Presentation1 Stilul etno

download Presentation1 Stilul etno

of 9

 • date post

  04-Jul-2015
 • Category

  Documents

 • view

  455
 • download

  3

Embed Size (px)

description

It's a power point presentation witch contains general data about different cultures that made me curious !!!!!!!!!!!

Transcript of Presentation1 Stilul etno

Haine traditionale in stil: Chinezesc Cawboy/ Cawgirl Mexican American-Indian Romanesc Indian

Participanti Revnic Emilia Ioana Tigauan Alexandra Tigauan Alexandru Criste Alexandra Larisa Tatar Alexandra Sumurducan Ionut Dan

Pentru multi stilul etno reprezinta un mod de viata, pentru alti reprezinta o moda, dar pentru noi este o lectie despre traditie. Stil etno este inspirat din costumele tarditionale ale diferitelor popoare cu caracter functional, confort, croieli ce depind de traditiile nationale; forme simple, dreptunghiulare, trapezoidale; tesaturi in culori naturale, ce depind de secificul national. Finisarea produselor se face cu: dantela, broderii, aplicatii, modele inspirate din costumul popular chinezesc, haine inspirate din costumul indian, gipsy style, stilul vestimentar cawboy si asa mai departe.

Stilul chinezesc chinezesc cel In stilulmai intalnit este Dragonul Yin i Yang. Se poate gasi pe haine, cladiri, ornamente si diferite accesorii specifice acestei natiuni. Dup cum credeau chinezii, elementele naturii erau n armonie totala, de aceea isi ornamentau hainele si interiorul cu aceste elemente. Haina chinezeasca traditionala este formate dintr-o roba si haine care se purtau pe dedesupt.

Stilul cowboy are r d cini adnci istorice cu provenienta n Spania i in cele mai vechi colonii europe din cele dou Americi. Cowboy, cuvntul englezesc care are o origine de la mai multe mandate anterioare, in care se face referire att la vrsta cat i la bovine. Cuvntul "cowboy" a ap rut n limba englez in anul 1725.

Stilul mexicanMexicani au o varietate larga de mancare picanta in general, pentru asta sunt cei mai cunoscuti, dar cand vine vorba de vestimentatie nu se lasa mai prejos.Cea mai cunoscuta haina este Poncho-ul, este ca o pelerina care te acopera in intregime.

Stilul indianIndia este considerata una dintre cele mai exotice tarii, cu cele mai interesante peisaje. Aceasta tara mai este cunoscuta si pentru stilul lor de viata, dar si pentru modul de a se imbraca. Haina traditionala este formata dintr-um maiou sua tricou, fusta si esafra si se numeste Sari.

Stilul romanescPortul traditional, atrageau atentia prin maiestria si diversitatea lor. Toate zonele etnografice au avut un specific local, tipul portului local fiind marci de recunoastere a provenientei oamenilor din diferitele locatii.Portul taranesc avea ca piesa de baza camasa.Lungimile camesei variaza pana mai jos de brau sau pana la glezne.Partea de sus a camasi este bogat decorata, la femei aceasta decoratiune ajungand sa acopere masiv portiunea umerilor. Pe cap femeile purtau basmale sau maramale din fir de borangic. Barbatii purtau pe cap caciula.

Stilul amerindian

Amerindieni sau pieile rosii (virracochas) au fost primi care au populat America de Nord, acestia erau imparti pe triburi si fiecare natie avea propriu stil de viata si de imbracaminte. In cele mai intalnite cazuri aveau partea de sus a corpului goala si de la brau in jos, barbati purtau pantaloni, iar femeile un fel de roba. In par aveau impletite pene.