Lumea Dubai-ului

51
http://arielioana.blogspot.ro

description

http://arielioana.blogspot.ro/

Transcript of Lumea Dubai-ului

Page 1: Lumea Dubai-ului

http://arielioana.blogspot.ro

Page 2: Lumea Dubai-ului

Încă din timpuri străvechi am fost obișnuiți ca Pământul să ne rezerve diverse „surprize”… Haideți să pornim în descifrarea uneia dintre ele…

Page 3: Lumea Dubai-ului
Page 4: Lumea Dubai-ului
Page 5: Lumea Dubai-ului

• Istoria documentară a Dubai-ului se întinde pe minimum 4000 de ani, atunci când comunitățile de pescari s-au stabilit pe coasta Golfului Persic făcând din acest oraș un punct cheie în legăturile comerciale antice.

• Din 1870, Dubai a fost locuit de triburile din sudul Arabiei conduse de familia Maktoum și a devenit portul major al golfului, pentru pescuit, comerț și căutători de perle. În 1940, cultura de perle a depășit notorietatea perlelor naturale obținute din Oceanul Arabiei, însemnând și un nou început pentru economia locală. Astfel, negustorii din Dubai și-au concentrat atenția spre comerțul cu bunuri din Iran sau Kuweit.

• In 1966, a fost descoperit petrolul în Emirate și astfel s-a implementat o infrastructură modernă care a și pus bazele orașului Dubai. În ultimii 15 ani, Dubaiul nu mai exporta produse ci servicii: imobiliare și turism. Peisajul orașului s-a transformat în câțiva ani din combinația aridă a deșertului cu malului mării într-un imens șantier de construcții, cu macarale care ocupau și încă ocupă orizontul și echipe lucrând non stop la colosalele hoteluri noi și centrele comerciale și rezidențiale.

Page 6: Lumea Dubai-ului

• Lipsa taxelor din Dubai îl fac o zonă atractivă pentru emigranții din toată Europa și Asia. Practic, din cele 2 milioane de locuitori, oficialii estimează că numai 100.000 sunt nativi. Și asta spune multe. Se spune chiar că nativii nu sunt nevoiți să muncească ca angajați pentru a face rost de bani. Pentru rezidenți și vizitatori, orașul este o combinație superbă de plaje cu apă cristalină și comerț la scală mondială.

• Cu dezvoltarea masivă a construcțiilor a început și epoca hotelurilor de lux, și e o adevărată provocare să găsești o camera în cele mai bune dintre ele. Oficialii din turism se laudă cu cele două sezoane unice din Dubai: sezonul de vârf și cel de extra-vârf. Și, într-adevăr, gradul anual de ocupare pentru hoteluri este de aproximativ 80%, cu toate că temperaturile în nopțile de vară sunt peste 45 grade Celsius.

Page 7: Lumea Dubai-ului
Page 8: Lumea Dubai-ului

• Muzeul Dubai: este localizat în Fortul Al Fahidi într-una din cele mai vechi clădiri ale orașului, construită în anul 1787. Inițial a fost o fortăreață pentru apărarea țărmului mării, părți mari din acest muzeu păstrându-se în original. Muzeul conține multe obiecte de artă menite să arate aspecte ale vieții sociale, economice și profesionale ale oamenilor orașului din cele mai vechi timpuri. Regăsim de asemenea piese arhitecturale cum sunt roci, oale, obiecte metalice, pietre gravate, schelete datând de circa 4000 de ani. De-a lungul timpului clădirea a servit ca reședința de guvern, depozit de arme, și chiar pușcărie. Pentru prima dată muzeul a fost deschis vizitatorilor în anul 1971.

Page 9: Lumea Dubai-ului
Page 10: Lumea Dubai-ului
Page 11: Lumea Dubai-ului

• Moscheea Jumeirah: I se mai spune și Marea Moschee. Se află în Bur Dubai și are cel mai înalt minaret din lume, cam 70 m înălțime. Este situată pe strada Al Mussalla lângă sediul suveranității Dubaiului. Construcția originală în stil pur islamic datează din anul 1900 (unde copiii învățau Coranul pe de rost) și a fost refăcută în anul 1998, păstrând același stil. Cei care nu sunt musulmani nu pot să intre în acest monument arhitectural și religios, se pot face doar poze din exterior.

• Jumeirah reprezintă cel mai important loc de rugaciune din emirat. Minaretele sale gemene, arhitectura islamică modernă și luminile care o învăluie noaptea o fac să fie unul dintre cele mai fotografiate puncte turistice din Dubai.

 • Se organizează dimineața tururi ale moscheii pentru turiști și cei care nu

sunt de religie musulmană, în câteva zile din săptămână. Turul durează cam o oră. Dacă mergi cu copilul, acesta trebuie să aibă cel puțin 5 ani. Prețul unui tur este de aproximativ 10 dirham. Este necesar sa te descalți când intri în moschee și să fii îmbrăcat în haine cât mai decente.

Page 12: Lumea Dubai-ului
Page 13: Lumea Dubai-ului

• Wild Wadi Waterpark: este un parc acvatic care acoperă o suprafața de 12 acri, localizat în zona rurală a Dubaiului, cunoscută sub denumirea de Jumairah, la câțiva pași de cel mai luxos hotel din lume, Burj Al Arab. Acest parc a fost creat asemenea oazelor arabe, cu elemente ale culturii acestora. Are numeroase atracții, unele interconectate, totul realizându-se într-o siguranță deplină. Amintim dintre acestea: Jumeirah Sceirah, Master Blaster, Ring Rides.

Page 14: Lumea Dubai-ului
Page 15: Lumea Dubai-ului

• Ski Dubai: este cunoscută a fi una din cele mai mari piste de ski acoperite din lume, prima din Orientul Mijlociu. Reprezintă una din părțile mall-ului Mall of the Emirates aflat pe locul 3 în lume ca mărime după cele din America de Nord. Cel puțin 8000 de butoaie de ulei se consumă zilnic pentru a se menține o temperatură constantă de -1,-2 grade Celsius. Toți turiștii se pot bucura de ski, snowboarding, săniuș pe tot parcursul anului, într-o zonă a lumii în care zăpada este o raritate.

Page 16: Lumea Dubai-ului
Page 17: Lumea Dubai-ului
Page 18: Lumea Dubai-ului
Page 19: Lumea Dubai-ului
Page 20: Lumea Dubai-ului
Page 21: Lumea Dubai-ului

Burj al Arab (Turnul arabilor)

Page 22: Lumea Dubai-ului

• Burj Al Arab se autodeclară singurul hotel de șapte stele din lume, o distincție destul de greu de depășit, asta în cazul în care nu apare o altă construcție, îndeajuns de curajoasă pentru a se recomanda drept primul hotel de opt stele din lume. Hotelul situat în Golful Persic este, în orice caz, cel mai înalt de pe mapamond, cu doar 60 de metri mai scund decât Empire State Building.

•Într-o țară a petrolului, care deține una din cele șase macarale-excavator existente pe glob și care construiește cea mai înaltă clădire din lume, cel mai mare mall și cea mai mare stațiune de ski acoperită, Burj Al Arab-ul desăvârșește doar imaginea unei lumi a luxului și a opulenței - Dubai (supranumit și Las Vegas-ul Orientului Mijlociu).

Page 23: Lumea Dubai-ului

De la înălțimea celor 60 de etaje ale sale, Burj Al Arab-ul se impune triumfător, făcându-le pe toate celelalte hoteluri înșirate pe plajă să arate ca niște mici moteluri de pe marginea autostrăzii. Ridicat pe o insulă artificială, a cărei construcție a durat trei ani, accesul la hotel se face printr-un pod privat. Priveliștea este impresionantă, mai ales noaptea, cand sistemul exterior de iluminat proiectează asupra hotelului o paletă de lumini pastelate. Burj Al Arab-ul are în spate o investiție de peste 650 de milioane de dolari, care va fi amortizată, potrivit estimărilor specialiștilor, abia după un secol.

Amplasată pe o insulă artificială, la 280 metri distanță de plaja Jumeirah din Dubai, Emiratele Arabe Unite, clădirea Burj Al Arab este unul dintre cele mai înalte și luxoase hoteluri din lume. În arabă, Burj Al Arab semnifică Turnul arabilor.Clădirea are 60 de etaje și 321 metri înălțime, și a fost proiectată de arhitectul britanic Tom Wright. Tema acestuia a fost bine definită: crearea unei clădiri simbol pentru orașul Dubai, asemeni Casei Operei pentru Sydney sau Turnului Eiffel pentru Paris. Și, se pare că scopul a fost atins.

Page 24: Lumea Dubai-ului

Ca formă, construcția imită o ambarcațiune tipic arabă, cu vele, numita dhow, între cele două laturi, simbolizând velele, desfășurându-se un atrium imens de 180 metri înălțime.Construcția Burj Al Arab a demarat în anul 1994, fiind necesari nu mai puțin de 3 ani pentru realizarea fundatiei, în timp ce clădirea propriu-zisă a fost înălțată în mai puțin de 3 ani!230 de piloni din beton, înfipți în nisip la 40 metri adâncime fixează fundația formată din roci masive și beton. Construcția conține peste 70.000 metri cubi de beton și 9000 tone de oțel! Pentru „pânză” a fost folosit un material special, alcătuit din fibră de sticlă amestecată cu teflon.

Page 25: Lumea Dubai-ului
Page 26: Lumea Dubai-ului

• În cazul în care nu ești oaspete al hotelului, nu ai voie să intri doar ca să arunci o privire. Chiar și pentru a intra la recepție, de unde pot fi admirate acvariul înalt de două etaje și fântânile muzicale cu lumini laser, trebuie să platesti în jur la 75 euro. Dacă nu îți permiți o noapte de cazare la Burj Al Arab, atunci trebuie să îți faci măcar o rezervare la unul din cele șapte restaurante ale hotelului și să prezinți detaliile cardului tău de credit, pentru a garanta o cheltuială minimă de 100 euro. Mai mult, pentru a intra în hotel, trebuie să prezinți la poartă confirmarea rezervării, pe care o primești sub forma unui SMS pe telefonul mobil. De abia după ce personalul de la poartă consideră că îndeplinești și regulile de cod vestimentar, te poți considera fericitul oaspete al celui mai luxos hotel din lume.

Page 27: Lumea Dubai-ului

• Însă toate aceste eforturi vor fi răsplătite cu prisosință, odată ce ai intrat în lumea luxului și a răsfățului, supranumită „Turnul Arabilor”. Atriumul din hol este, cum era de așteptat, cel mai mare din lume. Pereții încăperii sunt îmbrăcați în foiță de aur, iar distanța dintre podea și tavan este de peste 180 de metri, îndeajuns încât să încapă două Statui ale Libertății puse una peste alta. Designul interior a fost realizat de arhitectul Khuan Chew, același care s-a ocupat și de palatul sultanului din Brunei. Toate camerele Burj Al Arab-ului sunt duplex-uri, cu scări din marmură și majordomi personali. Televizoare din plasmă cu rame de aur, produse de baie în valoare de sute de dolari și 13 sortimente de perne sunt doar câteva dintre facilitățile standard, o noapte de răsfăț costând între 1.000 și 15.000 euro.

Page 28: Lumea Dubai-ului
Page 29: Lumea Dubai-ului
Page 30: Lumea Dubai-ului
Page 31: Lumea Dubai-ului
Page 32: Lumea Dubai-ului
Page 33: Lumea Dubai-ului
Page 34: Lumea Dubai-ului

• Apartamentele regale au paturi rotitoare cu baldachin, covoare cu imprimeu de leopard și tavane din sticlă. Tariful în acest caz este și el superior - 28.000 de euro/noapte, fără mic dejun inclus. Printre cei mai recenți oaspeți se numără Bill Clinton, Nelson Mandela și David Beckham.

Page 35: Lumea Dubai-ului
Page 36: Lumea Dubai-ului

• Unul dintre cele șapte restaurante ale hotelului este suspendat la 180 de metri deasupra oceanului, în timp ce altul are un decor subacvatic, accesul realizându-se printr-un submarin simulat. Oaspetii sunt transferați la aeroport cu elicopterul sau cu mașina (Rolls Royce, BMW), după preferințe. Extraordinarele servicii oferite de Burj Al Arab sunt specifice întregii lumi arabe, și Dubai-ului în special - puternic ancorate în dorința de a fi cât mai bune și mai impresionante... cu alte cuvinte, perfecte. O singură ședere la Burj Al Arab schimbă definitiv percepția despre lux, se poate spune că echivalează cu a fi emir pentru o zi.

Page 37: Lumea Dubai-ului
Page 38: Lumea Dubai-ului
Page 39: Lumea Dubai-ului
Page 40: Lumea Dubai-ului

• În ciuda faptului că rezervele de petrol sunt limitate, Dubaiul pregătește mega-proiecte în măsură să atragă milioane de turiști.

• În următorii 10 ani, Dubaiul va deveni una dintre principalele atracții turistice datorită unor proiecte incredibile. Printre acestea se numără cea mai înaltă clădire din lume, primul hotel subacvatic și prima pârtie de schi în mijlocul deșertului.

• Șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, și-a propus să atragă 15 milioane de turiști pe an în 2010 (în comparație cu cei 5 milioane care soseau în Dubai în 2003). Interesant de știut este că întreaga populație a Dubaiului depășește cu puțin un million de persoane, iar anul 2015 este anul în care se estimează că rezervele de petrol vor fi pe sfârșite.Așadar, daca totul va decurge conform planului, Dubaiul în sine va deveni una dintre minunile lumii moderne.

Page 41: Lumea Dubai-ului

• Palm Island (Insula Palmier).• Trei insule artificiale în formă de palmier vă oferă

aproximativ 500 de apartamente, 2000 de vile, 25 de hoteluri și 200 de magazine de lux. Au fost create la 125 km de coastă.

Page 42: Lumea Dubai-ului

Dubai Sports City - Acest imens complex sportiv de 7,5 km va găzdui diferite sporturi ca: cricket, golf, rugby, fotbal, tenis, handball, volei. În complex vor exista de asemenea hoteluri și vile.

• The World (Lumea) - Pe coasta Dubaiului sunt aproape 300 de insule artificiale văzute de sus sub forma de planiglob. Aici aveți ocazia să vă cumpărați propria voastră „țară“.

Page 43: Lumea Dubai-ului

Împreună am descoperit câteva din tainele luxului din minunata lume a Dubai-ului, astfel Dubai reprezintă pentru toți un adevărat oraș al viitorului.

Page 44: Lumea Dubai-ului

Una dintre piscinele hotelului

Page 45: Lumea Dubai-ului

Dormitor

Page 46: Lumea Dubai-ului

Dormitor

Page 47: Lumea Dubai-ului

Unul dintre restaurantele subacvatice

Page 48: Lumea Dubai-ului

Hol prezidențial

Page 49: Lumea Dubai-ului

Restaurant de zi

Page 50: Lumea Dubai-ului
Page 51: Lumea Dubai-ului