Utok Tv u28hd1

download Utok Tv u28hd1

of 36

description

Manual de utilizare tv led UTOK U28HD1

Transcript of Utok Tv u28hd1

 • Televizor LED

  U28HD1Manual de utilizare

  V rugm citii cu atenie acest manual, nainte de a utiliza televizorul.Pstrai-l pentru consultare ulterioar.

 • 2Cuprins

  Instruciuni importante privind sigurana i ntreinerea 3Specificaii i accesorii 6Prezentare general 7Telecomanda 8Descriere general 10Selectarea sursei de intrare 11Configurarea iniial 12Operarea meniului principal 13Utilizarea dispozitivelor 28Utilizarea USB-ului 30Conexiunea extern 30Depanare 31Defecte de imagine i soluii 32

 • 3Instruciuni importante privind sigurana i ntreinerea

  ATENIE!Pericol de electrocutare, nu deschidei.Nu ncercai s reparai personal acest produs, deoarece deschiderea sau ndeprtarea capacelor v poate expune la tensiuni periculoase sau alte riscuri. Pentru orice operaiuni de service, contactai personalul de service calificat.

  Pentru a reduce riscul de electrocutare, nu expunei acest produs n ploaie sau umezeal. Aparatul nu trebuie expus picturilor sau mprocrilor i nu aezai niciun fel de obiecte umplute cu lichid, cum ar fi vaze, pe acesta.

  Nu introducei niciodat niciun fel de obiecte n televizor prin orificii, deoarece acestea pot intra n contact cu punctele cu tensiune periculoas sau cele de scurtcircuitare, ducnd astfel la incendii sau electrocutri. Nu vrsai niciodat niciun tip de lichid pe televizor. Acordai o atenie special copiilor. Aparatul nu este recomandat pentru a fi operat de copii cu vrsta sub trei ani.

  Cablurile de alimentare trebuie amplasate n siguran pentru protecia personal sau a proprietii contra pericolelor asociate unui cablu defect.techerul de alimentare se folosete drept instrument de deconectare. Acesta trebuie s fie uor accesibil i neobstrucionat n timpul utilizrii conform scopului pentru care a fost creat. Pentru a deconecta complet aparatul de la sursa de alimentare, trebuie s decuplai techerul.

  Pentru evitarea incendiilor, nu aezai surse de flacr deschis, cum ar fi o lumnare, pe televizor.

  Dac sesizai fum, zgomote sau mirosuri ciudate emanate din televizor: Oprii imediat comutatorul de alimentare; Deconectai techerul de la priz; Contactai furnizorul sau centrul de service. Nu ncercai niciodat s

  efectuai personal aceste reparaii, deoarece ar putea fi periculoase.

 • 4INSTRUCIUNI IMPORTANTE PRIVIND SIGURANA

  INSTALAREA

  Instruciuni importante privind sigurana i ntreinerea

  Nu amplasai antena de recepie a semnalului n apropierea sau lng cablurile de alimentare sau alte circuite electrice de iluminare sau alimentare sau n zone din care pot cdea pe astfel de cabluri sau circuite electrice. La instalarea antenei exterioare, procedai cu atenie pentru evitarea contactului cu astfel de cabluri sau circuite de alimentare, deoarece contactul cu acestea poate fi fatal.

  Oprii ntotdeauna aparatul dac nu l folosii. Deconectai-l de la sursa de alimentare AC, dac urmeaz s nu l folosii o perioad lung de timp. n cazul fulgerelor, deconectai imediat televizorul de la sursa de alimentare AC. Nu atingei niciodat cablul antenei n timpul fulgerelor.

  Ventilaia nu trebuie obstrucionat prin acoperirea orificiilor de aerisire cu diferite obiecte, cum ar fi ziarele, feele de mas, perdelele, etc.n jurul aparatului, trebuie lsat un spaiu de cel puin 10 cm pentru asigurarea unei ventilaii corespunztoare.

  Nu scoatei techerul din priz trgnd de fir;Nu atingei niciodat techerul cu minile ude.

  Volumul excesiv n ctile audio interne i externe poate duce la pierderea auzului.

  Produsul trebuie amplasat la distan de sursele de cldur, cum ar fi radiatoare, reouri, aragaze sau alte produse (inclusiv amplificatoare) care genereaz cldur. Aezai aparatul astfel nct ecranul s nu fie expus la lumina solar direct. Se recomand o iluminare indirect uoar n timpul vizionrii i evitarea unui mediu complet ntunecat i a reflexiei ecranului, deoarece aceasta poate obosi ochii.Meninei produsul la distan de cmpurile magnetice ridicate (de ex., un difuzor cu amplificare de putere) pentru a evita deteriorarea culorii.

 • 5INSTALAREA

  CURAREA

  AVERTIZARE

  Instruciuni importante privind sigurana i ntreinerea

  Nu aezai televizorul pe un crucior, suport, mas sau raft instabil. Aparatul poate cdea i poate cauza rniri personale grave, precum i defectarea produsului. Folosii doar cruciorul, suportul, trepiedul, suprafaa sau masa specificate de ctre productor sau comercializate mpreun cu unitatea. Un ansamblu televizor-crucior trebuie deplasat cu grij. Opririle brute, fora excesiv i suprafeele neuniforme pot determina rsturnarea ansamblului.

  Pentru evitarea rnirii, acest aparat trebuie fixat n siguran pe podea/perete, conform instruciunilor de instalare.

  Deconectai acest aparat de la sursa de alimentare AC nainte de a-l cura. Nu folosii substane de curare lichide sau cu aerosol. Folosii o lavet umed pentru curare.

  Pentru a preveni extinderea incendiilor, meninei n permanen lumnrile sau alte surse de flacr deschis la distan de acest produs.

  Pentru sigurana dvs., v rugm citii integral acest manual de instruciuni i pstrai-l pentru consultare ulterioar.

  Nu aezai acest aparat n apropierea surselor de ap, de exemplu, n apropierea unei czi, a unui lighean cu ap, chiuvete de buctrie sau lighean pentru rufe; ntr-un subsol cu umezeal sau n apropierea unei piscine i altele asemenea.

  Dac televizorul este deplasat dintr-o locaie rcoroas, acesta trebuie lsat un timp pentru ca umezeala din interior s se evaporeze, nainte de a-l porni.

 • 6Accesorii Manual de utilizare Accesorii montare n perete (opional) Telecomand

  Not: Deoarece televizorul poate avea diferite mrimi ale ecranului, greutatea menionat n acest manual sau pe ambalaj fac obiectul modificrii fr notificare prealabil.

  Specificaii

  Specificaii i accesorii

  Descriere U28HD1

  Tip ecran Ecran LED color

  Dimensiune ecran Diagonal 28 (max.)

  Rezoluie maxim 1366 x 768

  Alimentare 110-240V - 50/60Hz

  Sistem recepie TV PAL/BG DK I

  Domeniu frecven 48,25 - 863,25MHz

  Intrare video PAL/NTSC

  Impedan intrare anten 75

  Alimentare pentru telecomand DC 3V (2 baterii AAA)

  Consum putere 65W

  Temperatura mediului de funcionare 0C - 40C

 • 7Prezentare general

  Pornire/oprire TV

  VOL -

  VOL +

  CH-

  CH+

  MENU

  INPUT

  Comutator

  VGA/AUDIO (PC IN) Conectai la mufa de ieire video/audio de pe calculator.

  AV IN Conectai sursa video. Conectai sursa audio sau componenta audio.

  RF IN Conectai la un sistem de anten sau cablu TV.

  HDMI Conectai la mufa HDMI a unui dispozitiv cu o ieire HDMI.

  Coaxial Conectai ieirea coaxial.

  YPbPr Conectai componenta video.

  CI+ Intrare CI+.

  USB IN Conectai la o unitate USB pentru redarea coninutului multimedia compatibil.

  Earphone out Ieire audio pentru cti.

  SCART Intrare SCART.

  Intrare sau ieire din meniu (folosii butoanele CH+/- sau butoanele VOL+/- )

  Selectare surs

  Pornire/oprire

  VOL+/- Reglare volum

  CH+/- Selectare canal

  12

  13

  FUNCIILE BUTOANELOR DE PE PANOUL DE COMAND

  CONEXIUNI TERMINAL TV

 • 8Telecomanda

  PREZENTAREA TELECOMENZII I DEFINIREA BUTOANELOR FUNCIONALE

  1. Buton POWER Pornete televizorul din modul de ateptare. Sau trece televizorul n modul de ateptare, dac acesta este pornit.2. Buton INPUTApsai pentru a selecta sursa dorit.3. Buton NICAMIntrare NICAM/A2.4. Buton ASPECTSelectarea modului de afiare a imaginii, de ex.: 4:3, Ecran complet, Zoom 1, Zoom 2.5. Buton PMODEApsai repetat pentru a selecta un mod redare imagine.6. Buton SMODEApsai repetat pentru a selecta un mod de redare a sunetului.7. Butoane numerice 0-9Apsai butoanele de la 0 la 9 pentru a selecta direct un canal n timp ce v uitai la televizor. n modul teletext, introducei numrul paginii, etc.8. Buton /-Se folosete pentru introducerea numerelor canalelor, cu diferite cifre, de ex., 1 - 11 - 111.9. Buton RECALLButon pentru revenirea la canalul vizionat anterior.10. Buton FAVApsai modul TV pentru a intra/iei din meniul favorite.11. Buton FREEZE (blocare)Blocarea imaginii12. Buton TV/RADIOComutare ntre modurile televiziune i radio.13. Buton SLEEPConfigurarea modului automat de oprire pentru televizor.14. Buton EPGApsai pentru afiarea/ascunderea ghidului electronic de programe.15. Butoane / / / / ENTER Utilizate pentru navigarea n meniul de pe ecran i pentru configurarea televizorului conform preferinelor dvs.16. Buton MENUn modul TV, afieaz meniul principal al meniului.17. Butonul EXITFuncie pentru ieirea dintr-un meniu sau ecran.

  34

 • 9Telecomanda

  PREZENTAREA TELECOMENZII I DEFINIREA BUTOANELOR FUNCIONALE

  18. Butoane VOL +/-Apsai pentru a mri/reduce volumul.19. Butoane CH +/-Apsai pentru a comuta ntre canalele individuale.20. Buton DISPLAYButon pentru afiarea sursei i informaiilor referitoare la canale.21. Buton MUTEApsai pentru oprirea sonorului. Apsai din nou pentru reactivarea sonorului sau apsai VOL +.22. Buton HOLD / Butonul HOLD: meninerea afiajului curentn modul MEDIA: Redare/pauz.23. Buton REVEAL / Buton REVEAL: Apsai REVEAL pentru afiarea sau ascunderea informaiilor teletext ascunse (n funcie de canal).Butonul : derulare rapid napoi24. Buton SIZE / Buton SIZE: Apsai SIZE pentru a modifica dimensiunea ecranului n modul Teletext.Buton : derulare rapid nainte25. Buton INDEX / Butonul INDEX: accesarea paginii cu coninut teletext. Buton: Oprire.26. Buton n modul MEDIA: salt la melodia anterioar27. Buton S.PAGE / Buton S.PAGE: Apsai S.PAGE pentru a accesa o sub-pagin teletext.Buton : salt la melodia urmtoare28. Buton TTXPornire sau oprire teletext.Not: Funcia teletext este opional, iar disponibilitatea butoanelor depinde de model. Informaiile teletext depind integral de operatorul canalului.29. Buton T.SHIFTSe folosete pentru pornirea nregistrrii la un interval de timp presetat (interval de timp). Funcia este disponibil doar n modul DTV.30. Buton AUDIOMod DTV/MEDIA: selectai sonorizare de fundal, dac este disponibil.

  31. Buton SUBTITLEButon pentru afiarea ascunderea subtitrrii n partea de jos a ecranului, dac este disponibil.32. Buton AUTO/RECButon AUTO: Folosit pentru configurarea automat n modul PC.Buton REC: Apsai pentru a ncepe nregistrarea (numai n modul DTV).33. Buton PVR (nregistrare poze, filme)Se folosete pentru accesarea/prsirea meniului list PVR.34. Buton Rou/Verde/Galben/AlbastruFolosii aceste butoane conform instruciunilor de pe ecran.

  NOT:

  Scoatei bateriile din telecomand n timpul depozitrii sau dac nu folosii aparatul mult timp.

  Pentru a comanda aparatul cu ajutorul telecomenzii, ndreptai telecomanda ctre televizor i apoi apsai butonul cu funcia dorit. Distana maxim de acoperire a telecomenzii este de cca. 5 metri, cu o deviaie de pn la +/- 30 fa de direcia perpendicular a senzorului telecomenzii din partea din fa a dispozitivului. Dac bateriile se descarc, distana de acoperire a telecomenzii scade. Nu trebuie s existe obstacole solide ntre telecomand i aparat, cnd se folosete telecomanda.

  n cazul utilizrii obinuite, durata de via a bateriilor din telecomand este de aproximativ 1 an. Dac domeniul efectiv de acoperire al telecomenzii este mult redus sau dac apar probleme legate de utilizare, nlocuii ambele baterii din telecomand. Dac urmeaz s nu folosii telecomanda o perioad mai lung de timp, scoatei ambele baterii - astfel, vei preveni posibilele daune cauzate de scurgerea acestora.

  Evitai impactul puternic al luminii (de ex., al razelor solare sau luminii din surse fluorescente/de economisire puternice), care reduc eficacitatea i fiabilitatea telecomenzii cu IR.

 • 10

  Capacbaterie

  Capacbaterie

  ndreptai telecomanda ctre senzorul de telecomand al televizorului i folosii-o de la o distan de maxim 8 metri.

  Punei bateriile folosite n coul de gunoi, deoarece acestea pot afecta negativ mediul nconjurtor.

  Antene cu Cabluri paralele plate de 300 Ohm Antene cu Cabluri rotunde de 75 Ohm

  2 x baterii AAA de 1,5V

  Descriere general

  Instalarea bateriilor n telecomand

  1. Deschidei capacul compartimentului bateriei din partea din spate.

  2. Introducei dou baterii AAA de 1,5V cu polaritate corect. Nu amestecai bateriile vechi sau folosite cu bateriile noi.

  3. nchidei capacul.

  Conectarea antenei

  Impedana de intrare a antenei pentru televizor este de 75 Ohm. Cablurile coaxiale VHF/UHF de 75 Ohm pot fi conectate direct la mufa antenei, n cazul n care cablul antenei este unul plat n paralel de 300 Ohm, trebuie s folosii un convertor de 300 Ohm/75 Ohm pentru a conecta cablul antenei la mufa acesteia. Pentru detalii, consultai schemele de mai jos.

  NOT: Dup ncrcare, bateriile vor rezista un an n condiii normale de utilizare. Dac nu intenionai s folosii telecomanda o perioad lung de timp, scoatei-le pentru a evita

  deteriorarea din cauza scurgerilor. Nu folosii bateriile vechi i cele noi mpreun. Bateriile (setul de baterii sau bateriile instalate) nu vor fi expuse la cldur excesiv, cum ar fi razele

  solare, flcrile sau altele asemenea.

  cablu 300 Ohm

  folosii un convertor 75Ohm - 300Ohm

  cablu coaxial 75 Ohmcablu anten

 • 11

  Selectarea sursei de intrare

  Selectarea Sursei de intrare

  Apsai butonul INPUT pentru afiarea listei surselor de intrare.Apsai butonul / pentru a selecta sursa de intrare dorit.Apsai butonul ENTER pentru a introduce sursa de intrare.Apsai butonul EXIT pentru a renuna.

 • 12

  Configurarea iniial

  Prima setareLa pornirea televizorului pentru prima dat, o serie de ferestre derulante v vor ajuta la configurarea setrilor de baz.Limba OSDApsai butonul / pentru selectarea modului.araApsai butoanele / pentru a selecta ara dorit.Tip tunerApsai butoanele / pentru a selecta tipul de tuner.Scanare automatApsai butonul / pentru a selecta modul: DTV+ATV, DTV, ATV.

  LCNApsai butonul / pentru a opri sau porni funcia LCN.Actualizarea automat a canaluluiApsai butonul / pentru a actualiza automat canalul (Auto Channel Update).StartLa prima setare a canalelor digitale, apsai butonul MENU pentru a sri peste reglarea digital. Apoi, la setarea canalelor analogice, apsai butonul MENU pentru a sri peste reglarea analogic. Apsai butonul EXIT pentru a ntrerupe scanarea automat.

 • 13

  Operarea meniului principal

  Meniul imagine

  Apsai butonul MENU pentru afiarea meniului principal.Apsai butonul / pentru a selecta opiunea IMAGINE (Picture) din meniul principal, apoi apsai ENTER / pentru accesare.

  1. Apsai butonul / pentru a selecta opiunea pe care dorii s o reglai n meniul IMAGINE.2. Apsai butonul / pentru reglare.3. Dup terminarea reglajelor, apsai butonul MENU pentru a salva i a reveni la meniul anterior.

  MODUL ImagineApsai butonul / pentru a selecta Modul Imagine, apoi apsai butonul / pentru a selecta.(Mod Imagine disponibil: Standard, Dinamic personal uor).

  Luminozitate/Contrast/Acuitate/Saturaie/CuloareApsai butonul / pentru selectarea opiunii, apoi apsai / pentru reglare.Luminozitate Ajustarea luminozitii imaginii.Contrast Reglai intensitatea imaginii, dar nu putei modifica umbrele imaginii.Acuitate Reglai intensitatea maxim a detaliilor imaginii.Saturaie Reglai saturaia culorii, n funcie de preferine.Culoare Folosii pentru compensarea culorii modificate cu transmisia n codul NTSC.

  Temperatura (intensitatea) CuloriiModificai reglajele generale de culoare ale imaginii.Apsai butonul /pentru a selecta Temporizator Culoare, apoi apsai / pentru a alege Standard/Cool(Rece)/Warm (Cald).Standard Imagine vie.Cool Imagine cu o nuan uor albastr.Warm Imagine cu o nuan uor roie.

  Aspect RatioApsai butonul /pentru a selecta Aspect Ratio, apoi apsai / pentru selecie.Ecran complet/4:3/Zoom 1/Zoom2 Pentru a selecta formatul de afiaj disponibil.

 • 14

  Operarea meniului principal

  PC SetupApsai butonul INPUT pentru a selecta PC Source.Apsai MENU pentru accesarea meniului principal, apoi apsai butonul / pentru a selecta meniul IMAGINE.Apsai ENTER / pentru accesare i apsai pentru a selecta PC Setting.Apsai butonul /pentru a selecta PC Setting, apoi apsai / pentru reglare.

  Screen ModeApsai butonul /pentru a selecta HDMI Mode, apoi apsai / pentru a selecta Auto, Video sau PC. Opiune disponibil doar pentru HDMI Input.

  Setri avansate (Advanced Settings)Ajustai funciile video avansate pentru reglarea fin a imaginii.Apsai butonul /pentru a selecta Setri avansate, apoi apsai butonul ENTER / pentru accesarea sub-meniului.

  NRSetai opiunile pentru reducerea zgomotului video.Apsai butonul /pentru a selecta NR, apoi apsai / pentru a selecta.Off Selectai pentru a opri detecia zgomotului video.Weak Detectarea i reducerea zgomotului video redus.Medium Detectarea i reducerea zgomotului video moderat.Strong Detectarea i reducerea zgomotului video puternic.

  Contract dinamic (Dynamic Contrast)Ajustai automat detaliile i luminozitatea imaginii.Apsai butonul /pentru a selecta Contrast dinamic, apoi apsai / pentru a selecta(Opiuni disponibile pentru contrastul dinamic: Dezactivat, Slab, Mediu, Puternic).

  Auto AdjustApsai butonul MENU / pentru ajustarea automat a imaginii pe ecran, n poziia optim.H PositionReglai poziia orizontal a imaginiiV PositionReglai poziia vertical a imaginii.PhaseMinimizai distorsiunea pe orizontal.ClockMinimizai dungile verticale de pe imaginea de pe ecran.

 • 15

  Operarea meniului principal

  Meniul sunet

  Apsai butonul MENU pentru afiarea meniului principal.Apsai butonul /pentru a selecta SUNET n meniul principal, apoi apsai ENTER /pentru accesare.

  1. Apsai butonul /pentru a selecta opiunea pe care dorii s o reglai n meniul SUNET.2. Apsai butonul ENTER //pentru ajustare.3. Dup ce ai terminat reglajele, apsai butonul MENU pentru a le salva i a reveni la meniul anterior.

  Tip sunetApsai butonul /pentru a selecta Tip sunet, apoi apsai /pentru a selecta.(Opiuni Tip sunet disponibile: Standard, Muzic, Personal, Film).

  Treble/Bass/BalanceApsai butonul /pentru a selecta opiunea, apoi apsai /pentru a selecta.Treble Reglai efectul de frecvene nalte. Intensificai sau atenuai sunetele nalte.Bass Reglai efectul de bas. Intensificai sau atenuai sunetele joase.Balance Reglai balansul dintre difuzorul din stnga i cel din dreapta, n funcie de poziia dvs. de ascultare.

  Surround soundApsai butonul /pentru a selecta Surround Sound, apoi apsai /pentru a selecta On sau Off.

  Setare EQReglai curba egalizatorului cu 7 benzi.Apsai /pentru a selecta Setare EQ, apoi apsai ENTER / pentru a intra n sub-meniu.

  Mod EQ Apsai butonul /pentru a selecta Mod EQ, apoi apsai /pentru a selecta.(Opiuni disponibile n mod EQ: Dezactivat, Rock, Pop, Jazz, Utilizator).

  AVL (controlul automat al volumului)Setai controlul automat al volumului.Apsai butonul /pentru a selecta AVL, apoi apsai /pentru a selecta On sau Off.

 • 16

  Operarea meniului principal

  SPDIFApsai butonul /pentru a selecta SPDIF, apoi apsai /pentru a selecta Off/Auto/PCM.

  Audio DescriptionApsai /pentru a selecta Audio Description, apoi apsai ENTER / pentru a intra n sub-meniu.n acesta, putei activa (ON) sau dezactiva (OFF) Auto Description i setai raportul de volum al unei melodii standard i descrierea melodiei.

  ModeApsai butonul /pentru a selecta Mode, apoi apsai /pentru a selecta On sau Off.Dac modul este On, Volumul poate fi ajustat de utilizatori.

  Sound TypeApsai butonul /pentru a selecta Sound Type, apoi apsai /pentru a selecta.(Opiuni disponibile n modul Sunet: Stereo, Dual I, Dual II, Combinat).

 • 17

  Operarea meniului principal

  Meniul Canal

  Apsai butonul MENU pentru afiarea meniului principal.Apsai /pentru a selecta CANAL, apoi apsai ENTER /pentru accesare.

  1. Apsai butonul /pentru a selecta opiunea dorit din meniul CANAL.2. Apsai butonul ENTER pentru accesarea sub-meniului.3. Apsai butonul MENU pentru a reveni la meniul anterior.

  Tip TunerApsai butonul /pentru a selecta Tip Tuner, apoi apsai butonul /pentru a selecta opiunea Anten sau Cablu.Scanare automatApsai butonul /pentru a selecta Tip Tuner, apoi apsai butonul ENTER /pentru a accesa sub-meniul.

  Tipul de dispozitiv de recepie este Anten Tipul de dispozitiv de reglare este Cablu

  araApsai /pentru a selecta ara.ModApsai butonul /pentru a selecta Modul: DTV+ATV, DTV, ATV.Scan TypeApsai butonul /pentru a selecta Tipul de scanare: Avansat, Rapid, Complet.Network IDApsai butonul /pentru a selecta Identificatorul reelei: Auto sau introducei cifrele.FrequencyApsai butonul /pentru a selecta Frecvena: Auto sau introducei cifrele.

 • 18

  Operarea meniului principal

  Symbol RateApsai butonul /pentru a selecta Rata simbolului: Auto sau introducei cifrele.StartApsai butonul ENTER /pentru a ncepe cutarea automat.Vor fi cutate mai nti canalele digitale, apoi cele analogice.nainte de executarea cutrii automate a canalelor, confirmai dac tipul de anten este Air (aerian) sau Cable (cablu).Configurarea greit a opiunii Signal Type (Tip semnal) poate determina neidentificarea niciunui canal. Canalele nregistrate nu includ programele criptate.Manual ScanApsai butonul /pentru a selecta Manual Scan, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  Scanare digital manualApsai butonul /pentru a selecta scanarea digital manual, apoi apsai butonul ENTER / pentru accesarea sub-meniului.

  Digital ScanApsai butonul /pentru a selecta numerele canalelor digitale.Network IDApsai butonul /pentru a selecta Identificatorul reelei: Auto sau introducei cifrele.FrequencyApsai butonul /pentru a selecta Frecvena: Auto sau introducei cifrele.Symbol RateApsai butonul /pentru a selecta Rata simbolului: Auto sau introducei cifrele.

  Tipul de dispozitiv de recepie este Anten Tipul de dispozitiv de reglare este Cablu

 • 19

  ModulaieApsai butonul /pentru a selecta Modulaia: Auto, 16QAM, 32QAM, 64QAM, 128QAM, 256QAM.StartApsai butonul ENTER /pentru a ncepe cutarea canalelor.

  Scanare analogic manualApsai butonul /pentru a selecta Scanarea analoaga, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  Operarea meniului principal

  Scanare analogicApsai butonul /pentru a selecta Cutarea analogic.Channel to SaveApsai butonul /pentru salvarea canalului.Sistem culoriApsai butonul /pentru a selecta Sistemul de culori: Auto, PAL sau SECAM.Sistem sunetApsai butonul /pentru a selecta Sistemul de sunet: Auto, DK, BG, I sau L.AFCReglare fin automat. Apsai butonul /pentru activare sau dezactivare.StartApsai butonul ENTER /pentru a ncepe cutarea canalelor.

  Auto Channel updateApsai butonul /pentru actualizarea automat a canalului.

 • 20

  Operarea meniului principal

  Editare canale

  Apsai butonul /pentru a selecta Editare canale, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  Apsai mai nti /pentru evidenierea canalului pe care dorii s l tergei sau s l mutai sau srii, apoi:- Apsai butonul Rou pentru a terge canalul.- Apsai butonul Verde pentru a sri peste canalul selectat.- (Televizorul va sri automat peste canal cnd folosii CH+/- pentru vizionarea canalelor.)- Apsai butonul Albastru pentru a seta canalul pe starea mutare. Apoi, apsai /pentru a-l muta n poziia dorit.- Apsai butonul Galben pentru redenumirea canalului selectat.

  Favorite ManagerApsai butonul /pentru a selecta aplicaia de gestionare a canalelor favorite pentru editarea meniului Favorite.

  Common interface (CI+)Apsai butonul /pentru a selecta Interfaa comun, apoi apsai ENTER /pentru accesarea sub-meniului.Opiune disponibil numai n recepionarea digital a semnalului.

  Cele trei zone colorate sunt comenzile scurte pentru programarea canalului.

 • 21

  Operarea meniului principal

  Meniul blocare sistem

  Apsai butonul MENU pentru afiarea meniului principal.Apsai butonul /pentru a selecta opiunea de Blocare a sistemului din meniul principal, apoi apsai ENTER /pentru accesare.

  Signal InformationApsai butonul /pentru a selecta Informaiile de semnal, apoi apsai ENTER /pentru a vedea informaiile detaliate referitoare la semnal. Opiune disponibil numai dac exist semnal DTV.

  Not: Televizorul este furnizat cu decodor TV digital DVB-T2 pentru urmrirea canalelor televizate.

  1. Apsai butonul /pentru selectarea opiunii dorite din meniul PARENTAL.2. Apsai ENTER / pentru introducerea parolei.3. Dup ce ai introdus parola, apsai butonul MENU pentru a salva modificrile i a reveni la meniul anterior. Parola implicit este 0000. Dac uitai parola, contactai centrul de service.

  ActivatApsai butonul /pentru a selecta Activat, apoi apsai butonul /pentru activare sau dezactivare.Dac opiunea Activat este activ, sunt disponibile setrile Channel Locks (Blocare canal), Parental Rating (Evaluare parental) i Lock Keypad (Blocare tastatur).

 • 22

  Operarea meniului principal

  Blocare canalApsai butonul /pentru a selecta Blocare sistem, apoi apsai ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  Evaluare parentalApsai butonul /pentru a selecta Evaluare parental, apoi apsai butonul /pentru selectare.

  Blocare tastaturSetai pentru a preveni utilizarea de ctre copiii mici sau alte utilizri neateptate.Apsai butonul /pentru a selecta opiunea Blocare tastatur, apoi apsai /pentru activare sau dezactivare.

  New Password (Parol nou)Apsai butonul /pentru a selecta Parola nou, apoi introducei de dou ori codul din patru cifre pe care dorii s-l setai.

  Clear LockApsai butonul /pentru a selecta tergere blocare.

 • 23

  Operarea meniului principal

  Meniul Setri

  Apsai butonul MENU pentru afiarea meniului principal.Apsai /pentru a selecta SETARE n meniul principal, apoi apsai ENTER /pentru accesare.

  1. Apsai butonul /pentru a selecta opiunea pe care dorii s o modificai n meniul SETARE.2. Apsai ENTER //pentru ajustare.3. Dup ce ai terminat reglajele, apsai butonul MENU pentru a salva i a reveni la meniul anterior.

  Limba OSDApsai butonul /pentru a selecta opiunea Limba OSD, apoi apsai butonul/pentru selectare.Limbile AudioApsai butonul /pentru a selecta Limbile audio, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.Apsai butonul ///pentru a selecta Limba audio principal i Limba audio secundar.

  SubtitrareApsai butonul /pentru a selecta Subtitrare, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.ModApsai butonul /pentru a selecta Modul, apoi apsai butonul/pentru a selecta activare sau dezactivare.Apsai butonul ///pentru a selecta Limba principal de subtitrare i Limba secundar de subtitrare.Pentru persoane cu deficiene de auzApsai butonul /pentru a selecta Deficiene de auz, apoi apsai butonul/pentru activare sau dezactivare.

 • 24

  Operarea meniului principal

  TeletextAjustarea reglajelor Teletext. Disponibil numai pentru surs DTV i ATV.Apsai /pentru a selecta Teletext, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  n sursa DTV, apsai butonul/pentru a selecta Limb teletext digital.n sursa ATV, apsai butonul/pentru a selecta Pagina decodare limb.

  Ecran albastruDac televizorul nu are semnal, se va afia un ecran albastru.Setare modApsai butonul /pentru a selecta Setarea modului.Pentru utilizare n condiii normale, selectai Home (Acas), pentru prezentarea ntr-un magazin, selectai Store (Magazin).

  Setri timpApsai butonul /pentru a selecta Setrile de timp, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

 • 25

  OSD TimeApsai butonul /pentru a selecta Timp OSD, apoi apsai butonul/pentru selectare.(Opiuni Timp OSD disponibile: Dezactivat, 10 secunde, 20 de secunde, 30 de secunde, 60 de secunde).Sleep TimerSetai un temporizator pentru oprirea automat a televizorului.Apsai butonul /pentru a selecta Temporizatorul de oprire, apoi apsai butonul/pentru selectare.(Opiuni disponibile pentru Temporizatorul de oprire: Dezactivat, 5 minute, 15 minute, 30 de minute, 60 de minute, 90 de minute, 120 de minute, 240 de minute).Auto SleepApsai butonul /, apoi apsai butonul/pentru a selecta Dezactivat, 3 ore, 4 ore sau 5 ore.Time ZoneApsai butonul /pentru a selecta Fusul orar, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  TimpApsai butonul /pentru a selecta Ora, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  Configurai Sincronizare automata pe Dezactivat, Pornire/oprire temporizator pe Activat, apoi, putei seta manual ora.

  Not: n cazul penelor de curent, setarea orei se pierde.

  Operarea meniului principal

 • 26

  Operarea meniului principal

  PVR Settings (Setri PVR)Apsai /pentru a selecta Setrile PVR, apoi apsai ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  First Time SetupApsai /pentru a selecta Prima setare, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesare.Reset (Resetare)Apsai /pentru a selecta Resetare, apoi apsai butonul ENTER /pentru accesarea sub-meniului.

  Sistemul de fiiere PVRATENIONARE:1. nainte de a conecta dispozitivul USB la televizor, facei o copie de siguran a fiierelor, pentru evitarea deteriorrii acestora sau pierderii de date.2. La prima utilizare pentru PVR, discul USB trebuie configurat. Orice date prezente pe disc se pierd n procesul de formatare. Realizai copii de siguran ale datelor de pe disc, dac nu dorii s pierdei aceste date. Se recomand s folosii un disc destinat exclusiv utilizrii pentru PVR. Nu deconectai discul sau sursa de alimentare n timpul formatrii.3. Nu modificai fiierele PVR de pe un calculator.Not: Asigurai-v c dispozitivul USB este compatibil cu televizorul i c accept nregistrarea PVR.

  Formatarea USB-uluiApsai butonul PVR pentru accesarea meniului Setri PVR i apoi apsai/pentru a selecta Device List, apsai ENTER pentru accesarea sub-meniului.n meniul Device List, apsai/pentru a selecta dispozitivul USB pe care dorii s salvai fiierul cu nregistrri, apsai butonul rou pentru a iniia formatarea dispozitivului.

  Dac suntei sigur c dorii s resetai, apsai Yes (Da) pentru confirmare.

 • 27

  Operarea meniului principal

  Ghid PVRDac discul pentru PVR este pregtit, programele pot fi nregistrate n modul DTV.Time shiftn modul DTV, apsai butonul T.SHIFT pentru oprirea programului DTV, apsai din nou pentru a continua redarea. Perioada de timp pe parcursul creia poate fi oprit un program depinde de setarea din Sistemul de fiiere PVR.Apsai pentru a opri intervalul de timp.Apsai butonul PLAY pentru a reda n continuare programul din momentul n care a fost ntrerupt.Not: Time Shift se oprete dac schimbai canalele, modificai intrrile sau intrai n modul de ateptare n modul Time Shift.

  nregistrare n timp real1. Selectai canalul dorit i apoi apsai butonul REC de pe telecomand pentru a ncepe nregistrarea redrii curente. Se va afia o bar de progres n partea de jos a ecranului.2. nregistrarea se oprete dup ce apsai butonul i fiierul nregistrat este stocat automat pe dispozitivul USB extern.Not: Putei viziona canalele doar pe aceeai frecven cu cea a programului nregistrat.Dac ncercai s trecei pe alt canal sau s accesai interfaa principal, se va afia un mesaj prin care vi se va solicita s continuai sau s nu OPRII NREGISTRAREA

  EPG Menu (Ghid Electronic de Programe)Apsai butonul EPG de pe telecomand pentru accesarea meniului EPG.

  Not: Difuzorul canalului rspunde de informaiile EPG. n meniul Guide, apsai butonul REC pentru Setarea nregistrare. n meniul Guide, apsai butonul ALBASTRU pentru accesarea meniului Reamintire.

  Not: Apsai butonul ///pentru ajustarea datei de reamintire, apsai butonul ENTER pentru salvarea setrii.

  n meniul Guide, apsai butonul GALBEN pentru accesarea meniului Program.Not: Apsai butonul ///pentru reglarea intervalului programat, apsai butonul ENTER pentru salvarea setrii.

 • 28

  Operarea meniului principal

  MEDIA/HDMI/AV/SCART/YPbPr/PC1. Setarea PC din meniul PICTURE (Imagine) este disponibil exclusiv n modul PC Input (Intrare PC). Opiunea Screen Mode (Mod ecran) din meniul PICTURE este disponibil exclusiv n modul HDMI Input (Intrare HDMI).2. Opiunile Audio Description i Sound Type din meniul AUDIO nu sunt funcionale.3. Modul MEDIA/HDMI/AV/SCART/YPbPr/PC nu are niciun meniu CHANNEL.4. Opiunile Parental Rating (Control parental) i Channel Locks (Blocare canal) din meniul PARENTAL RATING (Control parental) nu sunt funcionale pentru modul MEDIA/HDMI/AV/SCART/YPbPr/PC. Opiunea Parental Rating nu este disponibil pentru recepia analogic a semnalului.5. Opiunile Audio Languages (Limbi audio), Subtitle (Subtitrare), Teletext i PVR Settings din meniul SETUP (Setare) nu sunt funcionale pentru modul HDMI/YPbPr/AV/PC/Media/SCART.

  Utilizarea dispozitivelor

  Utilizarea dispozitivelor Not: nainte de a utiliza meniul USB, conectai dispozitivul USB, apoi apsai butonul INPUT pentru a seta opiunea Input Source (Introducere surs) pe MEDIA.Apsai butonul /pentru a selecta MEDIA n meniul Source (Surs), apoi apsai butonul ENTER pentru accesare.

  Apsai butonul /pentru a selecta opiunea pe care dorii s o configurai n meniul USB principal, apoi apsai butonul ENTER pentru accesare.

  Foto Apsai butonul /pentru a selecta opiunea FOTO n meniul principal, apoi apsai butonul ENTER

  pentru accesare. Apsai butonul /pentru a selecta

  unitatea de pe care dorii s vizionai, apoi apsai butonul ENTER pentru accesare.

  Apsai butonul /pentru a selecta opiunea de revenire pentru a v ntoarce la meniul anterior.

  Apsai butonul Albastru pentru a accesa Meniul Quick (Rapid).

 • 29

  Utilizarea dispozitivelor

  Muzic Apsai butonul /pentru a selecta opiunea MUZIC din meniul principial, apoi apsai butonul

  ENTER pentru accesare. Apsai butonul /pentru a selecta unitatea de pe care dorii s vizionai, apoi apsai butonul ENTER

  pentru accesare. Apsai butonul /pentru a selecta opiunea de revenire pentru a v ntoarce la meniul anterior. Apsai butonul Albastru pentru a accesa Meniul Quick (Rapid).

  Film Apsai butonul /pentru a selecta opiunea MOVIE din meniul principial, apoi apsai butonul

  ENTER pentru accesare. Apsai butonul /pentru a selecta unitatea de pe care dorii s vizionai, apoi apsai butonul ENTER

  pentru accesare. Apsai butonul /pentru a selecta opiunea de revenire pentru a v ntoarce la meniul anterior. Apsai butonul Albastru pentru a accesa Meniul Quick (Rapid).

 • 30

  Utilizarea USB-ului

  Text Apsai butonul /pentru a selecta opiunea TEXT din meniul principial, apoi apsai butonul

  ENTER pentru accesare. Apsai butonul /pentru a selecta unitatea de pe care dorii s vizionai, apoi apsai butonul ENTER

  pentru accesare. Apsai butonul /pentru a selecta opiunea de revenire pentru a v ntoarce la meniul anterior. Apsai butonul Albastru pentru a accesa Meniul Quick (Rapid).

  Cnd evideniai opiunea selectat, informaiile fiierului se afieaz n partea dreapt.

  Asamblarea suportuluinainte de a monta/demonta unitatea pe/de pe suport, asigurai-v c oprii televizorul.- nainte de a efectua lucrri, aezai un material moale pe suprafaa de baz pe care vei aeza

  televizorul LED. Astfel, vei preveni deteriorarea.

  Instruciuni de instalare a suportului.

  Fixai baza pe gtul suportului, cu 4 uruburi PWB4x12.

  Aezai mai nti televizorul pe mas, apoi punei baza

  pregtit i gtul suportului pe carcasa din spate.

  Fixai baza pregtit i gtul suportului pe carcasa din

  spate, cu 2 uruburi BB4x12 i 2 buci BB3x8.

  Conexiunea extern

 • 31

  Depanare

  Dac ntmpinai dificulti, consultai soluiile pentru fiecare dintre simptomele menionate mai jos.Simptomele de mai jos pot fi cauzate de ajustarea necorespunztoare, mai degrab dect de defectarea unitii. Dac problema persist, contactai centrul de service.

  Problema Soluie posibil

  Calitate deficitar a imaginii i sunetului

  ncercai un alt canal.Reglai antena.Verificai toate conexiunile prin cablu.

  Lips sunet sau imagine n stare TV

  ncercai un alt canal.Apsai butonul TV/AV.Asigurai-v c ai conectat televizorul.Verificai conexiunile antenei.

  Lips sunet sau sunet prea redus la volum maxim

  Mai nti, verificai volumul unitilor conectate la televizorul dvs.Reglai volumul televizorului n mod corespunztor.Verificai reglajul sunetului (Volum i Sunet dezactivat)

  Lips culoare, culori sau nuane incorecte

  Asigurai-v c programul este difuzat color. Selectai meniul pentru imagine i ajustai sub-meniul culoare sau nuan la valoarea corect.

  Imaginea ruleaz pe vertical Verificai toate conexiunile prin cablu.

  Imagine neclar sau alb, sunet distorsionat

  Verificai direcia, locaia i conexiunea antenei. Aceste interferene se datoreaz adesea folosirii unei antene de camer.

  Telecomanda este defect Schimbai bateriile telecomenzii.Verificai bornele bateriei.Telecomanda este n afara domeniului de acoperire, aducei telecomanda mai aproape de televizor.Verificai dac nu exist obstacole ntre telecomand i televizor.Asigurai-v c ai conectat cablul de alimentare.

  Imaginea nu este centrat pe ecran

  Reglai poziia vertical i orizontal.

  Curarea unitii Cnd curai ecranul, scoatei cablul de alimentare, folosii o lavet moale i curat pentru tergerea prafului de pe ecran i carcas. Dac este necesar curarea suplimentar a ecranului, folosii o lavet umed curat. Nu folosii naftalin, diluant sau lichide similare pentru curare.

  Punct colorat Acest produs este un televizor LED de nalt rezoluie i pot aprea puncte colorate n cazul anumitor pixeli, din cauza caracteristicii speciale a produsului. Dac este vorba despre cteva puncte colorate, nu este vorba despre performane reduse ale produsului sau fiabilitate redus. n acest caz, servisarea produsului nu va fi influenat. Din perspectiva punctelor de culoare, televizoarele UTOK sunt similare cu alte televizoare comercializate n Romnia. Criteriul punctului colorat nu este inclus n motivele pentru returnarea produsului din raiuni de calitate. Sperm c stimaii notri clieni nu vor considera c acest lucru reprezint o problem.

 • 32

  Cele mai frecvente tipuri de interferene TV sunt urmtoarele:

  IMAGINE ALBn general, imaginile albe sunt cauzate de semnalul slab.Reglai antena sau montai un amplificator de anten.

  IMAGINI DUBLATE SAU FANTOMEn general, imaginile dublate sunt cauzate de reflexiile cldirilor nalte. Reglai direcia antenei sau ridicai-o.

  INTERFERENELE CU UNDELE RADIOPe ecran se formeaz dungi n micare, cauzate, de obicei, de apropierea emitoarelor radio sau de echipamente receptoare de unde scurte.

  INTERFERENE ELECTROTERMICE CU TEMPERATUR RIDICATPe ecran apar modelele diagonale sau n form de os de pete sau imaginea este incomplet. Acest lucru este cauzat, probabil, de echipamentul electrotermic de temperatur ridicat din spitalul din apropiere.

  NOT: Dac v confruntai cu una dintre aceste situaii n cazul recepiei prin cablu, este posibil ca responsabil s fie furnizorul de televiziune prin cablu.

  Defecte de imagine i soluii

 • 33

 • 34

 • 35