oferta educationala 2012-2013

download oferta educationala 2012-2013

of 29

Transcript of oferta educationala 2012-2013

An scolar 2012 2013

LICEUL UCECOM SPIRU HARET TIMISOARA

Timisoara, municipiu situat in Campia de vest a Banatului, este conform recensamantului din1991, al treilea oras ca marime din tara. Situat la 570 de km de capitala tarii,Timisoara, al carui nume este dat de raul Timis ce brazdeaza zona, constituie cel mai vestic oras de mari dimensiuni de pe teritoriul Romaniei si este locul de unde ne incepem calatoria. In pas cu dezvoltare deosebita a sectorului serviciilor pentru populatie si mica industrie, din fondul de investitii al cooperatiilor mestesugaresti, s-a da in functiune un nou complex scolar, la 1 decembrie 1975 in Calea Bogdanestilor nr. 32 B, cunoscut azi sub numele de: Liceul UCECOM SPIRU HARET

Anul nasterii unitatii de invatamant a cooperatitei mestesugaresti din Timisoara poate fi considerat 1956, cand, intr-un imobil inchiriat pe strada Tigrului nr. 7, a fost deschis Centrul scolar UCECOM. La inceput, acesta a functionat cu doua sali de clasa, in care luau loc, spre a se pregati, conducatorii organizatiile cooperatiste si sefii centelor de comanda confectii. Cursurile erau organizate pentru o durata de 6 luni sau 1 an, pentru domeniile acelor meserii specifice cooperatiei mestesugaresti din ramurile metal, confectii imbracaminte si mobila. Scoala a inceput cu o baza materiala modesta, avand in cladirea din strada Tigrului (folosita in comun cu o gradinita si cu fosta Scoala medie nr.5): doua sali de clasa, 5 dormitoare,o cantina cu 60 de locuri pe serie, un teren de volei, spalator, sala de dusuri etc. Incalzirea se facea cu combustibil solid. In primul an de functionare, in planul de scolarizare figurau doar 3 clase: o clasa de croitori (barbati si femei), o clasa de tamplarie si o clasa mixta (depanatori radio, ceasornicari, bijutieri, electricieni, mecanici auto, tinichigii auto, mecanici motoare Diesel, cazangii si lacatusi). Pe masura extinderii si diversificarii obiectivelor sale, scoala si-a marit an de an zestrea sa materiala. Astfel, printr-o investitie de cca. 1.200.000 lei, suma obtinuta din fondul centralizar al Uniunii Regionale a Cooperativelor Mestesugaresti (URCM), se da in functiune, in decembrie al Uniunii Regionale a Cooperativelor Mestesugaresti (URCM), se da in functiune, in decembrie1963, in strada Aurel Vlaicu nr. 6, un local propriu pentru scoala profesionala, dispunand de 8 sali de clasa si doua laboratoare. In anul 1964 s-a organizat un curs de calificare pentru depanatorii de radio cu o durata de 6 luni. Se facea numai o pregatire teoretica, precum si un numar redus de ore de laborator. Incepand cu anul scolar 1970/1971, Scoala profesional UCECOM se transforma in Grupul Scolar UCECOM, intrucat scolii profesionale i se adauga si o scoala de specializare postliceala pentru electronisti depanaturi radio-Tv.Cu acest prilej se amenajeaza 4 laboratoare de electronica Radio-Tv, dotate la un niel foarte bun, prin grija UCECOM. La scoala postliceala, cu durata de studiu de 3 ani, s-au scolarizat elevi din toate judete din Transilvaia (mai putin Brasov), din Banat si din judetele Mehedinti, Dolj,Gorj si olt. In pas cu dezvoltare deosebita a sectorului serviciilor pentru populatie si mica industrie, din fondul de investitii al cooperatiilor mestesugaresti se da in

functiune un mou complex scolar, la 1 decembrie 1975 in Calea Bogdanestilor nr. 32 B. Acest complex era format dintr-o cladire cu 16 sali de clasa si doua cabinete, doua camine cu o capacitate totala de cazare pentru 630 de elevi, centrala termica si spalatorie.Scoala detinea , pentru vremea respactiva , aparatura moderna necesara derularii procesului de invatamant astfel incat se putea afirma ca nu exista o scoala mai bine dotata in municipiul Timisoara. In anii 1975 si 1977, doua clase standard sunt transformate in amfiteatru, imbunatatindu-se conditiile de lucru la clasele cu efective numeroase.Aceste amfiteatre au devenit spatiul cel mai cautat pentru lectiile deschise, pentru simpozioane si demonstratii speciale.In perioada 1978-1985 se mareste numarul de acbinete, fiecare meserie ajungand sa dispuna de un cabinet propriu, dotat cu mijloace de invatamant corespunzatoare.Ateliarul de tamplarie din strada Aurel Vlaicu nr.6 se doteaza cu utlaje moderne, cu o instalatie de exhausare a rumegusului, devenind un atelier in care se putea executa orice tip de mobila.Pentru productia de mobilier scolar, unitatea de invatamant UCECOM a devenit principalul furnizor al Inspectoratului Scolar din localitate pentru care a executat, de altfel si alte tipuri de prestari servicii. Un capitol special din viata scolii l-a reprezentat colaborarea cu Institutul PolitehnicTraian Vuiadin Timisoara, conditii in care scoala a xeecutat un numar mare dea aparate speciale, printre care se pot aminti:spirometre, dinamometre electrice, generatoare de semnal pentru eliminerea oboselii, stroboscop pentru determinarea gradului de oboseala.Aparaturaa fost realizata de elevii cursului de calificare postliceala radio Tv, in partea electronica si de elevii scolii profesionale, in partea mecanica. O atentie deosebita o au activitatile extrascolare din zona culturala, cum ar fi ansamblurile folclorice, echipele de dansuri, cantareti de muzica populara, etc.Pe parcursul catorva ani , scoala a devenit laureate a festivalului Cantarea Romaniei, atat in judet cat si pe plan national. Perioada de dupa 1985 s-a caracterizat printr-o crestere spectaculoasa a numarului de elevi cifra depasind 3000, aceasta cifra se mai regaseste si in anul de studiu 1989-1990.Urmeaza un declin, apoi cu un efort sustinut si un plan managerial adecvat in anul scolar 1997-1998 se reia programul de dezvoltare a bazei materiale cu calculatoere si un atelier de bijuterie. In luna aprilie 1999, scola primeste vizita de evaluare a reprezentantilor Comisiei Nationale de Evaluare si Acreditare a Invatamantului Preuniversitar fiind autorizata pe scoala profesionala si postliceala. A fost evaluat pozitiv procesul didactic, programul managerial, calitatea managementului, imaginea si misiunea scolii in comunitate, resursele materiale, etc. Incepand cu 1 septembrie1999 echipa manegeriala a adus imbunatatiri substantiale ale aspectului interior, incepand cu secretariatul, contabilitatea,

directiunea si altor spatii.S-a reconditionat mobilierul, zugravit incaperile, s-au inlocuit binalele,etc. In anul 2002 scoala s-a autorizat pe Liceu Tehnologic, Profil Servicii, Specializarile: ECONOMIC; TURISM si ALIMENTATIE PUBLICA, iar in 2008 s-a ACREDITAT acest liceul pe ruta directa. Promovabilitatea la clasele de profesionala a crescut la 100% iar la clasele de liceu examenul de bacalaureat adus un procent de promovabilitate de peste 90% . ncepnd cu 01.09.2010 ,prin ordinul MECTS nr.3671/22.04.2010 s-a aprobat schimbarea denumirii colii acreditate din Grup colar de Arte i Meserii *SPIRU HARET al cooperaiei meteugreti n LICEUL UCECOM SPIRU HARET.

Au avut i au n mna destinele colii : Gloria este menita doar acelora care au puterea s o dispretuiasca ,,- Socrates Directorii ce au condus friele acestei coli de-a lungul anilor :

-Dr.Tocitu Ioan (perioada 1956 -1977 ) -Prof.Giura Gheorghe (perioada 1978-1985) -Ing.Werth Horst (perioada 1985-1995) -Ing.Boca Adrian (perioada 1995-1999) -Ing.Pintea Dorina (ncepnd din 1999 i n continuare)

LICEUL UCECOM SPIRU HARET TIMIOARA

PROMOVAREA UNUI NVMNT DESCHIS, FLEXIBIL I CAPABIL:

Liceul

UCECOM Spiru Haret Timioara susine o educatie n micare, orientat spre valori democratice i umaniste, care d ansa fiecrui copil, tnr i cadru didactic de a atinge propria excelen, ntr-un mediu confortabil i stimulativ, devenind un cetean capabil s rspund adecvat unei societi n schimbare.

S asigure accesul la educaie tuturor elevilor, indiferent de

condiia social i material, de sex, ras, naionalitate, apartenen politic sau religioas, din perspectiva formrii abilitilor i competenelor pentru realizarea succesului personal, profesional i integrarea n comunitate

S dezvolte interesul pentru emanciparea permanent printrun nvmnt axat nu numai pe nevoile limitate ale unei profesiuni, ci i pe disponibilitatea continu pentru cunoatere i aciune.

" Taina fundamentat a tinereii nu st n puterea de a nfptui orice, ci n puterea credinei c poi nfptui orice." Privind cu speranta spre viitor...Liceul UCECOM Spiru Haret- Timisoara se bucura de experienta unui numar de cadre didactice titulare, cu vechime in institutie ce ajuta cadrele tinere, entuziaste sa sustina modernizarea procesului de invatamant. Accelerand procesul de innoire a echipamentelor de specialitate, de imbunatatirea conditiilor de desfasurare a actului didactic,cuplul de directori, tinar, energic si motivate nu schimba doar interioarele imobilelor pe care le administreaza, ci si interiorul fiintelor pe care le coordoneaza profesional. Confruntata cu o competitie dura, nemiloasa in domeniul pregatirii profesionale existenta la nivelul intregului municipiu Timisoara, Scoala cooperatiei mestesugaresti face eforturi de a atrage si incuraja pe tineri sa invete o meserie sau o specializare ceruta de consumatorii de servicii din oras si de ce nu din toata tara. Astfel, OFERTA de SCOLARIZARE este diversa si in concordanta cu dezvoltarea economico sociala a judetului Timis si a Zonei de Vest a tarii:

Nr. crt. 1.

Forma de scolarizare LICEU TEHNOLOGIC, (ruta direct nivelul 3 de calificare)

Profil

Domeniul pregatirii de baza ESTETICA I IGIENA CORPULUI OMENESC ECONOMIC

Calificarea profesionala Coafor stilist (cls.a IX a ZI)

nr.clase/ nr.locuri 1/25

SERVICII

Tehnician in activitati economice (cls.a IX a FR) Tehnician n activiti economice (cls.a XI a ZI) Tehnician in activiti economice (cls.a XI a FR.) Coafor stilist (cls.a XII a SERAL)

1/25

1/25

1/25

2.

LICEU TEHNOLOGIC, (ruta progresiv ciclul superior)

SERVICII

ESTETICA I IGIENA CORPULUI OMENESC

1/25

TOTAL GENERAL

5 CLASE / 125 LOCURI

1.

LICEU TEHNOLOGIC INVATAMANT ZI

Cl a IX a A zi 1 clasa Cl a X a A/C zi 2 clase Cl a XI a C zi 1 clasa Cl a XII a C zi 1 clasa Cl a XIII a A/C ruta progresiva 2 clase Cl a XIII a M ruta progresiva 1 clasa Cl a IX a N F.R. 1 clasa Cl a X a N F.R. 1 clasa Cl a XI a M1; M2 F.R. 2 clase Cl a XII a N1; N2 F.R. 2 clase Cl a XIII a M1; M2 F.R. 2 clase Cl. a XIV a Ruta progresiva

Coafor stilist Coafor stilist Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Organizator banqueting Coafor stilist Coafor stilist

2.

LICEU TEHOLOGIC INVATAMANT SERAL

3.

Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Organizator banqueting

LICEU TEHNOLOGIC INVATAMANT CU FRECVENTA REDUSA

Organizator banqueting XIII A - zi LICEU TEHNOLOGIC Ruta progresiva XIII C -zi

Coafor stilist

Modulul VIII: Coordonarea serviciilor de pritocol Modulul IX: Calitatea relatiilor cu clientii Modulul VI: Managementul salonului de estetica si ingrijire a corpului omenesc Modulul VII: Organizarea activitatii Organizarea locului de munca (***) (Stagii de pregatire practica) Modulul IV: Pregatirea pentru integrarea la locul de munca(***) Lucrul in echipa(***) (Stagii de pregatire practica) Modulul VIII: Asigurari Modulul IX: Analiza pietei Modulul VIII: Asigurari Modulul IX: Analiza pietei

IX A - zi

Coafor stilist

X A - zi X C - zi LICEU TEHNOLOGIC Ruta directa XI C - zi XII C - zi XII N1,N2 - fr XIII M1,M2 - fr

Coafor stilist Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice Tehnician in activitati economice

NOTA: (***)CDL ales din propunerile planului de invatamant (pt SPP)

In oferta de scolarizare a Liceului UCECOM Spiru Haret- Timisoara, se inscrie si organizarea de cursuri de calificare si perfectionare, cu lectorii foarte bine pregatiti si experimentati , din punct de vedetre profesional. Pe langa pregatirea teoretica oferita in sali de curs dotate corespunzator, cursantii au ocazia sa ocazia sa aprofundeze si cunostiintele de specialitate in salile de practica, respectiv restaurante, hoteluri (barman, ospatar, bucatar), saloane de infrumusetare (coafura, frizerie, manichiura, pedichiura, masaj, cosmetica). Diplomele eliberate sunt acreditate si recunoscute, iar cursantii sunt integrati pe piata muncii, gasind ulterior, relativ usor, un loc de munca.

MESERIAMANICHIURIST -PEDICHIURIST FRIZER BRUTAR PATISER COFETAR LUCRATOR IN COMERT COAFOR OSPATAR (chelner), VANZATOR in unit. de alimentatie publica BUCATAR ZIDAR, PIETRAR, TENCUITOR OPERATOR INTRODUCERE VALIDARE SI OPERARE DATE ELECTRICIAN IN CONSTRUCTII INSTALATOR TEHNICIAN MASEUR COSMETICIAN INSPECTOR RESURSE UMANE MANAGER PROIECTE STILIST PROTEZIST UNGHII MENTOR

NIVEL CALIFICARE

DURATA

I I I I I I II II II II II II II II III specializare specializare specializare specializare

3 luni 3 luni 3 luni 3 luni 3 luni 3 luni 6 luni 6 luni 6 luni 6 luni 6 luni 6 luni 64 luni 7,5 luni 9 luni 100 ore 90 ore 30 ore 75 ore

SCOPUL Creterea aspiraiilor Stabilirea unor aspiraii mai nalte ntmpinarea nevoilor individuale Depirea barierelor n calea nvrii Parteneriatul Mai multe beneficii lucrnd mpreun

Comunitate Exploatarea resurselor, att a celor oferite de personalul colii ct i a celor pe care le pot oferi ceilali membrii ai comunitii anse egale Influenarea politicilor pentru a-i ajuta pe toi s reueasc

Luarea n considerare a opiniilor tinerilor n planificare i implementare Includerea Meninerea tinerilor n procesul de nvare i n societate

Desfurarea de activiti demonstrate a funciona A face ceea ce funcioneaz

PARTENERIATE INSTRUIRE PRACTICANR. CRT. 1 PARTENER S.C . VIV CRYSTAL S.R.L Timioara OBIECTUL PARTENERIATULUI - Colaborare in vederea asigurrii condiiilor de instruire practic a elevilor pentru specializarea "Tehnician n activiti economice" - Colaborare in vederea asigurrii condiiilor de instruire practic a elevilor pentru calificarea " Coafor i specializarea Coafor stilist - Colaborare in vederea asigurrii condiiilor de instruire practic a elevilor pentru calificarea "Osptar (chelner) vnztor n uniti de alimentaiei specializarea Organizator Banqueting - Colaborare in vederea asigurrii condiiilor de instruire practic a cursanilor pentru meseriile "Buctar,Osptar - Colaborare in vederea asigurrii condiiilor de instruire practic a elevilor pentru calificarea "Osptar (chelner) vnztor n uniti de alimentaie - Colaborare in vederea asigurrii condiiilor de instruire practic a elevilor pentru calificarea "Osptar (chelner) vnztor n uniti de alimentaie RESURSE UMANE IMPLICATE Echipa managerial, Profesori de specialitate, Elevi de liceu Echipa managerial, Profesori de specialitate, Elevi,an de completare, Elevi de liceu Echipa managerial, Profesori de specialitate, Elevi,an de completare, Elevi de liceu

2

S.C M-IMOGHIR S.R.L. Timioara

3

S.C . CHICAGO B S.R.L. Timioara

4

S.C . CHICAGO B S.R.L. Timioara S.C.KORONA HOTEL S.R.L.

Echipa managerial, Profesori de specialitate, Cursani Echipa managerial, Profesori de specialitate, Elevi,an de completare,

5

6

S.C. CASA TIMIAN

Echipa managerial, Profesori de specialitate, Elevi,an de completare,

PARTENERIATE EDUCATIONALENR. CRT. 1. PARTENER COLEGIUL TEHNIC DOMNUL TUDOR DROBETA TURNU SEVERIN OBIECTUL PARTENERIATULUI ADOLESCENTA NE UNESTE Informarea, comunicarea, stabilirea de relatii pentru cunoasterea mai buna a elevilor din regiuni culturale diferite Formarea dialogului si comunicarii deschise intre elevii celor doua unitati scolare partenere Schimbarea atitudinii adolescentilor fata de problemele existentiale Teoria interesului pentru problematizare si solutionare Realizarea unui schimb de experienta intre profesorii scolilor in organizarea activitatilor extrascolare DOVEDESTE-TI ISTETIMEA LA FIZICA Imbogatirea universului cunoasterii elevilor conform particularitatilor de varsta Organizarea unor activitati culturale, sociale, turistice si de petrecere a timpului liber in comun Cunoasterea cadrelor didactice si a particularitatilor specifice celor doua scoli Culegerea de informatii despre viata si activitatea oamenilor din zona olteniei prin identificarea si utilizarea surselor literare, istorice si geografice. Asigurarea accesului n laboratorul de fizic ,biologie i chimie,a elevilor Liceului UCECOM SPIRU HARET de la cursurile de zi,seral,frecven redus n contrapartid cu accesul elevilor de la Colegiul Tehnic la sala de sport / terenul de sport ; Colaborarea n vederea dezvoltrii unor activiti educative privind formarea profesional i integrarea absolvenilor pe piaa forei de munc; Organizarea n comun a activitilor curriculare i extracurriculare,activiti de instruire practic a elevilor; Domeniile de aplicare: marketing educaional i economic n domenii commune,schimburi de experien ntre cadrele didactice care predau la cele dou instituii,coloborarea n vederea formrii unui centru de excelen privind pregtirea elevilor pentru concursuri colare de specialitate Orientarea profesional i consilierea cu privire la importana nvmntului superior,n pregtirea profesional a absolvenilor de liceu,specializarea Tehnician n activiti economice; Consilierea cu privire la importana PERIOADA An scolar 2011 2012 2012 - 2013

2.

LICEUL UCECOM SPIRU HARET CRAIOVA

An scolar 2011 2012

3.

COLEGIUL TEHNIC TIMIOARA

15.09.2008 15.06.2012

4.

COLEGIUL ECONOMIC FRANCESCO SAVERIO NITTI TIMIOARA

01.03.2008 30.08.2012

5.

UNIVERSITATEA DE VEST-FACULTATEA DE TIINE ECONOMICE TIMIOARA

15.10.2011 15.10.2012

6.

POLIIA MUNICIPIULUI TIMIOARA SECIA NR.4

7. CABINETUL MEDICAL COLAR NR.20 TIMIOARA

8.

S.C . ATELIERELE CULTURALE TIMIOARA S.R.L. S.C. EUROPA ADVERTISING S.R.L. TIMIOARA S.C. CASE SOFTWARE SRL

9.

nvmntului economic n societatea modern; Schimbul de idei/dialogul ntre elevii de liceu,potenial studeni i cadrele didactice universitare; Eliminarea distanei dintre cele dou instituii,reprezentante a nvmntului preuniversitar i universitar,precum i realizarea unei apropieri reale,elevii mrindu-i ansele de ai continua studiile i de a-i valorifica cunotinele deja dobndite n anii de liceu; Colaborarea prilor n vederea implementrii conceptului de Poliie de Proximitate, a Programului I.P.J.TIMI S EXMATRICULM VIOLEN privind prevenirea infraciunilor i asigurarea unui climat de siguran civic n liceu Educarea elevilor pentru a se apra de infractori,a interpreta corect situaiile potenial infracionale Elaborarea i punerea n aplicare a unor programe de prevenire a infraciunilor Efectuarea trijului epidemiologic la toi elevii colii,dup fiecare vacan i ori de cte ori este nevoie Acordarea primului ajutor n caz de urgen medical Efectuarea controlului periodic prin msurtori somatometrice i somatoscopice i consemnarea rezultatelor n fiele medicale Efectuarea tratamentelor tuturor elevilor care solicit acest lucru Susinerea leciilor de EDUCAIE SANITAR Eliberarea de avize epidemiologice pentru plecarea n stagii de practic,concursuri colare,tabere colare Spoturi publicitare pentru promovarea ofertei educaionale difuzate n cursul zilei n cadrul emisiunilor educative,emisiuni de larg audien secvene publicitare sip e schrol Popularizarea ofertei educaionale, prin editarea n AGENDA SPTMNAL a articolului publicitar n mrime de 60 cmp Punerea la dispoziie a dreptului de utilizare precum i executarea de ctre prestator a serviciilor de mentenan,pentru programul PrintCase v.5 Servicii foto si filmare cu ocazia diverselor evenimente

20.10.2011 19.10.2012

01.10.2011 01.10.2012

04.10.201104.10.2012

05.12.201005.06.2011 21.03.201121.03.2012

10.

11.

S.C. VIDEO TIM SRL

01.09.201130.07.2012

N COMPETIIA PUBLICISTICII COLARE N COMPETIIAANUL PERFORMANTA OBTINUTA2000 2001 Locul I Mentiune Premiul pentru cel mai reusit portret Premiul pentru cea mai atractiva prezentare in concurs Premiul pentru PORTRET Tinere talente debut Premiul pentru INTERVIU Premiul NICHITA STANESCU pentru poezie Premiul pentru originalitatea unui articol Premiul pentru originalitatea in ansamblu a revistei Premiul pentru cea mai atractiva prezentare in concurs Premiul pentru NUMAR ANIVERSAR 50 de ani de la infiintarea scolii Premiul pentru proza scurta Premiul pentru cel mai inspirat eseu Premiul pentru cea mai atractiva prezentare din concurs Premiul pentru cea mai atractiva prezentare din concurs Premiul pentru cea mai atractiva prezentare din concurs Premiul pentru cel mai inspirat eseu Premiul pentru cea mai reusita tehnoredactare Premiul pentru GENTILETE Premiul pentru maniera de reflectare a sectorului cooperatiei mestesugaresti

PREMII SPECIALE

2002 2003

Mentiune Mentiune

2004 2005

Locul III Locul II

2006

Locul I

2007

Mentiune

2008 2011

Locul III Locul II

CONCURSURI NATIONALEANUL 2001 LOCUL I Contabil Utilizarea calculatorului Coafor Frizer Coafor PERFORMANTA OBTINUTA LOCUL II LOCUL III Coafor stilist MENTIUNE Frizer Mecanic auto Mecanic autoturisme Mecanic autoturisme

2002 2003

2004

2005 2006

2007 2008 2009 2010 2011

Coafor stilist Doctrina si legislatie cooperatista Coafor Ospatar Doctrina si legislatie cooperatista Ospatar Doctrina si legislatie cooperatista Coafor Ospatar Frizer Ospatar Ospatar Coafor Ospatar Ospatar Frizer Coafor

Doctrina si legislatie cooperatista Frizer Coafor -

-

-

Mecanic autoturisme

Coafor stilist

-

Coafor Frizer Frizer Frizer

Coafor stilist

-

-

Coafor

Coafor Coafor stilist

Frizer

PROIECTE REALIZATE CU OCAZIA CONCURSURILOR DE PUBLICISTICA SCOLARAIn cadrul concursului pe meserii organizat de Liceul UCECOM SPIRU HARET Timisoara, elevii scolii noastre au obtinut, gratie daruirii de care au dat dovada si culturii generale acumulate in anii de studii numeroase premii si mentiuni. Totodata in cadrul aceluiasi concurs, in editia 2011, a retinut atentia in mod deosebit, si ghidul de prezentare , realizat cu ocazia gazduirii concursului de catre liceul nostru. Acesta ,intr-o prezentare deosebita, cuprinde o scurta dar succinta prezentare a zonei Banatului, a orasului si a scolii.

SESIUNI : IUNIE IULIE SI AUGUST SEPTEMBRIE 2011Nr. elevi absolventi Nr. absolventi prezenti la examenul de absolvire Numar elevi declarati admisi / medii 6 6..99 7 7..99 8 8..99 910 Total absolventi declarati admisi

Nr. crt.

Forma de scolarizare absolvita / Calificarea profesionala

Unitatea de invatamant unde s-a desfasurat examenul 9Colegiul Tehnic Henri Coanda Timisoara Colegiul Tehnic Timisoara

01.

1Ospatar (chelner)van zator in alimentatie Frizer coafor manichiurist pedichiurist Coafor stilist ZI Organizator banqueting ZI Tehnician in activitati economice SERAL

213

312

4-

5-

6-

7-

812 100 %

A SCOALA DE ARTE SI MESERII , NIVELUL 2 DE CALIFICARE

2.

11

11

-

-

-

-

11 100 %

B1. 2. 3. 15 21 12 15

LICEU1 1 8,34 % 0 0% 3 8,58 % Scoala cu clasele I-VIII nr.12 Timisoara Scoala cu clasele I-VIII nr.22 Timisoara

45

35

3

-

-

-

4.

Tehnician in activitati economice FRECVENTA REDUSA TOTAL

66

47

4

1

-

-

5 10,64%

147

109

8

1

-

-

9 8,26 %

CONDUCEREA LICEULUI

DIRECTOR CONTABIL SEF SECRETAR SEF ISTORIE BIOLOGIE INSTRUIRE PRACTICA LIMBA ROMANA MODULE DE SPECIALITATE MATEMATICA GEOGRAFIE FIZICA MODULE DE SPECIALITATE LIMBA ENGLEZA MODULE DE SPECIALITATE PORTAR PORTAR MECANIC INTRETINERE ADMINISTRATOR INGRIJITOR CURATENIE CASIER TAMPLAR PORTAR INGRIJITOR CURATENIE SECRETAR

Prof.Ing. Pintea Dorina Ec. Bdioiu Nicolae Ec. Goje Daniela Mirela Prof. Bumba Simona Prof. Cosma Daniela M.I. Cuceu Rodica Prof. Fafonca Ioana Prof. Gemescu Pompiliu Prof. Hojda Corina Prof. Luca Camelia Prof. Raicov Camelia Mirela Prof. Raits Peter Helmuth Prof. uteu Maria Prof.Udritioiu Anca Roxana Belenan Radislau Chiricescu Iosif David Cristinel Farago Ladislau Alexandru Grozav Elena Hinaru Mihaela Sorina Lupulescu Ion Peschka Tiberiu Petru Mariana Viau Carmen

PROFESORI

PERSONAL TESA

a. IMOBILE NR. DENUMIREA NR. ADRESA CRT. OBIECTIVULUI CONSTRUCTII 1 CLADIREA 1 Calea PRINCIPALA A Bogdanestilor SCOLII nr. 32 B CARACTERISTICI PRINCIPALE Cladire tip liceu P+2 Anul constructiei 1975 Suprafata totala: 2745 mp Structurata: biblioteca, sala de sport, cancelarie, cabinet medical, 3 amfiteatre, 11 cabinete, 1 laborator, 3 ateliere, sala pentru centrala termica proprie, birouri (secretariat, caserie, contabilitate, directori, administrativ), cabinet medical, grupuri sanitare (elevi si profesori) Cladire tip scoala generala P+1 Anul constructii 1962 Suprafata totala: 1203,20 mp Spatiu disponibilizat, partial, inchiriat Cladire tip internat P+3 Anul constractiei 1975 Sarpanta cu tigla INTERNAT NR.1 Parter: ARHIVA, ATELIER MECANIC , ATELIER TAMPLARIE (ptr. Muncitoprii de intretinere) etajele I, II, III disponibilizate INTERNAT NR.2: spatiu disponibilizat, partial inchiriat Cladire construita in 1975 Transformata de COLTERM in punct termic pentru deservirea cartierului MEHALA, inchiriata Cladire construita in 1975 Spatiu disponibilizat, partial inchiriat Construita in 1975 Inchiriata societatii de distributie a gazului metan Construita in 1978 Destinatia initiala: ateliere

2

CLADIREA VECHE A SCOLII

1

STR. AUREL VLAICU NR.6

3

INTERNAT

2

Calea Bogdanestilor nr. 32 B

4

CENTRALA TERMICA

1

Calea Bogdanestilor nr. 32 B Calea Bogdanestilor nr. 32 B Calea Bogdanestilor nr. 32 B Calea Bogdanestilor

5

SPALATORIE MECANICA STATIE DISTRIBUTIE GAZ METAN BARACA METALICA

1

6

1

7

1

nr. 32 B

8

PLATFORMA BETONATA

1

Calea Bogdanestilor nr. 32 B

9

TEREN DE SPORT

1

Calea Bogdanestilor nr. 32 B

mecanice: SUDURA, TINICHIGERIE, LACATUSERIE Spatiu disponibilizat, inchiriat Construita in 1975 Suprafata 800 mp Destinatia: organizarea careurilor de inceput si sfarsit de an scolar precum si a altor activitati extracurriculare Construit in 1978 Suprafata: 700 mp, ingradita cu gard de sarma la inaltimea de 2 m Destinatia: desfasurarea orelor de educatie fizica, competitiilor scolare precum si a partidelor amicale de TENIS, HANDBAL (elevi si profesori) Renovat in 2008 cu gazon sintetic si instalatie de nocturna

b. STRUCTURA AMFITEATRELOR, CABINETELOR , LABORATOARELOR, ATELIERELOR SI DOTAREA LOR NR. CRT. 1 SPATIUL A. PARTER SALA DE SPORT CARACTERISTICI TEHNICE / DOTARE

2

3

SALA PENTRU CENTRALA TERMICA PROPRIE PE GAZ BIBLIOTECA

Suprafata 150 mp Parchet laminat Mocheta pe intreaga sala Iluminat natural si artificial Dotare: oglinzi, bara fixa, 5 bucati spaliere, 2 capre pentru sarituri, 4 bucati banci gimnastica, o trambulina elastica, saltele, masa tenis de masa, banda de alergare, fileu, mingi de ping pong Cadru ambiental placut An de constructie 2003 Dotare: cazan LAMBORGHINI 460 km 2 vase expansiune 1000 litri automatizare Suprafata 56 mp Nr. volume 20.243, din care: Literatura beletristica: 10.134 volume; carti tehnice: 5840 volume, manuale scolare, 4269 volume Dotare: calculator pentru evidenta cartilor si cititorilor, imprimanta, internet, birouri pentru lectura, mobilier ergonomic, jaluzele verticale Iluminat natural si artificial (plafon si la fiecare loc de lectura) Cadru ambiental placut

4

LABORATOR INFORMATICA (C2)

5 CABINET ECONOMIC (C3) 6 CABINET FIZICA (C4)

1 b. ETAJUL I AMFITEATRU SALA FESTIVA

Suprafata 56 mp Mobilier NEOSET ergonomic:10 birouri speciale pentru calculator, 3 birouri cu extindere, catedra modulara, dulap obisnuit, dulap vitrina, 19 scaune ergonomice, un scaun rotativ, mocheta, jaluzele verticale, 3 table de sticla Dotare: 15 CALCULATOARE (14 Pentium III, 1 Pentium IV), legate in retea, un SCANER, 4 imprimante multifunctionale HP (2 color, 2 alb-negru), 8 switch posturi, 3 CD RW, 11 unitati CD, 14 monitoare (2 cu diagonala de 19 cm si 12 cu diagonala de 17 cm) si un monitor CDL Internet Tabla pluta afisaj Cadru ambiental placut (flori naturale si tablouri de arta abstracta) Suprafata 56 mp Mobilier NEOSET ergonomic: 12 banci, 32 tabureti, catedra modulara Mocheta, jaluzele verticale, tabla Flipchart, planse didactice Cadru ambiental placut (flori naturale si tablouri de arta abstracta) Suprafata 56 mp Geamuri termopan Mobilier NEOSET ergonomic: 11 banci, 38 tabureti, 2 dulapuri mari, un regal, un dulapior Mocheta, jaluzele verticale Tabla magnetica Tabla de sticla Dotare: flipchart, ecran, retroproiector, masa speciala pentru retroproiector, calculator P III, birou calculator, truse de fizica pentru studierea fenomenelor mecanice, electrice, termodinamice, aparate de masura (AMPERMETRE, OHMETRE, OLTMETRE), microscop, materiale didactice executate de elevi, planse, panouri CD-educationale Cadru ambiental placut Suprafata 73 mp Mobilier ergonomic, mocheta, jaluzele verticale, tabla Podium DESTINATIA: sedinte CONSILIU PROFESORAL, lectii deschise, serbarile scolare, paradelor, lectorate cu parintii, sedinte cu directorii, activitati organizate de ISJ TIMIS si FUNDATIE Cadru ambiental placut Suprafata 30 mp Iluminat natural si artificial (plafon si la fiecare punct de lucru) Unitate de spalare scafa ceramica Post de lucru FRIZERIE Chiuveta ceramica si casca

2

ATELIER FRIZERIE

3

ATELIER COAFURA

4

ATELIER MANICHIURA PEDICHIURA

5

CABINET LIMBA ROMANA SI LIMBI MODERNE (C6)

profesionala fixa Boiler 7 Mese de lucru de faianta, 9 oglinzi fixe si 2 oglinzi mobile 14 Scaune ergonomice, dulapior sanitar Uscatoare de par profesionale, masina de tuns, aparat de masaj Truse de frizerie: piepteni, perii, foarfeci, brici Planse didactice Flip-chart Peruci, mulaje Cadru ambiental placut Suprafata 73 mp Iluminat natural si artificial (plafon si la fiecare punct de lucru) Gresie, faianta, geamuri termopan Unitate de spalare scafa dubla ceramica Boiler 4 posturi de lucru COAFURA Chiuvete ceramice si 4 casti profesionale fixe Dulapuri pentru coafor si dulapior sanitar 2 Scaune pentru coafura hidraulice Ucenic pentru vopsit 4 Mese de lucru, 15 oglinzi fixe Punct de lucru mobil cu 4 posturi de lucru Uscatoare de par profesionale, placi de intins ceramice Truse de coafura: bigudiuri, perii, piepteni, faorfeci Planse didactice Tabla Peruci, mulaje Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Iluminat natural si artificial (plafon si la fiecare punct de lucru) Mocheta, 2 chiuvete ceramice, boiler, 3 oglinzi Tabla, planse didactice 10 Masute manichiura, ucenici manichiura, 33 scaune ergonomice, 8 scaune pedichiura, 4 bazine pedichiura, 4 dulapioare si un dulapior sanitar 10 Truse de manichiura pedichiura Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Dulap modular NEOSET (4 corpuri) cu materiale didactice: manuale, ghiduri si carti de literatura romana si universala, dictionare, cursuri intensive de limba engleza si franceza (12 casete audio / curs) 8 Banci, 27 tabureti Reportofon, casetofon, casete audio 10 Panuouri cu scriitori, planse didactice 2 Table de sticla mici si o tabla magnetica mica Flip-chart

6

CABINET BIOLOGIE SI TEHNOLOGII (ESTETICA SI INGRIJIREA CORPULUI UMAN) (C7)

7

CABINET MATEMATICA (C8)

8

CABINET MEDICAL

Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Mocheta Mobilier NEOSET: 12 banci, 26 scaune ergonomice Dulap vitrina cu materiale didactice (biologie si tehnologie : estetica si igiena corpului uman) Tabla Retroproeiector, folii, ecran, laptop, CD educationale (biologie si tehnologie : estetica si igiena corpului uman) Planse didactice (biologie si tehnologie : estetica si igiena corpului uman) Cadru ambiental placut (flori naturale, plante presate, exponate din regnul animal) Suprafata 56 mp Geamuri termopan Mocheta, jaluzele verticale Tabla magnetica (440 cm) Flip-chart Mobilier NEOSET: 10 mese, 24 de scaune ergonomice, un scaun rotativ, dulap si birou Suport planse, 14 planse didactice Material didactic: instrumentar geometric complet, 31 figurine corpuri geometrice Cadru ambiental placut (flori naturale, bufnita simbolul intelepciunii) Suprafata 18 mp Chiuveta Canapea consultatii (paravan izolare spatiu consultatii) Masuta de tratamente, casolete cu instrumentar 2 Mese modulare Cantar Tensiometru Cadru ambiental placut Suprafata 75 mp Constructia amfiteatrului in scari Jaluzele verticale Tabla de sticla Mobilier: 16 banci, 47 tabureti, 18 scaune pliante Cadru ambiental placut Suprafata 35 mp Mobilier ergonomic NEOSET (8 banci + 32 scaune ergonomice) Mocheta Tabla de sticla Planse didactice Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Mocheta, jaluzele verticale

1

c. ETAJUL II AMFITEATRU CABINET METODIC (C15)

2

CABINET FINANTE CONTABILITATE (C14)

3

CABINET TEHNOLOGHII ALIMENTATIE SI

TURISM (C9)

4

AMFITEATRU CABINET CHIMIE (C16)

5

CABINET TEHNOLOGIC (C10)

6

CABINET ECONOMIC (C11)

7

CABINET ISTORIEGEOGRAFIE (C12)

8

CABINET COMISIA DE EVALUARE SI ASIGURAREA CALITATII (C13)

Mobilier modular modern: 12 banci, 28 de tabureti 2 Mese demonstrative Tejghea de bar 2 Dulapuri vitrine cu materiale didactice specifice 2 Table de sticla, o tabla magnetica, o tabla de pluta Retroproiector, folii, ecran, flip-chart Obiecte de inventar (material textil, inox, sticla, portelan, hartie) Cadru ambiental placut Suprafata 73 mp Constructia amfiteatralui in scari Tabla de sticla 13 Banci, 27 de tabureti Dulap cu material didactic Flip-chart, 10 planse didactice Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Geamuri termopan Mobilier: 10 banci, 24 tabureti, 3 dulapuri vitrina Tabla, flip-chart Material didactic: instrumente geometrice, 30 machete perete (auto), 5 mostre (auto), planse didactice Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Geamuri termopan Tabla, flip-chart 10 Mese si 20 scaune ergonomice, 2 dulapuri vitrine cu material didactic Planse didactice Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Geamuri termopan 10 Banci normale, 2 banci modulare, 20 scaune ergonomice, 5 dulapuri cu vitrina pentru material didactic (istorie geografie) 2 harti magnetice, harti: 3 istorie, 4 geografie Tabla, flip-chart Glob pamantesc Cadru ambiental placut Suprafata 56 mp Geamuri termopan 10 banci, 17 scaune ergonomice, 4 dulapuri cu vitrina, Tabla Cadru ambiental placut

Prin activitaile extracolare si extracurriculare ale colii, se urmareste implicarea tuturor elevilor i a cadrelor didactice n activiti care s rspund intereselor i preocuprilor diverse ale elevilor, s pun n valoare talentele i capacitile acestora n diferite domenii, nu neaprat n cele prezente n curriculumul naional i s stimuleze participarea lor la aciuni variate, n contexte nonformale. Se stimuleaza de asemenea implicarea tinerilor n promovarea valorilor i principiilor etice: dreptate,toleran, pace, cetenie activ, respectarea drepturilor omului...etc. ntre activitile extracolare i extracurriculare amintim doar cteva: participarea la numeroase vizite n ora si mprejurimi, vizionarea de piese de teatru, participarea la aciuni de combatere a violenei, participarea la Telemaratonul Speranei (aciune caritabil cu scopul strngerii de fonduri pentru copiii cu dizabilitti), participarea la Concursul Naional pe meserii, organizat de Fundaia nvmntului Preuniversitar al Cooperaiei Meteugreti SPIRU HARET , participarea la aciuni de promovare a liceului precum TRGUL LICEELOR, ...etc.

Atelier de coafura

Atelier frizerie

Cabinet informatica

Cabinet geografie

Cabinet fizica

Atelier manichiura-pedichiura

Cabinet istorie

Cabinet mecanica

Cabinet ospatari

Cabinet biologie

Cabinet engleza

Cabinet lb. romana

Cabinet economie

Teren sport

Cabinet matematica

n coala asta am venit Pe bnci frumoase-am poposit Eram naivi, eram copii, Eram la coala zi de zi. Elevi, profesori, i directori Boboci, cu toi am fost, La UCECOM cnd am venit, i ne-am facut un rost. Lecii si materii toate Le-am cam ncurcat, i-am facut din ele frate Ghiveci cu zarzavat. Conturi, bani, economie Par prea complicate O saajung la terapie De nu le-oi razbate I speak engleza, But Im very mhnit Caci when I vorbesc You rzi necontenit Geografia rii cic, Trebuie la bac Profule nu-i purtm pic Nu eti vinovat. Euglena i amiba Clorofila i-anelida La biologie, toate Mi-au prut un pic ciudate Je parle francez Precum un gascon Je mappele Gheorghit Et je sui garcon.

epe, Mircea, Burebista, Baiazid -alti domnitori La istorie cu toii, Mi-au cam dat fiori. La romn-am nvat n rime s vorbim, Cci nu-i deloc elegant S ne blbim. Gaze, sulf, amoniac, Clor, hidrogen sulfurat, Toate le-am amestecat i- au cam explodat Cerculee i formule, Mi se-nvrt prin cap, Matematica e grea Cci, le-am ncurcat Cocuri, mouri , manichiur Daca vrei s va-aranjai, Noi va facem i-o pictur Sigur n-o s ne uitai. Mese-ntinse, flori frumoase, Noi am aranjat Unde-i vinu ai ntrebat? Pi . L-am degustat Am mai czut, ne-am poticnit Pe ci necunoscute. Dantotdeauna s-a gsit O mn s ne-ajute. Hai ndrznii, venii i voi Colegi cu noi s fii, N-o s v par ru apoi C-ai fost cu noi unii.