Plan de Afaceri - Salon de Coafura

of 39 /39
Salon de coafura – Plan de afaceri 1.0 Viziune / Misiune 1.1 Situatie prezenta Acest plan de afaceri are menirea sa fie valabil pana in anul 2015 pana la presupusa mea (Rhonda Walters) pensionare. Actiunile firmei vor fi vandute atunci la o valoare ajustata de pieta. In acel an responsabilitatea va reveni atunci actualului presedinte de a scrie o continuare a planului de afaceri pentru binele industriei si comunitatii din industria cosmetica. Numele companiei este Epiphany Salon. Aceasta este un nume cu rezonanta urbana, oraseneasca, industriala, tehno, etc. Prima intrebare care se pune este: ce inseamna defapt acest nume? Daca dumneavoastra ati pus aceasta intrebare asta inseamna ca probabil sunteti un om care nu s-a uitat niciodta la Mtv sau la Espn unde simbolurile vizuale joaca un rol important in marketing. Ne referim la moda de a fi “cool” si “ hip “ , aceasta este defapt Epiphany: Un serviciu si centru commercial pentru industria cosmetica “hip & cool”, un centru de educare al tineretului urban din Green Bay. Populatia orasului Green Bay se va dubla pana in anul 2000. Astfel putem estima piata tinta, generatia X la 61282. Acest centru educational va fi o scoala de elita in domeniul cosmeticii cu 10 elevi din 6 in 6 luni. Acesta va servi doua scopuri: 1. pregatire de baza in industria cosmeticii focalizand asupra plasarii elevilor absolventi in salonul de coafura si frizerie Epiphany. 2. servirea economicii pret- orientate din zona Green Bay. Frizeria Epiphany este singurul salon cu servicii profesionale prestate exclusiv pentru barbati, intr-un cadru

description

un job propriu

Transcript of Plan de Afaceri - Salon de Coafura

Salon de coafura – Plan de afaceri

1.0 Viziune / Misiune

1.1 Situatie prezenta

Acest plan de afaceri are menirea sa fie valabil pana in anul 2015 pana la presupusa mea (Rhonda Walters) pensionare. Actiunile firmei vor fi vandute atunci la o valoare ajustata de pieta. In acel an responsabilitatea va reveni atunci actualului presedinte de a scrie o continuare a planului de afaceri pentru binele industriei si comunitatii din industria cosmetica.

Numele companiei este Epiphany Salon. Aceasta este un nume cu rezonanta urbana, oraseneasca, industriala, tehno, etc. Prima intrebare care se pune este: ce inseamna defapt acest nume? Daca dumneavoastra ati pus aceasta intrebare asta inseamna ca probabil sunteti un om care nu s-a uitat niciodta la Mtv sau la Espn unde simbolurile vizuale joaca un rol important in marketing. Ne referim la moda de a fi “cool” si “ hip “ , aceasta este defapt Epiphany: Un serviciu si centru commercial pentru industria cosmetica “hip & cool”, un centru de educare al tineretului urban din Green Bay. Populatia orasului Green Bay se va dubla pana in anul 2000. Astfel putem estima piata tinta, generatia X la 61282. Acest centru educational va fi o scoala de elita in domeniul cosmeticii cu 10 elevi din 6 in 6 luni. Acesta va servi doua scopuri:

1. pregatire de baza in industria cosmeticii focalizand asupra plasarii elevilor absolventi in salonul de coafura si frizerie Epiphany.

2. servirea economicii pret-orientate din zona Green Bay.

Frizeria Epiphany este singurul salon cu servicii profesionale prestate exclusiv pentru barbati, intr-un cadru special amenajat. Coaforul Epiphany ofera o linie completa de produse Bettiva remarcabile prin grija demonstrata pentru mediul inconjurator. Ca un salon dealer pentru Bettiva, Epiphany va putea oferi si alte produse pe care saloanele Bettiva nu le comercializeaza. Partea exterioara a salonului va fi un puternic centru comercial invitand cumparatorii sa interactioneze. Scopul este de a plasa volumul veniturilor din comercializare de produse cosmetice la 35% din totalul veniturilor realizate. Epiphany este singurul salon din regiune complet automatizat, prezent si pe internet. Epiphany va prezenta cea mai agresiva campanie de marketing din zona.

Epiphany se afla acum inca in stagiu de copilarie desi detine goodwillul unei afaceri precedente din domeniul comertului cu amanuntul. Atat Barbara directorul salonului de coafura Epiphany cat si mine, avem cunostinte in afaceri si managementul vanzarilor.

Scoala (centrul educational) va face completa gama serviciilor oferite in 1998. Pentru a sumariza aceste servicii, vom include aici un salon de infrumusetare, o frizerie, un centru commercial si centrul educational. Piata tinta vor fi tinerii angajati si turistii din zona.

Scoala va fi accesibila la un pret real si va constitui o scoala de elita in domeniul cosmeticii.

Provocarile pentru industria cosmeticii sunt provocari si pentru Epiphany. Acestea sunt : recrutarea fortei de munca, pastrarea ei si productivitatea. Fiind un bastinas din zona Green Bay unde mi-am obtinut licenta de cosmetician in 1977, cunosc afacerile din zona si oamenii care lucreaza in aceste afaceri. Ca si profesor am ajutat peste 120 de cosmeticieni in luarea licentei la Centrul de Pregatire Profesionala. Momentan pe piata exista o oferta de talente tinere si veterani in acest domeniu. Pastrarea lucratorilor este o problema pentru saloanele fara structura si management. Atat eu cat si Barbara am detinut si condus afaceri care au avut succes. Productivitatea se obtine prin evaluarea fortei de munca cu ajutorul unui software de management. Pastrarea clientelei, cresterea veniturilor din comercializare de produse si prestarea de servicii, definirea exacta a scopurilor propuse sunt parti componente ale conceptului de productivitate ale firmei. Tehnicienii si stilistii veterani prefera angajatii care pot lucra in ore flexibile si pot fi instruiti usor. Frizeria Epiphany va garanta remunerarea pe ore lucrate a noilor talente ceea ce va permite managerilor sa montorizeze mai bine cheltuielile cu salarii. Productivitatea va fi monitorizata prin automatizare. Nu este deloc ireal sa credem ca fiecare departament poate lucra la o productivatate de 80 % daca sistemul va fi pus la punct cum trebuie.

Finantarea este impartita astfel: 20 % investitii personale de la presedintele si vicepresedintele corporatiei, 50 % de la institutii financiare, 30 % de la alti investitori. O suma totala de 163880 $ va fi necesara pentru asigurarea unei cresteri normale a afacerii. Din aceasta suma 20 % 20100 $ vor fi retinute ca si rezerva pntru plata dobanzilor.

1.2 Viziunea si misiuneaEpiphany are viziunea de a crea in saloane separate pentru barbati si femei un ambient armonic, productiv si profitabil oferind comunitatii produse cosmetice, asigurand totodata educatia noilor talente in centrul Bettiva. Misiunea e simpla: distractie prin afacere-impartirea pasiuni fata de cosmetica combinand tehnologia si arta cu stiinta. Planurile pentu viitor includ extinderea vanzarilor de produse cosmetice printr-un magazin virtual pe internet.

Scoala va functiona si in regim seral maximizand astfel productivitatea. S-a planificat cumpararea prezentei cladiri, dupa care aceasta va fi largita cu 1000 m2 pentru scoala si salon. La etajul superior sunt acum apartamente. Acestea vor fi inchiriate si in viitor, chiria adunandu-se la veniturile companiei.

Epiphany salon Inc. a fost fondat in 1997 si on prezent se afla in stagiu de pornire. Salonul Epiphany poate fi descris ca fiind implicat in afaceri de cosmetica, educatie, si ingrijire corporala. In ultimul timp punctele noastre tari au fost serviciile prestate pentru clienti, vanzarile de produse si serviciile de educatie prin predarea ultimelor tehnici si tehnologii din industria cosmetica si managementul afacerii. Compania se poate mandri cu doua mari talente: un manager de vanzari si o profesoara de cosmetica, fiecare avand

peste 20 ani de experienta in aceasta industrie, fapt ce se poate demonstra prin referinte si certificate.

Pentru a contura profilul echipei de management putem schita principalele responsabilitati: cresterea profitului, imbunatatirea productivitatii, motivarea si inspirarea ngajatilor, crearea materialului promotional, pastrarea angajatilor prin mentinerea politicilor si procedurilor internem, efectuarea unor evaluari, si controlul cifrelor.

In sedintele anuale cu actionarii se vor propune obiectivele de realizat pentru anul fiscal urmator, vor fi reparcurse vor fi reparcurse politicile firmei si evolutia valorii actiunilor. Un comitet de consultanta va asigura obiectivitatea managementului, si va trasa liniile de urmat pentru directorii afacerii.

Conducatorii vor fi si ei angajati ai companiei. Barbara va conduce departamentul de ingrijire corporala, in care sunt incluse si vanzarile de produse cosmetice. Eu voi fi managerul departamentului par si voi lucra ca si coafeza. Dupa ce scoala se va deschide imi voi transfera clientela la celelalte coafeze din salon si ma voi ocupa numai de conducerea operatiunilor legate de educatie.

Misiunea noastra se focalizeaza pe formarea profesionala de cosmeticieni. Industria cosmeticii are o imagine profesionala destul de modesta. Este o industrie pe care Hollywoodul o exploateaza cu drag, prezentand-o ca pe o meserie ce nu necesita prea multa pregatire. Pozitiile din aceasta industrie necesita aptitudini si deprinderi tehnice, de comunicare si de vanzari. Pe langa aceasta cosmeticienii trebuie invatati, trebuie antrenati in management financiar si planificare. Teoria ierarhiei lui Maslow spune ca dupa supravietuire , dupa ce necesitatile primare sunt satisfacute omul poate sa treaca la un nivel superior. Obligatia noastra este sa ne distram facand ceea ce ne place si in acelasi timp sa producem si profit, sa asiguram o crestere de durata a afacerii si o dezvoltare a fortei de munca. Asta va contribui la inbunatatirea imaginii intregii industrii, si astfel vom putea atrage cei mai buni cosmeticieni din zona.

Misiuea spune ca toate acestea vor fi atinse prin combinarea tehnologiei, a artei si stiintei. Salonul Epiphany se va folosi de automatizare pentru pastrarea clientilor. Obtinerea unui nou client necesita un efort triplu fata de efortul depus pentru pastrarea unui client satisfacut. Softwareul professional pentru salonul de coafura va face marketingul direct foarte usor de realizat. In prezent 10% din numarul total de saloane sunt automatizate. Pe plan local 3 saloane sunt automatizate si nici unul nu foloseste tehnologia pentru piata si monitorizare de clienti. Automatizarea este cheia cresterii si mentinerii pietei noastre de clienti.

1.3 Obiective si scopuri

Scopul lui Epiphany este de a oferi comunitatii o institutie de cosmetica ce tinteste fiecare patura sociala si constituie un model pentru industria nationala. Asa se modeleaza obiectivele instititutului Bettiva, punand accentul pe ingrijirea personala a sanatatii si a corpului. Acest obiectiv leaga impreuna scoala, centrul comercial si saloanele.

Cele 10 angajamente pentru excelenta

1. Angajament pentru bunastare – Credem ca bunastarea este baza dezvoltarii profesionale si personale. Fara bunastare personala si profesionala scopul misiunii nu poate fi implinit.

2. Angajament pentru echipa – Noi credem in spiritul de echipa. Obiectivele echipei sunt ghizii care trebuie urmati in prestarea serviciilor pentru clienti, in intrajutorare si dezvoltarea echipei.

3. Angajament pentru atingerea scopurilor propuse – Noi credem ca fiecare individ trebuie sa aiba scopuri personale si economice. Studentii si angajatii lucreaza intr-un cadru de evaluare zilnica prin care se pot identifica cu obiectivele si pot atinge ceea ce si-au propus.

4. Angajament pentru sistemul de management al timpului - Noi credem ca sistemul nostru de management al timpului ar trebui folosit in toate unitatile care au relatii directe cu clientii pentru a produce eficienta maxima pentru client. Noi ne obligam sa ne organizam timpul si sa ne propunem obiective si scopuri specifice in acest timp.

5. Angajament pentru excelenta in tot ceea ce facem – Cu filosofia noastra noi devenim membri de echipa muncind pentru noi insine, si pentru ceilalti membri ai echipei. Avem asteptari ridicate de la conducere si stim ca fiecare dintre noi reflecta imaginea intregii echipe.

6. Angajament fata de un serviciu clienti incredibil, inegalabil, exceptional – Noi credem in crearea unui astfel de sistem de servicii, intrucat clientii sa se simta ca oaspeti onorifici cand intra in salonul nostru. Noi vom anticipa, indeplini, si vom depasi asteptarile clientilor nostri.

7. Angajament pentru vanzari prin experienta acumulata fata de clienti – Noi credem ca fiecare membru de echipa este un vanzator. Vanzarile sunt o parte vitala pentru dobandirea de experienta fata de clienti si conduc la success pe plan professional.

8. Angajament pentru servicii cu valore adaugata – Valoarea adaugata inseamna a face si a oferi mai mult decat la ceea ce se asteapta. Credem ca fiecare dintre noi trebuie sa faca putin mai mult decat ceea ce I se cere. Salonul si scoala vor profita de serviciile cu valoare adaugata prestate de fiecare membru.

9. Angajament pentru inovare – Noi credem ca punctele noastre tari sunt pasiunea de a implementa idei noi si a accepta schimbarile. Noi realizam ca inovatiile poarta un risc de faliment, dar riscul merita acceptat pentru success.

10. Angajament pentru respectarea proprietatii personale – Obligatia de a respecta toate echipamentele altora (ca si cele din saloanele Epiphany). A fura de la ceilalti inseamna a fura de la noi insine.

Prin aceste angajamente, un marketing puternic, un solid plan financiar, salonul Epiphany va deveni lider recunoscut in domeniul de activitate. Noi ne simtim increzatori ca scopurile noastre pot si vor fi atinse.

2.0 Descrierea companiei

Descrierea cadrului legal

Numele legal al companiei este Epiphany Salon Inc. Desi exista departamente in cadrul corporatiei: salonul Epiphany, frizeria Epiphany si Centrul educational Epiphany. Forma legala a afacerii este corporatie de tip S. potrivit articolelor din 26 iunie 1997. Locatia afacerii este orasul Green Bay, statul Wisconsin.

Echipa de management

Consta din oameni care si-au insusit deja de mult cunostintile in domeniul avand si dorinta de a imparti aceste cunostinte cu noile talente care intra in industrie. Experienta practica a acestor oameni se extinde pe trei decenii. Vezi referinte pentru mine si Barbara precum si portofoliul nostru care se poate vedea oricand.

Diagramele pentru membrii echipei sunt gata de folosinta in managementul intern. Alte diagrame vor explica roluri si responsabilitati impreuna cu remuneratie corespunzator fiecarui post la Epiphany. Acestea includ rolurile si responsabilitatile lui Barbara-presedintele, precum si ale mele –vicepresedintele. Nu sunt inclusi angajatii si managementul scolii.

Managementul extern este constituit din Wally Smart – contabil si Jim Johnson – avocat. Consultantii nostri externi ne suporta in luarea deciziilor de conducere si creativitate.

Angajatii

Echipa Epiphany recunoaste ca este nevoie de angajati aditionali pentru a suporta cresterea noastra. In prezent compania dispune de 13 lucratori. In momentul de fata intervievam noi angajati. Ca si profesor de cosmetica , am de sapte ani fosti studenti care ocupa pozitia de cosmeticieni in comunitate. Oportunitatile de crestere dezvolta sansele de pastrare a angajatilor in industrie.

2.1 Presedintele si vicepresedintele

Ca si directori executivi ai salonului Epiphany este responsabilitatea noastra sa imbunatatim imaginea industriei noastre printr-un management solid al afacerii. Motivarea si inspirarea echipei manageriale si a tehnicienilor, asocierea lucratorilor cu conducerea vor imbunatati imaginea firmei. Acestea pot fi realizate prin cresterea profitabilitatii afacerii ca intreg dar si pe departamente, prin impartirea pasiunii pentru cosmetica, combinand tehnologia, arta si stiinta.

Pentru a dezvolta o afacere sanatoasa va trebui sa satisfacem in continuu nevoile oamenilor, avand aceeasi viziune. Aceasta viziune creaza un mediu de salon armonic, productiv si profitabil. Este responsabilitatea noastra sa ne implicam in acest proces.

Responsabilitati

Barbara, presedintele

Centrul de vanzari. Supravegherea comertului. Aceasta include inventariere, stocare, afisare.

Supravegherea, definirea responsabilitatilor si organizarea receptiei. Supervizarea operatiunilor din frizerie Participare la sedinte si intruniri cu managerii de saloane. Managerii va trebui

sa-si raporteze nevoile lui Barbara. Efectuarea operatiunilor de plata. Participare la interviuri Sa ocupa postul de manager de salon coafura pana cand departamentul nu va

avea propriul conducator. Dezvoltarea culorilor specifice.

Rhonda, vicepresedintele

Directorul centrului de educatie Epiphany Planificari de marketing Sedinte si intrevederi cu angajatii Supervizarea obiectivelor si evaluarilor Derularea programelor de co-asociere (ucenicie). Participare cu directorul

artistic. Dezvoltarea programului de scrisori informative privind noua moda Epiphany. Dezvoltarea paginii web epiphany.com si viitorului centru comercial virtual. Tehnologii de coafura si training Participare la intreviuri Operatiuni cu cifre.

Educatie si experienta

Vezi CV-uri si portofolii.

Remuneratia

Este responsabilitatea conducatorilor sa-si acorde un salar confortabil. Cu toate ca aceste salarii nu trebuie sa ia prea mult din afacere. 15% din profitul brut trebuie reintrodus in afacere pentru asigurarea unei cresteri sanatoase. In aceasta formula se remunereaza si angajatii de lunga durata, care vor primi actiuni si se va implementa un plan de pensionare pentru acesti oameni. Un consultant financiar ma va ajuta in acest domeniu. Dezvoltarea este un process, noi suntem adeptii acestui process.

2.2 Fisa postului: Director artistic

Ca si director artistic veti detine o puternica pozitie de conducator in companie, la fel ca si in comunitate. Prin reprezentarea misiunii si viziunii companiei veti asigura un mediu de salon armonic, productive si creative. Veti imparti importanta misiunii cu tehnicienii si co-asociatii, care vor face acest lucru la randul lor cu clientii firmei.

Responsabilitati:

Programul de co-asociere (ucenicie). Sa fie capabil sa determine la ce punct poate lucra un stilist cu un ucenic obtinand o productivitate de 75% pe o perioada de 3 luni. Acest program trebuie sa fie profitabil fiecarei parti. Trebuie sa fie benefic din punct de vedere financiar pentru stilist si din punct de vedere educational pentru coasociat. Procesul educational va trebui masurat print- un test de competenta la absolvire.

Monitorizarea si orientarea programului de co-asociere, evaluarea progresului. Autoorientarea si autoeducarea sunt obligatorii pentru a putea tine pasul cu noua

moda. Echipa va vedea in dumneavoastra un lider in domeniul modei. Vor exista colectii de primavera/vara si toamna/iarna. Va fi responsabilitatea dvs

sa le prezentati angajatilor si clientilor. Implicare activa in recrutarea si intervievarea potentialilor angajati. Coordonarea activitatilor de training si dezvoltare a departamentelor. Prticipare la sedinte si intrevederi cu directorii. Participare la sedinte si intrevederi cu angajatii.

Educatie si experienta:

Diploma de bacalaureat. Cinci ani de experienta in domeniul cosmeticii. Prezenta la cursuri anuale pentru actualizarea cunostintelor. Aptitudini de vorbire in fata unui public ascultator sunt cerute pentru a se putea comunica noile tendinte din lumea modei comunitatii, managerilor de departamente, tehnicienilor si co-asociatilor.

Remuneratie

Acesta este un post, care produce cele mai multe incasari pentru director. Exista trei optiuni privind remuneratia, o optiune odata aleasa va ramane neschimbata timp de un an.

Optiunea I: Salar de 9,25 $ pe ora pentru aceasta pozitie. Pentru activitatile de educare -

dezvoltare se plateste o compensare separata – sunt socotite 80 ore anual. Program de bonusuri. Se acorda un bonus de productivitate 2% pentru un

departament care a realizat in masura de100% obiectivele propuse, 1% pentru 80%.

La vanzarile individuale se acorda un comision de 10 %. Concediu platit. Osaptamana platita dupa 2 ani de servicii. Doua saptamani platite

dupa cinci ani de serviciu. Asigurare de sanatate 50/50 dupa 90 zile.

Optiunea II: 45% comision cu pachetul de beneficii si 10% comision din vanzari. Raman cele

80 ore platite separate.Optiunea III:

Angajare pe cont propriu cu 62 % comision. Fara beneficii. Raman cele 80 ore platite. 10% comision din vanzari. Bonus de productivitate.

2.3 Receptionist

Postul de receptionist este o necesitate pentru orice salon de success. Dvs ca si receptionist veti darui prima si ultima impresie fiecarui client care a trecut prin usa principala. Cumparatorul si clientul va trebui sa fie mai presus de toate, rolul dumneavoastra este se a crea aceasta impresie clientilor nostri. Pentru aceasta trebuie realizat o balanta a sarcinilor zilnice. Tot rolul dumneavoastra va fi impartirea viziunii firmei cu membrii echipei, si comunicarea ei clientilor.

Educatie

Diploma de bacalaureat, cunostinte fundamentale de operarea calculatorului. Experienta in domeniul serviciilor prezinta un avantaj.

Remuneratie:

Un salar anual de 12000 $ este o baza pentru aceasta pozitie. Performanta va fi compensata. Indeplinirea obiectivelor de vanzari in masura de 100 % va rezulta un bonus de 2%. La 80 % se acorda un bonus de 1 %. Plata bonusurilor se va efectua trimestrial. Concediile platite sunt acordate dupa ani de serviciu. O saptamana platita dupa un an, doua saptamani dupa cinci ani de serviciu. Asigurarea de sanatate trebuie suportata din resurse proprii. Angajatii cu jumatate de norma vor primi un salar de 6$ pe ora.

Responsabilitati: Servicii clienti. Sa saluta clientii in primele 10 secunde cu un zambet. Sa le faca

sa se simta comfortabili si bineveniti. Sa ofere o bautura, ceva de citit si sa le ia paltoanele. Sa le dirijeze la cuier sau vestiar.

Fiecarui sau client sa ofere un meniu de servicii si facilitati, respective un tur al salonului. Daca nu are timp pentru acest lucru, va cauta un angajat care va conduce clientul prin salon introducand acesta clientului prin nume.

Preia toate apelurile telefonice cu politete si professionalism folosind numele propriu cand raspunde la un apel.

Rezervari pentru clienti. Registrarea numelui si numarului de telefon al clientului precum si tipul de serviciu oferit. Repeta ora, ziua si data intalnirii cu clientul.

Verificarea rezervarilor facute pentru fiecare tehnician si planificarea clientilor pe orele ramase libere.

Confirmarea intalnirilor. Sedintele pentru ziua urmatoare trebuie confirmate la sfarsitul schimbului.

Sa dispuna de cunostinte despre toate produsele oferite spre vanzare si sa comunice aceste informatii clientilor. Sa stie toate serviciile oferite precum si pretul lor.

Registrarea clientilor. Clientii, dupa salutare, trebuie inregistrati. Inregistrarea inseamna culegerea de date despre client pentru fisa clientului. Toate datele din ziua respectiva trebuie introduse in calculator inainte de terminarea schimbului.

Receptionistul va avea responsabilitatea de a efectua tranzactiile financiare legate de clienti.

Va cunoaste si intelege deplin functionarea terminalului POS precum si a terminalului pentru cartile de credite.

Certificatele de cadou vor trebui monitorizate si inregistrate de catre receptionist. Schimbarea hartiei din casa de marcat, precum si asigurarea casei cu fise pentru

schimb. Noile obiecte de inventar vor fi trecute prompt in receptie. Mesageria vocala trebuie verificata in fiecare dimineata si la apeluri se va

raspunde cat mai repede. Inchiderea terminalelor Pos si a celor pentru cartele de credit la sfarsitul fiecarei

zi intra in responsabilitatea receptionistului. Curatirea salii de asteptare si a receptiei. Informarea tehnicienilor la sosirea clientilor, sau in cazul in care un client s-a

razgandit.

2.4 Managerul frizeriei

Sarcina principala a managerului de frizerie este de a incuraja, motiva si a pastra angajatii si clientela. Toate acestea se pot obtine prin implementarea viziunii si misiunii lui Epiphany, adica a crea un mediu de salon armonic, productiv si profitabil. A se distra prin afacere combinand tehnologia, arta si stiinta este misiunea salonului Epiphany. Managerul care se identifica cu aceasta misiune si contribuie la indeplinirea misiunii va deveni un lider puternic. Managerul va ghida si va gasi solutii pentru angajati daca apar probleme. Fiind un lider in companie, va asigura prestarea serviciilor la un potential maxim mentinand astfel pastrarea clientilor si atingand scopurile propuse in vanzari.

Responsabilitati: Implicare activa in recrutarea si intervievarea potentialilor angajati . Orientarea noilor angajati, descrierea locului de munca, politicilor si procedurilor

din salonul Epiphany. Sa se asigure de prestarea impecabila a serviciilor Sa asculte cu politete plangerile si sugestiile clientilor si sa le trateze c eficienta si

professionalism. Sa participe la sedintele trimestriale cu angajatii Sa evalueze trimestrial lucratorii. Aceasta presupune evaluare din punct de vedere

al productivitatii si pastrarii clientelei Coordonarea activitatilor de training si dezvoltare ale angajatilor impreuna cu

directorul artistic.Managerul va indeplini si atributia de receptionist pana cand unitatea va putea suporta cheltuielile cu angajarea unui receptionist.

Educatie si experienta:

Diploma de bacalaureat cu cinci ani experienta in domeniul cosmeticii. Cunostinte avansate de comunicare si deprinderi tehnice sunt cerute.

Remuneratie:

Remunerarea acestui post se face pe baza alegerii uneia dintre optiunile existente. Managerul va alege optiunea cea mai convenabila din punctul lui de vedere.

Optiunea I:Un salar de baza de 9$ per ora – ceea ce inseamna 17280 $ annual cu norma

intreaga. Se include si un bonus de productivitate, 2 % pentru realizarea obiectivelor in masura de 100 % si 1 % bonus pentru 80% . Comision de 10 % din vanzari. Concediu platit. O saptamana dupa 2 ani , doua saptamani dupa 5 ani de lucru. Asigurare medicala 50/ 50 dupa 90 zile.

Optiunea II:Un comision de 50% cu beneficiile mentinute mai sus.

2.5 Tehnician de coafura

Tehnicianului revine comunicarea cu clientii, ascultarea lor si asigurarea unei satisfactii complete prin focalizarea pe nevoile lor. Tehnicianul va implementa viziunea salonului Epiphany. Clinetela trebuie sa simta medilu armonic, productive si creativ din salon.

Misiunea este de a construi acest meiu prin aplicarea conceptului de baza al lui Epiphany: a se distra facand afacere, impartirea pasiunii pentru cosmetica, combinand tehnologia, arta si stiinta. Plasand nevoile clientilor pe primul loc trebuie sa fie totodata creativ, productiv, si profitabil. Indeplinind aceste conditii se poate crea un sentiment de confort si bunastare.

Responsabilitati: Focalizare pe nevoile clientilor. Ascultarea clientilor este un imperativ pentru

pastrarea lor. Completarea cunostintelor si actualizarea lor in continuu. Tehnicienii vor

participa la minim un seminar anual. Dupa trei ani de lucru vor fi trimisi la cursuri avansate. Educatia este cheia profitabilitatii.

Sa fie implicat in comunitate. Sa participe la un eveniment local in fiecare an, sa ia parte si la un eveniment de caritate.

Sa dea dovada in fata clientilor de o foarte buna cunoastere a produselor si serviciilor oferite.

Sa aplice tratamente antistres fiecarui client. Incurajarea clientilor de a incerca noua moda, concentrandu- se asupra imaginii de

ansamblu. Incurajarea clientilor de a povesti prietenilor si cunostintelor despre salon, prin

acest lucru putandu-se imbogati clientela. Sa-si dezvolte aptitudini de construire a afacerii.

Identificarea obiectivelor profesionale anuale. Participare la curatirea zilnica a salonului urmand regulile de aur.

Imbunatatirea imaginii industriei prin intretinerea unei relatii profesionale cu clienti.

Implicare activa in echipa.

Educatie si experienta:

Detinerea unei licente de cosmetician. Terminant de liceu; sa aiba o experienta in domeniul serviciilor.

Remuneratie

Optiunea I:

Norma intreaga : garantat 7,5 $ per ora. Peste 701 $ venituri realizate pe saptamana se acorda un comision de 45 %. Peste 850 $ rezulta un comision de 50%. 10 % comision pentru vanzari individuale. Concediu platit 1 saptamana dupa 2 ani de lucru, si 2 saptamani dupa 5 ani . Asigurarea medicala se plateste pe cont propriu. Dupa 2 ani de lucru 20 % se plateste de catre firma. Dupa 5 ani lucrati 50/ 50.

Optiunea II:

Norma intreaga: Subcontractant incepand cu 55 % pana la 699$ realizati pe saptamana. 60 % dupa 700 $ pe saptamana. Comision 10 % din vanzari.

Optiunea III:

Jumatate norma: 50 % comision.

2.6 Tehnician de manichiura Tehnicienii manichiuristi constituie legatura vitala intre operatiile din departamente separate. Ei, ca si o echipa trebuie sa comunice clientilor deserviti, viziunea si misiunea companiei printr- o apropiere holistica spre manichiura. Tehnicianul are responsabilitatea de a educa clientii pe care le serveste. Crearea armoniei fiind productiv, profitabil si creativ, este viziunea salonului Epiphany. Misiunea lui este de a se distra impartind pasiunea pentru cosmetica, combinand tehnologia, arta si stiinta.

Comunicarea este cheia. Educatia este cheia. Automarketingul este cheia. Fiecare membru al echipei are responsabilitatea sa fie implicat in acest proces.

Responsabilitati:

Plasarea pe primul loc a nevoilor clientilor. Ascultarea clientilor constituie un imperativ pentru pastrarea lor. Completarea cunostintelor si actualizarea lor in continuu. Tehnicienii vor

participa la minim 1 seminar anual. Dupa trei ani de lucru vor fi trimisi la cursuri avansate. Educatia este cheia profitabilitatii.

Sa fie implicat in comunitate. Sa participe la un eveniment local in fiecare an, sa ia parte anual si la un eveniment de caritate.

Sa dea dovada in fata clientilor de o foarte buna cunoastere a produselor si serviciilor oferite.

Sa aplice un tratament antistres fiecarui client. Incurajarea clientilor de a incerca noua moda, concentrandu- se asupra imaginii de

ansamblu. Incurajarea clientilor de a povesti prietenilor si cunostintelor despre salon, prin

acest lucru putandu-se imbogati clientela. Identificarea obiectivelor profesionale anuale. Mentinerea unui loc de munca sanatos si organizat. Sa urmeze regulile de aur

impreuna cu ceilalti membri ai echipei. Imbogatirea imaginii industriei prin intretinerea unei relatii profesionale cu

clienti. Implicare activa in echipa. Monitorizarea clientilor. Rezervarea intalnirilor cu clienti.

Educatie si experienta:

Licenta valabila de tehnician manichiurist emis in statul Wisconsin. Diploma de bacalaureat, experienta in domeniul serviciilor.

Remuneratie:

Optiunea I: 750 $ / ora , concediu platit o saptamana dupa 2 ani de lucru, 2 saptamani dupa 5 ani de lucru. Asigurarea medicala va trebui platita din resurse proprii in primii doi ani, dupa 2 ani 20 % va fi suportat de catre firma, dupa cinci ani 30 %.

Optiunea II: Subcontractant. 65 % comision. Fara alte beneficii.

3.0 Strategia de produs3.1 Produsul curent

Ceea ce il deosebeste pe salonul Epiphany de concurenta este separarea salonului de coafura, de cel de frizerie. Separarea permite o apropiere directa de pietele tinta din domeniul serviciilor si produselor cosmetice. Scoala va suplimenta amandoua departamente, Centrul de educatie Epiphany fiind in acelasi moment singura scoala particulara din zona Green Bay. Epiphany Salon Inc. va deveni cel mai avansat centru de cosmetica din punct de vedere tehnologic in Wisconsin. Eu cred ca schimbarea modalitatilor de finantare a scolilor specializate va ajuta aparitia noilor scoli particulare.

Bettiva este o marca bine cunoscuta in Wisconsin. Se foloseste in multe saloane, acest lucru insa nu trebuie privit ca o amenintare. Bettiva constituie un suport pentru scoala noastra la fel ca si in vanzari. Noi avem cel mai bogat inventar dintre toate saloanele

concurente. Scopul nostru este de obtine 35 % din totalul veniturilor prin activitati comerciale. Bettiva recunoaste pozitia noastra fruntasa pe plan tehnologic avand o pagina web dedicata Salonului nostru. Aici vom dezvolta vanzarile impreuna cu serviciile de consultanta. Centrul comercial Bettiva va oferi o reducere de 40 % pentru toti profesionistii din domeniul cosmeticii creand astfel preturi favorabile pe aceasta piata. In Centrul de Pregatire Profesionala noi am folosit produsele bettiva si am obtinut vanzari la un nivel de 32 %. Celelalte saloane au vinzari in medie de 25 %. Automatizarea este cheia controlari inventarului.

Serviciile oferite includ:

Frizeria: - tuns par, vopsire, tratamente pentru maini si unghii, produse American Crew. Aceasta linie de produse este proiectata special pentru barbati. Pretul mediu se estimeaza la 16 $ / tunsoare.

Salonul de coafura Epiphany – tuns par, vopsire, reconstructie chimicala, masaj de cap, tratamente naturale si alternative pentru unghii, machiaj, masaj de corp. Tratamentul antistres completeaza gama serviciilor.

Centrul educational Epiphany – curs de coafura-cosmetica, 1500 ore; curs de manichiura 300 ore; curs de ingrijirea pielii 500 ore; cursuri pentru instructori. Cursul va fi extins cu ore de masaj. Va functiona si o clinica de infrumusetare in incinta acestui institut, deschisa pentru public. Serviciile vor fi prestate de catre studentii avansati, la preturi reduse. Comertul cu produse cosmetice va largi spectrul ofertei.

Saloanele moderne se adreseaza clientilor care nu vor sa cheltuie mult, dar totusi au asteptari ridicate in ceea ce priiveste calitatea. Salonul Epiphany a fost proiectat in asa fel incat sa poata indeplini aceste cerinte. Consumatorii de astazi vor ca banii, timpul si nivelul de stres sa fie tinute sub control. Noi realizam acest lucru.

4.0 Analiza pietei4.1 Definirea pietei

Potrivit Publicatiei “Ocupational Outlook Quarterly”, editat de catre departamentul federal de munca se arata ca industria cosmeticii este o ramura care va realiza o crestere inca si dupa anul 2005. Oricum, departamentul de munca arata ca ocupatia de manichiurist este una dintre cele 11 ocupatii cu cea mai rapida dezvoltare din SUA, cea de cosmetician aflandu-se pe pozitia a 37- a in acest top. Asta, deoarece ele se adreseaza tinerilor, care vor deveni forta de tractiune a economiei in urmatorii 20 ani. Generatia X este tinta noastra. Bunastare, relaxare si liniste sufleteasca vor caracteriza ceea ce numim noi servicii de infrumusetare.

Industria cosmeticii este atat de larga ca si industria tutunului. Marile intreprinderi recunosc oportunitatea ca oamenii cheltuiesc milioane de dolari in aceasta industrie si de aceea au inceput sa-i achizitioneze pe cei mai cunoscuti producatori. Redken a fost cumparat de catre Cosimar, Matrix de catre P & G , numai ca sa dau cateva exemple.

Pe plan local exista o cerere din partea consumatorilor pentru mastile de infrumusetare si de tratament antistres pentru timpul noptii. Aceasta viziune, adica grija pentru frumusete, a inlocuit marile petreceri ai anilor ’80, intreprinderile oferind acum angajatilor cadouri de “ziua frumusetii”. Privit in ansamblu, pe piata exista o cerere pentru servicii de calitate la un pret rezonabil.

4.2 Oportunitati pentru viitor Dupa ce am construit o clientela solida pe piata locala, tintirea pietei turistilor va adduce noi oportunitati. Bettiva ofera deja produse pe liniile aeriene, acest lucru se poate transpune in industria hoteliera. O alta oportunitate constituie oferirea unor pachete selectate pentru grupuri speciale. De ex. Petreceri de tip “sweet sixteen”, tratament antistres la sediu de firma, implicare in programe de tip arata bine - simte-te bine.

4.3 Profilul clienteleiCred ca deja am abordat acest subiect in intregime. Totul depinde de piata tinta si de masura in care salonul Epiphany poate sa-si acopere segmentul de piata. Automatizarea joaca un rol important in atragerea si urmarirea clientilor, furnizarea de date despre segmentul de piata ales pentru investitii, despre identitatea clientilor, obiceiurile lor de a cheltui bani. Acesta este un process cu flux continuu.

4.4 ConcurentaIn zona Green Bay exista trei saloane de top: Wonder, Green Bay Spa&Salon si Minerva’s. Toate au ca piata tinta numai tineretul, toate sunt saloane moderne si concura pentru aceeasi clienti. Nici unul nu are ca tinta clienti de gen masculin. Unul are preturi speciale pentru tineri, si numai unul dispune de un management capabil de suportarea unei dezvoltari a numarului de angajati. Acesta este salonul Wonders, care strica numai imaginea industriei. Este un salon Redken. Centrul de Pregatire Profesionala are ca pitata studentii din liceu, noi vom accepta si studenti adulti.

4.5 RiscuriBarbara sau eu am putea muri inainte ca afacerea sa-si stabileasca propriile sisteme. Finantarea planificata s-ar putea sa nu intre in cadrul de timp disponibil. Acesta ar influenta functionarea scolii. Luarea in calcul a riscului constituie o parte a planificarilor noastre normale. Cu cat mai bun este planul, cu atat mai scazut va fi riscul, dar totusi de risc trebuie tinut cont intotdeauna.

4.6 Planul de marketingPlanurile de marketing se afla in present in stagiul de dezvoltare. Bettiva joaca un rol important in aceasta arie a afacerii. Strategia poate fi definite ca si stiinta planificarii si conducerii operatiunilor de scara larga, ca specific, de manevrare a fortelor in pozitia cea mai avantajoasa. Aceasta arie a afacerii imi place cel mai mult. Este nevoie de mai mult timp pentru planificare. Noi am considerat acestui segment un buget de 3 % din totalul cifrei de afaceri.

Pe 16 iulie 1997 Bettiva va schita o campanie de promotie desfasurata pe 12 luni. In urmatoarele 2 saptamani logoul firmei va fi complet si gata de multiplicare. Firma va

finaliza in curand lansarile de presa care vor fi trimise de 1. august. Noile servicii si meniul de produse vor fi introduse prin marketing direct. Angajatii se vor implica in comunitate. Toate acestea vor fi dezvoltate schitate si evaluate. Rezultatele masurabile includ:

Vanzari imediate Cresterea partii de piata Imaginea imbunatatita Cunostinte dezvoltate despre afacer Climat de vanzari imbunatatit

Cand va fi complet, va deveni cel mai bun in aceasta regiune si va dezvolta afacerea cu 10 % anual, asta fiind un minim preconizat.

4.7 Mediul de piataSocietatea noastra este stresata si saloanele sunt refugii conveniente. Un salon relaxant, care ofera servicii de calitate la preturi bune este cheia succesului in noul secol. Multe femei savureaza beneficiile tratamentelor de piele sau fata, desi la un venit mediu de 26949 $ / an acesta este considerat un lux. Daca putem vinde un tratament facial cu 50 $ va insemna ca am realizat un srviciu de valoare adaugata. Marketingul este cheia succesului. Trebuie sa-ti cunosti clientii, ceea ce le place, si ceea ce nu le place. Pentru a putea face acest lucru, salonul trebuie automatizat. Centrul educational va oferi comunitatii singura scoala particulara din zona Green Bay. Centrul de Pregatire Profesionala se adreseaza liceenilor. Au fost acceptati in trecut si adulti, dar acest program a fost interrupt. Scoala noastra particulara va putea oferi aceste servicii neavand nici o concurenta in domeniu. Ele include 1500 ore de bazele cosmeticii insotite de o licenta de cosmetician-coafeza, 300 ore + licenta de manichiurist, 500 ore de ingrijirea pielii + licenta, 500 ore + licenta pentru instructori.

5.0 Finantele5.1 Proiectarea profitului si pierderii pentru primele 12 luni

Rata productivitatii de 80 %

Rata productivitatii de 70 %

Rata productivitatii de 50 %

Servicii 1555481.60 74.07% 1011046.40 74.07% 722176.00 74.07%Comert 404418.56 25.93% 353866.24 25.93% 252761.60 25.93%

Venituri brute .%

1559900.16 100.00% 1364912.64 100.00% 974937.60 100.00%

Costul vanzariiRemuneratia coafezelor

618182.66 39.63% 540909.82 39.63% 386364.16 39.63%

Costul produselor

202209.28 12.96% 176933.12 12.96% 126380.80 12.96%

Costul total al vanzarilor

820391.94 52.59% 717842.94 52.59% 512744.96 52.59%

Marja bruta 739508.22 47.41% 647069.70 47.41% 462192.64 47.41%

CHELTUIELI DE EXPLOATAREChirie 40200.00 13.00% 40200.00 13.00% 40200.00 13.00%Rezerve 77995.01 5.00% 68245.63 5.00% 48746.88 5.00%Reclama 46797.00 3.00% 40947.38 3.00% 29248.13 3.00%Deprecieri 46797.00 3.00% 40947.38 3.00% 29248.13 3.00%Spalatorie 15599.00 1.00% 13649.13 1.00% 9749.38 1.00%Curatenie 15599.00 1.00% 13649.13 1.00% 9749.38 1.00%Curent electric

15599.00 1.00% 13649.13 1.00% 9749.38 1.00%

Reparatii 23396.50 1.50% 20473.69 1.50% 14624.06 1.50%Asigurare 11699.25 0.75% 10236.84 0.75% 7312.03 0.75%Telefon 11699.25 0.75% 10236.84 0.75% 7312.03 0.75%Alte celtuieli

23396.50 1.50% 20473.69 1.50% 14624.06 1.50%

Contabilitate & probleme juridice

15599.00 1.00% 13649.13 1.00% 9749.38 1.00%

Total cheltuieli de exploatare

344380.53 32.50% 306357.97 32.50% 230312.83 32.50%

Venituri nete din exploatare

395127.69 25.33% 340711.73 24.96% 231879.81 23.78%

ALTE CHELTUIELICheltuieli cu dobanzile

11514.74 0.74% 11514.74 0.84% 11514.74 1.18%

Venituri nete

383612.95 24.59% 329196.99 24.12% 220365.07 22.60%

5.2 Plan de amortizare - rambursare

Suma totala platibila : 130880.00Numar de rate: 60Numar de plati anuale: 12Dobanda anuala: 9500

Nr.Plata Nr. Cec Data platii Suma platita Dobanda Reduceri Total de platit130880.00

1 2748.72 1036.13 1712.59 129167.412 2748.72 1022.58 1726.14 127441.273 2748.72 1008.91 1739.81 125701.464 2748.72 995.14 1753.58 123947.885 2748.72 981.25 1767.47 122180.416 2748.72 967.26 1781.46 120398.957 2748.72 953.16 1795.56 118603.398 2748.72 938.94 1809.78 116793.61

9 2748.72 924.62 1824.10 114969.5110 2748.72 910.18 1838.54 113130.9711 2748.72 895.62 1853.10 111277.8712 2748.72 880.95 1867.77 109410.10

Subtotal 32984.64 11514.74 21469.90 109410.10

13 2748.72 866.16 1822.56 107.527.5414 2748.72 851.26 1897.46 105.630.0815 2748.72 836.24 1912.48 103717.6016 2748.72 821.10 1927.62 101789.9817 2748.72 805.84 1942.88 99847.1018 2748.72 790.46 1958.26 97888.8419 2748.72 774.95 1973.77 95915.0720 2748.72 759.33 1989.39 93925.6821 2748.72 743.58 2005.14 91920.5422 2748.72 727.70 2021.02 89899.5223 2748.72 711.70 2037.02 87862.5024 2748.72 695.58 2053.14 85809.36

Subtotal 32984.64 9383.90 23600.74 85809.36

25 2748.72 679.32 2069.40 83739.9626 2748.72 662.94 2085.78 81654.1827 2748.72 646.43 2102.29 79551.8928 2748.72 629.79 2118.93 77432.9629 2748.72 613.01 2135.71 75297.2530 2748.72 596.10 2152.62 73144.6331 2748.72 579.06 2169.66 70974.9732 2748.72 561.89 2186.83 68788.1433 2748.72 544.57 2204.15 66583.9934 2748.72 527.12 2221.60 64362.3935 2748.72 509.54 2239.18 62123.2136 2748.72 491.81 2256.91 59866.30

Subtotal 32984.64 7041.58 25943.06 59866.30

37 2748.72 473.94 2274.78 57591.5238 2748.72 455.93 2292.79 55298.7339 2748.72 437.78 2310.94 52987.7940 2748.72 419.49 2329.23 50658.5641 2748.72 401.05 2347.67 48310.8942 2748.72 382.46 2366.26 45944.6343 2748.72 363.73 2384.99 43559.6444 2748.72 344.85 2403.87 41155.7745 2748.72 325.82 2422.90 38732.8746 2748.72 306.64 2442.08 36290.7947 2748.72 287.30 2461.42 33829.3748 2748.72 267.82 2480.90 31348.47

Subtotal 32984.64 4466.81 28517.83 31348.47

49 2748.72 248.18 2500.54 28847.9350 2748.72 228.38 2520.34 26327.5951 2748.72 208.43 2540.29 23787.3052 2748.72 188.32 2560.40 21226.90

53 2748.72 168.05 2580.67 18646.2354 2748.72 147.62 2601.10 16045.1355 2748.72 127.02 2621.70 13423.4356 2748.72 106.27 2642.45 10780.9857 2748.72 85.35 2663.37 8117.6158 2748.72 64.26 2684.46 5433.1559 2748.72 43.01 2705.71 2727.4460 2748.72 21.59 2727.44 0.00

Subtotal 32984.95 1636.48 31348.47 0.00

Total 164923.51 34043.51 130880.00 0.00

5.3 Cheltuieli de pornire

Cumparare afacerii 60000.00 $

Inventarul din frizerie 16500.00Echipamentul din scoala 42000.00Instalatii sanitare 2000.00Finasaje interioare 1000.00Vitrine de prezentare 14000.00Firma 5000Reclame 3000

. 143500.00Sase luni chirie 2100.00

163600.0020% investitii personale 32720.00

Va trebui finantat din credite 130880.00

25% investitori particulari 32720.00Institutii financiare 98160.00

Cum vor fi cheltuiti cei 65440.00 dolari:

(Echipamentele necesare scolii sunt deja luate in calcul fara dotarile claselor si ale salonului de infrumusetare din incinta scolii.)

Cheltuieli de structura 7000.00 $Echipamente pentru clase 18000.0010000.00$ Obligatie pentru scoala

1500.00

Licenta de functionare 300.00Suplimente pt. studenti 3000.00Costuri de imprimare cursuri 3000.00

Echipamente de birou 3000.00Software pt. calculatoare 2590.00Echipamente pt. salonul de infrumusetare

1825.00

Stocuri de marfuri pt. comert 1000.00Cheltuieli cu telefon 925.00Altele 1963.00

44103.00Lichiditati 21337.00

65440.00 $

5.4 Cum va fi rambursat creditul

Vezi tabelul cu amortizari esalonate pe 5 ani.

Vezi datele financiare de mai sus.

Vezi veniturile planificate, bazate pe diferite valori de productivitate ale salonului. In realitate salonul trebuie sa-si fixeze ca si productivitate maxima o vloare de 80%. Aceasta valoare este reala atat in teorie cat si in aplicatii. Trebuie notat ca,chiria se va plati intr-o suma fixa de 40200.00 $ anual sau 3350.00 $ / luna in 12 rate lunare. Aceste planificari nu includ departamentele manichiura si ingrijirea pielii. Aceasta foiae inseamna frizeria, salonul de coafura si centrul comercial.

Venituri planificate pentru centrul educational

73000.00 $

10 studenti din 6 in 6 luni 73000.00 Vanzari de produse la 20 % 14600Operatiuni ale clinicii de infrumusetare

20000.00

180600.00 $

Cheltuieli cu exploatare 21672.00Total ce include 25000.00 $TaxeM & RAsigurareServicii specialeDeprecieriSuplimente pentru birouriReclamaUtilitati

Schimburi bancareCalatorii

5.5 Salonul, frizeria si centrul comercial la un nivel de exploatare de 80 %

Asta inseamna o rata a productivitatii de 80 %

Salonul va fi deschis de luni pana sambata ceea ce insemna : Total ore productive: 62 / saptamanaCu 16 scaune 992 ore cu venitx Valoarea medie de 28 $ 27766.00 $x 0.8 productivitate 22220.80 $x 4 saptamani (luna) 88883.20 $ /lunax 12 luni 1066598.40 / an

Vanzari la 35 % din volumul serviciilor 373309.44 / an/ 12 luni 31109.12/ 4 saptamani 7777.28/ 6 zile 1296.21 vanzari / zi

Total anual din servicii 1066598.40Total anual din comert 373309.44

1439907.84 $ la o Productivitate maxima

Intrebarile la care trebuie gasite raspunsuri sunt:

Cum ar arata salonul la o productivitate de 70 % in departamente?Cum ar arata salonul la o productivitate de 50 % in departamente?

Tabeluril pentru scoala sunt intocmite separat, desi sumele se vor toataliza.

5.6 Salonul de pedichiura operand la o productivitate de 80 %

Asta inseamna o rata a productivitatii de 80 %

Salonul va fi deschis de luni pana sambata ceea ce insemna : Total ore productive: 62 / saptamanaCu 3 scaune 186 ore cu venitx Valoarea medie de 20 $ / ora 3720.00 x 0.8 productivitate 2976.00x 4 saptamani (luna) 11904.00x 12 luni 142848.00

Vanzari la 35 % din volumul serviciilor 49996.00 /an/ 12 luni 4166.33/ 4 saptamani 1041.58/ 6 zile 173.60 / zi

Total anual din servicii 142848.00Total anual din comert 49996.00

192844.00 $

5.7 Foaie de bilant din 31 mai 1997

UtilizariUtilizari curenteCasa – Cash 150.00Cecuri 1386.28A/R – Angajat 422.50Obiecte de inventar 10916.15Cheltuieli in avas 1626.00Total utilizari curente 14500.93Utilizari fixeImobilizari si echipamente 50000.00Decoratiuni 1215.90Uniforme 360.40Deprecieri acumulate 12630.90Total utilizari fixe 38945.40Total utilizari 53446.33

Datorii & Capitaluri Datorii curenteTaxe 2490.06Datorii catre banci 60072.00Datorii totale curente 62562.06Drepturi Venituri obtinute 16170.23Hartii de valoare 500.00Contributia actionarilor 14228.20Venituri curente 7673.70Total drepturi 9115.73Total Datorii & Capitaluri 53446.335.8 Anexa la foaia de bilant din 31 Mai 1997

Curent BilantInventarInventar – Produse (323.24) 4.701.37

Inventar – Rezerve (155.41) 6214.78

Total (478.65) 10916.15

Cheltuieli in avansChirie in avans 1626.00 1626.00

TaxeTaxe pt vanzari 331.19 2214.09Taxe federale 39.01 230.59MESC 33.10 28.35FUTA 9.46 17.03

Total 412.76 2490.06

5.9 Situatia de profit si pirdere dupa cinci luni31 Mai 1997

Curent Dupa 1 an

Suma Procente Suma Procente

VENITURI

Vanzari de produse

4910.36 27.4 23350.79 31.2

Vanari de servicii

12728.00 71.0 20138.83 67.0

Taxe 292.77 1.6 1389.88 1.9

VENITURI TOTALE*

17931.13 100.0 74879.50 100.0

COSTURIProduse 2455.18 13.7 12545.71 16.8Prestari 7421.37 41.4 31923.64 42.6Taxe 286.77 1.6 1359.88 1.8

COSTURI TOTALE*

10613.32 56.7 45829.23 61.2

MARJA BRUTA

7767.81 43.3 29050.27 38.8

CHELTUIELI

Salarii 200.00 1.1 200.00 0.3

conducereFacturi de platit 982.29 5.5 4940.54 6.6Taxe 133.00 0.7 578.31 0.8Taxe pt. licenta 62.00 0.1Chirie 1626.00 9.1 10888.00 14.5Reparatii 25.0 0.1 245.17 0.3Asigrari 554.13 0.7Servicii speciale 200.00 1.1 1200.00 1.6Deprecieri 1052.58 5.9 5262.90 7.0Rezerve 1434.49 8.0 5887.21 7.9Rezerve pt. birou

61.73 0.1

Reclama 506.99 2.8 1258.75 1.7Telefon 1050.6 5.9 4850.54 6.5Subscriptii 200.00 1.1 214.95 0.3Comision bancar

67.37 0.4 400.17 0.5

Calatorii & Distractie

39.77 0.2 119.57 0.2

Total Cheltuieli 7518.09 41.9 36723.97 49.0

Profit net din exploatare

249.72 1.4 (7673.70) (10.2)

Profit net 249.72 1.4 (7673.70) (10.2)

Situatia veniturilor, anexaCalatorii & DistractieCalatorii & Mese servite

39.77 0.2 119.57 0.2

TOTAL 39.77 0.2 119.57 0.2

5.10 Situatia fluxurilor monetare pentru cinci luni

Crestere (scadere) volumul de lichiditati

Curent Dupa 1 anFluxuri din exploatare 249.72 (7673.70)Deprecieri si mortizare 1052.58 5262.90Schimbari in volumul de capital Conturi la banci (422.50)Obiecte de inventar 478.65 1866.92Cheltuieli in avans (1626.00) (1626.00)Taxe fata de bugetul de stat 81.57 42.87Alte taxe 331.19 1569.45

Total ajustari 317.99 6693.64Lichiditati din exploatare 567.71 980.06Fluxuri din activitati de finantare, dividende

(1267.63) (490.51)

Lichiditati din activitati de finantare (1267.63) (490.51)Modificari ale volumului de lichiditati (699.92) (489.55)Lichiditati la inceputul perioadei 2236.20 2025.83Lichiditati la sfarsitul perioadei 1536.28 1536.28

5.11 Profit si pierdere bazat pe calcule de productivitate

Profit si pierdere I

Rata productivitatii de 80 %

Rata productivitatii de 70 %

Rata productivitatii de 50 %

Rata productivitatii de 40 %

Rata productivitatii de 30 %

Rata productivitatii de 20 %

$ % $ % $ % $ % $ % $ %Servicii brute ******* 74.07 ***** 74.07 918096.00 74.07 734476.80 74.07 550857.60 74.07 367238.40 74.07Comert brut 514133.76 25.93 449867.04 25.93 321333.6 25.93 257066.88 25.93 192800.16 25.93 128533.44 25.93

Venitruri brute ***** 100.0 ***** 100.0 ***** 100.0 991543.68 100.0 743657.76 100.0 495771.84 100.0

Costul vanzarilor

Remunerartii angajati

932785.54 47.04 626187.34 47.04 582990.96 47.04 466392.77 47.04 349794.58 47.04 233196.38 47.04

Costul produselor

282773.57 14.26 247426.87 14.26 176733.48 14.26 141386.78 14.26 106040.09 14.26 70693.39 14.26

Costuri totale vanzari

***** 61.30 ***** 61.30 759724.44 61.30 607779.55 61.30 455834.66 61.30 303889.78 61.30

Marja bruta 767528.26 38.70 671587.22 38.70 479705.16 38.70 383764.13 38.70 287823.10 38.70 191882.05 38.70

Cheltuieli de exploatareChirie 40200.00 2.74 40200.00 3.13 40200.00 4.38 40200.00 5.47 40200.00 7.30 40200.00 10.95Rezerve 158646.99 8.00 138416.12 8.00 99154.37 8.00 79323.49 8.00 59492.62 8.00 39661.75 8.00Reclama 59492.62 3.00 52056.04 3.00 37182.89 3.00 29746.31 3.00 22309.73 3.00 14873.16 3.00Deprecieri 59492.62 3.00 52056.04 3.00 37182.89 3.00 29746.31 3.00 22309.73 3.00 14873.16 3.00Spalatorie 19830.87 1.00 17352.01 1.00 12394.30 1.00 9915.44 1.00 7436.58 1.00 4957.72 1.00Curatire 19830.87 1.00 17352.01 1.00 12394.30 1.00 9915.44 1.00 7436.58 1.00 4957.72 1.00Electricitate 19830.87 1.00 17352.01 1.00 12394.30 1.00 9915.44 1.00 7436.58 1.00 4957.72 1.00Reparatii 29746.31 1.50 26028.02 1.50 18591.44 1.50 14873.16 1.50 11154.87 1.50 7436.58 1.50Asigurari 14873.16 0.75 13014.01 0.75 9295.72 0.75 7436.58 0.75 5577.43 0.75 3718.29 0.75Telefon 14873.16 0.75 13014.01 0.75 9295.72 0.75 7436.58 0.75 5577.43 0.75 3718.29 0.75Alte cheltuieli 29746.31 1.50 26028.02 1.50 18591.44 1.50 14873.16 1.50 11154.87 1.50 7436.58 1.50Contabilitate & juridic

19810.87 1.00 17352.01 1.00 12394.30 1.00 9915.44 1.00 7436.58 1.00 4957.72 1.00

Cheltuieli totale din exploatare

486394.66 25.24 430620.32 25.63 319071.66 26.88 207523 27.97 207523.00 29.80 151748.66 33.45

Venituri nete din exploatare

281133.60 14.18 240966.90 13.89 160633.50 12.96 80300.10 12.15 80300.10 10.80 40133.40 6.10

Alte cheltuieliCheltuieli cu 11514.74 0.58 11514.74 0.66 11514.74 0.93 11514.74 1.16 11514.74 1.55 11514.74 2.32

dobanziSalariile conducerii

156663.90 7.90 137080.91 7.90 97914.94 7.90 58748.96 7.90 58748.96 7.90 39165.98 7.90

Taxe pe venit 22590.99 1.14 18474.25 2.06 10240.76 0.83 2007.28 0.62 2007.28 0.27 0 0.00

Venituri nete 90363.97 4.56 73897.00 4.26 40963.06 3.30 8029.12 2.47 80293.12 1.08 10547.32 -2.13

5.12 Venituri brute defalcate pe departamente

Rata productivitatii de 80 %

Rata productivitatii de 70 %

Rata productivitatii de 50 %

Rata productivitatii de 40 %

Rata productivitatii de 30 %

Rata productivitatii de 20 %

Salon coafura 1066590.40 933273.60 66624.00 533299.20 399974.40 266649.60

Salon frizerie 152372.20 133324.80 95232.00 76185.60 57139.20 38092.80

Departamentul de infrumusetare

107136.00 93744.00 66960.00 53568.00 40176.00 26784.00

Departamentul manichiura

142846.00 124992.00 89280.00 71424.00 53568.00 35712.00

Venituri brute totale din servicii

1468953.60 1285334.40 918096.00 734476.80 550857.60 367238.40

5.13 Analiza fluxurilor monetare bazata pe rate de productivitate

Rata productivitatii de 80 %

Rata productivitatii de 70 %

Rata productivitatii de 50 %

Rata productivitatii de 40 %

Rata productivitatii de 30 %

Rata productivitatii de 20 %

Balanta de lichiditati la inceput 23000 $ 23000 $ 23000 $ 23000 $ 23000 $ 23000 $Venituri (pierderi ) nete dupa 90364 73697 40963 24496 8029 -10547Ajustari pentru a mari lichiditateaDeprecieri 59493 52056 37183 29746 22310 14873Costuri fixe -75000 -75000 -75000 -75000 -75000 -75000Plati -20000 -20000 -20000 -20000 -20000 -20000

Fluxuri din finantari

Dobanzi 98000 98000 98000 98000 98000 98000Reduceri -16000 -16000 -16000 -16000 -16000 -16000

Crestere/Scadere lichiditate neta 136857 112953 65146 41242 17339 -8674

Lichiditate la sfarsitul exercitiului $159857 $135953 $88146 $64242 $40339 $14326

Cuprins

1.0 Viziune / Misiune1.1 Situatie prezenta1.2 Viziunea si misiunea

1.3 Obiective si scopuri2.0 Descrierea companiei

2.1 Presedintele si vicepresedintele2.2 Fisa postului: director artistic2.3 Receptionist2.4 Managerul frizeriei2.5 Tehniian de coafura2.6 Tehnician de manichiura

3.0 Strategia de produs3.1 Produsul curent

4.0 Analiza pietei4.1 Definirea pietei4.2 Oportunitati pentru viitor4.3 Profilul clientelei4.4 Concurenta4.5 Riscuri4.6 Planul de marketing4.7 Mediul de piata

5.0 Finantele5.1 Proiectarea profitului si pierderii pentru primele 12 luni5.2 Plan de amortizare – rambursare5.3 Cheltuieli de pornire5.4 Cum va fi rambursat creditul5.5 Salonul, frizeria si centrul comercial la un nivel de exploatare de 80%5.6 Salonul de manichiura operand la o productivitate de 80%5.7 Foaie de bilant din 31 mai 19975.8 Anexa la foaia de bilantdin 31 mai 19975.9 Situatia de profit si pierdere dupa 5 luni5.10 Situatia fluxurilor monetare pentru cinci luni5.11 Profit si pierdere bazat pe calcule de productivitate5.12 Venituri brute defalcate pe departamente5.13 Analiza fluxurilor monetare bazata pe rate de productivitate