Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

11
Cercul de Donatori TFN Ţara Făgăraşului

Transcript of Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Page 1: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Cercul de Donatori TFN Ţara Făgăraşului

Page 2: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Descriere_conceptFundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului a dezvoltat un mecanism de strângere de fonduri care vizează în principal donatorii individuali – Cercul de Donatori. Implementat în plan local sub egida The Funding Network, în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, acest mecanism vine cu o nouă abordare în atragerea de fonduri, prin care grupuri de donatori propun proiecte din domenii diferite şi se reunesc pentru a le susţine.Selectate de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului proiectele sunt prezentate în cadrul unui eveniment public, la finele căruia donatorii îşi iau angajamentul să le susţină.

Page 3: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

A V-a ediţie a Cercului de Donatori Ţara Făgăraşului are loc în data de 11 decembrie 2015, la ora 17:30, în Cetatea Făgăraş, Turnul Thomory, etajul 2.

Vor participa cel puţin 30 de donatori individuali sau reprezentanţi ai unor companii, fiecare oferind minim 50 de lei în cadrul evenimentului, pentru unul sau mai multe proiecte prezentate.Sumele vor fi achitate integral sau în tranşe de până la 6 luni.

Page 4: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Principiile implicării

Înainte de eveniment

* sponsorii-ambasadorii propun un proiect şi îl promovează în cercul de colaboratori, prieteni – atrag donatorii;* proiectele sunt selectate de FCTF;* sponsorii-ambasadori şi donatorii confirmă participarea şi se angajează să ofere minim 150 de lei( completează angajamentul de plată).

La eveniment * reprezentanţii organizaţiilor sau sponsorii-ambasadori prezintă proiectele pe care le susţin (6 minute/proiect);* donatorii oferă cel puţin 50 de lei, pentru unul sau mai multe proiecte;* organizatorii facilitează transmiterea în timp real a rezultatelor( grafice cu sumele promise)

Page 5: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Donatorii pot opta pentru plata integrală sau în tranşe, cu următoarele

opţiuni de plată:

* plata în numerar la eveniment sau la sediul Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului

* Plata prin Bancă: RO42RNCB0472136508350001, Banca Comercială Română, cu menţiunea “Cerc donatori, numele proiectului”

* Plata on-line: http://fundatiactf.ro/doneaza/

Page 6: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Prezentare proiecte Cerc Donatori

Editia a V- a 11 Decembrie 2015

Page 7: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Vreau să fiu din nou campion!

Trupa de dans Hansel şi Gretel

Scopul proiectului:Participarea la următoarele competiţii naţionale şi internaţionale de dans la care trupa Hansel şi Gretel este deja calificată:

Februarie 2015 - concurs internaţional - BucurestiAprilie-Mai - Concursuri Internaţionale/Mondiale, Timişoara/CroaţiaIunie-Iulie - Concurs Mondial Ungaria

Ce problemă încearcă proiectul să rezolve?

Prin acest proiect, încercăm să rezolvăm problemele financiare ale trupei de dans, probleme cu care ne confruntăm de fiecare dată cand participăm la concursuri, din cauza costurilor sunt foarte ridicate. Aici fiecare copil trebuie să achite o taxă de participare, apoi taxă pentru fiecare stil de dans, drumul, cazarea, masa, ajungându-se chiar la suma de 500 lei/copil. Apoi la concursuri toţi participanţii au nevoie de costume specifice fiecărui dans, iar pentru fetiţe este obligatoriu să poarte pantofi de dans (care sunt foarte scumpi). De asemenea, membrii acestei trupe de dans repetă într-un spaţiu foarte strâmt, neavând posiblitatea închirierii unei săli specifice cu oglindă ,bară, etc...

Page 8: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Rezistenţa Anticomunistă din Munţii Făgăraş, expoziţie de fotografii şi documente

Ioana HaşuScopul proiectului:

Scopul proiectului este de a prezenta surse istoriografice cu privire la rezistenţa din Munţii Făgăraş: documente din arhivele Securităţii, fotografii, interviuri şi obiecte personale ale celor care au fost implicaţi în această mişcare.

Ce problemă încearcă proiectul să rezolve?

Rezistenţa din Munţii Făgăraş este una din cele mai importante şi de durată mişcări armate împotriva comunismului din România. Lupta de rezistenţă a avut în zona consecinţe politice, sociale şi emoţionale pe termen lung. Ţintă a represiunii politice vreme de zeci de ani, făgărăşenii nu au avut niciodată acces la surse directe legate de această mişcare. De-a lungul timpului, imaginile şi poveştiile rezistenţei s-au pierdut ori s-au amestecat cu propaganda comunistă. Frica şi suferinţa au dus la ştergerea din memoria colectiva a identităţii celor care au luptat pentru libertate şi au denunţat abuzurile regimului. Recuperarea acestor poveşti face parte din procesul de recuperare a identităţii zonei şi contribuie la vindecarea traumei colective produse de intervenţia violentă a poliţiei politice.

Page 9: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Tabara Internaţională de Muzică Făgăraş

Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului şi Casa Municipală de Cultură Făgăraş

Scopul proiectului:

Scopul proiectului este dual:1. să contribuie la consolidarea comunităţilor din Ţara Făgăraşului prin intermediul muzicii, mai specific a utilizării instrumentelor muzicale. 2. Să readucă în viaţa comunităţilor din Ţara Făgăraşului utilizarea instrumentelor muzicale.

Ce problemă încearcă proiectul să rezolve?

Nevoia principală pe care proiectul o adresează este existenţa unor comunităţi vii care cresc armonios prin cât mai multe experienţe pozitive împreună. Muzica şi utilizarea instrumentelor muzicale în particular aduce împreună întreaga comunitate într-un mod plăcut şi armonios, oferind o bază şi noi relaţii sociale pe care se poate construi un capital social solid. De asemenea, o nevoie aparte a zonei este aceea de a continua tradiţia de susţinere şi valorizare a muzicii şi de a facilita practicarea muzicii. În comunităţiile din Ţara Făgăraşului utilizarea instrumentelor muzicale era la un alt nivel cu 50 de ani în urmă – în multe sate existau fanfare. Astăzi numărul adulţilor şi copiilor care utilizează instrumente muzicale este mult scăzut. Este important să nu lăsăm această tradiţie să dispară. Multe dintre Cetele de feciori din zonă nu îşi permit să-şi continue activitatea din cauza costurilor ridicate necesare pentru muzică. Puţini dintre cei implicaţi în Cetele de feciori ştiu însă să cânte la un instrument.

Page 10: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Despre Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului:

Suntem un finanţator privat şi susţinem interesele filantropice ale finantatorilor noştri – persoane fizice şi juridice- gestionând fonduri private, pe care le direcţionăm către nevoile comunitătii, sub forma de granturi şi burse.

FCTF susţine dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Valorile noastre sunt: Transparenţa, Comunitate, Cunoaştere şi Autenticitate.

Page 11: Cercul de Donatori Tara Fagarasului 11 decembrie 2015

Eveniment organizat sub egida:

În parteneriat cu: