Traductoare de nivel2003

of 10/10
Student: Marius F. CHITA An II Master ICACRP
 • date post

  09-Aug-2015
 • Category

  Technology

 • view

  375
 • download

  5

Embed Size (px)

Transcript of Traductoare de nivel2003

 1. 1. Student: Marius F. CHITAAn II Master ICACRP
 2. 2. Cererea pentru sisteme sofisticate de automatizare aproceselor si nevoia de un control mai bun al proceselorobliga inginerii de proces sa caute sisteme de masurare anivelului din ce in ce mai precise si sigure. Legile, in special cele care guverneaza inregistrareaelectronica a datelor, fixeaza cerinte riguroase inprivinta acuratetei, sigurantei si rapoartelor electronice. Cele mai noi tehnologii de masurare a nivelului ajutala indeplinirea acestor cereri.
 3. 3. Masurarea presiunii este folosita deobicei pentru adetermina nivelul de lichid in diverse aplicatii. O coloana de lichid exercita o forta de apasaredatorita gravitatiei. Masurarea presiunii la bazacoloanei poate fi folosita pentru a masura aceastaforta, tradusa apoi in nivel de lichid. Pentru a masura nivelul de lichid, presiunea gazuluide deasupra lichidului trebuie masurata cu un alttraductor. Valoarea acestei presiuni se scade dinvaloarea presiunii totale pentru a determina valoareapresiunii coloanei de lichid.
 4. 4. Functionarea acestor dispozitive se bazeaza pe faptulca fluidele de proces au in general constante dielectricesemnificativ diferite de cea a aerului, care este foarteaproape de 1.SubstantaConstanta dielectricaUleiuri1,8 5Glicol (pur) 37Glicol (solutie) 50 80
 5. 5. Aceasta tehnologie se foloseste de fenomenul devariatie a capacitatii electrice o data cu nivelul delichid. Armaturile condensatorului electric sunt formatedintr-o bara izolata conectata la traductor si insasilichidul din vas sau dintr-o bara izolata si peretelevasului.
 6. 6. Intrerupatorul orizontal este folosit pentru controlulnivelului in vase cu acces limitat (sau imposibil) lavarful sau la baza lor. Cand bratul flotor este ridicat, intrerupatorul esteactivat. Cand bratul cade din dreptul carcaseiintrerupatorului, acesta se dezactiveaza. Functia intrerupatorului poate fi selectata ca fiindnormal inchis sau normal deschis.
 7. 7. www.entegrisfluidhandling.com www.omega.com www.sensorsmag.com