Viziune Noua 2014

22
O nouă viziune asupra noului an (I) - 2014, ANUL MARILOR DECIZII - E vremea marilor schimbări. Planeta Saturn se află în Scorpion şi impune claritate şi consecvenţă. Va trebui să luăm hotărâri care s-ar putea să ne schimbe viaţa. Cine îşi ia această răspundere va câştiga - Interpretările zodiacale pentru anul ce tocmai a început sunt diferite. În vreme ce unele dintre ele vorbesc despre un veritabil război stelar, altele prezic un an energic şi echilibrat, care ne va pune în faţa unor decizii fundamentale. Este şi cazul variantei pe care v-o prezentăm, preluată dintr-o revistă de specialitate germană. Depinde de dvs., dacă vă veţi recunoaşte în ea sau nu. BERBEC (21 martie-20 aprilie) Un nou elan în iubire şi în carieră În primul moment, se pare că nimic nu funcţionează pentru dvs. în 2014. Asta vă enervează, fiindcă nu puteţi suferi ca totul în jur să fie inert şi căldicel. V-aţi născut sub cel dintâi semn al zodiacului, aşadar, vă caracterizează iniţiativa, neastâmpărul la start, plăcerea de a porni la atac încă înainte ca ceilalţi să se trezească din somn. Deviza dvs. este: "Cu toată forţa înainte!". Iar asta n-are de-a face cu agre-

description

articol

Transcript of Viziune Noua 2014

Page 1: Viziune Noua 2014

O nouă viziune asupra noului an (I) - 2014, ANUL MARILOR DECIZII

 - E vremea marilor schimbări. Planeta Saturn se află în Scorpion şi impune claritate şi consecvenţă. Va trebui să luăm hotărâri care s-ar putea să ne schimbe viaţa. Cine îşi ia această răspundere va câştiga -

Interpretările zodiacale pentru anul ce tocmai a început sunt diferite. În vreme ce unele dintre ele vorbesc despre un veritabil război stelar, altele prezic un an energic şi echilibrat, care ne va pune în faţa unor decizii fundamentale. Este şi cazul variantei pe care v-o prezentăm, preluată dintr-o revistă de specialitate germană. Depinde de dvs., dacă vă veţi recunoaşte în ea sau nu.

BERBEC(21 martie-20 aprilie)

Un nou elan în iubire şi în carierăÎn primul moment, se pare că nimic nu funcţionează pentru dvs. în 2014. Asta vă enervează, fiindcă nu puteţi suferi ca totul în jur să fie inert şi căldicel. V-aţi născut sub cel dintâi semn al zodiacului, aşadar, vă caracterizează iniţiativa, neastâmpărul la start, plăcerea de a porni la atac încă înainte ca ceilalţi să se trezească din somn. Deviza dvs. este: "Cu toată forţa îna-inte!". Iar asta n-are de-a face cu agresivitatea pe care unii i-o reproşează Berbecului. Nu vă atrag doar viziunile grandioase, ci şi demersurile mărunte, uşor naive - delicate şi totuşi pline de curaj, cum sunt primele plante ce luptă să iasă la lumină prin pământul încă îngheţat, în intervalul în care v-aţi născut dvs. Exact asta aveţi de învăţat, vreme de şase luni, în 2014: să aveţi răbdare, să nu porniţi la drum, ci să acumulaţi deocamdată forţă şi idei, pentru ca, la finele acestei perioade de aparentă lâncezeală, să fiţi pregătit pentru ceea ce va fi nou. Prea fad pentru o existenţă de berbec? Rutina şi mărunţişurile zilnice v-au displăcut întotdeauna. În acelaşi timp, sunteţi mai vulnerabili decât aţi vrea să recunoaşteţi. Dar, îndată ce v-aţi fixat o ţintă, puteţi deveni surprinzător de blând.

Page 2: Viziune Noua 2014

 Deja în martie, veţi trăi iubirea altfel decât de obicei - şi anume, ca pe un sentiment cald, de fericire, deşi în exterior nu se va schimba nimic. Dacă vor apărea dezacorduri în relaţie, discuţiile lămuritoare vor fi atât de paşnice, încât nu vor provoca suferinţă. Totuşi, dvs. staţi ca pe ghimpi. Aveţi nevoie de acţiune. Şi de o armă de luptă. Vreţi să ardeţi ca o flacără. Rutina prelungită vă sufocă elanul.De la mijlocul lui iulie, apar schimbări benefice. Din nou, un succes vizibil! Astrele vă fac promisiuni frumoase: veţi fi avansat, ceea ce înseamnă şi bani mai mulţi. Sunteţi solicitat ca îndrumător. În cazul în care vă deschideţi o firmă, contractele nu vor întârzia. Vă redobândiţi energia. Şi, odată cu ea, carisma erotică. Berbecii singuri vorbesc mai mult ca de obicei des-pre căsătorie (căci şi asta trebuie spus: Berbecii sunt mult mai romantici decât par), iar în cupluri se flirtează intens. Reţinerile şi imobilitatea dispar. Acum trebuie să fiţi atent ca pofta de viaţă şi de acţiune să nu vă ardă cumva siguranţele. Însă nu înclinaţi spre gesturi pripite şi superficiale. Nu vă simţiţi supus la presiuni, ci total liber. Dacă lucraţi în publicitate, veţi fi mai apreciat ca oricând. Această siguranţă de sine aduce inspiraţie şi relaxare în viaţa dvs.Septembrie va deveni cea mai fierbinte lună a iubirii. Aventurierul din dvs. îşi dezvăluie latura romantică, visează chiar să pună luceferi în palma iubitei. Dar şi în rest, anul vă rezervă întâlniri rodnice. De exemplu, o colaborare deosebit de constructivă şi eficientă cu o Balanţă, poate şi cu un Leu, care vă va încuraja să faceţi schimbări esenţiale în viaţa dvs. Astfel, este posibil ca, la sfârşitul anului 2014, să vă rupeţi cu totul de trecut - în profesie, ca şi în iubire. Şi se prea poate ca asta să nu vă întristeze, ci să răsuflaţi uşurat.

TAUR(21 aprilie - 20 mai)

Viaţa are din nou gustul succesuluiNu vă număraţi printre zodiile care iau decizii prea uşor. Aveţi nevoie de timp ca să decideţi între "da" şi "nu". Vreţi să alegeţi cum e mai bine. Dacă alternativele nu promit suficient suc-ces, mai bine renunţaţi la decizii. Aşa se explică faptul că în primele luni ale anului vă aflaţi în expectativă. Până în mai, nu vă veţi concentra suficient la ceea ce aveţi de făcut - fie că e vorba de profesie, fie de probleme sentimentale. Şi nici nu va fi necesar să parcurgeţi agenda astrologică a unui an guvernat de Saturn, în care vi se cere un bilanţ riguros al vieţii, deoarece veţi şti şi singur că unele lucruri nu merg deloc bine. Prea puţin entuziasm când vă apucaţi de muncă. Prea mare apetenţă pentru distracţii şi pentru căile cele mai uşoare. Aceeaşi dezordine în sentimente ca şi în hârtiile de pe birou. Şi, dacă interpretăm corect previziunile astrelor, vor exista şi unele complicaţii în dragoste, poate chiar veţi duce în secret o viaţă dublă.

Page 3: Viziune Noua 2014

 Prin urmare, începând chiar de acum, aveţi multe de debarasat şi multe de pus la locul lor în viaţa dvs. S-ar zice că în ultimul timp n-aţi nimerit cadenţa corectă, deşi, în general, sunteţi o persoană extrem de realistă, prudentă, perfect organizată şi cu picioarele pe pământ. Câtă vreme extrasele de cont sunt în ordine, taurii nu prea înclină să-şi analizeze viaţa. O fac abia atunci când se aleg cu vânătăi şi julituri - din cauza unor şicane, a necazurilor cu şefii, a certurilor din familie sau a propriilor stări depresive.S-ar putea ca şi dvs. să purtaţi până în aprilie 2014 masca veseliei, deşi îndoieli tot mai mari vă tulbură liniştea. Dar veţi ieşi cu bine la liman, nu numai fiindcă Jupiter vă oferă mereu clipe de fericire neaşteptată, ci în primul rând pentru că un taur tipic se află necontenit în căutarea echilibrului dintre sârguinţă şi bucuria simţurilor. În cele din urmă, veţi vedea: cine reuşeşte, până la începutul lui mai, cel mai târziu, să fie mai ordonat la muncă şi mai serios în iubire va avea parte de o mulţime de schimbări minunate.În mai, veţi trăi momente de mare satisfacţie la serviciu, vă veţi simţi omul potrivit la locul şi timpul potrivit (că tot veni vorba, poate aţi mai putea face unele retuşuri la punctualitate). În iunie, urmează o perioadă magică în iubire, cu inima în galop, la cei singuri, şi cu sentimentul mângâietor de apartenenţă reciprocă, la cupluri.Şi chiar dacă nu veţi fi cu totul scutit de griji, viaţa va căpăta mereu mai mult, de la o lună la alta, gustul succesului. Vor ieşi în evidenţă toate trăsăturile pozitive ale taurului: încredere în sine, stabilitate, destoinicie, răbdare, simţ artistic, veselie, dragoste de natură. Chiar dacă se va întâmpla să treceţi printr-un faliment, vă vor intra mai mulţi bani în casă. Şi, în sfârşit, veţi îndrăzni din nou să visaţi la acele lucruri la care n-aţi renunţat niciodată: să vă odihniţi întins pe iarbă, cu gândurile aiurea, să fiţi şi un pic sentimental, dar totodată să nu vă scăpaţi din ochi agoniseala de-o viaţă. Şi, de asemenea, să fiţi un partener fidel şi generos. Însă nu se ştie sigur dacă, la capătul anului 2014, vorbim de iubirea veche sau de una nouă.

GEMENI(21 mai-21 iunie)

Puneţi-vă centura! Zborul dvs. la mare înălţime continuăDacă în anul care tocmai a început vă veţi privi în oglindă, veţi vedea o personalitate fascinan-tă: pe dvs. înşivă, respectiv, celălalt geamăn, pe care de regulă îl ţineţi la distanţă şi de aceea nu-l cunoaşteţi prea bine. Aşadar, o privire autocritică asupra propriei persoane vă va descoperi unele lucruri care vă vor irita, însă pe de altă parte, vă vor face şi mai atrăgător de-cât până acum pentru cei din jur, în a doua jumătate a anului 2014. Şi aşa vi se va îndeplini iarăşi visul de a fi iubit şi admirat. Căci, în ultima vreme, v-aţi temut că aplauzele din jurul dvs. s-au stins pentru totdeauna.

Page 4: Viziune Noua 2014

 Aţi resimţit dramatic lipsa confirmării din afară, care constituie pentru dvs. un stimulent preţios. Însă în 2014, vă veţi continua netulburat evoluţia pe orbita succesului, chiar dacă le lăsaţi celorlalţi impresia că sunteţi mai fragil, mai romantic, mai prevenitor, cucerindu-i totuşi cu principalele dvs. calităţi: plurivalenţa sclipitoare şi gândirea logică.Trebuie să fie uneori greu de suportat acest sentiment de convieţuire a cel puţin două fiinţe într-una singură. O persoană care abordează realitatea în spirit analitic şi alta care se încrede în intuiţia ei, luând câteodată decizii foarte rapide, ce pot părea superficiale. Chiar şi cei care vă iubesc sunt adesea uimiţi de repeziciunea cu care le oferiţi sau le retrageţi afecţiunea. De ce procedaţi astfel? Pentru că gemenii se tem cumplit de o implicare afectivă prea mare.Nici respectarea unor principii inflexibile nu vi se potriveşte, ci vă face să vă simţiţi încorsetat. În schimb, iubiţi impetuozitatea Berbecului, mărinimia Leului, imprevizibilitatea excentrică a Vărsătorului, dar încă mai mult aspiraţia spre înălţimi a Săgetătorului.E greu de presupus că nu veţi acorda şi dvs. mai multă atenţie iubirii în 2014. Dorurile reprimate vor izbucni şi îşi vor spune cuvântul. Nu veţi mai transfera în plan abstract toate întâmplările din jurul dvs. Vi se vor redeştepta amintiri din copilărie. Veţi găsi curajul de a vorbi deschis despre tainele inimii dvs., fără nuanţa ironică pe care o folosiţi de obicei drept scut. Astrologii au tras concluzia că aceasta se poate finaliza cu o căsătorie, poate chiar cu dorinţa de a avea un copil.Începând din iulie, vă puteţi aştepta la o nouă ascensiune profesională şi mult succes în context social. Principalele planete s-au hotărât să vă răsfeţe: Marte îndeamnă încă din luna martie cuplurile să petreacă mai mult timp împreună, iar persoanele singure vor începe să se gândească la o logodnă. În cursul verii, Uranus le va transforma tuturor îngândurările saturniene în speranţe dulci.Din septembrie, Jupiter contribuie şi el cu şanse de reuşită, dacă vă căutaţi o locuinţă sau vă gândiţi la un nou proiect. Pe când în februarie aveaţi nevoie de două-trei încercări până să duceţi un lucru la bun sfârşit, acum par să fie puse jaloanele pentru un viitor lipsit de probleme. Şi, într-adevăr, prietenii şi colegii vă privesc cu alţi ochi. Din octombrie, vă veţi îmbăta, pur şi simplu, de fericire. Asemenea sentimente le-aţi fi luat în zeflemea altădată.

RAC(22 iunie-22 iulie)

Atâtea şanse n-aţi mai avut nicicând!Starea de spirit a unui Rac este rareori stabilă. Oricât de promiţător pare să fie pentru dvs. anul 2014, tocmai fiindcă urcaţi la o altitudine impresionantă, vă înspăimântă gândul că de acolo, de sus, căderea poate fi mult mai periculoasă. De aceea, vă doriţi să aveţi cât mai curând un teren sigur sub picioare. Iar dacă aţi ajuns la locul râvnit, pe o plajă însorită ori în şezlongul confortabil de acasă, vă visaţi iarăşi în altă parte, fiindcă inactivitatea permite gândurilor

Page 5: Viziune Noua 2014

tulburi să vă copleşească. Uneori vă precipitaţi să vă faceţi bagajul doar fiindcă telefonul dvs. mobil a rămas mut. Fără comunicarea permanentă cu cei dragi, vă simţiţi pierdut.

 Nici nu e de mirare: micul crustaceu de la care provine numele zodiei dvs. poartă amprenta unei dualităţi: el nu e propriu-zis un locuitor al apelor, dar nici al uscatului, şi se crede mereu împresurat de inamici. Înaintează prudent - trei paşi înainte, doi paşi înapoi - şi nu se deplasează niciodată direct către ţinta lui, ci pe ocolite, pentru a-şi păcăli eventualii urmăritori în privinţa direcţiei în care merge.Acest model comportamental nu vă este necunoscut. Dvs. sunteţi un om deosebit de sensibil, nu părăsiţi niciodată pe cineva la nevoie, sunteţi capabil, imaginativ, foarte ataşat de familie şi de prieteni, vă puteţi distra uşor invitaţii o seară întreagă cu anecdotele dvs. - şi în acelaşi timp, vă urmăreşte perpetuu convingerea pesimistă că la capătul drumului vă pândeşte un dezastru inevitabil.Însă acum aveţi în faţă un an care vă promite o fericire perfectă, până în vară, iar apoi o perioadă de echilibru interior. Cum îl veţi întâmpina pe 2014? Unii astrologi prevăd că veţi deţine primul loc în clasamentul şanselor, deoarece vă bucuraţi de atenţia unor planete bine-voitoare. Chiar şi Saturn vă protejează. În alte predicţii se subliniază faptul că dvs. înşivă vă prilejuiţi aceste şanse, printr-o hărnicie şi o putere de rezistenţă ieşite din comun.Trebuie adăugat că rareori aţi avut perspective atât de bune în iubire. În luna iunie, veţi trăi aievea un basm. În august, inima vă va tresălta de fericire, pentru că fie va începe o poveste fantastică de dragoste, fie partenerul ideal, pe care l-aţi găsit mai demult, vă va da sentimentul că puteţi conta pe el până la sfârşitul vieţii. În plan erotic, lucrurile funcţionează întotdeauna bine cu persoana în care aveţi încredere. Peştii şi Fecioarele se vor număra printre favoriţii dvs. în 2014, deoarece veţi avea sentimentul că iubirea lor nu vă limitează libertatea. Racii doresc să-şi păstreze mobilitatea - inclusiv mentală - aşa încât le face plăcere, în primul rând, compania unor oameni care îi stimulează intelectual.La un moment dat, veţi admite, totuşi, că, în pofida temerilor care vă bântuie, aţi ajuns într-o etapă minunată a vieţii dvs. Succesul vă e asigurat. Cariera avansează, în special pentru Racii tineri. Cei maturi îşi dau seama cât sunt de apreciaţi. Şefii vă încredinţează cele mai importante sarcini. Prietenii vă socotesc un om cam ciudat, dar serios şi de nădejde. Vă simţiţi în căminul dvs. ca într-un cuib cald. Şi aveţi întotdeauna la îndemână umorul dvs. rafinat, care vă salvează de descurajare, în clipele când vi se strecoară iarăşi în suflet teama că unul sau altul ar putea să vă pună piedici, să vă trădeze, sau să mimeze o afecţiune bazată pe interes.

LEU(23 iulie-23 august)

Primiţi cadou un plan al fericiriiAcesta va fi un an neobişnuit pentru dvs. Veţi trăi momente în care, aparent, totul va stagna. În iubire, ca şi în profesie. Totuşi, din această acalmie vor rezulta mari realizări. Din când în

Page 6: Viziune Noua 2014

când, vă va enerva faptul că, din direcţii neaşteptate, se vor ivi dezamăgiri ce vă vor întuneca viaţa de toate zilele. Tocmai aţi sperat că evenimentele din existenţa dvs. se vor pune în mişcare. V-aţi dorit să navigaţi pe o ambarcaţiune de curse, nu pe o iolă - şi vă pomeniţi că o simplă rafală de vânt vă doboară catargul...

 Uluitor este însă faptul că orice se întâmplă pare să facă parte dintr-un plan vast al fericirii. Cândva, mai târziu, recapitulând anul 2014, veţi observa că niciodată până acum nu s-au pus atâtea jaloane pentru viitorul dvs. ca în această perioadă.Întrucât aproape toate forţele cosmice dăruiesc leilor numai lucruri bune, nu vă va lipsi nimic. În viaţa dvs. îşi va face apariţia omul la care aţi visat mereu - fie iubirea cea mare şi adevărată, fie un mecena sau un partener de afaceri care vă ridică ideile şi aptitudinile la un nivel superior, ce v-ar fi fost inaccesibil fără ajutorul lui. Soluţiile pentru toate aspiraţiile dvs. sunt mai aproape decât au fost vreodată.Vă întrebaţi, neîncrezător, ce caută în acest joc favorabil al destinului o dispută cu prietenii, poate chiar o trădare în dragoste? În 2014, v-am sfătui să vă puneţi întrebările invers: nu era în sfârşit timpul să faceţi nişte clarificări, eventual să lăsaţi mintea să vorbească în locul inimii şi să trageţi o linie de final? Unele cupluri trăiesc astfel o renaştere a iubirii lor. Şi chiar dacă s-ar ajunge la o ruptură: câteodată, despărţirea are sensul unei eliberări. Ceva asemănător li se întâmplă şi persoanelor singure: poate că la începutul anului, situaţia nu e tocmai încurajatoare în relaţia actuală, însă pentru luna martie, se anunţă debutul unei schimbări. O iubire se sfârşeşte, alta începe. Mai întâi discret, apoi cu mai multă forţă şi, cel mai târziu în august, inima dvs. va arde vâlvătaie. Va fi minunat. Bucuraţi-vă din plin de darurile vieţii.Dacă un om - bărbat sau femeie - are talentul de a face dintr-o iubire ceva grandios şi magic, dvs. sunteţi acela. Aveţi generozitatea necesară, ştiţi să oferiţi protecţie şi să daţi persoanei iubite sentimentul că i se deschide în faţă un viitor splendid. Fireşte, uneori e dificil să nu de-cepţionezi pe cineva căruia i-ai creat asemenea aşteptări. Dar în 2014, dvs. inspiraţi atâta încredere şi siguranţă încât se vor apropia de dvs. şi oameni care vă vor ajuta să aveţi succes profesional şi social. Vă vor fi preţuite înzestrarea, ideile şi, de asemenea, prestanţa cu care vă pricepeţi să susţineţi proiecte umanitare. Deci, aruncaţi peste bord toate grijile mărunte în 2014. Păstraţi-vă calmul. E mare nevoie de personalităţi cu stil, pe care oamenii să le poată admira. De la 15 iulie, vă veţi afla într-un progres continuu. Iar astrele vă promit că tot ce vi s-a întâmplat parcă de la sine va deveni o temelie solidă a viitorului dumneavostră.

FECIOARĂ(24 august-23 septembrie)

O porţie suplimentară de poftă de viaţăÎncă sunteţi încordat. Au existat unele lucruri noi în viaţa dvs. şi e posibil ca anumite evenimente să vă fi făcut să vă ascundeţi sub plapumă, ca un copil părăsit. Bucuraţi-vă: în

Page 7: Viziune Noua 2014

2014 veţi beneficia de atâţia protectori, încât veţi avea din nou chef să dansaţi. Astrele au, într-adevăr, cele mai bune intenţii. Planeta fericiri, Jupiter, vă sprijină cu o cascadă de şanse neaşteptate. Neptun vă va alunga toată crisparea. Chiar şi temutul Saturn se va purta grijuliu cu dvs. Într-un cuvânt: veţi redeveni cel dintotdeauna - rezervat, ce-i drept, cerebral, însă şi dispus să slăbiţi frâiele din când în când. Ştiţi, doar, că exuberanţa vă prinde de minune, toc-mai fiindcă lumea aşteaptă de la dvs. să fiţi o întrupare a tuturor virtuţilor. Nu vă temeţi să-i surprindeţi pe cei din jur. Arătaţi-le că sunteţi în stare nu numai să dansaţi o învârtită fierbinte, dar şi să deşteptaţi visuri tainice, alunecând în ritm de tango pe parchet.

 De mult n-aţi mai avut o asemenea încredere în sine. Veţi izbuti din nou să gestionaţi cu calm eventualele accidente de parcurs. Cu viziunea dvs. realistă, ştiţi mai bine ca oricine altcineva că nimic nu e perfect pe lumea asta.În 2014, veţi avea convingerea nestrămutată că, în clipa când s-a închis o uşă, se va deschide alta şi există suficiente motive să adoptaţi o astfel de atitudine şi în iubire. Deja, începutul de an vă îndeamnă să vă apropiaţi de oameni, făcând uz de tot farmecul dvs. personal. Chiar dacă, în martie mai ales, veţi reacţiona cu un refuz prompt la avansurile sentimentale - aceasta vă creează o aură de seducător, care face să bată mai repede, în special, inimile Capricornilor, căci o asemenea combinaţie de sobrietate şi pasiune ascunsă este irezistibilă pentru persoanele născute în ianuarie. S-ar putea ca şi un Berbec să-şi dispute favorurile dvs., ceea ce nu e rău, căci el vă poate face, ca nimeni altul, să vă depăşiţi reţinerile. Nativii din Taur vă admiră dintotdeauna, numai că în 2014 vor fi incapabili să vă insufle optimism, având ei înşişi nevoie de consolare.Câteva zile din mai vor fi atât de îmbătătoare, încât tot ce vi se va întâmpla atunci va fi minunat. Însă, deocamdată, pare să vă preocupe exclusiv cariera. Totuşi, din octombrie, vă veţi da seama că se anunţă şi în iubire ceva de durată.Faptul că vă concentraţi mai mult pe succesul profesional şi material corespunde profilului dvs. psihologic. Pur şi simplu, nu puteţi fi altfel, trebuie să vă osteniţi metodic, cu ordine şi disciplină, pentru a vă asigura un viitor confortabil. Roadele vor fi excelente în 2014: din punct de vedere material, nu vă puteţi dori mai mult. În plan profesional, trendul ascendent va continua şi în 2015. Potenţialul dvs. va creşte continuu, deoarece niciun alt semn zodiacal nu acţionează atât de sistematic şi chibzuit şi nu este aşa avid de cunoaştere. Însă dvs. primiţi şi o porţie suplimentară de poftă de viaţă: vă veţi simţi într-atât de bine în pielea dvs., încât veţi tolera câteodată şi puţină dezordine - în bucătărie, în e-mail-uri, chiar şi în suflet. Grozav! Nu vă vine să credeţi câtă lume e încântată de aşa ceva.

Gilda Fildan

Page 8: Viziune Noua 2014

O nouă viziune asupra noului an (II) - 2014, ANUL MARILOR DECIZII

 BALANŢĂ

(24 septembrie - 23 octombrie)

O energie nouă vă poartă din succes în succesAcesta va fi un an cu totul special pentru dvs. Aveţi o enormă încredere în sine. Vă implicaţi pretutindeni. Când vi se pare că e nevoie, bateţi zdravăn cu pumnul în masă. Asta vă face bine, dar iscă pe de altă parte conflicte, ceilalţi fiind uimiţi de lipsa dvs. de menajamente. Ei vă cunoşteau doar în ipostaza de fiinţă aproape angelică, atentă să se exprime întotdeauna cu diplomaţie, pentru a nu tulbura cumva armonia. Dar în 2014 există în dvs. o energie cum n-aţi mai simţit de mult, care vă îndeamnă iarăşi la acţiune.Sunt solicitate acum toate aptitudinile dvs. deosebite: fineţea stilului, flerul în relaţiile interumane, simţul estetic, priceperea de a detensiona atmosfera în confruntări, ca şi talentul de a alătura lucruri care altora li se par incompatibile. Cei ce au spus mereu despre dvs. că sunteţi ezitant şi reflectaţi prea mult înainte de a lua o hotărâre se vor mira acum. În primul rând, aveţi atâta elan, încât deciziile dvs. vor fi foarte rapide. În al doilea rând, vor înţelege şi ceilalţi că e util să analizezi atent detaliile.Dacă în ultimul timp aţi fost puţin nesigur în iubire, în 2014 aţi putea provoca uimire şi în această privinţă. O relaţie existentă îşi va recăpăta prospeţimea, tocmai datorită apetitului dvs. surprinzător pentru mici ciorovăieli. Prea multă vreme v-aţi îngrijit mai mult de alţii decât de propria persoană. Formulaţi-vă clar cererile. La început, partenerul va fi puţin dezorientat, căci aştepta de la dvs. o atitudine veşnic altruistă.În 2014, admiratorii vor sta la coadă, şi nu numai la Balanţele singure. Planeta Marte vă înflăcărează temperamentul. Sunteţi mai destins ca de obicei, se simte că v-aţi uşurat de mult balast sufletesc. Poate că pentru unii observatori păreţi mai puţin distant decât până acum. Poate că veţi fi mai îngăduitor cu partenerul, atunci când el nu corespunde în orice situaţie idealurilor dvs.

Page 9: Viziune Noua 2014

 Fapt este că aveţi un farmec rebel, un aer de insolenţă simpatică, iar acesta nu va lăsa rece pe nimeni. De aceea, pentru multe Balanţe, prima jumătate a anului va fi una foarte animată erotic: cuplurile căsătorite vor avea o a doua lună de miere, în special în toiul verii. Astrologii socotesc că, îndeosebi de la mijlocul lui iulie până la mijlocul lui septembrie, vă sunt rezervate toate locurile din al nouălea cer, de asemenea, şi binecunoscuţii fluturi în stomac. Deci, nu vă mulţumiţi doar să visaţi că această stare de plutire va dura etern - credeţi cu toată tăria în iubirea dvs. şi arătaţi-o prin gesturi concrete.Şi în profesie a sosit momentul să primiţi ceea ce vi se cuvine. Nu speraţi doar succese, dar fiţi ferm convins că le veţi avea. Saturn vă dăruieşte mai multe şanse în 2014. Uranus anunţă schimbări radicale, ceea ce pentru dvs. înseamnă ascensiune. Consideraţi că e vorba de un şir de întâmplări norocoase? Eroare. Ceea ce vă aşteaptă reprezintă recompensa eforturilor pe care le-aţi depus în decursul timpului. În concluzie, vă puteţi relaxa, lăsând deoparte mănuşile de box. Un singur avertisment: aveţi grijă cum vă investiţi banii.

SCORPION(24 octombrie - 22 noiembrie)

Favoritul nr. 1 al stelelorCei mai mulţi astrologi prezic un an extrem de interesant pentru dvs., vă numesc chiar "favoritul nr. 1 al stelelor" în 2014. Alţii sunt de părere că Saturn se va ocupa asiduu de dvs., deoarece vă va însoţi semnul zodiacal de-a lungul întregului an, ca un examinator exigent. Însă tocmai aceasta pare să fie cheia anului: ştiţi exact ce puteţi face, nu vă pierdeţi din vedere principalele scopuri, nici atunci când vi se întâmplă să întâmpinaţi vreun eşec. Aveţi o pornire irezistibilă să vă reinventaţi, indiferent de vârsta dvs.Cine vă poate împiedica, aşadar, să faceţi un salt spectaculos în carieră, ori să vă lansaţi fără teamă în ceva nou? Cu cât sunteţi mai solicitat, cu atât vă puneţi în valoare calităţile. Nu-i aşa că aţi fost foarte mulţumit de randamentul dvs. în ultimul timp? Aţi devenit mai destins şi mai sociabil, ideile v-au venit cu mare uşurinţă. Nu mai despicaţi firul în patru, cugetând la trecut, ci deschideţi-vă căi spre viitor, cu un talent organizatoric remarcabil.

Page 10: Viziune Noua 2014

 Aţi întâlnit o mulţime de oameni noi, foarte sensibili la carisma dvs. Vă fascinaţi interlocutorii cu raţionamentele dvs. incitante. Ei vă admiră perspicacitatea şi vă ascultă cu plăcere, deşi se tem de ironiile dvs. Succesul nu se va lăsa aşteptat. Încă înainte de sfârşitul anului, veţi constata cu satisfacţie că sunteţi foarte simpatizat şi respectat.Veştile cele mai bune se referă la iubire. Vă doriţi enorm să găsiţi un partener capabil să înţeleagă sufletul dvs. veşnic neliniştit. În 2014, veţi întâlni pe cineva care va intra în viaţa dvs. şi va reuşi să reziste privirii dvs. scrutătoare. Deja, în prima jumătate a anului, sunteţi remarcat pentru aura dvs. de seducător şi vă aflaţi mereu în centrul atenţiei. În septembrie, însă, flirtul începe să devină serios. Nu refuzaţi întâlnirea care vi se propune. Mai bine cumpăraţi un al doilea şezlong.Şi renunţaţi la micile răutăţi. Numai cei ce vă cunosc bine ştiu că remarcile dvs. sarcastice reprezintă, adesea, o formă de autoapărare. Însă n-ar fi posibil ca în 2014 să deveniţi mai tolerant, atunci când partenerul şi prietenii se simt câteodată depăşiţi de pasiunea cu care pretindeţi "totul sau nimic". Aveţi o nevoie uriaşă de afecţiune, sunteţi în general gelos, de multe ori obositor şi păreţi să priviţi cu ochi scormonitori în sufletele celorlalţi, ca şi cum le-aţi radiografia, în vreme ce dvs. înşivă nu vă deconspiraţi nici un moment, rămâneţi o personalitate complicată şi misterioasă.Grijile pe care vi le faceţi în legătură cu succesul profesional şi implicit cu finanţele dvs. sunt nefondate. Dacă semnalele planetei Mercur nu ne înşeală, veţi primi mai mulţi bani încă de la sfârşitul lunii mai. În octombrie se conturează o minunată confirmare a calităţilor dvs. profe-sionale. Poate veţi fi programat sau vi se va propune un post onorific. În orice caz, amorul dvs. propriu va fi mai mult decât satisfăcut.

SĂGETĂTOR(23 noiembrie - 21 decembrie)

Atâtea şanse, atâtea flirturi - formidabil!Hotărât lucru, anul 2014 v-a rezervat un corn al abundenţei. Oare din cauză că vă aflaţi în graţiile astrelor sau, pur şi simplu, fiindcă sunteţi un om înzestrat cu talentul de a fi fericit, un ins care vede în orice situaţie partea plină a paharului şi nu se lasă intimidat de eventualele inconveniente? Toată lumea vă cunoaşte, de altfel, optimismul proverbial, plăcerea de a experimenta, de a lansa proiecte originale, de a călători neobosit prin lumea largă, de a căuta mereu ceva ce vă poate stârni interesul - o idee îndrăzneaţă de afaceri, o tendinţă de ultimă oră, oul lui Columb... Sunteţi dotat cu flerul necesar pentru asemenea descoperiri, dar şi cu îndrăzneala de a le testa. Şi, de cele mai multe ori, se dovedeşte că aţi avut dreptate.

Page 11: Viziune Noua 2014

 2014 începe într-un tempo febril: pretutindeni vi se ivesc şanse, oferte, ocazii de flirt - însă dvs. sunteţi neobişnuit de confuz şi greu de urnit, cu o dispoziţie ce oscilează între inerţie şi melancolie. Poate asta se explică prin faptul că, în ultimii ani, totul a funcţionat aproape perfect pentru dvs., iar succesiunea rapidă a evenimentelor nu v-a permis răgazul să analizaţi dacă ceea ce vi se întâmplă vă satisface sau nu. Acum vă întrebaţi: "Sunt atât de liber, cum îmi închipuiam? Nu lipseşte ceva important din viaţa mea? Nu i-am rămas dator cuiva?". Într-un cuvânt: sunteţi confruntat cu latura dvs. sensibilă.Nu e rău să faceţi o pauză, ca să vă trageţi răsuflarea. Totuşi, vi se simte lipsa. Aţi putea să porniţi în călătorie, să vă înscrieţi diferite programări în agendă, însă în prima jumătate a anului preferaţi să vă dezmorţiţi doar picioarele, nu departe de casă. Cumpăniţi ce aveţi de făcut şi trageţi o concluzie. Iar ea sună astfel: "Vreau să introduc o schimbare esenţială în viaţa mea".Unii Săgetători cochetează cu ideea de a-şi căuta un nou serviciu, alţii se simt tentaţi să-şi transforme hobby-ul în profesie şi, aşa cum vedem deseori la ei, hazardul le dă o mână de ajutor. Au de partea lor avantajul de a fi cultivat atent contacte foarte utile.Dar, principalul moment de cotitură va apărea în iubire - şi anume, după 16 iulie. Astrologii sunt siguri de ceea ce au citit în stele: în 2014, mulţi dintre Săgetători se vor gândi la căsătorie. Începând din iulie, cei singuri vor întâlni, în sfârşit, persoana visată, iar cei implicaţi într-o relaţie vor dori să consfinţească faptul că această iubire este mai însemnată decât oricare alta în viaţa lor. Bravo, aţi luat pe neaşteptate hotărârea de a vă oficializa convieţuirea şi chiar credeţi că sufletele dvs. vor vibra la unison. A doua jumătate a anului va fi cea mai romantică perioadă pe care aţi trăit-o vreodată.V-aţi redobândit vechiul elan, iar el vă favorizează succesul, atât în carieră, cât şi în plan social. La fel ca în relaţia lor sentimentală, Săgetătorii vor simţi în 2014 nevoia să-şi consolideze şi activitatea profesională, manifestând mai multă responsabilitate, mai multă independenţă, dar şi mai multă empatie decât întâlnim în mod normal în viaţa de toate zilele. Planeta fericirii, Jupiter, vă susţine consecvent, inclusiv în aprilie, o lună ce ar putea lovi cu dezastre lumea întreagă. Dar aşa cum e tipic pentru Săgetători, când vi se întâmplă o catastro-fă, negreşit se iveşte la orizont o barcă de salvare. Veţi avea şi un impas financiar, care însă va fi temporar şi se va rezolva de la sine. Luna cea mai frumoasă pentru dvs.: noiembrie.

CAPRICORN(22 decembrie - 20 ianuarie)

Oferta este uriaşă. Nu o rataţi!Aproape toţi astrologii vă felicită pentru că aveţi, cu adevărat, în faţă, un an de vârf - cu protectori, cu aprecieri elogioase, mergând până la prezicerea: "Capricornilor li se deschide acum accesul către un palier superior". Şi dvs. ce faceţi? Atitudinea caracteristică: respingeţi totul. Nu credeţi că norocul vă poate cădea pur şi simplu din cer. Nu vi se pare plauzibil,

Page 12: Viziune Noua 2014

deoarece sunteţi convins că omul trebuie să-şi merite şi să-şi dobândească singur fericirea - prin disciplină şi perseverenţă, prin dăruire totală şi prin valorificarea propriului potenţial.De astă dată, acceptaţi totuşi ceea ce vi se oferă: în 2014, un an guvernat de Saturn, dvs. sunteţi acela care are cel mai puţin a se teme de "planeta crizelor". Deşi Saturn simbolizează controlul şi încheierea socotelilor, el vă va ajuta, în calitate de protector al casei dvs., să vă puneţi în valoare întreaga experienţă acumulată, oricât de tânăr aţi fi. La rândul său, Neptun va avea grijă să vă aflaţi întotdeauna acolo unde aptitudinile dvs. vor fi preţuite. De asemenea, Jupiter vă va ocroti fericirea în dragoste. Şi nu începeţi să bombăniţi că toate acestea sunt prea frumoase pentru a fi adevărate.

 În acelaşi timp, ar fi oportun să vă faceţi un examen autocritic, pentru a vă da seama ce anume ar trebui să corectaţi în comportamentul dvs. Nu vă pierdeţi capul dacă aţi tras lozul cel mare, la loterie sau în viaţă: chiar dacă sunteţi norocosul norocoşilor în anul 2014, nu puteţi fi sigur că nu veţi face şi vreo boroboaţă. Şi mai ales, folosiţi un ton moderat atunci când încercaţi să vă impuneţi convingerile. Formulări ca "Aşa ceva nu se face" sau "Întotdeauna s-a procedat aşa şi nu astfel" dau o impresie de aroganţă. În fine, nu vă bizuiţi numai pe realismul, ci şi pe intuiţia dvs. Aceasta poate fi uneori încântător de excentrică. De ce nu? În 2014, veţi fi iubit şi pentru astfel de capricii, fiindcă aduceţi, în sfârşit, la lumină, şi faţetele ascunse ale personalităţii dvs.În iubire, Capricornii singuri se vor simţi doriţi (şi nu numai de o persoană), iar în final, oricât s-ar arăta de inaccesibili între ianuarie şi iunie, vor constata totuşi că e minunat să-ţi pierzi uzul raţiunii şi să te îndrăgosteşti până peste urechi. În căsnicie, Capricornul va avea parte de multă afecţiune. Vi s-ar oferi şi mai multă dacă n-aţi pretinde prea des ca partenerul să reacţioneze ca un automat la cerinţele dvs. Pe această temă veţi avea o dispută în luna mai şi e posibil să auziţi pronunţându-se şi cuvântul "despărţire". Dar nu vă faceţi griji. Sunteţi din nou prea pesimist, poate şi prea încăpăţânat. Din iunie, şansele în iubire vă vor creşte continuu.De la jumătatea verii încolo vă sporeşte elanul şi puterea de muncă în profesie, ca şi în viaţa de toate zilele - şi, în cele din urmă, vă veţi da seama şi dvs. că asta se cheamă succes. Nimic nu vă mai stă în cale, aţi fi în stare să răsturnaţi şi munţii. Deci aţi putea să vă permiteţi şi o mică relaxare în hamac. Toate lucrurile de care v-aţi ocupat sunt acum puse în ordine şi aşezate pe o bază solidă. Îi veţi impulsiona şi pe alţii şi veţi descoperi ce reconfortant poate fi să lucrezi în echipă, deşi aveţi nevoie să vă retrageţi din când în când, pentru a fi o vreme singur cu gândurile dvs. În decembrie veţi reuşi să faceţi şi asta.

VĂRSĂTOR(21 ianuarie - 19 februarie)

Temperaţi-vă idealismul, şi totul va fi perfect

Page 13: Viziune Noua 2014

Vă amuzaţi, fiindcă aţi citit într-un horoscop că anul 2014 va fi unul extrem de dinamic pentru dvs., că vă angajaţi în depăşiri şi vă lăsaţi toţi competitorii în urmă. Într-un alt horoscop scria, dimpotrivă, că nimic nu se va mişca în sensul unei rezolvări şi că s-ar putea să traversaţi o perioadă mai dură, plină de noi scandaluri financiare cu farfurii sparte.Dar v-aţi obişnuit de mult cu asta: sunteţi un om care trăieşte în afara tiparelor, aşa încât multă lume nu izbuteşte să înţeleagă în întregime ce anume vă motivează acţiunile. Vă urmaţi inspiraţia, experimentele vă pasionează, problemele complicate vă provoacă şi vă stimulează, sunteţi un avangardist şi un deschizător de drumuri. În ochii unora, viaţa dvs. apare ca un drum în zig-zag, ca o alăturare de lucruri care nu se prea potrivesc unele cu altele.

 În realitate, dvs. aveţi principii ferme. Unul dintre ele sună astfel: "Viaţa trebuie explorată - şi anume, în toate direcţiile". Iar, dacă ar fi să alegeţi o deviză care să vă definească existenţa, ea ar putea fi următoarea: "Caut ceea ce e neobişnuit şi poartă în sine un grăunte de nebunie. De ce să nu mă distrez făcând nu ce se aşteaptă ceilalţi, ci exact contrariul?".Într-un an dirijat de planeta Saturn, bilanţul dvs. va fi mai degrabă unul tulburător: aspiraţii prea mari, viziuni prea idealiste. Iarăşi aţi încercat să dinamitaţi ceea ce alţii consideră indispensabil şi imuabil, şi de mare parte din ideile dvs. s-a ales praful. Faptul că aţi dat greş vă deprimă? Nu neapărat. Însă, dacă uitaţi puţin de starea naţiunii, ca şi de cea a omenirii, examinate de la mare altitudine, şi vă ocupaţi, în fine, şi de viaţa dvs. personală, s-ar putea ca în 2014 să obţineţi câteva rezultate concrete şi pozitive.Rareori v-aţi pus atâtea speranţe în iubire ca acum. Atât Vărsătorii singuri, cât şi cei prinşi într-o relaţie se pot aştepta la o serie de evenimente îmbucurătoare, inclusiv în pat. Câteodată, bucuria dvs. de a experimenta se transferă şi în planul erotic. În special la primăvară, este posibil ca aceasta să vă împingă la câteva aventuri cam alături cu drumul. Însă, de la o lună la alta, simţiţi tot mai puternic dorul după ceva anume şi vă veţi mira singur cu ce nostalgie de om blajin veţi începe deodată să tânjiţi după stabilitate şi afecţiune profundă.În mai, veţi avea multe realizări în profesie, dar în viaţa personală veţi prefera să rămâneţi singur. Aceasta vă va asigura succesul în afaceri. Luaţi seama însă ca nu cumva, din prea multă exuberanţă, banii abia câştigaţi să vi se ducă printre degete. În iulie, veţi lua mai în serios problemele sentimentale: legăturile se vor stabiliza. Înseamnă oare că dvs., spiritul liber şi neliniştit, veşnicul inamic al căsătoriei, aţi ales, într-adevăr, statornicia? S-ar putea să vă sacrificaţi libertatea pentru un Leu sau pentru un Geamăn.Cel mai târziu în apropierea Crăciunului, se va întâmpla exact lucrul de care v-aţi temut întotdeauna: veţi fi copleşit de intensitatea sentimentelor dvs. Entuziasmat de ideea căsătoriei, veţi da uitării micile retuşuri pe care aţi intenţionat să le faceţi pentru a vă îmbunătăţi activitatea profesională. Vă veţi consola cu gândul că, deocamdată, ar fi prematur. E bine aşa, căci idealiştii şi visătorii care vor să schimbe lumea planează pe deasupra realităţii şi ar trebui să deprindă răbdarea.

PEŞTI

Page 14: Viziune Noua 2014

(20 februarie - 20 martie)

În sfârşit, vă îndepliniţi visurileUn an de vis pentru Peşti! Şi asta, în dublu sens. Pe de o parte, veţi simţi limpede că totul se înscrie pe o linie ascendentă: iubirea, cariera, banii, ceea ce vă permite să plonjaţi în lumea de vis pe care o îndrăgiţi atât. Ştiţi doar: îndată ce treburile cotidiene se desfăşoară cât de cât mulţumitor, vă cufundaţi în fanteziile dvs., legănându-vă în reverii fermecătoare, ca într-un balansoar.Peştii, spre deosebire de alte zodii, nu au nevoie de un teren sigur sub picioare. Ei tânjesc după transcendenţă, după magie, după o viaţă dusă ca sub oglinda apei, unde graniţele devin fluide, iar imaginea lumii reale se deşiră şi se multiplică. De aceea, numeroşi oameni născuţi sub acest semn zodiacal sunt artişti. Alţii sunt consideraţi nişte sufleţele sensibile.

 Ce-i uimeşte însă pe semenii dvs. este faptul că, deşi plutiţi îmbătat de fericire în acel spaţiu imaginar, totuşi, oricând e vorba de lucruri importante, vă prezentaţi prompt la faţa locului, gata să vă implicaţi. Nu degeaba simbolul grafic al zodiei dvs. constă nu într-un singur peşte, ci în doi, fiecare din ei tinzând într-o altă direcţie. Aceasta sugerează plurivalenţă, dar şi riscul epuizării. Uneori, de-bordaţi de compasiune şi altruism, apoi vă izolaţi din nou deoarece simţiţi că s-a profitat de bunăvoinţa dvs. ori, pur şi simplu, v-aţi secătuit forţele din devotament jertfelnic faţă de ceilalţi.În anul lui Saturn, 2014, luaţi-vă inima în dinţi şi cumpăniţi bine totul: "Cum îmi mobilizez energia, când şi de ce îmi trebuie câte o mică fugă din lume?". De astă dată veţi găsi surprinzător de repede un echilibru rezonabil între cei doi vectori opuşi. Aceasta şi din cauză că şansele vă ies în cale în număr incredibil de mare.N-aţi vrea să renunţaţi la nimic, dar este necesar să optaţi şi să vă faceţi o planificare judicioasă - chiar şi în ceea ce priveşte iubirea. În eventualitatea că vă gândiţi la despărţire: în prima parte a anului, fie se va naşte o nouă iubire, fie cea veche va scoate noi scântei, care însă nu vor dura prea mult. Nu e exclus nici să ajungeţi la un "divorţ amiabil". În mintea dvs., a încolţit de ceva vreme gândul că aţi duce-o foarte bine şi singur, cu condiţia să aveţi destui prieteni în jur. Din septembrie, veţi şti mai clar ce doriţi. Dacă sunteţi bărbat, astrele prevestesc că inima dvs. va întâlni pe neaşteptate un partener care să vă înţeleagă fuga în visare şi să vă aştepte cu răbdare întoarcerea pe pământ. Neapărat, o femeie puternică. Şi dacă s-ar putea şi suficient de bogată, ca să vă sprijine visurile artistice. Peştii-femei să conteze pe Săgetători.E tocmai momentul potrivit, deoarece în profesie totul se orientează acum spre succes: un post mai bun, o muncă mai interesantă, mai mulţi bani, aprecieri superlative pentru prestaţia dvs. Câteodată, veţi avea impresia că trăiţi un basm. Dar atenţie: nu acceptaţi fără discernământ tot ce vi se oferă. Aţi putea fi indus în eroare sau aţi rămâne cu un gust amar, în urma unei decizii pripite. Pe de altă parte, fiţi sigur că nu veţi putea comite atâtea greşeli de câte ar fi nevoie

Page 15: Viziune Noua 2014

pentru ca 2014 să nu fie, aşa cum spuneam la început, anul dvs. de vis. Luna cea mai bună este noiembrie. Cariera va fi înfloritoare, ca şi iubirea. În sfârşit, veţi face ceea ce visaţi, iar ceea ce faceţi vi se va părea un vis frumos. Aşa şi nu altfel v-aţi imaginat mereu viaţa dvs.  

Gilda Fildan