ZN Iasi 01 iulie 2016

40
IAȘI 1 - 14 IULIE 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER

description

 

Transcript of ZN Iasi 01 iulie 2016

Page 1: ZN Iasi 01 iulie 2016

IAȘI 1 - 14 IULIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

2

Page 3: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

ÎN REVISTĂ CITY CULT

TOATĂ LUMINA PE CARE NU O PUTEM VEDEA PG. 19

CITY CAUSES START - PROGRAM DE BURSE PENTRU COPII DIN MEDIUL RURAL PG.8

CITY LIFESTYLE CUM PORȚI ALB VARA ACEASTA PG. 28

FENICE - RESTAURANT SOFISTICAT ȘI TENTANT// PAG 34

INTRĂRI GRATUITE LA MUZEE // PAG 16

PLAYSTATION VR // PAG 14

VINCLASS - LOCUL ÎN CARE SIMȚI DRAGOSTEA ȘI PASIUNEA PENTRU VINURI// PAG 4

TIKI VILLAGE PARTIES// PAG 12

BIKEVIBE// PAG 36

03.07BIKEVIBE,

EDIȚIA A IV-A @Palatul Culturii

pg.36

03.07CONCERT MUZICĂ

PSALTICĂ @Biblioteca Mihai

Eminescu pg.17

1 – 24.07EXPOZIȚIE HENRY

MATISSE @Palatul Culturii

pg.17

1 – 15.07FRAGMENTE DINTR-O VIAȚĂ @Galeria Tranzit pg.18

06.07TENDINȚE LOOK PRIMĂVA-RĂ – VARĂ 2016 @Hotel Unirea pg.18

1-8.07EXPOZIȚIE DE ARTE VI-ZUALE @Palatul Culturii pg.37

8.07WE ARE THE SUMMER @La Femme Club pg.12

CUPRINS CITY ESSENTIALS 3

CITY STORIES 4

CITY CAUSES 8

CITY NIGHTLIFE 10

CITY TECH 14

CITY CULT 16

CITY FILMS 20

CITY LIFESTYLE 28

CITY ASTRO 30

CITY FOOD 32

CITY EVENTS 36

CITY GRAM 38

Page 4: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

4

Am ceva de mărturisit: când am mers prima

oară la VinClass și am oprit mașina în fața magazinului, am vrut să pornesc din nou motorul și să merg mai departe. Soțul meu, care era pe scaunul din dreapta, m-a întrebat foarte sincer: „Vrei să cobor și să merg cu tine?”.

Așa cum spune și Yvona Pădurariu, ownerul magazinul de vinuri VinClass, „Am deschis cel mai ascuns magazin din Iașul ăsta! Pe dinafară e chiar urățel”. Însă altceva simți când intri. Simți toată dragostea și pasiunea pe care Yvona le-a investit în această afacere mică și aromată.

VINCLASS - LOCUL ÎN CARE SIMȚI DRAGOSTEA ȘI PASIUNEA PENTRU VINURI

CURSURI DE SOMMELI-ER LA AIS MILANOÎn 2010, la o zi după ce și-a dat licența la Iași în relații internaționale și studii europene, Yvona s-a mutat la Milano. În 2012, s-a ivit ocazia de a urma cursurile de sommelier la AIS Milano, cea mai prestigioasă şcoală din domeniu în Italia, locul în care i s-au deschis porțile către minunata lume a vinului, lume pe care, mai apoi, a fost determinată să le-o prezinte și românilor. Ieșenilor, mai exact.

VINCLASS, LOCUL ÎN CARE A FOST INVENTATĂ „ORA DE VIN”Yvona s-a întors în România și a deschis VinClass, locul în care găsești cele mai bune recomandări de vinuri, dar și locul în care poți învăța multe despre acest domeniu. Yvona este mereu pregătită să-ți ofere consiliere pentru a alege vinul potrivit oricărei ocazii.

Spre deosebire de celelalte magazine de genul acesta, Yvona a refuzat sprijinul distribuitorilor locali pe partea de vinuri de import, alegând să aducă doar ceea ce a degustat pe parcursul anilor de studiu la Milano.

CUM SE ALEGE UN VIN?Vinul se alege în funcţie de ocazie, de eveniment, de persoanele prezente şi în funcţie de meniul ales! La un prânz sau o cină de afaceri, vei alege un vin scump și cu o structură puternică, pe când la o cină cu prietenii, este mai potrivit un vin mai vesel, care să ne îmbine la conversație. Iar la festivitățile oficiale, alegem câte un vin pentru fiecare fel de mâncare servit.

„ÎN LUMEA ACEASTA EXISTĂ PREA MULTE VINURI BUNE, PENTRU A NE OPRI DOAR LA UNUL, ÎNAINTE DE A DEGUSTA ALTE CÂTEVA SUTE.”

Unde: Str. Epsilanti nr. 25Utile: www.vinclass.ro

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Vinul, prin servirea lui corectă, îți dă eleganță și clasă.

Page 5: ZN Iasi 01 iulie 2016
Page 6: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

6

Nicoleta Hrițcu coace de ani buni, de acum,

în „Cuptorul Moldovencei”. „Mi-ar plăcea să ne mișcăm mai mult prin magazinele locale”, îți spune. De asta a intrat de la bun început în rețeaua antreprenorilor din Cardul Comunității, primul program din Iași care sprijină economia locală prin participare civică. Pus pe roate de Fundația Comunitară Iași, prin programul acesta, antreprenorii ieșeni donează pentru regenerarea Iașului pe măsură ce localnicii aleg tot mai des să consume local.

În 2012, Nicoleta începe să pună laolaltă piesele care aveau să întocmească „Cuptorul Moldovencei”. Face cursuri de antreprenoriat, apoi primește o finanțare pentru tineri antreprenori. Îi era dor de prăjituri în care să nu simtă gustul de margarină. S-a gândit mult până când să găsească pisica liniștită care doarme pe cuptor, în tihna unui logo care-ți amintește de copilărie. „Patiseria asta e afacerea mea e suflet.

GUSTUL AUTENTIC AL CONȘTIINȚEI

E intimă, vine dinspre «acasă»”, îți explică. De acolo unde a prins gustul plăcintelor frământate de mama și de bunici, iar laptele e muls în curte.

Știe că cele mai faimoase brutării și patiserii din lume sunt cele de familie, care n-au pierdut calitatea de dragul extinderii. „Cuptorul va rămâne întotdeauna o afacere de familie. Nu poate fi scalată. Când crești prea mult producția, intervine congelarea. Iar asta schimbă puțin proprietățile produselor.”Ea lucrează cu furnizori locali. Brânza de vaci și cea de burduf îi vine din Șipote. Ouăle, de la găinile fericite care intră în concediu de mai multe ori pe an, din Neamț. Smântâna, din Botoșani. Nuca, din piața ieșeană.

Anul acesta, în patiseria din Păcurari cineva a intrat, a comandat o prăjitură și apoi a zâmbit. „Sunt ani buni, de-acum, de când cumpăr de la dumneavoastră”, i-a spus fetei din spatele cântarului.

„De fiecare dată când merg la cumpărături, mă gândesc dacă vreau să plătesc cursurile de pian pentru copilul unei familii de lângă mine, sau a suta casă de vacanță a unui director. M-aș vedea într-un grup de antreprenori locali, cu pancarte în mână, două ore pe zi în curtea unui supermarket. Fiecare are dreptul să se dezvolte. Dar tu ești cel care alege. Atât aș scrie pe ele:«Gândește-te de două ori unde îți faci cumpărăturile». Dacă banii tăi rămân în Iași, în cîțiva ani vei simți și tu asta” , explică Nicoleta.

Cere Cardul Comunității pe www.cardulcomunității.ro/vreau-card/! Sprijină economia locală și bucură-te de reduceri!

Page 7: ZN Iasi 01 iulie 2016
Page 8: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY CAUSES CAUZE

8

ACTIVITĂȚI EDUCATIVEProgramul de burse areși o componentă de mentorat prin care elevii au ocazia să se familiarizeze cu diversele domenii profesionale și oportunități de învățare pe care le are orașul Iași. Astfel, până acum, ei au avut ocazia să viziteze companii și instituții cu domenii de activitate diverse (Autonom Rent-a-Car, Gemini CAD Systems, AROBS Transilvania, Biblioteca „Gheorghe Asachi”, Casa Armatei, TVR Iași etc.) și să participe la activități culturale sau recreative. În cadrul acestor întâlniri, elevii au cunoscut persoane noi care să-i inspire și să-i motiveze să aspire cât mai sus.

CONSILIERE VOCAȚIONALĂAnul 2015 a adus și o componentă de consiliere adresată atât elevilor incluși în Programul de burse, cât și comunității extinse. Echipa Bethany susține sesiuni de consiliere în care sunt implicați

Din anul 2014, Fundația Bethany Iași continuă

parteneriatul cu Școala Gimnazială Liteni și ajută copiii din mediul rural să-și mențină rezultatele bune la învățăturăși să-și continue studiile. În 2015, programul s-a extins și la comunitatea din Vlădeni.

În prezent, Fundația oferă suport material unui număr de 20 de elevi din comunele Liteni și Vlădeni din județul Iași prin burse în valoare de 1350 de lei pentru fiecare copil, pe parcursul unui an școlar. Banii sunt oferiți pentru rechizite, haine, alimente și participări la concursuri școlare copiilor care au rezultate bune la învățăturăși care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

START – PROGRAMUL DE BURSE PENTRU COPII DIN MEDIUL RURAL

150 de elevi, 50 de părinți și 15 profesori din comunitățile Liteni și Vlădeni în care sunt abordate tematici de dezvoltare personală.

Prin programul de burse pe care îl oferă acestor tineri, echipa Bethany dorește să le arate că educația este singura cale de a nu pierde pariul cu ei înșiși.

POȚI CONTRIBUI ȘI TU PENTRU SUSȚINEREA UNUI BURSIERProgramul START poate fi sprijinit de companii prin „adoptarea” unui bursier, respectiv asigurarea costurilor de participare în Program pentru un an de zile (burse de 150 lei/lunar, timp de 9 luni, și participarea la activitățile specifice).

De asemenea, sunt companii ai căror angajați au ales ca, de ziua lor, să doneze 150 lei, bursa unui copil pentru o lună, ajungând astfel ca o echipă să sprijine 2-3 copii din program. Există și varianta în care o persoană fizică poate dona lunar, printr-un mecanism facil de debitare directă, o sumă fixă, la alegere, asigurând, astfel, participarea unui copil în program pentru 2-3 sau mai multe luni.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Utile: www.bethanyiasi.ro

Page 9: ZN Iasi 01 iulie 2016
Page 10: ZN Iasi 01 iulie 2016

BEER PONG

Beer Pong-ul este un joc cu bere

foarte popular, apărut în 1950, când fraternitățile de studenți s-au gândit la „o probă” care să-i testeze pe noii veniți. Având un spirit libertin, au luat Ping Pong-ul (un sport cu istorie bogată) și Berea (o băutură cu o istorie și mai

bogată) din care a rezultat o competiție distractivă, chiar dacă ești învingător sau învins. Se formează în total 16 – 20 de echipe, iar un joc presupune ca 2 echipe, a câte 2 persoane, să se întreacă în eliminarea paharelor cu bere.

Unde: Oxford PubCând: în fiecare miercuri, ora 20:00Utile: Taxă participare – 10 lei, 0743.941.209

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

10

RODY’S PARTY. KIZOMBA. BACHATA. SALSA

Persoanele care dansează suficient de energic beneficiază de o musculatură tonifia-tă și le crește rezistența la efort. Dansul implică distracție, are un efect tonic și asupra psihi-cului, așa că sunteți așteptați să vă distrați în pași de kizomba, bachata și salsa.

Când: în fiecare sâmbătă, 22:30Unde: Metropolitan Music Lounge, str. Dr. Iosif Cihac, Nr. 17Utile: 0745.907.257

KARAOKE DANCE PARTY

Toți cei care iubesc muzica şi vor să

se simtă vedete pentru o seară sunt aşteptați să vină în London Pub,în fiecare joi, la o seară specială de Karaoke.

Atmosfera va fi întreţinută de MariusKa şi Dj Fluwo. Cea mai bună sau cea mai rea intrepretare primeşte

un PREMIU SURPRIZĂ!Cântați, dansați şi vă distrați cu prietenii până dimineața!

Unde: London PubCând: în fiecare joi, ora 22:00Utile: intrare liberă

ROCK MUSIC VIDEOS NIGHTS

RocknRolla va proiecta în fiecare vineri și sâm-bătă videoclipuri alese atent ale unor trupe rock care să încânte multe preferințe: de la Happy Mondays la Muse, de la The Smiths la Arctic Monkeys. Trupele rock nu sunt doar de ascultat, ci și de privit.

Când: în fiecare vineri și sâmbătă, 20:00Unde:RocknRolla Utile: intrare gratuită, 0744.761.755

Page 11: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

11

CAFENEAUA PIAȚA UNIRII - THURSDAY PARTY

În fiecare joi seară, Cafeneaua Piața Unirii pregătește pe-treceri pentru ieșenii care vor să înceapă week-end-ul mai devreme. Cocktail-uri, muzică, mâncare și fotografi vă stau la dispoziție pentru a vă marca amintirile cu seri de dans.

CONCERT HARDCORE PUNK

GRIEVED este o trupă din Suedia de metal crusty hardco-re punk care vine în Iași pentru a aduce ceață pe soarele arzător local. Muzica lor include ritmuri alerte, dure, dedicate persoanelor pasiona-te de rock și punk.

Când: în fiecare joi, ora 22:00Unde: Cafeneaua Piața UniriiUtile: 0743.663.903

Când: 11 iulie, 21:00 Unde: The Gate BarUtile: Preț bilet – 10 lei

RHYTHM OF TIMES

Fiți mai tineri ca ieri, astăzi este timpul vostru, distrându-vă pe cea mai bună mu-zică din anii ’70 până astăzi, beat-uri de odinioară și distracție fără sfârșit. ABBA, Michael Jackson, Elvis Presley, Johnny Cash sau The Beatles sunt doar câteva nume nemuritoare pe ale căror melodii veți dansa.

Când: în fiecare vineri, 20:00Unde: TIMES Utile: 0751.118.386

Page 12: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

1212

Unde: Arte BarCând: în fiecare duminică, 20:00 Utile: Preț bilet – 10 lei, 0741.351.382

Trupa de teatru Idiot este creată

din artiști locali care au finalizat facultatea de actorie sau sunt pasionați de domeniu. Împreună au creat această echipă care improvizează pe diverse teme și se joacă ghiduș cu scopul oferirii ieșenilor unui divertisment foarte diferit față de ce se mai

găsește în oraș. Dacă mergeți la spectacolele lor, riscați să faceți febră musculară de la râs, iar serile sunt de neuitat, cu siguranță.

Puteți să vă rezervați din timp un loc în sală pentru a lua parte la scene, scenuțe, cântece, cântecele, glume,

pontuțe pe loc. Cei din public intervin prin diferite jocuri cu idei de la care actorii să pornească momentele de teatru de improvizație.

SPECTACOL DE IMPROVIZAȚIE

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

WE ARE THE SUMMER

Se organizează o petrecere cu muzică electronică ce aduce la un loc unii dintre cei mai talentați DJ din oraș. Se îmbină ritmuri de tech, DnB, dubstep și trap care vor suna cu ecou până la 6 dimineața.

Când: 8 iulie, 21:45Unde:La Femme Club Utile: Preț bilet – 10 lei

TIKI VILLAGE PARTIES

Tiki Village îți face program de

relaxare toată săptămâna. În fiecare zi, de dimineață până seara, îți poți bea cafeaua în natură, te poti plimba cu caiacul, cu hidrobicicleta sau cu barca, poți înota și sta la soare pe șezlong. Cum muzica buna vine mână-n mână cu evenimente de

socializare și evenimente dansante, te poți aștepta zilnic la atmosferă de petrecere începând cu ora 18:00. Iar în weekendurile cu soare, petrecerile iau și mai mare amploare.

Fiți cu ochii pe ei dacă vreți să petreceți serile de week-end-uri cu senzații de plajă.

Unde: Tiki Village Când: în fiecare week-endUtile: 0743.663.902

Page 13: ZN Iasi 01 iulie 2016
Page 14: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

14

ARTICOL DE: ALECSANDRU GRIGORIU

PLAYSTATION VR

PE BAZA INTERACŢIUNII CU RESTUL PERSONAJELOR, POVESTEA SE VA ADAPTA

FUNCȚIONALITĂȚIPlayStation VR are încorporat un display de tip OLED de 5.7 inchi cu o rezoluție de 1920x1080 RGB (960x1080 per ochi). Mișcarea este depistată cu ajutorul senzorului dedicat, funcționabil pe 6 axe (3 pe giroscop și 3 pe accelerometru), iar câmpul de vizualizare (field of view) acoperă 100 de grade. În plus, headset-ul vine cu intrări HDMI, AUX, Stereo Jack și poate rula până la 120 de cadre pe secundă.

JOCURIRecunosc, motivul principal pentru care aș achiziționa un PlayStation VR reprezintă… jocurile. Și nu, nu vorbesc de demo-urile de 5-10 minute proiectate pentru a argumenta necesitatea de VR. Vorbesc de jocuri pur-sânge făcute pentru a profita din plin de performanța Playstation-ului. Headset-ul va fi lansat împreună cu PlayStation VR Worlds, o suită de jocuri VR - de la explorarea spațiului și

După conferințele de la E3 (Electronic

Entertainment Expo) viitorul gaming-ului în realitate virtuală arată promițător. E de bine, așa că merită să vă povestesc puțin despre PlayStation VR.

Care-i treaba cu Playstation VRPlayStation VR reprezintă răspunsul celor de la Sony după avalanșa de device-uri precum Google Cardboard, Samsung Galaxy VR, Oculus Rift sau HTC Vive. Practic, conectezi VR-ul la PlayStation și you are good to go. În plus, cu ajutorul camerei dedicate, mișcările sunt sincronizate atât cu controller-ele DualShock, cât și cu cele de tip Move.

a lumilor subacvatice, până la plănuirea unui jaf în mijlocul Londrei. Și nu doar atât.La E3, deja s-a anunțat că următorul

Resident Evil va fi compatibil cu VR - deci abia aștept să-mi tremure nădragii jucând pe întuneric. Dar partea cea mai faină și surprinzătoare vine de la DC - următorul joc cu super eroi va fi Batman Arkham VR. Vei putea juca în rolul atât al lui Batman, cât și al lui Bruce Wayne. Gameplay-ul va fi unul de tip detective mode, unde vei rezolva cazuri analizând probe, dar și unul de tip conversațional - pe baza interacțiunii cu restul personajelor, povestea se va adapta.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURIPlayStation VR va fi lansat oficial în octombrie, mai exact pe 13 și va costa 399 USD. Varianta bundle cu PlayStation Camera si controllere dedicate va fi 499 USD. Din experiența mea până acum cu VR, pot spune că să porți doar casca nu e de ajuns… așa că Go Go Bundle!

www.playstation.com/en-us/explore/playstation-vr/

Page 15: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

15

Page 16: ZN Iasi 01 iulie 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL16 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

DUMINICĂ10 IULIE

19:00GOLDBERG SHOW – FACEREA

LUMII ȘI ALTE ÎNTÂMPLĂRI SALA MARE TN

MARŢI12 IULIE19:00

GOLDBERG SHOW – FACEREA LUMII ȘI ALTE ÎNTÂMPLĂRI

SALA MARE TN

EXPOZIȚIE DE ARTE VIZUALE

Muzeul de Artă din cadrul

Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași vă invită să vizitați expoziția de arte vizuale „Colecții și colecționari”, care are opere selectate din colecția prof. univ. dr. Adrian Aldea și dr. Aldea Rodica. Publicul

va putea admira picturi și sculpturi semnate de artiști prestigioși români, precum: Rudolf Schweitzer - Cumpăna, Traian Brădean, Angela Popa - Brădean, Constantin Piliuță, Ion Pacea, Dan Hatmanu, Liviu Suhar, Corneliu Medrea, etc

Unde: Palatul Culturii IașiCând: 1 – 8 iulie

INTRĂRI GRATUITE LA MUZEE

Începând cu 2014 vizitarea muzeelor

din componența Muzeului Literaturii Române Iaşi este gratuită în prima duminică a fiecărei luni. Conducerea instituţiei a adoptat această măsură în vederea facilitării accesului vizitatorilor din toate categoriile sociale la muzeele literare

ieşene, contribuind astfel la egalizarea şanselor în materie de consum cultural.Acţiunea face parte din strategia mai amplă de revitalizare a Muzeului Literaturii Române Iaşi şi se aliniază altor activităţi menite să deschidă instituţia către societate şi să apropie publicul de patrimoniul cultural.

Când: în prima duminică a fiecărei luniUtile: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

Page 17: ZN Iasi 01 iulie 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL17 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

Unde: Palatul Culturii IașiCând: 1 – 24 iulie

Henri Matisse (1869-1954) a fost unul

dintre cei mai importanti pictori și graficieni de la începutul secolului al XX-lea, fiind recunoscut drept cel care a deschis noi căi în cadrul artei abstracte. Matisse a influențat artiști renumiți ai secolului al XX-lea, precum: Marc Chagall,

Georges Roualt, Pablo Picasso sau Andy Warhol. Vizionar prin excelență, creator al unei opera generatoare de sinestezii, Matisse rămâne un artist emblematic, un veritabil reper al artei moderne. Expoziția prezintă 109 litografii, ce constituie o secțiune reprezentativă

a operei grafice a lui Matisse. Selecția acoperă atât concepțiile abstracte, cât si desenul figurativ de geniu. În fața acestor creații, vizitatorul va putea înțelege probabil de ce Henri Matisse a fost unicul artist pe care Pablo Picasso l-a admirat sincer, spunând despre el că „este cel mai bun dintre noi”.

PICTORUL HENRY MATISSE – TRIUMFUL MODERNIS-MULUI

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

GOLDBERG SHOW – FACEREA LUMII ȘI ALTE ÎNTÂMPLĂRI

Pe scena Teatrului Naţional

ieşean, alături de trupa locală, repetă o personalitate a teatrului şi cinematografiei internaţionale, un actor cu o carieră impresionantă şi un talent uriaş: Marcel Iureş.Actorul Marcel Iureş deţine rolul principal în

spectacolul „Goldberg Show – Facerea lumii şi alte întâmplări”, o adaptare de Anca Măniuţiu după „Variaţiunile Goldberg” de George Tabori. Spectacolul este montat de Mihai Măniuţiu, reputat regizor, scenarist, scriitor, profesor, director de teatru.

Unde: Sala Mare Teatrul Național Când: 12 iulie, 19:00Utile: Preț bilet – 16 – 40 lei, 0232.255.999

CONCERT INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ PSALTICĂ Sunteți invitați la Concertul Internațional de Muzică Psaltică, organizat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, Ediția a IV-a.Concertul este precedat de Lansarea cărții „Influențe Art Nouveau în arta decorativă eclesială - Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași”, autor Ieromonah Mihail Gheațău.

Unde: Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”Când: 3 iulie, 18:00Utile: acces gratuit

Page 18: ZN Iasi 01 iulie 2016

18 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

DUBLU LA CINEMA

„DUBLU” spune povestea lui

George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu deadline devii prizonierul propriei existențe. Filmul românesc va fi în premieră națională începând cu 17 iunie.

„DUBLU” vorbește despre depresie, izolare și lipsă de maturitate. „Este inspirat din realitatea care ne înconjoară și mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viață devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive și lipsite de apărare.” Catrinel Dănăiață, regizor

Unde: Cinema Victoria Când: luni – joi, 17:00

ÎN ȚARA LUI PAPURĂ VODĂ SAU POVESTE DE ABURIT ADULȚII

Piesa este o comedie acidă cu accente parodice, o satiră social-politică, dar mai ales un pamflet şi trebuie tratată că atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplatore.

Unde: Galeria Tranzit, Str. Al. LăpușeanuCând: 8 iulie, 19:00Utile: Preț bilet – 50 lei/ 0729.034.400

Unde: Galeria Tranzit, Str. Al. LăpușeanuCând: 27 iunie – 30 august Utile: acces gratuit

Cu ajutorul naraţiunilor

personale şi al materialului biografic, această expoziţie multi-site şi multi-media explorează evenimentele din 27 – 30 iunie 1941 din Iaşi, când aproximativ 13.000 de evrei au fost omorâţi de autorităţile române, cu ajutorul armatei germane.

Programat să coincidă cu împlinirea a 75 de ani de la acest moment întunecat al istoriei româneşti, un moment care a fost în mare parte ignorat de societatea românească şi manipulat din punct de vedere politic, proiectul din Iaşi discută efectul războiului, al violenţei şi al

persecuţiei asupra destinelor victimelor şi urmaşilor lor, precum şi biografiile întrerupte ale generaţiei trecute, care merg în paralel cu cele de azi.

FRAGMENTE DINTR-O VIAȚĂ

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

Page 19: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

19

Am ocolit-o cât am putut. M-am învârtit

de pe un picior pe altul. Mi-am spus că nu este o carte pentru toată lumea. Dar în cele din urmă am înțeles că nu pot să nu vă povestesc despre Toată lumina pe care nu o putem vedea, a lui Anthony Doerr.O aștept dinainte să fie tradusă la Humanitas. Mai precis de anul trecut, când a luat Premiul Pulitzer pentru ficțiune. Am luat-o din librărie cât era caldă încă. Nu am citit-o dintr-o suflare (nu cred că se citește dintr-o suflare), dar am savurat fiecare bucățică.

Toate luminile pe care nu le putem vedea este o carte despre un băiat și o fată. Nu. Stați. Este o carte despre război. Nu. Este o carte

TOATĂ LUMINA PE CARE NU O PUTEM VEDEA

despre dragoste. Dragostea dintre un tată și fetița lui oarbă. Dintre un băiat și surioara lui (amândoi orfani). Dintre un copil și prietenul lui (amândoi forțați să se maturizeze prea devreme). Dintre o fetiță și unchiul ei traumatizat de război. Toate luminile este o carte despre toate acestea și încă ceva.

Marie-Laure LeBlanc este o fetiță oarbă pasionată de istorie naturală, pe care tatăl ei (custode la Muzeul de Istorie Naturală din Paris) o crește cu grijă și delicatețe, învățând-o pas cu pas să se descurce prin lumea pe care nu o poate vedea.

Werner Pfennig este un orfan neamț pasionat de tehnologie, în special de radiouri și unde radio – pe care armata germană îl recrutează și protejează exact din acest motiv.Marie-Laure și Werner sunt cele două voci ale cărții. Sunt cei doi oameni care se întâlnesc improbabil – datorită undelor radio – într-un context înfricoșător din care storc toată lumina pe care o pot găsi. Sunt cele două mici istorii care fac parte din marea istorie (pe care marea istorie le înghite de obicei). Povestea lor, dar și a celor legați de ei cu fire invizibile, povestea Rezistenței din Saint-Malo, povestea pietrei prețioase în formă de pară despre care se spune că este purtătoarea unui blestem, povestea unor oameni care răspândesc știința (și muzica) pe calea undelor, pentru a ajunge la cât mai mulți dintre semenii lor.

„Deci, copii, cum de reușește creierul, care trăiește fără o scânteiere măcar, să construiască pentru noi o lume plină de lumină?”

ARTICOL DE: IRINA ȘUBREDU

„Deschideți ochii şi vedeți cu ei tot ce puteți, înainte să se închidă pe vecie”.

Page 20: ZN Iasi 01 iulie 2016
Page 21: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FILMS PREMIERE

21

Page 22: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FILMS PREMIERE

22 CITY FILMS PREMIERE

22

PREMIERĂ: ÎNAINTE SĂ TE CUNOSC

„Înainte să te cunosc / Me Before You” este o adaptare a cărţii cu

același titlu, scrisă de romanciera Jojo Moyes. Drama romantică spune poves-tea Louisei Clark (Emilia Clarke), o tână-ră care ajunge să lucreze ca îngrijitoare personală pentru William Traynor (Sam Claflin), un tânăr bogat, rămas paralizat în urma unui accident. Cei doi ajung să se îndrăgostească, iar ea va dori să-i demonstreze lui că viața e frumoasă și că merită să fie trăită din plin. Astfel, cei doi, au parte de întâmplări ce le vor modifica felul în care percep lumea cum nici măcar nu își puteau imagina. Acesta este primul lungmetraj semnat de Thea Sharrock, dar ea a mai regizat până acum piese de teatru în Marea Britanie.

TRIVIA

Fanii Game of Thrones îi vor descoperi pe Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), alături de Charles Dance (Tywin Lannister) într-o ipostază complet nouă și diferită față de cele din serialul fenomen. Filmul stârnește curiozitatea cel puțin din punctul de vedere al distribuției.

SCANEAZĂPENTRUTRAILER

DRAMĂ1 IULIE

DRAGOSTEA ÎȚI POATE REDA SPERANȚA DE A TRĂI…

Regia: Thea Sharrock

Cu: Emilia Clarke, Sam Claflin, Charles Dance, Jenna-Louise Coleman

Gen film: Dramă

Premiera: 01 iulie

Distribuit de: Forum Film România

PREMIERĂ: TRĂIND PRINTRE DEMONI 2

Regizorul James Wan aduce pe mari-le ecrane filmul horror „Trăind printre

demoni 2”, continuarea filmului de succes lansat în 2013 care urmăreşte viata renumiţi-lor specialişti în demonologie, Ed şi Lorraine Warren, prinşi într-un nou caz supranatural. Vera Farmiga şi Patrick Wilson revin în roluri-le soţilor Warren care trebuie să investigheze unul dintre cele mai terifiante cazuri din profesia lor. Aceştia ajung în nordul Londrei pentru a ajuta patru copii şi pe mama lor care locuiesc într-o casă bântuită de spirite malefice terifiante. O producţie Warner Bros. Pictures, „Trăind printre demoni 2” are premi-era pe marile ecrane din România din 1 iulie.

SCANEAZĂ PENTRU TRAILER

„TRĂIND PRINTRE DEMONI 2”, CONTINUAREA FILMULUI DE SUCCES LANSAT ÎN 2013

James Wan, regi-zor, producător și scenarist este cunoscut pentru numeroasele sale filme horror de suc-ces din seria „Saw”, „Puzzle mortal”, „Insidious” și „An-nabelle”. Regizorul va surprinde din nou prin abordarea sa originală a ge-nului și prin joaca sa cu orizontul de așteptare al spec-tatorului.

Titlu film THE CONJURING 2Regia James Wan

Distribuția Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe, Frances O’Connor, Neal Parks

Gen HorrorPremiera 24 inie 2016

Distribuit de Freeman Entertainment

HORROR24 IUNIE

Page 23: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FILMS PREMIERE

23

Page 24: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FILMS PREMIERE

24

PREMIERĂ: PARTENERE PENTRU MIKE ŞI DAVE

Mike și Dave Stangle sunt tineri, aventuroși, iubitori de distracție și,

după cum ar spune unii, nesuferiți. Sora lor, Jeanie, se mărită, iar la insistențele familiei cei doi frați trebuie să vină la nuntă însoțiți. Mike și Dave apelează la cea mai bună sursă de fete decente, respectabile care le vine în minte: Craigslist. Ei dau un anunț în care le promit partenerelor selectate o excursie în Hawaii cu toate cheltuielile plătite și ocazia de a participa la toate activitățile familiei Stangle în legătură cu nunta. Astfel le cunosc pe Tatiana și Alice (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), iar din acel moment nunțile — și Mike și Dave— nu vor mai fi niciodată la fel...

TRIVIA

Filmul este bazat pe fapte reale. Adevărații frați Mike și Dave Stangle au postat pe Craigslist, în data de 13 februarie, 2013, ora 9:13 AM, anunțul pentru căutarea patenerelor de nuntă. Acesta a devenit viral iar cei doi au fost invitați la emisiuea „Today Show” și au acordat un interviu lui Anderson Cooper la CNN.

SCANEAZĂPENTRUTRAILER

COMEDIE8 IULIE 2016

SUPER COMEDIE CU ADAM DEVINE ȘI ZAC EFRON

Regia: Jake Szymanski

Cu: Zac Efron, Aubrey Plaza, Anna Kendrick, Adam DeVine

Gen film: Comedie

Premiera: 8 iulie 2016

Distribuit de: Odeon Cineplex

THE LEGEND OF TARZAN Regia: David Yates Cu: Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, John Hurt Gen: Aventură Durata: 109 minutePremiera: 8 IULIE 2016 Distribuit de Freeman Entertainment

PREMIERĂ: LEGENDA LUITARZAN

Alexander Skarsgård revine din 8 iulie pe marile ecrane, în

rolul legendarului personaj creat de scriitorul Edgar Rice Burroughs. Au trecut mulţi ani de când Tarzan a părăsit jungla africană şi şi-a asumat o nouă identitate ca Lordul Greystoke, John Clayton al III-lea. Trăieşte o viaţă liniştită şi luxoasă alături de soţia lui Jane, în momentul în care este rugat să revină în Congo drept emisar al Parlamentului pentru o tranzacţie comercială. Condus de lăcomie şi do-rinţa de răzbunare, căpitanul belgian Leon Rom (Christoph Waltz) pune la cale un complot odios împotriva lui John, fără să ştie ce forţe este pe cale să dezlănţuie.

LEGENDARUL PERSONAJ REVINE PE MARELE ECRAN

TRAILER

AVENTURĂ8 IULIE

DISTRIBUȚIE EXTRAORDI-NARĂ

Alături de Alexander Skarsgård, Margot Robbie şi Christoph Waltz, în film mai joacă Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, John Hurt şi John Hurt. „Legenda lui Tarzan” are premiera în cinematografele din România pe 8 iulie, în 3D şi IMAX 3D.

Page 25: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FILMS PREMIERE

25

Page 26: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FILMS PREMIERE

26

Page 27: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FILMS PREMIERE

27

Page 28: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

28 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

28

Iată că a sosit și mult așteptata vară și odată cu

ea și temperaturile toride. După câteva vizite în magazinele din oraș și răsfoitul câtorva reviste de modă în căutarea celor mai cool outfit-uri, verdictul este clar: vara aceasta se poartă alb!Iată 3 rețete pentru ținute fashion cu articole vestimentare albe:

1. ALL WHITENu poți da greș vara cu o ținută all white. Trebuie să ții cont însă că obiectele vestimentare albe trebuie să fie din materiale de calitate. Piesele albe din materiale ieftine nu te vor avantaja și se vor deteriora mai repede decât crezi.

Pho

to c

red

it V

alen

tin

Igna

t

Deci fie că îți faci cumpărăturile într-un magazin massmarket, fie că încerci să găsești piesa albă favorită într-un târg sau într-un outlet, asigură-te că materialele sunt de calitate. Nu uita că aceasta este o investiție pe termen lung în garderoba ta. Pentru a da un aer mai interesant ținutei, apelează la încălțări sau accesorii aurii, argintii sau tip oglindă.

2. ALB ȘI NEGRUAlb – negru este o combinație care nu se va demoda niciodată. Există o regulă simplă de care trebuie să ții cont pentru o ținută de succes: combinația poate avea cât mai mult alb, dar niciodată prea mult negru.

3. ALB ȘI PASTELURIO altă combinație fericită pentru vară este de a alătura unei ținute predominant albe un element pastelat. Nuanțele de pastel vor da un aer feminin ținutei tale. Nu uita că atunci când vorbim de alb, deși se spune că albul dă senzația de mărire a siluetei, articolele vestimentare mai lejere au prioritate în fața celor mulate.

CUM PORȚI ALB VARA ACEASTA?

OBIECTELE VESTIMENTARE ALBE TREBUIE SĂ FIE DIN MATERIALE DE CALITATE.

ARTICOL DE: CATERINA RĂŢOI

Page 29: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

29

Page 30: ZN Iasi 01 iulie 2016

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

Este o perioadă aglomerată pentru tine iar vacanța din care tocmai te-ai întors parcă nu a avut nici un efect. Una peste alta, la serviciu birourile sunt pustii iar wall-ul de Facebook ți-e plin de fotografii din locuri exotice, făcute de prieteni. Nu-ți face griji, o să treci și peste asta, așa cum faci tot timpul!

Deși în carieră îți merge destul de bine, noi te sfătuim să nu te avânți prea departe în chestiunile financiare. De asemenea, în această perioadă ar fi bine să fii mai atent la oamenii cu care te asociezi, pentru că s-ar putea dovedi a fi escroci sau oportuniști. Mai bine dă un scroll pe Facebook!

Această perioadă îți aduce noi oportunități pe plan profesional, îți dă puterea de a ținti cât mai sus, de a pune în aplicare acțiuni de amploare. Te ajută în relațiile cu șefii, te pune într-o lumină favorabilă și îți sporește faima. Și, una peste alta, îți mai aduce și un concediu binemeritat. Bravo ție!

Canicula te îmbie la leneveală, la ieșiri în aer liber, la cocktailuri răcoroase, la cărți bune și la discuții lungi cu prietenii, în nici un caz la ceea ce ai, în realitate, de făcut în această perioadă. Lucrurile parcă merg din ce în ce mai greu, visezi cu ochii deschiși și, ocazional, te gândești să-ți închizi contul de Facebook.

Stai foarte bine, din punct de vedere financiar și lucrurile par să devină din ce în ce mai bune. În ritmul ăsta, poți să mergi în vacanța aceea pe care o planifici de ceva timp și poți intra și tu în rândul oamenilor care postează fără oprire fotografii din vacanțele lor reușite, spre tristețea noastră, a celorlalți.

Probabil ești proaspăt întors dintr-un concediu în care ți-ai încărcat bateriile și din care ai revenit cu forță și motivație de a munci. Altfel nu ne explicăm cum nici o poză de pe Facebook nu-ți taie avântul de a avansa, de a deveni mai bun și de a acumula mai multă experiență în domeniul în care lucrezi.

Ne pare rău să-ți spunem, dar tu ești unul dintre oamenii aceia enervanți care nu se mai poate opri din a posta pe Facebook poze din vacanță. Deși chiar și vacanța ta s-a terminat sau este spre final, degajarea și relaxarea cu care îți scoți din minți prietenii ne îngrijorează. Este cazul să te oprești puțin.

Pentru tine, este o perioadă prielnică analizei. Ai putea chiar să-ți iei un concediu și să mergi într-un loc liniștit, pentru a continua acest proces. Te gândești să faci niște schimbări în viața ta, mai ales pe plan profesional și ai nevoie de un loc prielnic pentru a-ți face un plan minuțios de acțiune.

Această perioadă vine cu o reorganizare a vieții profesionale. Fie că te-ai întors dintr-o vacanță unde ai avut ocazia să meditezi la acest aspect, fie ești pe punctul de a pleca în una, cert este că o călătorie departe de viața de zi cu zi de determină să-ți reevaluezi situația și, dacă e cazul, să schimbi macazul.

Ești preocupat de imaginea proprie și ți-ai propus să lucrezi la felul în care ești perceput de cei din jur. De aceea, îți ții în frâu implusurile atunci când mai vezi câte un prieten cum se laudă cu căldura nisipului sau răcoarea mării. Pentru tine, este o perioadă prielnică să-ți pui în mișcare abilitățile creative.

Ai ajuns într-un punct în care este necesar să mai faci și câteva economii. Concediul din care tocmai te-ai întors a depășit puțin bugetul pe care ți l-ai propus inițial, ceea ce înseamnă pentru tine o perioadă în care vei sta mai mult în casă. Te afătuim să eviți Facebook-ul, dacă vrei să-ți păstrezi zen-ul, cât de cât!

Calmul de care dai dovadă, în general, își face simțită prezența și acum, când prietenii tăi se distrează la munte sau la mare iar tu încă nu ai reușit să ieși din birou. Micile lor escapade trec neobservate pe lângă tine, nimic nu te perturbă, îți vezi de muncă și de viață, ca și cum nimic interesant nu se întâmplă.

ZODIILE ȘI FOTOGRAFIILE DIN VACANȚĂ

ORICARE AR FI ZODIA TA, SIGUR AI UN PRIETEN CARE, ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ, POSTEAZĂ PE FACEBOOK POZE DIN VACANŢĂ.

HOROSCOP30 CITY ASTRO

Ada

ptat

dup

ă w

ww

.eas

trol

og.ro

Page 31: ZN Iasi 01 iulie 2016
Page 32: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

32

TREI LOCURI ÎN IAȘI UNDE POȚI MÂNCA FAST-FOOD

Da, știu, toți nutriționiștii din lume susțin că

mâncarea de tip fast-food nu este tocmai prietena organismului nostru. Dar eu cred că, dacă alegi bine locul din care o consumi, precum și combinațiile de alimente pe care această mâncare le conține, nu este chiar așa un capăt de țară că ai ales un burger, în locul unei salate sau o clătită, în locul unui iaurt probiotic.

REȚETE GRECEȘTI LA SPARTANCred că unul dintre cele mai des auzite principii de nutriție este acela că nu e indicat să combinăm cartofii cu carnea. De aceea, de fiecare dată când mănânc în oraș, ochii îmi fug prin meniu către alternative de garnitură pentru carne.

Ingredientele din care sunt făcute sunt atent alese iar combinațiile lor mie mi se par destul de echilibrate, din punct de vedere nutritiv. Așa că nu văd de ce nu am alege câte ceva de la The Box, din când în când.

GOGOȘI PUFOASE DE LA GOGOMAOȘi dacă tot am ajuns în Copou, propun să rămânem aici; mai exact, cu trei metri mai jos de The Box, într-un loc minunat de unde ne putem lua desertul. Tot felul de gogoși ne așteaptă la Gogomao: gogoși glazurate cu ciocolată belgiană, cu nutela și alune, cu biscuiți Oreo, M&M sau marshmallows. Toate așteaptă cuminți să fie încercate.

Am găsit o serie de astfel de alternative la Spartan, acolo unde am încercat mâncarea preparată după „rețete secrete din Grecia antică”. Leonidas pyta, feta gyro sau platoul persia sunt mâncărurile pe care le poți comanda de aici și care nu conțin celebra combinație. Desigur, dacă ești adeptul clasicului pui cu cartofi prăjiți, poți găsi aici și această variantă, singura deosebire este că puiul este mult mai delicios decât la alte fast food-uri.

SANDVICH-URI DELICIOASE LA THE BOXCine-a spus că fast food-ul nu este sănătos, cu siguranță nu a trecut pe la The Box. Trecând peste faptul că este situat în una din zonele mele preferate din oraș - Copoul - și are astfel avantajul de a-ți oferi ceva bun pe care să-l savurezi pe o bancă, înconjurat de verdeață, la The Box găsești unele dintre cele mai bune sandvich-uri mâncate de mine vreodată.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

DEȘI MÂNCARE SE SAVUREAZĂ ÎN TIHNĂ, UNEORI CHIAR NU AI TIMP. CE POŢI FACE ÎN ACEASTĂ SITUAŢIE?

Page 33: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

33

Page 34: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

FENICE - RESTAURANT SOFISTICAT ȘI TENTANT

Despre bucătăria mediteraneană se

spune că este sănătoasă, vie, proaspătă și naturală, mai ales datorită ingredientelor și mirodeniilor specifice pe care le folosește.

Preparatele din bucătăria mediteraneană provin din țările ce înconjoară Marea Mediterană, cum ar fi Italia, Franța, Spania, Grecia, Turcia, Liban. Principalele ingrediente folosite în această bucătărie sunt fructele și legumele proaspete, carnea de pasăre și fructele de mare, orezul, cerealele și fasolea. De asemenea, un ingredient important și nelipsit este uleiul de măsline, folosit mai ales pentru prepararea de salate, dar și pentru a da un strop de savoare oricărei mâncări.

europene cu ingredientele exotice din Orientul Mijlociu.Mâncărurile pe care le găsești aici au la bază carnea de vită, oaie, pui și pește.

CEL MAI MARE RESTAURANT CU ACEST SPECIFIC DIN ROMÂNIA

Fenice Palas este cel mai mare restaurant din România, cu specific mediteranean și libanez. Meniul cuprinde o varietate de aperitive „Maze” (tabouleh, fatouche, humus, mutabal), feluri principale asezonate cu plante și condimente exotice, precum și deserturi delicioase.

PANORAMĂ DEOSEBITĂ PE TERASA SUSPENDATĂ

Terasa aflată la cel de-al doilea nivel este cu adevărat spectaculoasă. Este mare și spațioasă, având o capacitate de 400 de locuri. De altfel, este cea mai mare terasă de acest tip din Iași și oferă o priveliște deosebită a întregului complex Palas. Peisajul este minunat, mai ales seara, atunci când poți admira toate luminițele, în timp ce răcoarea te ademenește la conversații, alături de prieteni și de un vin bun.

FENICE - LOCUL ÎN CARE ÎȘI DAU ÎNTÂLNIRE CELE MAI BUNE INGREDIENTE

Acum mulți ani în urmă, am descoperit că am o afinitate pentru mâncarea libaneză și am fost încântată să aflu că există un restaurant cu specific libanez în Iași. Și, în momentul în care Fenice s-a deschis și în Palas, am început să-l vizitez din ce în ce mai des.

Fenice este un restaurant elegant și sofisticat, cu mâncăruri atent preparate din cele mai bune ingrediente. Bucătarii de la Fenice știu să îmbine cu măiestrie subtilitatea rețetelor

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

FENICE PALAS ÎMBINĂ CU SUCCES BUCĂTĂRIILE DE PE COASTA MEDITERANEANĂ.

34

Utile: www.fenicepalas.ro

Page 35: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

35

Page 36: ZN Iasi 01 iulie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

CURS DE PICTURĂ DECORATIVĂ

Dacă vă place să desenați, să pictați, dacă sunteți crea-tori handmade sau decoratori și doriți să învățați lucruri noi sau să vă îmbunătățiți tehnica de pictat, puteți participa la Cursul de pictură decorativă susținut de către designerul Dan Ursu.

Când: 8 – 10 iulieUnde: se va anunța ulteriorUtile: Preț curs – 600 lei, www.portretepictate.ro

BIKEVIBE 2016, EDIȚIA A IV-A

Rețeaua de sănătate

Arcadia organizează turul ciclist de agrement BikeVibe – Pedalează, vibrează, visează!, un eveniment ce se adresează persoanelor de toate vârstele și își doresc o viață activă prin pedalat.La sosirea din

Când: 3 iulie, 11:30Unde: Piața Palatului Culturii Utile: participarea este gratuită

plimbarea pe biciclete, efortul participanților va fi răsplătit cu o tombolă cu 185 de premii și alte cadouri surpriză.Cei care doresc să participe la BikeVibe, însă nu dețin o bicicletă proprie, vor avea posibilitatea de a închiria gratuit una din cele 60 de biciclete puse la dispoziție la punctul de start de către I`Velo și studentObike.

36

ATELIERUL DE ASTROLOGIE ASTRO MERCUR

Pe 4 iulie începe Luna Nouă în semnul Racu-lui și se organizează un atelier cu ocazia căruia veți învăța să citiți o as-trogramă și veți desci-fra mesajul influențelor astrale pentru perioa-da ciclului următor al fazelor Lunii.

Când: 4 iulieUnde:Hotel Eden Utile: Preț bilet – 35 lei

CONCERT CARITABIL – CRUCEA ROȘIE

Crucea Roșie Română împlinește

140 de ani de existență, iar cu această ocazie organizează un concert caritabil susținut de Emeric Imre și Jimi El Laco. În deschiderea lor vor cânta artiștii locali Ciprian Cotruță și Claudiu Bursuc – Cârstean, pe lângă care va exista și un

invitat surpriză. Biletele pot fi cumpărate de la sediul Crucea Roșie Iași, zilnic între 10:00 - 14:00, și de la Biblioteca Gheorghe Asachi, zilnic între 15:00 - 18:00. Toți banii strânși de pe urma biletelor vor fi investiți în Banca de Alimente.

Unde: Casa de Cultură a Studenților Când: 4 iulie, 18:00Utile: Preț bilet - 20 lei, 0757.208.288Studenților

Page 37: ZN Iasi 01 iulie 2016

373737 CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

Când: 2 iulie Utile: Preț bilet – 60 lei, www.probikeaddiction.ro

Cicliștii sunt invitați să participle la o

tură ghidată de ciclo-turism care propune traversarea uneia dintre cele mai vechi păduri ale Moldovei – Codrii Boroșeștilor. Se va face o oprire și în cea mai mare poiană a Rezervației Bârnova – Repedea. Este o tură de poveste,

despre Poiana cu Cetate, satul care în jurul său are locuri mitice încărcate de legende. Cicliștii sunt așteptați în capăt CUG. Cei experimentați pleacă la ora 9:00, iar ei vor parcurge un traseu de 40 de km, de dificultate medie, cu o porțiune

de cățărare prin pietre mai agresivă de 2 km. Începătorii vor pleca cu mașina la 10:30 până în apropierea satului Poaiana cu Cetate, unde va avea loc întâlnirea cu grupul plecat din Iași pe biciclete. Porțiunea rămasă de parcurs este de dificultate ușoară spre medie, iar traseul are în total 10 km.

TURĂ GHIDATĂ DE CICLO-TURISM

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

TURNEU INTERNAȚIO-NAL DE BOX

Legendarul turneu și cel mai important

eveniment de box din România, Centura de Aur, revine la Iași, cu ediția numărul 41. Vor concura aproximativ 100 de sportivi, asistați de peste 60 de antrenori, arbitri și oficiali ai federațiilor.„Faptul că acest turneu

este penultima verificare înainte de Olimpiada de la Rio și cei mai mulți boxeri prezenți la Centura de Aur Iași 2016 sunt calificați la Olimpiada ne garantează un nivel valoric foarte ridicat al competiției.” a declarat Vasile Catea, președintele Federatiei Române de Box.

Unde: Sala PolivalentăCând: 5 – 10 iulieUtile: Preț bilet - 10 lei, 0755.205.599

LONDA PROFESSIONAL – TENDINȚE PRI-MĂVARĂ – VARĂ 2016

Londa Professional prezină colecția Bright Simplicity – tendințele pentru primăvară – vară 2016 într-un seminar de look & learn plin de inspirație. Dacă participanți, aflați noutățile Londa Professional, noile servicii de îngrijire și styling.

Când: 6 iulie, 12:00Unde:Hotel Unirea Utile: 0722.315.488

Page 38: ZN Iasi 01 iulie 2016

IAȘI 1 - 14 IULIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

38

EDIŢIA de IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 13 (321), 1 - 14 iulie 2016ISSN 2392 – 7186

Editată de: MeetPoint Media

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

STREET DELIVERY IAȘI

Publisher: Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.380

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0744.146.441

Credite foto: Alex Iacobescu

Page 39: ZN Iasi 01 iulie 2016

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ALEXANDRA GUGIUMAN

IRINA ȘUBREDU

Page 40: ZN Iasi 01 iulie 2016