telejob/Caiet... · Web viewQPI: minim 7.2 GT/s Memory Minimum 32 GB RAM ECC DDR3, PC3-12800;...

53
1 N Nr.5821./ .04 08 2014. APROB, DIRECTOR EXECUTIV, NELU IONEL OPREA CAIET DE SARCINI echipamente de calcul/periferice și alte echipamente precum si software pentru proiectul "TeleJob" - Organizarea pieței muncii adiacente Municipiului București

Transcript of telejob/Caiet... · Web viewQPI: minim 7.2 GT/s Memory Minimum 32 GB RAM ECC DDR3, PC3-12800;...

1

N

Nr.5821./ .04 08 2014.

APROB,

DIRECTOR EXECUTIV,

NELU IONEL OPREA

CAIET DE SARCINIechipamente de calcul/periferice și alte echipamente

precum si software pentru proiectul"TeleJob" - Organizarea pieței muncii adiacente Municipiului

București

2

1 INFORMAŢII GENERALE

Caietul de sarcini face parte integrantă din documentaţia pentru atribuirea contractului şi constituie ansamblul cerinţelor pe baza cărora se elaborează de către fiecare ofertant propunerea tehnică. Caietul de sarcini conţine specificaţii tehnice în mod obligatoriu. Cerinţele impuse vor fi considerate ca fiind minimale.

Vor fi luate în considerare toate ofertele care îndeplinesc cel puţin cerinţele minime din acest caiet de sarcini. Ofertele ce contin produse cu caracteristici tehnice inferioare celor prevăzute în caietul de sarcini sau care nu satisfac cerinţele caietului de sarcini vor fi declarate neconforme şi va fi respinse.

2 Autoritatea contractantă

Structura beneficiară: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman – Proiectul ""TeleJob"-Organizarea pietei muncii adiacente Municipiului Bucuresti”, identificare contract: POSDRU/111 /4.1/S/100197.

3 Descrierea proiectului

Proiectul "TeleJob” vizează:

3.1.1 Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea și diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienților SPO prin organizarea pieței muncii adiacente Municipiului București.

3.1.2 Scopul proiectului

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

OS. 1: Dezvoltarea și implementarea de acțiuni inovatoare în sprijinul modernizării SPO prin gestionarea de pachete de oferte de locuri de muncă specializate privind ocuparea cu beneficiari din regiunea adiacentă, cu ajutorul portalului informatic.

OS. 2: Dezvoltarea serviciilor tip self-service prin acces la portal de pe touch-screen-uri, PC-uri și telefoane mobile folosind internetul.

OS. 3: Dezvoltarea soluțiilor pentru abordarea somajului neînregistrat prin înregistrarea utilizatorilor externi ai portalului.

OS. 4: Dezvoltarea bazei de date privind serviciile furnizate prin creerea unor baze de date specializate pe portalul „TeleJob”.

OS. 5: Elaborarea de analize și studii privind piața muncii, incluzând nivelul general al muncii nedeclarate sau al ocupării informale folosind experiența partenerilor transnaționali care prin studiul pieței muncii europene abordează și realizează studiul pieței muncii din regiunile unde se implementează proiectul.

3

OS. 6: Dezvoltarea de acțiuni pentru o mai bună vizibilitate a SPO și a serviciilor pe care acesta le oferă prin acțiuni de promovare, prin portal și clasice, cu aportul partenerilor transnaționali și prin dezvoltarea de baze de date cu proiecte, cursuri și cursanți înscriși voluntar.

3.1.3 Beneficiarul proiectului

Beneficiarul direct al acestui proiect este Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman.

4 OBIECTUL ACHIZIŢIEI PUBLICE

Obiectul prezentei achizitii publice: echipamentele hardware si licentele software de baza necesare pentru proiectul ""TeleJob"-Organizarea pietei muncii adiacente Municipiului Bucuresti” , livrarea acestora la sediile Beneficiarului si ANOFM conform indicatiilor Beneficiarului precum si instalarea si punerea in functiune.

5 SPECIFICAŢII TEHNICE OBLIGATORII

Ofertele vor răspunde cerințelor formulate în caietul de sarcini.

Mențiunile explicite (coduri și specificații de model, cerințe de interoperabilitate) se referă la componente și repere efectiv oferite, iar cerințele minime de structură, capacitate și interoperabilitate expres menționate sunt obligatorii.

Pentru toate componentele și funcționalitățile menționate explicit, ofertantul va prezenta, în mod obligatoriu, informațiile relevante detaliate - inclusiv (dar fără a se limita la) cod / model, fabricant, specificații etc., care să permită identificarea produselor oferite și confirmarea respectării cerințelor.

În caz de neconcordanță, specificațiile oficiale publicate de producătorul echipamentului (valabile la data ofertei, pentru produsele oferite) vor fi considerate ca referință, iar conținutul acestora primează asupra detaliilor tehnice ale ofertei.

Atunci când cerințele caietului de sarcini indică cerințe sau clase de funcționalități obligatorii și valorile minime corespunzătoare (acolo unde este cazul), se vor indica în mod concret elementele (inclusiv caracteristicile tehnice relevante) efectiv oferite.

Toate echipamentele vor avea marcajul CE ( conformitate europeana ) si declaratie CE sau echivalent.

Nu se vor accepta ofertele vagi sau generice; nu se acceptă oferte alternative.

5.1 CONDIŢII DE AMBALARE, ETICHETARE, COLETARE ŞI MARCARE

Echipamentele vor fi ambalate corespunzător pentru a fi livrate beneficiarului. Ambalajul se va marca în vederea manipulării corecte. Furnizorul are obligaţia de a ambala produsele pentru ca acestea să facă faţă la manipularea din timpul transportului, tranzitului şi expunerii la temperaturi extreme, soare şi la precipitaţiile care ar putea să apară în timpul transportului şi depozitării în aer liber în aşa fel încât să ajungă în stare corespunzatoare la destinaţia finală. Până la predarea

4

echipamentelor către beneficiari, asigurarea va fi în sarcina furnizorului.

Echipamentele ofertate vor trebui sa fie noi. Ofertantii vor prezenta dovezi care sa ateste faptul ca echipamentele ofertate nu sunt end of life sau end of sales la momentul depunerii ofertei.

5.2 TERMEN DE LIVRARE ŞI TRANSPORT

Livrare. Termen de livrare: maxim 30 de zile calendaristice de la semnarea contractului. Ofertantul va asigura pe cheltuiala proprie livrarea produselor, care trebuie să fie conforme cu specificațiile tehnice minimale din acest caiet de sarcini, la adresa indicata de beneficiar. Produsele vor fi recepționate de persoanele desemnate de către beneficiar.

Transport. Ofertantul are obligația de a transporta produsele furnizate până la destinația finală indicată de beneficiar, pe cheltuiala și răspunderea ofertantului.

La livrare, echipamentele vor fi însoţite de factura, de certificat calitate/conformitate, sau declaraţie de conformitate, certificate de garanție.

5.3 MODALITATEA DE RECEPŢIONARE. ÎNLOCUIRI

Recepţia produselor se va efectua în timpul programului de lucru: de luni până joi între orele 08:00 – 16:30, vineri 08:00 – 14:00 la sediul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Teleorman sau la sediul ANOFM.

În cadrul recepţiei cantitative şi calitative achizitorul are dreptul, prin reprezentanţii săi, de a inspecta şi/sau testa produsele pentru a verifica conformitatea lor cu specificaţiile din documentaţia de atribuire şi din ofertă. Recepţia cantitativă va fi efectuată în momentul livrării şi va consta în: verificarea denumirii comerciale a produsului, verificarea cantităţii livrate. Recepţia calitativă constă în inspecţia şi testarea produselor livrate şi se materializează printr-un proces-verbal de recepţie.

Dacă produsul furnizat nu este conform cu specificaţiile tehnice, autoritatea contractantă poate să îl refuze, iar furnizorul va trebui să îl înlocuiască, pentru a satisface cerinţele specificaţiilor tehnice din caietul de sarcini şi din contract, fără a percepe un cost suplimentar.

Notă: „ Specificaţile tehnice care indică o anumită origine, sursă, producţie, un procedeu special, o marcă de fabrică sau de comerţ, un brevet de invenţie, o licenţă de fabricaţie, sunt menţionate doar pentru identificarea cu uşurinţă a tipului de produs şi NU au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau a anumitor produse. Aceste specificaţii vor fi considerate ca având menţiunea de «sau echivalent»”.

6 SPECIFICATII TEHNICE

6.1 Echipamente hardware

6.1.1 Rack, accesorii si UPS

Cabinet Rack cu usa Rack 42U produs de acelasi furnizor ca si cel al echipamentelor de calcul

5

– minim 1 bucata echipat cu kit de optimizare a circulatiei aerului, panouri laterale si usi de acces in partea frontala si dorsala a echipamentului si organizatoare de cabluri. Rack-ul trebuie sa contina un switch KVM cu minim 8 porturi si cabluri necesare conectarii serverelor, sisteme redundante de distributie a energiei suficiente (conectori C19/C20 si C13/C14) pentru intreaga furnitura, si o consola TFT cu tastatura si mouse de minim 17”.Rack-ul trebuie sa fie in conformitate cu standardele :

- EIA-310D Type A cabinet- RoHS compliant- Ofera capabilitati de integrare cu softurile de management ale

serverelor si ale PDU-rilor inteligente.

Furnizorul va asigura instalarea si punerea in functiune a ansamblului sisteme server + rack + UPS si daca este nevoie va asigura in mod obligatoriu reorganizarea mecanica, electrica si din punct de vedere al conectivitatii a echipamentelor amplasate in interiorul sau. Oferta va include toate cablurile si subansablele necesare instalarii intregii furnituri, nici un echipament suplimentar nu va fi achizitionat de Beneficiar.

UPS: minimum 2 buc

3U, rackabil

4500 W, 5000VA, 4 conectori C19, 4 conectori C13

Soft de management inclus pentru configurare şi operare unitate

Timp de functionare pe baterie minim 6 minute la o incarcare de 100%

Eficienta 94%

Forma de undă: Sinusoidală

Garantie Minim 36 luni de la punerea in functiune

Conformitate cu standardele privind managementul calitatii

Se va prezenta la ofertare conformitatea cu standardele internationale de calitate "ISO 9001, ISO 14001" pentru producatorul echipamentului ofertat si livrat; documentele sau certificatele ce se vor prezenta trebuie sa fie valabile la momentul depunerii ofertei

Cerinte de ofertare Ofertantii vor prezenta documente doveditoare privitor la originea echipamentelor oferite (locul de fabricatie)

6.1.2 Server backup – 1 bucata

Mainboard Trebuie sa faca parte din nomenclatorul de subansamble al firmei producatoare a serverului

Trebuie să aiba inscriptionat (imprimat) numele (sigla) producatorului

6

serverului pe placa de baza (circuitul imprimat)

Chipset Chipset Intel, sau echivalent

Se va specifica gama de microprocesoare acceptata si frecventele de lucru posibile pentru cazul unor operatiuni de upgrade

Arhitectura Processor

Minim 1 procesor quad core, cu minim 1 thread per core, avand o frecventa de minim 2.4 GHz cu o putere maxima consumata de 80 Watts;

Memory cache L3: minimum 10 MB

QPI: minim 6.4 GT/s

Memory Minimum 32 GB RAM ECC DDR3, PC3-12800;

Suport pentru upgradabilitate la un minim 512 GB

HDD Minimum 2x300 GB la 10000 RPM, 2.5”

Trebuie sa permita expandabilitate pana la minim 10TB

RAID

Controller

Controllerul intern pentru HDD SAS trebuie sa ofere o viteza minima de 6 Gbps si minim 512 MB cache de tip Flash;

Capabilităţi RAID: 0, 1,1+0,5

Trebuie sa ofere posibilitatea de upgrade la minimum 2GB tehnologie Flash;

Unitate optica Trebuie sa ofere posibilitatea de montare DVD intern sau extern

Interfete de retea ethernet

Trebuie sa fie echipat cu:

- Minim 4 interfete fizice/ porturi de tip Gigabit;- Minim 2 interfete fizice/ porturi de tip 10Gb;

Documentatie Server-ul va fi livrat cu drivere pentru minim MS Windows Server si Linux Redhat, documentatie de instalare si software de diagnosticare

Interfete de retea FC

Minim 1 x Dual Port 8 Gb FC HBA

Arhitectura sistemului propus trebuie sa includa urmatoarele caracteristici

Suport pentru minim 4 canale per procesor si 3DIMM-uri pe canal.

Suport pentru capabilitatile de corectare si recuperare a erorilor de tip single si multi bit:

- Facilitate de Advanced ECC sau echivalent;- Facilitati de Online Spare sau echiavelnt;- Facilitati de Lock-step mode sau echivalent;

Minim doua surse redundante cu capacitate de maxim 500W.

Echipamentul ofertat trebuie sa ofere posibilitatea administrarii puterii si sa permita:

7

- Monitorizarea surselor;- Suport pentru ajustarea alimentarii surselor bazate pe nivelul de

incarcare al serverului.

Subsistem de management (procesor, memorie, stocare) separat de componentele standard ale serverului (dar integrate in acesta) si separat de sistemului de operare, ce trebuie sa ofere urmatoarele functionalitati :

Monitorizarea componentelor serverului Inregistrarea evenimentelor ale componentelor serverului. Inventarierea si identificarea componentelor serverului Update firmware a tuturor componentelor serverului, cu download

automat de pe site-ul producatorului ori prin folosirea unui repository.

Ofera posibilitatea redirectarii consolei intr-o interfata WEB. Ofera posibilitatea redirectarii unitatilor media (Floppy, CD, DVD sau

a imaginilor acestora) pe statia de management. Ofera o capacitate de minim 2 GB flash de stocare a datelor ce

privesc evenimentele componentelor serverului (log-uri). Ofera analize predictive petru componentele serverului. Mecanisme de avertizare prin e-mail, IPMI, SNMP.

Scalabilitate Posibilitate de upgrade pentru minim 2xCPU;

Numar minim de module de memorie (DIMM) suportate: minim 24;

Numar de HDD-uri suporate: minim 10;

Suport pentru discuri: minim SAS si SSD;

Numar de sloturi de expansiune: minim 2 PCIe Gen 3

Ergonomie Carcasa montabila in rack cu dimensiunea de maxim 1U;

Panou extern cu leduri;

Trebuie sa ofere posibilitatea adaugarii unei interfete frontale menite sa ajute circulatia aerului si blocarea accesului prin intermediul unei chei la disk-uri.

Porturi In/aut Port interfete I/O:

Minim 1 x Serial;

Minim 2 x Video (1 pe panoul frontal si una in partea dorsala a serverului);

Minim 6 x USB ports 2.0 (2 in fata, min 2 in spate si minim 1 intern)

Minim 1 x RJ-45 pentru administrarea de la distanta;

Minim 4 x RJ-45 ports.

Minim 2x 10Gb

8

Garantie si suport Servicii de suport, 4h timp de raspuns la solicitare, deplasare on site, interval de acoperire minim 12 ore de Luni pana Vineri. Pretul achizitiei va acoperi atat manopera cat si valoarea pieselor de schimb eventual necesare.

Garantie 36 de luni masurate de la punerea sub tensiune a echipamentului .

Alimentare 220V/50Hz

Sistem de operare preinstalat

DA

Conformitate cu standardele privind managementul calitatii

Se va prezenta la ofertare conformitatea cu standardele internationale de calitate "ISO 9001, ISO 14001" pentru producatorul echipamentului ofertat si livrat; documentele sau certificatele ce se vor prezenta trebuie sa fie valabile la momentul depunerii ofertei.

Cerinte de ofertare Ofertantii vor prezenta documente doveditoare privitor la originea echipamentelor oferite (locul de fabricatie).

6.1.3 Server firewall – 1 buc

Mainboard Trebuie sa faca parte din nomenclatorul de subansamble al firmei producatoare a serverului

Trebuie sa aiba inscriptionat (imprimat) numele (sigla) producatorului serverului pe placa de baza (circuitul imprimat)

Chipset Chipset Intel, sau echivalent

Se va specifica gama de microprocesoare acceptata si frecventele de lucru posibile pentru cazul unor operatiuni de upgrade

Arhitectura Processor

Minim 1 procesor hexa core, cu minim 2 thread per core, avand o frecventa de minim 2GHz cu o putere maxima consumata de 80 Watts;

Memory cache L3: minimum 15 MB

QPI: minim 7.2 GT/s

Memory Minimum 32 GB RAM ECC DDR3, PC3-12800;

Trebuie sa ofere suport pentru upgradabilitate la un minim 512 GB

HDD Minimum 2x600 GB la 15000 RPM, 3.5”

Expandabil pana la minim 12TB

RAID

Controller

Controllerul intern pentru HDD SAS trebuie sa ofere o viteza minima de 6 Gbps si minim 512 MB cache de tip Flash;

Capabilităţi RAID: 0, 1,1+0,5

Trebuie sa ofere posibilitatea de upgrade la minimum 2GB tehnologie Flash;

9

Unitate optica

Interfete de retea Ethernet

Trebuie sa fie echipat cu:

- Minim 4 interfete fizice/ porturi de tip Gigabit;- Minim 2 interfete fizice/ porturi de tip 10Gb;

Documentatie Server-ul va fi livrat cu drivere pentru minim MS Windows Server si Linux Redhat, documentatie de instalare si software de diagnosticare

Interfete de retea FC

Minim 1 x Dual Port 8 Gb FC HBA

Arhitectura sistem propus trebuie sa includa urmatoarele caracteristici

Suport pentru minim 4 canale per procesor si 3DIMM-uri pe canal.

Suport pentru capabilitatile de corectare si recuperare a erorilor de tip single si multi bit:

- Facilitate de Advanced ECC sau echivalent;- Facilitati de Online Spare sau echiavelnt;- Facilitati de Lock-step mode sau echivalent;

Minim doua surse redundante cu capacitate de maxim 500W.

Echipamentul ofertat trebuie sa ofere posibilitatea administrarii puterii si sa permita:

- Monitorizarea surselor;- Suport pentru ajustarea alimentarii surselor bazate pe nivelul de

incarcare al serverului.

Subsistem de management (procesor, memorie, stocare) separat de componentele standard ale serverului (dar integrate in acesta) si separat de sistemului de operare, ce trebuie sa ofere urmatoarele functionalitati :

Monitorizarea componentelor serverului Inregistrarea evenimentelor ale componentelor serverului. Inventarierea si identificarea componentelor serverului Update firmware a tuturor componentelor serverului, cu download

automat de pe site-ul producatorului ori prin folosirea unui repository.

Ofera posibilitatea redirectarii consolei intr-o interfata WEB. Ofera posibilitatea redirectarii unitatilor media (Floppy, CD, DVD sau

a imaginilor acestora) pe statia de management. Ofera o capacitate de minim 2 GB flash de stocare a datelor ce

privesc evenimentele componentelor serverului (log-uri). Ofera analize predictive petru componentele serverului. Mecanisme de avertizare prin e-mail, IPMI, SNMP.

Scalabilitate Posibilitate de upgrade pentru minim 2xCPU;

10

Numar minim de module de memorie (DIMM) suportate: minim 24;

Numar de HDD-uri suporate: minim 10;

Suport pentru discuri: minim SAS si SSD;

Numar de sloturi de expansiune: minim 2 PCIe Gen 3

Ergonomie Carcasa montabila in rack cu dimensiunea de maxim 1U;

Panou extern cu leduri;

Trebuie sa ofere posibilitatea adaugarii unei interfete frontale menite sa ajute circulatia aerului si blocarea accesului prin intermediul unei chei la disk-uri.

Porturi In/aut Port interfete I/O:

Minim 1 x Serial;

Minim 2 x Video (1 pe panoul frontal si una in partea dorsala a serverului);

Minim 6 x USB ports 2.0 (2 in fata, min 2 in spate si minim 1 intern)

Minim 1 x RJ-45 pentru administrarea de la distanta;

Minim 4 x RJ-45 ports.

Minim 2x 10Gb

Garantie si suport Servicii de suport, 4h timp de raspuns la solicitare, deplasare on site, interval de acoperire minim 12 ore de Luni pana Vineri. Pretul achizitiei va acoperi atat manopera cat si valoarea pieselor de schimb eventual necesare.

Garantie 36 de luni masurate de la punerea sub tensiune a echipamentului .

Alimentare 220V/50Hz

Sistem de operare preinstalat

DA

Conformitate cu standardele privind managementul calitatii

Se va prezenta la ofertare conformitatea cu standardele internationale de calitate "ISO 9001, ISO 14001" pentru producatorul echipamentului ofertat si livrat; documentele sau certificatele ce se vor prezenta trebuie sa fie valabile la momentul depunerii ofertei.

Cerinte de ofertare Ofertantii vor prezenta documente doveditoare privitor la originea echipamentelor oferite (locul de fabricatie).

6.1.4 Server date si aplicatii – 2 buc

Arhitectura Server rack-abil, maxim 2U

Procesor 2 x Procesor CISC (complex instruction set computer, ) x86 Hexa-core Xeon

11

Processor, la frecventa de min. 2 GHz, min. 15 MB L3 cache pentru fiecare procesor, QPI (arhitectura QuickPath) 7.2 GT/s, cu o putere maxima consumata de maxim 80 Watts sau solutie echivalenta.

Memorie interna Minimum 48 GB RAM ECC DDR3, PC3-12800;

Trebuie sa ofere suport pentru upgradabilitate la minim 512 GB

Minim 24 de sloturi prevazute cu maxim 4 canale per procesor si 3DIMM-uri pe canal.

Controller HDD Capabilităţi RAID: 0, 1,1+0,5

Minim 512 MB de tip Flash

Scalabilitate pana la minim 2 GB de tip Flash

HDD intern Poate ingloba minim 2 HDD-uri de 600 GB SAS, min 10000 rpm 2.5” instalate, hot-swap.

Expandabilitate pana la minim 30 TB

Trebuie sa ofere posibilitatea de vizualizare prin intermediul unor leduri starea de functionare sau sanatate a discurilor

Unitate Optica Trebuie sa ofere posibilitatea de montare DVD intern sau extern

Video Controller video integrat cu min. 16 MB video RAM

Interfete de retea Echipamentul se va echipa cu:

Minim 4 interfete fizice/ porturi de tip Gigabit

Documentatie Server-ul va fi livrat cu drivere pentru minim MS Windows Server si Linux Redhat, documentatie de instalare si software de diagnosticare

Interfete de retea FC

Minim 1 x Dual Port 8 Gb FC HBA

Controlor SAS

Controllerul intern pentru HDD SAS prezinta o viteza minima de 6 Gbps si minim 512 MB cache de tip Flash;

Capabilităţi RAID: 0, 1,1+0,5

Posibilitatea de upgrade: minimum 2GB tehnologie Flash;

Sloturi I/O Minim 3 x PCI-Express (minim 2 x PCI-Express Gen. 3.0)

Minim 1 x USB 2.0 intern utilizabil pentru hypervisor si/sau micro-SD Card.

Interfete Minim 7 x USB 2.0 (2 frontale, 4 dorsale, 1 intern)

Minim 1 x port serial

Minim 2 x VGA

12

Minim 1 x Management port RJ-45

Minim 1 x SD Slot.

Minim 4 x Network RJ-45

Management de sistem

Procesor de management integrat, capabilitati de monitorizare a componentelor critice pe fiecare server local si la distanta.

Suport pentru functii de diagnostic, reset, POST si auto-recuperare.

Capabilitati de monitorizare a tensiunii si temperaturii.

Analize predictive de eroare pentru HDD, memorii, procesoare cu capabilitati de generare de alarme cand sunt depasite pragurile de alerta pentru: discuri, memorie, procesoare pentru anuntarea administratorului de sistem de iminenta defectarii unei componente a sistemului.

Serverul va fi livrat impreuna cu aplicatia de management realizata de producatorul echipamentului, aplicatie ce trebuie sa asigure cel putin:

o componentă de tip portal cu functii de publicare a unui catalog de servicii respectiv interfata de subscriere la acestea, de către utilizatorii finali, respectiv administrarea catalogului, publicarea și urmărirea cererilor pentru subscriere, gestionarea resurselor si setarilor sistemului, in functie de rolul acestora si nivelul de acces prestabilit.

o componentă pentru livrarea serviciilor, prevazuta cu un mecanism de alocare și control al resurselor implicate, mecanism integrat de documentare a configuratiiloar serviciilor prestabilite;

o componenta de administrare a resurselor (resurse hardware, sisteme de operare, aplicatii, etc.) provizionate la nivel de echipament pentru a deservicapacitatilor solicitate.

Componenta de administrare descrisa anterior trebuie sa prevada si sa ofere suport pentru urmatoarele functionalitati:

- Posibilitatea efectuarii managementului de la distanta cu functii avansate de virtual media pentru flexibilitate in instalare, administrare, mentenanta si suport pentru functii de tip console replay, pornire si oprire echipament (Power Button) remote;

- inventarierea componentelor atat la nivel de mediu fizic cat si virtual;

- realizarea actualizarilor de firmware si drivere;

- monitorizarea starii de functionare, trimiterea de alerte prin e-mail;

- monitorizarea in timp real a consumului de energie electrica, furnizarea de grafice de evolutie a acestui consum pe diverse perioade de timp (ore, zile, saptamani) si sa ofere posibilitatea limitarii consumului de energie electrica.

13

- suport pentru integrarea cu consola de administrare si management al intregului mediu virtual integrat oferind capabilitati avansate de a inainta recomandari cu privire la utilizarea resurselor, atat la nivel de mediu fizic si cat si virtual, bazate pe o analiza a datelor curente de performanta la nivel de procesor, memorie, discuri, host-uri si putere.

- ofera suport pentru capabilitatile avansate de migrare a resurselor respectiv a worloadului de pe un server fizic pe altul;

- ofera capabilitati avansate te integrare cu cele mai consacrate solutii de virtualizare prezente in piata (cel putin Vmware, Microsoft).

Sursa Redundante si hot-plug de maxim 500W in cadrul solutiei ofertate.

Sistemul trebuie sa ofere posibilitatea alegerii puterii sursei de alimentare in functie de incarcarea serverului.

Ventilatoare Hot-Plug , Redundante

Compatibilitate sisteme de operare

Serverul trebuie sa fie compatibil, certificat de producator si sa dispuna de suport pentru urmatoarele sisteme de operare: Microsoft Windows Server 2008, 2012

SUSE Linux Enterprise Server , Red Hat Enterprise Linux, VMware , Oracle Solaris, Citrix Xen Server.

Securitate Power-on password

Serial interface control

Administrator's password

Ofera posibilitatea adaugarii unei interfete frontale menite sa ajute circulatia aerului si blocarea accesului prin intermediul unei chei la disk-uri.

Standarde Industriale

ACPI 2.0 Compliant

PCIe 3.0 Compliant

Microsoft® Logo certifications

Sistem de operare preinstalat

DA

Garantie si suport Servicii de suport, 4h timp de raspuns la solicitare, deplasare on site, interval de acoperire minim 12 ore de Luni pana Vineri. Pretul achizitiei va acoperi atat manopera cat si valoarea pieselor de schimb eventual necesare.

Garantie 36 de luni masurate de la punerea sub tensiune a echipamentului.

Conformitate cu standardele privind

Se va prezenta la ofertare conformitatea cu standardele internationale de calitate "ISO 9001, ISO 14001" pentru producatorul echipamentului ofertat

14

managementul calitatii

si livrat; documentele sau certificatele ce se vor prezenta trebuie sa fie valabile la momentul depunerii ofertei.

Cerinte de ofertare Ofertantii vor prezenta documente doveditoare privitor la originea echipamentelor oferite (locul de fabricatie).

6.1.5 Server dezvoltare și testare – 1 buc

Mainboard Trebuie sa faca parte din nomenclatorul de subansamble al firmei producatoare a serverului

Trebuie sa aiba inscriptionat (imprimat) numele (sigla) producatorului serverului pe placa de baza (circuitul imprimat)

Chipset Chipset Intel, sau echivalent

Se va specifica gama de microprocesoare acceptata si frecventele de lucru posibile pentru cazul unor operatiuni de upgrade

Arhitectura Processor

Minim 1 procesor hexa core, cu minim 2 thread per core, avand o frecventa de minim 2GHz cu o putere maxima consumata de 80 Watts;

Memory cache L3: minimum 15 MB

QPI: minim 7.2 GT/s

Memory Minimum 32 GB RAM ECC DDR3, PC3-12800;

Trebuie sa ofere suport pentru upgradabilitate la un minim 512 GB

HDD Minimum 2x600 GB la 15000 RPM, 3.5”

Expandabil pana la minim 12TB

RAID

Controller

Controllerul intern pentru HDD SAS trebuie sa ofere o viteza minima de 6 Gbps si minim 512 MB cache de tip Flash;

Capabilităţi RAID: 0, 1,1+0,5

Trebuie sa ofere posibilitatea de upgrade la minimum 2GB tehnologie Flash;

Unitate optica Trebuie sa ofere posibilitatea de montare DVD intern sau extern

Interfete de retea Ethernet

Trebuie sa fie echipat cu:

- Minim 4 interfete fizice/ porturi de tip Gigabit;- Minim 2 interfete fizice/ porturi de tip 10Gb;

Documentatie Server-ul va fi livrat cu drivere pentru minim MS Windows Server si Linux Redhat, documentatie de instalare si software de diagnosticare

15

Interfete de retea FC

Arhitectura sistem propus trebuie sa includa urmatoarele caracteristici

Suport pentru minim 4 canale per procesor si 3DIMM-uri pe canal.

Suport pentru capabilitatile de corectare si recuperare a erorilor de tip single si multi bit:

- Facilitate de Advanced ECC sau echivalent;- Facilitati de Online Spare sau echiavelnt;- Facilitati de Lock-step mode sau echivalent;

Minim doua surse redundante cu capacitate de maxim 500W.

Echipamentul ofertat trebuie sa ofere posibilitatea administrarii puterii si sa permita:

- Monitorizarea surselor;- Suport pentru ajustarea alimentarii surselor bazate pe nivelul de

incarcare al serverului.

Subsistem de management (procesor, memorie, stocare) separat de componentele standard ale serverului (dar integrate in acesta) si separat de sistemului de operare, ce trebuie sa ofere urmatoarele functionalitati :

Monitorizarea componentelor serverului Inregistrarea evenimentelor ale componentelor serverului. Inventarierea si identificarea componentelor serverului Update firmware a tuturor componentelor serverului, cu download

automat de pe site-ul producatorului ori prin folosirea unui repository.

Ofera posibilitatea redirectarii consolei intr-o interfata WEB. Ofera posibilitatea redirectarii unitatilor media (Floppy, CD, DVD sau

a imaginilor acestora) pe statia de management. Ofera o capacitate de minim 2 GB flash de stocare a datelor ce

privesc evenimentele componentelor serverului (log-uri). Ofera analize predictive petru componentele serverului. Mecanisme de avertizare prin e-mail, IPMI, SNMP.

Scalabilitate Posibilitate de upgrade pentru minim 2xCPU;

Numar minim de module de memorie (DIMM) suportate: minim 24;

Numar de HDD-uri suporate: minim 10;

Suport pentru discuri: minim SAS si SSD;

Numar de sloturi de expansiune: minim 2 PCIe Gen 3

Ergonomie Carcasa montabila in rack cu dimensiunea de maxim 1U;

16

Panou extern cu leduri;

Trebuie sa ofere posibilitatea adaugarii unei interfete frontale menite sa ajute circulatia aerului si blocarea accesului prin intermediul unei chei la disk-uri.

Porturi In/Out Port interfete I/O:

Minim 1 x Serial;

Minim 2 x Video (1 pe panoul frontal si una in partea dorsala a serverului);

Minim 6 x USB ports 2.0 (2 in fata, min 2 in spate si minim 1 intern)

Minim 1 x RJ-45 pentru administrarea de la distanta;

Minim 4 x RJ-45 ports.

Minim 2x 10Gb

Garantie si suport Servicii de suport, 4h timp de raspuns la solicitare, deplasare on site, interval de acoperire minim 12 ore de Luni pana Vineri. Pretul achizitiei va acoperi atat manopera cat si valoarea pieselor de schimb eventual necesare.

Garantie 36 de luni masurate de la punerea sub tensiune a echipamentului .

Alimentare 220V/50Hz

Sistem de operare preinstalat

DA

Conformitate cu standardele privind managementul calitatii

Se va prezenta la ofertare conformitatea cu standardele internationale de calitate "ISO 9001, ISO 14001" pentru producatorul echipamentului ofertat si livrat; documentele sau certificatele ce se vor prezenta trebuie sa fie valabile la momentul depunerii ofertei.

Cerinte de ofertare Ofertantii vor prezenta documente doveditoare privitor la originea echipamentelor oferite (locul de fabricatie).

6.1.6 Storage – 1 buc

Arhitectura Sistem modular de stocare centralizat a datelor de tip SAN cu minim 2 controllere redundante si hot plug.

Conectivitate front-end (catre servere)

Suport pentru conectivitate de tip FC-8Gbs si iSCSI 1Gb/s sau 10Gb/s la nivel de controller fara utilizarea unor subansamble externe de tip switch.

Realizarea de minim 64 de clone la nivel local;

Upgrade Software la nivelul controllerului non-disruptiv;

Minim 512 LUN-uri;

17

Capabilitatea de scalarea a unui LUN pana la minim 30 TB in functie de nivelele RAID.

Conectivitate Minim 4 x 8 Gb FC

Număr discuri suportate / şasiu Minim 24

Expandabilitate Posibilitatea de a adăuga şasiuri suplimentare de discuri fără adăugarea de controllere suplimentare

Memorie cacheMin. 4 GB / controller

Protectie ECC sau echivalent

Raid Suport 0, 1, 10, 3, 5, 6, 50

Discuri suportate

minim:

SAS (minim 146GB, 300GB, 600GB, 900 GB)

SAS MDL sau SATA (minim 1TB)

SSD (minim 200GB, 400GB)

Număr discuri instalate Minin 24 x 900 GB 6G SAS la minim 10 RPM

Numar de discuri maxim suportate Minim 90 LFF/190 SFF

Surse de alimentare Redundante

Ventilaţie Redundantă

DisponibilitatiSistemul trebuie sa ofera posibilitatea printr-o licentiere suplimentara a capabilitatilor de replicare la distanta pe un alt sistem de stocare similar cel putin intr-un mod asincron

ErgonomieCarcasa montabila in rack cu dimensiunea de maxim 2U;

Management de la distant ape un port Ethernet prin interfata grafica disponibila in web browser.

Garantie si suport Servicii de suport, 4h timp de raspuns la solicitare, deplasare on site, interval de acoperire minim 12 ore de Luni pana Vineri. Pretul achizitiei va acoperi atat manopera cat si valoarea pieselor de schimb eventual necesare.

Garantie 36 de luni masurate de la punerea sub tensiune a echipamentului .

Conformitate cu standardele privind managementul calitatii

Se va prezenta la ofertare conformitatea cu standardele internationale de calitate "ISO 9001, ISO 14001" pentru producatorul echipamentului ofertat si livrat; documentele sau certificatele ce se vor prezenta trebuie sa fie valabile la momentul depunerii ofertei.

18

Cerinte de ofertare Ofertantii vor prezenta documente doveditoare privitor la originea echipamentelor oferite (locul de fabricatie).

6.1.7 Tape backup – 1 buc

Librarie de benzi magnetice compatibile cu serverele ofertate, ofertantului revenindu-i obligatia de a dovedi compatibilitatea dintre cele doua produse, inclusiv prin trimiteri la surse autorizate

Format Rackmountable 19", inaltime maxim 2U

Numar Drive-uri Minim 1

Numar sloturi pentru benzi

Minim 24

Magazii benzi Se vor oferii un numar de benzi sufficient pentru a popula loturile disponibile pentru numarul de drive-uri ofertate

Conectivitate Fibre Channel

Interfata Minim 8Gb Native FC

Tip unitate LTO Ultrium 5

Administrare Consola unică de management și administrare de tip web based cu functionalitati de administrare de la distanta.

Capacitate back-up

maxim suportata

Minim 70 TB prezentand un raport de compresie de minim 2:1

Rata de transfer fara compresie

Minim 500 GB/ ora

Criptare Suport pentru capabilitatile de criptare AES 256-bit, prin intermediul unei chei de tip USB

MTBF (mean time between failures)

Minimum 95000 de ore

Garantie si suport Durata serviciilor: GARANTIE 36 de luni masurate de la punerea sub tensiune a echipamentului. Pretul achizitiei va acoperi atat manopera cat si valoarea pieselor de schimb eventual necesare . Deplasare on site.

Conformitate cu standardele privind managementul calitatii

Se va prezenta la ofertare conformitatea cu standardele internationale de calitate "ISO 9001, ISO 14001" pentru producatorul echipamentului ofertat si livrat; documentele sau certificatele ce se vor prezenta trebuie sa fie valabile la momentul depunerii ofertei.

19

Cerinte de ofertare

6.1.8 Switch – 1 buc

Sasiu Rackabil, 1U

Platforma modulara

20 x 10/100/1000Mbps Ethernet

4 x SFP (module SFP de 1Gbps si 100Mbps trebuie sa fie suportate).

Suport pentru interfete aditionale: pana la 4 x 10Gbps/SFP+ sau pana la 4 x 1Gbps/SFP sau 2 x 10Gbps/SFP+ si 2 x 1Gbps/SFP

Suport dedicat pentru modul de stacking (pana la 36Gbps/port) cu suport pentru topologie inel si daisy-chain. Minim 4 echipamente trebuie suportate in stiva.

Sistemul de stacking sa permita pre-provizionarea membrilor din stiva (inainte de integrarea fizica a acestora) de pe switchul ales master

Echipamentul ofertat include:

4 x 10Gbps SFP+

1 x Ethernet pentru management de tip out-of-band

1 x Consola de tip USB

Management Complet administrabil (nu doar cu management web) din linie comanda (CLI)Suport pentru 2 imagini software - una primara, una de backup ce poate fi folosita in timpul unui upgrade sau daca cea primara intampina problemeUpdate/upgrade software gratuit de pe site-ul producatorului

RMON: 1, 2, 3 si 9

Posibilitate atribuire nume porturilor

Multiple fisiere de configurare

XRMON

Sflow

Monitorizare porturi, ingres si egress

SSH, SSL, SNMP v1, v2c, v3, Console, Web

Monitorizare digitala optica (DOM) pe porturile SFP+

Performanta Memorie DRAM: 512MB

Memorie Flash interna: 1GB

20

Buffer pachete: 11MB alocabil pentru intrare si iesire

Switching capacity: 128Gbps

Throughput: 95Mpps

Capacitate adrese MAC: 16,000

Dispune de ASIC-uri performante, programabile care sa permita suportul pentru tehnologii dezvoltate ulterior

Fiabilitate si disponibilitate

802.1s, MSTP, RPVST+

802.3ad, Link Aggregation, suporta pana la 48 grupuri de trunk si pana la 8 porturi in trunk.

Trebuie sa fie suportat linkul agregat peste stack/distribuit prin care conexiunile linkului agregat se pot termina pe switchuri diferite in stack

Integrare alte servicii de retea si echipamente

LLDP

LLDP-MED

IP Multicast Snooping, IGMPv2, MLD

OpenFLow

Layer 2 250 VLAN-uri, 4k id-uri VLAN

802.1q

GVRP

Jumbo Frame Support

802.1v

Flow Control

Layer 3 Rutare static

Rutare dinamica: RIPv2

Suport Ipv6: Snooping IGMP si MLD, DHCPv6 client si relay, SSH, ICMP, Network Discovery, Ipv6 host

Stack dual Ipv4/ipv6

Numar route: 2000

Securitate ACL Layer 3

Posibilitatea de a izola porturi intre ele care sa comunice numai pe legaturi presetate (up-link)

802.1X– autentificare multipla 802.1x pe un port, concurenta pentru 802.1x, Web si MAC (pana la 28 sesiuni de autentificare)

21

Autentificare bazata pe Web

Autentificare bazata pe MAC

Port Security

STP BPDU port protection

STP Root Guard

Protetcie ARD Dinamica

Protectie impotriva atacurilor de tip DoS prin DHCP

Limitare trafic broadcast per port

TACACS+

RADIUS

Guest VLAN pentru 802.1x

Definire lista cu adrese MAC ce nu pot accesa retea

Port Security

QoS Flexibilitatea in utilizarea cozilor prin specificare numarului de cozi si a memoriei asociate acestora

Prioritizare 802.1p

Prioritizare Layer 4

Setare valoare 802.1p pe baza adreselor IP, porturilor TCP/UDP, IP ToS, DiffServ

Rate limitting la nivel de port

Flow Control

Suporta 8 cozi per port

DiffServ AF si EF

Alimentare Sursa de alimentare 220V/50Hz, AC, priza compatibila Romania

Eficienta energetica: 802.3az

Garantie Garantie Hardware pe intreaga perioada a detinerii produsului

Acces la upgrade-uri software de pe pagina de internet a producatorului

6.1.9 Laptop-uri de management si analiza – 5 buc

Chipset Mobile Intel QM77 Express Chipset, sau echivalent

Procesor 3rd Generation Intel® Core™ i7-3687U sau echivalent

22

(2.10 GHz, 4 MB L3 cache, 2 cores)

Memorie instalata Min 8GB DDR3 non ECC | 1600MHz

Maximum Minim 16GB suportata

Memorie video Partajata cu memoria sistemului

Stocare interna SSD Minim 180GB SATA-3

Audio • integrata High Definition

• integrated stereo speakers

• integrated dual-microphone array

• control al volumului pe tastele functionale

• buton de oprire sunet

• SRS PRO Audio™

Monitor • Min 14” LED HD, 1366 x 768, + 720p HD webcam integrat

• Suport multi-monitor

Comunicaţii • placa de retea integrata Gigabit (10/100/1000 Mbps )

• Intel 802.11a/b/g/n WLAN

• Bluetooth 4.0

Tastatura Standard, compatibila 101/102, retroiluminata

Pointing Device Dual pointing: touchpad with scroll zone and Pointstick

Interfete de intrare/iesire - 1 x Integrated SmartCard reader

- 1 x Secure Digital / MultiMedia Card

- 1 x DisplayPort

- 1 x VGA

- 1 x LAN RJ-45

- 3 x USB 3.0 (min 1 de tip Charging Port)

- 1 x headphone / microphone combo

- 1 x DC-in

- 1 x Docking connector

- 1 x extended battery connector

Baterie - 4 celule Li-Ion 52Whr baterie standard

23

- posibilitatea de a atasa o baterie secundara suplimentara cu conector dedicat

Caracteristici de securitate • Chip/modul de securitate integrat pe placa de baza tip TPM care ofera posibilitatea criptarii datelor atat hardware cat si software

• Cititor/scanner de amprenta digitala integrat in carcasa

• Sistem de protectie a datelor de pe HDD atat software cat si hardware (cu posibilitatea parcarii automate a capetelor HDD-ului la bruscarea notebook-ului )

• Solutie dedicata (diferita de simpla stergere a datelor sau formatarea HDD-ului) capabila sa stearga informatiile critice de pe HDD.

• Solutie oferita de producator pentru gestiunea caracteristicilor software si hardware de securitate

• Cititor de Smart Card

Greutate Incepand de la 1.65 kg

Grosime Maxim 2 cm

Sistem de operare preinstalat Windows: Windows 8 Professional Licence, sau echivalent

Suita de productivitate preinstalata

Microsoft Office 2010 sau echivalent

Conformitate cu standarde europeene

EN 60950-1:2006 +A11:2009 +A1:2010 +A12:2011

EN 61000-3-2:2006 +A1:2009 +A2:2009

EN 62301:2005, EN 50581:2012

Conformitate cu standardele privind managementul calitatii

ISO 9001, ISO 14001

Garantie producător Minim 3 ani– inclusiv pentru baterie de la data punerii in functiune.

6.1.10 Copiator de mare capacitate – 1 buc

Functii standard: Imprimare, copiere, scanare, fax

Copiere

viteza copiere/imprimare A4 22 A4/minut

24

viteza copiere/imprimare A3

timp de incalzire 20 secunde

prima copie 6.9 secunde

rezolutie copiator 600 x 600 dpi

greutate hartie 52 - 300 g/mp

caseta 1 si caseta 2 incluse A3, 320 x 450 mm

duplex automat Inclus

alimentator automat de originale 100 coli, 35 - 163 g/mp

Display echipament 9 inch / Capacitiv, multi-touch

Arhtiectura Firmware echipament Linux

Capacitate de alimentare Standard: 150 coli tava manuala, 2x500 coli Maxim: 3.650 coli

Imprimare

viteza printare A4 22 A4/minut

viteza printare A3 14 A3/minut

Procesor 800 Mhz

Memorie 2 Gb Standard4 Gb Maxim

HDD minim 250 Gb

Rezolutie Printare 1,800 x 600 dpi; 1.200 x 1.200 dpi

Conectivitate 10BaseT/100BaseTX/1000 BaseTUSB 1.1/2.0

Protocoale de printare suportate PCL6, PCL5e/c, PostScript 3, XPS Ver. 1

Format maxim SRA3 (320 x 450 mm)

printare hartie banner 297 x 1.200 mm

25

Scanare

Rezolutie scanare 600 x 600 dpi

Viteza scanare standard minim 80 ipm @ 300 dpi; optional 160 ipm

Format scanare JPEG; TIFF; PDF; PDF Compact; PDF encriptat;XPS; XPS Com-pact;

Functii scanare Scanare catre E-Mail, Scanare catre FTP, Scanare catre Box (HDD), Scanare catre PC (SMB), Network Twain, Scanare catre WebDAV, Scanare catre Me, Scanare catre Home, Scanare catre USB, Scanare catre Scan Server, Scanare catre Web Service (WSD-Scan), Device Profile for Web Services (DPWS)

Fax

Standard Fax Super G3

Destinaţii Fax 2,100 (adrese + grupuri)

Funcţii Fax Polling; Time shift; PC-Fax; Recepţie in box confidenţial;Primire către email/FTP/SMB; până la 400 de setări salvate

Consumabile incluse

Toner 28,000 pagini

Drum 70,000 pagini

Developer 600,000 pagini

Management în reţea Da

Garantie producător Minim 1 an de la data punerii in functiune

6.1.11 Imprimanta color – 2 buc

Viteza de imprimare alb negru 30 ppm

Viteza de imprimare color 30 ppm

Imprimare prima pagina 11s

26

Limbaje acceptate PCL 5e, PCL6, PS3

Procesor 800 MHz

Memorie standard 1 GB

Volum maxim de lucru lunar 75,000 pagini

Accesorii:

Capacitate alimentare hartie 600 coli

Greutate media 60 - 200 g/m²

Imprimare duplex automat Da

Porturi USB 2.0; Ethernet 10/100/1000

Compatibilitate sisteme de operareWin XP/Vista/7/8 Win Server2003/ Server 2008 Mac OSX

Management în reţea Da

Cartuse de toner incluseDa. Pentru minim 5.000 pagini pe fiecare culoare (CMYK)

Garantie producător Minim 1 an de la data punerii in functiune

6.1.12 Telefoane mobile – 10 buc

Touchscreen Da

Sistem de operare Android KitKat 4.4 sau echivalent

GSM Da

imagine si sunet

Camera Da

Rezolutie imagine 8MP cu Auto Focus

Zoom camera 4X

Blitz camera da, LED Flash

Inregistrare video Da

Rezolutie video (new) Full HD 1920*1080

Timp maxim inregistrare (new) functie de memorie

Sunete MP3, AMR, AAC, AAC+, WAV, AC3

MP3 player Da

FM radio Da

27

Video player MPEG-4 / H.263 / H.264 / DivX, / XviD

MMS Da

Conectivitate

Bluetooth 4.0

Infrarosu (new) Da

Compatibil cablu Da

Wi-Fi 802.11 b/g/n

WAP Da

GPRS Da

EDGE Da

Streaming Da

Modem Da

3G Da

HSDPA Da

modul GPS incorporat Da

alte caracteristici

Self Care Da

Handsfree incorporat Da

Compatibil set maini libere Da

Vibratie Da

Comanda vocala Da

Dictionar intuitiv Da

Personalizare Da

Email Da

Jocuri Da

Fete de schimb Nu

Sincronizare Da

Meniu in limba romana Da

Forma

28

Forma Tableta

Dimensiuni minimale 129 x 66.0 x 9.9 mm

Greutate minim 121gr

Ecran

Ecran principal – rezolutie qHD (960 x 540)

Ecran principal – dimensiune 4.7 inch

Ecran principal – culori 16 milioane

Ecran principal touch screen Da

Ecran principal – tehnologie Capacitiv

Baterie

Acumulator 2440mAh

Memorie

Memorie interna da 8GB

Memorie externa microSD (pana la 32GB)

Certificari producator minime Declaratie CE ( conformitate europeana)

Garantie producator Minim 1 an

6.1.13 Touchscreen-uri – 18 buc

Carcasa Metalica vopsita electrostatic

Personalizabila cu sigla institutiei si alte sigle

Usi de acces securizate cu cheie

Sistem activ de ventilatie, cu ventilatoare de minim 120mm pentru o circulare a aerului corespunzatoare

UPS –minim 500Va;

Ecran Ecran touchscreen minim 18" open frame

Rezolutia optima: 1366×768

Contrast: 1000:1

Area activa a displayului (mm) minim: 410mm(W)×230mm(H)

Proportie 16:9

Culori: minim 16.7 milioane;

29

Luminozitate minima: 225 cd/m2;

Backlight: LED

Timp de raspuns total maxim: 5 ms

Unghi de vizualizare: 170/160(H/V)

MTBF: minim 50.000 de ore

Intrari video minim: Analog VGA si Digital DVI DVI-D conector

Senzor TouchScreen: capacitiv multi touch 2 punte

Grosime senzor: min 2,3 mm

Acuratete: maxim 2,5 mm de la apasare

Senzorul nu este afectat de solutiile de curatare

Unitate de procesare Procesor 1.8 Ghz Dual Core

Minim 2 Gb RAM

HDD – 160GB

Ethernet port: 10/100/1000 Mbps

USB ports: 4xUSB

Software preinstalat minim Windows 8 professional sau echivalent Software antivirus conform specificatiilor capitolului 6.2 al documentatiei de atribuire

Tastatura Metalica, antivandalism cu trackpad

Layout romanesc

Certificari producator minime ISO 9001

Certificari electromagnetice si electrostatice pentru produs

Declaratie CE ( conformitate europeana)

Garantie producator Minim 2ani de la punerea sub tensiune a echipamentului

Ofertantul va detalia modul in care echipamentul oferit raspunde la fiecare dintre cerintele enumerate in parte, descriind functionalitatile si optiunile acestuia. Separat, vor fi prezentate de asemenea si functionalitatile suplimentare.

Pentru mentenanta facila a intregului sistem ofertat, se solicita ca toate elementele componente (server, storage, UPS, KVM, switch, rack) sa fie fabricate de acelasi producator. Toate echipamentele vor respecta standardele româneşti în vigoare cu privire la normele de electrosecuritate şi electrocompatibilitate.

30

Toate componentele si produsele trebuie sa fie noi si nefolosite. Fiecare echipament va fi livrat cu cablurile de conexiune, alimentare necesare. Toate componentele trebuie sa fie compatibile intre ele.

6.2 Solutie antivirus servere si laptop-uri (5 + 5)

Standarde

• certificari internationale obtinute cel tarziu in intervalul 2007 - 2010 (ICSA Labs, Checkmark, Virus Bulletin etc);

Cerinte tehnice

• Posibilitatea de update centralizat a solutiei antivirus atat pentru statii cat si pentru servere in mod automat/programat la un interval de maxim 1 ora;

• Existenta unui singur motor de scanare a antivirusului de statie, pentru a nu se incarca suplimentar memoria sistemelor de calcul

• Din considerentele unei solutii complete cu management centralizat, intreaga solutie va apartine aceluiasi producator

• Asigurarea si garantarea actualizarii semnaturilor de virus si upgrade la noi versiuni pe intrega perioada care se va contracta, cu posibilitati de prelungire

• Sa existe posibilitatea ca in cazul trecerii la alt sistem de operare si/sau server de mail sa fie livrat un kit de instalare si certificat de licenta pentru produsul nou fara costuri suplimentare

Cerinte de suport

• Avertizari prin e-mail asupra aparitiei noilor virusi

• Mesaje de alerta in cazul aparitiei unor noi virusi distructivi sau cu potential mare de rapandire rapida

• Posibilitatea de a trimite aceste avertizari si la partenerii Beneficiarului pe baza unor adrese de e-mail furnizate de acesta

• Posibilitatea furnizorului/producatorului de a raspunde unor solicitari cu privire la incidente provocate de catre atacurile virusilor in termen de 24 ore prin interventie in locatiile beneficiarului fizic/sau de la distanta folosind o aplicatie cu urmatoarele particularitati:

• Interventie real-time securizata, bazata pe un ticket cu durata limitata de valabilitate;

• Contact continuu intre inginerul suport tehnic si client prin intermediul unei aplicatii de chat inclusa in sesiunea remote;

31

• Vizibilitate totala asupra actiunilor intreprinse prin aplicatia remote;

• Posibilitatea clientului de a prelua controlul in orice moment;

• Conectare via plug-in web care nu necesita configurari suplimentare in firewall-ul sau serverele clientilor.

• Nu necesita dezvaluirea parolelor de administrator de pe serverele clientilor.

• Antidot pentru orice virus nou semnalat de catre beneficiar.

• Suport tehnic, telefonic, e-mail si chat non-stop, 24/24 in limba romana. In oferta tehnica si comerciala ofertantul va prezenta numerele de telefon si adresele de email la care beneficiarul poate accesa serviciile de suport tehnic.

• Asistenta tehnica telefonica si remote la configurarea produselor pentru sediul beneficiarului sau ANOFM.

• Minim trei verificari/an on-site ale modului in care produsele functioneaza in reteaua Beneficiarului.

• Ofertantul va face dovada, printr-o declaratie pe proprie raspundere, ca interventiile periodice si la cerere se vor efectua de personal certificat ( specializat) .

• Produsele software antivirus furnizate trebuie sa fie însotite de certificatele de calitate si conformitate.

• Constatarea de deficiente sau neconcordante între caracteristicile tehnice si functionale ale produsului livrat si instalat si cerintele tehnice din caietul de sarcini atrage dupa sine înlocuirea produsului software antivirus sau actualizarea acestuia, în termen de 48 ore de la constatarea deficientelor.

• Nu se admit neconcordante între performantele, caracteristicile produselor software antivirus livrate/instalate si caracteristicile din specificatia tehnica a Caietului de sarcini.

• Training pentru utilizarea/configurarea si administrarea solutiei de securizare LAN/WAN si probleme generale legate de virusologia IT. Training-ul se va efectua la locatia beneficiarului.

• Instalarea si configurarea on-site a produselor.

Compatibilitate medii de operare si cerinte minime de sistem

• Caracteristici si functionalitati principale ale modulului antivirus si antispyware

• Scanarea automata “on acces” (in timp real) a fisierelor care se copiaza de pe suport extern si din LAN sau WAN.

32

• Scanarea automata “on acces” (in timp real) a fisierelor va putea fi setata sa scaneze numai anumite tipuri de fisiere, definite de administrator.

• Scanarea automata “on acces” (in timp real) a fisierelor va putea fi setata sa nu scaneze arhive mai mari de « x » Kb, marimea fisierelor putand fi definita de administratorul solutiei.

• Clientii antivirus pentru workstation sa permita scanarea transferurilor de fisiere la comunicatii P2P (instant messaging).

• Scanarea euristica comportamentala prin simularea unui calculator virtual in interiorul caruia sunt rulate aplicatii cu potential periculos protejand sistemul de virusii necunoscuti prin detectarea codurilor periculoase a caror semnatura nu a fost lansata inca.

• Scanarea la cerere si la acces a oricarui suport de stocare a informatiei (FDD , HDD, CD-ROM, USB Flash Memory).

• Scanarea in urmatoarele arhive si efectuarea dezinfectarii intr-o serie de formate uzuale (arj, ace, cab, dbx, docfile, gzip, lha, mbx, mime, pdf, pst, rar, rpm, rtf, sfx, tar, zip, thebat).

• Scanarea automata a e-mailurilor la nivelul statiei de lucru indiferent de clientul de e-mail folosit la nivelul POP3.

• La scanarea la cerere vor fi scanate si arhivele e-mail.

• Posibilitatea selectarii tipului principal si secundar de actiune la detectarea unui mesaj infectat.

• Mesaje pe ecran sub forma de fereastra pop-up in momentul detectarii unui e-mail infectat.

• Configurarea cailor ce urmeaza a fi scanate, inclusiv la nivel de fisiere;

• Clientii antivirus pentru workstation sa permita excluderea de la scanarea “on-access” (in timp real) a fisierelor de anumite dimensiuni, cu posibilitatea definirii dimensiunilor respective.

• Clientii antivirus pentru workstation sa permita definirea unor liste de excludere de la scanarea “on-access” si “on demand” (in timp real si la cerere) a anumitor directoare, discuri, fisiere sau extensii.

• Clientii antivirus pentru workstation trebuie sa contina optiunea de pauza si reluare a scanarilor.

• Clientii antivirus pentru workstation sa permita monitorizarea activa a registrilor afisand mesaje de atentionare a utilizatorului in momentul in care o aplicatie incearca sa modifice cheile registrilor.

33

• Cu ajutorul unei baze de date complete cu semnaturi de spyware si a euristicii de detectie a acestui tip de programe, produsul va trebui sa ofere protectie anti-spyware si sa permita prevenirea furtului de date confidentiale.

• Clientul antivirus pentru worstation trebuie sa functioneze atat in cadrul retelei interactionand cu consola de management cat si in mod standalone cu posibilitatea de actualizare atat din LAN cat si de pe serverul producatorului solutiei fara ca utilizatorul sa intervina asupra setarilor.

• Pentru a nu incarca resursele sistemului produsul antivirus trebuie sa contina un singur motor de scanare si sa poata rula scanarile programate cu prioritate redusa.

• Mod de vizualizare grafica a procesului de scanare la acces precum si a activitatii in Internet, afisata permanent la nivelul statiei de lucru.

• Antivirus pentru servere de fisiere

• Trebuie sa asigure compatibilitate cu sisteme de operare Linux/FreeBSD, OpenSolaris 2008, 2009 si Solaris 10 atat pe arhitecturi 32 biti cat si 64.

• Trebuie sa permita scanarea euristica comportamentala prin simularea unui calculator virtual in interiorul caruia sunt rulate aplicatii cu potential periculos protejand sistemul de virusii necunoscuti prin detectarea codurilor periculoase a caror semnatura nu a fost lansata inca

• Trebuie sa permita monitorizarea disponibilitatii propriilor module in vederea verificarii functionalitatii acestuia

• Trebuie sa asigure cel putin 2 certificari pentru doua distributii diferite de Linux

• Trebuie sa asigure respectarea completa a standardului FHS (Filesystem Hierarchy Standard) fara ingerinte in sistem

• Trebuie sa fie compatibil cu sistemele de monitorizare SNMP

• Trebuie sa asigure compatibilitatea cu principalele platforme bazate pe Unix, prin intermediul pachetelor rpm, deb si ipk – generic

• Trebuie sa asigure o interfata de administrare web based (100% self contained, 100% web2.0 compatible, 100% Ajax)

• Trebuie sa asigure un sistem de notificare pentru patch-uri si versiuni noi (in plus fata de sistemul de alerte standard : erori, etc)

• Trebuie sa suporte integrarea cu consola de management centralizat

• Firewall:

34

• Firewall protectie a datelor si filtrarea traficului la intrare si la iesire, controland fisierele de tip cookie, blocand scripturile malitioase si programele de tipul „XXX-dialer”.

• Predefinirea setului de reguli ce urmeaza a fi aplicate in mod automat.

• Controlul fisierelor de tip script si cookie.

• Posibilitatea de a stabili tipul de lucru „invizibil” la nivelul retelei locale sau Internet.

• Definirea perioadei de timp in care o regula poate fi activa sau inactiva.

• Antispam:

• Tehnologiile antispam sa permita adaptarea la noile tehnici de lansare a spam-ului, analizand si memorand preferintele utilizatorului, reducand astfel la minim numarul mesajelor legitime etichetate ca spam.

• Filtrul antispam sa poata fi antrenat de catre utilizator, prin simpla clasificare a catorva e-mail-uri ca spam sau legitime.

• Filtrare a mesajelor Spam de tip imagine.

• Posibilitatea blocarii mesajelor e-mail cu caractere Cyrilice.

• Folosirea filtrului antispam “antrenat” pe baza unei serii de mesaje spam astfel incat acesta sa poata recunoaste noile mesaje de acest tip prin identificarea asemanarilor cu cele pe care le-a examinat deja.

• Carantina:

• Produsul antivirus sa permita trimiterea manuala si automata a fisierului din carantina catre laboratorul antivirus.

• Trimiterea continutului carantinei va putea fi expediat in mod automat, la un numar de minute definit de administrator.

• Produsul antivirus sa permita stergerea automata a fisierelor duplicate sau a celor carantinate mai vechi de o anumita perioada, pentru a nu incarca inutil spatiul de stocare.

• Posibilitatea de a muta un fisier din carantina in locatia lui originala.

• Administrare si instalare remote

• Posibilitatea de a avea o consola centrala care la randul ei sa poata avea subordonate mai multe console care pot indeplini aceleasi functii.

• Consola de management va putea raporta numarul statiilor de lucru care au instalata si neinstalata solutia de protectie antivirus.

35

• Posibilitatea consolei de a raporta daca modulul antivirus este sau nu este activ la nivelul statiei de lucru

• In cazul in care clientul antivirus pentru statie nu a fost actualizat sau a fost actualizat corespunzator, consola de management va trebui sa poata raporta acest aspect

• Consola de management va trebui sa gestioneze numarul licentelor active si va putea raporta procentual numarul licentelor utilizate

• Posibilitatea de instalare a clientilor antivirus doar cu anumite module ( ex: fara antiphising)

• Posibilitatea creari unui singur kit de instalare, utilizabil atat pentru sistemele de operare 32-bit cat si pe 64-bit

• Detectare automata a statiilor nou intrate in retea cu posibilitatea de instalare automata a protectiei antivirus pe acestea

• Detectia statiilor de lucru fara protectie dupa numele acestora si dupa plaja de adrese IP

• Clientii antivirus pentru workstation sa permita scanarea programata, respectiv verificarea, periodica sau numai la anumite momente, a sistemului fara interventia utilizatorului

• Protejarea prin parola a accesului la consola de management a solutiei antivirus

• Asigura respectarea politicilor de securitate ale companiei de catre utilizatorii statiilor de lucru mobile, chiar si atunci cand acestea nu sunt conectate la retea

• Produsul trebuie sa fie compatibil si integrabil cu Microsoft Active Directory

• Consola de management a solutiei antivirus va avea suport integrat pentru scripturi WMI cu urmatoarele particularitati:

• Instalarea/dezinstalarea programelor (instalate cu MSI installer) de pe statiile client

• Posibilitatea de a colecta informatii legate de componentele statiilor de lucru: cantitate memorie RAM, spatiu existent pe harddisk, procesor, sistem operare si procesele care ruleaza la nivelul sistemului de operare

• Blocare porturi USB

• Trimitere mesaje catre utilizatorii statiilor de lucru

• Oprire si restartare sistem operare

• Oprirea anumitor procese la nivelul statiilor de lucru pe care ruleaza clientul antivirus

• Consola va avea integrat un modul dedicat controlului utilizator cu urmatoarele particularitati :

36

• Blocarea accesului la Internet pentru anumiti clienti sau grupuri de clienti

• Blocarea accesului la Internet pentru anumite aplicatii

• Blocarea accesului la Internet pentru anumite perioade de timp

• Blocare pagini web care contin anumite cuvinte cheie

• Permitere acces numai la anumite pagini web specificate de administrator

• Blocarea accesului la aplicatii

• Restrictionare acces internet intre anumite intervale orare

• Permite stabilirea a doua tipuri de utilizatori - clientii autorizati, cu acces nelimitat la interfata si setari de produs si clientii restrictionati, cu acces limitat, fara acces la setarile produsului

• Posibilitatea de notificare a administratorului in cazul in care clientii de workstation au fost inactivi un numar de zile predefinit

• Integrare cu solutiile de securitate pentru servere

• Consola va putea grupa si gestiona gruparile clientilor antivirus pentru statii sau servere conform urmatoarelor criterii:

• Gruparea clientilor dupa numarul statiilor sau serverelor care au sau nu au protectia instalata

• Gruparea clientilor dupa numarul statiilor care au fost excluse de la instalarea protectiei

• Gruparea clientilor dupa numarul statiilor care au clientul antivirus restrictionat si nerestrictionat

• Rapoarte, grafice si alerte

• Clientii antivirus pentru workstation sa permita generarea de rapoarte complete privind rezultatele scanarii si infectiilor detectate dar si a tuturor obiectelor scanate

• Posibilitatea de a crea rapoarte folosind tehnologia Crystal Reports pe baza unor sabloane de rapoarte definite in consola de management.

• Posibilitatea trimiterii de mesaje alerta in mod automat catre adresa de e-mail a administratorului in caz de detectie a unui mesaj infectat.

• Posibilitatea setarii dimensiunii mesajului de alerta. Livrarea mesajelor se va face indiferent de dimensiunea stabilita de administrator, dimensiunea mesajului

• Generarea rapoartelor in mod programat si expedierea lor in mod automat catre administratorul solutiei

37

• Rapoartele vor putea fi exportate in vederea vizualizarii/imprimarii in urmatoarele formate: HTML, RTF, PDF, XML, CSV, RPT, XLS si DOC

• Backup

• Posibilitatea realizarii unor copii de rezerva a datelor importante la nivel local, pe statiile de lucru sau direct pe medii de stocare externe: CD, DVD, Usb-flash

• Posibilitatea consolei de management de realiza o copie de siguranta a setarilor efectuate de administrator la nivelul solutiei antivirus

• Actualizare:

• Actualizarea antivirus sa poata fi facuta automat la un interval de maxim 1 ora, on demand

• Posibilitatea efectuarii update-ului la nivel de client de workstation in mod silentios (fara avertizare)

• Posibilitatea de a astepta restartarea calculatorului dupa efectuarea actualizarii fara a notifica utilizatorul

• Posibilitatea stabilirii intervalului de descarcare a actualizarilor

• Sistem de actualizare cascadat

• In vederea securizarii sistemului de update, fisierele de update vor fi semnate de producator

Update-uri

• Update gratuit la biblioteca de virusi, la variantele noi soft pentru o perioada de 36 luni.

7 Livrarea,instalarea si configurarea echipamentelor hardware , garantie si suport

Ofertantul va prezenta in oferta tehnica , obligatoriu, un grafic detaliat in care va preciza:

graficul de livrare al echipamentelor si licentelor (detaliat pe zile si echipamente); graficul de instalare si configurare a echipamentelor si software-ul un partener (detaliat

pe zile si echipamente)

Oferta tehnica va contine minim si:

metodologia de livrare, instalare si configurare a echipamentelor si licentelor, cu toate aspectele relevante;

metodologia de implementare cu marcarea etapelor principale aferente activitatilor ce trebuie realizate in proiect;

metodologia de asigurare a suportului si garantiei pe perioada solicitata.

38

7.1 Livrarea, instalarea si configurarea echipamentelor hardware

Ofertantul, in oferta tehnica va descrie modul de asigurare a livrarii, instalarii si configurarii echipamentelor hardware si produselor software precum si asigurarea functionarii optime a sistemului. Ofertantul va descrie modalitatea de realizare a acestei etape in metodologia de implementare solicitata cu detalierea etapelor, duratelor si activitatilor specific necesar a fi realizate pentru fiecare tip de echipament sau solutie software. Oferta va include informatii despre resursele ce trebuie asigurate de Beneficiar in fiecare etapa de implementare.

Ofertantul va include in oferta tehnica si descrierea metodei de instalarea fizica si configurarea echipamentelor si software-ului ofertate.

7.2 Garantie si suport

Anuntarea apelurilor de service se va face la un numar local de telefon cu tarif normal. Timpul de raspuns la incident incepe de la inregistrarea solicitarii la centrul de suport al

furnizorului şi se incheie cand furnizorul incepe sa lucreze impreuna cu beneficiarul in ved-erea izolarii problemei semnalate.

Intervalul de timp de rezolvare a incidentului incepe odata cu inregistrarea solicitarii de catre centrul de apel al furnizorului. Reparatia este considerata finalizata in urma verificarii furnizorului ca functionarea defectuoasa a produsului a fost corectata.

Manager Proiect,FANEL NEACSU

Responsabil Financiar,MILICA LINCAN

Consilier Juridic,ISABELA BOTEZ

Responsabil Achizitii Publice,IULIAN CHIVU