Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

of 6 /6
DEN Conferința Virtuală de Toamnă a DEN Notați-vă în calendare data de 20 octombrie ! Este ziua când va avea loc Conferința Virtuală de Toamnă a Discovery Educator Network – una dintre cele mai bune oportunități de dezvoltare profesională, în care pe întreg parcursul zilei se vor face prezentări. Profesorii vor face schimb de experiență cu colegi din întreaga lume, iar sesiunile de lucru vor fi transmise online live, începând cu ora 9:00, conform orei de pe Coasta de Est a SUA. În România va fi deja seară la momentul respectiv, însă vestea cea bună este că toate sesiunile vor fi arhivate, iar înregistrările vor fi disponibile în ziua următoare. În plus, pe lângă prezentările live, vor avea loc și întâlniri față în față. Încurajăm orice profesor din România să găzduiască propriul eveniment de acest tip. O modalitate ar fi să găsiți o locație în care să vă întâlniți cu mai mulți colegi. Puteți să vizionați prezentările împreună, să discutați ce ați aflat și cum puteți încorpora aceste aspecte noi în informația predată la clasă. Cea mai bună variantă pentru fiecare dintre noi este să învețe împreună cu colegii săi, iar Conferința Virtuală de Toamnă a DEN este o ocazie excelentă de a ne întâlni și a învăța împreună. Cătălin și Institutul de Vară DEN Cătălin Ciupala, câștigătorul tragerii noastre la sorți, s-a bucurat din plin de perioada petrecută în Montana împreună cu alți membri DEN din America de Nord, la Institutul de Vară DEN. După părerea lui, acest eveniment a fost o excelentă ocazie de a se întâlni cu profesori din SUA și a înțelege cum funcționează sistemul educativ din

Embed Size (px)

description

Romanian DEN Newsletter #3 in Romanian

Transcript of Romanian DEN Newsletter 3 (Romanian)

  • 1. DENConferina Virtual de Toamn a DENNotai-v n calendare data de 20 octombrie !Este ziua cnd va avea loc Conferina Virtual deToamn a Discovery Educator Network unadintre cele mai bune oportuniti de dezvoltareprofesional, n care pe ntreg parcursul zilei sevor face prezentri. Profesorii vor face schimb deexperien cu colegi din ntreaga lume, iarsesiunile de lucru vor fi transmise online live,ncepnd cu ora 9:00, conform orei de pe Coastade Est a SUA. n Romnia va fi deja sear la momentul respectiv, ns vestea cea bun este c toatesesiunile vor fi arhivate, iar nregistrrile vor fi disponibile n ziua urmtoare. n plus, pe lngprezentrile live, vor avea loc i ntlniri fa n fa. ncurajm orice profesor din Romnia sgzduiasc propriul eveniment de acest tip. O modalitate ar fi s gsii o locaie n care s v ntlniicu mai muli colegi. Putei s vizionai prezentrile mpreun, s discutai ce ai aflat i cum puteincorpora aceste aspecte noi n informaia predat la clas. Cea mai bun variant pentru fiecaredintre noi este s nvee mpreun cu colegii si, iar Conferina Virtual de Toamn a DEN este oocazie excelent de a ne ntlni i a nva mpreun.Ctlin i Institutul de Var DENCtlin Ciupala, ctigtorul tragerii noastre la sori, s-a bucurat din plin de perioada petrecut nMontana mpreun cu ali membri DEN din America de Nord, la Institutul de Var DEN. Dupprerea lui, acest eveniment a fost o excelent ocazie de a se ntlni cu profesori din SUA i anelege cum funcioneaz sistemul educativ din aceast ar i cum fac fa profesorii necesitilorelevilor din secolul 21. Ctlin i-a fcut acolo muli prieteni, cu care sper s pstreze legtura,pentru a derula n viitor proiecte de colaborare ntre coala lui i colile lor. Cltoria a fost oexperien benefic pentru el, fiindc a reuit s i exerseze cunotinele de limb englez, scunoasc oameni deschii i s gseasc modaliti de a cldi puni de legtur ntre colile dinRomnia i cele din Statele Unite. n mod deosebit, Ctlin a remarcat importana comunitii DEN.Deja a discutat cu mai muli colegi ai si despre aceast experien, ns va relua aceste discuii ndetaliu dup nceperea noului an colar, pe 17 septembrie.Ctlin Ciupala i Lance Rougeux, VicepreedinteDiscovery Education Catalin Ciupala and Lance Rougeux, Discovery Education Vice-President
  • 2. STEM n centrul atenieiIat o resurs excelent oferit de unul dintrepartenerii notri Discovery, n dorina de asusine educaia pentru STEM Science,Technology, Engineering & Maths (tiin,Tehnologie, Inginerie i Matematic).Curiosity in the Classroom Teacher ResourcesCuriozitatea la clas Resurse pentru profesoriUpgrade gratuit PhotopeachNe dorim s mbuntim comunicarea i schimbul de idei ntremembri DEN din SUA i din Romnia. O modalitate excelent de aface acest lucru ar fi s intrai n grupul nostru Edmodo. n cadrulacestei comuniti educaionale, vei avea ansa s intrai n legtur cu ali profesori, pentru a faceschimb de experien i de idei. n fiecare lun, ne concentrm asupra unui subiect i organizmdiscuii pe tema respectiv, ajutndu-ne astfel reciproc s ne bucurm de mai mult succes, ca factoride educaie.Dac participai la grupul Edmodo, v oferim un upgrade GRATUIT PhotoPeach Premium.PhotoPeach este un instrument online excelent, cu ajutorul cruia putei crea slideshow-uri cumuzic, titluri i comentarii. Iat un program tutorial i o mostr de proiect. Nu trebuie dect s vcreai un cont propriu i s v alturai discuiilor. Lsai restul n seama noastr.Pentru a intra n grup, logai-v pe www.edmodo i creai-v un cont. Cutai apoi n partea stng aecranului seciunea Groups. Dai click pe Join i, cnd sistemul v cere codul de grup, tastai 80p2ff.Dup tastarea codului devenii membru al grupului i astfel putei s citii informaii postate de alimembri sau s v postai propriile informaii.
  • 3. Sfaturi oferite de echipa DENn fiecare buletin informativ, am dori s mprtim cu dv. cteva dintre website-urile i resurselenoastre preferate, disponibile gratuit. Dean Shareski www.bighugelabs.com Lui Dean i place foarte mult acest site fiindc este un instrument excelent pentru crearea de proiecte cu imagini. ncrcai-v propriul proiect i folosii-v fotografiile de pe Facebook sau flickr. Putei crea coperte de reviste, afie motivaionale sau carduri cu diverse imagini. Steve Dembo eduTecher Obiectivul acestui website este s ajute profesorii i colile din ntreaga lume s integreze eficient tehnologia i instrumentele de pe web n munca lor la clas. La ora actual, eduTecher ofer link-uri ctre mii de instrumente web, furniznd totodat i informaii concise asupra modului n care acestea ar putea fi utile la clas. Chad Lehman Gooru Acest nou motor de cutare pentru nvare ajut profesorii s gseasc att coninut aliniat la anumite standarde, ct i ghiduri de studiu. Sunt acoperite subiecte de matematic i alte tiine pentru clasele 5-12 i, n plus, gsii aici resurse cum ar fi manuale digitale, animaie i materiale video de ndrumare. Jannita Demian LiveBinders Dac tocmai cutai o modalitate simpl de a colecta, organiza i oferi i altora resurse, LiveBinders este o opiune excelent. Un exemplu foarte bun de LiveBinder cu resurse pentru matematica de liceu putei gsi aici.
  • 4. FACEI SCHIMBURI DE IDEIAvei o idee sau ceva ce ai dori s le spunei i altora, prin buletinul informativ ? Ai dori s gsii nacest buletin ceva anume ? Trimitei-ne un e-mail cu informaiile respective pe adresa:[email protected] DISCOVERY SE NTOARCELa nceputul noului an colar, coala Discovery se ntoarce cu programe noi, disponibile pe DiscoveryChannel, dar i n premier absolut online.Lansat la nceputul lui 2012 i dezvoltat n parteneriat de Discovery Education, MECTS i DiscoveryRomnia, coala Discovery este un proiect care i propune s susin educaia pentru tiin nRomnia i s i ncurajeze pe profesori i elevi att s utilizeze noile resurse media la clas, ct i snvee acas, apelnd la Discovery Channel.Noul sezon din coala Discovery aduce peste 20 de ore noi de programe educative, care vor fidifuzate zilnic de la ora 15.00 pe Discovery Channel, ncepnd din 10 septembrie, pe teme tiinificedin diverse domenii cum ar fi: matematic, fizic, chimie, biologie i alte tiine, inclusiv genetic igeologie. Mai mult, pe baza feed-back-ului primit de la profesorii din Romnia, anumite programevor putea fi vizionate i online, pe scoaladiscovery.ro. Primele 10 ore vor fi disponibile ncepnd din10 septembrie, cu subiecte din chimie, biologie i fizic.nc de la lansarea acestui proiect, ne-am dorit ca coala Discovery s fie o resurs la care s aibacces ct mai multe persoane, iar faptul c Discovery Channel este vizionat n aproape toatelocuinele din Romnia ne-a ajutat s reuim. Acum facem un pas mai departe i punem acestconinut video educativ i la dispoziia utilizatorilor online, astfel nct profesorii i elevii s l poataccesa oricnd doresc. Mai mult, adugm n grila noastr educaional noi programe, pentru a sporiinteresul copiilor fa de matematic, fizic i chimie, a declarat Ada Rosetti, Channel DirectorEuropa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.