Fundatia CAESAR Prezentare 2015

42
FUNDAȚIA CAESAR România democratică, dezvoltată și demnă: România în 3D

description

Fundatia CAESAR Prezentare 2015

Transcript of Fundatia CAESAR Prezentare 2015

Page 1: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

FUNDAȚIA CAESAR

România democratică, dezvoltată și demnă: România în 3D

Page 2: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

CUPRINS

I. VALORI, VIZIUNE, MISIUNE, SCOP ȘI OBIECTIVE

II. COMUNITATEA CAESAR

III. LANSAREA CAESAR

IV. PROIECTELE CAESAR: SUMAR

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR

VI. PERSPECTIVELE CAESAR 2015+

VII. ACTIVITĂȚI CAESAR 2015

VIII. FONDATORI

IX. ADVISORY BOARD

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

XI. TESTIMONIALE

Page 3: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) este o comunitate de experți, un laborator de idei și o platformă de acțiune

civică pentru dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României.

Institut de cercetare românesc cu prezență globală, CAESAR reunește experți din întreaga lume selectați pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică și

profesională.

Uniți în jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate și profesionalism –experții CAESAR oferă idei și soluții concrete în domeniile de importanță strategică pentru viitorul României. Pe baza acestor cunoștințe și experiențe globale, CAESAR promovează prin platforma proprie de acțiune civică politici de dezvoltare la nivel

local, regional și național.

Page 4: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

I. VALORI, VIZIUNE, MISIUNE, SCOP ȘI OBIECTIVE

VIZIUNEA CAESAR

O comunitate globală puternica si unita a expertilor romani, implicată activ in

dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României

MISIUNEA CAESARCAESAR este o comunitate de experți, un laborator de idei și o platformă de acțiune civică pentru

dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României.

SCOPUL CAESARReunim o comunitate de experți din întreaga lume

Pentru a oferi soluții pentru viitorul României Și pentru promovarea politicilor de dezvoltare prin acțiuni civice la nivel local, regional și național.

VALORILE CAESAR

IntegritateResponsabilitateProfesionalism

OBIECTIVELE CAESAR

1. COMUNITATE

Dezvoltăm o comunitate globală a experților care împărtășesc valori comune și dorința de a contribui la viitorul României

2. IMPACT

Generăm impact pozitiv pentru dezvoltarea României

3. ACȚIUNE CIVICĂ

Asigurăm un cadru de implicare și acțiune civică la nivel local, regional

și național

Page 5: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

II. COMUNITATEA NOASTRĂ

MEMBRII CAESAR

REȚEAUA CAESAR

Membrii CAESAR sunt selectați pe baza profilului academic, realizărilor profesionale, implicării civice,activității de până în prezent, precum și a viziunii comune asupra dezvoltării României. Uniți în jurulunor valori comune – integritate, responsabilitate și profesionalism – Membrii CAESAR oferă idei șisoluții concrete în domeniile de importanță strategică pentru viitorul României.

Rețeaua CAESAR include în prezent peste 2.500 de persoane: tineri cu pregătire academică la nivelînalt, cu rezultate semnificative în domeniile de specialitate și, implicit, cu potențialul de a deveniMembri CAESAR; experți consacrați din întreaga lume, care participă periodic în proiectele CAESAR;parteneri și susținători direcți ai proiectelor CAESAR și lideri ai cluburilor de acțiune civică dinRomânia.

Page 6: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

III. LANSAREA CAESAR

Organizat la București în perioada 12-14 august 2011cu sprijinul Băncii Naționale a României, ForumulRomânia Jună a fost cadrul de lansare oficială aproiectului CAESAR.

300 de participanți tineri cu pregătire academicădeosebită, alături de profesioniști de marcă, audezbătut în cadrul a 10 grupuri de analiză direcțiilestrategice de dezvoltare a României în orizontul detimp 2030.

Rezultatele dezbaterilor au fost sintetizate și publicateîn „Programul România Jună 2030: România în 3Decenii”.

FORUMUL ROMÂNIA JUNĂ

10 grupuri de analiză

300 de participanți

10 domenii de dezvoltare

Page 7: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

IV. PROIECTELE CAESAR: SUMAR

MeMo CAESAR – newsletter analitic cu știri despreRomânia din presa internațională

CAESAR Focus – newsletter cu aparițiile media șiproiectele Membrilor CAESAR

CAESAR Executive Education – programe de trainingpentru funcționari publici și manageri

Council of Romania – rețea de Cluburi în centreglobale esențiale, cu scopul promovării intereselorRomâniei prin relații bilaterale și multilaterale

Cocktail-uri CAESAR – evenimente selecte denetworking pentru Rețeaua CAESAR

Gala CAESAR – eveniment de premiere și strângere defonduri, cu participarea actorilor relevanți din spațiulpublic românesc

Spotlight CAESAR – promovarea individuală prinacțiuni specifice a Membrilor CAESAR și a tinerilorromâni cu potențial

Sondaje CAESAR – studii periodice pe teme strategice,cu participarea Rețelei CAESAR

Juno – corp restrâns de experți pe probleme strategice,pe modelul JASON din S.U.A.

Platforma CAESAR – platformă de politici publicepentru dezvoltarea României pe termen mediu și lung

Cluburile civice CAESAR – grupuri de acțiune civică lanivel local pentru implicare cetățenească șiidentificarea unor soluții inovative de dezvoltare

Colocvii CAESAR – conferințe pe subiecte de interespentru dezvoltarea României, cu participareaMembrilor CAESAR, a altor experți din domeniu și afactorilor de decizie

Forumul CAESAR – eveniment național pentrudefinirea direcțiilor de dezvoltare a României în planlocal, regional și național

Conferințe regionale CAESAR – reuniuni alecluburilor de acțiune civică de la nivel local, pe fiecareregiune de dezvoltare

Programe pentru comunitate

Programe de impactEvenimente de impact

PROGRAME ȘI SERVICII EVENIMENTE

COMUNITATE

IMPACT

Evenimente pentru comunitate

Page 8: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: MEMO

MeMo a fost lansat ca buletin informativ în noiembrie2011 și este primit lunar de o comunitate de peste2.500 de persoane.

Redactat de o echipă editorială permanentă și agreatde un consiliu editorial format din membrii fondatoriCAESAR, MeMo prezintă succint retrospectiva celormai importante știri pentru România din mediainternațională, în domeniile: economic, politic,securitate și social.

Criteriile de la baza selecției informației sunt:

• Nivelul de importanță pe termen mediu și lung a știrilor preluate;

• Viziunea și valoarea lor predictivă; • Credibilitatea surselor media; • Originalitatea, noutatea și rigurozitatea analizelor;• Interconectarea subiectelor și a știrilor prezentate.

Printre publicațiile internaționale incluse în MeMoCAESAR se numără: Washington Post, Huffington Post,Bloomberg, The New York Times, Der Spiegel, TheGuardian, The Economist, Le Monde, El Pais, DeutscheWelle, EU Observer.

MEMO CAESAR

PROGRAME ȘI SERVICII

COMUNITATE

Page 9: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: GALA

Gala CAESAR are ca scop promovarea modelelor carecontribuie la transformarea pozitivă a României însectorul public, în mediul privat și în societatea civilă.Este un eveniment de recunoaștere publică a meritelorunor lideri autentici din societatea românească.

În cadrul primei ediții a Galei CAESAR au participat180 de personalități din sfera publică românească șiinternațională, reprezentanți ai instituțiilor publiceromânești, membri ai corpului diplomatic acreditat laBucurești, personalități din mediul academic, dinsectorul privat și din societatea civilă, oameni deafaceri, colecționari de artă, membri ai Advisory Board-ului CAESAR, precum și membri și susținători aiFundației.

Laureații premiilor CAESAR „Lideri pentru România”sunt profesionişti recunoscuți din sectorul public, dinmediul privat și din societatea civilă. Acești lideri –lideri consacrați și lideri pentru viitor – se disting printrei calități fundamentale: competență, caracter șipasiune.

GALA CAESAR

COMUNITATE

EVENIMENTE

Page 10: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: GALA

Page 11: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: COCKTAIL-URI

Cocktail-urile oferă un cadru de networking informalpentru membri, potențiali membri și susținătoriCAESAR.

Ambianța destinsă a acestor evenimente creeazăpremisele unor discuții utile despre activitățile șidezvoltarea comunității CAESAR, facilitând, totodată,stabilirea de noi conexiuni profesionale într-oatmosferă selectă, cu invitați remarcabili.

Elementul esențial al acestor evenimente estediversitatea invitaților, care sunt persoane active îndomenii dintre cele mai diverse: de la artă și cultură, lamedicină și jurnalism sau antreprenoriat.

Cocktail-urile au loc în București și în alte orașe alelumii (Londra, New York, Paris, Beijing ș.a.), într-uncadru privat și elegant.

Participarea la aceste cocktail-uri se realizează numaipe bază de invitație și prin recomandare din parteaunui membru al comunității CAESAR.

COCKTAIL-URI

EVENIMENTE

COMUNITATE

Page 12: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: COCKTAIL-URI

Page 13: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: EXECUTIVE EDUCATION

Programele CAESAR de Executive Education suntdedicate liderilor din sectorul public, din mediul privatși din societatea civilă românească. Aceste activitățisunt organizate cu aportul membrilor CAESAR și cuparticiparea unor experți internaționali de renume.

Primul curs CAESAR Executive Education, condus deProf. Steve Jarding, Harvard University, a avut loc în 26mai 2015 și s-a intitulat „Today's World and the Needfor Authentic Leadership: How to Make a Difference”.

Steve Jarding, profesor de leadership politic încadrul Harvard Kennedy School of Government, arepeste 20 de ani de experiență în campanii electorale șicomunicare strategică, fiind cunoscut drept „unuldintre cei mai influenți 50 de oameni din Washington”și „persoana care câștigă curse electorale unde nu artrebui să le câștige”. Printre temele abordate s-aunumărat: Ce înseamnă a fi lider? Cum se diferențiazăun lider adevărat și cum poate cineva să devină unlider? Care este diferența între un lider și un manager?Cum poate un lider să îi motiveze pe ceilalți? Cumcomunică un lider ideile? Ce înseamnăresponsabilitatea față de societate? Care suntproblemele marcante ale lumii în ziua de azi și cumputem să le rezolvăm?

EXECUTIVE EDUCATION

PROGRAME SI SERVICII

COMUNITATE

Page 14: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: SONDAJE

Sondajele CAESAR reflectă opiniile exprimate de RețeauaCAESAR despre actualitatea economică, politică și socială dinRomânia. Aceste opinii sunt referințe utile pentru opinia publicăși reprezintă totodată semnale puternice pentru decidenții dinmediul guvernamental, neguvernamental și privat.

Sondajul CAESAR nr. 1, derulat în ianuarie 2012, a tratat temaprotestelor de la București și din țară, care au avut loc înperioada 13 ianuarie – 23 ianuarie 2012.

Sondajul CAESAR nr. 2, derulat în august 2012, s-a concentratasupra marilor schimbări politice de la acel moment: numireaunui nou guvern; suspendarea Președintelui; Referendumulpentru demiterea Președintelui și urmările sale.

Sondajul CAESAR nr. 3, derulat în septembrie 2013, a vizatproblematica din jurul proiectului de exploatare minieră de laRoșia Montană.

Sondajul CAESAR nr. 4, derulat în octombrie 2014, a abordattema integrării europene a Republicii Moldova și rolul Românieiîn acest proces.

Rezultatele sondajelor sunt publicate pe website-ul Fundației:www.fundatiacaesar.ro.

SONDAJE CAESAR

PROGRAME ȘI SERVICII

IMPACT

2013

2012

2011

Page 15: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: COLOCVII

EVENIMENTE

IMPACT

25 iunie 2012 | Colocviul CAESAR Mediu –Despăduriri, Inundații, Încălzire Globală a reunit laRegia Națională a Pădurilor Romsilva peste 40 deexperți din domeniile economic, infrastructură,silvicultură, meteorologie, mediu, ecologie, urbanism,arhitectură, construcții, hidrologie și administrațiepublică. Obiectivul colocviului a fost de a identificasoluții realiste pentru principalele probleme de mediudin România.

6 iulie 2012 | Colocviul CAESAR HiTech –Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică areunit la Institutul Bancar Român peste 50 deprofesioniști din domeniile IT şi securitate cibernetică– tineri antreprenori, cercetători, experţi, reprezentanţiai mediului privat şi persoane cu rol decizional dinindustriile aferente. Obiectivele colocviului au fost de afundamenta o serie de direcţii strategice de dezvoltarea țării în domeniul IT și securității cibernetice și de apropune proiecte concrete asumate de participanți.

COLOCVII 2012

Page 16: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: COLOCVII

10 iulie 2013 | Colocviul CAESAR Turism înRomânia 2030 a reunit peste 70 de participanți:antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediuluiprivat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți aiautorităților publice cu atribuții în reglementarea șidezvoltarea turismului. Obiectivul a fost acela de aidentifica principalele priorități de dezvoltare șipromovare a turismului în România 2030 pornind de laprovocările prezentului.

24-26 octombrie 2013 | Colocviul CAESARAntreprenoriat cultural în țară și în diaspora areunit la Muzeul Satului Dimitrie Gusti și la InstitutulCultural Român peste 50 de persoane active îndomeniul cultural românesc: artiști plastici, muzicieni,regizori, actori, scriitori, critici de artă etc.),antreprenori interesați de domeniul cultural șioficialități. Obiectivul a fost acela de a promova ocolaborare cât mai strânsă între tinerii români creatori,producători și distribuitori de cultură și antreprenoriiculturali autohtoni cu experiență bogată în acestdomeniu.

COLOCVII 2013

EVENIMENTE

IMPACT

Page 17: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: COLOCVII

EVENIMENTE

IMPACT

28 iunie 2014 | Colocviul CAESAR ParticipareaRomâniei la Integrarea Europeană a RepubliciiMoldova a avut loc a doua zi după semnarea de cătreRepublica Moldova a acordului de asociere cu UniuneaEuropeană și a reunit peste 80 de experți din diasporaromânească, cetățeni ai României și Republicii Moldova,pentru a elabora direcții prin care România poatecontribui la procesul de integrare a Republicii Moldovaîn Uniunea Europeană și pentru a propune proiecte deimpact pe aceste direcții.

9-10 septembrie 2014 | Young ResearchersWorkshop 2014 a reunit la București, în cadrul AmbientAssisted Living Forum, 30 de tineri cercetători dinîntreaga lume, care au prezentat proiecte și lucrări petema rolului tehnologiei moderne în îngrijireapersoanelor vârstnice.

25 septembrie 2014 | Colocviul CAESAR Consolidareademocratică în România: Participarea cetățeneascăși societatea civilă a reunit la București peste 70 deexperți români din țară și străinătate, alături deprincipalii actori din societatea civilă, cu obiectivul de apropune și demara proiecte civice care să încurajezeparticiparea unui număr cât mai mare de cetățeni înconstrucția democrației din România.

COLOCVII 2014

Page 18: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: COLOCVII

Page 19: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: ACȚIUNE CIVICĂ

Cluburile civice CAESAR sunt structuri de organizare șiacțiune civică la nivel local. Aceste grupuri informaleidentifică probleme în fiecare comunitate și propunsoluții la nivel local; alcătuiesc strategii de dezvoltarelocală și regională; organizează inițiative cetățenești lanivel local; și dezvoltă o rețea de lideri cu potențial șivectori de influență în comunitățile în care activează.

Cluburile civice CAESAR sunt în București, Cluj-Napoca,Sibiu, Iași, Constanța, Brașov, Timișoara (începând cufebruarie-aprilie 2015) și în Arad, Baia Mare, Bistrița,Craiova, Oradea, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Brăila,Galați, Suceava, Alba Iulia, Bacău, Piatra Neamț și altecomunități din România (începând cu mai-iulie 2015).

Membrii Cluburilor civice participă la ConferințeleRegionale CAESAR si la Forumul CAESAR și fac partedin Rețeaua CAESAR.

CLUBURI CIVICE

Proiectul „i74” promovează implicarea cetățeneascădemocratică prin propunerea și organizarea deinițiative cetățenești la nivel local și național. Acesteinițiative legislative sunt propuse de către Cluburilecivice CAESAR și urmăresc consolidarea democrației înRomânia atât prin corectarea unor deficiențe dinsistemul legislativ românesc, cât și prin informareacetățenilor cu privire la mecanismele de participaredemocratică și prin mobilizarea acestora în cadrulunor acțiuni civice.

Conform articolului 74, alin. 1 din ConstituțiaRomâniei, „inițiativa legislativă aparține, după caz,Guvernului, deputaților, senatorilor sau unui număr decel puțin 100.000 de cetățeni cu drept de vot. Cetățeniicare își manifestă dreptul la inițiativă legislativă trebuiesă provină din cel puțin un sfert din județele țării, iar înfiecare din aceste județe, respectiv în municipiulBucurești, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5.000 desemnături în sprijinul acestei inițiative.”

i74

Page 20: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: „CINE VOTEAZĂ CONTEAZĂ!”

„Cine Votează Contează!” a fost o campanie CAESAR demobilizare civică pentru alegerile prezidențiale din2014. Campania s-a desfășurat în mediile online șioffline din 15 septembrie până în 20 noiembrie 2014, șia fost vizualizată de peste 1 milion de persoane, avândca țintă principală diaspora românească.

După ce în data de 2 noiembrie 2014 mii de cetățeniromâni din străinătate nu au putut să își exercitedreptul constituțional de a vota din cauza slabeiorganizări și a numărului insuficient de secții devotare, Fundația CAESAR a lansat petiția „Respectațidreptul nostru la vot!”. Petiția a fost semnată îndecursul a 2 zile de peste 4.500 de cetățeni români dinîntreaga lume și a fost depusă la Ministerul AfacerilorExterne.

În al doilea tur prezidențial din 2014, 377.651 devoturi au fost exprimate în diaspora, ceea ce reprezintă255% din voturile exprimate în turul doi din 2009.

CINE VOTEAZĂ CONTEAZĂ!

Page 21: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: „CINE VOTEAZĂ CONTEAZĂ!”

Page 22: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

V. ACTIVITĂȚILE CAESAR: COUNCIL OF ROMANIA

Council of Romania este o rețea internațională decluburi care oferă un cadru privat de dialog șicooperare pentru comunități restrânse de românidin diaspora, care sunt interesate să creeze, sădezvolte și să valorifice relațiile bilaterale întrețările gazdă și România.

Cluburile Council of Romania au ca obiective:

• Dezvoltarea unei comunități de excelență înțările în care se află;

• Poziționarea acestei comunități ca pivot șivector de influență față de decidențiiresponsabili cu relația bilaterală;

• Angajarea în activități de promovare arelațiilor de prietenie între statele respective șiRomânia, în cadru bilateral și multilateral.

COUNCIL OF ROMANIA

WASHINGTON, D.C.

BRUXELLES

BERLIN

TEL AVIV

LONDRA

BEIJING

MOSCOVA

Page 23: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

VI. PERSPECTIVELE CAESAR 2015+

Dată: toamna 2015

Tip de proiect: Conferință interactivă cu actori relevanți din Statele Unite ale Americii și România.

Viziune: Facilitarea unui cadru de discuții și acțiune pentru părțile interesate de Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România, cu obiectivul de a consolida legăturile între cei doi aliați.

OBIECTIVE

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la

oportunitățile disponibile pentru consolidarea relațiilor bilaterale între Statele Unite ale Americii și

România în următoarele patru domenii principale: securitate, comerț și investiții, educație și

cercetare, schimburi social-culturale.

Verificarea progresului realizat îndomeniile prioritare (securitate, comerț și investiții, educație și

cercetare, schimburi social-culturale) de la semnarea

Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru

Secolul XXI dintre Statele Unite și România în data de 13 septembrie,

2011.

Analiza viitoarelor oportunități de cooperare sporită în domeniile prioritare (securitate, comerț și investiții, educație și cercetare,

schimburi social-culturale), cu accent pe relații economice, securitate

energetică, educație și cercetare, unde o varietate ridicată de exponenți ar putea stimula avansul ordinei de zi.

„PARTENERIATUL STRATEGIC PENTRU SECOLUL XXI DINTRE STATELE UNITE ALE AMERICII ȘI ROMÂNIA: URMĂTORII PAȘI ȘI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE”

Page 24: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

VI. PERSPECTIVELE CAESAR 2015+

CAESAR Focus este un newsletter periodic cu cele mairelevante știri și apariții media ale Membrilor CAESAR,transmis către întreaga Rețea CAESAR și publicat pewebsite-ul Fundației.

Proiectul facilitează cunoașterea proiectelor șirecunoașterea meritelor membrilor CAESAR.

Gala CAESAR este un eveniment anual de premiere șistrângere de fonduri, cu participarea actorilor relevanțidin spațiul public românesc și a susținătorilor CAESAR.

Prin acest eveniment, sunt recunoscute în fiecare anrezultatele unor români care au avut o contribuțieremarcabilă la dezvoltarea țării și în promovareaRomâniei peste hotare.

Platforma CAESAR este un program de politici publiceîn 15 domenii prioritare pentru dezvoltarea Românieiîn orizontul de timp 2030, elaborat de grupurile deexpertiză CAESAR.

Platforma include o strategie de dezvoltare naționalăcompletă, atât la nivel național, cât și în plan regional șilocal, acompaniată de studii punctuale pe diferite temede interes.

Forumul CAESAR va avea loc în 2016 și va fi organizatdupă modelul Forumului România Jună din 2011.Forumul va răspunde la întrebarea: „Care este rolultinerei generații în dezvoltarea României?”

Forumul va marca lansarea oficială a PlatformeiCAESAR și va reuni experți și membri ai cluburilorcivice locale și ai cluburilor internaționale Council ofRomania.

CAESAR Focus

Platforma CAESAR Forumul CAESAR

PROGRAME ȘI SERVICII EVENIMENTE

COMUNITATE

IMPACT

Gala CAESAR

Page 25: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

VI. PERSPECTIVELE CAESAR 2015+

Programele CAESAR Executive Education au ca țintăfuncționari publici, manageri, și directori din România,fiind organizate cu participarea membrilor CAESAR șiexperților internaționali renumiți. Aceste programe deformare cu acces restricționat vor fi accesibile printr-un proces de aplicare competitiv.

Spotlight CAESAR recunoaște periodic MembriiCAESAR și proiectele lor, atât prin evenimente undeaceștia au statutul de invitați de onoare, cât și prininterviuri, articole și promovare prin platformeleonline.

Ocazional, Spotlight CAESAR recunoaște tineri dinafara Rețelei, care au realizări deosebite pentruRomânia și pentru imaginea țării peste hotare.

Juno este numele corpului de experți CAESAR peprobleme strategice, pe modelul JASON din S.U.A. Spredeosebire de grupele de expertiză tematică CAESAR,corpul de experți Juno este multidisciplinar șiformulează recomandări de natură strategică, analizede risc, și politici ce țin de siguranța națională.

Conferințele regionale CAESAR reunesc membriicluburilor civice locale pentru identificarea de soluții șiproiecte de interes comun la nivel regional. Acesteconferințe oferă un cadru de networking pentrumembrii cluburilor civice și prilejuiesc identificarea desinergii și planificarea de acțiuni la nivel regional.

CAESAR Executive Education

JunoConferințe regionale CAESAR

PROGRAME ȘI SERVICII EVENIMENTE

COMUNITATE

IMPACT

Spotlight CAESAR

Page 26: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

VII. ACTIVITĂȚI CAESAR 2015

DecNovOctSepAugIulIunMaiAprMarFeb

Cocktail CAESAR

Lansare „Council of Romania”–

Paris, Londra,

Bruxelles

Conferință Washington D.C. –

„Parteneriatul Strategic pentru

Secolul XXI: UrmătoriiPași și Oportunități de

Dezvoltare”

GalaCAESAR

Lansare initativă cetățenească

Colocviu CAESAR

„București –Capitală

Europeană”

Lansare„Council of Romania”–Berlin, Tel

Aviv, Beijing,

Moscova, Chișinău

Colocviu CAESAR „SMART Diaspora

2020”

Colocviu CAESAR

„Incluziune Socială”

LansareCluburiCivice –

București, Cluj-

Napoca, Brașov, Sibiu,

Constanța, Timișoara

LansareCluburi

Civice – Iași, Craiova, Ploiești,

Arad, Târgu Mureș,

Bolintin, Pitești, Alba

Iulia

LansareCluburiCivice –Brăila, Galați,

Suceava, Bacău, Piatra

Neamț, Baia Mare,

Bistrița, Râmnicu

Vâlcea

Cocktail CAESAR

Cocktail CAESAR

CAESAR Executive

Training cu Profesorul

Steve Jarding

Page 27: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

VIII. FONDATORI

Sebastian Burduja, Președinte Dan Nechita, CEO Dragoș Preda, Vicepreședinte

Sebastian (Tianu) Burduja este co-fondator șiPreședinte al Fundației CAESAR. Sebastian lucrează caSpecialist Dezvoltare Socială pentru Banca Mondialăîn Washington D.C., concentrându-se pe regiunile dinEuropa și Asia Centrală. În trecut a fost consultantpentru Dalberg Global Development Advisors, o firmăde consultanță strategică specializată în soluții dedezvoltare la nivel mondial. A lucrat, de asemenea, laComisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa,McKinsey & Co., National Endowment for Democracy,și Institutul Freeman Spogli pentru AfaceriInternaționale. Are diverse publicații pe temaconsolidării democrației din România și este autorulcărții „Între Speranță și Deziluzie. Democrație șiAnticorupție în România Post-Comunistă”. A fost alesde Forbes Magazine „Top 30 under 30” din Româniapentru activitatea sa în calitate de fondator șiPreședinte de Onoare al Ligii Studenților Români dinStrăinătate (LSRS). Sebastian deține un MBA laHarvard Business School, un masterat în PoliticiPublice la Harvard Kennedy School, și o diplomă delicență în Politică Comparativă la UniversitateaStanford.

Dan Nechita este co-fondator si CEO al FundațieiCAESAR, și fost Președinte al Ligii Studenților Românidin Străinătate (LSRS). Dan deține un masterat înRelații Internaționale la Universitatea GeorgeWashington din Statele Unite și o diplomă de licență înEconomie și Științe Politice la Universitatea Columbiadin New York. În trecut, a lucrat ca asistent decercetare la Institutul de Război și Studii de PaceArnold A. Saltzman, ca asistent universitar licențiat laUniversitatea George Washington, la InstitutulMondial de Securitate, la Brookings Institution Centerfor Executive Education, și la Unitatea de AnalizăPolitică din cadrul ABC News. Dan a fost membru alConsiliului Columbia University Club of D.C.,Președintele Asociației Academice Jack Kent Cooke,coordonatorul Rețelei Sandobx din Washington D.C., șibeneficiar al bursei universitare și postuniversitareJack Kent Cooke Foundation.

Dragoș Preda este co-fondator și Vicepreședinte alFundației CAESAR. Inițiator trans-disciplinar șiorganizator a numeroase proiecte sociale, culturale,educaționale, implicat activ în societatea civilă dinRomânia și mediu public-privat, Dragoș construieșteși susține inițiative de impact. Printre cele maicunoscute proiecte ale sale se numără ForumulEducației, Gala „Clasic e fantastic", Biblioteca de cărțiromânești din Torino, Simfonia Scandinavă deInspirație Românească, expoziția de pictură„București în raport cu Paris” ș.a. Fondator alCRREDAE și al Clubului pentru România, rămâne, deasemenea, aproape de organizația pe care a susținut-ode la înființarea din 2009, în calitate de Vicepreședintepe Relații Externe: Liga Studenților Români dinStrăinătate (LSRS). În trecut, a fost co-organizator șimembru al juriului pentru evenimente precumDelegația de Tineret la ONU, Gala Premiilor înEducatie din România, Gala Societății Civile ș.a. Dragoșeste beneficiar a prestigioasei burse a guvernuluifrancez la Ecole Nationale d'Administration (ENA) șideține diplome de licență și masterat de laUniversitatea Paris 1 Pantheon-Sorbonne.

Page 28: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

IX. ADVISORY BOARD

E.S. Ambasador Mark Gitenstein – Fost Ambasador al Statelor Unite în

România

Academician Ionel Haiduc – Fost Președinte al Academiei Române

E.S. Ambasador Liviu Bota – Fost Secretar General Adjunct al Națiunilor

Unite

Dl. Valeriu Nistor – Country Director IBM România

Dl. Vasile Iuga – Cluster Leader pentru Europa de Sud-Est,

PricewaterhouseCoopers

Dl. Dan Bulucea – Country Manager, Google Romania

A.S. Prințesa Marina Sturdza –Președinte, Summits International,

Marina Sturdza Enterprises

E.S. Ambasador Dan Ben-Eliezer –Ambasador al Statului Israel in

România

Dl. Profesor Steve Jarding, Harvard University

E.S. Ambasador Sergiu Celac – Vice-președinte, Asociația Română pentru

Clubul de la Roma

E.S. Ambasador Adrian Vierița – Fost Ambasador al României în Statele Unite

ale Americii

Dl. Ionuț Dumitru –Președinte, Consiliul Fiscal

Dl. Dr. Raed Arafat – Secretar de Stat și Șef al Departamentului pentru Situații

de Urgență, Ministerul AfacerilorInterne (MAI)

Page 29: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 30: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 31: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 32: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 33: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 34: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 35: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 36: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 37: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 38: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 39: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 40: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

X. COMUNITATEA NOASTRĂ: PROFILURI DE MEMBRI

Page 41: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

„Mi-a atras atenția interesul organizatorilor pentru dezvoltarea unei atitudini pozitive a studenților români din străinătate față de perspectivele întoarcerii lor în țară după terminarea studiilor. Dacă acest obiectiv ar prinde vlagă, ar fi într-adevăr o dovadă cardinală a asumării răspunderii generației voastre pentru viitorul României. Generația 1848, care a visat și înfăptuit Unirea, a

fost însuflețită și condusă de tineri vizionari care reveniseră în țară după studii în străinătate.” – Acad. Prof. Univ. Dr. Mugur Isărescu, Guvernator al Băncii Naționale a României

„Dorința este ca cei care rămân în străinătate să păstreze legătura cu țara, să vină în țară, să aducă din experiența și cunoștințele lor, iar cei care se întorc în țară să vină cu mentalitățile noi, cu ideile noi, pe care le așteptăm și de care este atâta nevoie […]. Prin dumneavoastră se poate îmbunătăți mult imaginea acestei țări, iar nevoia de dumneavoastră este stringentă în țară. Vă așteptăm,

vă așteptăm, vă așteptăm!” – Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc, Președinte al Academiei Române

„Am dori să vă întoarceți acasă, să beneficiem de experiența pe care ați câștigat-o, să beneficiem de expertiza voastră și de tot ce ați învățat afară, să fiți parte din sistemul nostru încă o dată și să putem să îl dezvoltăm împreună […]. Eu vă încurajez să veniți să

vă luptați, să vă luați locurile pe care le meritați, și să faceți ceva pentru România împreună cu noi.” – Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul de Interne

XI: TESTIMONIALE

Page 42: Fundatia CAESAR Prezentare 2015

Fundația CAESAR

Bulevardul Gheorghe Magheru, Nr. 32-36, Sc. B, Et. 3, Ap. 14, Sector 1, București

[email protected] | +40 21 367 25 02 | +40 743 465 674

www.fundatiacaesar.ro