Rasnov, 1 dec 2011

9
1 RASNOV 1 Decembrie 2011 CLUB RV ROMANIA

description

O revistuta facuta pentru a prezenta lumii intalnirea ClubRV din Ziua Nationala a Romaniei...

Transcript of Rasnov, 1 dec 2011

1

RASNOV1 Decembrie

2011

CLUB RV ROMANIA

2

Ajungem la pensiune pe la ora dupa amiezii. Ca prima impresie – care se si adevereste – pensiunea pare a fi un loc primitor, cu niste gazde de treaba;

Daca te-ai cazat in aceasta locatie, dimineata te va intampina mireasma proaspata de brad si susurul raului de munte ce isi deapana povestile la cativa metri distanta. Din padure rasar ici colo, poienite cu flori multicolore ce asteapta sa fie culese, zmeura sau fragi, iar pasarile isi canta trilurile de dimineata pana seara.

Nu a fost ei bine vorba de astfel de chestii, din moment ce a fost iarna.

Am cunoscut-o pe draguta de Frida, o magarita simpatica si iubitoare. Dupa ce ne-am jucat nitel cu ea, am intrat in pensiune pentru a vedea camerele.

Dormitoare mari si primitoare, mobila de calitate de la IKEA si balcoane cu vedere

impresionanta, la peisajele din jurul pensiunii.

Ce sa vezi! Dupa ce ne-am lasat “putinele” bagaje in camere, pe cine sa vezi jos, stand la masa, jucandu-se pe tableta?! Ehee, domn’ Palade, de la Super Bingo!

Ca sa fiti mai informati… Cornel Palade (n. 1952 la Moinești) este un actor român.

Ati mai aflat ceva ce stiati! E bine si-asa!

Ei bine, domnul Cornel este un om de nota 200, un om de o modestie si un simt al umorului cum rar mai vezi in zilele noastre…

Stiam ca odata cu prezenta dumnealui, nici rasetele si voia buna nu vor lipsi. Si, desigur, asa a si fost. Domnul Palade a avut grija ca in fiecare seara atmosfera sa fie una vesela, plina de voie buna, acolo, in arhiplinul cort de langa pensiunea sediu - principal, Rasnov. (in curtea careia au fost situate si rulotele entuziastilor)

Am fost, din pacate, impartiti in mai multe locuri. Noi am stat, cum am spus, la

3

pensiunea Dinica, cativa au mai fost la o pensiune de langa noi, restul (si majoritatea) a fost la pensiunea Rasnov, unde a fost si “sediul principal” al intalnirii noastre, unde a fost si cortul ridicat, si rulotele campate si asa mai departe…

In fiecare seara a adunarii ne strangeam, cu mic, cu mare la cortul mentionat anterior.

Domnul Cornel a fost, vrand, nevrand, in centrul atentiei, facandu-ne pe toti sa radem cu umorul sau innascut.

Cea de-a doua zi a inceput cu un “ mic dejun” luat mai la ora pranzului, dar, eh… asta e.

Am pornit apoi la drum pentru a vizita Valea Strutilor.

Drumul a fost presarat cu peisaje interesante pe care le-am admirat pe geamurile fumurii ale masinilor infrigurate si plictisite.Intr-un final am ajuns in asa-zisa vale a strutilor. Singurii pe care i-am vazut erau intr-o curte a unei pensiuni de acolo.

4

Stiati ca un strut are o greutate de peste 120 Kg si poate atinge 2.5 metri? Desi are aripi, nu poate zbura din cauza dimensiunilor foarte mari? Nu stiati, pe pariu!

In fine, am continuat prin a face poze intr-un butoi cu masa si bancuta in interior. Dragut loc. Dar cam intunecos.

Am mai pierdut nitel vremea pe-acolo, am admirat peisajele, am facut poze si ne-am holbat la strutii de pe acolo, dupa care am pornit inapoi spre pensiunea domnului Dinica.

Am fost la cortul cu mese si banci, cu bautura si voie buna, cu rasete, dansuri si chiote. Pe la 8 si ceva, am revenit la don’ Dinica la pensiune, unde…

Doamnele noastre, Maria si Maria, Holom, respectiv Rusu, si-au aratat si de aceasta data talentul culinar, pregatindu-ne o mancare super delicioasa.

Se pare ca a fost nici mai mult, nici mai putin decat niste ceafa de porc facuta pe gratar de catre priceputii nostri grataragii. A fost o masa gustoasa, ce sa mai! Am continuat apoi cu cate o cana de vin fiert si bun, si povesti nemuritoare.

5

In continuare avem ziua de 3 Decembrie 2011, zi in care am fost in Cheile Rasnoavei pentru mult asteptata tiroliana. Dupa ce am asteptat rabdatori la o coada ce parea ca nu se mai termina, domnul Iulica si cu Sebi ne-au ajutat pe fiecare sa ne punem hamul, ne-au agatat de cablul ce cobora spre multime si… Ahooy!

E o senzatie unica datul cu tiroliana. Este intr-adevar ceva ce merita incercat cel putin odata in viata si nu veti regreta. Pur si simplu, esti la inaltime mare, suspendat in aer si vezi ochii holbati ai celor de jos atintiti asupra ta, in timp ce cobori cu viteza spre sol.

Acolo, cand ajungi jos, te intampina in acelasi timp dezamagirea, pentru ca a fost scurt, si s-a terminat prea repede, precum si un sentiment de usurare pentru ca esti inca intreg

Dupa aceste senzatii extreme ne-am intors la pensiune, pe unde ne-am ocupat timpul in diverse moduri. Ne-am mai jucat cu Frida si cu amica ei iapa. Dragut calut, dar foarte timid. Ne-a luat mult sa ii castigam increderea si sa putem sa-l mangaiem nitel si noi. Le-am dat niste mere de gradina fiecaruia, si, cam atat!

6

In curtea pensiunii era si o rulota, casa a catorva pisicute. Biata rulota… Imbibata cu diverse miresme Daca vrei un anestezic puternic, deschide nitel geamul la rulota aia si inspira adanc, si gata! Esti in coma!!

In fine…

Pe 4 decembrie am pornit spre casa. Fiecare la treburile lui. Trist momentul plecarii. Mereu e asa. E aiurea si faptul ca stii ca a doua zi vei fi la munca, trudind din greu pentru a castiga o paine. Ramai in schimb cu amintiri minunate si povesti de depanat la o cana de vin fiert sau un pahar de bere (depinde de anotimp!).

De aici incolo ne raman amintirile si povestile ce vor fi depanate la cate o cana de vin fiert sau, ma rog, un pahar de bere… Depinde de anotimp!

Sper ca v-a placut povestea noastra de la intalnirea de la 1 decembrie de anul trecut… Sa ne vedem cu bine cat de curand! Seeya!!

Si inca o data, LA MULTI ANI CLUBRV!

Uitati aici o poza cu cerul si ceva pe el…

7

8

THE CLUBRV MAGAZINE

Redactor sef: Bianca Dragomir

Tehnoredactor: Bianca Dragomir

COPYRIGHT © BIK 2012

ALL RIGHTS RESERVED