REFLECŢIILE UNUI MAESTRU DESPRE ISTORIA UMANITATII - REZUMAT

of 26

 • date post

  30-May-2018
 • Category

  Documents

 • view

  239
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of REFLECŢIILE UNUI MAESTRU DESPRE ISTORIA UMANITATII - REZUMAT

 • 8/9/2019 REFLECIILE UNUI MAESTRU DESPRE ISTORIA UMANITATII - REZUMAT

  1/26

  REFLECIILE UNUI MAESTRUDESPRE

  ISTORIA UMANITIINOTA EDITORULUI

  Cel mai controversat aspect al nvturilor lui Ramtha este modul n care el a ales s-i prezintemesajul ctre omenire. El spune c este un Zeu (Dumnezeu) nemuritor, contiin i energie, i a trit ca ifiin uman cu 35000 de ani n urm pe demult disprutul continent Lemuria. n acea via, el i-a pusntrebri despre existena uman i despre menirea vieii, i prin propria observare, reflecie i contemplare adevenit iluminat i a cucerit lumea fizic i moartea. A gsit un mijloc de a-i lua corpul fizic cu el la un

  nivel al minii n care adevrata lui esen (ca i contiin i energie), s rmn complet contiient,complet liber i nelimitat pentru a putea s experimenteze toate aspectele creaiei i s continue s facnecunoscutul cunoscut (Ramtha spune c ncarnarea sufletelor pe acest plan - material - are scopul de a

  face necunoscutul cunoscut, i de aceea trim un lan de viei prin care trebuie s experimentm tot ce sepoate tri i s acumulm toat nelepciunea, ca apoi s ne putem ntoarce acas ).

  El numete acest process "ascensiune".Care este esena tuturor lucrurilor? Care este sursa lor? Care este natura lor? Care este destinul lor?

  Rspunsul lui Ramtha la aceste ntrebri ncepe cu explicarea conceptului de Void (vid, sursa).Voidul este sursa din care a izvorit tot ce exist. El descrie voidul ca: "Un vast nimic material i

  potenialul a toate". n Void nu este nimic, nici micare, nici aciune. Muli filozofi, ncluznd teologiireligiilor monoteiste, considerau c Dumnezeu este o fiin a-toate-tiutoare, infinit, absolut,

  transcendent. n sistemul lui Ramtha, aceste caracteristici aparin Voidului. Voidul este de sine conintor,de sine suficient, n stare de odinh i fr nici o necesitate.Voidul este vzut ca vastitatea de necuprins, caren starea sa original nu are cunoatere de sine, cci a cunoate este aciune.

  Conceptul de Dumnezeu ca i creator, cauza primordial i nemicat mictor l gsim n filozofia luiAristotel i teologia lui Thomas Aquinas.

  Ramtha spune c Voidul s-a contemplat pe sine ca s se cunoasc pe sine. Acest act de contemplarereprezint unica micare care a existat n Void i care a produs, a dat natere la un punct de contiin icunoatere de sine. Ramtha numete acest punct: Punctul Zero, Observatorul, contiin primar, contiini energie - Dumnezeu.

  Punctul Zero poart intenia primordial de a face cunoscut i experimenta tot ceea ce este necunoscut in stare de potenial n Void. Aceasta este baza evoluiei. Afirmaia lui Ramtha: "Eti Dumnezeu" se refer la

  persoana ca Observator, ntruparea Punctului Zero, Contiin i Energie creatoare.Reflecia dintre Punctul Zero i contiina - oglind, produce un mediu, un plan tangibil de existen n

  timp i spaiu. Spiritul este aspectul dinamic al Punctului Zero. Este dorina sau intenia care dorete scunoasc i s exploreze necunoscutul. Explorarea potenialelor din Void de ctre Punctul Zero i contiina- oglind este ceea ce a produs apte nivele de contiin i corespunzator, apte nivele de timp i spaiu, saufrecven. Acest act de creaie a celor apte nivele de contiin i energie, este numit involuie.

  Cltoria napoi la Dumnezeu i Void, este numit evolutie. Sufletul este diferit de Spirit. Ramthanumete sufletul: "Cartea Vieii". Sufletul este cel care nregistreaz toate experienele i nelepciuneactigate n involuie i evoluie.

  n discuia despre fiina uman, el folosete cuvinte ca: uitare, amnezie, ignoran a originii i destinului.Cltorul, sau contiina-oglind, s-a identificat att de mult cu planul cel mai jos sau cel mai dens nct i-auitat propria nemurire i cunoatere de sine. Omenirea a devenit un strin siei, Dumnezeului care este n noii a nceput s caute ajutor, nsemntate i mngiere la surse din afar. Fcnd aceasta umanitatea i neagdivinitatea i nltur orice ans de eliberare din prezenta condiie.

  Calea spre iluminare este evoluia napoi la Punctul Zero. Astfel se ndeplinete sarcina, mandatul de aface necunoscutul cunoscut i a aduce n Void experiena sa, pentru a fi transformat n infinit nelepciune.

  ADEVRATA ORIGINE A UMANITIICine suntem noi? De unde venim? Teza lui fundamntal este c suntem Dumnezei nemuritori n evoluie, cuscopul de a ne cunoate pe sine (pe noi nine).Sunt trei ntrebri de baz, care costituie fora propulsant a motorului civilizaiei umane i formelor de

  autoexprimare i explorare a sinelui.ACESTE NTREBRI SUNT : CINE, CE I DE CE ?. Cine suntem? De ce suntem aici? De unde venim? Care este scopul existenei i vieii?

 • 8/9/2019 REFLECIILE UNUI MAESTRU DESPRE ISTORIA UMANITATII - REZUMAT

  2/26

  Cine a creat dezordinea n care trim azi? Cine este responsabil de toate? De ce este ru n lume ? Exist cu adevrat diavolul ? Cine 1-a creat i de ce ? Exist existenta uman dincolo de respiraie, mncare i somn ? Exist via dup moarte ? Am mai trit i alte viei?

  Noi suntem biologia noastr fizic sau mai mult ? Ce este iubirea ? i indiferent ce definiie i dm de ce este att de intoxicant i atractiv ? De ce inem cu aa disperare la respiraia noastr la via ? De ce ocrotim visele noastre cele mai intime?

  Aa cum spune Ramtha: "Suntem aici s facem cunoscut necunoscutul .Vrem s adugm cunoateri noi,nu s le reciclm pe cale vechi."De exemplu nimeni nu accept faptul ca rasa uman are originea n combinarea genetic a unei rase avansatedin alte planete, dei s-au gsit ample dovezi arheologice care s susin acest adevr. Arheologii nu vor saccepte c acum zeci de mii de ani, oamenii se jucau cu energia nuclear i aveau tehnici care nu aurivalitate n zilele noastre, (este vorba de descoperiri despre distrugera Sodomei i Gomorei i crearea Mrii

  Moarte, a Balbeckului i altor locuri antice).Nici un antropolog tradiional nu vrea s admit c omul de Cro-Magnon, acum 35.000 de ani a fost

  capabil de vorbire sofisticat, de a gndi intelectual fr s mai vorbim de iluminare, deoarece craniile gsitenu par s se potrivesc cu vorbirea articulat, consoane i cuvinte. Nu exist om de religie care s vrea saccepte c nu exist diavol, c nu exist un loc ca iadul, c Dumnezeul lui Abraham i Moise a fost sngeros,brutal, total diferit de ceea ce Isus a propovduit i a spus despre Dumnezeu Tatl.

  El a nvat c Dumnezeu nu era de fapt separat de el, ci era chiar suflarea vieii, btaia inimii, platforma atot ce este gnd i existen. Ramtha sumarizeaz nelegerea sa, emfaznd importana redefinirii conceptuluide "sine". El conclude c iluminarea "este gloria cunoaterii a cine i ce eti".

  Dar, vedei, bucuria este o eliberare i este totui nelepciune, i asta este ce obinem cnd ne iubim penoi nine destul ca s trecem peste dificulti. Nu are sens s atepi ca altcineva s-o fac pentru tine. Eu,ca nvttorul vostru, nu am s v fac fericii. Sunt aici ca s v spun ce suntei - i voi trebuie s alegei - ica s v dau cunotine excelente cu care s putei ncepe integrarea, i s v dau speran i s continui sav reamintesc c vorbesc cu Dumnezei. Vorbesc cu nemuritori care sunt att de puternici nct ei pot credec sunt ntr-o etern moarte. Iat ct de puternici suntei. Vorbesc cu Dumnezei.

  INTRODUCERE : REALITATEA NU ESTE UN VIS"Un vis este o realitate care nc nu exist n lumea material.Un vis transcede timpul i spaiul dar toi cei care viseaz triesc asemenea realiti.Binecuvntai sunt cei crora visul - realitate devine manifestare.Eu sunt o fiin binecuvntat. Aa s fie.

  RamthaRIDICNDU-M DIN MORMNTUL ANTICHITII C S V ADUC ADEVRULS nu renunai niciodat la visurile voastre - niciodat. Niciodat. Iat ce vreau s nelegei :

  pentru ca cineva s fie ntreg, s poat evolua, s fie puternic - puternic, trebuie s renune complet latrecut - s fie liber de trecutul su.Vreau s tii c fiecare celul din corpul vostru a fost fcut s triasc venic. Este capabil s seregenereze la cea mai tnr, nfloritoare form i s rmn aa un timp infi nit. Dar o persoan a creivia sufer - suferin personal, furie, tristee - trind cu teama c cineva va ghici ce se nfimpl cu ea,trind cu teama c cineva poate ti viaa sa, c cineva va ti c minte, trebuind s triasc fiecare zi cuipocrizie, i mbtrnete corpul chiar mai repede.tii, Ramtha nseamn Ram care a coborit din muni ntr-o teribil zi. Aa m srbtoresc indienii,

  srbtoarea lor este "Ziua teribila a lui Ram " (Ramlha este socotit a fi un Zeu indian )n vechiul Egipt exist un bulevard dedicat lui Ram, marele cuceritor, bulevard care a dinuit zece mii deani dup ce am plecat de pe acest trm (drumul a fost construit cam prin anul 18.000 .e.n. i a fost folositpn n anul 10000 .e.n.). i ei credeau c oricine merge pe acel bulevard putea stpni vntul - asta estemitologie. Dac gsiti un bazorelief sau pictur a unui ram (ramul este un fel de berbec cu coarnele rsucite

 • 8/9/2019 REFLECIILE UNUI MAESTRU DESPRE ISTORIA UMANITATII - REZUMAT

  3/26

  de dou-trei ori), cumprati-le. Ziua Teribil a lui Ram nu este pomenit n biblie, dar este n texte foartevechi.

  Asta suntei voi astzi n corpurile pe care voi le-ai ales, suntei Dumnezei, nu Homo erectus, Dumnezeicu genetic ce v-a fost data acum 40.000 de ani i acum 450000 de ani.Suntei Dumnezei ? O, da ! Dar ce putei spune despre voi niv, dac nc mai trii cu vinovaii subregimul vostru religios.? Aceasta nu este comportare de Dumnezeu, ci de sclav. Voi s ascultai de primulDumnezeu, care a trit naintea lui Moise i a lui Abraham, care a neles ce trebuie s fac ca sascensioneze, un Lemurian. Cei care au venit de dincolo de Steaua de Nord, sunt giganii ngropai n mit icare ntr-o bun zi se vor ridica din nou.

  LECII DINTR-UN TIMP FOARTE VECHIVedei voi, era n care eu am trit, nscut din oameni foarte spirituali, a cror linie vine de dincolo de Steauade Nord, pe care ei nu o puteau vedea, a fost o er foarte spiritual.

  n vremea cnd m-am nscut eu, Pmntul era acoperit cu o patura groas de nori, ca i cum ar fi fost ntr-un uter de ap, exact ca i planeta Venus. Ea este ntr-un uter de ap. i n acele timpuri, veneau aici, oamenidin dive