ANTIBIOTICE ANTIPARAZITARE - vet- · PDF filein infectii bacteriene primare si secundare celor...

4

Transcript of ANTIBIOTICE ANTIPARAZITARE - vet- · PDF filein infectii bacteriene primare si secundare celor...

Page 1: ANTIBIOTICE ANTIPARAZITARE - vet- · PDF filein infectii bacteriene primare si secundare celor vira-le ale tractului respirator, gastrointestinal, urogeni-tal, pielii si articulare
Page 2: ANTIBIOTICE ANTIPARAZITARE - vet- · PDF filein infectii bacteriene primare si secundare celor vira-le ale tractului respirator, gastrointestinal, urogeni-tal, pielii si articulare

5

ANTIPARAZITAREANTIBIOTICE

4

Convenia ®

Compoziţie852 mg cefovecin (ca sare sodică), 19,17 mg para-

hidroxibenzoat de metil (E218), 2,13 mg parahidroxi-benzoat de propil(E216)

ActiuneCâini: pentru tratamentul infecţiilor pielii şi a ţe-

suturilor moi incluzând piodermite, plăgi şi abcese asociate cu Staphylococcus pseudointermedius, Streptococci beta-haemolitici, Escherichia coli şi/sau Pasteurella multocida. Pentru tratamentul infecţiilor tractului urinar asociate cu Escherichia coli şi/sau Proteus spp. Ca tratament adjuvant are rol în terapia

periodontală mecanică şi chirurgicală, în tratamen-tul infecţiilor grave ale gingiilor şi ţesuturilor perio-dontale asociate cu Porphyromonas spp. şi Prevotella spp. (a se vedea si Sectiunea 4.5 „Precautii speciale pentru utilizare”)

Pisici: pentru tratamentul abceselor şi plăgilor pie-lii şi a ţesuturilor moi asociate cu Pasteurella multoci-da, Fusobacterium spp., Bacteroides spp., Prevotella oralis, Streptococci beta-haemolitici, şi/sau Staphy-lococcus intermedius. Pentru tratamentul infecţiilor tractului urinar asociate cu Escherichia coli..

IndicaţiiA se utiliza numai în cazul următoarelor infecţii ce

necesită tratament prelungit. Actiunea antimicrobia-nă a Convenia ca urmare a unei singure injecţii are o durată de până la 14 zile.

Doze şi mod de administrareDoza standard la toate animalele este de 10 mg sub-

stanta activa/kg greutate corporala. Pentru a asigura un dozaj corect, greutatea corporală trebuie să fie determi-nată cât mai precis posibil pentru a se evita subdozarea.

Producator: PFIZER

ANTIPARAZITARE

Borgal 24% fl*100 ml,inj

Compoziţie1 ml contine: 200 mg sulfadoxin si 40 mg trimetoprim.Actiune

Cei doi componenti activi interfera la doua nivele diferite cu biosinteza bacteriana, rezultand o poten-tare a efectului antibacterian, ajungandu-se la efect bactericid, chiar la doze scazute.

Indicaţii

Antibioterapie la bovine, cabaline, suine si ovine in infectii bacteriene primare si secundare celor vira-le ale tractului respirator, gastrointestinal, urogeni-tal, pielii si articulare.

Doze şi mod de administrareDoza standard la toate animalele este de 15 mg

substanta activa/kg greutate corporala, deci 3 ml/50 kg greutate vie. Doza se poate repeta la interval de 24 – 48 ore, in functie de efectul clinic.

PrecauţiiNu se administreaza animalelor cu insuficienta re-

nala sau hepatica grava si celor cu hipersensibilitate la sulfamide sau cu probleme ale sistemului hematopoie-tic. Nu se administreaza cailor sedati cu alpha2 agonisti.

ContraindicaţiiNu se administreaza animalelor cu insuficienta re-

nala sau hepatica grava si celor cu hipersensibilitate la sulfamide sau cu probleme ale sistemului hematopoie-tic. Nu se administreaza cailor sedati cu alpha2 agonisti.

Producator: VIRBAC; Distribuitor Romania: ALTIUS

ADVOCATE ®

Compoziţie:Imidacloprid , moxidectină Imidacloprid - se distribuie la nivelul stratului lipidic al

pielii şi are acţiune împotriva puricilor, larvelor de purici şi păduchilor malofagi. Moxidectin - penetrează pielea, pătrunde în sistemul circulator şi se distribuie în organe, are acţiune împotriva paraziţilor interni şi externi.

Actiune

Scade riscul transmiterii de boli transmise prin vec-tori, protejează animalele de companie şi pe proprietarii acestora de infestarea cu paraziţi.

IndicaţiiLa pisici: pentru tratarea şi prevenirea infestaţiei cu

purici (Ctenocephalides felis), tratarea râiei auriculare (Oto-dectes cynotis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 şi L4 de Dirofilaria immitis) şi tratarea infestaţiilor cu nema-tode gastrointestinale (larve L4, adulţi imaturi şi adulţi de Toxocara cati şi Ancylostoma tubaeforme). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicaţia specifica în cazul der-matitei alergice provocata de purici (FAD). Pentru dihori infestaţi sau expuşi riscului de infestare cu mai multe tipuri de paraziţi: pentru tratarea şi prevenirea infestaţiei cu pu-rici (Ctenocephalides felis), prevenirea dirofilariozei cardia-ce (larve L3 şi L4 de Dirofilaria immitis).

Doze şi mod de administrarePoate fi utilizat la puii de pisică de la 9 săptămâni,

este contraindicat la femele gestante sau care alăptează.Producator: BAYER; Distribuitor Romania: MARAVET

FRONTLINE Combo ®

Compoziţie - 1 pipetă de 0,67 ml:* Fipronil - 67,00 mg, * [S] – metopren - 60,30 mg, *

Butilhidroxianizol - 0,13 mg, * Butilhidroxitoluen - 0,07 mg, * Excipient q.s.p. - 0,67 ml.

ActiuneParticipa la lupta integrata impotriva puricilor datorita

celor 2 actiuni complementare esentiale: elimina puricii si capusele, impiedica dezvoltarea noilor generatii .

Indicaţii

Tratamentul şi prevenirea infestaţiilor cu purici sau a infestaţiilor mixte cu purici şi căpuşe şi/ sau păduchi: Eliminarea puricilor (Ctenocephalides spp) şi prevenirea noilor infestaţii cu purici adulţi timp de 8 săptămâni. Pre-venirea înmulţirii puricilor prin inhibarea dezvoltării ouă-lor şi a larvelor şi pupelor ieşite din ouăle depuse de pu-ricii adulţi timp de 8 săptămâni de la aplicare. Eliminarea căpuşelor (Ixodes spp., Dermacentor spp., Rhipicephalus spp.) şi prevenirea unei noi infestări cu căpuşe timp de 4 săptămâni. * Eliminarea păduchilor (Trichodectes canis).

Doze şi mod de administrareO pipetă de 0,67ml (S); 1,34 ml (M); 2,68 ml (L); 4,02

ml (XL) pentru un câine cu greutatea corespunzătoa-re pipetei, sau doza minimă recomandată de 6,7 mg/kg pentru fipronil şi 6mg/kg pentru (S)-metoprene.

ContraindicaţiiDin lipsă de date disponibile, nu se va aplica trata-

mentul la căţeii în vârsta de mai puţin de 8 săptămâni sau cu o greutate mai mică de 1 kg. A nu se utiliza la iepuri.

Producator: MERIAL; Distribuitor Romania: VETECO

Page 3: ANTIBIOTICE ANTIPARAZITARE - vet- · PDF filein infectii bacteriene primare si secundare celor vira-le ale tractului respirator, gastrointestinal, urogeni-tal, pielii si articulare

ANTIPARAZITARE

6

ROMBENDAZOL F

CompoziţieFlubendazol 10 mg; Excipienţi (lactoză, amidon,

talc,stearat de magneziu) ad. 120 mg .Actiune

Comprimate antihelmintice cu spectru larg pentru păsări (găină, curcă, fazan, bibilica prepeliţă, păun, gâscă, raţă) câini şi pisici. Dehelmintizarea păsărilor actionand asupra nematodelor (Ascaridia galli, A. dissimilis, A. co-lumbae, Heterakis gallinae, Capillaria contorta, Capillaria caudinflata, Syngamus trachea), trematodelor (Echinosto-ma revolutum, Prosthogonimus ovatus etc.) şi cestodelor

(Davainea proglotina, Railletina tetragona, Railletina echi-nobothrida, Choanotaenia infundibulum, Amoebotaenia sphenoides, Drepanidotaenia lanceolata etc).

IndicaţiiLa câini şi pisici în helmintoze gastrointestinale şi

pulmonare acţionând asupra cestodelor (Echinococcus spp. Taenia spp. Dipylidium caninum, Mesocestoides spp.) şi nematodelor (Toxocara canis, Toxascaris leoni-na, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Tri-churis vulpis); Se poate administra şi în furajul păsărilor prin mojararea comprimatelor.

Doze şi mod de administrareSe administrează în doza zilnică de 1 comprimat/

kg greutate vie, 2 zile consecutiv.Contraindicaţii

Se va estima corect greutatea animalelor, pentru a evita supradozarile şi subdozarile. Toxicitatea produsu-lui este relativ scazuta neavand efest teratogen şi nici embriotoxic.Se va asigura o buna omogenizare a pro-dusului atunci cand se administreaza în furaj.

Producator si distribuitor Romania: ROMVAC

Stronghold ®

CompoziţieIntre 15 mg si 240 mg Selamectina, in functie de

talia recomandata pe cutie.Actiune

Pipete cu solutie antiparazitara cutanata pentru caini in functie de talie. Tratamentul si prevenirea in-festatiilor cu purici produse de Ctenocephalides spp . prin administrarea unei pipete o data pe luna cu efect asupra stadiilor de adult si larva. Produsul are si efect ovocid peste 3 saptamani de la administrare.

Indicaţii

Se foloseste si in schema de tratament pentru der-matitele alergice produse de purici. Prevenirea bolilor cardiace produse de Dirofilaria immitis (viermi cardiaci) se face prin administrare lunara. Stronghold poate fi administrat la animalele neinfestate cu viermi cardiaci, pentru cainii de 6 luni si peste aceasta varsta, este ne-cesara o testare pentru a depista infestatia cu Dirofilaria forma adulta inainte de a incepe tratamentul cu Stron-ghold. Stronghold nu are efect asupra formelor adulte de Dirofilaria. Se mai foloseste pentru: tratamentul infes-tatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis), trata-mentul raiei sarcoptice (Sarcoptes scabiei), tratamentul infestatiilor cu viermi cilindrici ( Toxocara canis).

Doze şi mod de administrarese aplica 1 pipeta corespunzatoare greutatii anima-

lului, pentru cainii de peste 40 de Kg se foloseste o com-binatie intre doua pipete astfel sa se ajunga la greutatea respectiva. Pentru un caine de 48 de Kg se foloseste pi-peta verde (240 mg) + pipeta maro (60 mg).

Producator: PFIZER

Page 4: ANTIBIOTICE ANTIPARAZITARE - vet- · PDF filein infectii bacteriene primare si secundare celor vira-le ale tractului respirator, gastrointestinal, urogeni-tal, pielii si articulare

HIPOALERGENICA

8 9

AFECTIUNIHEPATICE

Hill’s PD Feline z/d

DescriereEste o dieta pentru managementul nutritional al pisi-

cilor probleme alergice sau intoleranta la hrana obisnui-ta, o dieta exclusiva in diagnosticul unor boli. Proteinele cu o masa moleculara mai mica de 10000 daltoni nu sunt detectate de sistemul imunitar. Poteinele de origi-ne animala (de pui) sunt hidrolizate pentru a produce o

masa moleculara maxima de 3000 daltoni. Acest lucru este critic în evitarea sensibilitatii sau reactiilor la hrana.

IngredienteCereale, extract din proteină vegetală, carne şi de-

rivate de origine animală, uleiuri şi grăsimi, minerale, derivate de origine vegetală. Surse de proteină: hidro-lizat de ficat de pui,concentrat de proteină din orez. Sursă de carbohidraţi: orez.

IndicatiiDietă completă pentru reducerea materialului nu-

tritiv şi intoleranţelor alimentare la pisici.Caracteristici

Proteine totale 36.5 %, uleiuri şi grăsimi totale 14.7 %, acizi graşi esenţiali 5.5 %, fibre totale 1.3 %, cenuşă totală 5.0 %, calciu 0.65 %, fosfor 0.51 %, sodiu 0.31 %, potasiu 0.68 %; per kg: Vitamina E 550 mg, Vitamina C 70 mg, Beta-caroten 1.5 mg, Taurină 2,040 mg.

Contraindicatii:Pisoi; Pisici gestante sau in lactatie; Pisici hranite

cu produse ce contin acidifianti urinari.Producator: HILL’S; Distribuitor Romania: BIOVET

PURINA Veterinary Diets HA®

DescriereEste o dieta cu un grad ridicat de digerabilitate con-

tinand o singura sursa de proteina hidrolizata si o sursa de cu un nivel alergenic foarte scazut de carbohidrati.Purina HA Dog ofera o dieta completa si echilibrata atat pentru juniori in perioada de crestere cat si pentru caini

adulti. Ofera o sursa de proteine hidrolizate cu greutate moleculara medie sub 12.200 daltonio singura sursa de proteina, grasimi cu lant mediu de trigliceride, digesti-bilitate foarte crescutadieta exclusiv vegetariana sursa de carbohidrati cu nivel hipoalergenic foarte scazut.

IngredienteAmidon de porumb, proteine hidrolizate de soia, ulei

de cocos, fosfat monocalcic, ulei din seminte de rapita, ce-luloza, ulei de porumb, clorura de potasiu, clorura de colina, oxid de magneziu, minerale, clorura de sodiu.

Indicatii:Dietă de eliminare hipoalergenică, tratament pe

termen lung al alergiilor alimentare, dermatită şi/sau gastroenterită asociată cu alergiile alimentare, afecţi-uni inflamatorii ale intestinului, intoleranţă alimentare, insuficienţă pancreatică exocrină (IPE), hiperlipidemie, himfangiectazie, malabsorbţie, enteropatie cu pierde-rea de proteine, dermatoze inflamatorii sau alergice.

Caracteristici:Proteina 18 % grasime 8 % fibre 4% umiditate 10 %. Producator: PURINA; Distribuitor Romania: MARAVET

Royal Canin Maxi Light

DescriereSuportul nutriţional are un rol cheie în manage-

mentul afecţiunilor hepatice feline: prin corectarea şi/sau prevenirea malnutriţiei; prin susţinerea regenerării hepatocelulare (L-carnitină); prin minimizarea leziunilor parenchimale hepatice (nivel redus de cupru, suplimen-tare cu zinc, antioxidanţi); prin minimizarea complicaţii-lor datorate insuficienţei hepatice.

IngredienteOrez, grăsimi animale, porumb, gluten de grâu**,

proteină de porc deshidratată**, gluten de porumb, fibre vegetale, proteine animale hidrolizate, minerale, pulpă de cicoare, ulei de peşte, ulei de soia, Fructo-Oli-go-Zaharide (FOS), drojdie hidrolizată (sursă de manan-oligo-zaharide), extract de gălbenele (sursă de luteină).

IndicatiiColangită (cunoscut anterior ca colangiohepatită),

Colestază, Şunturi portosistemice, Encefalopatie hepati-că, Insuficienţă hepatică, Acumulare hepatică de cupru.

Caracteristici:Proteine: 26 %, Lipide: 22 %, SEN: 34.6 %, Fibre

alimentare: 11 %, Celuloză brută: 5 %, Omega 6: 4.81 %, Omega 3: 0.9 %, EPA+DHA: 0.35 %, Calciu: 0.65 %, Fosfor: 0.59 %, Sodiu: 0.3 %, Cupru: 5 mg/kg, Zinc: 250 mg/kg, Energie metabolizabilă*: 4 404 kcal/kg

Contraindicatii: Gestaţie, lactaţie, creştere. Hiperlipidemie. Lipidoză

hepatică (cu excepţia asocierii cu encefalopatie hepatică).Producator: ROYAL CANIN

Advance Dog Diets Gastroenteric

DescriereEste o dieta echilibrata, conceputa special pentru a

mentine sanatatea cainelui in timpul vietii adulte si ajuta la cresterea catelusilor. Sursa de trigliceride (MCT) formand pana la 34% din totalul de grasimi:MCT sunt grasimi usor digerabile. Inulina: ajuta la imbunatatirea sanatatii intes-tinale prin furnizarea unui mediu ideal pentru microflora (ex: bifidobacteria si lactobacillus) in detrimentui florei pa-

togene intestinale (dieta uscata). Continut scazut de pro-teina pentru digestia usoara. Continut ridicat de vitamine E si C: pentru a mari efectul antioxidant in stari hepatice.

IngredienteOrez, porumb, faina de porumb gluten, proteina de

pui deshidratata, ulei de nuca de cocos, proteine de origi-ne animala hidrolizate, grasimi animale, proteine plasma-tice, proteine din soia hidrolizata, drojdie de bere, clorura de potasiu, ulei de peste, inulina, extracte bogate in citrice bioflavonoide. Ingrediente extrem de digerabile: orez fiert sub presiune, ulei de cocos, proteine de soia hidrolizate.

Indicatii:Enterita. Gastrita. Diaree. Pancreatita. Disfunctii ale

pancreasului exocrin, Hipertrigliceridemie. Boala inflama-torie intestinala. Digestie si absorbtie deficitara. Boli hepa-tice care nu au legatura cu encefalopatia.

Caracteristici:Proteine 25,5% Grasimi 12,75%, Fibre brute 1,7%, Ma-

terie anorganica 6,3%, Calciu 1,3% Fosfor 0,8%, Umiditate 9,0%, Acid glutamic 4, 6%.

Producator: ADVANCE; Distribuitor: GRP Trade