

Cel mai mult îmi place comparația cu dansul pe care o face Simona. O relație este ca un dans: trebuie să fie doi oameni care să își dorească să danseze unul cu altul și să fie in armonia aceluiași dans. Pașii se potrivesc pe urmă, ritmul contează.

Simonei i se luminează chipul atunci când vorbește despre iubire, despre atașament, despre armonia dintre parteneri și despre cum totul este mai ușor în doi, dacă știi să înțelegi limbajul celuilalt.

ȚINE-MĂ STRÂNS ÎN BRAȚE

Așa se numește workshop-ul intensiv pentru cupluri susținut de Simona. Timp de două zile, într-un cadru intim și sigur, partenerii învață cum să se descopere și să se înțeleagă reciproc, oferindu-și încredere și iubire.

„Tine-mă strâns în brate” este modalitate prin care partenerii descoperă cum să se (re)conecteze emoțional ori de câte ori „un demon” intervine în relația lor provocând un dezechilibru. Este un dar prețios pe care fiecare cuplu îl poate face relației sale.” (Ioana)

4

Utile: www.psiris.ro

DACĂ ESTE UN OM PE LUMEA ASTA PE CARE AI VREA SĂ-L ASCULŢI VORBIND DESPRE IUBIRE, ACELA ESTE SIMONA.

„Dacă ceea ce primeşti îţi poate fi furat, cine ar putea să-ţi fure ceea ce dăruieşti?”

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Page 5: ZN IASI 10 dec 2015
Page 6: ZN IASI 10 dec 2015

CITY CAUSES CAUZE

6

Un om care zâmbește nu este neapărat un om fără probleme – ci este, în primul rând, un luptător!

De campania Globuri cu suflet am aflat prima

oară acum mulți ani în urmă. Este o campanie caldă și bună care, în preajma sărbătorilor de iarnă, își propune să sprijine copii și familii mai puțin norocoase din Iași. Este o campanie de strângere de fonduri în care se poate implica oricine dorește să facă niște oameni fericiți.

AJUTĂ-L PE DAVID-GABRIEL, COPILUL DIN GLOB!

David-Gabriel, copilul din globSpre deosebire de ceilalți ani, când campania avea mai mulți beneficiari, anul acesta și-a propus să ajute un singur copil, pe David-Gabriel. Nu este un regres. „Doar că, acum vorbim despre o problemă de sănătate care nu se tratează cu o sacoșică de dulciuri, fructe, produse de igienă, plușuri și rechizite școlare… Oh, de-ar fi atât de simplu!”, spune Anda, cea care coordonează această acțiune.

David-Gabriel are 4 ani și 9 luni și a fost diagnosticat cu autism. Spre deosebire de alți copilași, aflați complet în lumea lor, David știe să râdă.

Nu prea reușește să se regăsească în lumea copiilor, nici în cea a animăluțelor, dar cu adulții mai are, uneori, contact.Terapia ABA, singura șansă a copiilor cu autism

Singura șansă a copiilor cu autism și, implicit, a lui David-Gabriel este terapia comportamentală aplicată (ABA). În prezent David nu face decât câte două ore de terapie ABA pe zi, mult prea puțin, în comparație cu cele 8-10 ore de care are nevoie pentru a se vedea progrese reale.

O dată pe săptămână ajunge și la kinetoterapeut și la logoped… și, toate astea îi costă pe părinți aproximativ 1.500 de lei pe lună, pe lângă cheltuielile de zi cu zi pe care le are o familie.Cum îl poți ajuta pe David-GabrielAceastă campanie implică bani. Aceasta este nevoia reală a lui David. Nu mulți bani de la o singură persoană, ci puțini de la mai mulți.

Așa că îți propun să donezi un glob pentru David, un glob în valoare de 10 lei. Poți dona și mai multe, dar și unul ar fi de ajuns.

AN DE AN, ÎN LUNA DECEMBRIE, LA IAȘI ESTE ORGANIZATĂ CAMPANIA GLOBURI CU SUFLET. ANUL ACESTA, ÎȘI PROPUNE SĂ-L AJUTE PE DAVID-GABRIEL.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Utile: www.saptepietre.ro

Page 7: ZN IASI 10 dec 2015

CITY CAUSESCAUZE

7

Page 8: ZN IASI 10 dec 2015

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

8

LATINO NIGHTS

Clubul de Dans „Elegance”, propune o petrecere latino incendiară! Muzica, dansul și distracția se vor îmbina perfect într-o atmosferă 100% dinamică pe ritmuri de bachata, salsa, merengue sau cha-cha.

Când: în fiecare joi, ora 22:00Unde: Oxford Pub

KARAOKE LIVE WITH BAND

Știați că TIMES este singurul local din Iași în care puteți cânta la KARAOKE fiind acompaniați de un band live? În fiecare seară de joi puteți să fiți Bon Jovi, Amy Wi-nehouse sau Freddie Mercury având alături pe scenă un band for-mat din: pian, chitară, bass, tobe, trompetă și MC - trupa Aria Blue.

Când: în fiecare joiUnde: TIMESUtile: Rezervări - 0751118386

TANGO CHRISTMAS WEEKEND

Vă invităm să trăim spiritul Crăciunului

într-o atmosferă caldă alături de familia Atelierul de Tango Iaăi.Detalii eveniment:

Sâmbătă 19 Decembrie- Christmas Milonga cu cadouri: 20:00 - 02:00Fiecare participand

este rugat să aducă un cadou (maxim 10 lei), ceva simbolic.- T'Dj Cristi Crang

Duminică 20 Decembrie- 13:00 - 14:30 - Ws Combinatii ritmice, schimbări de direcție pentru un dans continuu.- 14:30 - 18:00 - Tango Cafe

Unde: Atelierul de TangoCând: 19, 20 decembrie

NOAPTEA DEVORA-TORILOR DE DISCURSURI

Te uiți cu pasiune la înregistrări cu

prezentări de la TED sau speakri motivaționali, participi la conferințe, seminarii, workshopuri… ce să mai… nu ratezi nimic!

De multe ori te lași sustras de la orice faci ca să asculți un speech bun.

Ești ceea ce se cheamă un împătimit al discursurilor. Iată că nu degeaba citești acum acest mesaj.

SPEAKERS CLUB a pregătit special pentru dependenții de speechuri o supra doză de discursuri.

Unde: Grand Hotel TraianCând: 12 decembrie, ora 21:00Utile: www.speakersclub.eu

Page 9: ZN IASI 10 dec 2015

Utile: Info & Rezervări: 075111838

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

9

Pentru că prietenia cucerește ore și pentru că timpul e mult mai plăcut atunci când îl

petrecem în companii și locuri porivite, TIMES vă propune să vă luați răgaz și să iubiți viața măcar de câteva ori pe săptămână: în fiecare MIERCURI de la ora 20.00 aveți PUB QUIZ cu întrebări de cultură generală și premii pe măsură, apoi, după ora 23.00 vă distrați între prieteni la TIMES & FRIENDS, JOI puteți cânta piesele favorite la Karaoke acompaniați LIVE de un band format din: pian, chitară, bass, tobe, trompetă și MC- trupa Aria Blue. VINERI petreceți ca pe vremuri la Retro Party cu cea mai bună selecție de muzică a anilor '70-'80- '90, SÂMBĂTĂ vă bucurați de petreceri tematice iar DUMINCĂ de la ora 21.00 lăsăm fetele să facă ce vor la o petrecere destinată lor: Girls just wanna have fun- cu 1 sticlă Vodkă din partea casei la fiecare rezervare de 6 fete!Vă așteptăm în Copou, pe Str. Codrescu Nr.6 (în spatele căminului studențesc Gaudeamus) la TIMES!

Page 10: ZN IASI 10 dec 2015

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

10

Unde: Club SkyeCând: Little Texas (Glen Rose Ballroom, Restaurant Little Texas, Alamo Ballroom, Kids Roof Village)Utile: www.littletexas.ro

Casino Royale Party – the luck

strikes at midnightPășește în noul an într-o atmosferă fascinantă și strălucitoare, plină de fastul și eleganța cazinoului!Cowboys & Indians – the dance battleSărbătorește intrarea în noul an cu o petrecere

plină de energie, distracție și pasiune!

The Golden Years PartySimte nostalgia și frumusetea celor mai frumoși ani într-o petrecere plină de strălucire!

Masquerade Ball Party Alege-ți costumul preferat și pregătește-te pentru o petrecere plină de veselie, distracție și surprize!Când: 31 decembrieUnde: Little Texas (Glen Rose Ballroom, Restaurant Little Texas, Alamo Ballroom, Kids Roof Village)

REVELION 2016 LA LITTLE TEXAS

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Page 11: ZN IASI 10 dec 2015

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

11

REVELION 2015-2016 @ OXFORD PUB

Te-ai gândit unde o să-ți petreci ultima noapte din acest an? OXFORD Pub te invită să sărbătorești alături de ei, împreună cu prietenii tăi. Vei avea parte de o pe-trecere de neuitat, de mâncare delicioasă și băutură pe măsură.

Când: 31 decembrie 2015Unde: Oxford PubUtile: Preț - 200 lei/persoană

REVELION 2016 @ BIBLIO-THEQUE PUB

Vă așteptăm în Bibliotheque să

sărbătorim REVELIONUL 2016, să trecem împreună în noul an cu zâmbetul pe buze printre baloane colorate, confetti, brăduți împodobiți, hit-uri din toate timpurile și râuri de

șampanie. Prețul de intrare este de 50 lei / persoană: startere, specialități de cafea și șampanie la trecerea dintre ani cât este nevoie să ne simțim bine, rânduri de shot-uri la începutul serii și până la final.

Unde: Bibliotheque PUB Când: 31 decembrie

Page 12: ZN IASI 10 dec 2015

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

12

Page 13: ZN IASI 10 dec 2015

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

13

Page 14: ZN IASI 10 dec 2015

CITY BLOG 14 CITY BLOG 14

puțin. Dar cunosc cât de nemernic le-a fost bărbatul de care azi se îngrijesc cu atâta dăruire, pasiune și migală, încât n-am cum să nu mă întreb dacă mimează sau nu poveștile ideale pe care le livrează publicului larg.

Or fi uitat... Mă-ndoiesc, căci sunt femeie și știu cât de mult doare să afli că nu exiști doar tu în lumea celuilalt, dar... să te mulțumești cu un inel poate fi vindecarea? Mulțumesc, dar mi-l permit și singură, ar urla din adâncuri orgoliul meu. La urma urmei, cine ar ști că eu sunt cea care și l-a dăruit? Și nu oricum, ci din inimă. Cel mai fidel legământ pe care l-aș putea face. Fără răni și fără amăgiri.

Îmi vin în minte vorbele lui. Povestite de ea, îmi par ireale. Nu era printre cei mai frumoși bărbați, dar știa cum să te vrăjească din vorbe. Îi plăcea. Era acel ceva care-l făcea irezistibil oricărei discuții inteligente preferate în detrimentul desfrâului goliciunii de care nu ducea lipsă. O priveam pierdută. La cum mi-l descria, cu siguranță i-aș fi cedat și eu. Nu la fel de repede, dar am fi dus un joc de vorbe și plăceri

ȘI TOTUȘI...ZÂMBETUL LARG CE MAI ÎNSEMNA?

Mi-e greu să privesc ochii

femeii despre care știu câte lacrimi a vărsat pentru zâmbetul de azi. Iubirea cere sacrificii. Am întâlnit multe femei care au închis ochii, sperând că va fi bine. Le cunosc evoluția mai mult sau mai

nevinovate ce s-ar fi sfârșit tot așa cum ar fi vrut el: în intimitate, locul în care n-ar mai fi fost nevoit să mintă, ci doar să demonstreze.

E tot ce îmi amintesc azi, când îi revăd chipul răvășit de-atâta zbucium. Pierdut în jocuri de amor și patima tentațiilor lumești, pare așezat, iar ea, liniștită. O fi trecut furtuna ce le-a zguduit legământul, dar nori vor continua să existe. Iar fără un echipament adecvat, până și picăturile de ploaie te lovesc. Cum ți-ai imagina că ai fi protejat?

Șir continuu de învățăminte, viața nu se dezice de lecții. Pregătiți sau nu, își vor pune amprenta. Dar alegem noi sau ne aleg alții? Căutări zadarnice pentru ochii ce și-au pierdut din strălucirea naturală pe care o purtau cândva. Nu mai vorbesc cu blândețe, ca altădată, ci doar prin suspine. Îi recunosc, doar pentru că i-am mai văzut cândva. O să treacă, își spune printre cuvintele îngăimate ce-i dezvăluie neliniștea. S-a întâmplat iar... N-am putut să-i spun că mă așteptam. Aș luat-o în brațe doar pentru că înțelegeam ce i se petrece. Și totuși... zâmbetul larg ce mai însemna?

ARTICOL DE: ALEXANDRA GUGIUMAN

Page 15: ZN IASI 10 dec 2015
Page 16: ZN IASI 10 dec 2015

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL16 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

SÂMBĂTĂ12 DECEMBRIE

19.30ȘI ACUM

SALA UZINA CU TEATRU

DUMINICĂ13 DECEMBRIE

19.00VIZITA BĂTRÂNEI DOAMNE

SALA MARE

MARȚI15 DECEMBRIE

19.30METAMORFOZA

SALA UZINA CU TEATRU

JOI17 DECEMBRIE

19.00SCHIMBAREA

SALA TEATRU LA CUB

VINERI18 DECEMBRIE

19.00O SCRISOARE PIERDUTĂ

SALA MARE

SÂMBĂTĂ19 DECEMBRIE

19.30CUM AM DEVENIT STUPID

SALA UZINA CU TEATRU

DUMINICĂ20 DECEMBRIE

19.00VIZITA BĂTRÂNEI DOAMNE

SALA MARE

MARȚI22 DECEMBRIE

18.00IARNA DRAGOSTEI NOASTRE

SALA STUDIO

VIZITA BĂTRÂ-NEI DOAMNE Claire Zachanassian, „bătrâna doamnă”, se întoarce în orăşelul în care tânăra a suferit o cruntă nedreptate, ca să îşi cumpere dreptatea. Bătrâna oferă un miliard orăşelului ei, cu condiţia ca acela care a fost pricina suferinţelor ei, Ill, logodnicul trădător, să fie ucis.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 13, 20 decembrie, ora 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

ȘI ACUM Și acum vorbește despre povești comunicante. despre neputință în forme multiple. Despre violențe subtile, violențe insidioase și violențe acute. E un spectacol despre ceea ce trăiește și lucrează în noi. Și acum e un fel de a spune The end is the beginning is the end.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 12 decembrie,ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

CONCERT CAMERAL

Dedicat primului concert dirijat de

George Enescu la Iași în 13 decembrie 1917. În program: G. Enescu – Koncertstück pentru violă și pian; G. Enescu – Ballade pentru vioară și pian; G. Fauré – Élégie pentru violoncel și pian, op. 24; Fr. Schubert – Trio

de coarde în si bemol major; G. Enescu – Aubade pentru trio de coarde.Interpreți: Cătălina Toma, violă; Ciprian Ciotloș, pian; Alexandru Bișoc, vioară; Șerban Mereuță, vioară; Bogdan Bișoc, violă; Filip Papa, violoncel.Invitat de onoare: actorul Petru Ciubotaru.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 13 decembrie, ora 18:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 17: ZN IASI 10 dec 2015

17 CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

Unde: Teatrul Național IașiCând: 22 decembrie, ora 18:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Acest spectacol este, de fapt,

o frumoasă poveste de iarnă pentru adulţi. Un spectacol care îţi cerne în suflet, precum o fantastică ninsoare, speranţa, credinţa şi dragostea! Ar mai avea un subtitlu metaforic – Insula Iubirii. Aici, în această Casă, domină

iubirea adevărată, cea care nu dispare odată cu trecerea anilor. Nimerind aici, dar deloc întâmplător, un om chinuit de singurătate şi angoase, se debarasează de tot ce este inutil şi obsedant, regăsindu-se pe sine însuşi, regăsind de

fapt Iubirea ! Altfel care ar fi scopul suprem al existenţei umane, dacă nu acest sentiment sublim ?!

E, dacă vreţi, o lungă epistolă teatrală către Moş Crăciun, deoarece evenimentele se petrec între minunatele sărbători de iarnă, Crăciun şi Revelion.

IARNA DRAGOSTEI NOASTRE

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

O SCRISOARE PIERDUTĂ

„Din 1974 până astăzi, am pus în

scenă Scrisoarea... de 6 ori, de fiecare dată am găsit în text lucruri care-mi scăpaseră, relaţii noi, nuanţe diferite faţă de cele din spectacolele anterioare, dar mai ales situaţii mereu compatibile cu

realităţile contemporane. Geniul lui Caragiale a surprins şi imortalizat tipologii comportamentale şi trăsături esenţiale ale celor care trăiesc în acest spaţiu geografic, ci şi obsesiile vremii lui care s-au perpetuat vreme de 130 de ani.” Mircea Cornişteanu, regizor

Unde: Teatrul Național IașiCând: 18 decembrie, ora 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

METAMORFOZA

Lumea este un teatru sinistru în care toţi primim un rol. Rolul nostru se numeşte Om. Acest rol e simplu. Trebuie să înveţi vreo 15 ani să-ţi înfrângi instinctele, să zici Da, atunci când toţi porii tăi respiră Nu, să stai apoi ne-clintit într-un birou minuscul vreo 12 ore în fiecare zi...

Unde: Teatrul Național IașiCând: 15 decembrie, ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 18: ZN IASI 10 dec 2015

18 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

SPĂRGĂTORUL DE NUCI

Copiii clubului „Ballet&Dance Studio Oana” vă vor încanta cu un spectacol feeric și vă vor introduce în povestea de basm a Crăciunului.

Spărgătorul de nuci este un balet de Piotr Ilici Ceaikovski în anii 1891-1892.

Unde: Teatrul LuceafărulCând: 20 decembrie, ora 16:00

EXPOZIȚIA "SINESTEZIE ORGANICĂ"

Expoziția „Sinestezie organică” reunește creațiile a zece studenți din anul III, care studiază Modă și Design Vestimentar la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte "George Enescu" (UAGE) Iași.

Unde: Galeria de Artă Grand Hotel TraianCând: până pe 20 decembrie

EXPOZIŢIA „ACCESORII FEMININE, ODINIOARĂ ŞI ASTĂZI”

Expoziţia cuprinde obiecte de

podoabă și accesorii vestimentare din epoci diferite, începând cu piese arheologice din neolitic și epoca bronzului, podoabe tezaurizate în Evul Mediu, până la bijuterii și accesorii din perioada

interbelică. Publicul va putea admira obiecte care au aparținut doamnei Elena Cuza, precum și unor doamne celebre din familiile Kogălniceanu, Ghica, Sturza şi Mavrocordat.

Expoziţia este completată cu obiecte aflate în posesia unor cunoscuți anticari ieșeni.

Unde: Muzeul UniriiCând: până pe 7 ianuarie

EXPONATUL LUNII DECEMBRIE LA MUZEUL „PONI-CERNĂTESCU”

Pe tot parcursul lunii decembrie,

la Muzeul „Poni-Cernătescu”din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este prezentat publicului un exponat cu valoare ştiinţifică şi documentară deosebită: Cursul de chimie elementară, ediţia

a III-a, publicat de chimistul Petru Poni la Tipografia "D. Gheorghiu" laşi (1879).Petru Poni a aparținut unei generații de savanți care și-au asumat responsabilități în sfera științifică, dar și în sensibila zonă a interesului național în materie de educație.

Unde: Muzeul „Poni-Cernătescu”Când: până pe 31 decembrie

Page 19: ZN IASI 10 dec 2015

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

19

Am cumpărat cartea pentru că – doh – scria

mare pe ea „biblioteca”. Bun, și pentru că mi-a plăcut coperta – îmi plac lucrurile frumoase, ce pot să fac?

Am cumpărat-o ca să o citesc Fiului cel Mare (este apărută la Corint Junior – grupa de vârstă 8 – 12 ani), dar în minte mi-am spus că, dacă nu-i place lui, o voi citi singură pe ascuns (mai fac și asta uneori, citesc pe ascuns cărți pentru copii, să nu mai spuneți nimănui).

EVADARE DIN BIBLIOTECA DOMNULUI LEMONCELLO

Când i-am propus să o începem, a cam strâmbat din nas (voia Percy Jackson și Olimpienii), dar reticența l-a ținut cam zece pagini. După care amândoi, și eu și el am fost captivați pe loc – și fascinația ne-a ținut până la ultima pagină.

Evadare din biblioteca domnului Lemoncello este o carte care îi poate face pe copii să iubească cititul și bibliotecile și ar trebui strecurată sub perna preadolescentilor de 11-12 ani cu toată încrederea.

Domnul Lemoncello este un miliardar din Alexandriaville care a făcut avere din jocuri pentru copii. Provenit dintr-o familie de cartier, foarte săracă, a descoperit în școala generală (la 12 ani) biblioteca din oraș,

unde o bibliotecară dăruită l-a luat sub aripa ei și l-a ajutat să ia contact cu minunatele idei din cărți. Mulți ani mai târziu, revine în orașul natal și sponsorizează construirea unei biblioteci publice fascinante, cu o secțiune de jocuri, cu holograme și tehnologii de ultimă generație. înainte de deschiderea oficială, face un concurs de eseuri în urma căruia selectează 12 copii de 12 ani pentru a petrece noaptea în bibliotecă.

Aventura se transformă într-un joc pe cinste în care copiii aleși trebuie să-și folosească inteligența și indiciile din bibliotecă pentru a evada în 24 de ore. Ce se întâmplă mai departe... ei bine, pentru asta vă invit să citiți cartea, bucurându-vă cot la cot cu copiii voștri (sau singuri, pe ascuns).

„O bibliotecă nu are nevoie de ferestre, Andrew. O bibliotecă are cărți, iar cărțile sunt ferestre către lumi pe care nici măcar nu le visăm posibile”. ARTICOL DE:

IRINA ȘUBREDU

NU ȘTIAM CINE ESTE CHRIS GRABENSTEIN ÎNAINTE SĂ IAU „EVADARE DIN BIBLIOTECA DOMNULUI LEMONCELLO”.

Page 20: ZN IASI 10 dec 2015

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

20

Dacă ești genul de persoană care

depinde de o sumedenie de aplicații web sau mobile pentru a-ți face treaba, atunci poți să le sincronizezi între ele și să faci minuni pe partea de productivitate.

IF THIS THEN... WHAT?

IFTTT (If This Then That) este aplicația care unește mai multe servicii online și face astfel încât să funcționeze împreună prin intermediul unor rețete. Rețetele sunt formate din descriere, un trigger și

acțiunea pe care o declanșează. De exemplu, o rețetă poate fi în felul următor: de fiecare dată când public o poză pe Instagram (trigger), atunci poza respectivă să se salveze pe Dropbox (acțiunea).

REȚETE CÂT CUPRINDE

Rețetele pot fi adăugate din colecția IFTTT sau poți să creezi la rândul tău propria ta rețetă. Oportunitățile sunt nenumărate și nu glumesc. Sunt peste 230 de servicii care pot fi integrate, oferind o diversitate care ar face orice om productiv să chicotească de bucurie.

Uite câteva exemple: când soarele apune (detectat prin aplicația de vreme), becurile din casă (presupunem că sunt de la Philips) să se aprindă; când nu ai de ajuns somn (să zicem că folosești Fitbit), atunci Google Calendar iți va da o notificare la cât să te bagi în pat ca să ai minim opt ore de somn. Și asta e partea cea mai faină: nu ești limitat doar la aplicații web, te conectezi și la dispoztiive. ARTICOL DE:

ALECSANDRU GRIGORIU

DO MORE

Dar totul nu se oprește aici. Poți extinde IFTTT folosind aplicațiile mobile complementare: DO Button, DO Camera și DO Note. Prin DO Note poți configura să-ți creezi propriul tău notepad și nu numai.

Ești in tren și ti-a venit o idee super? Noteaz-o, iar aceasta se va sincroniza pe Google Drive, Evernote sau trimite-o direct pe Twitter. Dacă ești genul care face multe poze, atunci DO Camera te poate ajuta să creezi instant un album pe Facebook, să le trimiți apropiaților prin Gmail și asa mai departe. Partea cea mai faină stă în DO Button unde printr-o simplă apăsare te vei simți ca un președinte gata să folosească butonul roșu. Apăs și termostatul va fi la temperatura care trebuie, apăs și luminile de la Philips HUE se aprind, apăs și trec doar pe WIFI când sunt acasă... apăs, apăs, apăs.

Ca de obicei, recomand călduros să încerci IFTTT măcar pentru câteva rețete. Eu deja am adoptat unele din ele și-mi fac viața mult mai… comodă.

IFTTT

Page 21: ZN IASI 10 dec 2015

CITY TECH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

21

Page 22: ZN IASI 10 dec 2015

22 CITY FILMS CINEMATECA

22

HUMANITÉ

Humanité este printre cele mai

bune lucrări ale francezului și este deseori asemuit cu romanele lui Dostojevski, datorită profunzimii și întunecimii personajului principal.

Pharaon De Winter (o foarte frumoasă ironie) este un inspector de poliție. Nimic în viața sa nu este incitant, nimic nu strălucește, iar de când înreaga sa familie a murit într-un accident, se pare că bărbatul nu mai este capabil de nici un sentiment. Până când în satul în care își face datoria monotonă se petrece o crimă pe care el trebuie să o rezolve. La vederea trupului fetei de 11 ani, care este violată și ucisă, Pharaon este încercat de puternice sentimente de vină și disperare, dar mai ales o înțelegere a întregii suferințe a umanității, de care el se simte responsabil.

După cum puteți vedea în scurta descriere de mai sus, în Humanité nu este vorba despre crimă și viol, nici despre o acțiune de detectiv, ci despre o lungă agonie a sentimentelor. Pe scurt, dacă ar fi să îl descriem, filmul este un poem sinistru despre viață și pierderea empatiei față de tot ceea ce ne înconjoară.

Bruno Dumont inventează acest personaj, care începe să

ARTICOL DE: ADRIANA ZĂVOI

fie preocupat de adevăratul sens al lucrurilor, de adevăratele simțiri și trăiri, pentru a ne atrage atenția asupra superficialității de care dăm dovadă în societatea de astăzi.

Nu este un film moralizator, deloc chiar, ci mai degrabă o mână pe umăr, care ne spune că este în regulă dacă ne pierdem și dacă devenim insensibili și că ceva tragic se va petrece, ceva care ne zgudui atât de tare încât vom reveni la sinele simțitor mai repede decât am crede.

Ce vă spot spune cu siguranță despre vizionarea lui Humanité este că nu vă va fi ușor. Un incipit lung, ca o meditație și o duzină de scene tulburătoare, sexualizate și violente, care vă vor topi și vă vor mișca din rădăcini.

Dacă Dumont are darul de a ne pune întrebări despre existența de acum și aici, pentru data viitoare vă propun să ne ducem departe în viitor și să vorbim despre proaspătul Ex Machina. Dar până atunci vă doresc vizionare artistică!

ȘTIŢI ACELE FILME DESPRE CARE CRITICII SE ÎNGRĂMĂDESC SĂ ÎȘI DEA CU PĂREREA? BRUNO DUMONT ESTE UN EXPERT ÎN A REGIZA ASTFEL DE PELICULE.

Titlul original: ENTER THE VOID

Regie: Gaspar NoeAn: 2009

Page 23: ZN IASI 10 dec 2015

CITY FILMS PREMIERE

23

Page 24: ZN IASI 10 dec 2015

CITY FILMS PREMIERE

24

Page 25: ZN IASI 10 dec 2015

CITY FILMS PREMIERE

25

Page 26: ZN IASI 10 dec 2015
Page 27: ZN IASI 10 dec 2015
Page 28: ZN IASI 10 dec 2015

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

Luna decembrie 2015 este foarte pasională pentru Berbeci. Te simți în siguranță să-ţi uneşti forţele cu omul de alături pentru a muta împreună munţii din loc sau măcar pentru a face câteva mutări prin casă, în așteptarea lui Moș Crăciun. Fă curățenie în casă! Moșul trece sigur și pe la tine!

Firea ta, pasională din naştere, devine şi mai pasională, instinctul tău sexual capătă şi mai mult avânt, iar scânteia iubirii se poate aprinde oricând. Sentimentele preiau controlul şi-ţi determină deciziile. Sfatul nostru este ca una dintre decizii să fie despre mărimea bradului sub care Moșul va așeza cadourile!

Îți continui parcursul ascendent în plan profesional iar calea îți este în permanență presărată de oportunități de avansare, dezvoltare și recunoaștere. În ajunul Crăciunului este posibil să primești o mică apreciere pentru ambiția ta. Va veni în timpul nopții, sub formă de pachet frumos decorat.

În această perioadă, Taurii nu au destulă libertate de mişcare în plan sentimental sau se situează pe o poziţie oarecum subordonată în viața de cuplu. Acest lucru nu înseamnă, însă, că partenerul de viață va primi mai multe cadouri în sub brad, așa că poți să stai liniștit!

Ai o atracție evidentă pentru persoane inteligente, bine informate, agere, curioase, deschise spre nou. Această perioadă are accente pasionale şi poate să aducă experienţe inedite, stimulante şi pline de savoare. Totuși, să nu uiți să împodobești bradul, da? Cine știe ce-ți aduce Moșul?

În luna decembrie, raţiunea şi simţirea merg mână-n mână. Pornirile sexuale sunt puternice, dar mintea îţi rămâne lucidă, astfel încât reuşeşti să iei deciziile corecte sau să acţionezi de aşa manieră încât să-ţi fie cât mai bine în plan afectiv. Nu avem nici un comentariu despre Moș Crăciun.

O perioadă excelentă pentru colaborări, pentru acţiuni de promovare, ce îţi poate aduce succes în domenii care au legătură cu arta, sportul sau divertismentul. Cu o paletă atât de largp de domenii de succes, nici nu-i de mirare că Moșul își va goli tolba sub pomul tău de Crăciun.

În această perioadă, relațiile sunt în prim-plan: cele de prietenie, de colaborare și de cuplu. Totuși, lucrurile o pot lua și razna, îndemnându-te să forţezi nota și să nu ai destulă răbdare şi bunăvoinţă cu celălalt. Dar știi cine n-o să se supere dacă ești mai urâcios acum? Moș Crăciun!

În decembrie 2015 viaţa relaţională a Vărsătorilor este strâns conectată cu cariera, activităţile sociale sau de grup, studiile şi călătoriile. Dacă ai fost suficient de cuminte, Moșul îți poate pune sub brad un bilet de avion către concediul viselor tale, alături de persoana iubită.

Luna decembrie este îmbibată de senzualitate iar lucrurile se aranjează de așa natură încât să creeze un cadru propice flirtului, îndrăgostirii și jocurilor amoroase. E posibil să nu-ți stea capul la lucruri din astea lumești - gen împodobitul bradului - și nici nu-i de mirare. Tu fă ce-ți ghidează inima!

În această perioadă, nevoia de afecţiune creşte, iar romantismul îşi ia un nou avânt. Devii mai sexy, ai mai mult farmec şi o mai mare deschidere sentimentală. Mai mult, ai un mare succes în relaţii. Nici nu-i de mirare că vei primi o grămadă de cadouri. Probabil l-ai cucerit până și pe Moș Crăciun!

Într-un fel sau altul, relaţiile sentimentale au de-a face cu profesia sau cu viaţa publică, ori atracţiile amoroase se îndreaptă spre persoane cu vizibilitate mărită, cu poziţie sau notorietate. Așadar, ai grijă de cine te îndrăgostești pentru că s-ar putea să aibă influență și asupra cadoului de sub brad!

ZODIILE ȘI MOȘ CRĂCIUN

FIE VREMEA BUNĂ-REA, MOȘ CRĂCIUN ABIA AȘTEAPTĂ SĂ VINĂ CU CADOURI, ORICARE ŢI-AR FI ZODIA. CÂT DE CUMINTE AI FOST?

HOROSCOP28 CITY ASTRO

Page 29: ZN IASI 10 dec 2015
Page 30: ZN IASI 10 dec 2015

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

30 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

30

A apărut încă de sezonul trecut în tendinţele de

fashion, însă și-a făcut simţită prezenţa destul de timid printre modelele propuse de marii retaileri de mass market. Este vorba despre vesta trei sferturi sau lungă.Însă în sezonul de toamnă - iarnă 2015/2016 a devenit un must în

CREEAZĂ O ŢINUTĂ FASHION CU AJUTORUL UNEI VESTE

ţInutele fashion. Ce pot să îţi spun este faptul că vesta chiar dă un efect WOW ţinutelor tale. Datorită croiului său, vei obține senzația de alungire și subțiere. Și cine nu îți dorește să pară mai slabă și mai înaltă?

Cu ajutorul unei veste poți transforma o ținută simplă în una cu efect WOW. Indiferent dacă ai luat în grabă o pereche de jeans şi un pulover basic sau o pereche de pantaloni din piele şi o bluză, dacă adaugi ţinutei tale şi o vestă, devine mai interesantă şi arată mult mai bine.

Vesta reprezintă o investiție ce merită să o faci pentru garderoba ta. O poţi purta în tot felul de combinaţii: cu pantaloni, cu fuste lungi sau midi, cu rochii minimaliste sau chiar cu salopete. Iar în momentul în care crezi că te-ai plictisit de ea, cu siguranță vei mai descoperi o combinație în care să o porți.Eu am ales vesta crem, pe care am purtat-o cu un pulover muștar, pentru o plimbare în minunatul nostru oraș Iași.

OUTFIT-URILE ALL BLACK SUNT LA ÎNDEMÂNA ORICUI, MAI ALES ACUM ÎN SEZONUL RECE, CÂND AVEM TENDINŢA DE A PURTA CULORI ÎNCHISE.

ARTICOL DE: ANDREEA SCARLAT

Page 31: ZN IASI 10 dec 2015

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

31

Page 32: ZN IASI 10 dec 2015

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

32

SEROUSSI SINONIM PENTRU ELEGANȚĂ

Nici o piesă vestimentară

nu poate concura cu costumul în ceea ce privește potențialul de a pune în valoare fizionomia masculină sau de a „șlefui “ personalitatea și a înzestra până și cele mai uzuale gesturi cu șarm și grație. Totuși, există o condiție neechivocă ce determină impactul pe care îl poate avea un costum adecvarea mărimii, a croiului și a materialului în relație cu înfățișarea purtătorului și cu ocazia căreia îi este destinată ținuta.

www.seroussi.ro/en

Pe parcursul ultimilor 400 de ani, combinația de pantaloni, vestă și jachetă din același material a evoluat considerabil, trecând alternativ prin etape de mai multă sau mai puțină popularitate.

Astăzi, costumele propuse de Brandul SEROUSSI încorporează tot ceea ce înseamnă eleganță masculină. Totuși, este evident că un costum trebuie să îl reprezinte pe cel care îl poartă; astfel, atunci când judecăm valoarea unui costum, ne referim nu doar la material și culoare, ci și la croială. De aceea, un alt mare atu al mărcii este că produsele Seroussi sunt

confecționate în trei grupe de mărimi, sau talii: Lung, Regular și Scurt, astfel venind în întâmpinarea greutătii clienților de a cumpăra un costum care să le vină perfect și în care să se simtă mai mult decât bine. Nu în ultimul rând, marca Seroussi a ales să producă unele costume în sistem Mix & Match, astfel că și acei clienți care poartă mărimi diferite la sacoul și pantalonii costumului să poată să își aleagă un outfit perfect.

Iar în zilele friguroase, paltonul SEROUSSI poate să-ți încălzească spiritul. Diverse modele din sezonul toamnă-iarnă 2015 vă așteaptă. Acum este rândul tău să alegi!

Facebook: Seroussi IasiUtile: 0731 21 26 89

Te așteptăm cu drag în magazinul SEROUSSI din Palas Mall – Atrium Et.1

Page 33: ZN IASI 10 dec 2015
Page 34: ZN IASI 10 dec 2015

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

34 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

34

Vin Sărbătorile, şi, odată cu ele, vin şi kilogramele

în plus! De ce să leneveşti şi să mănânci peste măsură, când ai putea avea din nou poftă de viaţă. Benone Palici, antrenor personal la Jade Gym şi campion de Fitness şi Culturism, vine în ajutorul tău cu un nou program de workout care-ţi va testa limitele - Combat Military. Pentru a ne satisface curiozitatea, am stat de vorbă cu Ben despre provocările incluse în acest program şi beneficiile sale.

De vreme ce Combat Military este un concept nou de training la Jade Gym, ai putea să ne povesteşti ce implică mai exact?Combat Military constă într-un mix între crossfit, high interval intensity training (HIIT) şi boxing, fiind un antrenament de impact. Mai exact, crossfit-ul este un sistem circuit ce are ca scop dezvoltarea puterii musculaturii şi îmbunătăţirea condiţiei fizice, având la bază mişcări funcţionale executate

COMBAT MILITARY JADE GYM TE PROVOACĂ SĂ-ŢI DEPĂŞEŞTI LIMITELE

la intensitate mare ce provin din gimnastică, halterofilie şi atletism. Apoi, HIIT – sau „antrenament milităresc de slăbire”- presupune executarea intensă a exercițiilor. Secretul constă în pauzele mici sau inexistente și în repetările puţine. În final, boxing-ul constă în lovituri repetitive alternative cu pumnul, braţele şi picioarele, în mănuşi şi palmare. Aşadar Combat Military este un antrenament bazat pe efort maxim într-un timp limitat, energia fiind consumată la cele mai înalte cote.

Cum a prins contur acest program? Ideea a venit atunci când desfăşuram un antrenament personal cu una dintre cliente, în care am realizat o combinaţie între cele trei clase de exerciţii. Apoi, m-am gândit « De ce să nu creez un program de workout benefic pentru mai multe persoane dornice să-şi testeze limitele şi să-şi tonifice/modeleze corpul altfel?»

Cum se va desfăşura programul?În fiecare marti, miercuri şi vineri, în intervalul orar 1000 - 1100, în Studioul de Aerobic al

sălii JADE GYM. Implicarea mea fiind maximă, nu mă pot ocupa de mai mult de 2 persoane per şedinţă, tocmai de aceea costul programului este echivalent antrenamentului personal pe o lună.

Cui i se adresează programul?Oricui doreşte să-şi depăşească limitele, să obţină o formă de invidiat într-un timp scurt şi a mai realizat exerciţii fizice în mod constant în decursul ultimelor luni.

La ce rezultate se pot aştepta persoanele înscrise în program?Calorii arse, corp tonifiat şi energie. Dacă se vor antrena corect, cu intervale intense şi îndelungate (pentru a obţine rezultatele dorite, recomand cel puţin trei luni de antrenament), ținând cont și de alimentația optimă, precum și de odihna corespunzătoare, se pot bucura de o condiție fizică de invidiat. Corpul le va mulțumi de fiecare dată când se vor privi în oglindă.

ARTICOL DE: IOANA JÎJÎIE

Web: www.jadegym.roTelefon: 0751 030 830Email: [email protected]

Run a bit, to be fit

Page 35: ZN IASI 10 dec 2015
Page 36: ZN IASI 10 dec 2015

Ne dorim să obișnuim ieșenii cu conceptul de street food și să aducem în fața lor un produs savuros, la un preț atractiv.

CITY FOOD GASTRONOMIE

36

THE BOX, BY MEAT CONCEPT STORE

Îmi amintesc și acum ziua aceea de mai,

anul trecut, când am mâncat pentru prima oară o porție de mici gătită cu carne de la Meat Concept Store. Creierul meu încă mai poate să simtă gustul acela nemaipomenit.

Iar acum, Meat Concept Store a deschis The Box, un loc de unde îți poți lua un hamburger, un quesadilla sau sandvich-uri cu cârnăciori pentru a-ți potoli foamea, dar și pentru a gusta ceva cu adevărat delicios.

bavarezul iar ambele mi-au plăcut la fel de mult. Pe lângă gustul delicios al cărnii bine preparate, mai sunt și sosurile gustoase și legumele proaspete care completează experiența culinară.

GUSTOS ȘI HRĂNITOR

Fiind amplasat în Copou, ai tendința să spui că este perfect pentru studenți. Însă, dacă este să mă întrebi pe mine, eu cred că studenții sunt, pur și simplu norocoși. Oamenii care nu trec zilnic pe acolo trebuie să facă un drum special. Dar zău că merită!

PREPARATE GUSTOASE ÎN DRUM SPRE CURSURI

Dacă ești student și ești obișnuit să urci și să cobori Copoul, nu ai cum să-l ratezi. The Box este un pop-up restaurant contruit într-un container de transport marfă și situat pe bulevardul Copou, puțin mai sus de BCU.

Nu ai cum să-l ratezi și, odată ce ai trecut prin fața lui, îți este destul de greu să treci nepăsător. Te atrage atât estetica sa cât, mai ales, felul în care arată preparatele. Despre mirosul de mâncare bună de tot nici nu mai vorbesc.

HAMBURGER, QUESADILLA, BAVAREZ SAU MEXICAN

La The Box găsești patru tipuri principale de sandvich-uri, toate pregătite rapid, chiar în fața ta, din carne de la carmangeria Meat Concept Store și alte produse proaspete, cumpărate în fiecare dimineață.Până acum, am încercat quesadilla, pentru că sunt un mare fan al acestui produs, și ARTICOL DE:

INES DUMITRIU

DACĂ URCI COPOUL, ÎN PLIMBARE SAU ÎN DRUM SPRE CURSURI, ESTE MUSAI SĂ TE OPREȘTI LA THE BOX. NU VEI REGRETA.

Page 37: ZN IASI 10 dec 2015

CITY FOOD GASTRONOMIE

37

Page 38: ZN IASI 10 dec 2015

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

3838

Va fi un eveniment cald și luminos,

cu oameni care mă știu dintotdeauna, cu câteva lacrimi de bucurie și cu autografe.Va fi un Atelier mai mare de agitat Universul în cadrul căruia vă voi povesti despre ce înseamnă pentru mine să unesc punctele, despre

cum toate lucrurile din viața noastră au legătură între ele și despre cum nimic în lumea asta nu este întâmplător, nici măcar faptul că voi vă veți afla acolo, la Podu Verde, la acea lansare și nu în altă parte.Vom avea prăjituri.Aceasta este o carte

despre un drum frumos, cu obstacole și bariere, cu porți deschise, călăuze și oameni minunați și este despre asumarea misiunii mele – aceea de a atinge prin cuvinte oameni ce se vor regăsi în trăirile, emoțiile, acceptările, iertările, dar și fricile mele

LANSARE DE CARTE CA ȘI CUM NE-AM ȘTI DINTOTDEA-UNA

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Unde: Podu VerdeCând: 15 decembrie, ora 18:00

Page 39: ZN IASI 10 dec 2015
Page 40: ZN IASI 10 dec 2015

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

40

QUASAR DANCE WORKSHOPS

Cristian Chis Bruce , Simona Mereu, Alina Ciceo, Florin Whogonstopus, Waana Neagu, Andrei Angelescu, Chirita Constantin sunt cei care vor fi prezenți alături de noi și vă vor încânta cu pași noi și coregrafii de: streetdance, dancehall, contem-poran, breakdance, waacking.

Unde: Casa de Cultură a StudențilorCând: 11-12 decembrie

CUCEREȘTE-TE PE TINE, FEMEIE!

Trăim într-o societate

în care Femeia pune mare preț pe frumusețe și manifestă grijă față de propriul trup dorindu-și parcă în permanență să cucerească partea masculină și să stârnească invidii în

Unde: Equilibria CenterCând: 13 decembrie, ora 19:30Utile: Cost - 200 lei/modul

rândul părții feminine. De ce să vii? De ce o mai bună cunoaștere interioară? Pentru că parcurgerea unui program de cunoaștere interioară poate aduce mulțumire de sine, încredere în forțele proprii, creșterea gradului de confort în cadrul relațiilor, asumarea și afirmarea ta ca o persoană valoroasă.

Page 41: ZN IASI 10 dec 2015
Page 42: ZN IASI 10 dec 2015

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

42

CERCUL DE FETEASCĂ

Producători, reprezentanți

de succes ai podgo-riilor moldovenești (Averești, Casa de Vinuri Cotnari, Crama Hermeziu, Gramma), dar și prieteni vechi și nelipsiți ai eveni-mentului (Alira, Cra-ma Oprișor, Crama Rătești, Intervitt și

Când: 14 decembrie, ora 19:00Unde: La ConacUtile: Taxă de participare - 50 lei

Licorna Winehouse), vor pre-zenta, cu mândrie, cele mai bune vinuri produse din soiuri românești.

Fetești albe, regale și negre, Busuioace și Tămâioase vor putea fi degustate alături de bucate tradiționale, oferite de gazdele noastre de La Conac.

Unde: Hotel AstoriaCând: 12 decembrie, ora 13:30Utile: Preț bilet - 30 lei

ZUMBEȘTE ȘI ZÂMBEȘTE

Ești gata de distracție și mișcare cu scop nobil? Clubul Interact Iași Copou te invită pe 12 de-cembrie, ora 13:30 la un Masterclass de Zumba, susținut de Paul Chi &Friends, la Hotel Astoria - sala Eminescu pentru a-l ajuta împreună pe David.

Page 43: ZN IASI 10 dec 2015
Page 44: ZN IASI 10 dec 2015

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

44

CONCERT DE CRĂCIUN „ÎNTRUPAT PENTRU SUFLET”

Vă pregătim o at-mosferă specială, în cadrul căreia ne vom bucura împreună de evenimentul nașterii Mântuitorului! Vei avea ocazia să asculți Corul AMiCUS Iași, Grupul vocal Bel Canto, Grupul bărbă-tesc AZȘ Iași, Corul de copii AMiCUS Junior, împreună cu Teo Chirileanu și Lucian Agache.

Când: 12 decembrie, ora 19:00Unde: BCU Iași

STAND UP FOR SAVE THE CHILDREN

Cât de ușor este să ții

un pix cu mâinile înghețate? Cât de ușor este să înveți alfabetul la lumina lumânării? Peste 120 de copii din zona Șes Bahlui sunt nevoiți să supraviețuiască iernii fără căldură, apă caldă si electricitate.

Când: 16 decembrie, ora 19:00Unde: Oxford PubUtile: Preț invitație - 35 lei

Speranta lor este Centrul Educațional „Căsuța cu Cireșe”, locul unde pot să-și facă lecțiile, să se joace și să viseze.

Prin participarea la evenimentul ”Stand-Up for Save the Children” te asiguri că ai făcut un prin pas pentru a fi parte din visul lor: să-și termine școala!

Page 45: ZN IASI 10 dec 2015

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

45 CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

45

Page 46: ZN IASI 10 dec 2015

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

46

MICUL TÂRG DE CADOURI DEȘTEPTE

Micul târg de cado-uri deștepte are în compoziție mii de cărți, straturi de tur-tă dulce și marțipan, brăduți, îngerași, globuri, ghirlande și decorațiuni, cioco-lată fină, gemuri și dulcețuri de sezon, jocuri și jucării, seri de povești, aburi de ceai, muzici și filme de văzut în familie.

Când: până pe 31 decembrieUnde: librăriile Cărturești

DĂRUIM ȘI PRIMIM, ÎN SEARA DE AJUN!

Eveniment caritabil

realizat în beneficiul copiilor și tinerilor cu autism de la ANCAAR Iași, organizat în parteneriat cu Cluburile Lions Iași D, Lions Iași 2000 și Asociația Muzicală Angeli, în parteneriat cu Casa

Când: 21 decembrie, ora 18:00Unde: Casa de Cultură a StudențilorUtile: Preț invitație - 30 lei

de Cultură a Studenților Iași, Muzeul Literaturii Române Iași și Casa de Cultură a Municipiului Iași "Mihai Ursachi". Vom avea o seară minunată alături de: Corul de Copii "Angeli" împreună cu soprana Cristina Grigoraș, Ansamblalul "Doina Carpaților", Orchestra Simfonică "Artes".

Page 47: ZN IASI 10 dec 2015

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

47

Page 48: ZN IASI 10 dec 2015

CHRISTMAS SPEED DATING

Este o modalitate distractivă și unică, interesantă și amu-zantă, de a cunoaște și a purta conversații cu cât mai multe persoane într-o sin-gură zi. Acest gen de întâlniri este adresat numai persoanelor singure care își doresc o relație de lungă durată sau să se căsătorească.

Când: 14 decembrie, ora 19:00Unde: Cafeneaua Romeo și JuliettaUtile: Preț - 30 lei/persoană

WORKSHOP COMPOZIŢIA ÎN FOTOGRAFIE

Workshop susținut de

Susanna Patras, fotograf american de origine română, specializată în fotografia de artă şi stock.Workshop-ul de faţă va include: ce înseamnă compoziţie în fotografie, cele

Când: 19-20 decembrieUnde: Galeriile de Artă ale Municipiului IașiUtile: Preț - 650 lei

mai importante elemente ale unei fotografii artistice, lumina în fotografie, folosirea corectă a proporţiilor şi a echilibrului într-o compoziţie, efectul chiaroscuro, folosirea teoriei Gestalt în fotografie, contrastul, relaţia dintre spaţiul pozitiv şi spaţiul negativ, şi importanţa spaţiului negativ, relaţia dintre culori.

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

48

Page 49: ZN IASI 10 dec 2015
Page 50: ZN IASI 10 dec 2015

IAȘI 11 DECEMBRIE 2015 - 14 IANUARIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

50

EDIŢIA de IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 25 (308), 11 decembrie 2015 - 14 ianuarie 2016ISSN 2392 – 7186

Editată de: MeetPoint Media

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

SPECTACOL DE 1 DECEMBRIE

Publisher: Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Account Manager: George Marius

0749.777.009 // [email protected]

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.930

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0753.097.287

ORGANIZATOR: PALAS IAȘI

Page 51: ZN IASI 10 dec 2015

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Adriana este o cinefilă pasionată de filmele europene și asiatice, care crede că s-a născut într-o epocă greșită. Recent s-a îndrăgostit de tatuaje și de Olanda, iar de acolo vă transmite gînduri pline de scene premiate la Cannes.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

ALEXANDRA GUGIUMAN

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ADRIANA ZĂVOI

IRINA ȘUBREDU

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR

Page 52: ZN IASI 10 dec 2015