EUROPA ÎNCEPE AICI!...Carta legii privind abolirea pedepsei cu moartea (1867) din Portugalia este...

2
EUROPA ÎNCEPE AICI! EUROPA ÎNCEPE ÎN CASTELUL HAMBACH EUROPA ÎNCEPE CU CARTA LEGII PRIVIND ABOLIREA PEDEPSEI CU MOARTEA EUROPA ÎNCEPE ÎN ACADEMIA DE MUZICĂ LISZT FERENC EUROPA ÎNCEPE ÎN MUNDANEUM EUROPA ÎNCEPE ÎN PALATUL PĂCII EUROPA ÎNCEPE ÎN RESIDENCIA DE ESTUDIANTES EUROPA ÎȘI AMINTEȘTE DE CIMITIRUL NR. 123 DE PE FRONTUL DE EST DIN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL EUROPA ÎNCEPE ÎN ORAȘUL KAUNAS AL ANILOR 1919-1940

Transcript of EUROPA ÎNCEPE AICI!...Carta legii privind abolirea pedepsei cu moartea (1867) din Portugalia este...

Page 1: EUROPA ÎNCEPE AICI!...Carta legii privind abolirea pedepsei cu moartea (1867) din Portugalia este unul dintre primele exemple de abolire a pedepsei cu moartea în cadrul unui sistem

EUROPA ÎNCEPE AICI!

EUROPA ÎNCEPE ÎN CASTELUL HAMBACH

EUROPA ÎNCEPE CU CARTA LEGII PRIVIND ABOLIREA PEDEPSEI CU MOARTEA

EUROPA ÎNCEPE ÎN ACADEMIA DE MUZICĂ LISZT FERENC

EUROPA ÎNCEPE ÎN MUNDANEUM

EUROPA ÎNCEPE ÎN PALATUL PĂCII

EUROPA ÎNCEPE ÎN RESIDENCIA DE ESTUDIANTES

EUROPA ÎȘI AMINTEȘTE DE CIMITIRUL NR. 123 DE PE FRONTUL DE EST DIN PRIMUL RĂZBOI MONDIAL

EUROPA ÎNCEPE ÎN ORAȘUL KAUNAS AL ANILOR 1919-1940

Page 2: EUROPA ÎNCEPE AICI!...Carta legii privind abolirea pedepsei cu moartea (1867) din Portugalia este unul dintre primele exemple de abolire a pedepsei cu moartea în cadrul unui sistem

http

://ec

.eur

opa.

eu/c

ultu

re/e

urop

ean-

herit

age-

lab

el

NC-

01-1

6-24

4-RO

-J Marca patrimoniului european creează o legătură între siturile de patrimoniu cu o mare valoare simbolică și care au jucat un rol semnificativ în istoria și cultura Europei sau în evoluția integrării europene. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați la [email protected]

http

://ec

.eur

opa.

eu/c

ultu

re/e

urop

ean-

herit

age-

lab

el

© E

U-E

AC-

Luc

Dum

oulin

http

://ec

.eur

opa.

eu/c

ultu

re/e

urop

ean-

herit

age-

lab

el

© E

U-E

AC-

Luc

Dum

oulin

http

://ec

.eur

opa.

eu/c

ultu

re/e

urop

ean-

herit

age-

lab

el

© L

iszt

Aca

dem

y/Ju

dit M

arja

iht

tp://

ec.e

urop

a.eu

/cul

ture

/eur

opea

n-he

ritag

e-la

bel

©

Col

lect

ions

Mun

dane

um, M

ons

(Bel

giqu

e)ht

tp://

ec.e

urop

a.eu

/cul

ture

/eur

opea

n-he

ritag

e-la

bel

©

Car

negi

e St

icht

ing

http

://ec

.eur

opa.

eu/c

ultu

re/e

urop

ean-

herit

age-

lab

el

© E

U-E

AC-

Luc

Dum

oulin

http

://ec

.eur

opa.

eu/c

ultu

re/e

urop

ean-

herit

age-

lab

el

© Ł

użna

Com

mun

eht

tp://

ec.e

urop

a.eu

/cul

ture

/eur

opea

n-he

ritag

e-la

bel

©

EU

-EA

C-Lu

c D

umou

lin a

nd G

inta

ras

Čes

onis

CASTELUL HAMBACHNeustadt an der Weinstraße, Germania

Castelul Hambach – și festivalul din Hambach, la care au participat, în 1832, 30 000 de persoane din Germania, Franța și Polonia – este un simbol al luptei pentru libertăți civile și un punct de întâlnire al militanților pentru egalitate, toleranță și democrație în Germania și în Europa.

CARTA LEGII PRIVIND ABOLIREA PEDEPSEI CU MOARTEALisabona, Portugalia

Carta legii privind abolirea pedepsei cu moartea (1867) din Portugalia este unul dintre primele exemple de abolire a pedepsei cu moartea în cadrul unui sistem juridic național din Europa. Ea simbolizează valori care fac în prezent parte din drepturile fundamentale ale Uniunii Europene.

ACADEMIA DE MUZICĂ LISZT FERENCBudapesta, Ungaria

Înființată în 1875, Academia Liszt este o instituție multilaterală: o instituție de învățământ, o universitate internațională de arte muzicale și un centru pentru concerte. Aceasta aduce în prim plan patrimoniul nostru muzical, onorându-i spiritul de deschidere, de creativitate și de inovare.

MUNDANEUM Mons, Belgia

Mundaneumul constituie o referință în peisajul intelectual și social al Europei. Scopul acestuia a fost de a colecta toate informațiile disponibile la nivel mondial și de a le clasifica. Fondatorii săi au fost susținători ai păcii prin intermediul dialogului și al schimbului de cunoștințe. Acesta este considerat în prezent ca un precursor al motoarelor de căutare pe internet.

PALATUL PĂCIIHaga, Țările de Jos

Palatul Păcii a găzduit conferințe internaționale de pace la începutul secolului al 20-lea, începând cu anul 1913, acestea urmărind reglementarea cursei înarmărilor și soluționarea litigiilor internaționale prin arbitraj. Palatul întruchipează valorile păcii și justiției și, în prezent, este sediul Curții Internaționale de Justiție, al Curții Permanente de Arbitraj și al Academiei de Drept Internațional de la Haga.

RESIDENCIA DE ESTUDIANTESMadrid, Spania

Residencia de Estudiantes este o instituție recunoscută în întreaga Europă care încurajează schimburile, dialogul și înțelegerea între diferitele generații și culturi în discipline precum artele, științele umaniste și științele exacte.

CIMITIRUL NR. 123 DE PE FRONTUL DE EST DIN PRIMUL RĂZBOI MONDIALŁużna – Pustki, Polonia

Situat pe locul bătăliei de la Gorlice, una dintre cele mai importante bătălii din Primul Război Mondial, cimitirul este ultimul loc de odihnă pentru soldați provenind din teritorii care astăzi fac parte din mai multe state europene. Este un loc de comemorare care simbolizează ideea de ecumenism, cu tratamentul său identic acordat celor căzuți în luptă, indiferent de apartenența militară, etnică sau religioasă.

ORAȘUL KAUNAS AL ANILOR 1919-1940Lituania

Orașul Kaunas al anilor 1919-1940 are un peisaj urban care reflectă în mod exuberant arhitectura Europei interbelice și influența curentului modernist. Acesta reprezintă astăzi moștenirea excepțională a unei epoci de aur înfloritoare în care orașul Kaunas a fost temporar capitala Lituaniei.

EUROPAÎNCEPEAICI!