FELINELE SI PUII LOR

of 43 /43

Embed Size (px)

description

FELINELE SI PUII LOR. 1. PISICA SALBATICA. Pisica salbatica (Felis silvestris) se aseamana foarte mult cu suratele ei domestice. Diferenta ar fi ca cea salbatica este de dimensiuni mai mari, are parul mai lung si coada mai stufoasa. MANUL(PALLAS CAT). - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of FELINELE SI PUII LOR

Page 1: FELINELE SI PUII LOR
Page 2: FELINELE SI PUII LOR

PISICA SALBATICA

Page 3: FELINELE SI PUII LOR

Pisica salbatica (Felis silvestris) se aseamana foarte mult cu suratele ei domestice. Diferenta ar fi ca cea salbatica este de dimensiuni mai mari, are parul mai lung si coada mai stufoasa.

Page 4: FELINELE SI PUII LOR

MANUL(PALLAS CAT)

Page 5: FELINELE SI PUII LOR

Pisica Pallas, o specie de pisica salbatica, a fost descoperita in zona Marii Caspice, in sec. 18, de catre Peter Pallas, care i-a dat si numele, fiind considerata initial ascendenta pisicilor persane, datorita conformatiei fetei.  Este, de asemenea, cunoscuta si sub numele de Manul. 

Page 6: FELINELE SI PUII LOR

Bengaleza, pisica leopard este o rasa care a aparut prin imperecherea pisicilor leopard asiatice, cu rase domestice ca Abyssinian sau American Shorthair.

Page 7: FELINELE SI PUII LOR
Page 8: FELINELE SI PUII LOR
Page 9: FELINELE SI PUII LOR
Page 10: FELINELE SI PUII LOR
Page 11: FELINELE SI PUII LOR

Elementele care ii particularizeaza sunt: favoritii dispusi pe maxilarele superioare, varful cozii negru si smocurile de peri negri de pe varfurile urechilor (care au 4-5 cm).

Page 12: FELINELE SI PUII LOR
Page 13: FELINELE SI PUII LOR
Page 14: FELINELE SI PUII LOR
Page 15: FELINELE SI PUII LOR

Caracalul numit şi râsul african sau râsul de pustiu,se recunoaşte uşor datorită pămătufurilor caracteristice de păr negru din vârful urechilor.

Page 16: FELINELE SI PUII LOR
Page 17: FELINELE SI PUII LOR
Page 18: FELINELE SI PUII LOR
Page 19: FELINELE SI PUII LOR
Page 20: FELINELE SI PUII LOR

Servalii sunt răspândiţi pe aproape tot teritoriul Africii, cu excepţia Saharei, pădurilor ecuatoriale centrafricane şi a zonei sudice a continentului.

Page 21: FELINELE SI PUII LOR

În zonele muntoase ale Kenyei se întâlnesc specimene de culoare neagră.

SERVALUL NEGRU

Page 22: FELINELE SI PUII LOR
Page 23: FELINELE SI PUII LOR
Page 24: FELINELE SI PUII LOR
Page 25: FELINELE SI PUII LOR
Page 26: FELINELE SI PUII LOR

Cercetatori din cadrul Reserva Florestal Adolpho Duke, o rezervatie amazoniana situata langa orasul Manaus din Brazilia, au descoperit ca pisicile margay sau ocelotii de padure, cum li se mai spune, sunt capabile sa imite sunetele scoase de puii maimutelor tamarin, in scopul atragerii adultilor spre a fi mai apoi capturati si devorati de catre ingenioasele feline. Pisicile margay (Leopardus wiedii) sunt considerate de catre forul International Union for Conservation of Nature (IUCN), drept animale periclitate - ceea ce inseamna ca aceste feline risca sa dispara ca specie in viitorul apropiat.

Page 27: FELINELE SI PUII LOR
Page 28: FELINELE SI PUII LOR
Page 29: FELINELE SI PUII LOR

Populaţiile de ocelot(Leopardus pardalis) sunt concentrate în junglele tropicale dese din America Centrală şi America de Sud, în zona ecuatorială.

Page 30: FELINELE SI PUII LOR

JAGUARUNDI - ZOO BERLIN

Page 31: FELINELE SI PUII LOR

Exista doua specii distincte:una gri noir - numita jaguarundi si una maro-roscat - numita eyra.Jaguarundi traiesc in America Centrala, ţările nordice şi centrale din America de Sud, sudul USA

Page 32: FELINELE SI PUII LOR
Page 33: FELINELE SI PUII LOR
Page 34: FELINELE SI PUII LOR

PUMA JAGUARUNDI

Page 35: FELINELE SI PUII LOR
Page 36: FELINELE SI PUII LOR

Jaguarul, Panthera onca, este singurul reprezentant din "Lumea Nouă" a genului Panthera. Probele de ADN demonstrează că leul, tigrul, leopardul şi jaguarul au un strămoş comun ce a existat într-o perioadă cuprinsă între 6 şi 10 milioane de ani în urmă.

Page 37: FELINELE SI PUII LOR

PANTERA NEAGRA(LEOPARDUL NEGRU)

Page 38: FELINELE SI PUII LOR
Page 39: FELINELE SI PUII LOR
Page 40: FELINELE SI PUII LOR
Page 41: FELINELE SI PUII LOR
Page 42: FELINELE SI PUII LOR
Page 43: FELINELE SI PUII LOR