p3 III Asistenta Judiciara Internationala

of 12 /12
Procedura de introducere şi soluţionare a lucrărilor privind activitatea procurorului potrivit legii nr. 302/2004 şi a OUG nr. 194/2002 1

description

juridic

Transcript of p3 III Asistenta Judiciara Internationala

Programare procurori n edinele de judecat

Procedura de introducere i soluionare a lucrrilor privind activitatea procurorului potrivit legii nr. 302/2004 i a OUG nr. 194/2002

1. Pentru a introduce o lucrare privind activitatea procurorului potrivit legii nr. 302/2004 si OUG nr. 194/2002, mi aleg din meniu Lucrare, nregistrare lucrare.

2. n fereastra deschis voi completa datele despre lucrarea mea:

- Tipul lucrrii (General);

- nregistrat n (registrul n care se nregistreaz lucrrile generale);

- Data la care s-a nregistrat lucrarea;

- Numr lucrare numrul lucrrii generale (fr sufix de cartare acesta se alege din list). Dac lucrrile se introduc la rnd, ECRIS-ul propune urmtorul numr din registru i anul, altfel numrul i anul lucrrii trebuie introduse cu foarte mult atenie!;

- Sufix cartare;

- Proceduri speciale se va alege din lista tipul procedurii speciale;

- Stat solicitant/Stat solicitat se va pune bifa la stat solicitant dac Romnia solicit procedura special (e stat solicitant) i la stat solicitat dac alt stat solicit procedura;- ncadrare statistic se va alege din list ncadrarea pentru P3 partea a III-a dac se alege una din procedurile speciale (la proceduri speciale nu rmne --- Alegei ---) se va deschide o list aparte din care se va alege ncadrarea statistic specific formularului P3 partea a III-a;

- Persoan desemnat;- Creat n baza Documentului-Cuvinte cheie n aceast interfa pot asocia lucrrii una sau mai multe nregistrri coninnd cuvinte cheie, care permit regsirea ulterioar rapid a lucrrii, pe domenii de interes. Aceast operaie se poate face i in interfaa de informaii generale.

3. n momentul n care am ales Creat n baza documentului mi se va lrgi fereastra de introducere de date

4. Continui s introduc datele referitoare la documentul n baza cruia s-a creat lucrarea (documentul care genereaz lucrarea):

- Felul documentului: Intern/ Extern.

- Tipul documentului Cerere de asisten judiciar internaional/ Cerere de comisie rogatorie/ Cerere de extrdare/ Cerere de recunoatere a hotrrilor pronunate n strintate/ Cerere de recunoatere a hotrrilor i a altor acte judiciare pronunate n strintate/ Cerere de transfer de proceduri penale etc. - se alege din list, n funcie de necesitate;

- nregistrat n se alege din list tipul registrului cel introdus sus;

- La data se introduce data la care a fost nregistrat lucrarea general ca mai sus;

- Refer dosarul se trece numrul de dosar la care se refer lucrarea introdus, dac lucrarea se refer la un dosar; dac nu se refer la nici un dosar, n acest cmp nu se trece nimic (i nu se va trece nimic nici n cmpul De la).

Numrul de dosar trebuie introdus cu foarte mare atenie pentru c dac se greete nu se poate modifica n tabul 3 Documente referitoare la lucrare, dar se poate modifica n tabul 5 Relaii cu alte lucrri dosare.Dac dosarul este unul al propriei uniti, numrul se va trece sub forma numr unic naional.

Dac exist posibilitatea unei erori, nu vom introduce aici date despre dosarul la care se refer plngerea, ci ulterior n tabul 5 Relaii cu alte lucrri dosare.

- De la se refer la unitatea de la care provine dosarul al crui numr a fost introdus mai sus.

- De la instituia/ sau se refer la instituia de la care provine documentul (care se poate alege din list, dac se regsete sau se poate scrie n cmpul sau, dac instituia nu se regsete n list) sau persoana de la care provine documentul care a stat la baza crerii lucrrii.

Numr sesizare la surs se refer la numrul documentului n baza cruia s-a creat lucrare, (numrul instituiei care a emis acel document).

Persoana referit persoana referit n lucrare.Calitatea persoanei referite.Necesit rspuns.

Apoi aps Adaug.

5. Voi regsi lucrarea n lisa de jos i o voi ridica pentru a mai introduce date referitoare la lucrare.

Datele introduse pn acum sunt cele de mai jos.

6. Aps butonul Modific din tabul 1 Informaii generale

7. Completez descrierea pe scurt a obiectului lucrrii i ncadrarea statistic dac n-am introdus-o sau trebuie modificat, alegnd din list ncadrarea statistic a lucrrii aa cum este ea socotit n statistica manual. Pot alege ara i de asemenea, pot modifica Stat solicitant/Stat solicitat.Pot alege i limba utilizat pentru asistena juridic.Apoi aps butonul Salveaz modificri i revin la ecranul Detalii lucrare. Dac nu aleg bine ncadrarea statistic sau nu am pus bine bifa la stat solicitant/stat solicitat, voi primi un mesaj de atenionare

8. Aps butonul Modific din tabul 5 Relaii cu alte lucrri dosare i introduc date despre dosarul la care se refer lucrarea dac acesta exist. Dac am introdus dosarul n pagina iniial aici voi regsi datele referitoare la el. Va trebui doar s mergem pe Detalii i s dm modific pentru a se crea legtura cu dosarul.

Dac facem click pe numrul de dosar din lista de jos, se va face redirectarea spre dosarul penal introdus in ECRIS.

Revin la ecranul cu Detalii lucrare 9. Aps butonul Modific din tabul 4 Persoane referite n lucrareDac am introdus n ecranul iniial, aici nu mai intru, sau intru dac am greit ceva i vreau s modific sau vreau s adaug informaii.

10. n momentul n care s-a soluionat lucrarea, aps butonul Modific din tabul 2 Istoric soluii/persoane desemnate i ridic din list procurorul introdus, aleg soluia care poate fi i Admis/ Respins/ Trimis la organele competente/ Clasarea plngerii sau lucrrii sau alte soluii n funcie de context (ex.: Adres de trimitere etc.), pun bif pe Soluie final (automat mi se va pune bif i pe nregistrat statistic), pun Dat finalizare i aps Modific.

Dac lucrarea a fost repartizat iniial unei persoane, dar nu aceasta este cea care finalizeaz lucrarea, voi trece doar Dat finalizare i voi apsa Modific.Dac n ecranul iniial nu am introdus numele persoanei creia i-a fost repartizat lucrarea sau alt persoan dect cea creia i-a fost repartizat iniial lucrarea o finalizeaz, introduc numele acesteia, soluia i data acesteia i aps Adaug.

Dac n tabul 1 la proceduri speciale am ales Extrdarea

,

n tabul 2, pe lng soluia la parchet (care nchide lucrarea i care e obligatorie), pot trece i soluia de la instan (pentru corectitudinea datelor).

11. Aps butonul Modific din tabul 3 pentru a introduce documentul prin care s-a dat soluia sau alte documente referitoare la lucrare.Dup introducerea datelor, aps butonul Adaug.

DE REINUT!

Pentru ca lucrrile de asisten judiciar internaional s se regseasc n formularul P3 partea a III-a, trebuie ca:

- la introducerea lucrrii:

- s alegem tipul lucrrii general;

- s alegem la Proceduri speciale tipul procedurii speciale;

- s bifm Stat solicitant dac Romnia a solicitat procedura special i Stat solicitat dac Romnia a fost solicitat pentru procedura special cele 2 check box-uri se refer la statul romn;- s alegem ncadrarea statistic, conform formularului P3 partea a III-a;

- la tabul 2 Istoric soluii/persoane desemnate la soluie trebuie s alegem soluia lucrrii care poate fi i Admis/ Respins/ Trimis la organele competente/ Clasarea plngerii/lucrrii sau alte soluii n funcie de context (ex.: Adres de trimitere etc.), s punem bifa Soluie final (chiar i pentru soluia Trimis la organele competente) i implicit la Este nregistrat statistic i s trecem Dat finalizare.PAGE 10