Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract...

8
Numărul 9 / octombrie 2015 Adresele noastre din Bucuresti •Bulevardul Ion Mihalache, nr 111, Bloc 12A, parter, sector 1 •Strada Sfânta Vineri, nr 21A, parter, sector 3 •Calea Moșilor, nr 221, bl 31A, sector 2 www.berezka.bg/ro

Transcript of Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract...

Page 1: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

Numărul 9 / octombrie 2015Adresele noastre din Bucuresti •Bulevardul Ion Mihalache, nr 111, Bloc 12A, parter, sector 1 •Strada Sfânta Vineri, nr 21A, parter, sector 3 •Calea Moșilor, nr 221, bl 31A, sector 2 www.berezka.bg/ro

Page 2: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

2Numărul 9 / octombrie 2015

«Terci pentru micul dejun»Kisel de ovăz Izotov

V.K. izotov, neluând în calcul că el este medic, s-a transformat într-o adevărată epa-vă după ce a suferit de encefalită: procesele metabolice au fost date peste cap, a slăbit sistemul imunitar. A suferit de toate!

Dar după un timp pe V.K. izotov nimeni nu l-a mai recunoscut, el recăpătând total simțu-rile. ce sa întâmplat? la prima vedere, nimic deosebit: V.K. izotov a inventat kiselul și a în-ceput să-l folosească în mod regulat.

Kiselul de ovăz a lui izotov are multe sub-tilități care au putut permite mâncării stră-moșești să o transforme într-un fel de elixir al tinereții. Potrivit experților al institutului de Nutriție al Federației ruse, nici un alt produs nu conține o astfel de combinație de elemente nutritive. obținut prin fermentarea acidului lactic, kiselul de ovăz este bogat în amidon, proteine, aminoacizi, (vitaminele b1, b2, b6).

Dar lucrul cel mai important este că ful-gii de ovăz conțin acizi grași polinesaturati, care au efect anti-sclerotic. este foarte bene-fic kiselul pentru persoanele în vârstă dar și pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și pancreas. În plus, kiselul de ovăz a lui izotov, datorită conținutului său de vitamina e previ-ne formarea cheagurilor de sânge. iar magne-ziul stimulează excreția de bilă.

Dar asta nu e tot. Kiselul lui izotov are ac-tivitate antimicrobiană, îmbunătățește pro-cesele metabolice, fiind un laxativ excelent.

Complex de multivitamine pentru orice afecțiune Vs. Încă o dată despre hrișcăAm tot vorbit despre hrișcă. M-am gândit că nu mai este nimic

de spus... Dar, se pare că hrișca este un subiect inepuizabil...Hrișcă cu înflorituri modesteÎn magazin puteți vedea așa-numita „definiție” a boabelor de

hrișcă: iadrița (boabe întregi), prodel (spărtură de hrișcă), hrișcă de Smolensk (măcinată). ce reprezintă aceste caracteristici?

iadrița – sunt boabele de hrișcă rămase intacte după prelucrare.

Prodel – sunt boabe de hrișcă fărâmițate.Hrișcă de Smolensk – boabe de hrișcă bine măcinate,

aproape ca o făină.Așadar, vă mai amintesc:1. Hrișca înlocuiește foarte bine carnea, deoarece conține

proteine vegetale extrem de digerabile.2. Hrișca are valori nutritive surprinzătoare datorită

conținutului ridicat de fier, potasiu, fosfor, cupru, zinc, bor, iod, nichel, cobalt, și alte oligoelemente.

3. in plus, hrișca conține acizi organici, vitamine (b, PP, P, acid folic).

Toate aceste „ingrediente” sunt echilibrate în hrișcă, mai mult decât în alte cereale. Consumul regulat al buchet bogat de nutrienți este foarte benefic pentru om:

• crește tonusul muscular și rezistența;• întărește sistemul cardiovascular și sistemul imunitar;• ajută la curățarea sângelui, dar și a întregului corp;• normalizează metabolismul și buna funcționare a

tractului gastrointestinal;• ajută să scapi de obezitate și diabet zaharat;• îmbunătățește starea de spirit dar și calitatea pielii.Însă păstrarea tuturor nutrienților benefici este posibilă

numai dacă hrișca este pregătită în mod corespunzător...Destăinui câteva trucuri:1. Nu este necesar să țineți la înmuiat boabele prea

mult timp, deoarece împreună cu apa se duc și majoritate substanțelor nutritive.

2. tratamentul termic prelungit și zahărul anulează, de asemenea, multe vitamine din hrișcă.

3. Pentru preparare, urmați modalitățile:• de cu seară, la un pahar de hrișcă se adaugă 0,8 l de apă

clocotită, și se lasă peste noapte. Până dimineața hrișca se umflă, devine moale și sfărâmicioasă, dar nu va pierde nici o vitamină!

• într-un castron de metal puneți 1 parte hrișcă și 2 părți de apă, se acoperă cu un capac etanș și se fierb primele 3-5 minute până dă în clocot la foc mare. Apoi se fierbe timp de câteva minute la foc moderat, iar la sfârșit se ține la foc mic până nu rămâne deloc apă.

Cel mai bine merge hrișca cu proteine din pește, fructe de mare, ouă, iar mâncărurile preparate în acest fel sunt mult mai valoroase prin compoziția sa. cea mai sănătoasă combinație

poate fi făcută cu un tandem de legume (mai ales cu varză) și hrișcă: vitaminele vor fi mulțumite de colaborare, iar organismul se va bucura de relaxare. Fibrele dure de hrișcă se îmbină cu cele de legume, iar împreună funcționează ca o adevărată „mătură” pentru organism.

Fapte interesante despre hrișcă:• orezul negru, ceapa, grâul păgân, cerealele de fag - acestea

sunt doar câteva dintre denumirile pe care hrișca le-a primit la diferite popoare ale lumii.

Rețetă de „aperitiv” - Hrișcă cu pește, smântână și brânză

Ingrediente: Hrișcă 2 pahare; File de pește 700 g; Smântână 400 g; Brânză 200 g; Roșii 2 buc.; Sare după gust

1. Hrișca se fierbe în apă sărată până la frăgezire.

Indicații: Cină; Felul de mâncare: caldă; Timp de gătire: 30-60 minuteVă propun o rețetă de budincă din hrișcă, impregnată cu smântână și miros de pește! Delicios!

2. Fileul de pește se sărează și se prăjește. Într-un vas termorezistent uns se pune un strat de hrișcă, apoi peștele, iar peste el punem inelele de tomate.

3. Smântâna diluăm un pic cu apă și o turnăm peste hrișcă.

4. Deasupra adăugăm brânză rasă și lăsăm la cuptor timp de 40 de minute la 1800c până se face gata. Mâncarea este gata! Poftă bună!

Un sfat bun de la strămoșii noștri ...

Strămoșii noștri au mâncat cu plăcere cereale in-tegrale, însă ei niciodată nu le găteau așa cum sunt prezentate în cărțile de bucate contemporane: o pâine bine umflată, granule (musli) și alte budinci și mâncăruri pregătite rapid. Strămoșii noștri și toate popoarele necivilizate înmuiau sau fermentau cerea-lele înainte să facă terci din cereale, pâine, prăjituri și mâncăruri din cereale.

Fermentarea cerealelor înainte de a le folosi în mâncare - nu este doar o chestiune de modă (că doar moda nu poate fi aceeași timp de mai multe secole) – aceasta fiind o necesitate. Fermentând cerealele înainte de a găti terciul gustos sau o garnitură din ele, oferiți un mare serviciu corpului vostru, însănătoșind-ul.

Nu are niciun sens sa speculăm că, în sensul intuitiv erau forțați strămoșii noștri să înmoaie și să fermenteze boabele înainte să le întrebuințeze. este mult mai important faptul că, această veche tehnică veche se pune bine de acord cu știința modernă privind descoperirile despre cereale din ultimii ani.

Aici este vorba despre următoarele: boabele conțin acid fitic (acid organic care leagă fosforul)

în învelișul exterior al bobului. Acidul fitic neutra-lizat se poate lega în intestin cu calciul, magneziu, cupru, fier și în special zinc, împiedicând astfel ab-sorbția acestora. iată de ce în meniul care include consumul de cereale integrale nefermentate poa-te duce la o deficiență gravă de minerale si pierde-rea de masă osoasă. Înmuierea permite enzimelor, lactobacteriilor și altor microorganisme priete-noase să rupă și să neutralizeze acidul fitic. Doar 7 ore de înmuiere în mediu ușor cald și acid permite neutralizarea cea mai mare parte a acidului fitic din boabe. Simpla înmuiere a cerealelor măcinate și a fulgilor de cereale pe timp de noapte îmbună-tățește cu mult valoarea lor nutritivă.

oamenii de știință au descoperit că proteinele din cereale, în special glutenul, sunt foarte greu de digerat. o dietă cu un conținut ridicat de cerea-le integrale nefermentate și cu un conținut ridicat de gluten, cum ar fi grâul, sunt foarte grele pentru tractului digestiv. Atunci când procesul de digestie este perturbat din cauza vârstei sau de o sarcină mare, se dezvoltă afecțiuni cum ar fi alergiile, boa-la celiacă, tulburări psihice, boli cronice gastroin-testinale și de creștere candidă albikanis. Studiile

recente fac legătura cu intoleranța glutenului cu scleroza multiplă. În timpul procesului de înmuie-re și fermentare, glutenul și alte proteine dificil de digerat sunt defalcate în componente mai simple și se absorb mai bine.

cerealele pot fi împărțite în două categorii. Și acest lucru nu este necesar doar să amintești, ci să decupezi și să agăți pe peretele de deasupra tabelului de mese.

În plus, există mai multe tipuri de cereale, ne-maiauzite de oamenii din occident.

Una dintre acestea este hrișca. Știm deja că este apreciată pentru conținutul său ridicat de amigdalină (Laetril, vi-tamina B17, nitriloside), care previne cancerul. Botanic hrișca nu este un bob. Este o sămânța a unei plante înrudită cu rubarba.

Vreau să deschid o nouă rubrică în publica-ția noastră: „terci pentru micul dejun”, deoarece cereale în „berezka” se găsesc oricând, iar terciul este cel mai bun început de zi și o sursă reală de sănătate. Promit că toate rețetele pentru micul dejun vor fi terciuri din cereale, care inițial au fost înmuiate peste noapte. Dar imediat voi spune și regulile de gătire a oricărui terci, ca să nu mai a revin la acestea la fiecare rețetă:

• la pregătirea terciului pentru micul dejun, faceți o regulă – la înmuiere puneți 1 lingură de semințe de in la 1 cană de cereale uscate. Acest lucru vă va permite să începeți ziua cu o sursă de acizi grași omega-3.

• toate terciurile se combină foarte bine cu smântână sau unt, acestea sporind absorbția de minerale.

• de obicei, persoanele cu alergii la lactate pot tolera o cantitate mică de smântână în terci sau pot mânca terci cu unt. este o combinație magică. eu nu recomand lapte de soia.

Pentru a crește o generație sănătoasă de copii, trebuie să ne întoarcem la micul dejun al strămo-șilor noștri: terci din cereale înmuiate din timp.

Așadar, să începem noua rubrică, fără amânare.

ÎNDRUMĂTOR• cereale care conțin gluten: ovăz, secară, orz, grâu - nu ar trebui să fie utilizate fără pre-înmuiere sau fermentare;• hrișca, orezul și meiul nu conțin gluten, și se digeră mult mai bine.• orezul și meiul integral conțin cea mai mică cantitate de fitați decât alte cereale, și astfel nu este nevoie să fie înmuiate. cu toate acestea, ele ar trebui să fiarbă cel puțin 2 ore într-o gelatină de bulion foarte nutritiv. Acest lucru va compensa mineralele, iar gelatina din bulion va ajuta foarte mult digestia. Doar puneți un pic de gelatină în apă.

• În china, din hrișcă face ciocolată. ei bine, nu chiar din hrișcă ci cu adaos de făină al acestui produs (făina de hrișcă o puteți obține cu un blender). Puteți încerca și voi: în crema de ciocolată pentru tort, biscuiți de ciocolată (în orice fel de mâncare cu adaos de cacao), puteți adăuga puțină făină de hrișcă. Veți obține ceva foarte neobișnuit: niciunul din musafiri nu-și va da seama de truc, dar va fi mulțumit de gustul sofisticat.

• În Japonia, hrișca se folosește cu tăiței, purtând și un nume complicat - soba. o puteți pregăti și voi. Însă prepararea ei nu este pentru leneși, ci pentru bucătari puternici și rezistenți. Se face după cum urmează: amestecăm o treime făină de hrișcă cu două treimi făină de grâu (fără aceasta nu se poate, aluatul nu se prinde) și o cantitate mică de apă până obținem aluatul. Acum, totul trebuie frământat mult timp. Foarte mult, și de preferat cu mâini puternice de bărbat. trebuie să se obțină un aluat elastic care se trage. Se întinde și se taie tăiței.

• Dacă vă pasă de sănătatea dvs., înseamnă că cel puțin ați auzit despre beneficiile boabelor încolțite: conțin substanțe benefice chiar peste măsură. Putem face germeni doar din hrișcă verde, și nu din cea uscată, maronie. consumând pe zi o mână din acest supliment, vă veți întări serios sistemul circulator, veți scăpa de răceală și boli infecțioase, vă veți restabili metabolismul.

Page 3: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

3Numărul 9 / octombrie 2015

2. Principalele caracteristici ale icrelor contrafăcute sunt: boabele de icre au aceleași dimensiuni perfecte, nici una spartă, și nici un fel de incluziuni în masa de icre.

3. Prețul icrelor originale nu poate fi scăzut.4. În icrele originale veți găsi mereu „pelicule” albe. exper-

ții consideră că astfel produsul este viu - real.5. mirosul! Adevăratele icre ar trebui să aibă un miros ușor,

dar nu ascuțit, înțepător.6. Popoarele din orientul Îndepărtat aveau o tradiție speci-

ală. Înainte de noaptea nunții tinerilor căsătoriți li se dădeau trei linguri mari de caviar. Acest ritual permitea restabilirea puterilor înainte de noaptea nunții și însemna că viața lor va fi lungă și senină – trageți și voi propriile concluzii

Despre adevăratele icre roșii Despre icre roșii, de asemenea am discutat deja foarte mult. Dar acest produs este atât de unic, încât trebuie amintit despre el tot timpul. Și înțeleg că icrele roșii sunt o plăcere nu chiar așa ieftină. Totuși!!! Acestea nu reprezintă doar plăcere, și mai presus de toate, reprezintă sănătate. Iar pentru sănătate nimeni nu recomandă nimănui să economisească – exact asta fac și eu acum!icrele roșii pe masă erau mereu un semn de bunăstare și prosperitate în familie. Nu în fiecare zi ne permitem acest lux: de sărbători ne facem sandwich-uri cu icre roșii și cam atât.

Desigur, icrele roșii ne decorează masele de sărbătoare:

Dar odată tot te vei respecta și-ți vei cumpăra icre roșii nu doar de sărbătoare, deoarece acest produs este o componentă inestimabilă a dietei. ingredientul de bază este reprezentat de ouă de pește în care sunt prezente, în formă concentrată, toate substanțele necesare pentru dezvoltarea unei noi vieți. icrele roșii întăresc tot corpul, mai ales în timpul iernii și începutul primăverii. Sunt indispensabile pentru:

• anemie,• boli tiroidiene,• afecțiuni oncologice.Substanțele care sunt conținute în icre, dau energie corpului

nostru, putere și tinerețe. De asemenea, acestea conțin un nu-măr mare de proteine ce se asimilează bine în organism.

consumul regulat de icre roșii reprezintă o prevenire a ate-rosclerozei și a bolilor cardiovasculare, îmbunătățește perfect văzul și întăresc fibrele osoase.

Nu este întâmplător că în orientul Îndepărtat icrele roșii erau întotdeauna foarte mult apreciate – era mâncarea pescarilor și vânătorilor, iar icrele roșii uscate luau cu ei la drum lung, ofe-rind sentimentul de sațietate. icre de somon au învățat să să-reze în rusia în secolul al Xii-lea, și numai după cinci secole pe bune au apreciat icrele roșii. În timpul domniei lui ivan cel Groaznic deja se știau beneficiile icrelor roșii. icrele roșii aveau statut de specialități. Prețul însă nu se reflecta asupra sa, și fiecare comerciant, boier sau orășean putea să-și servească oas-peții cu icre. În rusia, icrele roșii erau întotdeauna recunoscuți, ca de exemplu de sărbătoarea lăsatului de sec maslenița, se făceau clătite și se umpleau cu icre, dar se mai adăugau direct în aluat, amestecau și se făceau clătite, numindu-se clătite de icre.

În general, de altfel, în rusia, icrele se serveau în recipiente speciale, așezate pe gheața zdrobită, și se serveau cu lingurițe foarte mici, fără pâine și unt. În felul acesta se asimilează mai bine.

Iar acum, din nou, vă dezvălui câteva secrete:

1. calitatea icrelor puteți verifica și acasă: luați o linguriță de icre roșii și agitați icrele într-o jumătate de pahar de apă – proteina, cu care sunt foarte bogate icrele, ar trebui să facă apa tulbure. În cazul în care apa va fi transparentă – înseamnă că în fața voastră aveți icre contrafăcute.

cu icre roșii se decorează salatele de fructe de mare se folosesc ca umplutură la clătite

se decorează ouăle umplute

cu ele se fac sushi

se combină foarte bine gustul de castravete proaspăt cu cel de icre roșii.

pe cipsuri pui bucățele mici de unt (cel mai potrivit este „Fermerskoe” de la „Berezka”) și deasupra icre roșii - memorabil de delicios!

în general, totul depinde de imaginația ta

Apa vie - legenda vie„Piati ozer” („Cinci lacuri”) este o vodcă clasică din Siberia având la bază apa

lacurilor din taiga. Această apă este unică, fiind bogată în oxigen și argint. Pentru a păstra structura naturală și proprietățile uimitoare ale apei naturale, producătorul vodcii „Piati ozer”, fabrica „Omskvinprom” folosește doar cele mai moi filtrele de curățare. Chiar din această apă naturală, în combinație cu alcool selectat, se și obține adevărata vodcă din Siberia „Cinci lacuri”, pe care o apreci-ază și iubesc consumatorii. Chiar pentru ei vom și dezvălui câteva secrete și vom da răspunsuri la întrebări frecvente.

Primul Secret - un control strict asupra tuturor etapelor de producție, de la parametrii materiei prime intrate la parametrii procesului său de transformare în vodcă. Chiar acesta asigură o calitate ridicată constantă. Vodca celorlalți con-curenți ai săi se fabrică la două, trei sau mai multe fabrici în diferite orașe ale țării, cu condiții diferite de mediu, cu echipamente diferite și furnizori de alcool diferiți. TM „Piati ozer” se fabrică la o singură fabrică „Omskvinprom”.

Cel de-al doilea Secret - componentele care intră în compoziția vodcii TM „Piati ozer”. Toate sunt exclusiv de origine naturală.

Al treilea secret - calitatea apei din care se produce vodca. Pentru „Piati ozer” se folosește apa naturală a lacurilor din taigaua siberiană. Doar nu veți contrazice că apa din Siberia este mult mai curată și mai gustoasă decât oriunde?

S-au schimba oare gusturile de calitate ale vodcii în timp?În cei 12 ani de viață de succes vodca „Piati ozer” păstrează neschimbat gustul

său de vodcă. Vodca „Piați ozer” se produce doar la o singură fabrică din țară, care se află în Siberia. Și nu va fi niciodată îmbuteliată la o altă fabrică. Toc-mai de aceea noi, spre deosebire de ceilalți concurenți, garantăm că „Piați ozer”, cumpărată într-o altă zi sau într-un alt oraș, va fi exact la fel ca și cea consumată anterior.

Singuri puteți să vă convingeți despre acest lucru.Cu ce este mai bună vodca „Piati ozer” față de altele?Noi nu o să vă convingem, mai bine încercați singuri. Rugați pe cineva să

toarne într-un pahar vodcă „Piati ozer”, iar în al doilea pahar orice altă vodcă. Comparați și să vă spună atunci unde și ce a fost turnat, și veți vedea că vodka „Piati ozer” este mai bună. Particularitățile acestei vodci sunt acelea că acesta este compusă din apă naturală moale din lacurile siberiene. Acest lucru o deo-

sebește de oricare alta.Alcoolul poate fi făcut din orice, chiar și din petrol, iar la gust nici nu

se înțelege.Alcoolul pentru vodcă se poate face numai din materii prime alimentare, fiind

o cerință a standardului de calitate GOST. Daca vă uitați pe eticheta din spa-te, veți vedea chiar acest text: „Alcool din materii prime alimentare”. Materiile prime alimentare sunt, de exemplu, sfecla, cartofii sau cerealele, adică produse care conțin amidon. Noi însă folosim doar alcool făcut din grâu, fiind cel mai bun alcool în ceea ce privește gustul. Dar dacă alcoolul este obținut din petrol sau lemn, înseamnă că este un alcool tehnic și calitatea sa nu este bună pentru producerea vodcii. Așa că vodca este un produs exclusiv natural.

În compoziție intră bicarbonat de sodiu, cu toate că la acest preț vod-ca nu trebuie să conțină substanțe chimice.

Bicarbonatul de sodiu alimentar este un ingredient tradițional pentru vodcă, inclus încă din perioada sovietică pentru a atenua gustul vodcii. Adaosul de bi-carbonat de sodiu permite să se mai „șlefuiască” nuanțele compoziției, aromei, să facă băutura mai armonioasă. Bicarbonatul de sodiu se utilizează pe scară largă în industria alimentară, de exemplu, în panificație și patiserie. Acasă gos-podinele adesea îl utilizează, acesta fiind un ingredient esențial pentru copt.

Am pus vodca în congelator și aceasta a înghețat, este cumva diluată?În conformitate cu cerințele GOST R vodca trebuie păstrată la temperaturi

cuprinse între -15 și +30 de grade Celsius. În vodcă 60% este apă, și aceasta îngheață după câteva ore de păstrare la o temperatură de minus 28,7 grade C. Ca să vă bucurați de gustul adevăratei băuturi rusești, se recomandă să se consume vodca rece până la plus 8 - plus 10 grade Celsius. La această temperatură ea are cel mai pronunțat gust caracteristic și aromă, conferit de vodca tradițională ru-sească. Dar noi nu recomandăm să păstrați vodca în frigiderele obișnuite. Astfel se distruge structura băuturii, și vodca foarte rece vă poate provoca răceală la gât.

SECRETUL CEL MAI IMPORTANT. Pentru ca vodca să fie mereu de calitate bună, trebuie să o faci, așa cum ai face-o pentru tine. Și pentru cine, dacă nu siberie-nilor, în frigul lor pătrunzător, să știe ce înseamnă vodcă bună, și că mereu îi va încălzi sufletul…

˘

Page 4: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

„Dacă vei fi curios - vei fi și atotștiutor” - spunea Socrate. Uite că Socrate ar fi un cititor perfect al publicației noastre, ceea ce vă sfătu-iesc și pe voi.

mie, ca și vouă, din copilărie îmi plac șproturile. Dar ce poate fi la ele atât de extraordinar, că le place tuturor?

Așadar, să începem cu ideea că șproturile adevărate pot fi DoAr din Statele baltice!

„Dar de ce?” – să vă pu-neți întrebarea.

Pentru că, dragii mei, adevăratul șprot este DoAr din sardine din ma-rea baltică. Șprotul din marea baltică se deose-bește, prin gustul său de calitate, de peștele din marea Neagră, marea me-

diterană, oceanul Atlantic. După ce șprotul din

marea baltică este prins, se spală manual... Și știți de ce?

Pentru a selecta cel mai potrivit pește pentru prepararea adevăratu-lui șprot. iar acest pește nu trebuie să fie nici mai mare nici mai mic decât

9-12 cm. în lungime. Acel șprot care nu corespunde normelor, de la

fabricile baltice acesta merge la hrana animalelor.Apoi șprotul este trimis

la afumat. Aici, din nou, are particularitățile sale, cum ar fi: șprotul adevă-rat se afumă NumAi din așchii de arin. iar așchiile trebuie să fie ușor umede, ca să nu ardă imediat.

După ce șprotul bal-tic se afumă și devine un maro auriu, capul de la

pește se separă. Dar nici capetele nu se aruncă, din acestea făcân-du-se făină de pește pentru îngrășământ.

Și doar după aceea șprotul trece pe mâinile blânde ale femeilor de la împachetare (lucrătorii trebuie să fie DoAr fe-mei) care cu grijă așează peștele în cutii. Peștele se pune nu la număr de bucăți, ci după greutate. Fiecare lucrătoare are

propriul cântar.tocmai după ce a fost bine așezat în cutii, șprotul afumat este

trimis pentru prelucrarea ulterioară: trebuie sărat, adăugat ulei, și după aceea cutiile cu șprotul gata pus se strânge ermetic și se sterilizează timp de o oră la o temperatură de 120˚c. Faptul că ter-

4Numărul 9 / octombrie 2015

Sandwich-urile „Bună dimineața”

Ingrediente: Brânză - 150 g; Șprot - 1 cutie; Cașcaval „Rossiiskii” - 150 g; Unt „Fermerskoe” - 200 g; Gălbenuș de ou (fiert) - 3 buc; Muștar „Russkaia” (după gust)

Timp de preparare: 30 minute; Porții: 10Indicații: Pentru micul dejun: mic dejun rapid / mic dejun completPentru masa de prânz: o gustarePentru cină: o gustareOaspeții neașteptați: o gustare

1. Șprotul se pune într-o farfurie, se pisează cu brânză până se face o pastă.

1. cașcavalul „rossiiskii” se dă la rozătoare mică, se adaugă untul „Fermerskoe”, gălbe-nușurile fierte, muștarul „ru-sesc”

Varianta 22. Și se pisează bine.

3. ungeți pe pâine.

4. Poftă bună!!!

Varianta 1

2. Adăugați uleiul din conservă și se amestecă. Se unge pe pâine.

o gustare foarte rapidă, sau (așa cum prefer eu) la o cafea.

Timp de preparare: 15 minute;Indicații: Pentru micul dejun: mic dejun rapid; Pentru masa de prânz: o gustare; În natură;Oaspeți neașteptați: o gustare

Ingrediente: Pâine (neagră) - 5 felii; Șprot – 1 cutie; Maioneză Maheev cu ouă de prepeliță (după gust); Castraveți (marinați, eu am avut făcute în casă); Usturoiul (mi-au ajuns 2 căței, sau se poate și mai iute) – 2 căței

1. Prăjim pâinea în tigaie (se poate și în un prăjitorul de pâi-ne sau într-un sandwich maker).

2. Pisăm usturoiul.

3. Nu uităm de maioneza maheev.

4. 4. Punem șprotul și feliile de castraveți. Se poate presăra cu verdeață.

5. Și, desigur, o ceașcă de cafea proaspăt preparată!

Sandwich-uri cu șprot în stil „Kaliningrad”

Cum se prepară Șprotul Vreau să știu TOTUL!

menul de valabilitate la șprot este de 4 ani, tocmai din acest motiv se și solicită un proces tehnic complex de prelucrare.

Și încă 2 săptămâni șproturile nu ies din fabrică către magazine: sunt verificate dacă cutiile sunt ermetice, se efectuează un control sanitar-veterinar, și așa mai departe, căci este greu să descrii pro-cesul celor 2 săptămâni doar în acest material. Și uite că după 2 săptămâni, sardinele care acum s-au transformat în șprot, ajung la magazin. Și noi ne bucurăm când pe masa noastră avem adevăra-tul șprot baltic în ulei.

Astfel, de acum știm, și ne putem contrazice cu oricine, chiar și pariu pe bani, că șprotul nu este o specie de pește, ci o metodă de preparare a sardinelor. Și că sardinele pentru adevăratul șprot trebuie să fie prinse DOAR în Marea Baltic.

cumpărați 3 cutii de șprot (nu este nici o nenorocire dată nu reușiți să mâncați dintr-o dată, acestea având un termen de vala-bilitate, așa cum ați citit mai sus, de 4 ani), și mai încercați să faceți din aceștia sandwich-uri originale.

Și, în sfârșit - ca de obicei NOTIȚELE

Page 5: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

5Numărul 9 / octombrie 2015

Provizii pentru iarnă faceți? este bine! ce este bine? totul este bine? Daca faci provizii – este bine, iar dacă nu faci – tot bine este! De ce?

explicații...Dacă faceți provizii pentru iarnă, este un lucru foarte

bun, acest lucru arată că sunteți gospodină, economică, cu aptitudini culinare, capacitate de a avea grijă de cei dragi...

ei bine, sunteți o fată de invidiat (sau băiatul). Dar trebuie amintit, chiar fetelor și băieților de invidiat, că provizii faceți de mult timp după aceeași rețetă (desigur, foarte exclusiv), însă, în lume există încă multe alte rețete. iată, de exemplu, metodele ucrainene tradiționale de preparate a rezervelor vegetale sunt utilizate de fabrica „Nijîn.

Dacă nu faceți provizii pentru iarnă, este de asemenea foarte bine, căci astfel arată angajamentul mare de la locul

de muncă, dragostea față de lectură și cinema, un număr foarte mare de prieteni, cărora dedicați foarte mult timp pentru socializare... per general sunteți o super-fată (sau băiat), pentru că întotdeauna este interesant să stai cu voi. Dar trebuie să vă amintiți că oaspeții, prietenii, băieții și fetele, în timpul serilor lungi de iarnă, vor și ei să mănânce ceva bun... și mai ales să bea pe înserate ceva amețitor și să guste un castravete crocant.

De exemplu, castraveții de la „Nijîn” sunt doar crocanți, căci compania rămâne fidelă vechilor tradiții, continuând să urmeze cu strictețe rețeta originală a bunicii, creând pe baza acesteia adevărate delicii culinare

Doi în unu!!! O roșie suculentă, suc de roșii bogat – la fix!

„Ratatouille” TM Nijîn prepară exclusiv din legume proaspete ucrainene, pe care taie în bucăți de dimensiuni aproximativ egale. Dovlecei tineri și vinete, ardei dulce roșu și morcovul, pasta de tomate, usturoi și mirodenii – acestea fiind ingredientele din noua zacuscă TM Nijîn, fiind doar ingrediente naturale și sănătoase.

Lecho de la „NIJÎN” este un produs care a câștigat „Achiziția de testare”.

Suc de roșii TM „Nijîn” este unic prin faptul că în-tregul proces de producție al sucului ocupă mai puțin de 24 de ore, asigurând astfel păstrarea tuturor substanțelor nutritive care

se găsesc în roșiile proas-pete! În suc se adaugă o cantitate minimă de sare care păstrează gustul natu-ral și aroma de suc de roșii proaspăt stoarse.

Eu personal, mă grăbesc la „Berezka” după gustul copilăriei – zacuscă (pastă) de dovlecel!!!

Fabrica de conserve de la Nijîn a fost înființată în anul 1927. Aceasta este cea mai faimoasă producătoare de conserve de fructe și legume din fosta uniune Sovietică. În perioada sovietică, exportul de produse se făcea în peste 70 de țări din lume. Întreprinderea este echipată cu echipamente noi din ungaria, olanda, Germania, Spania și cele mai recente linii de prelucrare a produselor agricole. În principiu, tehnologiile „bunicilor” + echipamentul modern = uN reZultAt eXceleNt!

Paste cu sos „Ratatouille”Indicații: CinăIngredientul principal: legumeleFel de mâncare: caldăTimp de gătire: 15 minute;

Ingrediente: Paste 100 g;„Ratatouille” de la „Nijîn”;sare.

1. Se fierb pastele până când se înmoaie și adăugăm sare după gust.

2. Deasupra se pune sosul „ratatouille“ și servesc pas-tele fierbinți. Să aveți poftă!

Bunătăți din pivnița bunicii... sau fă-ți provizii de legume pentru 3 ani!

Ce bine că a apărut la noi deliciosul „Nijîn”, dragul de el!La „Berezka” mergem după vitaminele din

legume pentru iarnă,căci acolo îl vom găsi pe „Nijîn”!!!

Page 6: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

6Numărul 9 / octombrie 2015

cine nu știe încă?! toată lumea știe! că icre-le conțin un set complet de aminoacizi, iar asta înseamnă că: icrele se recomandă la afecțiuni ale sistemului imunitar, iar aceste afecțiuni pot apărea în perioada de trecerea de la un sezon la altul. Se duce vorba că icrele sunt foarte bogate în calorii. Așa și este, că la 100 de grame sunt aproximativ 250 de calorii. cu toate acestea, această specialitate vă va ajuta să vă mențineți greutatea corpului la limita normală. toate ca-loriile icrelor roșii sunt „sănătoase” și asimilează

rapid de către organism.chiar și specialiștii din domeniu, care lucrează în combaterea excesului de greutate, sfătuiesc persoa-

nele care țin dietă să consume icre. icrele roșii sunt recomandate sportivilor, deoarece conțin o cantitate mare de proteine. Proteinele formează mușchii și ne conferă un plus de energie.

icrele roșii sunt un produs hrănitor și sățios, fiind suficientă chiar și o doză mică ca să te saturi, și să scapi de foame. Recomandăm foarte mult să se consume icrele roșii pe stomacul gol dimineața, așa pur și simplu sau să le puneți pe o jumătate de ou fiert tare.

beneficiile de la icrele roșii în timpul schimbărilor de sezon sunt evidente – acestea conțin o cantitate mare de vitamine și oligoelemente minerale, care normalizează metabolismul, elimină toxinele, completează echilibrul pierdut la schimbarea meniului de vară cu cel de toamnă-iarnă. icrele roșii au proprietatea de a ridica starea de spirit și tonusul, ceea ce se observă foarte tare în perioada toamnă-iarna, căci în această perioadă organismul încearcă un stres sever, iar omul cade treptat în depresie.

icre roșii sunt incluse și în componența dietelor medicale, medicii recomandând pacienților să-și recupereze puterile cu ajutorul acestora. În fiecare dimineață, timp de două săptămâni, este musai să se consume icre roșii. Tratamentul plăcut se repetă după 2 luni. Nici după însănătoșire nu trebuie să fie excluse din dietă produsul indicat, fiind important pentru organism și îi conferă un beneficiu semnificativ.

Cum să mănânci corect în preajma anotimpului receși nici să nu pui kilograme în plus?

VĂ VOR SFĂTUI ÎN MAgAzINUL „BEREzKA”Fie că ne place sau nu... însă există legi ale naturii, iar noi, ca

parte a acestei naturi, mai bine să nu ne luptăm cu aceste legi, ci să le acceptăm și să ne adaptăm... Una dintre aceste legi spune: „În lunile de toamnă corpul nostru trece la un alt ritm de lucru”.

cum se întâmplă acest lucru și ce poate să rezulte? Să înce-pem cu faptul că această perioadă pregătește toate viețuitoa-rele pentru anotimpul rece, și de aceea organismul, instinctiv, începe să facă rezerve pentru iarnă. chiar la începutul sezonu-lui corpului nostru se transformă simțitor, pregătindu-se pen-

tru schimbările de vreme, condițiile de lumină și temperatură. Vrem sau nu, noi în mod activ înmagazinăm energie sub formă de rezerve de grăsime. Și astfel, în mod inevitabil, punem kilo-grame și centimetri și pierdem imunitatea.

ce să fac?! Sunt în panică!!! A trebuit să mă adresez experți-lor din diferite țări și chiar continente, pentru a primi sfaturi și apoi fac o muncă gigantică:

a) să clasific sfatul lor,b) să compar aceste sfaturi cu condițiile naturale din bulgaria

LEGEA NR. 1 A DIETEI DE TOAMNĂ: LOC PENTRU DIETE ÎNCĂ NU ESTE MOMENTUL

orice dietă este un lucru stresant pentru organism, care într-o măsură mai mică sau mai mare afectează imunitatea. Dar noi nu am uitat că urmează iarna – sezonul afecțiunilor, focarelor de gripă și altor încercări de rezistență asupra organismului nostru. Prin urmare, în această perioadă a anului, orice iubitor a tot felul de experimente de slăbit, mai bine să renunțe la ele. este suficient să consume moderat alimente cu grăsimi și calorii. Nutriționiștii spun în unanimitate: toamna este ideal să-ți controlezi greutatea!!! În timpul verii, cei mai mulți dintre noi au reușit să scape de niște kilograme în plus, și de aceea este o chestiune de onoare să reușești să „salvezi” noile forme!

LEGEA NR. 2 A DIETEI DE TOAMNĂ: DOAR MÂNCARE CALDĂ ȘI PROASPĂTĂ

LA PRÂNZ ȘI CINĂ

și românia,c) să identific cele comuned) să fac cele mai potrivite recomandări.Per total, această muncă a venit și în avantajul meu: nici eu

nu vreau să pun kilograme în plus, centimetri și să-mi scadă imunitatea. Așadar, cel mai important lucru este o Dietă De toAmNA corectă!

LEGEA NR. 3 A DIETEI DE TOAMNĂ: DE LA PEȘTE SUNTEM MAI VIGUROȘI,

DE LA CIOCOLATĂ – MAI VOIOȘI

i. toți specialiștii spun la fel: „Fără zahăr!” ce putem face?! Din nou panică... Stați fără grijă: totul este sub control! În lupta împotriva depresiei de sezon vă va ajuta un produs la fel de dulce, cum este ciocolata amară sau neagră – aici avem o singură rețetă: mergeți la „berezka” și acolo aveți ciocolată din acest fel pentru toate gusturile.

ii. Peștele nu trebuie să lipsească de pe mesele voastre. toamna, atunci când ziua devine mai scurtă, noi suferim de o deficiență de vitamina D, aceasta fiind produsă la lumină. consumând preparate din pește, suplimentăm această deficiență și ne simțim mai puternici.

LEGEA NR. 4 A DIETEI DE TOAMNĂ: SĂ NU fII ZGÂRCIT LA CEVA CE-ȚI PLACE!

CAVIARUL ROȘU - fOREVER!

Să ne oprim asupra detaliilor – căci avem nevoie o abordare cât mai întemeiată față de sănătatea noastră, corp frumos și piele tânără.

Așadar, prima problemă este: de ce avem nevoie toamna de ulei vegetal neapărat nerafinat? răspuns: uleiul de floarea soarelui nerafinat conservă toate substanțele biologic active necesare pentru organismul omului. Antioxidanții uleiului de floarea soarelui nerafinat cresc imunitatea, ajută la păstrarea tinereții, normalizează metabolismul. Și în plus, include substanțe care contribuie la funcționarea celulelor creierului și a țesutului nervos, adică protejează împotriva dezvoltării aterosclerozei. De asemenea, uleiul nerafinat are un efect pozitiv asupra vederii, iar acizii grași nesaturați sunt esențiali pentru buna funcționare a ficatului, vaselor de sânge, sistemului nervos. există și un „dar!” – cu uleiul nerafinat nu este voie să faceți prăjeli. Nici nu este necesar - avem nevoie de el în starea inițială. Și îl vom utiliza împreună cu cerealele și legumele. Astfel rezolvăm cu ușurință problema echilibrului și a imunității. rețetele vi le voi da la notele de sfârști.

cele mai bune metode de gătit în această perioadă – mâncare fiartă înăbușită și la cuptor. la mâncare prăjită, picantă și grasă este mai bine să renunți, deoarece, de obicei, de la acestea se acutizează bolile cronice ale tractului gastro-intestinal.

i. meniul principal de toamnă ar trebui să conțină mese calde, care te încălzesc pe timp rece. Am decis să acord prioritate următoarelor mâncăruri:

a) supe de cereale (cu accent - pe supa de hrișcă) – explicațiile și rețeta vă voi da la notele de sfârșit;

b) supa de legume cu pelmeni - explicațiile și rețeta vă voi da la notele de sfârșit;ii. În perioada de toamnă, în dietă trebuie să adoptăm un conținut ridicat de antioxidanți -

substanțe care previn oxidarea celulelor corpului. Acestea sunt, mai presus de toate, legumele, cerealele, uleiul vegetal nerafinat.

Page 7: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

7Numărul 9 / octombrie 2015

Așadar sistemul nostru imunitar nu va fi afectat, iar organismul nu va deveni mai greu și mai voluminos, dacă vom adopta câteva reguli:

1. Alimentele pe care le mâncăm trebuie să fie hrănitoare și bogate în substanțe nutritive, și nu trebuie să fie neapărat grase. De exemplu, în loc de o chiflă bogată în calorii puteți mânca o porție de cereale. Acestea nu vă lăsa sa vă îngrășați și vă asigurați organismul cu energie necesară

2. A doua regulă impor-tantă: trebuie să împărțim în mod corespunzător die-ta noastră de zi cu zi. Adi-că nu trebuie să mâncăm dintr-odată până nu mai putem, iar apoi să nu mân-căm jumătate de zi. este mai bine să mâncăm puțin și des, iar pauza între mese să nu fie mai lungă de pa-tru ore.

3. Și încă o regulă destul de importantă: ne vom crea un meniu în care una din mâncărurile zilnice obliga-toriu să fie ciorbă. Nu uitați de ciorbele sănătoase de la masa de prânz. Acestea nu doar că nu vă îngrașă, dar vă veți și sătura pentru mai mult timp.

Încercați cât mai puțin posibil să nu vă încălziți cu cafea, deoarece excesul de cofeină determină organismul să depună grăsime. Prin urmare, pentru a vă încălzi, mai potrivite vor fi ceaiurile din plante.

consumați mai mult alimente care conțin proteine de con-

strucție, acestea vă vor ajuta să treceți de crizele de foame. Acestea sunt cele din imaginea alăturată!

Atenție:• alimente picante ajută la arderea grăsimilor, așa că răsfă-

țați-vă mai des cu mâncare mexicană cu ardei iute,• Nu doar în timpul verii este necesar să vă potoliți setea. in

general, într-o zi ar trebui să consumați apă după următoarea for-mulă: se înmulțește greutatea proprie cu 30 și se împarte la 1000 (de ex. 60x30:1000=1,8 l). cu această cantitate de apă mecanismul organismului singur începe să piardă în greutate.

Să nu uitați de una din „plăcerile iernii”, cum ar fi sauna. În com-binație cu alimentația corectă, aceasta previne creșterea grăsimii, și se mai consideră că sauna are același efect cu alergatul.

Cum să mănânci corect în preajma anotimpului receși nici să nu pui kilograme în plus?

VĂ VOR SFĂTUI ÎN MAgAzINUL „BEREzKA”

NOTELE - GUSTOASE ȘI SĂNĂTOASESupa de hrișcă

Ingrediente: 2 litri de apă.; Hrișcă 60 g; Cartofi 3 buc.; Ceapă 1 buc.; Morcov 1 buc.; 2 linguri de ulei vegetal; Sare și condimente după gust; Smântână „Romașca” („Mușețelul”) 20 g pentru o porție; Verdeață după gust

1. Hrișca se spală, se usucă și se prăjește în ulei.

2. Se curăță cartofii, se spală și se taie în cuburi.

3. ceapa se curăță, se spală și se taie în fâșii. morcovii se curăță, se spală și se taie în fâșii. ceapa și morcovii se prăjesc, apoi se toarnă apă și se înăbușe câteva minute.

4. În apă clocotită se pun cartofii și hrișca, și se fierb timp de 10 minute. Apoi se pun morcovii și ceapa, precum și sarea și condimentele și se fierbe încă 5 minute. condimente: frunze de dafin și piper boabe.

gata!

Se toarnă supa în boluri, se adaugă smântână și

verdeața.

este o mâncare ce se potrivește perfect: va îmbunătăți digestia, va oferi un „buchet” de vitamine, vă va încălzi în timpul frigului, nu vă permite să vă îngrășați.Indicații: Masa de prânz; Ingredientul principal: legumele;Felul de mâncare: principală; Timp de pregătire: 30-60 minute.

Terci din orz cu legume

Ingrediente: 1 pahar de orz; Vinete 1-2 buc.; Tomate 1-2 buc.; 2-3 căței de usturoi ; 3 pahare de apă; Sare după gust; Ulei vegetal rafinat 2 linguri.

1. Pregătim tot ce avem nevoie pentru a găti terciul de orz cu legume, și anume

2. Vinetele se taie în cuburi mici.

3. Presărăm cu sare vinetele tăiate și se lasă așa timp de 15 minute până lasă zeamă, apoi spălăm vinetele cu apă rece de la excesul de sare. Această procedură va scoate gustul amar din vinete (desigur, dacă aveți la început soiuri neamare, cum ar fi vinetele albe, atunci săriți peste acest pas).

5. roșiile de asemenea se taie mărunt.

6. Vinetele s-au rumenit ușor. Pentru asta au trebuit aproximativ 5 minute. Adăugăm roșiile tăiate în tigaia cu vinete și amestecăm. toate acestea mai prăjim un pic.

7. Apoi adăugăm orzul în tigaia cu legume. Adăugăm aici 3 pahare de apă curată (se poate pune apă fierbinte). Adăugăm sare, condimente după gust (eu am gătit fără

8. terciul de orz cu vinete și roșii la mine deja s-a făcut.

gata!Asta este tot, terciul este gata. Servim mâncarea

fierbinte. Poftă bună!

boabele de orz (un pahar de 160 ml), unu sau două vinete, dacă sunt mai micuțe, roșii, un cățel de usturoi. Vom mai avea nevoie de încă un pic de ulei vegetal rafinat, apă și sare. condimente - după cum vă place. boabele de orz, vinetele și roșiile se spală. eu am avut boabe de orz în pliculețe separate pentru fiert, se pregătesc mult mai

4. Într-o tigaie adâncă se toarnă ulei vegetal rafinat fără miros, punem tigaia pe aragaz la intensitate medie, și punem vinetele pregătite. usturoiul curățăm, îl tăiem în câteva bucățele și-l adăugăm în vasul cu vinete. Prăjim un pic vinetele și usturoiul.

rapid decât cea obișnuită, altfel boabele trebuie înmuiate în apă rece timp de câteva ore (sau să măriți timpul de fierbere).

ele) și se amestecă. Gătim terciul la foc mic timp de o oră. În timpul fierberii putem să tragem un ochi-două ca să amestecăm terciul.

Indicații: Cină; Ingredientul principal: Legumele;Fel de mâncare: principal; Timp de pregătire: minim 1 oră.

este un terci de post gustos, zemos, foarte sățios. cel mai probabil, va plăcea chiar și celor care nu sunt fani al terciului de orz tradițional.

Page 8: Numărul 9 / octombrie 2015 · pentru cei care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, tract gastrointestinal, ficat și ... de nutrienți este foarte benefic pentru om: ...

8Numărul 9 / octombrie 2015

Vodca „Kremlin” nu este ceva nou...Vodka „Kremlin” are stilul unei vodci rusești clasice.

Încă în Uniunea Sovietică a început să se limiteze producția de vodcă după rețeta, care este acum definită ca fiind „Kremlin Award”. Era fabricată numai pentru evenimentele oficiale de la Kremlin. Primul lot de vodcă cu numele „Kremlin Award” a fost lansat în anul 2012 și a câștigat imediat prestigiosul premiu „PRODEXPO-2012”. Vodca „Kremlin Award” este un produs de clasă premium, iar formula sa se aplică doar la cererea Oficiului de Afaceri prezidențiale din Rusia.

Astăzi această vodcă este servită la evenimentele oficiale de la Kremlin la care participă șefii de stat.

Vodca este fabricată la distileria „Kristall” din moscova, astfel putând fi considerată ca o garanție a produselor de înaltă calitate. Această societate a fost înființată în anul 1901 și este cea mai veche din moscova. Produsele distileriei „Kristall” din moscova pot fi achiziționate în mai multe țări din lume, iar pentru majoritatea fanilor de băuturi spirtoase a devenit un etalon.

Vodca „Kremlin Award” este o băutură de elită. mulți oameni renumiți preferă această băutură la sărbători și evenimente publice. Nu oricine poate cumpăra vodca „Kremlin Awar”, ci doar cei care înțeleg și apreciază calitatea alcoolului.

Părerile cumpărătorilor

Vodca „Kremlin Award” are și păreri contradictorii. cu toate acestea, singurul neajuns al produsului, judecând după comentarii cumpărătorilor, este costul relativ ridicat al acesteia. cele mai multe dintre păreri cu privire la acest alcool sunt pozitive.

gust deosebit al vodcii „Kremlin Award”

cumpărătorii spun că vodca se bea destul de ușor și nu are nici un gust amar. În ciuda aromei sale evidente de alcool, băutura are un gust de secară. la câteva

minute, după ce o persoană gustă din ea, poate simți un ușor gust amar. toate acestea fac ca vodca să fie specifică și o deosebește de celelalte vodci. Vodka „Kremlin”, practic, nu cauzează niciodată mahmureală. Singurele excepții sunt atunci când oamenii consumă o cantitate destul de mare de vodcă într-un timp foarte scurt. băutura se potrivește perfect la orice masă și pentru orice companie.

Unde poți cumpăra vodca „Kremlin Award”?

Dacă ați decis să încercați vodca prezidențială, atunci o puteți cumpăra în magazinele „berezka”. Întotdeauna să fiți atenți la preț. Adevărata vodcă „Kremlin” niciodată nu va costa puțin. Dacă întâlniți un produs ieftin, atunci cel mai probabil este falsificată. În acest caz, vă puteți confrunta cu simptome foarte neplăcute de mahmureală a doua zi după petrecere.