ELSA in BizCampus Aprilie 2009

8
ELSA ROMÂNIA www.elsa.ro București | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept este cea mai mare organizaţie independentă a studenţi- lor în drept și a tinerilor juriști din lume. Numără aproxima- tiv 30.000 de studenţi și proaspăt absolvenţi pa- sionaţi de drept care au demonstrat atașament faţă de probleme interna- ţionale. ELSA funcţionează în principal prin grupurile sale locale, care se găsesc în mai mult de 200 de universităţi în 36 de ţări europene. ELSA România este singura asociaţie a stu- denţilor in drept si a tine- rilor juriști care activează la nivel naţional in Româ- nia. ELSA România reuneș- te un număr de circa 300 de membri din 8 centre universitare (București, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iași, Oradea, Si- biu, Timișoara). VIZIUNEA ELSA O lume dreapta in care demnitatea umana si diversitatea culturala sunt respectate. Membrii organizatiei isi desfasoara activitatea in cadrul unor departamente, dupa cum urmeaza: A cticitati Academice este in department de baza, alatur de Semeniarii si Confe- rinte si Student Trainee Exchan- ge Programme. Dupa cum reie- se si din denumire, AA sunt un mijloc prin care promovam edu- catia juridical si putem adduce o contributie in caest domeniu. Programe precum Concursul de procese simulate( EMC2), Ghidul studiilor juridice in Eu- ropa, programul de cercetare juridical, concursuri de eseuri si pagini alese din drptul Euro- pean sunt caracteristice acestui department. S eminarii si conferinte urmaresc sad ea studne- tilor in drept si tinerilor juristi din diferite tari si sisteme juri- dice posibilitatea de a discuta si invata despre diferitele proble- me juridice de interes academic sau special pentru ei, incura- jand astfek promovarea unei mai bune intelegri culturale, sociale si juridice a altor tari. Ca mijloace de a completa educatia teoretica si practica a studne- tilor pentru viitoarea profesie, grupurile ELSA din intreaga Europa organizeaza o mare va- rientate de evenimebte educati- onale, dintre care se detaseaza seminariile, conferintele, scolile de vara si vizitele de studio. S tudent Trainee Exchange Programme este una din ariile principale de activitate ale ELSA. Sarcina sa principala consta in oferirea de locuri de practica studentilor de drept si tinerilor juristi. STEP ofera astfel posibilitatea de a invatat mai multe despre alte culture si sisteme de drept, contribyuind prin aceasta atat la dezvoltarea personala a practicantului, cat si la dezoltatea intregii societati in ansamblul ei. http://www.elsa.ro

description

ELSA Romania's presentation in 2009's April Edition of BizCampus

Transcript of ELSA in BizCampus Aprilie 2009

Page 1: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA ROMÂNIA

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept este cea mai mare organizaţie independentă a studenţi-lor în drept și a tinerilor juriști din lume.

Numără aproxima-tiv 30.000 de studenţi și proaspăt absolvenţi pa-sionaţi de drept care au demonstrat atașament faţă de probleme interna-ţionale.

ELSA funcţionează în principal prin grupurile sale locale, care se găsesc în mai mult de 200 de universităţi în 36 de ţări europene.

ELSA România este singura asociaţie a stu-denţilor in drept si a tine-rilor juriști care activează la nivel naţional in Româ-nia.

ELSA România reuneș-te un număr de circa 300 de membri din 8 centre universitare (București, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iași, Oradea, Si-biu, Timișoara).

Viziunea eLSaO lume dreapta in care demnitatea

umana si diversitatea culturala sunt respectate.

Membrii organizatiei isi desfasoara activitatea in cadrul unor departamente, dupa cum urmeaza:

Acticitati Academice este in department de baza,

alatur de Semeniarii si Confe-rinte si Student Trainee Exchan-ge Programme. Dupa cum reie-se si din denumire, AA sunt un mijloc prin care promovam edu-catia juridical si putem adduce o contributie in caest domeniu. Programe precum Concursul de procese simulate( EMC2), Ghidul studiilor juridice in Eu-ropa, programul de cercetare juridical, concursuri de eseuri si pagini alese din drptul Euro-

pean sunt caracteristice acestui department.

Seminarii si conferinte urmaresc sad ea studne-

tilor in drept si tinerilor juristi din diferite tari si sisteme juri-dice posibilitatea de a discuta si invata despre diferitele proble-me juridice de interes academic sau special pentru ei, incura-jand astfek promovarea unei mai bune intelegri culturale, sociale si juridice a altor tari. Ca mijloace de a completa educatia teoretica si practica a studne-tilor pentru viitoarea profesie, grupurile ELSA din intreaga Europa organizeaza o mare va-rientate de evenimebte educati-

onale, dintre care se detaseaza seminariile, conferintele, scolile de vara si vizitele de studio.

Student Trainee Exchange Programme este una din

ariile principale de activitate ale ELSA. Sarcina sa principala consta in oferirea de locuri de practica studentilor de drept si tinerilor juristi. STEP ofera astfel posibilitatea de a invatat mai multe despre alte culture si sisteme de drept, contribyuind prin aceasta atat la dezvoltarea personala a practicantului, cat si la dezoltatea intregii societati in ansamblul ei.

http://www.elsa.ro

Page 2: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA BUCURESTI

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

Banking and Finance Litigation reprezintă

un element de noutate în rân-dul școlilor internaţionale de drept organizate până acum în România. Şcoala se adresează în primul rând studenţilor ce intenţionează să profeseze în acest domeniu, dar și celor care vor să aibă o perspectivă specializată asupra instru-mentelor finaciar-bancare, oferind importante informaţii despre ceea ce presupune par-

tea de consultanţă și partea de litigii în această ramură a dreptului.

Şcoala se va desfășura în București, în perioada 21-31 iulie și presupune un program academic intens, la care vor participa profesori, persona-lităţi de marcă din mediul ju-ridic, 25 de studenţi la drept din întreaga Europă, dar și colaboratori de prestigiu din mediul instituţiilor publice, din zona firmelor de avocatu-ră și nu numai.

La finalul programului aca-demic va avea loc un concurs

de procese simulate desfășu-rat în colaborare cu o casă de avocatură specializată în acest domeniu. Procesul simulat va avea caracterul unui examen final și în plus, intenţionăm să obţinem acreditarea cunoștin-ţelor dobândite cu 3 ECTS în sistemul Bologna.

Pentru cei interesaţi, mai multe informaţii: http://www.bucuresti.elsa.ro

Perioada de aplicaţii va

începe pe data de 15 mai

2009.

Ne vedem la şcoală!

Law Is Better Than War este singura

școala internaţională de drept umanitar din Ro-mânia, ajunsă la a șasea ediţie în acest an. Aceas-tă școală de drept va avea loc în București în peri-oada 21-31 Iulie 2009 și presupune un program academic intens de 11 zile la care vor participa 25 de studenţi români și din strainatate, dar și personalităţi de presti-giu din mediul academic internaţional.

În anul 2007, Law Is

Better Than War a fost premiată de catre Con-siliul Europei pentru programul acade-mic desfășurat, tradiţie pe care ELSA București o va continua și în acest an prin colabo-rări impor- tante cu Ministerul Aface-rilor Externe, UNH-CR, ICRC, Consiliul Europei și alte instituţii de invăţământ de succes din lume.

Tema propusă în acest an este Hu-man Rights in

Asymmetrical Conflicts, temă

ce va urmari pro-movarea valorilor dreptului umanitar internaţional în con-textul schimbărilor ce au avut loc la ni-vel mondial, pe plan politic și diploma-

tic.Perioada de apli-

caţii se va deschide pe data de 15 Mai

2009.

http://bucuresti.elsa.ro

Page 3: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA BUCURESTI

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

Drum în Drept este un eveniment ambiţios, care are ca scop principal reglarea pieţei muncii în domeniul dreptului prin

încurajarea dezvoltării profesionale a studenţi-lor la Drept și a tinerilor juriști și prin realizarea unei platforme de legatu-ră între angajatori și po-sibili angajaţi. Acest pro-iect s-a materializat prin publicarea Ghidului de Carieră, iar în anul în curs vom dezvolta un portal de recrutare on-line și vom organiza un târg de job-uri.

ELSA CLUJ-NAPOCA

Pe perioada a 3 zile de conferinţă vom da oca-zia tinerilor interesaţi de la Facultăţile de Drept, Sociologie, Psihologie și Medicină din întrea-ga ţară de a-și prezenta punctul de vedere alături de rezultatele cercetări-lor lor în acest domeniu. Lucrările vor fi discutate împreună cu specialiști (Direcţia generală de combatere a crimei orga-nizate, Inspectoratul poli-ţiei de frontieră, instanţe, penitenciare, Direcţia ge-nerală a vămilor, Centre de prevenire, Colegiul

farmacistilor, Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, avocaţi, mediatori) care vor veni cu com-pletări și cu propriile lor prezentări. Vor fi atinse subiecte ca: legislaţia în privinţa consumului și traficului de droguri în România, în UE, posibila legalizare a consumului anumitor substanţe, im-plicatiile economice și fiscale ale traficului de droguri, probleme ale le-gislaţiei interne cu reper-cusiuni în domeniul so-cial, psihologic, medical, justiţia terapeutică, justi-ţia restaurativă, practica judiciară în adicţie, studii de caz.

CONFERINŢA NAŢIONALĂ ANTIDROG 16-18. oct.2009, Cluj-Napoca

http://drumindrept.ro

http://cluj-napoca.elsa.ro

Page 4: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA CLUJ-NAPOCA

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

CONFERINŢA “DELIN-

CVENŢA JUVENILĂ”

In 18 – 20 noiembrie a avut loc la Cluj conferinţa “Delin-cvenţa Juvenila”, eveniment or-ganizat de ELSA Cluj-Napoca în parteneriat cu Prison Fellows-hip România, Centru pentru Co-pii expuși infracţionalităţii.

Ne-am propus să adunăm laolaltă toate instituţiile cu competenţe în domeniul delin-cvenţei juvenile si să iniţieze o comunicare interinstituţională în scopul informării studenţilor si specialiștilor și a identificării unor metode viabile de pre-venţie și combatere a acestui fenomen. Am urmărit sa punem

copiii orfani sau delincventi din cele două centre în lumină, să le arătăm că sunt importanţi și acceptaţi și că munca lor e valo-rificată.

În primele două zile au fost 18 prezentări ale specialiștilor: Inspectoratul Judeţean de Poli-ţie Cluj, Facultatea de Drept, Pe-nitenciarul Gherla, Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, Baroul Cluj, Institutul de Medicină Legală Cluj, Clinica de Psihiatrie Infantilă Cluj-Na-poca, Judecătoria Cluj-Napoca, Serviciu de Probaţiune, Direcţia pentru asistenţa socială și pro-tecţie a copilului, Inspectoratul Judeţean Şcolar, Prison Fellows-

hip. S-a dicutat din foarte multe puncte de vedere și toţi au ajuns la concluzia ca lipsa unui sistem penal pentru minori împiedica o justiţie corectă, pentru că nu există în niciun domeniu speci-alist pentru minori (judecători, procurori, poliţiști), pentru că se aplică aceleași reguli ca la adult iar cele așa zise norme care vizează minorii nu pot fi cu adevărat aplicate pentru că nu există profesioniști în domeniu, spaţii speciale și mai ales un ca-dru legislativ compact.

La atelierul de lucru acești specialiști au discutat pornind de la un studiu de caz, un mic tâlhar care fusese obligat în co-

pilărie să asiste zilnic la maltra-tarea mamei sale de către tată. Surprinzător, deși nu s-a dat nume, fiecare reprezentant de instituţie și-a amintit de acest caz, au discutat măsurile luate de fiecare, ce trebuia îmbunătă-ţit și ce ar trebui făcut pentru a nu se ajunge aici. Nimic nu a fost însă cu adevărat satisfăcător pentru că practic rămâne o deci-zie individuală în orice domeniu dacă vrei sa lucrezi specilizat cu minori (și o faci din timpul tău) sau lucrezi ca și cu adulţii cum se întâmplă în general. În sistemul actual nu e loc pentru minori decât formal, pentru că a fost probabil făcut de către un legiuitor care a uitat ce înseam-na a fi copil.

Expoziţia din timpul Con-ferinţei și jocurile în care i-am antrenat au fost menite să îi în-veselească și să îi facem să înte-leagă că ne pasă de ei, că știm ca există și că îi apreciem pentru munca pe care o depun în cen-tre și pentru eforturile pe care le fac de a-și depăși condiţia și de a se reintegra în societate, poate mai mulţi voluntari în asemenea centre i-ar ajuta și ar iesi puţin din compania perso-nalului care uneori doar face o meserie ca oricare alta sau dacă nu, are oricum prea puţin timp să se ocupe de toţi. Sunt sigură că există fundaţii în orice oraș din ţară, poate ar fi un timp bine investit.

Toţi oamenii mari au fost cândva copii, dar puţini dintre ei işi mai aduc aminte (Karl May)

http://cluj-napoca.elsa.ro

Page 5: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA CLUJ-NAPOCA

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

În plină desfășurare, progra-mul „Îţi Cunoști Drepturile” por-nește de la motto-ul Statul este pentru cetăţean, nu cetăţeanul pentru stat, și este o campanie de conștientizare a cetăţenilor privind modalităţile legale de a se adresa autorităţilor publice în vederea obţinerii informaţi-ilor cu caracter public și de cu-noaștere a instituţiei Avocatului Poporului, garantă a drepturilor cetăţenilor.

Având în structura sa 3 etape, programul are ca scop schimbarea gândirii și pasivită-ţii cetăţeanului, precum și for-marea unei atitudini pro-active a acestuia în raport cu autorita-tea și nu numai.

Prima etapă a constat într-

un studiu al legislaţiei în dome-niu, studiu realizat pe o perioa-dă de două săptămâni de către două echipe de studenţi de la Facultatea de Drept, Universita-tea Babeș Bolyai.

A doua etapă, de informare și dezbatere publică, s-a concre-tizat într-o prelegere cu intrare liberă ce s-a desfășurat în incin-ta Primăriei Cluj-Napoca în data de 14 aprilie 2009. La prelegere au luat cuvântul reprezentanţi de la Consiliui Judeţen Cluj și de la Instituţia Avocatului Poporu-

ÎŢI CUNOŞTI DREPTURILE?

lui, profesori și studenţi de la Fa-cultatea de Drept, Universitatea Babeș Bolyai, ce au prezentat la-tura teoretică și latura practică a subiectelor luate în discuţie și au răspuns la întrebările formu-late de participanţi.

A treia etapă este una în des-fășurare și urmărește realizarea unui parteneriat cu un ziar local pentru publicarea și distribu-irea unei broșuri în 1000 de exemplare, un ghid, un instru-ment practic care va ajuta cetă-ţeanul în situaţii concrete.

ELSA CRAIOVA

Programul de practica juridica oferit de ELSA

Craiova in fiecare an a depa-sit in aceasta primavara orice asteptare atat locala, cat si nati-onala. ELSA Craiova a stabilit un record in privinta studentilor care au fost inscrisi la locurile de practica si nu ne putem de-clara decat super-satisfacuti si multumiti ca putem sa oferim studentilor din Facultatea de Drept si Stiinte Administrative de la Craiova oportunitatea de a vedea cu proprii ochi ce presu-pun profesiile viitoare pe care le

vor practica.Diversitatea institutiilor so-

licitatea pentru locurile de prac-tica a fost foarte mare, astfel in-cat de la Tribunal, Judecatorie, Primaria, Centrul de Mediere sau Cabinete de Avocatura, stu-dentul de la drept a avut o gama larga de optiuni si speram ca la finalul celor 7 zile de practica sa fi fost la fel de satisfacut de experienta acumulata, precum au fost organizatorii de publi-citatea pozitiva care li s-a facut dupa acest proiect.

POSTUNIVERSITARIA

http://cluj-napoca.elsa.ro

[email protected]

Page 6: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA CRAIOVA

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

Cea mai mare intalni-re statutara din ELSA

Romania a fost organizata in aceasta primavara de catre ELSA Craiova. Hotelul Olan-esti*** din statiunea Baile Olan-esti a fost locul in care timp de 4 zile s-au desfasurat ateliere de lucru, traininguri, o plenara de alegeri si cu multa voie buna asigurata de cele 3 seri in care elsacii prezenti au putut imbina stilul «wanna be», cu cel «ange-lico-satanic» si cu cel elegant de la «Balul Juristilor».

Participantii, in numar de aproximativ 160, au venit din toate colturile tarii si din toate cele sapte Grupuri Locale. Este de asemenea demna de remar-

Conferinta Nationala XXIII“Baile Olanesti” 9-12 aprilie 2009

cat prezenta foarte multor se-niori, cat si a unui membru din Biroul International. Toti aces-tia au fost extrem de placut sur-prinsi de calitatea evenimentu-

lui si s-au declarat pe deplin, sau aproape pe deplin, multumiti de activitatea din timpul acestei Conferinte Nationale.

Avand in vedere ca genera-tiile sunt pe cale sa se schimbe, iar puterea o sa poposeasca in mainile celor tineri, acest C.N. a fost proiectul perfect sa sudeze atat relatiile intre membri vechi si cei noi, cat si evenimentul perfect pentru ca echipa de la Craiova sa viseze la planuri si mai mari, gata sa ridice stafeta cat mai sus.

Concurs de Eseuri “Rolulul

probelor in protectia dreptu-

rilor”

Dupa ce si in primul se-mestru ELSA Craiova oferise posibilitatea studentilor din Facultatea de Drept si Stiinte Administrative Craiova de a re-dacta eseuri pe teme juridice in schimbul unei renumeratii, si de aceasta data, echipa organizato-rica nu s-a lasat mai prejos si a venit cu cel mai mare concurs de pana acum din facultate.

Premiile substantiale in bani (1000 de lei), alaturi de juriul, compus din numai putin de sase profesori, sunt niste argumente suficient de convingatoare pen-

tru viitoare inscrieri.Daca in primul semestru a

fost dezbatuta tematica drep-turilor omului, acum studenti vor trebui sa elaboreze eseuri referitoare la rolul probelor in protectia drepturilor.

Conferinta S&C “Stocarea

comunicaţiilor electronice-

pro sau contra?”

ELSA Craiova si-a dorit sa abordeze un astfel de subiect de care au fugit destul de multi, dar pe care, alaturi cu invitatii nostrii, l-a dezbatut destul de frumos si de clar. Am avut prin-tre noi cadre didactice care sa analizeze si libertatile funda-mentale ale individului, dar si

efectul psihologic pe care il pot avea aceste modalitati de in-formare. De asemenea am avut si participanti din partea sus-tinatorilor proiectului de lege in persoana unor procurori si judecatori, gata sa demonstreze ca si in Romania este nevoie de o astfel de lege.

Nu s-a putut ajunge la o con-cluzie unitara, deoarece invitaii au avut argumente solide si s-au combatut foarte bine in idei, dar o concluzie am putut trage, si aceea este ca pana sa ajungem sa ne urmarim orice pas pe care il facem, ar fi bine sa realizam ca suntem mai intai de toate oa-meni si ca avem un drept ce nu ni-l poate lua nimeni, si anume dreptul de a fi liberi.

[email protected]

Page 7: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA ROMÂNIA

ELSA SIBIU

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

STEP Student Trai-

nee Exchan-

ge Programme este programul de practică juridică internaţi-onală, program ce le dă posi-bilitarea studenţilor la drept și tinerilor juriști de a participa la stagii internaţionale de practică în domeniul juridic. Prin aceas-ta, ELSA facilitează o experienţă interculturală și practică inten-să într-o societate străină, prac-ticantul și cei cu care acesta in-tra în contact fiind expuși unui mediu socio-cultural și juridic fundamental diferit.

Urmând filosofia ELSA, STEP oferă studenţilor la drept și tinerilor juriști posibilitatea de a învăţa mai multe despre alte culturi și sisteme de drept, contribuind prin aceasta atât la dezvoltarea personală a prac-ticantului cât și la dezvoltarea societăţii în ansamblul ei.

Scopul programului STEP este familiarizarea studenţilor cu particularităţile diverselor sisteme juridice, simultan cu perfecţionarea cunoștinţelor de limbi străine, dar și a experien-ţei de lucru.

Obiectivele pe care ni le-am propus prin acest program sunt: dezvoltarea profesională a studenţilor la Drept într-un mediu juridic european, o cât mai largă deschidere a viitorilor juriști către valorile europene și internaţionale, familiarizarea acestora cu mediul concurenţial internaţional, cât și facilitarea comunicării între viitorii juriști ai Europei.

Prin intermediul acestui pro-gram se caută locuri de practică

temporare, plătite și în România la societati/cabinete de avoca-tură, cabinete notariale sau de consultanţă juridică, precum și la alte instituţii și organiza-ţii, pentru studenţii străini, iar studenţii români beneficiază, la rândul lor, de stagii de practică în străinătate. Un stagiu de prac-tică durează între două și 78 de săptămâni, iar angajatorul pune condiţiile de eligibilitate: limbi străine, cunoștinţe juridice, pro-gram de lucru etc.

STEP este cel mai de succes program de practică pentru stu-denţi și tineri juriști…singurul care ne ofera the opportunity to

take the first “STEP” into a great

career!!!

ELSA Sibiu numară în prezent peste 40 de mem-brii activi și observatori precum și numeroși seni-ori - foști membrii ELSA care au rămas implicaţi în activitatea asociaţiei.

Dintre activităţile pla-nificate de ELSA Sibiu pentru anul ce urmează:

Partea a doua a programului POSTUNIVERSI-1. TARIA – practică pentru studenţii Facultăţii de Drept din Sibiu la diferite instituţii din Sibiu cu profil juridicSeminarul Local de Motivare și Instruire (SLMI) 2. ce va avea loc la Păltiniș;Conferinţa “Rolul Sindicatelor în negocierea 3. Contractului Colectiv de Munca” – se va des-fășura la începutul lunii mai și va beneficia de participarea a numerosi profesori de Dreptul Muncii și invitaţi speciali (Ciprian Iliescu, fost președinte ELSA Sibiu și actual Presedinte de Sindicat)

[email protected]

[email protected]

Page 8: ELSA in BizCampus Aprilie 2009

ELSA BUCURESTI

www.elsa.roBucurești | Cluj-Napoca | Craiova | Iași | Oradea | Sibiu | Timișoara

ICM r e p r e z i n t ă acronimul folo-

sit în cadrul Asociaţiei Europe-ne a Studenţilor în Drept (ELSA) pentru a desemna International Council Meeting .

Având un rol asemănător cu cel al Parlamentului în cadrul unui stat, ICM reprezintă

corpul decizional suprem al organizaţiei, întrunirile sale având loc în mod regulat, de două ori pe an, de fiecare dată fiind organizate în alt oraș eu-ropean.

Pentru a 56-a ediţie ICM de la fondarea ELSA în 1981, studenţi din 40 de ţări europene se vor întâlni în România, între 25 oc-tombrie și 1 noiembrie, pentru a discuta, pentru a lucra împre-ună, și pentru a decide asupra unor probleme din domeniul jurisprudenţei trans-frontalie-re, în general, și pentru a stabili liniile directoare ale dezvoltării asociaţiei, în special.

ICM constituie una dintre cele mai bune oportunităţi pen-tru studenţii la Drept din întrea-ga Europă să ia contact cu alte medii culturale, informaţionale și educaţionale, contribuind astfel la lărgirea orizontului in-ter-relaţional al participanţilor.

Programul academic al ICM este format din 2 plenare, 7 workshop-uri desfășurate si-multan și o conferinţă având ca temă drepturile omului. Work-shop-urile sunt conduse de vice-președinţii internaţionali

și au următoarele teme: Acti-vităţi Academice, Seminarii și Conferinţe, Student Exchange Trainee Programme, Board Ma-nagement, External Relations and Expansion - BEE, Internal Management, Financial Mana-gement și Marketing și Tehnolo-gia Informaţiei.

Orice contribuţie din partea sponsorilor este binevenită; ce-lor interesaţi

le vom trimite cu plăcere informaţii suplimentare. Ne pu-teţi contacta la adresa de mail [email protected] sau ne puteţi vizita pe site-ul www.icm-bucharest.elsa.ro

ELSA Romaniaweb: w.ww.elsa.roemail: [email protected]

ELSA Bucurestiweb: bucuresti.elsa.roemail: [email protected]

ELSA Craiovaemail: [email protected]

ELSA Cluj-Napocaweb: cluj-napoca.elsa.roemail: [email protected]

ELSA Iasiweb: iasi.elsa.roemail: [email protected]

ELSA Oradeaemail: [email protected]

ELSA Sibiuemail: [email protected]

ELSA Timisoaraweb: timisoara.elsa.roemail: [email protected]

CONTACTATI-NE

http://icm-bucharest.elsa.ro