ZN Iasi 16 octombrie 2015

56
IAȘI 16 - 29 OCTOMBRIE, 2015 AGENDA TA DE TIMP LIBER

description

 

Transcript of ZN Iasi 16 octombrie 2015

IAȘI 16 - 29 OCTOMBRIE, 2015 AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

3

ÎN REVISTĂ CITY CAUSES

PASIONAT DE ȘTIINȚE? DĂ SHARE IDEII TALE ȘI PRIMEȘTI 12 000 LEI! PG. 6

CITY TECH GOOGLE CHROMECAST PG. 14

CITY LIFESTYLE TOAMNA PURTĂM PONCHO PG. 34

INSTALART OBIECT 003. INSPIRED BY BASF // PAG 12

MUȘCAT DE RÂS - DORU OCTAVIAN DUMITRU // PAG 48

KAZI PLOAE DJ AL*BU JAMIE // PAG 10

UNDE ÎN IAȘI NE PUTEM LUA MICUL DEJUN // PAG 40

MACBETH// PAG 26

18.10ZIUA SĂNĂTOASĂ

@ HOTEL INTERNAȚIONAL

pg. 42

18.10RIGOLETTO @ TEATRUL

NAȚIONAL IAȘI pg. 17

18.10SERI NIPONE

@CĂRTUREȘTI PALAS pg. 17

22.10DEGUSTARE DE VINURI AVINCIS @ RESTAURANT PANO-RAMIC pg. 46

23.10VARIAȚIUNI PE MODE-LUL LUI KRAEPELIN @ TEATRUL NAȚIONAL IAȘI pg. 18

24.10PINHOLES LIVE @ TEATRU FIX pg. 10

CUPRINS CITY ESSENTIALS 3

CITY STORIES 4

CITY CAUSES 8

CITY NIGHTLIFE 10

CITY TECH 14

CITY CULT 16

CITY BLOG 20

CITY FILMS 22

CITY ASTRO 32

CITY LIFESTYLE 34

CITY FOOD 38

CITY EVENTS 42

CITY GRAM 54

CITY STORIES COVERSTORY

Tot mai mulţi studenţi şi tineri ajung să prefere

închirierea unei locuinţe. Dar în acelaşi timp, acest trend scoate în evidenţă câteva lacune în îndeplinirea nevoilor chiriaşilor, la care puţini agenţi imobiliari şi proprietari reuşesc să ofere soluţii. Tocmai de aceea, a apărut un nou serviciu în Iaşi, unul care oferă răspunsuri complete pentru chiriaşi şi proprietari, deopotrivă.

RENTEASY -O ABORDARE NOUĂ PE PIAŢA ÎNCHIRIERILOR DIN IAŞI

Soluţiile pe care RentEasy le oferă sunt simple şi clare, menite să faciliteze întreg procesul de închiriere a locuinţelor. Puteţi descoperi această abordare nouă la câteva click-uri distanţă, accesând platforma online renteasy.ro! Aici veţi găsi oferte atractive de imobile şi pachete de servicii complete pentru închirierea şi administrarea proprietăţii.

CUM AJUTĂ SERVICIUL RENTEASY PE NOII CHIRIAŞI?

Indiferent de vârstă, există în viaţa unei persoane un moment când se hotărăşte să închirieze un apartament - pe cât de entuziasmant este, pe atât de derutant poate fi. Ce zonă să alegi? Cum vei găsi apartamentul potrivit? Ce acte sunt necesare pentru a închiria? Cum va decurge relaţia cu proprietarul apartamentului?

În primul rând, RentEasy pune la dispoziţia ta oferte diverse din care poţi selecta locuinţa potrivită pentru dorinţele şi nevoile

tale. Apoi, prin serviciul de transport şi depozitare a bunurilor, mutarea în noua casă se va realiza rapid şi uşor.

Nici actele necesare pentru relocare nu îţi vor da bătăi de cap, de vreme ce RentEasy te va consilia în întocmirea lor. De asemenea, noua ta locuinţă trebuie menţinută curată şi funcţională. De aceea, echipa RentEasy asigură şi servicii permanente de curăţenie şi mentenanţă.

Şi plata sau evidenţa facturilor pentru utilităţi şi a chiriei este acum mai uşoară. Acestea se pot realiza fie la sediul RentEasy, fie online. O singură operaţiune, multiple griji rezolvate. Nu în ultimul rând, proprietarul va realiza vizite la apartament, doar însoţit de un consultant RentEasy, atunci când vei fi disponibil.

De asemenea, RentEasy ştie că viaţa ta în Iaşi continuă şi dincolo de uşile apartamentului. Tocmai de aceea, vei fi ţinut la curent cu toate evenimentele din oraş şi vei avea acces la gratuităţile şi reducerile partenerilor din reţeaua sa.

Apelând la serviciile comprehensive RentEasy, te vei convinge că viaţa de chiriaş nu a fost nicicând mai uşoară!

ÎN ULTIMII ANI SE POATE OBSERVA UN TREND ASCENDENT A PIEŢEI ÎNCHIRIERILOR DIN IAŞI.

RentEasy elimină orice migrenă ce ar putea apărea înainte și după semnarea contractului de închiriere.

4

ARTICOL DE: IOANA JÎJÎIE

Utile: www.renteasy.roTelefon:+40 232 248 248

CITY STORIES COVERSTORY

6

Pe Dana Burlacu o știu de când am lucrat

împreună pentru un eveniment ce promova stilul de viață sănătos. De altfel, Dana este o aprigă susținătoare a sănătății, în special cea culinară.

Din această convingere a ei, au apărut atelierele de educație gastronomică pentru cei mici intitulate sugestiv și drăgălaș GustĂrici. Atelierele sunt organizate împreună cu Clubul copiilor Salt, în parteneriat cu Slow Food Iași, Food Revolution Day România și Asociația România Culinară.

TEORIE COMBINATĂ ARMONIOS CU PRACTICA

Știm cu toții că participarea activă a copiilor în grădină și în bucătărie îi determină să facă alegeri corecte și să se apropie de un mod de viață sănătos. De aceea, în cadrul atelierelor GustĂrici, teoria se îmbină armonios cu practica.

GUSTĂRICI - ATELIERE DE EDUCAȚIE GASTRONOMICĂ PENTRU PITICI

Partea teoretică va fi interactivă, cu materiale adaptate copiilor și, uneori, cu invitați speciali (nutritioniști, medici, bucătari). Partea practică presupune prepararea unei rețete pe care copiii o vor putea găti din nou acasă.

PUNEȚI POFTA ÎN LINGURĂ!

Sloganul atelierelor este unul sugestiv. „Puneți pofta în lingură!” îi îndeamnă pe copii la a învăța să gătească mâncărurile preferate, după principii alimentare corecte.

Cu drag de copii și de sănătate și de mâncăruri bune, Dana le povestește despre lumea

minunată a cerealelor, a legumelor, a fructelor, a lactatelor și a cărnii. Le va vorbi despre beneficiile și rolurile fiecăreia dintre ele pentru organismul nostru.

SPAȚIU SPECIAL PENTRU ATELIERE

Ceea ce deosebește atelierele Gustărici de celelalte activități de acest tip organizate în Iași este că acestea au un spațiu dedicat, special gândit pentru desfășurarea lor. Spațiul este frumos amenajat și respectă conceptul atelierelor. Este bine dotat, fără a lăsa loc de improvizații și lipsuri.Totul este bine gândit: de la decor, la numărul de copii și până la șorțulețele pe care aceștia le vor purta.

OBICEIURILE BUNE SE DEPRIND ÎNCĂ DIN COPILĂRIE. DE ACEEA, ÎN IAȘI SE ORGANIZEAZĂ ATELIERE DE EDUCAŢIE GASTRONOMICĂ PENTRU COPII.

Este important pentru copiii noștri să aibă cunoștințe despre adevărata valoare a alimentelor.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Utile: www.salt-exploratori.blogspot.ro

CITY STORIESCOVERSTORY

7

ARTICOL DE: INES DUMITRIU FO

TO

: GA

BR

IELA

CU

ZE

PA

N

CITY CAUSES CAUZE

8

Singura perioadă din copilăria mea în care

au început să-mi placă științele exacte a fost atunci când făceam pregătire la matematică. Doamna Florea reușea să ne facă să ne îndrăgostim de triunghiurile echilaterale, de geometria în spațiu sau de ecuațiile cu necunoscute.

Dar apoi am intrat la liceu și pregătirile s-au terminat. Cam atunci s-a încheiat și pasiunea mea pentru domeniile STEM. Probabil, dacă aș fi avut profesori care să privească aceste domenii cu la fel de mult drag ca doamna Florea, acum mi-ar fi fost mult mai ușor să înțeleg cum funcționează anumite lucruri din jurul meu.

Fondul Științescu pentru îndrăgostiții de domeniile STEMFundația Comunitară Iași a lansat prima ediție a Fondului Științescu ce oferă finanțări de

PASIONAT DE ȘTIINȚE? DĂ SHARE IDEII TALE ȘI PRIMEȘTI 12.000 LEI!

până la 12 000 lei pentru proiecte ce promovează domeniile STEM: științe, tehnologie, inginerie, matematică. Proiectele trebuie să se adreseze elevilor, să-i implice activ în activitățile desfășurate și, în final, să îi ajute să înțeleagă mai bine lumea în care trăiesc, într-un alt fel decât memorând niște ecuații.Proiectele creative sunt încurajateCei ce vor să aplice pentru această finanțare sunt încurajați să-și folosească din plin creativitatea pentru a le arăta elevilor că aceste domenii exacte pot fi înțelese și prin activități amuzante și interesante.Cum ar fi ca elevii să învețe principiile fizicii construind un roboțel simpatic? Sau să ajungă să

vorbească despre științe prin intermediul unor animații video făcute chiar de ei? Într-un chenar: Exemple de proiecte eligibile• Planuri de lecţii creative care să implice activ elevii în activitățile desfășurate.

• Aplicații practice și experimente.• Materiale didactice și metode educaţionale inovative.

• Evenimente care promovează educația pentru domeniile STEM, precum: sesiuni de comunicare și competiții, expoziții, târguri, tabere pentru elevi.

• Proiecte educaționale interdisciplinare pentru domeniile: biologie, chimie, geografie, geologie, științe ale pământului.

• Achiziționare de tehnologie, materiale, echipamente și instrumente educaționale etc.

DACĂ AI O IDEE DE PROIECT CE PROMOVEAZĂ EDUCAŢIA STEM, POŢI PRIMI PÂNĂ LA 12 000 LEI PENTRU A O PUNE ÎN APLICARE.

Utile: www.iasi.stiintescu.ro

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

10

KAZI PLOAE DJ AL*BU JAMIE

Unde: Underground PubCând: 24 octombrie, ora 20:30Utile: Intrare - 15 lei

LANSARE EP "END OF GREAT-NESS" - FLESH RODEO

La doi ani după lansarea albumului de debut, "Tellu-rium-128", formația bucureșteană de alternative metal Flesh Rodeo revine cu un nou material discografic, EP-ul "End Of Greatness". Materialul este dis-ponibil incepand cu 16 octombrie 2015 atât online, cât și în ediție limitată în format fizic.

Unde: RocknrollaCând: 28 noiembrie, ora 20:00Utile: Preț bilet - 15 lei

În sfera preocupărilor

muzicale ale lui Kazi Ploae intră ca o caracteristică naturală și poezia, iar ca gen poate fi încadrat în supra- și hiperrealism. Multe din scriiturile sale îl recomandă ca poet postmodernist, iar în

ceea ce privește hip-hop-ul românesc, s-a poziționat în avangardă, datorită combinației între acest gen muzical și tipologia sa de exprimare.

Kazi Ploae vă așteaptă în Underground Pub, alături de DJ Al*bu și Jamie.

TROOPER - LIVE LA ROCK’N’IAȘI 2015!

Trooper revin în Iași în 2015 pentru un show special în cadrul Rock'n'Iași. Formația sărbătorește 20 de ani de activitate.

În cei 20 de ani de activitate, Trooper au lansat șapte albume de studio, au cântat pentru mai mult de 600.000 de oameni în peste 500 de concerte și au urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest, Whitesna-ke, Europe, Manowar, Nazareth, WASP etc.

Când: 30 octombrieUnde: se va anunța

PINHOLESLIVE

Pinholes este o formație ce a

avut începutul în Iasi, acum 4-5 ani. De atunci și până astăzi, au lansat 2 albume, au cântat spontan și organizat prin diferite locații din țară, au cules pe parcurs cateva premii, apariții TV, dar și o susținere continuă a

radiourilor off și online.Recent, trupa Pinholes a câştigat premiul pentru Best Romanian Alternative Newcomer în cadrul premiilor Metalhead. Câștigarea premiului le-a oferit încrederea de care aveau nevoie pentru a continua promovarea formației.

Unde: Teatru FixCând: 24 octombrie, ora 22:00Utile: Intrare - 15 lei

TIMES

Utile: Info & Rezervări: 075111838

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

11

Pentru că prietenia cucerește ore și pentru că

timpul e mult mai plăcut atunci când îl petrecem în companii și locuri porivite, TIMES vă propune să vă luați răgaz și să iubiți viața măcar de 3 ori pe săptămână: în fiecare JOI puteți cânta piesele favorite la Karaoke, dar nu oricum, ci acompaniați LIVE de un band format din: pian, chitară, bass, tobe, trompetă și MC- trupa Aria Blue.

Vineri petreceți ca pe vremuri la Retro Party cu cea mai bună selecție de muzică a anilor '70-'80-'90 din arhiva Radio Hit, iar SÂMBĂTĂ vă bucurați de petreceri tematice.

Pe 30 și 31 octombrie aveți distracție de speriat la Halloween Party @ TIMES. Vă așteptăm pe Str. Codrescu Nr.6 (în spatele căminului studențesc Gaudeamus).

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

12

Unde: Fratelli IașiCând: 23 octombrie, ora 19:00

InstalArt, în parteneriat cu

Design cel Mare si 360 Design Office prezintă în Iasi Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect prezentat anul acesta în cadrul Romanian Design Week.

În cadrul petrecerii de lansare, invitaţii vor putea

interacţiona cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii Instalart, vor vedea parcursul de creaţie şi îi vor cunoaşte pe cei şase creatori ai acestora, dar şi pe Marcel Klamer, designerul principal invitat în acest proiect. Seara

va fi deschisă printr-un concert susținut de trupa Les Elephants Bizarres și vor fi degustate băuturile Campari şi San Pelegrino.

“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania.

INSTALART/ OBIECT/ 003. INSPIRED BY BASF

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

KUDOS TOUR IAȘI

Pentru toate verile colorate, pentru toate petrecerile nesfârșite, pentru voi, cei mulți și frumoși, Kudos pornește în turneu. Tovarăși de drum ne sunt: Andrey Pushka-rev, Anton Bajen, Rosario Internullo, Mano Andrei & Azte-ca, Dobrikan.

Când: 17 octombrie, ora 22:00Unde: Ciric

BURN IT ON 3 THE HALLOWEEN PARTY! 2015!

Burn It On revine cu un nou

eveniment! După ce ne-am simțit extraordinar la pool party-ul din vară, ne-am gândit să nu vă lăsăm fără doza de distracție toamna asta. Pe 30 octombrie, într-o locație spatioasă, vă așteptăm la cel mai tare

Halloween Party. Pe ritmuri electrizante și cu un vibe bun, vom simți fiorii serii de Halloween împreună. Ia-ți prietenii și hai și tu!

Say no to drugs! – În cadrul evenimenului sunt INTERZISE consumul și vânzarea de stupefiante și/sau plante etnobotanice.

Unde: Club SkyeCând: 30 octombrieUtile: Intrare - 15 lei

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

13

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

14

CARE-I TREABA CU CHROMECAST?

Chromecast este un dispozitiv lansat de ceva vreme de Google care se conectează prin HDMI la monitorul sau televizorul tău. Odată conectat o să poți să difuzezi (să faci livestreaming) conținutul tău de pe telefon, tabletă sau laptop. Prin conținut mă refer la filme, seriale, muzică și chiar jocuri. Eu îl folosesc mai mult pentru seriale

FUNCȚIONALITĂȚI

Practic, odată conectat la aceeași rețea wireless ca laptop-ul tău, o să poți difuza filmele de pe stația ta direct la monitor, fără să te mai încurci în cabluri. Dacă ești pe Youtube și vrei să vezi pe display-ul tău imens vloggerii tăi favoriți, atunci sincronizezi direct de pe telefon și Tadaaam!... totul e live. Și nu se oprește aici. Vrei să arăți ceva de pe browser-ul tău? Simplu, poți face livestreaming direct din Google Chrome.

ARTICOL DE: ALECSANDRU GRIGORIU

Din păcate nu poți difuza direct fișierele tale video de pe hard-disk, cel puțin nu doar cu Chromecast. Noroc că există aplicații suplimentare precum Plex care te ajută să-ți transformi propriul calculator într-o stație numai bună de difuzat conținut. Plex nu este singura aplicație utilă - poți accesa Netflix, HBO GO sau chiar Twitch pentru gameri.

Dacă tot am pomenit de gameri , poți difuza chiar și jocurile de pe Google Play. Fiind conectați la aceeași aplicație, telefonul tău se transformă în gamepad, iar jocul este proiectat pe display. Într-adevăr, nu este echivalentul consolelor Playstation4 sau XBOX One, dar este o variantă bună dacă ai timp de ars.

CONCLUZII

L-am folosit, îmi place, e acolo în spate la monitor. Recomand călduros să-l încercați, prețul fiind unul chiar acceptabil (~200 Ron). S-a lansat deja și noua versiune, dar mai multe despre asta într-un alt articol. Stay tuned.

GOOGLE CHROMECAST

PASIONAŢII DE FILME ȘI SERIALE SUNT INVITAŢI SĂ ÎNCERCE DISPOZITIVUL CELOR DE LA GOOGLE. O SĂ UIŢI SĂ MAI SIMŢI NEVOIA DE TELEVIZOR.

CITY TECH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

15 CITY TECHTEHNOLOGIE/GADGET-URI

15

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL16

FOCUL

„Fantasticul de acum şaizeci de ani, când Ray Bradbury scria 451º Fahrenheit, a fost egalat şi pe alocuri întrecut de realitate. Un timp oarecare, chiar şi în ecranizarea lui Truffaut, romanul a fost abordat ca un fel de parabolă a totalitarismului.” Irina Popescu Boieru.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 18 octombrie, ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

VINERI16 OCTOMBRIE

19.00COLIVIA

SALA MARE

SÂMBĂTĂ17 OCTOMBRIE

18.00DAMEN TANGO

SALA STUDIO

DUMINICĂ18 OCTOMBRIE

19.30FOCUL

SALA UZINA CU TEATRU

VINERI23 OCTOMBRIE

18.00TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE

ȘI TEATRU FĂRĂ DE MOARTESALA STUDIO

DUMINICĂ25 OCTOMBRIE

19.00VIZITA BĂTRÂNEI DOAMNE

SALA MARE

PROGRAM OPERĂ

DUMINICĂ18 OCTOMBRIE

18.30RIGOLETTO

SALA MARE TNI

VINERI23 OCTOMBRIE

18.30LA BOHEME

SALA MARE TNI

VINERI30 OCTOMBRIE

18.30TROIENELE

SALA MARE TNI

PROGRAMATENEUL TĂTĂRAȘI

SÂMBĂTĂ17 OCTOMBRIE

19.00FRUMOSUL ȘI BESTIA

SALA MICĂ

DUMINICĂ18 OCTOMBRIE

19.00FRUMOS ESTE ÎN

SEPTEMBRIE LA VENEȚIASALA MARE

SÂMBĂTĂ24 OCTOMBRIE

19.00URSUL

SALA MARE

DUMINICĂ25 OCTOMBRIE

19.00STEAUA FĂRĂ NUME

SALA MARE

VINERI30 OCTOMBRIE

19.00DRAGOSTE PE... GPS

SALA MICĂ

FRUMOS ESTE ÎN SEPTEMBRIE LA VENEȚIA

Un tânăr și o tânără se cunosc şi se

plac în Veneţia italiană. Peste douăzeci de ani ei sunt deja maturi, ei sunt deja un cuplu de succes, rodat, şi îşi rememorează uneori trecutul încărcat de reproşuri în apropierea lacului Veneţia din Iaşi. Timpul erodează

asemenea apei din peşteri: încet-încet un început de poveste de iubire se metamorfozează într-un coşmar care îi hrăneşte cu întuneric pe cei doi protagonişti. Procesul de alienare dintre Olga şi Emil se desfăşoară totuşi în salturi şi hopuri de replici comice

Unde: Ateneul TătărașiCând: 18 octombrie, ora 19:00Utile: www.ateneultatarasi.ro

17 CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

Unde: Cărturești PalasCând: până pe 1 decembrieUtile: www.himawari.ro

Asociația româno-japoneză

Himawari Iași are plăcerea de a vă invita toamna aceasta la o serie de de prezentări și workshop-uri culturale organizate în parteneriat cu librăria Cărturești Palas.Pe parcursul a patru luni, patru speakeri vor prezenta seminarii

culturale pe diverse tematici, care au ca centru de interes cultura japoneză. Astfel, participanții vor putea afla mai multe despre cultura japoneză tradițională și modernă, un punct fascinant din exotismul orientului îndepărtat.

Printre tematicile abordate se numără literatura niponă, din care fac parte și kaidan, poveștile cu creaturi din mitologia japoneză, jocurile tradiționale, istoria arhipelagului nipon, experiența călătoriei în Japonia și multe alte surprize.

SERI NIPONE LA CĂRTUREȘTI PALAS

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

RIGOLETTO DE GIUSEPPE VERDI

„Este primul spectacol integral

multimedia din România, în care partiturile artiștilor alternează cu proiecții de fotografie și de film.

S-au făcut filmări special pentru acest spectacol, pentru a da o nouă dimensiune acțiunii. Proiecțiile de pe ecran

nu sînt un pleonasm, nu repetă ceea ce se întîmplă pe scenă, ci duc o idee mai departe, merg la simbol, merg la esență. Însăsi acțiunea din Rigoletto este un permanent balans între vis și realitate.”, Mihăilescu, regizor.Unde:

Teatrul Național IașiCând: 18 octombrie, ora 18:30Utile: www.operaiasi.ro

HAIMANAUA

Extraordinar!!! Toată presa vuiește! Politica învinge dragostea! Planurile electorale sunt date peste cap! Un cetă-ţean a încercat să se sinucidă. În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul Zilei. Oraşul îl vrea primar, familia este dezbinată.

Unde: Casa de Cultură a StudențilorCând: 20 octombrie, ora 19:00Utile: Preț Bilet - 40, 50 lei

18 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

EXPOZIȚIA LUNII OCTOMBRIE 2015 LA GALERIA DE ARTĂ GRAND HOTEL TRAIAN „Ireversibila Memorie” se centrează pe idea unei memorii fluide, curgătoare, niciodată aceeași. Se dorește a fi NU un clopot într-o catedrală, ci mai degrabă un vânt care mișca schimbător toate frunzele: frunzele neliniștilor noastre, trecute și viitoare.

Unde: Galeria de Artă Grand Hotel TraianCând: 1-30 octombrie

BALLET STARS

Ateneul Tătărași alături de coordonatorul clubului de balet, Simona Petrila, organizează un concurs de balet pentru copii „Ballet stars”. La cursurile de balet, copiii sunt cei mai potriviţi participanţi, având frumusetea şi sensibilitatea la îndemână.

Unde: Ateneul TătărașiCând: 31 octombrie, ora 10:00Utile: www.ateneultatarasi.ro

VARIAȚIUNI PE MODELUL LUI KRAEPELIN

„Bătrâneţea este o temă care

mă bântuie de mic. În tinereţe eram fascinat de bătrâneţea extremă ca de un spectacol, nu ştiam de procesele degenerative, de Alzheimer. Acum sunt interesat de ce mi se întâmplă mie, de cum e cu omul când îmbătrâneşte.

Am stat în ultimii ani în preajma şi printre tineri.

Tinereţea nu este un merit, aşa cum bătrâneţea nu este o boală. E plin de tineri paralizaţi de neputinţă şi e plin de bătrâni proşti ca noaptea.” Alexandru Dabija, regizor

Unde: Teatrul Național IașiCând: 24 octombrie, ora 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

EXPOZIȚIE DE ARTĂ VIZUALĂ „IDENTITĂŢI IEŞENE”, EDIŢIA A IV- A

Galeriile de Artă „Ion Neagoe”

ale Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi găzduiesc în perioada 5 – 31 octombrie 2015 expoziția de artă vizuală „Identităţi ieşene”, ediţia a IV- a.

Expoziția organizată sub genericul “Identități

ieșene” prezintă peste 60 de lucrări de pictură, grafică, instalație, artă textilă, ceramică, artă fotografică, sculptură și instalație, ilustrând figurativ transpuneri care dimensionează originalitate, creativitate și varietate în compoziție.

Unde: Galeriile de Artă „Ion Neagoe”Când: 5-31 octombrie

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

19

Dar cartea asta parcă e mai mult decât atât!

Rainbow Rowell scrie atât cărți pentru adulți, cât și cărți pentru adolescenți, dar în general cărțile ei sunt despre oameni care vorbesc mult, care dau cu bâta-n baltă și care se îndrăgostesc.

Eleanor & Park este singura ei carte tradusă în limba română (dacă nu numărăm o povestioară apărută iarna trecută în volumul „Fulgi de iubire”).

Eleanor & Park este o poveste de dragoste înduioșătoare și minunată. Dintre doi adolescenți care nu sunt nici cei mai frumoși, nici cei mai populari, nici căpitanul echipei

ELEANOR & PARK:„O POVESTE DE IUBIRE FRUMOASĂ, CARE TE BÂNTUIE”

de baschet + majoreta șefă. Sunt doi adolescenți obișnuiți, cu calități și defecte, în care oricine se poate recunoaște ușor.

Lui Park nu-i place de Eleanor la început. I se pare neadecvată, neadaptată (cum, de altfel, și este) și o învinovățește oarecum că nu face mai multe eforturi să se integreze.

Eleanor are o viață complicată, probleme de familie cât casa și gusturi ciudate la haine. Dar are gusturi bune la oameni, în ciuda tuturor experiențelor neplăcute pe care le-a avut.Nu vă spun mai multe detalii despre Eleanor & Park, despre relația lor (diferită) cu părinții și cu ceilalți pasageri ai autobuzului școlar, despre cum se ceartă și despre cum se împacă, despre cum fac ca pe sârmă pașii dificili și periculoși – unul către celălalt.

Vă spun doar că veți iubi cartea, că o veți iubi în ciuda faptului că nu aveți părul roșu și nu sunteți asiatici, că poate nu v-a alungat nimeni de acasă sau că nu v-a primit înapoi, în ciuda faptului că poate nu vă plac benzile desenate sau că ați depășit vârsta. Ah, și am zis că o veți iubi?

ARTICOL DE: IRINA ȘUBREDU

„El o făcea într-una să se simtă ca și cum ar fi în regulă să zâmbești ”.

BUN, NE CUNOAȘTEM DE ATÂTA VREME, ÎNCÂT PROBABIL ȘTIŢI PÂNĂ ACUM DESPRE MINE CĂ ÎMI PLACE LITERATURA PENTRU ADOLESCENŢI.

CITY BLOG 20 CITY BLOG 20

Băi, îmi e tare „drag” de voi, încât v-aș interzice doar pentru nesimțirea cu care ostentativ vă afișați satisfăcător aerul de doamne pe care, recunosc că vi l-ați cizelat între timp, exersându-l îndelung în oglinda prăfuită ce vă mințea mai ceva ca oglinda din Albă ca Zăpada. Dar v-ați încăpățânat! Al naibii, chiar v-a ieșit. E incredibil cum un inel și-o ceremonie pot curăța trecutul unei femei. Până și la rufe înălbitorul mai dă rateuri.

Nu disprețuiesc femeia. Nu pe aceea care nu pozează în vreo Sfânta Filofteia când avea pojar. S-ascunzi mizeria sub un preș pe care oricum l-au călcat mulți nu înseamnă nimic altceva decât să te cufunzi într-un rol plin de ipocrizie și falsitate pe parcursul căruia oricum vei ceda doar pentru că nimeni nu e actor la nesfârșit... n-am văzut vreun fake aproape la fel de reușit ca originalul. Mă-ndoiesc că voi, cele căror doar lumina stâlpilor de iluminat le mai luminează pașii destabilizați de atâtea chefuri sfârșite pe nu știu unde, ați fi! Privește în jur și respiră adânc. Vine. Fii atent și gata să o recunoști sub masca de „lady”, deși e un termen

ÎNAINTE DE A TE PRETINDE, PRIVEȘTE-TE ATENT ÎN OGLINDĂ! S-AR PUTEA SĂ TE UIMEȘTI ȘI TU!

Zapez, nu analizez, doar pentru că-

mi consider timpul mult mai valoros decât voi, astea care mai ieri săreați mai ceva ca pleoșnițele dintr-un pat într-altul și vă vedeați adorate, până azi când, găsită-v-ați un fraier domn ce v-a luat de bune, fără să-i pese de privirile ostentative ale celorlalți masculi rătăciți într-o piață de „mașini” mult prea uzate.

înțeles abstract de ea, specimenul feminin râvnit pentru ușurința cu care se lasă abordată. Nu doar de oricine, căci deh... nu chiar orice flămând își permite să se înfrupte din acele pulpițe exagerat de descoperite, indiferent de momentul zilei în care o zărești.

Urmărește spectacolul nonșalant pus în scenă de către ea, femeia devenită „etalon” din cauza bărbaților obosiți să mai depună eforturi pentru a o avea. Se vinde. Ieftin sau doar pentru plăceri, rareori zice nu. Ea știe să privească atent și să ațâțe prada care, sub impulsul testosteronului în exces și a palmaresului, ridică imediat capul.

Ea e neobosită... dar noi nu credeți că ne-am cam săturat? Deci, înainte de a te pretinde „doamnă”, privește-te atent în oglindă! S-ar putea să te uimești și tu!

ARTICOL DE: ALEXANDRA GUGIUMAN

22 CITY FILMS CINEMATECA

22

BLANCANIEVES

Mai știu că multe dintre acestea

au fost transformate de Hollywood în niște grotești apariții pline de efecte sonore și vizuale, cu multe abateri de la adevărul scris pe hârtie.

Așadar, mi-am propus să vă demonstrez că există și câteva abateri de la regula de mai sus, iar printre ele se numără Blancanieves. Această ecranizare spaniolă a mult cunoscutei Albă ca Zăpada a stat mult pe buzele și pe tastatura mea după vizionare și cred că merită să o mai laud încă o dată, doar ca să mă asigur că au auzit de ea suficienți cinefili.

Despre poveste nu pot să vă spun prea multe pentru că deja știți cam totul. Ceea ce este adăugat aici este un incipit mai uman și o profesie pe care Carmen (căci așa o denumește regizorul Pablo Berger pe Albă) nu o poate scoate din memoria sa pierdută: toreador. Fata este găsită

de o trupă de pitici circari care o ajută să își amintească trecutul pierdut în amnezie și de aici încolo asistăm la o amuzantă și tragică poveste cu elemente inserate din frații Grimm, dar și o dezvoltare foarte interesantă a tuturor personajelor.

Blanca este independentă și puternică, înconjurată de o aură protectoare, care uneori o va trăda pentru a lăsa loc tragediei în poveste. Encarna, mama vitregă, este vicleană, o femeie ciudată, dominatoare, care vrea doar să își ducă la bun sfârșit planul diabolic de a o ucide pe Blanca. Piticii, tatăl și orice altă arătare au rolul de a conduce acțiunea în direcția în care ne așteptăm să ajungă, într-un mod

ARTICOL DE: ADRIANA ZĂVOI

care tot ne va uimi în final. Există și un alt twist în acest film, însă unul care a fost planificat de regizor ca un mare statement în cinematografia zilelor noastre. Blancanieves este un film alb negru mut dorind să creeze o întoarcere în timpul Sevilliei din anii '20 și să ajute cinefilul să descopere mai mult decât filmul poate spune. Criticii au apreciat extrem de mult această mișcare și au ajuns să îl compare cu unele dintre operele lui Hitchcock.

Cam în acea direcție ne ducem cu pelicula despre care vom vorbi săptămâna viitoare, o întortocheată poveste despre o crimă în regia adoratului Pedro Almodovar, La Mala Educacion, dar până atunci, vă doresc vizionare fantastică!

ȘTIU CĂ V-AŢI PLICTISIT DE ECRANIZĂRILE POVEȘTILOR PE CARE LE AUZIM ÎNCĂ DIN COPILĂRIE ȘI PE CARE LE TRANSMITEM ȘI NOI MAI DEPARTE.

CITY FILMS PREMIERE

23

CINEMA CITY IAŞIIulius Mall Iași, tel. rezervări 0232-208 400 // www.cinemacity.ro

16 - 22 OCTOMBRIE 2015

TITLU Rating GEN ZILE "DIMINEAȚA 10:00 - 13:00"

"DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00"

"SEARA 17:00 - 24:00"

PREMIERĂCRIMSON PEAK 2D/CRIMSON PEAK 2D N-15 DR V - J 19:50, 22:50

PREMIERĂGANGSTERI DE LEGENDĂ 2D/LEGEND 2D N-15 BI

V, L - J 14:40 17:20, 20:00, 22:40

S - D 12:00 14:40 17:20, 20:00, 22:40

THE WALK:SFIDEAZĂ LIMITELE $ /THE WALK $ AG DR V - J 16:30 20:20

PAN: AVENTURI ÎN ŢARA DE NICĂIERI $/PAN $ AG AV

V, L - J 13:20, 15:40 18:00

S - D 11:30 13:20, 15:40 18:00

MARŢIANUL $/ THE MARTIAN $ AG AC, SF V - J 13:50, 16:40 19:30, 22:20

BLACK MASS: AFACERI MURDARE 2D/ BLACK MASS 2D N-15 AC, CR V - J 19:00, 22:30

BLINKY BILL: KOALA CEL POZNAŞ 2D DUBLAT/ BLINKY BILL THE MOVIE 2D DUBBED AG AN

V, L - J 15:10

S - D 11:10 15:10

INTERNUL 2D/THE INTERN 2D AP-12 CO V - J 17:10

EVEREST $ / EVEREST $ AP-12 AV, DR V - J 14:00 21:30

MUNE: GARDIANUL LUNII $ DUBLAT / MUNE, LE GARDIEN DE LA LUNE $ DUBBED AG AN V - J 13:10

ALBINUŢA MAYA $ DUBLAT/ MAYA THE BEE $ DUBBED AG AN, AV S - D 11:20

MINIONII $ DUBLAT/ MINIONS $ DUBLAT AG AN, CO S - D 11:50

CITY FILMS PREMIERE

25

CITY FILMS CITY FILMS PREMIERE

Titlul original: LEGEND

Regie: Brian HelgelandCu: Emily Browning, Tom Hardy, Colin Mor-gan, Taron EgertonBiografic, crimă, dramă. Durata: 131 minuteInspirat de fapte realeFilmul are la bază roma-nul “The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins”, scris de John Pearson.

Pe de altă parte, Reggie se îndrăgosteşte de Frances Shea şi se căsătoreşte cu ea, promiţându-i că va face doar afaceri legale. Astfel, cumpără şi conduce mai multe cluburi de noapte. Însă cum nimic nu durează o veşnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub ameninţări care apar din toate părţile. Investigaţia poliţiei ajunge tot mai aproape de adevăr, iar Ronnie este din ce în ce mai violent şi paranoic, cu tendinţe distructive care îl conduc la greşeli flagrante.

GANGSTERI DE LEGENDĂ

Regizat de Brian Helgeland,

„Gangsteri de legendă” spune povestea celor mai cunoscuţi infractori britanici, gemenii Reggie şi Ronnie Kray, în perioada lor de glorie de la jumătatea anilor ‚60.După ce Ronnie este eliberat din închisoare, cei doi fraţi încep să-şi consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraş. Celebri şi invidiaţi, aceştia îşi creează relaţii printre cei mai influenţi londonezi, se lăfăie în bogaţii şi par de neoprit.

Inspirat de fapte reale

Filmul are la bază romanul “The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins”, scris de John Pearson.

Titlul original: MACBETH

Regie: Justin KurzelCu: Michael Fassben-der, Marion Cotillard, Jack Reynor, Elizabeth Debicki, David ThewlisDramă. Durata: 113 minute

Într-un interviu acordat The Daily Mail, Fassbender spune despre Macbeth: „Suferă de tulburare de stres post-traumatic. Are sens, dacă stai să te gândeşti un pic (...) În zilele lui Macbeth ucideau cu mâinile goale sau împlântând o spadă în trup. Are aceste halucinaţii şi simte nevoia să se întoarcă la violenţă pentru a obţine claritate sau pace.”Un fim 20th Century Fox distribuit de Odeon. Doar in cinematografe din 16 octombrie.Facebook: OdeonFilm

MACBETHMichael Fassbender

este Macbeth, generalul scoţian din întunecata tragedie a lui Shakespeare. Epuizat de o lungă bătălie, generalul ajunge într-o pădure unde i se prevesteşte că va deveni regele ţării. Ros de ambiţie şi împins de la spate de soţia sa, Lady Macbeth (Marion Cotillard), generalul începe să plănuiască răsturnarea de pe tron a regelui Duncan.Justin Kurzel intenţionează să facă cinste sumbrei surse literare a ecranizării, iar așteptările sunt mari. La fel și șansele pentru un Oscar.

Scene de violență

Regizorul a încercat să ofere toate detaliile privind modul cum aveau loc războaiele în secolul 11, prin urmare filmului nu îi vor lipsi scenele doldora de sânge şi violenţă explicită.

26

CITY FILMS CITY FILMS PREMIERE

30

SUPER CHEF

BURNTSuper Chef Regie: John WellsCu: Bradley Cooper, Sienna Miller, Alicia VikanderComedie.

Chef-ul Adam Jones (Bradley Cooper)

a avut totul – şi a pierdut totul. Un adevărat rockstar cu 2 stele Michelin, dar şi cu obiceiuri nesănătoase pe măsură, fostul enfant terrible de pe scena resturantelor din Paris a făcut totul altfel, de fiecare dată, şi nu i-a păsat niciodată decât de emoţia creării unei explozii de gusturi. Era un star rock în bucătărie, cu apucături pe măsură, cu recitaluri de măiestrie gastronomică de neegalat, dar şi cu fiţe de divă. Adam Jones era un dictator în bucătărie, ce gătea de fiecare dată de parcă nu exista nimeni şi nimic mai important pe lume. Până într-o zi, când Adam Jones pierde totul şi e nevoit să se întoarcă la Londra, unde trebuie să ia totul de la zero. Drumul către ispăşirea păcatelor şi spre regăsire este infinit mai greu. Trebuie

să facă un lucru pe care nu l-a făcut niciodată: să ceară ajutor.Pentru a avea propria sa bucătărie şi a obţine cea de-a treia stea Michelin, va avea nevoie de tot ce e mai bun de partea lui, inclusiv de frumoasa Helene (Sienna Miller). „Burnt” este o poveste remarcabilă, amuzantă şi emoţională despre dragostea pentru gastronomie, iubirea dintre doi oameni şi importanţa de a primi o a doua şansă în viaţă.Oare îi va acorda

COOP DE FOUDRE În „Super Chef”, Coop a trebuit să lovească lumea rafinată a restaurantelor pariziene fără greş, direct la ţintă, ca un American Sniper. Şi tot în „Super Chef”, Coop a trebuit să-şi explo-reze slăbiciunile şi umanitatea, ca în „Silver Linings Playbook”. Evident, Adam Jones nu este un Limitless American Sniper cu dublă personalitate, dar trebuie să fie liniştitor atunci când rolurile - atât de diferite între ele - se înlănţuie, aducând experienţă şi maturitate.

frumoasă Helene (Sienna Miller) ajutorul cerut? Şi ce roluri vor juca Emma Thompson şi Uma Thurman în acest cuptor încins de emoţii contradictorii?Şi, finalmente, oare va reuşi Adam Jones să obţină cea de a treia stea Michelin, obsedantă şi parcă de neatins, sfântul Graal al tuturor Chef-ilor?Rămâne de văzut, rămâne de încercat, rămâne de savurat în „Super Chef”.

VEZI TRAILER:

CITY LIFESTYLESPORT, MODA, FRUMUSETE

31

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

Pentru reușitele profesionale, este recomandată munca în echipă. Dacă nu ai făcut-o deja, noi te sfătuim să te înscrii de pe acum pe listele de voluntari de anul viitor, pentru a da o mână de ajutor la buna desfășurare a Sărbătorilor Iașului și pentru a-ți exersa skill-urile de bun coechipier.

Este foarte posibil ca în această perioadă să găsești noi modalități de relansare în carieră, către zone care îți aduc mai mult profit. Pentru succes garantat, te sfătuim să analizezi comportamentul pelerinilor cu un ochi critic, din perspectiva unui marketer sau a unui om de business. O să ai ce să înveți!

În această lună, vor apărea tot felul de oportunități pentru Săgetători. Este important să te miști, să cunoști oameni, să nu stai pe loc și să nu lași ocaziile să treacă pe lângă tine. Prin urmare, dacă în toată aglomerația din oraș există o oportunitate pentru tine, suntem siguri că o s-o găsești!

Luna octombrie poate fi foarte fructuoasă pentru Tauri, inclusiv în planul veniturilor. De asemenea, este o lună foarte bună pentru exersarea activităților creative precum evitarea cu succes a centrului orașului sau găsirea de răspunsuri originale la întrebarea „De ce stau toți acești oameni la coadă?”

În luna octombrie, tot felul de planete se vor alinia, oferindu-le Fecioarelor multă energie, forță și încredere, îndemnându-le către acțiuni de amploare și către inițiative pline de curaj și avânt nemaiîntâlnit. Recunoaște: ai stat și tu la coadă cu pelerinii, nu-i așa?

Faci impresie (bună), oamenii te consideră o persoană inteligentă și sigură pe sine, care știe ce face și este demnă de respect. Și, dacă ai mai întârziat la serviciu sau la întâlniri din cauza pelerinilor, să nu-ți faci griji, da? Impresia bună a oamenilor despre tine va ține toată luna. Pe puțin.

A doua jumătate a lunii vine la pachet cu oportunități și succes în carieră. Nici cu banii nu stai prost, însă preferi să nu te lauzi prea mult cu reușitele tale. Părerea noastră e că e păcat să fii discret tocmai acum, când populația Iașului a aproape că se dublează pentru scurt timp. Dar tu alegi!

Această perioadă este favorabilă pentru examene, întâlniri, negocieri, prezentări. Excelezi în activitățile ce presupun îndemânare, flexibilitate corporală sau agilitate. La urma urmei, timp de mai bine de o săptămână, ai avut un oraș întreg la dispoziție pentru a te antrena și a-l străbate cu succes.

Pe tot parcursul lunii octombrie, Vărsătorii au succes în călătorii, dar și în preocupări intelectuale, culturale, legislative și spirituale. Prin urmare, dacă ai fost și tu unul dintre cei ce s-au așezat cuminți la coadă, să știi că nimeni nu te judecă. Noi toți suntem alături de tine! Ca o mare familie.

În sfârșit, te decizi să iei taurul de coarne și să rezolvi chestiunile acelea care-ți tot stăteau în cale și te împiedicau să evoluezi. Nimic nu te mai poate opri acum, nici aglomerația din trafic sau toate gunoaiele care acoperă străzile orașului, după retragerea puhoiului de credincioși.

Te avantajează activitățile colective, ai parte din plin de sprijinul oamenilor și îți dovedești calitățile înnăscute de lider și de organizator. Nu avem argumente solide, dar suntem destul de siguri că unul dintre criteriile în selecția echipei Sărbătorilor Iașului a fost ca oamenii să fie Scorpioni.

Luna octombrie a venit pregătită să-ți lărgească cercul de cunoștințe, să-ți aducă noi oferte de lucru, să te ajute să-ți găsești aliați puternici, consilieri competenți, clienți mai mulți, contracte mai profitabile. Noi te sfătuim să profiți de agitația din oraș; nu se știe niciodată de unde sare iepurele!

ZODIILE ȘI PELERINII

FIE CĂ NE DORIM SAU NU, PROASPĂT ÎNCHEIATUL PELERINAJ LA IAȘI NE-A INFLUENŢAT PE TOŢI. NICI UNA DINTRE ZODII NU A AVUT SCĂPARE.

HOROSCOP32 CITY ASTRO

CITY LIFESTYLESPORT, MODA, FRUMUSETE

33

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

34 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

34

Avem parte de momentul ăla din an când nu este

nici foarte cald să pleci de acasă dimineaţa doar într-o pereche de jeanşi și un tricou, însă nici foarte frig să apelezi la un palton de toamnă. Ce faci în acest moment? Te gândeşti să îți iei un sacou, dar parcă nu prea merge cu bluza colorată pe care o ai pe tine deja, sau poate totuși găsești un trenci care să nu fie foarte gros. Însă nici aceasta nu este o alegere prea bună, deoarece cu siguranţă îți va fi foarte cald în timpul amiezii.

Din fericire, designerii se gândesc la absolut tot ce avem noi nevoie pentru a ne simți bine, în orice moment al anului. Pentru zilele mohorâte de toamnă au

TOAMNA PURTĂM PONCHO

găsit o soluție vestimentară care îți va transforma o ținută simplă în una admirabilă.

Este vorba despre PONCHO. Nu este un element nou, însă felul în care a fost reintrodus în scena modei îl face să fie o noutate.

PONCHO-UL SEZONULUI TOAMNĂ - IARNĂ 2015/2016 SE ÎNCADREAZĂ ÎN URMĂTORII PARAMETRI:

1. Lungimea: pentru acest sezon alege un poncho supradimensionat, în stilul unei pături.

2. Culoarea: poți merge pe modele monocrome în culorile alb, crem sau negru.

3. Imprimeul: dacă la punctul 1 vorbeam despre forma poncho-ului care poate fi asemănătoare unei pături mai mici, în ceea ce privește imprimeul este obligatoriu să optezi pentru unul în carouri. Dacă ai optat pentru un model în carouri, ai grijă ca restul ținutei să fie într-o singură culoare.

Tu ce părere ai, crezi că un poncho se potrivește stilului tău vestimentar?

ARTICOL DE: ANDREEA SCARLAT

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

35

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

36

SEROUSSI – SINONIM PENTRU ELEGANȚĂ

Nici o piesă vestimentară

nu poate concura cu costumul în ceea ce privește potențialul de a pune în valoare fizionomia masculină sau de a „șlefui” personalitatea și a înzestra până și cele mai uzuale gesturi cu șarm și grație. Totuși, există o condiție neechivocă ce determină impactul pe care îl poate avea un costum: adecvarea mărimii, a croiului și a materialului în relație cu înfățișarea purtătorului și cu ocazia căreia îi este destinată ținuta.

Pe parcursul ultimilor 400 de ani, combinația de pantaloni, vestă și jachetă din același material a

www.seroussi.ro/en

evoluat considerabil , trecând alternativ prin etape de mai multă sau mai puțină popularitate.

Astăzi costumele propuse de Brandul SEROUSSI încorporează tot ceea ce înseamnă eleganță masculină. Totuși, este evident că un costum trebuie să îl reprezinte pe cel care îl poart; astfel, atunci când judecăm valoarea unui costum, ne referim nu doar la material și culoare, ci și la croială. De aceea, un alt mare atu al mărcii este că produsele Seroussi sunt confecționate în trei grupe de mărimi sau talii: Lung, Regular și Scurt, astfel venind în întâmpinarea greutății clienților de a cumpăra un costum care să le vină perfect și în care să se simtă mai mult decât bine.

Nu în ultimul rând, marca Seroussi a ales să producă unele costume în sistem Mix & Match, astfel că și acei clienți care poartă mărimi diferite la sacoul și pantalonii costumului să poată să își aleagă un outfit perfect.

Acum este rândul tău să alegi!Te asteptam cu drag în magazinul SEROUSSI din Palas Mall – Atrium Et.1

Facebook: Seroussi IasiUtile: 0731 21 26 89

CITY FOOD GASTRONOMIE

38

CELE MAI MESERIAȘE MÂNCĂRURI SUNT LA ATELIERUL DE BERE

Mult timp am ocolit Atelierul de Bere,

tocmai pentru că nu sunt așa de mare consumatoare a acestui produs. În schimb, am prieteni care au lăudat atât de mult acest loc, încât m-au convins să merg și eu și să încerc (măcar mâncarea). Au avut o idee foarte bună.

40 DE FELURI DE BERE

Atelierul de bere iţi face o ofertă pe care n-o poţi refuza: 40 de feluri de bere din care 8 sortimente la draught şi 32 la sticlă; este singurul loc din

HALBE FERECATE

„Strategia” halbelor ferecate este, de departe, preferata mea. La Atelierul de Bere, clienții fideli beneficiază gratuit de serviciul de ferecare al halbelor personale. Este singurul local din Iași care oferă o casetă ferecată pentru halba ta personalizată, cea care te reprezintă cu adevărat.

Pentru a beneficia de acest serviciu, nu trebuie să faci mare lucru. Trebuie doar să-ţi aduci de acasă halba ta preferată şi un lacăt pentru a ţi-o putea fereca. Cheile le ţii la tine iar la deschiderea sau închiderea casetei, barmanul îţi va spăla halba pentru a o putea utiliza cum se cuvine.

Iaşi in care se serveşte berea casei, o bautură bună cu un preţ mai mult decât prietenos.

Meniul nu conţine bere autohtonă de niciun fel. Tuborg şi Carlsberg sunt facute în România, în rest, toate celelalte sunt din import, inclusiv berea atelierului. Aceasta aparţine concernului Carlsberg şi este produsă special pentru restaurantele şi pub-urile cu care există un contract de colaborare strâns şi de lungă durată.

MÂNCĂRURI GĂTITE CU GRIJĂ

Prima oară când m-am uitat în meniu, ochii mei s-au îndrăgostit de felul în care este scris. Căci, la Atelierul cu Bere, vei putea comanda salate precise, mușchi de proletar, tot felul de crănțănele și de deserturi cu meșteșug sau cărnuri așezate frumos în sertarul cu șnițele.

Eu am comendat un pui meseriaș la cuptor care a ajuns în fața mea mult mai repede decât mi-aș fi imaginat și care avea un gust la fel de meseriaș ca și numele său.

CHIAR DACĂ NUMELE TE DUCE SPRE O ALTĂ ZONĂ, LA ATELIERUL DE BERE GĂSEȘTI MÂNCARE BUNĂ, ALĂTURI DE 40 DE FELURI DE BERE.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Utile: www atelierulde-bere.ro.

CITY FOOD GASTRONOMIE

40

UNDE ÎN IAȘI NE PUTEM LUA MICUL DEJUN?

Pentru mine, micul dejun este cea mai

importantă masă din zi. Mergând pe ideea „când mi-e foame, mă transform”, prefer ca transformarea să nu se producă de la prima oră a dimineții. De aceea, rareori sar peste micul dejun.

În unele dimineți mai leneșe, mă trezesc prea târziu pentru a-mi mai prepara eu ceva rapid, așa că găsesc soluții alternative. Una dintre ele este să-mi stabilesc întâlnirile în locuri în care știu că pot lua și micul dejun. Iar astăzi o să vă vorbesc despre câteva dintre ele. De asemenea, sunt și unele dintre cele mai recomandate localuri pe Tripadvisor.

ŢI SE ÎNTÂMPLĂ SĂ PLECI GRĂBIT DIMINEAŢA ȘI SĂ NU APUCI SĂ MAI MĂNÂNCI? AVEM CÂTEVA SOLUŢII PENTRU TINE.

LA FOLIE - CAFE PATISSERIE

Îmi place atmosfera din La Folie care mă duce cu gândul la diminețile însorite din Paris. Îmi place că pot savura o cafea bună și am de unde să aleg, dacă vreau să-mi iau micul dejun.

De obicei, dimineața nu-mi place să mănânc produse dulci; de aceea, la La Folie îmi încep ziua cu un croissant cu bacon sau cu somon și, uneori, cu un chicken quiche care-mi amintește de prima mea vizită în Franța, atunci când m-am îndrăgostit de acest preparat.

MIC DEJUN LATOUJOURS

Păstrez aerul parizian și mă îndrept către Restaurantul Toujours, unul dintre cele mai recomandate restaurante de pe Tripadvisor. Îmi place aici atmosfera și faptul că nu se fumează. Nimic nu este mai neplăcut pentru mine decât să inhalez fum de țigară la prima oră din zi.

Toujours este recomandat pentru varietatea de mâncăruri atent preparate, pentru eleganță și pentru servirea impecabilă.

MIC DEJUN ITALIAN LA DOPO POCO TRATTORIA

Pentru că încă mai este frumos afară și soarele de toamnă este călduț dimineața, îmi place să mai iau, din când în când, micul dejun pe terasă la Dopo Poco Trattoria. De altfel, și interiorul este deosebit și îmbietor, perfect pentru a-ți începe ziua cu bine.

Mâncarea este delicioasă, chelnerii sunt prietenoși și, de fiecare dată când merg acolo, plec însoțită de o stare de bine generală.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

4242

TAVI LAZĂR LIVE

Muzica este călă-toria mea! Am trăit și murit cu fiecare bucată a cântecelor, versurilor și acordu-rilor de chitară. După mai bine de 10 ani de amintiri și trăiri, sunt aici cu chitara mea, pregătit pentru noi provocări, pregătit să scriu o nouă pagi-nă a cărții vieții mele.

Când: 17 octombrie, ora 21:00Utile:Galeriile Phoenix

ZIUA SĂNĂTOASĂ

Echipa Fun&Food a

pregătit a doua ediție a unui eveniment realizat pentru ieșenii care își doresc soluții pentru o alimentație și un stil de viață sănătos.Astfel, aducem din nou împreună furnizorii produselor

Unde: Hotel Internațional, Sala MagnumCând: 18 octombrie, ora 10:00Utile:http://bit.ly/ZiuaSa-natoasa2

sănătoase locale și consumatorii lor într-o întreagă zi dedicată special degustării și informării prin seminarii, prezentări și ateliere cu specific.

Vă așteptăm cu smoothie-uri de legume și bunătăți vegetariene și raw-vegane special create pentru acoperirea diverselor carențe!

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

44

KANGOO JUMPS CU DANIEL DOROFTEA

Activitate cu intrarea liberă organizată special pentru cei ce nu au mai fost la orele de Kangoo Jumps cu Daniel Doroftea. 30 de locuri sunt disponibile iar pentru participa-rea la eveniment este nevoie de programare (pen-tru rezervarea ghetelor).

Unde: Fantastic Fit Copou sau Tudor VladimirescuCând: 18 octombrie, orele 18:30 sau 19:00Utile: Rezervări - 0741.080.817

ÎNSEMN - EXPOZIȚIE DE ILUSTRAȚII PE SEMNE DE CARTE

Adrian Serghie vă

invită la „ÎnSEMN”, o expoziție originală despre o existență lipsită de originalitate, ca a ta sau a celui de lângă tine. „ Nu sunt special. Nu am nimic diferit față de tine. ÎnSEMN e o expoziție despre

Unde: Cărturești PalasCând: 20 octombrie - 20 noiembrie

cum am fost ca să ajung aici, despre viața mea, despre lumea mea.”

Ce fac? De obicei trasez linii. Pe zgomot. Pe liniște. Pe hârtie. Pe ce vrei tu! Și când o fac, cu fiecare mm de dâră lăsată de creion pe foaie îmi derulez în cap viața în trei dimensiuni: trecut, prezent și viitor.

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

46

THE GARDENER JAZZ FESTIVAL - EDITIA II

Contextul cultural ie-

şean actual impune cu celeritate orga-nizarea unui festival de jazz, nu atât într-o formulă clasică de organizare, cât mai ales ca un pretext motivant de apropi-ere a muzicienilor şi a iubitorilor muzicii

Când: 22-24 octombrieUnde: Sala Studio TVR Iași, La BazăUtile: Facebook: The Garde-ner Jazz Festival

de calitate de fenomenul jazz.

ProgramJoi - Sala Studio, TVR Iași: Jazzisimo, A-C Leonte Quar-tet, Hot Club de BucharestVineri - Sala Studio, TVR Iași: Hippie Music (Germania), Sorin Romanescu și Elena Morariu, Viorica Pintilie TrioSâmbătă - La Bază, OPIS Band Jam session

DEGUSTARE DE VINURI AVINCIS

Asezonate perfect cu rafinamentul și savoarea meniului special creat de bucătarii premiați ai Restaurantului Panoramic, soiurile Cramei Avincis vor desăvârși o cină savurată la înălțime, pe cele mai fine acorduri de pian.

Unde: Restaurant PanoramicCând: 22 octom-brie, ora 19:00Utile: Preț - 65 lei; Rezervări - 0232 20 50 13

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

48

LEX HOBBY CON 2015

Anul acesta o să avem foarte multe surprize pentru voi în materie de benzi desenate, board games, trading card games, figurine colectionabile și multe multe alte lucruri interesante ca invitați speciali.

Intrarea este liberă la evenimentul mare.

Când: 31 octombrie - 1 noiembrieUnde: Iulius MallUtile: www.facebook.com/lexhobbystore

MUȘCAT DE RÂS - DORU OCTAVIAN DUMITRU

Doru Octavian

Dumitru a absolvit Facultatea de Instalații, dar nu a profesat niciodată ca inginer.

După cum declara într-un interviu, în 1991 a plecat în SUA,

Când: 30 octombrie, ora 21:00Unde: Hunter's PubUtile: Rezervări - 0752 005 052

pentru a învăța comedie de la actori de marcă, precum Martin Lawrence, Chris Rock, Billy Crystal sau Whoopie Goldberg și a umblat prin baruri în care se țineau show-uri de stand-up comedy.

În prezent susține numeroase spectacole în Canada, unde s-a stabilit la Toronto.

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

49

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

50

BROMANIA LIVE COMEDY SHOW #CUDETOATE

Clubul Interact Iasi vă invită la cel mai tare show de stand-up comedy al anului, susținut de BRomania (Matei Dima). Puțini îl cunosc sub numele lui real de Matei Dima, el fiind recunoscut mai mult ca tipul ce face filmulețele amuzante care au acaparat internetul.

Unde: Casa de Cultură a SindicatelorCând: 31 octombrie, ora 18:30Utile:Rezervări - 0749894296, 0735157014, 0733103831, 0736372658

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

51

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

52

Unde: Sala SporturilorCând: 19 noiembrie, ora 19:30Utile: Preț bilet - 30, 50, 100 lei

După lansarea noului single

Ștefan Bănică -“Gură, taci!” în Deşteptarea, artistul anunţă că porneşte într-un turneu național, care va cuprinde opt orașe.

„Tu îi vorbești inimii, îi spui ce simți, dar mintea îți ordonă “gură, taci!”, lucru

care ni se întâmplă tuturor în viața de zi cu zi. “Gură, taci!” poate avea foarte multe sensuri, mai ales în contextul actual politic, social, monden etc. Piesa e veselă, plină de ritm și energie. Iar videoclipul a fost una dintre cele mai

relaxante filmări din ultimii ani, ne-am distrat toți. Sper să vă placă noul meu cântec și aștept cu nerăbdare să ne întâlnim în sălile de spectacol și să trăim împreună, prin muzică, seri de de neuitat!” – a declarat Ștefan Bănică.

CONCERT ȘTEFAN BĂNICĂ

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

53

IAȘI 16 - 29 OCTOMBRIE, 2015

AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

54

EDIŢIA de IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 21 (304), 16 - 29 octombrie 2015ISSN 2392 – 7186

Editată de: MeetPoint Media

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

FRIDAY NIGHT OPENING PARTY

@FRATELLIFratelli Lounge & Club Iasi

Publisher: Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.930

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0753.097.287

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Adriana este o cinefilă pasionată de filmele europene și asiatice, care crede că s-a născut într-o epocă greșită. Recent s-a îndrăgostit de tatuaje și de Olanda, iar de acolo vă transmite gînduri pline de scene premiate la Cannes.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

ALEXANDRA GUGIUMAN

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ADRIANA ZĂVOI

IRINA ȘUBREDU

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR