Povestea Soricelului

Click here to load reader

download Povestea Soricelului

of 6

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Povestea Soricelului

  • 1. UN BUN MOMENT PENTRU A MULUMI CELOR CARE I SUNT APROAPE!!! Un oricel privi din crptura sa din perete i i vzu pe ran i pe nevasta acestuia deschiznd un pachet. Ce mncare s fi adus oare? se ntreb oricelul... Cu groaz i - ddu repede seama c era o capcan. oricelul se strecur cu mare grij n curtea animalelor i ddu alarma: - E o capcan n cas, e o capcan n cas! Gina cotcodci i se nfoie, ridic apoi capul i i spuse: - Domnule oarece, vad bine c acest lucru te afecteaz, dar pentru mine el nu are nici o relevan.
  • 2. Nu pot permite ca acest lucru s m afecteze. - oricelul se ntoarse atunci nspre porc i i spuse: - E o capcan n cas, e o capcan n cas! Porcului i fu mil de el, dar rspunse: mi pare foarte, foarte ru, Domnule oarece, dar tot ce pot s fac - este s m rog. Te asigur c te vei gsi n rugciunile mele. oricelul merse atunci la vac i i spuse: - E o capcan n cas, e o capcan n cas! Vaca i spuse: Vai! Domnule oarece, mi pare foarte ru pentru tine, dar chiar nu - este o urgen pentru mine. i aa se ntoarse oricelul n cas, cu capul plecat i ct se poate de amrt, pentru a nfrunta de unul singur capcana pus de ran. n chiar noaptea aceea n cas se auzi un zgomot... Cum ar fi zgomotul produs de o capcana n care s-a prins un oricel. Nevasta ranului se repezi s vad ce s-a prins. Pe ntuneric, ea nu i ddu seama c n capcan i prinsese coada un arpe veninos.
  • 3. arpele o muc pe nevasta ranului. ranul o duse ct putu de repede la spital, i cnd o aduse acas, ea mai avea nc febr. Oricine tie c cel mai bun tratament mpotriva febrei este supa proaspt de pui, aa c ranul lu un cuit i se duse n curtea psrilor, ca s fac rost de principalul ingredient pentru sup. Dar nevasta lui nu se nsntoi, aa c prietenele i vecinele ei venir s o ngrijeasc i stteau cu ea mai toat ziua. Pentru a le da de mncare, ranul fu nevoit s taie porcul. Nevasta ranului nu se mai nsntoi, i muri la scurt timp.
  • 4. La nmormntare veni mult lume, iar ranul trebui s taie i vaca pentru a-i hrni pe toi. oricelul se uita din crptura lui din perete, cuprins de tristee. Aa c data viitoare cnd auzi c cineva se confrunt cu o problem i tu ai impresia c acest lucru nu te privete, adu-i aminte: Cnd unul dintre noi este ameninat, cu toii suntem expui unui risc. Suntem cu toii implicai n aceast cltorie numit via. Trebuie s avem grij unii de alii i s facem un efort n plus pentru a ne ncuraja unii pe alii. TRIMITE ACEST MESAJ TUTROR CELOR CARE TE-AU AJUTAT VREODAT CND AI AVUT NEVOIE I SPUNE-LE CT DE MULT CONTEAZ EI PENTRU TINE.
  • 5. ADU-I AMINTE... FIECARE DINTRE NOI ESTE UN FIR VITAL N TAPIERIA ALTEI PERSOANE; VIEILE NOASTRE SE NTREES, I ACEST LUCRU NU ESTE NTMPLTOR. Unul dintre cele mai bune lucruri din lumea asta de care te poi ine strns este un prieten.