Safer Internet Day 2016

download Safer Internet Day 2016

of 1

description

siguranta

Transcript of Safer Internet Day 2016

Safer Internet Day 2016

Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana care se desfasoara anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus co-finantat de Comisia Europeana.

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei online si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti.

Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a XIII-a, Safer Internet Day 2016, va avea loc pe data de 9 Februarie si va fi sarbatorita in peste 100 de tari din intreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene si a celor 31 de Centre Nationale Safer Internet.Tema nationala a acestei editii este Siguranta online n scoala ta! si vizeaza necesitatea introducerii unor notiuni si masuri de siguranta in scolile care vizeaza practica si politicile cu privire la folosirea noilor tehnologii de catre copii.