Speta ELSA MCC Penal 2013

2
A.P. deține în proprietate un autoturism marca VW Golf 5, an de fabricație 2005. Văzând că A.P. nu folosește autoturismul sus indicat, pe care îl ținea parcat într-o curte comună, de mai multe luni, R.I., cunoscut al lui A.P., îl întreabă pe acesta dacă nu vrea să îi vândă mașina. A.P. îi aduce la cunoștință că autoturismul are probleme la motor însă acceptă, în principiu, ideea de a-l vinde lui R.I. În consecință, cei doi se înțeleg ca R.I. să ia în probe autoturismul, să încerce să îl repare, după care să cadă de acord în legătură cu prețul de vânzare. După aproximativ 3 luni, R.I. reușește să repare autoturismul, și continuă să îl folosească în interes personal. Împătimit al jocurilor de noroc, R.I. se împrumută de la T.O. cu suma de 500 de euro, cu termen de returnare de 1 lună, lăsându-i acestuia drept garanție cheile de la autoturismul VW Golf 5 pe care îl avea în probe. După trei săptămâni, T.O. folosind cheile primite de la R.I., ia autoturismul VW Golf 5 care era parcat în fața blocului celui din urmă, și îl duce la piața de mașini, unde îl vinde numitului D.C. la prețul de 2000 euro. Sesizând lipsa mașinii de unde o parcase, R.I. ia legătura cu A.P. și îi aduce la cunoștință despre împrumutul cu garanție pe care l-a încheiat verbal cu T.O., spunându-i totodată că cel mai probabil T.O. a luat mașina fără știrea sa. Deranjat de situația creată, A.P. îi cere cu vehemență lui R.I. să îi înapoieze mașina, spunându-i că nu vrea să mai facă nicio convenție translativă de proprietate cu acesta. R.I. se scuză, arătând că va încerca să recupereze mașina. După o săptămână de la discuția cu R.I., A.P. își găsește mașina parcată pe o stradă din zona în care avea serviciul. Acesta cere ajutorul unui prieten, care sosește cu o autoutilitară cu macara, urcă împreună autoturismul pe platformă și îl transportă, pe timp de zi, la locuința lui A.P. Constatând dispariția mașinii din locul unde o parcase, D.C. sesizează organele de poliție, care reușesc, cu ajutorul martorilor oculari, să în identifice persoana care a sustras autoturismul în persoana lui A.P.

description

jjjj

Transcript of Speta ELSA MCC Penal 2013

A.P. deine n proprietate un autoturism marca VW Golf 5, an de fabricaie 2005. Vznd c A.P. nu folosete autoturismul sus indicat, pe care l inea parcat ntr-o curte comun, de mai multe luni, R.I., cunoscut al lui A.P., l ntreab pe acesta dac nu vrea s i vnd maina. A.P. i aduce la cunotin c autoturismul are probleme la motor ns accept, n principiu, ideea de a-l vinde lui R.I. n consecin, cei doi se neleg ca R.I. s ia n probe autoturismul, s ncerce s l repare, dup care s cad de acord n legtur cu preul de vnzare.Dup aproximativ 3 luni, R.I. reuete s repare autoturismul, i continu s l foloseasc n interes personal. mptimit al jocurilor de noroc, R.I. se mprumut de la T.O. cu suma de 500 de euro, cu termen de returnare de 1 lun, lsndu-i acestuia drept garanie cheile de la autoturismul VW Golf 5 pe care l avea n probe. Dup trei sptmni, T.O. folosind cheile primite de la R.I., ia autoturismul VW Golf 5 care era parcat n faa blocului celui din urm, i l duce la piaa de maini, unde l vinde numitului D.C. la preul de 2000 euro.

Sesiznd lipsa mainii de unde o parcase, R.I. ia legtura cu A.P. i i aduce la cunotin despre mprumutul cu garanie pe care l-a ncheiat verbal cu T.O., spunndu-i totodat c cel mai probabil T.O. a luat maina fr tirea sa.

Deranjat de situaia creat, A.P. i cere cu vehemen lui R.I. s i napoieze maina, spunndu-i c nu vrea s mai fac nicio convenie translativ de proprietate cu acesta. R.I. se scuz, artnd c va ncerca s recupereze maina.

Dup o sptmn de la discuia cu R.I., A.P. i gsete maina parcat pe o strad din zona n care avea serviciul. Acesta cere ajutorul unui prieten, care sosete cu o autoutilitar cu macara, urc mpreun autoturismul pe platform i l transport, pe timp de zi, la locuina lui A.P.

Constatnd dispariia mainii din locul unde o parcase, D.C. sesizeaz organele de poliie, care reuesc, cu ajutorul martorilor oculari, s n identifice persoana care a sustras autoturismul n persoana lui A.P.mpotriva lui A.P. s-a nceput urmrirea penal pentru svrirea infraciunii de furt calificat prev. de art. 208 alin. 1 - 209 alin. 1 lit. a i e C.pen. La finalul urmririi penale, mpotriva lui A.P. s-a pus n micare aciunea penal i a fost trimis n judecat, prin rechizitoriul parchetului, pentru svrirea infraciunii mai sus artate.